'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αθώος λόγω… Facebook!!!!!!!

Πριν από ένα περίπου μήνα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τον δεκαεννιάχρονο Rodney Bradford ως βασικό ύποπτο για μια ληστεία που έγινε στο Brooklyn. Ο νεαρός αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή της κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της ληστείας. Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας για να επιβεβαιώσει το άλλοθί του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Bradford θα καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του επικαλέστηκε ένα επιχείρημα το οποίο τελικά οδήγησε στην απαλλαγή του νεαρού. Ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση άκουσε το δικηγόρο να του λέει ότι την ώρα της ληστείας ο πελάτης του έκανε ένα status update στο Facebook, οπότε δεν μπορεί να είναι ύποπτος. Μάλιστα, το status update έγινε από το Harlem, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη σκηνή του εκλήματος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το Facebook να επαληθεύσει τη γνησιότητα του μηνύματος και να ελέγξει μέσω της IP address αν το update έγινε πράγματι από το Harlem. Οι υπεύθυνοι του Facebook επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του 19χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει με ανάγλυφο τρόπο το ρόλο που παίζουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Δεν αποκλείεται ο Bradford να είχε κακά ξεμπερδέματα αν δεν υπήρχε αυτό το σωτήριο status update.

pc magazine

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sexystar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου