'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Φοροδιαφυγή 10 δις Ευρώ από 8.200 κροίσους με yachts

Σε Τροκαντερό, Καλαμάκι, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχουν στραφεί οι έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ελέγχοντας 8.200 κροίσους με πολυτελή yachts για φοροδιαφυγή που μπορεί και να ξεπερνά τα 10 δις. Ευρώ.

Αυτό αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, στο οποίο αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί «εικονικά ναυλοσύμβολα με συγγενείς και φίλους, κλέβοντας φόρο 23%, φόρο πολυτελείας 10% και εισαγωγικό δασμό 0,5%».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «εφοπλιστές και βιομήχανοι μετατρέπουν σε επαγγελματικά τα ιδιωτικά τους σκάφη αναψυχής». Σκοπός, η αποφυγή πληρωμής φόρων και δασμών κατά τον εκτελωνισμό του σκάφους, καθώς απαλλάσσονται εξ αυτών αν δηλώσουν επαγγελματίες, πλέον τού ότι γλιτώνουν κάθε χρόνο τον φόρο εισοδήματος. Παράλληλα, έλληνες πλέουν τα σκάφη τους με ξένη σημαία μέσω off shore εταιρειών, απολαμβάνοντας το καθεστώς των αφορολόγητων και γλιτώνοντας εκατομμύρια από φόρους και δασμούς.

Οι φόροι που χάνονται κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρώτο υπολογισμό της ειδικής ομάδας του ΣΔΟΕ. Για παράδειγμα, από σκάφος 15 μέτρων που έχει τεκμήριο 100.000 ευρώ υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο χάνεται φόρος εισοδήματος άνω των 45.000 ευρώ. Παράλληλα, από τα 8.000 σκάφη των off shore εταιρειών υπολογίζεται ότι χάνονται φόροι τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ. Τέλος, από τα 200 παράνομα επαγγελματικά σκάφη με ελληνική σημαία χάνονται 600 εκατ. ευρώ φόροι εισαγωγής, πλέον του ετήσιου φόρου εισοδήματος που εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έφεραν στα τελωνειακά γραφεία εφοπλιστές και βιομήχανους, οι οποίοι θορυβήθηκαν και έσπευσαν πριν δεχθούν την επίσκεψη των φοροελεγκτών να τακτοποιήσουν το σκάφος μετατρέποντάς το σε ιδιωτικό, δηλαδή αυτό που πραγματικά είναι. Ήδη μάλιστα το έχουν πράξει δέκα γνωστοί επιχειρηματίες που έχουν μετατρέψει από επαγγελματικά σε ιδιωτικά τα σκάφη αναψυχής που κατέχουν. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών όχι μόνο θα κληθούν να πληρώσουν τους νόμιμους φόρους, αλλά θα πρέπει να αποδείξουν και πού βρήκαν τα χρήματα και αγόρασαν σκάφη αξίας 4 ή 40 ή 200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τον φόρο εισοδήματος που γλίτωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ήδη πάντως, μετά και την πολιτική εντολή «ξετρυπώστε τους όλους» που δόθηκε στην ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ, της οποίας ηγείται ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Καπελέρης, οι έρευνες και οι έλεγχοι επεκτείνονται και σε άλλες μαρίνες, πλην του Τροκαντερού, του Καλαμακίου και του ΣΕΦ. Έτσι, το ΣΔΟΕ πλέον στρέφεται και στις μαρίνες της Βουλιαγμένης, της Γλυφάδας, του Λαυρίου, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λευκάδας με στόχο να βρεθούν όσοι φοροδιαφεύγουν διάγοντας ζωή κροίσου.

gossip-tv

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://korkos.blogspot.com

Απέναντι στον Εισαγγελέα

Μετά την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση πιθανών ευθυνών στη ΔΕΗ και στην κακή κατάσταση του δικτύου της, για τις φωτιές σε Βαρνάβα και Μικροχώρι, η επιχείρηση απαντά ότι θα διαθέσει όλα τα στοιχεία που την απεμπλέκουν

Απορρίπτει η ΔΕΗ τις αιτιάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι πυρκαγιές στον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι Καπανδριτίου, οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της.

Αρμόδια στελέχη της επιχείρησης δήλωσαν απόψε ότι η επιχείρηση «εκτελεί όλους τους προβλεπόμενους συστηματικούς ελέγχους, κλαδέματα και αποψιλώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών» και πρόσθεσαν:

Από όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΔΕΗ, δεν προκύπτει από πουθενά οιαδήποτε ευθύνη της. Αντίθετα η επιχείρηση έχει πληγεί από τις πυρκαγιές καθώς έχει υποστεί ζημιές το δίκτυο (καμένοι στύλοι, γραμμές).

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές η ΔΕΗ σε συνεργασία και μετά από εντολή της Πυροσβεστικής προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης των περιοχών που κινδύνευαν.

Η ΔΕΗ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και θα προσκομίσει όσα στοιχεία της ζητηθούν προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Γκύζης διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν οι πυρκαγιές οφείλονται ή όχι σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΤΙΤΛΟΙ ΞΕΝΩΝ Μ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.ΓΚΙΟΛΙΑ...

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, με τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες να σχολιάζουν την υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη.

Ενδεικτικά, ορισμένοι από τους τίτλους των ξένων δικτύων για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην Αθήνα Reuters.

“Τρεις άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν ένα δημοσιογράφο στην Αθήνα τη Δευτέρα, η πρώτη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια, όπως αναφέρει η αστυνομία”.

Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του CNN.

“Ένας Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το διαμέρισμά του σε κατοικημένη περιοχή των Αθηνών, όπως επισημαίνει η αστυνομία”.

Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε κοντά στην Αθήνα Yahoo News.

“Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Έλληνα δημοσιογράφο νωρίς τη Δευτέρα μπροστά στο σπίτι του κοντά στην Αθήνα”.

Έλληνας δημοσιογράφος σκοτώθηκε κάτω από το σπίτι του La Stampa.

Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από ένοπλους στην Αθήνα, τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση Fox News.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Τρομοκρατική δολοφονία με "μήνυμα" προς όλους τους δημοσιογράφους!

Οι δολοφονίες "ενοχλητικών" δημοσιογράφων δεν είναι πράγμα άγνωστο.
Ειδικά σε χώρες τριτοκοσμικές, οι απαγωγές, ξυλοδαρμοί και εκτελέσεις δημοσιογράφων βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Αρκεί κανείς να googlάρει τις λέξεις "δολοφονία δημοσιογράφου" για να βρεθεί αντιμέτωπος με τη συγκλονιστική πραγματικότητα. Ενδεικτικά, από τις αρχές του έτους στην Ονδούρα έχουν δολοφονηθεί 9 δημοσιογράφοι, στο Μεξικό άλλοι 9 (σύνολο 64Φιλιππίνες μόνο το 2009 δολοφονήθηκαν 38 δημοσιογράφοι. Ο φόρος αίματος του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι βαρύς, η λίστα των θυμάτων συνεχώς μεγαλώνει και σε αυτήν προστέθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Σωκράτης Γκιόλας.
Μπορεί η αστυνομία να μη θεωρεί το εν λόγω χτύπημα "τρομοκρατικό", αλλά πρόκειται για μια πράξη - μήνυμα καθαρής τρομοκρατίας με θύμα τον Σωκράτη Γκιόλα και αποδέκτες όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους, που επιθυμούν να υπηρετήσουν την αλήθεια κόντρα στα συμφέροντα, στη διαπλεκόμενη διαφθορά, στη μαφιόζικη παρασιτική ολιγαρχία. Κόντρα σε όλα αυτά που τυραννούν το λαό και τον τόπο.
Η εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλα φανερώνει και κάτι ακόμα: την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος και την άρδην μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική αποικία - μπουρδέλο, όπου οι Βαρώνοι της ολιγαρχίας ορίζουν όχι μόνο τον τόπο αλλά και τις ζωές των ανθρώπων.
Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων να βρουν τρόπο να δημοσιοποιήσουν ό,τι έχουν στα συρτάρια τους, έστω και ανώνυμα. Είναι υποχρέωση όλων μας να υπηρετήσουμε την αλήθεια, τιμώντας έτσι τη μνήμη του δολοφονημένου συναδέλφου μας, προστατεύοντας παράλληλα τις ζωές μας και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.
Μόνο το άπλετο φως μπορεί να διαλύσει τα σκοτάδια της τρομοκρατίας, μόνο το άπλετο φως θα μπορέσει να αφοπλίσει τους μελλοντικούς δολοφόνους, μόνο το άπλετο φως θα οδηγήσει (αναγκαστικά) τη Δικαιοσύνη στη σύλληψη των εκτελεστών του Σωκράτη Γκιόλα και στην παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, όσο ψηλά ή χαμηλά κι αν βρίσκονται.
Όλοι μας πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας τώρα, αλλιώς από το βαθύ σκοτάδι που έρχεται δεν θα καταφέρουμε να βγούμε ποτέ.


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ


http://www.blogpress-gr.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Τι θα αποκάλυπτε ο Σωκράτης Γκιόλιας

Στοιχεία για δοσοληψίες επιχειρηματιών με σώματα ασφαλείας, με ονόματα και φωτογραφίες, ετοιμαζόταν να αποκαλύψει ο Σωκράτης Γκιόλιας, όπως είχε προαναγγελθεί μέσω blog.

Σήμερα μάλιστα αναμενόταν να αρχίσει τις αποκαλύψεις, οι οποίες θα συνεχίζονταν και αύριο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ρεπορτάζ που δημοσίευε και ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει ο δημοσιογράφος έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας. Ενδεχομένως, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κάποιοι να ενοχλήθηκαν και να προχώρησαν σε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Όπως γράφει το prοtothema.gr, έμπειροι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως «το σχέδιο ήταν πολύ καλά οργανωμένο από επαγγελματίες δολοφόνους».

Τη σκοτεινή και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση ενδεχομένως να φωτίσουν οι καταθέσεις που θα δώσουν συνεργάτες αλλά και συγγενείς του δημοσιογράφου.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν 38 χρονών και πατέρας ενός δίχρονου αγοριού...

«Αυτοί που πλήρωσαν για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, πλήρωσαν πολλά»

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στον Θέμα 9.89 δήλωσε σχετικά με την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια:

«Αυτοί που πλήρωσαν για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, πλήρωσαν πολλά, καθώς η δολοφονία ήταν πολύ οργανωμένη. Ο Γκιόλιας δεν είχε προσωπικούς εχθρούς, ούτε ήταν σε δικαστικές διενέξεις με μεγάλα συμφέροντα. Το κακό είναι ότι δύσκολα, πολύ δύσκολα αποκαλύπτονται οι ηθικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας.»


newsbeast.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://exypno.blogspot.com

Βλέπουν ΣΕΧΤΑ πίσω απο τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια... Μήπως κοιτάζονται στον καθρέπτη ;;;

Kαι πρίν o αλέκτωρ λαλήσει τρεις, η σχέση του κράτους με την τρομοκρατία αποκαλύπτεται !!!

Στίς ΤΡΕΙΣ το μεσημέρι αποφάσισαν να "αποκαλύψουν" οτι πίσω απο τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας από τη βαλλιστική εξέταση που ολοκληρώθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα στη στυγερή δολοφονία χρησιμοποιήθηκαν δύο πιστόλια διαμετρήματος εννέα χιλιοστών που...


...έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" , κι έτσι την υπόθεση αναλαμβάνει αυτομάτως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τι λόγους όμως θα μπορούσε να έχει η ΣΕΧΤΑ "επαναστατών" να βάλει στόχο το Σωκράτη Γκιόλια που δεν ανήκει στην κατηγορία των μεγαλοδημοσιογράφων και δεν κυκλοφορούσε ποτέ με ασφάλεια και προσωπικούς αστυνομικούς ;;;

Με μια απλή σκέψη προκύπτουν αβίαστα εύλογα ερωτήματα...

Ποιους άραγε αυτομάτως "αθωώνουν" αν η δολοφονία είναι χτύπημα μια τρομοκρατικής οργάνωσης και όχι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με στόχο να στείλουν το μήνυμα στους απέναντι ;;;

Ποιοι έχουν λόγους να βολεύονται απο μια τέτοια εξέλιξη στη δολοφονία.

Μήπως τελικά κράτος και μεγάλα συμφέροντα έχουν τόσο στενούς δεσμούς που οι αρχές βιάστηκαν λιγάκι να "αποκαλύψουν" την σχέση της δολοφονίας του Γκιόλια με μια τρομοκρατική οργάνωση ;;;

Kι επειδή σε γενικές γραμμές είναι της πάση γνωστό (τουλάχιστον στο διαδίκτυο) το ποιοί είχαν λόγους να "καθαρίσουν" το Σωκράτη για να στείλουν μήνυμα στην αντίπερα όχθη...

Η σύνδεση της μαφιόζικης εκτέλεσης του δημοσιογράφου με την ΣΕΧΤΑ "Επαναστατών" ένα πράγμα αποδεικνύει περίτρανα και στο πιο αφελή πολίτη.

Ότι...


Η ύπαρξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα συνδέεται άμεσα με αυτούς οι οποίοι την χρησιμοποιούν ως εκτελεστικό όργανο όχι βέβαια "επαναστατών" όπως θέλουν να την ονομάζουν , αλλά ως ένα εργαλείο του ιδίου του κράτους και των συμφερόντων της διαπλοκής που πίσω απο τη λέξη τρομοκρατία χρηματοδοτούν πληρωμένους δολοφόνους για να εκτελούν συμβόλαια θανάτου στο όνομα της αόριστης τρομοκρατίας.

Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτα οργανωμένο παρακράτος των συμφερόντων που ουσιαστικά κυβερνά την χώρα και λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας του σάπιου συστήματος που παριστάνει πως υπάρχει κράτος.

Με μια πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο θα δείτε τέτοιου είδους τακτικές να ακολουθούνται σε τριτοκοσμικές χώρες που τα καθεστώτα έχουν την ανάγκη της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος για να συντηρούν την ύπαρξη του "κράτους".

Η δολοφονία του Σωκράτη και η όποια σύνδεση ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με αυτό που ονομάζουν τρομοκρατία στην Ελλάδα οδηγεί σε ξεβράκωμα του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος που παλεύει πια να συντηρήσει την ύπαρξή του.

Τα σημάδια πανικού στα αφεντικά που κρύβονται πίσω απο τη στυγερή δολοφονία έκαναν την εμφάνιση τους πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις...

Η σχέση κράτους και τρομοκρατίας αποκαλύπτεται !!!

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Τον γύρο του κόσμου κάνει η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Η είδηση για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναπαραγάγουν τις πληροφορίες που παίρνουν από την Ελλάδα και κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ήδη Μέσα της Ιταλίας, της Τουρκίας, αλλά και .......

της Αγγλίας έχουν ανεβάσει την είδηση της στιγερής δολοφονίας.


gossip-tv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://cobra-argos.blogspot.com

Ο χωρισμός είναι μεταδοτικός!!!!

Ο χωρισμός είναι μεταδοτικός σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Αν κάποιο φιλικό σας ζευγάρι χωρίσει και πάρει διαζύγιο, τότε αυξάνονται κατά 75% να χωρίσετε και εσείς.
Ακόμη και αν οι φίλοι των φίλων σας οδηγηθούν στον χωρισμό και το μάθετε και τότε πάλι έχετε πιθανότητες να χωρίσετε και εσείς.!


myworld

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://i-diadromi.blogspot.com

Καταδίωξε τους διαρρήκτες με… λεωφορείο!

Αντιμέτωπη με τον τρόμο βρέθηκε μία 51χρονη γυναίκα την στιγμή που επέστρεφε στο διαμέρισμά της στον Πύργο Ηλείας, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με κακοποιούς που είχαν διαρρήξει το σπίτι της!

Οι δράστες δεν
δίστασαν ούτε στιγμή και την χτύπησαν για να ξεφύγουν. Βγαίνοντας από το ασανσέρ στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας όπου κατοικεί, η 51χρονη είδε την πόρτα του διαμερίσματός της ορθάνοιχτη και την κλειδαριά παραβιασμένη. Πριν καταλάβει καλά- καλά τι είχε συμβεί, δύο άγνωστοι την έσπρωξαν βίαια ρίχνοντάς την στο δάπεδο και το έβαλαν στα πόδια παίρνοντας μαζί τους 1.200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 7.000 ευρώ! Αν και σοκαρισμένη η γυναίκα, βρήκε το κουράγιο να ακολουθήσει τους κακοποιούς καλώντας σε βοήθεια, ως τη στιγμή που επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και διέφυγαν… Όμως, τις φωνές της άκουσε ένας οδηγός λεωφορείου που ακολούθησε το αυτοκίνητο, το οποίο χάθηκε από τα μάτια του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ωστόσο, συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας και τον έδωσε στην Αστυνομία, που το εντόπισε στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού, στο Κατάκολο. Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι οι διαρρήκτες είναι μέλη οργανωμένης σπείρας που έχει διαπράξει σωρεία διαρρήξεων στην περιοχή.

Επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Σφράγισμα της Ελλάδας»

H Ιστορία και η στατιστική είναι σαφής Οι ξένοι θα ξεπουλήσουν και θα φύγουν

Απο το...papaioannou.wordpress

Όπως γίνεται συνήθως σε χώρες που πηγαίνει το ΔΝΤ και δίνεται το σχετικό δάνειο στην ουσία μέσω αυτού δίνεται επαρκής χρόνος στις ξένες πολυεθνικές για να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά του στοιχεία και φύγουν από την χώρα. Με αυτό το τρόπο και με τις σχετικές δηλώσεις πίστης στην επιτυχία του προγράμματος όλοι οι ξένοι εγκαταλείπουν σταδιακά την πτωχυμένη χώρα και έτσι η χώρα «σφραγίζεται» ως πιθανή πηγή μόλυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Για να εξηγηθεί καλυτέρα αυτό θα πρέπει να ειπωθεί ότι πριν τρεις μήνες για παράδειγμα εάν μια ελληνική τράπεζα έκλεινε, και σε αυτή είχαν επενδύσει ξένοι θεσμικοί τότε το κλείσιμο της θα μπορούσε να δημιουργήσει κύμα πανικού ρευστοποιήσεων και καταστροφών στις διεθνείς αγορές.
Στη περίπτωση της Ελλάδας όμως όπως και των άλλων χρεωκοπημένων κρατών οι ξένοι σήμερα πια έχουν ...φύγει ο τραπεζικός δείκτης του ΧΑΑ έχει πέσει εξ αιτίας αυτού του γενικού ξεπουλήματος ενώ η πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών είναι στο ναδίρ. Σήμερα τυχών κλείσιμο τραπεζών θα έχει μόνο εσωτερικές επιπτώσεις καθώς μόνο έλληνες κατάθετες και επενδυτές θα χάσουν τα λεφτά τους.
Η κυβέρνηση γνώστης της τραγικότητας των στιγμών επιχειρεί να δείξει ότι οι Ελλάδα δεν σφραγίζεται αναζητώντας δανεικά από τις αγορές. Δεν τολμά να βγει με πολυετή ομολόγα αλλά μόνο με έντοκα γραμμάτια. Αυτά κοστολογούνται πλέον ως υψηλού ρίσκου τζογαδόρικα και τα επιτόκια τους δεν είναι απλά τοκογλυφικά αλλά στην κλίμακα ρουλέτας. Αγοράζονται από διεθνή κεφάλαια υψηλού ρίσκου που εναλλακτικά θα έμπαιναν σε δικτυακά καζίνο και στοιχηματατζίδικα να παίξουν τα στημενα.
Αυτή η πραγματικότητα των ρευστοποιήσεων συμβαίνει σε μικρό η μεγάλο βαθμό σε κάθε είδους πολυεθνική επιχείρηση που προσπαθεί να ρευστοποιήσει και φεύγοντας να αποκλείσει την πιθανότητα να βρεθεί σε περιπέτεια λόγω της ελληνικής πτώχευσης.
Την ίδια στιγμή η μικρή και η μέση εγχώρια επιχείρηση είναι στο «ας τελειώσουν οι εκπτώσεις και βλέπουμε» ενώ οι πιο μεγάλες έχουν απαξιωθεί από τους πάντες στο χρηματιστήριο και ακόμη παραπέρα δεν έχουν και σε ποιον να πουλήσουν.
Το πείραμα της Ελλάδας λοιπόν το οποίο είναι σχεδόν εξ αρχής καταδικασμένο γιατί δεν αφήνει περιθώρια υποτίμησης, ουσιαστικά είναι πρόσθετος χρόνος στους ξένους να ρευστοποιήσουν και να φύγουν. Ο χρόνος αυτός δόθηκε καθώς αιφνιδιάστηκαν οι πάντες από τους κυβερνητικούς χειρισμούς της κρίσης οι οποίοι οδήγησαν στην αδιανόητη για χώρα μέλλος του ευρώ χρεοκοπία.
Σύντομα οι ρευστοποιήσεις θα γενικευτούν σε κάθε σημείο είτε με την μορφή πωλήσεων και κλεισίματος είτε με την μορφή εξωφρενικών εκπτώσεων και με αυτή διαδικασία θα σαρωθεί η αγορά από χρήματα.
Καθώς καταστρέφεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας και η κατανάλωση, οι ξένοι τα μαζεύουν κι φεύγουν από παντού και οι μέρες μπροστά μας είναι ζοφερές καθώς τα χειρότερα είναι προ των πυλών. Καθώς τα φορολογικά έσοδα από την κατανάλωση θα μειώνονται θα απομένει μόνο το σκέλος της περικοπής δαπανών και των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως μοιάζει απίθανο κάποιος σοβαρός ξένος δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Μόνο Έλληνεςπου δεν μπορούν να ρευστοποίσουν και να φύγουν ίσως. Έτσι λοιπόν κινδυνεύουν Νοσοκομεία σχολεία κοινωφελή ιδρύματα ΕΚΑΣ αναπηρικές δημόσιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι σε αυτές με απολύσεις.
Σήμερα η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο χωρίς όμως να ξέρει το γιατί ή να έχει στόχους. Αρνούμενη να παραδεχτεί την αποτυχία της και να εγκαταλείψει όσο είναι νωρίς έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια για να συντηρήσει μέσα από την προπαγάνδα το ψέμα μια κατάσταση που στην ουσία δίνει ακόμη περισσότερο χρόνο στους ξένους. Με κρυφή την ελπίδα ότι κάποια στιγμή να γυρίσει ο καιρός στις διεθνείς αγορές και ότι οι ξένοι θα επανατοποθετηθούν στην Ελλάδα καθώς θα κερδίζει την αξιοπιστία της.
Για να συμβεί αυτό πρέπει να αυξηθεί η πιστοληπτική μας ικανότητα δηλαδή να μας αναβαθμίσουν οι οίκοι με τους οποίους πλακωθήκαμε προ τριμήνου και οι οποίοι αμ υποβάθμισαν. Στην Ελλάδα ακόμη έχουμε μια κυβέρνηση που πήρε την πιστοληπτική μας ικανότητα χώρα από τα ΑΑΑ-μιας χώρα μέλους του ευρώ και την οδήγησε στα τάρταρα.
Έτσι σήμερα τα απανωτά λουκέτα και οι ρευστοποιήσεις δείχνουν ότι επιχειρείται το σφράγισμα της Ελλάδας. Αυτό είναι ο χειρότερος εφιάλτης της εγχώριας ιθύνουσας τάξης και εξ αυτού πηγάζει και η στήριξη των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση. Άπαντες αναζητούν τουλάχιστον την πολιτική ομαλότητα ως ακρογωνιαίο λίθο όχι για να βγούμε από την κρίση αλλά για να μπει τέλος στον κατήφορο. Όμως ο ΓΑΠ δεν έχει πρόσωπο στις αγορές επίπεδου ανωτέρου του Καντάφι και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και μάλιστα πολύ πολύ σύντομα.
Διότι τα στοιχεία είναι τόσο εφιαλτικά που φαντάζει πολύ πιθανό και λογικό μια ήμερα να ξυπνήσουμε και θα την έχουν κοπανήσει όλοι τους. Κάθε ήμερα που περνά είναι μια ήμερα πιο κοντά στο χαμό μας. Επιχειρείται το σφράγισμα της Ελλάδας και σε μεγάλο βαθμό έχει συντελεστεί.

ΠΗΓΗ: http://listonplace.blogspot.com

ΘΩΡΑΚΙΜΕΝΑ Ι.Χ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

ΔΕ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΚΑΛΑΝΕ ΕΜΜΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ , ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.!

Βρήκαν αφορμή από το πρόσφατο τρομοκρατικο κτύπημα με στόχο τον Χρυσοχοΐδη και τον θάνατο του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη και Υπουργοί και βουλευτές ζητούν για μεγαλύτερη... ασφάλεια θωρακισμένα αυτοκίνητα!
Τί και άν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τααποσύρει σταδιακά για λόγους οικονομίας, αφού το κόστος ενός θωρακισμένου αυτοκινήτου ξεπερνά τα 80.000 ευρώ, ένα ποσό απαγορευτικό για τα σημερινά δεδομένα του Δημοσίου, αυτοί το χαβά τους...
Δεν προκύπτει βέβαια από πουθενά πρόθεση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το υπερπολυτελές αιτημά τους, όμως το αναφέρουμε ως ενδεικτικό στοιχείο της νοοτροπίας των Εθνοπατέρων και Εθνοσωτήρων μας...


ΠΗΓΗ: http://politikosafari.blogspot.com/

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ BLOGS...

Το πρωτοφανές περιστατικό με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έχει τρομοκρατήσει το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και τη bloggoσφαιρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινώντας από το τελευταίο δημοσίευμα στο troktiko το οποίο...

αναρτήσαμε πριν από λίγο, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ένα προς ένα όλα τα δημοσιεύματα που αφορούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολιτικούς κλπ για να μπορέσει να ξετυλίξει το κουβάρι της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Όσο περνάει η ώρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι εκτελεστές ήταν πληρωμένοι δολοφόνοι. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. οι μαφιόζοι δράστες είναι μάλλον αλλοδαποί και ήδη βρίσκονται εκτός Ελλάδας! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Σωκράτης Γκιόλιας τις τελευταίες ημέρες δεν είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα...


ΠΗΓΗ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Κρατάτε μικρό καλάθι για τις αποκαλύψεις

Απορώ πως τόσο γρήγορα ταυτοποίησε η Αστυνομία τα όπλα. Πότε αφαίρεσαν τις βολίδες από το σώμα, πότε τις πιστοποίησαν ένας Θεός ξέρει. Ούτε στο CSI δεν τα κάνουν αυτά. Χρειάζονται τουλάχιστον 48 ώρες για να υπάρξει βαλλιστικό αποτέλεσμα.

Τόσο χρειάζονται οι βολίδες που ποτίζονται στο υγρό για να δείξουν τις αυλακώσεις της κάνης, που θα δουν οι επιστήμονες στο μικροσκόπιο για να..
τις πιστοποιήσουν συγκρινόμενες με άλλες βολίδες ίδιου όπλου. Θα περιμένουμε να δούμε..
kafeneio-gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

"Βαρόνοι" με διασυνδέσεις στη Λ.Αμερική στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Μεγαλέμπορους ναρκωτικών με διεθνή δράση, συνέλαβαν οι άντρες της Διώξης, την Παρασκευή (16/07), ύστερα από οργανωμένη επιχείρησή της σε Λευκάδα και Αττική.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Δίωξης Ναρκωτικών τη Δευτέρα (19/07), συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων οι εννέα ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες, που εισήγαγαν και διακινούσαν κοκαΐνη.

Η επιχείρηση εντοπισμού τους είχε ξεκινήσει πριν από τρεις μήνες, όταν υπήρχαν πληροφορίες για τη δράση της εν λόγω σπείρας που μετέφερε τα ναρκωτικά που προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική, μέσω θαλάσσης.

Για τη μεταφορά της ναρκωτικής ουσίας χρησιμοποιούνταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος με επωνυμία «DODO», σημαίας Πολωνίας, ενώ δύο εκ των δραστών είναι σεσημασμένοι κακοποιοί που παλαιότερα είχαν απασχολήσει την Αστυνομία με υποθέσεις ναρκωτικών.

Ένας εξ αυτών, μάλιστα, είναι έγκλειστος σε φυλακές της χώρας μας, ο οποίος εμπλέκεται σε παρόμοιες υποθέσεις, με διεθνείς προεκτάσεις. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, εκτός από τη διακίνηση κοκαΐνης, διακινούσε και σημαντικές ποσότητες κάνναβης, τις οποίες εισήγαγε από την Ολλανδία. Η ανωτέρω οργάνωση ανέπτυσσε τη «δράση» της κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων προαστίων του Ν. Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η εισαγωγή της κοκαΐνης έγινε στις 15 Ιουλίου 2010 με το σκάφος στα Σύβοτα , όπου τις πρωινές ώρες της επομένης, παρελήφθησαν από άνδρα, ηγετικό μέλος της σπείρας.

Στην εγκληματική οργάνωση φέρονται να συμμετέχουν κι άλλα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr/

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ..

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...

Ακόμη ένα "θαύμα" παράδοσης και υποταγής στο Δ.Ν.Τ.
Μετά τα κλειδιά της οικονομίας, ο Γιώργος παραδίδει με εντολή των εντολέων του, και τα προσωπικά δεδομένα των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.!
Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι επιπτώσεις υπάρχουν στην Εθνική μας Ασφάλεια και με τι τρόπο μπορούν να τα αξιοποιήσουν...
Το αποκαλύπτει σήμερα ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
Κάντε κλικ και διαβάστε το ρεπορτάζ.
Υ.Γ.
Απο την απογραφή δεν εξαιρούνται Διπλωμάτες και διπλωματικοί υπάλληλοι....

197 αστυνομικοί ακατάλληλοι να κρατάνε όπλο!!

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Και όμως, 197 αστυνομικοί κρίθηκαν ακατάλληλοι για να φέρουν όπλο, μετά από ψυχολογικά τεστ που έγιναν στην αστυνομία. 197 άνθρωποι, είχαν άδεια να οπλοφορούν χωρίς...
...να μπορούν να το χειριστούν.

Το κακό είναι ότι κατά 90% αυτά τα τεστ θα γίνουν πάλι σε... 10 χρόνια...

Πόσα ατυχήματα και... δολοφονίες θα είχαμε γλυτώσει αν απλά τηρούνταν ο... νόμος!

troktiko.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rokakias.blogspot.com

Μέχρι αύριο η άρση του απορρήτου στο troktiko

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διαδικασία άρσης του απορρήτου του blog troktiko, που σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη έχει αποσταλεί απο την υπηρεσία, της οποίας ηγείται ο κ. Μ.Σφακιανάκης, σχετικό αίτημα στην google, ενώ η απάντηση αναμένεται εντός της αυριανής ημέρας.

Σημειώνεται, ότι η Αστυνομία εκτιμά, ότι απο την άρση του απορρήτου στο συγκεκριμένο blog μπορούν να υπάρξουν αρκετά στοιχεία, που θα συμβάλλουν στις έρευνες για τη δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr

Ηχηρό όνομα, πίσω από τη δολοφονία του Γκιόλια;

Γαϊτανάκι πληροφοριών
Τις επαφές πέντε προσώπων με τον Σωκράτη Γκιόλια άρχισαν να ερευνούν εδώ και λίγη ώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Τις επαφές πέντε προσώπων με τον Σωκράτη Γκιόλια άρχισαν να ερευνούν εδώ και λίγη ώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ο ένας από τους ύποπτους, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, είναι ένα ηχηρό όνομα και αναμένεται να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο στα κινητά τηλέφωνα του και στα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν αυτός και κάποιος από τους..
συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια... τρανταχτή αποκάλυψη στην οποία εμπλέκεται και ο εν ενεργεία αστυνομικός -φρουρός του ελεγχόμενου προσώπου.

Παράλληλες έρευνες εξελίσσονται ραγδαία στις περιοχές του Κολωνού, της Βικτώριας, της Κυψέλης και σε κάποιες βίλες στη Σαρωνίδα, όπου πιθανόν να έχουν κρυφτεί οι δράστες της δολοφονικής ενέργειας, αν δεν έχουν διαφύγει ήδη στο εξωτερικό.

parapolitika.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Μήπως την δολοφονία Γκιόλια πρέπει να την αναλάβει το Τμήμα ... Εκβιαστών της ασφάλειας, και όχι το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το πρωί της Δευτέρας (19/07), έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.
Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.
Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους, και του είπε, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του γι'αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.
Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το Σάββατο (17/07), από τον Άλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.
Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Τους δράστες φέρεται να είδε η σύζυγος του θύματος, η οποία μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς κατέβηκε στο δρόμο.
Όμως η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί ακόμα να καταθέσει.
Εν τω μεταξύ ο δικηγόρος του Σωκράτη Γκιόλια Γιάννης Μαρακάκης ζήτησε "να ερευνηθεί το αρχείο Γκιόλια"
Γιατί άραγε;
Όπως ο ίδιος είπε στον Σκάι, "είναι πολύ πιθανό ακριβώς επειδή δεχόταν πολλά μηνύματα από διαφορετικές πλευρές να έχει φυλάξει αρχεία όπου ακόμα και αν δεν φωτογραφίζουν ποιοι βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα, τουλάχιστον θα δίνουν στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν σε αυτούς".
Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, "το χαρτοφυλάκιο του κ. Γκιόλια είχε τριψήφιο αριθμό θεμάτων, τα οποία όλα είχαν αποκαλύψεις, καθώς δεν ασχολούνταν μόνο με μία, δύο ή πέντε βασικές υποθέσεις".
Για αυτό και τονίζει:
"Θεωρώ ότι ο εισαγγελέας πιθανόν να εκπλαγεί με αυτά που θα αποκαλυφθούν αν γίνει έρευνα στα αρχεία του κ. Γκιόλια. Ίσως βρισκόμαστε στην αρχή μεγάλων αποκαλύψεων από ένα τραγικό συμβάν".
Ο δικηγόρος του Σωκράτη Γκιόλια υποστήριξε ότι ο δολοφονηθείς πελάτης του δέχονταν απειλές μέσω τηλεφωνημάτων, μηνυμάτων αλλά και μπλογκς. "Είναι από τους λίγους δημοσιογράφους που έχουν εμπλακεί σε τέτοιες αποκαλύψεις σε πολλά και πολύ ευαίσθητα θέματα" είπε.
Παράλληλα, σχολίασε ότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ιδίου και φίλων του, "ούτε θωρακισμένο αυτοκίνητο είχε ούτε συνοδεία και παρά τις συστάσεις των συνεργατών του και των εκδοτών που συνεργαζόταν, ποτέ δεν ήθελε να περιβάλλεται από αυτά τα οποία χλεύαζε και κατηγορούσε".
Οι άλλοτε άσπονδοι ...φίλοι του, εκτός από το ... "αντίο φίλε", μήπως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση;
Λέμε μήπως.!

ΠΗΓΗ:
http://gianniotis.blogspot.com

Μειώστε τη δόση των δανείων με 5 τρόπους

Αντίδοτο στην υπερχρέωση με πέντε τρόπους μπορούν να εξασφαλίσουν οι δανειολήπτες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αρκεί να στραφούν έγκαιρα στην τράπεζά τους και να διαπραγματευθούν με αυτήν.

Η αναχρηματοδότηση του χρέους με χαμηλότερα επιτόκια, η προσημείωση ακινήτου, η άτοκη ή έντοκη περίοδος χάριτος, η παράλειψη μιας ή περισσότερων δόσεων και η αύξηση της διάρκειας του δανείου είναι τα πέντε βήματα που οδηγούν σε μικρότερη δόση. Εναλλακτικά, για εκείνους που πραγματικά βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στον νέο νόμο για την προστασία των δανειοληπτών, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται συμβιβασμός με τις τράπεζες.

1. Αναχρηματοδότηση με μειωμένο επιτόκιο
Η πιο κλασική αλλά και συμφέρουσα κίνηση για μειωμένη δόση είναι η αντίστοιχη μείωση του επιτοκίου σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.

Στην αγορά διατίθενται προγράμματα μεταφοράς οφειλών με επιτόκιο της τάξεως του 7% και του 8%, μειωμένο σχεδόν στο μισό σε σύγκριση με αυτό των απλών καταναλωτικών δανείων. Αν κάποιος κάνει χρήση των δανείων αυτών, η δόση του μειώνεται σημαντικά. Για παράδειγμα, για ένα δάνειο 20.000 ευρώ για 5 χρόνια με επιτόκιο 13%, η αρχική δόση είναι 455 ευρώ. Αν το επιτόκιο μειωθεί σε 7%, πέφτει στα 396 ευρώ. Δηλαδή, ο δανειο λήπτης γλιτώνει σχεδόν 60 ευρώ τον μήνα ή 720 ευρώ κάθε χρόνο.

2. Προσημείωση για να ρίξετε το επιτόκιο
Για μεγαλύτερα χρέη, οι τράπεζες ζητούν πλέον την προσημείωση περιουσιακού στοιχείου (συνήθως ακινήτου), δελεάζοντας τους δανειολήπτες με χαμηλότερα επιτόκια. Σε αυτήν την περίπτωση το κόστος μειώνεται ακόμα και στο 5%. Αυτό σημαίνει ότι για το 5ετές δάνειο των 20.000 ευρώ η μηνιαία δόση πέφτει στα 377 ευρώ, δηλαδή το κέρδος είναι σχεδόν 80 ευρώ τον μήνα ή 960 ευρώ τον χρόνο. Εντούτοις, όσοι κάνουν αυτήν την κίνηση θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν καθυστερήσουν την αποπληρωμή κινδυνεύουν να χάσουν το περιουσιακό στοιχείο που προσημείωσαν.

3. Αύξηση της διάρκειας
Μείωση δόσης, ακόμα και στο μισό, εξασφαλίζουν οι δανειολήπτες που αυξάνουν τη διάρκεια του δανείου, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων. Στα στεγαστικά δάνεια, το μέγιστο που χορηγούν οι τράπεζες είναι τα 40 χρόνια, ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια φτάνει τα 30 χρόνια. Για το καταναλωτικό δάνειο του παραδείγματος, αν η διάρκεια αυξηθεί στα 10 χρόνια αντί για 5 και το επιτόκιο μειωθεί στο 5%, η μηνιαία δόση πέφτει στα 212 ευρώ, χαμηλότερα δηλαδή από το μισό σε σχέση με την αρχική οφειλή.

4. Περίοδος χάριτος έως και δύο χρόνια
Ανάσα για εκείνους που προσωρινά αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση τους δίνει η περίοδος χάριτος, η οποία μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια. Εντούτοις, τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν κανονικά και ουσιαστικά επιμηκύνεται η διάρκεια του δανείου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η περίοδος χάριτος επιβαρύνεται και με τόκο.

5. Δάνεια με ευκολίες πληρωμής
Νέο χαρακτηριστικό σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια είναι οι ευκολίες πληρωμής που κάνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η παράλειψη έως και δύο δόσεων κάθε χρόνο, η δυνατότητα μετάθεσης εξόφλησης του χρέους στο τέλος του δανείου, ακόμα και οι πληρωμές ανά τρίμηνο αντί για κάθε μήνα. Τα νοικοκυριά που καθυστερούν από έναν έως και τρεις μήνες να πληρώσουν τη δόση τους στην τράπεζα εκτιμώνται σήμερα σε περίπου 480.000, ενώ επιπλέον 40.000 νοικοκυριά έχουν σταματήσει οριστικά να εξυπηρετούν τις οφειλές τους. Την ίδια ώρα οι επισφάλειες που μετρούν οι τράπεζες έχουν επηρεάσει καταλυτικά τους ισολογισμούς τους, δημιουργώντας έναν ακόμα παράγοντα ροπής προς συγχωνεύσεις και ισχυροποίηση μεγεθών.

Σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες η κατάσταση είναι πραγματικά εκρηκτική, με το 14,5% των συνολικών δανείων αυτής της κατηγορίας να μην εξυπηρετείται κανονικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Στα στεγαστικά το ποσοστό δανείων στο κόκκινο αγγίζει το 8% του συνόλου και στα επιχειρηματικά δάνεια, που είναι και ο μεγάλος προσεχής φόβος των τραπεζιτών, 7 στα 100 δεν εξυπηρετούνται κανονικά.

Τα ποσοστά αυτά σημαίνουν πως ήδη από το τέλος Μαρτίου βρίσκονται στο κόκκινο δάνεια 6,5 δισ. ευρώ σε σύνολο 81,1 δισ. ευρώ στα στεγαστικά, 5 δισ. ευρώ σε σύνολο 35,4 δισ. ευρώ στα καταναλωτικά και 7,8 δισ. ευρώ σε σύνολο 111,7 δισ. ευρώ στα επιχειρηματικά. Εκτιμάται πως σήμερα η εικόνα έχει επιδεινωθεί σημαντικά και τα δάνεια στο κόκκινο δεν αποκλείεται να αγγίζουν τα 23 δισ. ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία.

Τραπεζίτες φοβούνται έκρηξη των επιχειρηματικών δανείων από το φθινόπωρο, όταν πλέον- όπως λένε- οι επιχειρήσεις θα έχουν αναλώσει το όποιο «λίπος» είχαν και υπό το βάρος της ύφεσης της μειωμένης κατανάλωσης, τζίρου και κερδών θα αρχίσουν να λυγίζουν. Το σενάριο αυτό, που συγκλίνει με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου για 60.000 λουκέτα στο σύνολο του έτους16.000 έως σήμερα-, αποτελεί εφιάλτη για τις τράπεζες οι οποίες υφίστανται σημαντικές πιέσεις στο μέτωπο της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης, παρά τα προγράμματα αναδιάρθρωσης με αύξηση δόσεων και μείωση της μηνιαίας δαπάνης.

Πρόσθετο εφιάλτη αποτελούν οι εκτιμήσεις εκτίναξης της ανεργίας ακόμα και στο 13%. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, τραπεζίτες δεν αποκλείουν έκρηξη των δανείων σε καθυστέρηση ακόμα και σε διψήφιο ποσοστό στο τέλος του έτους, γεγονός που θα σημάνει μια ωρολογιακή βόμβα 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, χωρίς να μπορεί να σταθμιστεί το μέγεθος της πίεσης που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που φτάνουν στο σημείο να μη μπορούν να πληρώσουν τη δόση τους όχι εξαιτίας νοοτροπίας μπαταχτσή, αλλά εξαιτίας πραγματικών προβλημάτων.

Ανύπαρκτα τα νέα δάνεια
Η δραματική αυτή εικόνα καταγράφεται την ώρα που οι τράπεζες αδυνατούν να χορηγήσουν φθηνά και επαρκή δάνεια, σε μία αγορά όπου η ζήτηση εξαιτίας της κρίσης είναι ούτως ή άλλως καθηλωμένη. Στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν καθήλωση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης σε 2,8% τον Μάιο από 3,2% τον Απρίλιο, κάνοντας να μοιάζει μακρινό όνειρο η μεταβολή των δανείων με διψήφιο ποσοστό που παρατηρούνταν στην ελληνική αγορά έως το 2008.

Πλέον, οι αρνητικοί ρυθμοί μεταβολής έχουν κάνει αισθητή την εμφάνισή τους. Στο -0,1% καταγράφεται η πιστωτική επέκταση στα καταναλωτικά τον Μάιο, με αρνητική ροή χρηματοδότησης και μείωση των υπολοίπων των δανείων των νοικοκυριών από 119,453 δισ. ευρώ τον Απρίλιο σε 119,353 δισ. ευρώ τον Μάιο- σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Η Αστυνομία έχει τους υπολογιστές Γκιόλια

Ο δικηγόρος του νεκρού δημοσιογράφου Γιάννης Μαρακάκης, κατήγγειλε ότι η αστυνομία είχε κατασχέσει πριν από μήνες στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους φακέλους από το σπίτι και το γραφείο του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα" όπου εργαζόταν, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στην οποία ήταν κατηγορούμενος.

Παράλληλα, μετά τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου ο σκληρός δίσκος από τον υπολογιστή του αφαιρέθηκε και εξετάζεται στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ προσεκτικά ερευνώνται καταθέσεις συνεργατών του, που κάνουν λόγο για δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μετά τις οποίες είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του, χωρίς ωστόσο ποτέ να ζητήσει αστυνομική προστασία.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση "μαφιόζικο χτύπημα" άριστα εκτελεσμένο, εκτίμησε ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι αρκετό καιρό και ότι θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.

Παράλληλα καταδίκασε την επίθεση που στρέφεται ταυτόχρονα και εναντίον της ερευνητικής δημοσιογραφίας

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Καρτέρι θανάτου στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια...

Ενέδρα στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έστησαν σήμερα το πρωί (19/07), άγνωστοι. Η εκτέλεση του δημοσιογράφου έγινε στις 05:25 το πρωί, έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και όπως δήλωσε η σύζυγος του δολοφονηθέντος στην αστυνομία, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός τους και όταν ο δημοσιογράφος άνοιξε αντίκρισε έναν άγνωστο ο οποίος του είπε ότι κάποιοι έκλεβαν το ΙΧ αυτοκίνητό του κάτω από την πολυκατοικία.

Ο Γκιόλιας κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο μάρκας Smart και εκεί άγνωστοι τον "γάζωσαν" με πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα άτομα ήταν τρία και δεν είχαν καλυμένα τα πρόσωπα τους, ενώ δεν μιλούσαν ελληνικά. Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν Σεκιούριτι ή Δημοτικής Αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις.

Γύρω στις 7 το πρωί σε σχετικά μικρή απόσταση από τον τόπο της δολοφονίας , βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται αν ήταν των δραστών. Είναι μάρκας Honda Civic, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί πριν δύο ημέρες,

Η σύζυγός του δημοσιογράφου, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες, αν φέρεται να είδε τους δράστες, καθώς κατέβηκε στο δρόμο, μόλισ άκουσε τους πυροβολισμούς. Στο σπίτι βρισκόταν και το παιδί τους, που είναι 2 ετών.

Δεκαέξι κάλυκες από πυροβόλο όπλο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή. Την υπόθεση εχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πτώμα βρέθηκαν 13 κάλυκες και οι δράστες χρησιμοποίησαν ούζι 9 χιλιοστών.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9.89" και έγραφε στο blog Troktiko. Επί σειρά ετών στο παρελθόν, ήταν στενός συνεργάτης του δημοσιογραφου Μάκη Τριανταφυλόπουλου.

Συμβόλαιο θανάτου

Η μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των αρχών , εικάζεται ότι έγινε ή χρηματοδοτήθηκε από κάποιους που ενοχλήθηκαν από τα δημοσιεύματα του blog Troktiko.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε παραδεχτεί ότι ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που έγραφαν στο blog, και ήδη από το απόγευμα της Κυριακής (18/07), υπήρχαν αναρτήσεις ότι την Δευτέρα (19/07) θα υπάρξουν αποκαλύψεις.

Το τελευταίο μήνυμα στο blog, αναρτήθηκε λίγο πριν την δολοφονία του και συγκεκριμένα στις 5:16 το πρωί της Δευτέρας και έγραφε:

«Αύριο θα δείτε πως λειτουργεί το κράτος της διαπλοκής μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία! Με φωτο και ντοκουμέντα…»

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν το θύμα ήταν ο συντάκτης του ρεπορτάζ αλλά και τις παραμέτρους της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Αθώος λόγω… Facebook!!!!!!!

Πριν από ένα περίπου μήνα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τον δεκαεννιάχρονο Rodney Bradford ως βασικό ύποπτο για μια ληστεία που έγινε στο Brooklyn. Ο νεαρός αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή της κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της ληστείας. Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας για να επιβεβαιώσει το άλλοθί του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Bradford θα καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του επικαλέστηκε ένα επιχείρημα το οποίο τελικά οδήγησε στην απαλλαγή του νεαρού. Ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση άκουσε το δικηγόρο να του λέει ότι την ώρα της ληστείας ο πελάτης του έκανε ένα status update στο Facebook, οπότε δεν μπορεί να είναι ύποπτος. Μάλιστα, το status update έγινε από το Harlem, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη σκηνή του εκλήματος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το Facebook να επαληθεύσει τη γνησιότητα του μηνύματος και να ελέγξει μέσω της IP address αν το update έγινε πράγματι από το Harlem. Οι υπεύθυνοι του Facebook επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του 19χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει με ανάγλυφο τρόπο το ρόλο που παίζουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Δεν αποκλείεται ο Bradford να είχε κακά ξεμπερδέματα αν δεν υπήρχε αυτό το σωτήριο status update.

pc magazine

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sexystar.gr

Ιερέας που ζούσε σαν Ωνάσης!!

Μια ζωή μέσα στην χλιδή, στα πάρτι, στα ακριβά ξενοδοχεία και γεμάτη ερωτικές περιπέτειες με άτομα του ίδιου φύλου ζούσε ένας κατά τα άλλα ρωμαιοκαθολικός ιερέας στο Κονέκτικατ.

Από χθες δικάζεται με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε 1,3 εκατ. δολάρια από την ενορία του για να πληρώσει διαμονές σε ξενοδοχεία, γεύματα σε εστιατόρια, ρουχισμό, και άνδρες συνοδούς.
Ο αιδεσιμότατος Κέβιν Γκρέι, 64 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή πρώτου βαθμού. Οι ξέφρενες δαπάνες που φέρεται να έκανε άρχισαν πριν επτά χρόνια κι έγιναν σε βάρος της ενορίας στο Ουότερμπερι στο Κονέκτικατ.

Ο πολύ γνωστός στην πόλη Γκρέι ομολόγησε με το που άρχισε η έρευνα της αστυνομίας στο Ουότερμπερι.

Φέρεται να είπε στους ερευνητές ότι όταν αισθάνθηκε οτι σιχάθηκε την ιεροσύνη άρχισε να υπεξαιρεί τα χρήματα.

Είπε επίσης οτι για όλα δεν φταίει εκείνος αλλά η αρχιεπισκοπή, που του έδινε "τις χειρότερες θέσεις", όπου έπρεπε να "διορθώνει προβλήματα που είχαν προκαλέσει προηγούμενοι ιερείς".

Ο Γκρέι φέρεται επίσης να είπε ότι ήταν εξοργισμένος για την υποκριτική στάση της εκκλησίας όσον αφορά την ομοφυλοφιλία--ζούσε με τον εραστή του και πλήρωνε για άνδρες συνοδούς όταν συμμετείχε σε εκκλησιαστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη.



newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.ierosagon.org

Ο ήχος του ...Θεού, ή μάλλον του σωματιδίου Του!

Σκοπός του προγράμματος είναι να βρεθεί ένας τρόπος ακοής των πειραμάτων του LHC ώστε νε είναι ευκολότερο να εντοπιστεί το λεγόμενο μποζόνιο του Χιγκς, όταν αυτό δημιουργηθεί.
Το μποζόνιο του Χιγκς θεωρείται πως έδωσε τη μάζα όλων των υπολοίπων σωματιδίων στο σύμπαν.

Οι ερευνητές του CERN, στην Ελβετία, χρησιμοποίησαν αρχεία ήχου από συνηθισμένα όργανα, όπως το πιάνο και τα κύμβαλα, και στη συνέχεια τα προσάρμοσαν ώστε να πλησιάζουν στον ήχο που πιστεύουν ότι θα έχουν τα σωματίδια όταν δημιουργηθούν.
Η Δρ. Lily Asquith προσομοίωσε τον ήχο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο όργανο στο LHC, που ονομάζεται Atlas. Συνεργάστηκε με τεχνικούς ήχου και έναν συνθέτη για να μπορέσει να μετατρέψει τα δεδομένα των συγκρούσεων και τα αποτελέσματα των πραγματικών πειραμάτων του LHC σε ήχους, με μία
διαδικασία που είναι γνωστή ως «ηχοποίηση δεδομένων».
Ο LHC κατασκευάστηκε ώστε να μπορέσει να αναδημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που επικρατούσαν στο σύμπαν όταν εκείνο είχε ηλικία μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Προκαλεί συγκρούσεις μεταξύ των υποατομικών σωματιδίων, σε ταχύτητες που φτάνουν αυτή του φωτός.


Τα άτομα υδρογόνου διαχωρίζονται από τα ηλεκτρόνιά τους και τα πρωτόνια που απομένουν επιταχύνονται στον LHC με τη βοήθεια μαγνητών, με κατεύθυνση προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού και αντίστροφα.
Ένας αριθμός διαφορετικών ανιχνευτών, συμπεριλαμβανομένου και του Atlas, καταγράφουν τις συγκρούσεις για να δουν τι συμβαίνει όταν τα σωματίδια μέσα στα πρωτόνια αλληλεπιδρούν και δημιουργείται ένας τεράστιος όγκος ενέργειας.
Ο Archer Endrich, μηχανικός λογισμικού που δουλεύει πάνω στο πρόγραμμα, δήλωσε πως κάποιοι από τους επιστήμονες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν βιώσει κάτι σαν θρησκευτική εμπειρία ακούγοντας τους ήχους.
«Αισθάνεσαι πολύ πιο κοντά στο μυστήριο της Φύσης, και πιστεύω πως πολλοί επιστήμονες αισθάνονται το ίδιο όταν καταπιάνονται με τέτοιου είδους πράγματα.
Είναι τόσο συγκλονιστικό και υπάρχει πολύ περισσότερο μυστήριο και ακόμα περισσότερα πράγματα να μάθει κανείς. Όσο πιο βαθιά μπαίνεις και ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα, τόσο πιο συναρπαστικό και συγκλονιστικό γίνεται.»
Και πρόσθεσε: «Όταν ακούς το αποτέλεσμα της ηχοποίησης, ακούς στην πραγματικότητα τα δεδομένα. Ακούς των ήχο των δεδομένων, που δεν θα μπορούσες να τον γνωρίζεις με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.»
Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν τους ήχους ως ένα αναλυτικό εργαλείο, που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τα νέα άπιαστα σωματίδια, εάν τελικά προκύψουν από τις συγκρούσεις τα επόμενα χρόνια.

Από το NEWSCITY1
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kalyterotera.blogspot.com

Πίσω πόρτα: τα 6 κλειδιά της απόλαυσης!!!!!!!!!

Παρόλο που μερικοί (ή καλύτερα μερικές) το θεωρούν ταμπού, το πρωκτικό σεξ αποτελεί βασικό κομμάτι της ερωτικής ζωής πολλών ζευγαριών. Τι μπορείς να κάνεις για να γίνει το πρωκτικό σεξ όσο το δυνατόν καλύτερο, πιο άνετο και λιγότερο επώδυνο για σένα; Υπάρχουν 6 χρυσά κλειδιά για να μετατρέψεις το πρωκτικό σεξ σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία, και να περάσει εκείνος καλά κι εσύ καλύτερα.

1. Ξέχνα τη διείσδυση!

Παρόλο που είναι δύσκολο να το πιστέψεις και πολύ περισσότερο να πείσεις κι εκείνον να το παραδεχτεί, δεν χρειάζεται να βάλει το πέος, ή τα δάχτυλά του μέσα στον πρωκτό σου, για να πάρεις την απόλαυση που σχετίζεται με την πρωκτική επαφή. Ακόμα κι η απλή τριβή ή το γλείψιμο στο άνοιγμα του πρωκτού μπορεί να φέρει την ηδονή.

2. Απόλαυση που διαρκεί (κάθε φορά)

Πολλές γυναίκες αποστρέφονται το πρωκτικό σεξ εξαιτίας της τραυματικής πρώτης δεύτερης ή τρίτης τους εμπειρίας. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Το σίγουρο είναι πως αν δεν είσαι ήρεμη και χαλαρή, θα πονέσεις. Αν πάλι εκείνος επιμένει να διεισδύσει χωρίς καμία προετοιμασία και πάλι θα πονέσεις. Αν δεν χρησιμοποιήσετε λιπαντικό, επίσης θα πονέσεις και θα παραπονέσεις. Για να ευχαριστηθείτε το πρωκτικό σεξ και οι δύο, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να συμφωνήσετε μεταξύ σας, όπως το πότε θέλεις να γίνει, το πού και το πώς.

Έπειτα, θα πρέπει να σε αφήσει να κινήσεις τα νήματα. Για παράδειγμα μπορείς εσύ να οδηγήσεις το πέος του αργά και στο βάθος που θέλεις. Άφησέ τον να διεισδύσει για 2,5 εκατοστά και έπειτα ζήτα του να βγει τελείως. Έπειτα, άφησέ τον να διεισδύσει για άλλα 2,5 εκατοστά και πες του να τραβηχτεί τελείως πάλι. Με αυτό το παιχνίδι του μέσα-έξω που θα συνεχίσετε να κάνετε για λίγο ακόμα, θα συνηθίσεις το πέος του και ο πόνος που μπορεί αισθάνθηκες αρχικά θα υποχωρήσει.

3. Ένας τρίτος μεταξύ σας: ο σφικτήρας μυς

Πριν ενδώσεις στο πρωκτικό σεξ, θα πρέπει να γνωρίζεις τα βασικά όσον αφορά τον την ανατομία της περιοχής. Δηλαδή, είναι καλό να ξέρεις ότι στον πρωκτό υπάρχουν δύο μυς, οι σφικτήρες. Αν τοποθετήσεις το δάχτυλό σου σε βάθος περίπου δυόμιση εκατοστών και το πιέσεις και στις δύο αντίθετες πλευρές, θα τους αισθανθείς (βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο εκατοστών). Παρόλο που μπορείς να ελέγξεις τον εξωτερικό μυ, ο εσωτερικός έχει εντελώς δική του άποψη, αφού δρα αντανακλαστικά. Για παράδειγμα, εσύ μπορεί να νομίζεις πως είσαι αρκετά χαλαρή και έτοιμη για το πρωκτικό σεξ, αλλά ο εσωτερικός μυς να αποδειχτεί τελείως ανέτοιμος. Πρέπει να είστε και οι δύο (εσύ και ο αγαπημένος σου) αρκετά υπομονετικοί, ώστε να δώσετε στον εσωτερικό σφιγκτήρα την άνεση να προσαρμοστεί. Γι' αυτό ζήτα του να σου δώσει λίγο χρόνο να εξοικειωθείς με τα χάδια στην περιοχή του πρωκτού, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις και τρόπους χαλάρωσης για να γίνει το πρωκτικό σεξ ανώδυνο και ευχάριστο.


4. Κυκλωτικές κινήσεις

Σίγουρα, το άγγιγμα της πίσω πόρτας μπορεί να σου φαίνεται παράξενο και άβολο (και ίσως το ίδιο να αισθάνεται και εκείνος) αλλά αν το συνδυάσετε με τον στοματικό έρωτα ή με τη ταυτόχρονη διέγερση και του αιδοίου, τα πράγματα αλλάζουν με μιας. Για παράδειγμα, όσο επιδίδεστε στο κλασικό ιεραποστολικό σεξ, εκείνος μπορεί να τοποθετήσει είτε το δαχτυλάκι είτε κάποιο ερωτικό παιχνίδι στον πρωκτό σου, δίνοντας σου την αίσθηση της διπλής διείσδυσης.

5. Και αυτός ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι...

Αν εσύ ή εκείνος δεν καταναλώνετε αρκετό σίδηρο, ωμά λαχανικά ή φρούτα και προτιμάτε το τυποποιημένο ή έτοιμο φαγητό, υπονομεύετε την απόλαυση της πρωκτικής επαφής. Οι τροφές αυτές βοηθούν στις τατικές κενώσεις και σου επιτρέπουν να είσαι χαλαρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση την κατάλληλη στιγμή. Βέβαια, η κατάχρηση τους μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, στέλνοντάς σε στα ιδιαίτερα λίγο πο συχνά απ' όσο χρειάζεται.

Το ιδανικό για την περίπτωση είναι να έχεις πάει στην τουαλέτα την ίδια μέρα, αλλά σίγουρα μια ώρα πριν την επαφή, για να αποφύγεις τις ακατάλληλες διαρροές. Μάλιστα, οι σταρ των ταινιών πορνό που συμμετέχουν σε σχετικές σκηνές συνήθως υποβάλλονται σε κλύσμα πριν το γύρισμα, για να μην έχουν ατυχήματα. Εφόσον δεν ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία, δεν σου συνιστούμε το κλύσμα για τις προσωπικές σου στιγμές, αλλά σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ακολουθείς μια ισορροπημένη δίαιτα, που θα σε οφελήσει ούτως ή άλλως.

6. Μην ξεχνάς την υγιεινή

Υπάρχει λόγος που η μαμά σου, σου έλεγε να σκουπίζεσαι πάντα από μπρος προς τα πίσω στην τουαλέτα, αφού τα χιλιάδες βακτηρίδια που ευδοκημούν στην περιοχή μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους μολύνσεις. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και στο πρωκτικό σεξ. Αν εκείνος αγγίξει με το πέος ή τα δάχτυλά του στον πρωκτό σου, έπειτα δεν πρέπει να τα τοποθετήσει στον κόλπο σου με καμία δύναμη. Γι' αυτο υπάρχουν αρκετοί κανόνες υγιεινής που μπορείτε να ακολουθήσετε. Πρώτα πρώτα πρέπει να αλλάζετε προφυλακτικό, κάθε φορά που θέλετε να συνεχίσετε με κολπικό σεξ μετά το πρωκτικό. Ενώ όσον αφορά στην υγιεινή των δακτύλων, μπορείς να έχεις πρόχειρα μερικά μωρομάντηλα.

Θυμήσου: μπορείτε να περάσετε από τον κόλπο στον πρωκτό αλλά όχι το ανάποδο. Έπειτα, θυμήσου πως για να έρθεις σε πρωκτική επαφή με κάποιον χωρίς προφύλαξη θα πρέπει να έχετε μια αποκλειστικά μονογαμική σχέση και να έχετε εξεταστεί και οι δύο για την ύπαρξη διαφόρων ασθενειών. Το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την πρόσληψη κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος. Οπότε: μην ξεχνάς ποτέ το προφυλακτικό, ειδικά στο σεξ της πίσω πόρτας!


ΠΗΓΗ: http://www.womenonly.gr

Ταιριάζετε στο κρεβάτι ; Κάνε το τεστ για να δεις !!

Πώς θα το κάνεις: Ρώτα τη δυνατά τις παρακάτω ερωτήσεις και σημείωσε τις απαντήσεις της. Στη συνέχεια, βάλε τη να σου κάνει αυτή τις ίδιες ερωτήσεις - απάντα με όσο περισσότερη ειλικρίνεια μπορείς. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, απλώς σημειώνετε Α ή Β. Στο τέλος του τεστ μετράτε τα κοινά σημεία σας και διαβάζετε το πόρισμα.

1. Τι από τα παρακάτω θα ονόμαζες ως προκαταρκτικά;
Α. Χάδια στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση.
B. Μασάζ σε όλο το σώμα.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

2. Είστε μαζί, κάνετε ζάπινγκ και πέφτετε πάνω σε αισθησιακή μεταμεσονύκτια ταινία - σε σκηνή προκαταρκτικών. Τι κάνεις;
Α. Αλλάζεις κανάλι σε χρόνο-dt.
B. Περιμένεις πότε θα αρχίσει η πραγματική δράση.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

3. Μπαίνω στο υπνοδωμάτιο φορώντας στολή. Πώς αντιδράς;
Α. Θα προσπαθήσω να σε πείσω για αργό στριπτίζ.
B. Δεν είχα καταλάβει ότι κουβαλούσες ανωμαλίες.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

4. Αν περάσει όλη η εβδομάδα χωρίς να κάνουμε σεξ...
Α. ...καταλαβαίνεις ότι είναι φυσιολογικό. Είχαμε πολλή δουλειά, έτσι κι αλλιώς, κι έχει ξανασυμβεί.
B. ...φοβάσαι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, μήπως κάτι σε έχει πειράξει.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

5. Με πετυχαίνεις να αυνανίζομαι στο δωμάτιο. Ποια είναι η επόμενη κίνησή σου;
Α. Προτείνεις να νου δώσεις ένα χέρι βοηθείας.
B. Φεύγεις από το δωμάτιο με αηδία στο πρόσωπο.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

6. «Το αυτοκίνητο είναι μία από τις ερωτικές φωλιές μας. Ειδικά αν έχουμε πιει το βράδυ».
Α. Δεν πρόκειται να το πεις ποτέ αυτό.
B. Φυσικά, αν τα χνώτα θολώσουν τα τζάμια.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

7. «Ολο το Κάμα Σούτρα είναι άχρηστο. Τρεις στάσεις χρειάζονται: το ιεραποστολικό, το doggy style και το woman on top».
Α. Διαφωνώ. Υπάρχουν κι άλλες στάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.
B. Το πρώτο, το ξέρω. Τα άλλα δύο ποια είναι; Ξέρει κανείς εγγλέζικα;
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

8. Ξέρεις ποιο μέρος από το σώμα μου με κάνει να ντρέπομαι;
Α.
Ναι, αλλά δεν θα έπρεπε να αισθάνεσαι έτσι.
B. Οχι. Γιατί υπάρχει κάποιο;
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

9. Τα sex-toys είναι γι' αυτούς που βαριούνται το κανονικό σεξ. Ποια είναι η άποψή σου;
Α. Καμία σχέση. Απλώς είναι προέκταση της ερωτικής φαντασίας.
B. Συμφωνώ. Εμείς κάνουμε φοβερό σεξ χωρίς sex-toys.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

10. «Σεξ ονομάζεται μόνο η διείσδυση κι όταν από αυτήν, τουλάχιστον ο ένας τελειώσει».
Α. Δεν συμφωνώ. Το στοματικό ή το παιχνίδι με τα χέρια μερικές φορές είναι ό,τι πρέπει.
B. Ναι. Ή φτάνουμε μέχρι τέλους ή τίποτα.
Εσύ: Α Β
Αυτή: Α Β

Αποτελέσματα:
Πόσες είναι οι κοινές απαντήσεις σας;


Από οκτώ και πάνω
Εχεις βρει το τέλειο ερωτικό ταίρι. Συγχαρητήρια. Φρόντισε μην το χάσεις.

Είσαι μεταξύ τεσσάρων και επτά

Υπάρχει καλή βάση μεταξύ σας, αλλά πολλά είναι αυτά που θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Επικεντρώσου κυρίως στις απαντήσεις που είχατε διαφορές, για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που μπορείς να βελτιώσεις.

«Να είσαι ειλικρινής με το σύντροφό σου και με τον εαυτό σου κι έχε θετική προσέγγιση στις προτιμήσεις του» λέει η Petra Boynton, λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. «Πες του ότι τον αγαπάς έτσι όπως είναι, αλλά πρότεινε τις δικές σου εναλλακτικές».


Είσαι κάτω από τέσσερα
Δεν είστε σε καλή φάση. Αξίζει να κάνετε μία προσπάθεια πριν βάλετε αγγελία στα προσωπικά. Δες το πλάνο:
1. Βρείτε τις λίγες κοινές απαντήσεις σας και συζητήστε τις. Είναι καλό η αρχή της κουβέντας να είναι θετική.


2. «Τα ζευγάρια τα οποία δεν τα βρίσκουν στο σεξ είναι πολύ πιθανό να έχουν προβλήματα και σε άλλους τομείς της σχέσης τους» λέει η Boynton. Ενα από τα πράγματα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να καταστρέφει τα πάντα είναι η ρουτίνα. Γυρίζοντας από τη δουλειά, ρίξε τη στον καναπέ όταν δεν το περιμένει.


3. Στείλε της ένα e-mail δείχνοντας τα αισθήματά σου. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ προσωπικό, αλλά θα κάνει δουλειά. «Δείχνει ότι αφιέρωσες χρόνο στα προβλήματατα της σχέσης σου. Μέσω της απρόσωπης επικοινωνίας θα επικεντρωθείς στα προβλήματα» λέει ο ψυχολόγος James


ΠΗΓΗ: http://assoss.blogspot.com

Ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός για άντρες!!!!!!!!!!!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.