'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

Ενδείξεις για σοβαρές παρατυπίες στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών την πενταετία 2004-2009, φαίνεται να προκύπτουν από την έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Τα στοιχεία της έρευνας βρίσκονται ήδη στα χέρια των επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ενώ στις έρευνες θα συμμετάσχει και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Από την έρευνα, η οποία ήταν μία πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ελεγχθούν υπερτιμολογήσης προμηθειών ηλεκτρονικού υλικού αλλά και κατάχρηση εξουσίας, προέκυψε ότι μία μια από τις επίμαχες συμβάσεις αφορά την αγορά, το 2007, του συστήματος υποκλοπών (λογισμικό νόμιμης επισύνδεσης) από την....
.

ΕΥΠ αντί 3.375.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τότε διοίκηση της υπηρεσίας προχώρησε σε αγορά του συστήματος, όχι απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά μέσω ελληνικής εταιρείας που ανέλαβε ρόλο μεσάζοντα. Μάλιστα οι πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» αναφέρουν ότι υπήρξε διαμεσολάβηση και άλλης εταιρείας, αυτήν τη φορά με έδρα την Κύπρο.

Υπερτιμημένες χαρακτηρίζονται και οι συμβάσεις συντήρησης του συστήματος, γεγονός που φέρεται να έχει υποχρεώσει τη σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Στον φάκελο της υπόθεσης φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και τιμολόγιο που αφορά κρουαζιέρες υπαλλήλων της ΕΥΠ ύψους 40.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές εξετάζουν και την προμήθεια και εγκατάσταση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της διαχειριστικής αρχής «Κοινωνία της Πληροφορίας», του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού δημοσιεύθηκε το φθινόπωρο του 2006.

Σημειώνεται ότι παρότι εκταμιεύθηκε ποσό ύψους 650.000 ευρώ και εκκρεμούσε η καταβολή στην εταιρεία ακόμα 850.000 ευρώ, η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το εν λόγω σύστημα ουδέποτε λειτούργησε. Μάλιστα πρόσφατα έγινε και καταγγελία της σύμβασης από αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Υπεύθυνος έργου είχε οριστεί στέλεχος της ΕΥΠ, εναντίον του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

http://diktiospartakos.blogspot.com/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου