'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Secret... sexy grand opening!!!

Με τις φετινές Ελληνίδες Playmate & Sex Symbols (bikini show, live shooting, sexy show) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το grand opening γνωστού café-bar στη Νέα Σμύρνη.

Ο ιδιοκτήτης του Secret, Ιάκωβος Διζικιρίκης, έφερε ορισμένα από τα πιο καυτά μοντέλα της showbiz, όπως τη Σάσα Μπάστα και φετινές Playmate, κάνοντας τους πολυάριθμους θαμώνες του Secret, να εντυπωσιάζονται από τα καλλίγραμμα κορμιά και τις sexy εμφανίσεις τους με καυτά εσώρουχα. 
Το παρών έδωσε και ο γνωστός επιχειρηματίας Μάνος Κατσαμπούρης.


http://www.gossip-tv.gr

Συμπλοκές για ακόμα μία νύχτα στα Άνω Λιόσια !!!

Μία ομάδα αθίγγανων προσπάθησε νωρίτερα να μπει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να δουν το νεαρό που συνέλαβαν χθες οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη.

Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να δουν το συλληφθέντα και τότε ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια.

Στην συνέχεια και όταν οι αθίγγανοι βγήκαν από το αστυνομικό τμήμα, έξω από αυτό, τους περίμενε μία ομάδα επίσης κατοίκων της περιοχής ανάμεσα στους οποίους ήταν και Ρωσοπόντιοι. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι αστυνομικοί επενέβησαν ώστε να επαναφέρουν την τάξη.

Κατά την διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός ενώ μέχρι και αυτή την ώρα (23.05) δεν έχει ηρεμήσει η κατάσταση. Περίπου 200 αθίγγανοι έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Φυλής και βάζουν φωτιά σε κάδους ενώ το άλλο μέτωπο βρίσκεται σε κοντινό σημείο.


Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κλειστεί τρομοκρατημένοι στα σπίτια τους καθώς ακούνε συνέχεια πυροβολισμούς. 


http://www.zougla.gr 

Στο σκαμνί για ληστεία πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη !!!

Αντιμέτωπος ξανά με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Άρη, Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Μετά τις κατηγορίες και την προφυλάκισή του για κατοχή όπλων και πολεμικού υλικού, αυτή τη φορά ο αγαπημένος «Μίσκο» των Ελλήνων φιλάθλων κατηγορείται για συνέργεια σε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ληστείες, που έγινε στο κέντρο της Χαλκίδας με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ! 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές τα ξημερώματα της 22ας Μαϊου του 2009 άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κατάφεραν να... κλέψουν πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Χαλκίδας. Παρά τις έρευνες των αρχών δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστούν οι δράστες. 

Όμως περίπου τέσσερις μήνες μετά όταν οι άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον Μιχάλη Μισούνοφ και δυο ακόμα “φίλους” του για κατοχή όπλων και πολεμικού υλικού και πάνω στον μπασκετμπολίστα βρέθηκαν και δυο από τα πανάκριβα ρολόγια που είχαν κλαπεί από το κοσμηματοπωλείο.

Έναν χρόνο μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή του, ο 46χρονος θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Χαλκίδας και για την κινηματογραφική ληστεία στο κοσμηματοπωλείο. “Δεν ήξερα ότι ήταν κλεμμένα, δεν έχω καμία σχέση με τη ληστεία” δήλωσε ο Μιχάλης Μισούνοφ λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή της Χαλκίδας.


Πηγή
http://alepounews.blogspot.com

ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΠΟ ΣΠΡΕΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!




http://eksoapotadontia.blogspot.com/

Την απάτησε με 121 γυναίκες!!

Στα λίγα χρόνια που ήταν παντρεμένοι, δεν την απάτησε ούτε μία ούτε δύο, αλλά 121 φορές! Κι όταν λέμε την απάτησε, δεν μιλάμε για τις φορές που συνευρέθηκε με κάποια άλλη γυναίκα, αλλά για τον αριθμό των γυναικών που βρέθηκαν στο κρεβάτι του! Ποιος είναι;

Μα φυσικά ο Tiger Woods!!! Αυτός ο sex maniac αθλητής, που απορούμε πού βρίσκει χρόνο να κάνει προπόνηση! Ο 34χρονος Woods απαρίθμησε τις γυναίκες της... παράνομης ζωής του σε συνέντευξή του στο περιοδικό National Enquirer. Συνολικά 120! Και η 121η; Γι' αυτήν ούτε λόγος, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε ότι είχε πάει και με την 21χρονη Raychel Coudriet, κόρη ενός γείτονά του στη Florida.

Με το που το έμαθε αυτό η επίσημη σύζυγος, Elin Nordegren, κίνησε αμέσως τη διαδικασία διαζυγίου! Συγγνώμη, βρε Elin, οι υπόλοιπες 120 σου πέρασαν απαρατήρητες; Η 121η ήταν που έκανε τη διαφορά;

Κι αυτός ο Tiger πια άλλη δουλειά δεν είχε; Όποια έβρισκε μπροστά του, την έβαζε κάτω; Προσοχή, κορίτσια (και αγόρια κατ' επέκταση!)! Αν βρεθεί στον δρόμο σας ο Tiger, τοίχο τοίχο να πηγαίνετε...! 


http://eksoapotadontia.blogspot.com

Σε δίκη 20 άτομα για το πετρέλαιο θέρμανσης στο ΑΠΘ

Είκοσι άτομα, ανάμεσα τους πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),  παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης από το Ίδρυμα.

Μεταξύ των πράξεων που καταλογίζονται βάσει της δικογραφίας στους κατηγορούμενους είναι -κατά περίπτωση- αυτές της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της άμεσης συνέργειας στην παραπάνω πράξη, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην ανωτέρα πράξη.


Πέρα από τον πρώην πρύτανη, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης «στέλνει» στο εδώλιο του κατηγορουμένου επτά υπαλλήλους του ΑΠΘ, όλοι τους μέλη των επιτροπών παραλαβών και προμηθειών, καθώς επίσης δώδεκα ιδιοκτήτες και οδηγούς βυτιοφόρων και εταιριών πετρελαιοειδών.


Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων του σκανδάλου, που διετέλεσε μέχρι το 2003 θερμαστής του Ιδρύματος, απεβίωσε και δεν περιλαμβάνεται στο μακρύ κατάλογο των κατηγορουμένων.


Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2008 και όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 1999 έως τον Απρίλιο του 2004 έγιναν προμήθειες τουλάχιστον 11 εκατομμυρίων λίτρων σε πετρέλαιο θέρμανσης, αξίας επτά εκατομμυρίων ευρώ, που το Ίδρυμα κατέβαλε σε εμπόρους πετρελαιοειδών, χωρίς όμως, αυτές οι ποσότητες να καταλήξουν στις δεξαμενές του Πανεπιστημίου. Αντίθετα, διακινήθηκαν κανονικά στην αγορά.


http://www.nooz.gr/ 

Κακούργημα για 70.000€!!

Μέχρι και κατά 50% μπορεί να μειωθεί το χρηματικό όριο, για το οποίο η φοροδιαφυγή θα θεωρείται κακούργημα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών. Επιταχύνονται οι διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης ώστε οι φοροφυγάδες να τιμωρούνται, χωρίς καθυστερήσεις

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους φοροφυγάδες, καθώς υπάρχουν σκέψεις για μεγάλη μείωση του ποσού για το οποίο η φοροδιαφυγή θα θεωρείται κακούργημα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά σε τηλεοπτικό σταθμό, το νέο σχέδιο θα προβλέπει τη μείωση του ορίου, κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα ασκούνται διώξεις για κακούργημα και για ποσά κάτω από τα 150.000 ευρώ. Στόχος είναι μάλιστα το όριο αυτό να κατέβει στα 70.000 ευρώ. Μείωση θα υπάρξει και στο όριο που ισχύει για τα πλαστά τιμολόγια και για τον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός, θα διαχωρίζεται το ποινικό μέρος μιας φορολογικής υπόθεσης από το διοικητικό και η φορολογική δικαιοσύνη θα ασκείται παράλληλα με την ποινική.
Σε περιπτώσεις που κάποιος συλληφθεί να έχει στην κατοχή του πλαστά τιμολόγια θα πηγαίνει απευθείας στον εισαγγελέα, χωρίς κωλυσιεργίες και κυρίως χωρίς να πρέπει η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται να εκδικαστεί σε διοικητικό επίπεδο, πριν φτάσουμε στο ποινικό μέρος.

http://news247.gr/

Δικαιοσύνη για κλάματα..Διαβάστε πως δικάζονται οι κλέφτες λαθρομετανάστες στα δικαστήρια..

Λειτουργεί άραγε τίποτα στον τόπο αυτό προς όφελος της Ελλάδας και του Έλληνα;;;
Είχα πάει στα δικαστήρια για μια προσωπική μου αντιδικεία με ασφαλιστική εταιρεία και επειδή το νούμερο που είχαμε (για να εκδικαστεί επιτέλους η υπόθεση μετά από 2 αναβολές και μια έφεση)
περιμέναμε στα σκαλάκια,ώσπου είδαμε να φέρνουν οι αστυνομικοί στο ίδιο κτίριο 4 αλλοδαπούς (μάλλον Αλγερινούς) με χειροπέδες.
Λέω στη γυναίκα μου,δεν πάμε στην αίθουσα να δούμε τι έκαναν.
Μου απαντάει καταφατικά και ελέω περιέργειας μπήκαμε μέσα.
Αρχίζει η δίκη.
Πρώτα απαγγέλλονται οι κατηγορίες..

για 3 παραβιασμένα αυτοκίνητα και μερικές ληστείες του δρόμου δηλ.επίθεσεις σε γυναίκες για αλυσίδες.Και ψευδή στοιχεία.Είχαν πλαστά διαβατήρια Παλαιστινίων.

Ακούγονται οι 2 μάρτυρες μπλα μπλα μπλα..και ένας αστυνομικός..μπλα μπλα...μπλα..
Μιλάει η δικηγόρος των μεταναστών (γνωστή και για τους αγώνες της υπέρ των "κακόμοιρων")
και σειρά παίρνει ο εισαγγελέας.

{Λέω στη γυναίκα μου..Τώρα την πατήσανε..όλα είναι εις βάρος τους.Θα τους σκίσει.
Μου λέει αυτή: Με όλα αυτά σίγουρα θα τους απελάσουν.}


Αρχίζει ο εισαγγελέας..να τους ρωτάει...(ούτε να είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους δεν θα τα έλεγε αυτά)
Εισ...Πεινούσατε για αυτό κλέβατε?
Αλλοδαποί..μετέφραζε η δικηγόρος..Ναι..

Εισ...Δεν έχετε που να μείνετε? Είστε άστεγοι?
Αλλοδαποί..μετέφραζε η δικηγόρος...Ναι

Εισ...Τα κάνατε όλα αυτά για μπορέσετε να επιβιώσετε?
Αλλοδαποί..μετέφραζε η δικηγόρος...Ναι

Γυρνάω κοιτάω την γυναίκα μου,είχαμε μείνει άφωνοι και οι 2...Και βάζουμε τα γέλια δυνατά..
Γυρνάει ο απίθανος που εκτελεί χρέη νομοφύλακα και υποτίθεται πως προστατεύει τα θύματα των ξυλοδαρμών και των σπασμένων αυτοκινήτων..και μας λέει..

ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΙΣΩ?
Γυρνάω τον κοιτάω στα μάτια ειρωνικά του γύρισα την πλάτη επιδεικτικά εγώ και η γυναίκα μου και φύγαμε.
Τι άλλο θα έπρεπε να ακούσουμε για να καταλάβουμε την δίκη παρωδία?



Βγαίνοντας έξω μας πλησίασε ένας αστυνομικός που παρακολουθούσε την δίκη και μας λέει..
ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Εμείς τους πιάνουμε κι αυτοί τους αφήνουν ελεύθερους να συνεχίζουν ακάθεκτοι.
Τώρα θα φάνε 1-3 μήνες με αναστολή,θα πάρουν ένα χαρτί για να φύγουν από την Ελλάδα και αυτή ήταν η τιμωρία τους.
Τα παλικάρια αυτά,θα πάνε να αγοράσουν νέα πλαστά διαβατήρια και θα συνεχίσουν να είναι είτε Παλαιστίνιοι ή ακόμα και Ιρακινοί.
Πιο εύκολα θα τιμωρούσε εσάς που γελάσατε,παρά αυτούς.



Μετά από λίγο βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου.Ήταν ακριβώς όπως μας είπε ο αστυνομικός.

Τα συμπεράσματα δικά σας...



http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_3292.html
http://udemand.blogspot.com/2010/09/blog-post_3076.html 

Ένας στους δύο Γάλλους φοβάται πως θα καταλήξει άπορος !!

Ένας στους δύο Γάλλους ζει με το φόβο πως μια μέρα θα καταλήξει άπορος στον δρόμο, και μάλιστα η πλειοψηφία εκτιμά πως εάν οι ίδιοι το αποφύγουν, τα παιδιά τους είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Secours populaire français που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Γάλλοι εκτιμούν πως κάποιος μπορεί να θεωρηθεί φτωχός όταν το εισόδημα του δεν ξεπερνά τα 1.003 ευρώ μηνιαίως, ενώ επισήμως ως κατώτερο όριο φτώχειας έχει οριστεί τα 910 ευρώ.
Το 53% των Γάλλων δήλωσε πως βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο «να γνωρίσει πραγματικά το τι θα πει φτώχεια», το 33% εξ αυτών όντως αναγκάστηκε να την αντιμετωπίσει, ενώ το 20% δεν χρειάστηκε.
«Είμαστε μάρτυρες ενός παλιρροϊκού κύματος δυστυχίας. Η έρευνα αυτή είναι αντανάκλαση του τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Secours populaire français, Ζουλιέν Λοπρέτρ, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων.
«Έχουμε όλο και περισσότερους ηλικιωμένους, μονογονεϊκές οικογένειες και φτωχούς εργαζόμενους. Έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε ένα νέο φαινόμενο, μικροβιοτέχνες και καταστηματάρχες θύματα της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.
Εάν οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα (55%) ή χαμηλού μορφωτικού επιπέδου (70%) είναι εκείνοι που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ipsos, σημειώνεται πολύ σημαντική αύξηση του αριθμού των ανέργων ηλικίας 35-44 ετών και ειδικότερα των ανδρών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το 84% των Γάλλων πιστεύει ότι οι μελλοντικές γενιές θα υποφέρουν περισσότερο, ενώ το 53% χαρακτηρίζει τον κίνδυνο αυτό ως «πολύ υψηλότερο».
Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 30 Ιουλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4,527 ατόμων, ηλικίας 15 ετών και άνω.

http://www.lamiareport.gr

Ρώσος δισεκατομμυριούχος ελέγχει το 9,7% της Τράπεζας Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews και της δημοσιογραφικής ομάδας του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, Ρώσος δισεκατομμυριούχος ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Κύπρο,μέσω της εταιρείας του Odella Resources προέβη σήμερα σε αγορά μαμούθ πακέτου μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, καθιστώντας αυτόματα τον εαυτό του ως το μεγαλύτερο μέτοχο του Συγκροτήματος.

 Συγκεκριμένα προέβη στην αγορά δύο πακέτων μετοχών συνολικής αξίας 222 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένη τιμή στα 4,90 ευρώ ανά μετοχή.  
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας πωλητής των πακέτων που αντιπροσωπεύει το 7,5% της τράπεζας είναι το Ταμείο Προνοίας των Υπαλλήλων του Συγκροτήματος το οποίο με βάση νεές εναρμονιστικές νομοθεσίες δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της BOCY και κατ'επέκταση θα έπρεπε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του. Πάντως το Ταμείο Προνοίας κατάφερε να πωλήσει με σημαντικό premium καθώς η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έκλεισε σήμερα στα 4 ευρώ.
Ο Ρώσος εκατομμυριούχος μέσω fund να σημειωθεί ελέγχει ήδη το 2,2% της Τράπεζας Κύπρου με αποτέλεσμα με αυτή την αγορά να εκτοξεύει το ποσοστό του στο 9,7%. Για αυτό το ποσοστό να ξεκαθαρίσουμε δεν χρειάζεται να εξασφαλίσει σχετική άδεια από την Κεντρική Τράπεζα καθώς θα έπρεπε να ελέγχει ποσοστό άνω του 10% για κάτι τέτοιο, ενώ για να υποχρεωθεί να υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου θα έπρεπε να ελέγχει ποσοστό άνω του 30% και αφού πρώτα εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Η εξαγορά μαμούθ να σημειωθεί έγινε σε περίοδο που δεν μπορούν να εξασκηθούν τα rights της BOCY με αποτέλεσμα αυτά να παραμείνουν στο Ταμείο Προνοίας το οποίο πλέον ελέγχει το 0,1% της Τράπεζας
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Ρώσος επιχειρηματίας ο οποίος έχει ήδη καταθέσεις αρκετών εκατομμυρίων στην Τράπεζα Κύπρου θα επιδιώξει να μπει και στο ΔΣ του Συγκροτήματος. Καλοί γνώστες της αγοράς μας ανέφεραν πάντως πως με το ποσοστό που κατέχει δεν μπορεί να ελέγξει καταστάσεις και να παίρνει στρατηγικές αποφάσεις από μόνος του. Εξάλλου και η Marfin ήταν πριν από δύο χρόνια ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μπει στο ΔΣ με άτομο δικό της, αλλά ούτε και να επηρεάζει καταστάσεις με το ποσοστό που κατείχε.
Η Odella Resources Ltd, ο νέος μεγαλομέτοχος της Τράπεζας είναι εγγεγραμμένη εταιρία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και ανήκει σε Κυπριακό εμπίστευμα ξένων συμφερόντων. Οι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με άλλες τραπεζικές δραστηριότητες, έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της Τράπεζας.
Στο μεταξύ το βράδυ της Τρίτης  η Τράπεζα Κύπρου επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα μας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Τραπεζα Κυπρου ανακοινώνει, ότι έχει ενημερωθεί από την Odella Resources Ltd ότι έχει αποκτήσει σήμερα 45.724.213 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου (7,57% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της).
Η Odella Resources Ltd αγόρασε 45.300.000 μετοχές από τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου στην τιμή €4,90 ανά μετοχή και 424.213 μετοχές από την αγορά (Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και Χρηματιστήριο Αθηνών) με μέση τιμή κτήσης €4,066.
Μετά την πιο πάνω συναλλαγή, η Odella Resources Ltd κατέχει συνολικά 58.596.580 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,70% του υφιστάμενου εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (σύνολο μετοχών 604.205.955).
Η Odella Resources Ltd έχει επίσης συνάψει συμφωνία με τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου για απόκτηση 29.400.000 δικαιωμάτων προτίμησης (nil paid rights) με την έναρξη της διαπραγμάτευσης τους σε μέση τιμή €0,8286, (ως η προκύπτουσα τιμή με βάση την τιμή συναλλαγής των €4,90 ανά μετοχή) που μετά την άσκησή τους θα αντιστοιχούν σε 8.400.000 νέες μετοχές.
Το ποσοστό της Odella Resources Ltd μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας (νοουμένου ότι η προτιθέμενη έκδοση της Τράπεζας καλυφθεί στο σύνολό της), περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προτίμησης που κατέχει η Odella Resources Ltd ως δικαιούχος μέτοχος καθώς και των δικαιωμάτων προτίμησης που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει ως αναφέρεται πιο πάνω, υπολογίζεται σε 8,98%. 
Σε διαφορετική ανακοίνωση, η Τραπεζα Κυπρου ανακοινώνει ότι έχει ενημερωθεί από τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου ότι έχουν προβεί σε πώληση 45.300.000 μετοχών της Τράπεζας Κύπρου (7,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της) στην Odella Resources Ltd για €4,90 ανά μετοχή.
Μετά την πιο πάνω συναλλαγή, η συμμετοχή των Ταμείων Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρουμειώνεται από 7,6% σε περίπου 0,1%. Η Τράπεζα έχει επίσης ενημερωθεί από τα Ταμεία Προνοίας των Υπαλλήλων ότι έχουν συμφωνήσει με την Odella Resources Ltd για πώληση 29.400.000 δικαιωμάτων προτίμησης (nil paid rights) με την έναρξη της διαπραγμάτευσης τους σε μέση τιμή €0,8286, (ως η προκύπτουσα τιμή με βάση την τιμή συναλλαγής των €4,90 ανά μετοχή) που μετά την άσκησή τους θα αντιστοιχούν σε 8.400.000 νέες μετοχές.
Σημειώνεται ότι τα Ταμεία Προνοίας Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου προχώρησαν στην συγκεκριμένη συναλλαγή έτσι ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τις σχετικές πρόνοιες του Νόμου 146 (Ι) / 2006 που προνοεί για την Ίδρυση, Εγγραφή, Λειτουργία και Εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών και της σχετικής Οδηγίας 2/2010. 

http://www.sigmalive.com/

Μidnight express στην Συρία σε βάρος Blogger.!!

Αντιδράστε! Διαδώστε το παντού.!

Για εννέα ολόκληρους μήνες η 19χρονη μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι είναι κλεισμένη στις φυλακές της Δαμασκού. 

Οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση ως προς την αιτία της κράτησής της κοπέλας, που κλήθηκε να παρουσιαστεί το Δεκέμβριο στις υπηρεσίες ασφαλείας, συνελήφθη αμέσως και στη συνέχεια κατασχέθηκε ο υπολογιστής της.

Δεν έχει επαφή με την οικογένειά της, δεν της έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τιμωρήθηκε για άθρα που έγραψε σχετικά με τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης στη Συρία.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές της Συρίας για την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι, ενώ η ιστορία της γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή στη διεθνή κοινή γνώμη που ενημερώθηκε ξαφνικά για το συριακό εξπρές του μεσονυκτίου.



zoomnews

Ληστεία τράπεζας ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διεξάγει έρευνες για την υπόθεση που αφορά τη σύλληψη δύο ανδρών και μιας γυναίκας, την Παρασκευή το πρωί, στα Ψαχνά Ευβοίας, για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Κατά τη ληστεία τέσσερις κουκουλοφόροι με την απειλή πιστολιών άρπαξαν 10.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτες. Λίγο αργότερα, συνελήφθη στη θέση Πανόραμα της επαρχιακής οδού Χαλκίδας - Αιδηψού μία γυναίκα 35 ετών, που σύμφωνα με την Αστυνομία περίμενε τους ληστές, καθώς και ένας 27χρονος και ένας 28χρονος σε μικρή απόσταση, ενώ κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο με μοτοσικλέτα με προορισμό να συναντήσουν τη συλληφθείσα γυναίκα.


Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση των δύο ανδρών, ενώ άφησε ελεύθερη τη γυναίκα με περιοριστικούς όρους (την παρουσία την 1η και 15η μέρα του μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της). Οι άλλοι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.


Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλες, μια σιδηρογροθιά, τέσσερα φυσίγγια των 9 χιλιοστών και άλλα αντικείμενα που ερευνώνται.


Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι τρεις συλληφθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ο 27χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2003 σε 7 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στη Θεσσαλονίκη.


Για την υπόθεση αυτή είχε ασκήσει έφεση και επρόκειτο να εκδικασθεί στο εφετείο την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου. Η γυναίκα, επίσης, είχε προσαχθεί το '94 για συμμετοχή στην κατάληψη της ΑΣΟΕ.


http://www.nooz.gr/ 

Ύποπτος για ληστεία τραυματίστηκε από σφαίρες αστυνομικών

Τριανταεννιάχρονος τραυματίστηκε από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε στις 6 το απόγευμα στη διασταύρωση των οδών Ξενοφώντος και Ταγματάρχη Πλέσσα, στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα στον 39χρονο προκειμένου να τον συλλάβουν για ληστεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν αυτός τους αντελήφθη, πρότεινε όπλο προς την πλευρά των αστυνομικών οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Στην κατοχή του βρέθηκε και δεύτερο πιστόλι.


Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.


http://www.nooz.gr/ 

Οι γυναίκες προτιμούν χαλαρούς άνδρες..!!!

Δεν είναι η τεστοστερόνη αλλά η κορτιζόλη που παίζει ρόλο στο πόσο ελκυστικό βρίσκουν οι γυναίκες έναν άνδρα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε βρετανικό πανεπιστήμιο. Για την ορμόνη του στρες ισχύει όπως έδειξε η έρευνα, η αρχή: όσο λιγότερη τόσο καλύτερα.

Στόχος της έρευνας του πανεπιστημίου του Αμπερτάι της Μ. Βρετανίας, ήταν να καταδειχθεί ποιο ρόλο παίζουν οι ορμόνες των ανδρών – οι αυξημένες ή μειωμένες τιμές τους – στο πόσο ελκυστικούς τους βρίσκουν οι γυναίκες.

Αυτό που προέκυψε ήταν ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ των χαμηλών τιμών κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες – και της «επιτυχίας» των ανδρών στις γυναίκες. Από την άλλη ωστόσο βρέθηκε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αυξημένης τεστοστερόνης και προτίμησης από το γυναικείο φύλο – παρά τα όσα πιστεύονται.
 
Η ψυχολόγος δρ. Φιόνα Μουρ – επικεφαλής της έρευνας – δήλωσε ότι υπήρχαν πρότερες έρευνες που έδειχναν ότι η τεστοστερόνη παίζει ρόλο στις ανδρικές επιτυχίες επί του «ασθενούς φύλου». Όπως είπε, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η αυξημένη τεστοστερόνη είναι δείγμα μεγαλύτερης υγείας, άρα οι άνδρες εκείνοι θεωρείται ότι έχουν πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε προκρίνονται από τις γυναίκες για αναπαραγωγή.

Η δρ. Μουρ τόνισε επίσης ότι αυτό δεν φάνηκε στη δική τους έρευνα. Αυτό που κατάφεραν εκείνοι να διαπιστώσουν είναι ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, φάνηκαν να προτιμούν ερωτικά τους άνδρες εκείνους που είχαν μειωμένα ποσοστά κορτιζόλης και φαίνονταν πιο χαλαροί. Το φαινόμενο μάλιστα επετείνετο όταν οι γυναίκες ήταν σε γόνιμες ημέρες.

http://www.slap.gr/

Τα "μυστικά" των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο φως!!

Άδεια για να βγουν τα «άπλυτα τους στη φόρα», έδωσαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στον συγγραφέα του βιβλίου «ΜΙ6», Κιθ Τζέφρι.

Ο ιστορικός που είχε πρόσβαση στα αρχεία της μυστικής υπηρεσίας από το 1909 έως και το1949, περιγράφει στις 800 σελίδες του βιβλίου του έναν κόσμο που οι πιο πολλοί φανταζόμασταν ότι υπάρχει μόνο στις ταινίες του «Τζέιμς Μπόντ»

Πρόκειται για ένα κόσμο με ριψοκίνδυνους πράκτορες, ικανούς να πηδήξουν από πλοία, να διεισδύσουν σε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονταν υπό την κατοχή των Ναζί, ενώ ταυτόχρονα έβρισκαν και το χρόνο να απολαύσουν ένα μπουκάλι σαμπάνιας έχοντας όμορφες γυναίκες για παρέα.

Μάλιστα, ένας από τους πράκτορες που αναφέρεται στο βιβλίο, ο Μπιλ Ντάρντεντειλ ή αλλιώς: «Μπάφι», ήταν στενός φίλος του συγγραφέα του «Τζέιμς Μποντ» Ίαν Φλέμινγκ, και πιθανόν να αποτέλεσε και την «πηγή έμπνευσης» για τη δημιουργία του διάσημου «Πράκτορα 007».

Στο βιβλίο επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά ότι ο Γκράχαμ Γκριν, ο Άρθουρ Ράνσομ και ο Γουίλιαμ Σόμερσετ Μομ, ήταν μυστικοί πράκτορες της Βρετανίας. Μάλιστα, ο συγγαφέας χαρακτηρίζει«μύθο» τη λεγόμενη «άδεια να σκοτώνουν» που λέγεται ότι είχαν οι πράκτορες, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είχαν εμπλακεί μόνο σε δυο δολοφονίες εκτός νομικού πλαισίου.

Μέσω του ιστορικού αυτού βιβλίου «πέφτει φως»σε εξαιρετικά ευαίσθητες επιχειρήσειςτης «ΜΙ6», όπως η ανατίναξη 5 πλοίων ώστε να μην μπορέσουν να φτάσουν στην Παλαιστίνη - που τότε βρισκόταν υπό Βρετανική Εντολή -εβραίοι πρόσφυγες, ενώ αποκαλύπτει ότι η ΜΙ6 κατασκόπευε ακόμα και συμμάχους της, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε πάντως πως η έκδοση του βιβλίου είναι: «ένα τεράστιο βήμα, τέτοιο που δεν έχουμε δει ως τώρα και που ποτέ δεν θα ξαναδούμε».


star.gr
http://www.madata.gr

Ένας νταής ιερέας με Καλάσνικοφ!!

Ενας νταής... ιερέας που κάτω από το ράσο έκρυβε υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ φέρεται, σύμφωνα με τις αρχές, να κρύβεται πίσω από τη «βροχή» σφαιρών που έπεσε στην κεντρική πλατεία των Μοιρών Ηρακλείου κατά τη διάρκεια αρπαγής ενός 52χρονου. 

 Μάλιστα, ο ρασοφόρος και ο αδερφός του δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εν ώρα αιχμής μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών και κατοίκων, που έτρεχαν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν τη ζωή τους.

Η πρωτοφανής υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοκ και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και έντονο προβληματισμό στις διωκτικές αρχές, έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία των Μοιρών. Εκπληκτοι οι περαστικοί αντίκρισαν δύο νεαρούς άνδρες να δέρνουν τον 52χρονο επιχειρηματία, να τον βάζουν με τη βία σε Ι.Χ. και έπειτα να βγάζουν δύο Καλάσνικοφ και να αδειάζουν τους γεμιστήρες στον αέρα και το έδαφος. 


Yστερα ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή παίρνοντας μαζί τους τον άτυχο επιχειρηματία.

Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία,
άνδρες της οποίας μετέβησαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον
εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα ο 52χρονος
εντοπίστηκε αιμόφυρτος σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό, ενώ οι δύο νεαροί είχαν χαθεί από προσώπου γης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας, αλλά και δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες του τρομακτικού επεισοδίου, οι αστυνομικοί έχουν στρέψει τις έρευνές τους σε δύο αδέρφια: τον 37χρονο ιερέα και τον 33χρονο αδερφό του.

Οπως έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι δύο δράστες είχαν
αναζητήσει νωρίτερα τον 52χρονο στο σπίτι του. Επειδή απουσίαζε, ζήτησαν από τη σύζυγό του το κινητό του τηλέφωνο δήθεν για επαγγελματικό ραντεβού. Πράγματι, επικοινώνησαν μαζί του και ο 52χρονος τούς είπε σε ποιο καφενείο βρισκόταν. 


Ο ιερέας μαζί με τον αδερφό του έφθασαν στην κεντρική πλατεία επιβαίνοντας σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και μόλις είδαν τον 52χρονο, του έκαναν νόημα να πλησιάσει. Μόλις ο άτυχος άνδρας έφθασε κοντά τους, ο 37χρονος τον διέταξε να μπει στο αυτοκίνητο. Αυτός
όμως, αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να βγει από το αυτοκίνητο ο αδερφός του ιερέα, ο οποίος κρατώντας στα χέρια του ένα Καλάσνικοφ άρχισε να
πυροβολεί στο έδαφος κοντά στα πόδια του 52χρονου - προφανώς, για να τον τρομάξει. Ο ιερέας, όμως, φαίνεται πως... ζήλεψε. Ετσι κι αυτός με τη σειρά του άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Τελικά, αφού έδωσαν μερικές μπουνιές στον 52χρονο, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο, ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή.

Επειτα, αφού είχαν χτυπήσει τον 52χρονο στο δεξί μάτι και στο πίσω μέρος της κεφαλής με τα κοντάκια των όπλων (χρειάστηκε να κάνει ράμματα), τον ξεφορτώθηκαν στην περιοχή των Πιτσιδίων. Του πήραν το κινητό και τον προειδοποίησαν να μην πάει στην αστυνομία γιατί θα φρόντιζαν «να ξανασμίξουν», όπως είπαν.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 52χρονος, οι δράστες τον άφησαν να φύγει, καθώς κατάλαβαν στη διαδρομή ότι είχαν πιάσει λάθος άνθρωπο. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ



http://www.espressonews.gr/
ΦΩΤΟ:   http://www.madata.gr/

“Ο στρατός διαθέτει την ακτίνα θανάτου” παραδέχονται οι Αμερικανοί!!


Η ακτίνα θανάτου του Νίκολα Τέσλα, υπήρξε ένας μακρινός πόθος του εφευρέτη που έδωσε τα φώτα της ασύρματης ενέργειας.

Είχε οραματιστεί ένα υπερόπλο που θα έκανε χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για την προστασία της ανθρωπότητας από την αυτοκαταστροφή, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι το όραμα του δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Ή μήπως υλοποιήθηκε και αποκρύφτηκε;

Σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά την δημιουργία του λέιζερ η αμφιλεγόμενη τεχνολογία της μοντέρνας εποχής είναι ίσως έτοιμη να υπηρετήσει τις εφαρμογές που προέβλεπε η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Wars»-δηλαδή την ακτίνα καταστροφής.


Οι εξελίξεις στην τεχνολογία επέτρεψαν στρατιωτικούς κύκλους να καταρρίπτουν εισερχόμενα πυρά από αέρος καθώς και να προσβάλουν από αέρος κινούμενους στόχους εδάφους όπως θωρακισμένα οχήματα ή νάρκες.

“Πράγματι διαθέτουμε την ακτίνα θανάτου!”

Ο Mike Rinn υπεύθυνος του Προγράμματος Λέιζερ από Αέρος της Boeing δήλωσε πως «πράγματι διαθέτουμε την ακτίνα θανάτου». Η εταιρεία αυτή συγκαταλέγεται στις πολλές εταιρίες που συνεργάζονται με το Αμερικανικό Πεντάγωνο στα προγράμματα «κατευθυνόμενης ενέργειας».

Η δέσμη είναι αδιάκριτη από το γυμνό μάτι. Ένα από τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη των όπλων λέιζερ ήταν η παραγωγή αρκετής ισχύος για τις εκρήξεις μεγάλου μεγέθους στα πεδία μαχών. Ωστόσο οι ερευνητές κατάφεραν πρόσφατα να ξεπεράσουν τα 100 κιλοβάτ, σημείο σταθμό στην εξέλιξή των οπλικών λέιζερ.

Μετά από χρόνια έρευνας η παραγωγή λέιζερ είναι υλοποιήσιμη και εκμεταλλεύσιμη στο πεδίο της μάχης, με τη εξαίρεση στην άμυνα από βαλλιστικούς πυραύλους. Ο λόγος είναι το υψηλό κόστος. Ο Υπουργός Άμυνας Robert Gates πέρυσι ακύρωσε σχέδια αγοράς ενός εξοπλισμένου με λέιζερ αεροσκάφους τύπου 747, περικόπτοντας κατά 214 εκατομμύρια δολάρια τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Φέτος το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω της Υπηρεσίας Άμυνας Πυραύλων ότι ένα λέιζερ ισχύος 100κιλοβατ προσαρμοσμένο σε ένα αεροσκάφος 747 αναχαίτισε πυραύλους Scud, ενώ στο παρελθόν ένα παρόμοιο πείραμα είχε καταρρίψει πυραύλους Sidewinder το 1980.

Αντίχτοιχη όμως τεχνολογία Lazer διαθέτουν και οι Ρώσοι οι οποίοι εικάζεται ότι πρώτοι ανέπτυξαν τέτοιου είδους οπλικό σύστημα.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

http://nationalpride.wordpress.com

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων, γιατί δεν θα τους καταβληθεί με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου η νυκτερινή αποζημίωση του Αυγούστου.

Και επιπλέον 
αμφισβητείται και η καταβολή της αποζημίωσης, από δω και στο εξής, για την πέρα του πενθημέρου εργασία.
Οι αστυνομικοί, τους οποίους η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως... ασπίδα στις διαμαρτυρίες των πολιτών για την οικονομική πολιτική της, υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο. 

http://epirusnet.blogspot.com/

Ζητούσαν «φακελάκι» για να κρύψουν πισίνες!!!

«Φακελάκι» 30.000 ευρώ για να μην κάνουν έλεγχο σε πισίνες της Κέρκυρας ζήτησαν τρία στελέχη του ΣΔΟΕ από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία του νησιού, αλλά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, η οποία συνέλαβε τον έναν και αναζητά τους άλλους δύο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ...
...του Protothema.gr, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε τις τελευταίες ημέρες ελέγχους στα Ιόνια νησιά, αναζητώντας φορολογούμενους με χαρακτηριστικά υψηλής και πολυτελούς διαβίωσης, όπως οι ιδιοκτήτες σκαφών, βιλών και πισινών.

Κατά τους ελέγχους, εντόπισαν κατασκευαστική εταιρεία με ειδίκευση στις πισίνες και απέσπασαν από το ηλεκτρονικό της αρχείο σημαντικά στοιχεία για πολίτες που είχαν αποκτήσει πισίνες. Αντί όμως να ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους με διασταύρωση των στοιχείων, επέλεξαν να διαπραγματευτούν την επιστροφή της πολύτιμης δισκέτας στην κατασκευαστική εταιρεία, έναντι 30.000 ευρώ.

Το «ραντεβού» για τη συνάντηση κλείστηκε για το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο η κατασκευαστική εταιρεία ενημέρωσε την Ασφάλεια, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη του επικεφαλής του κλιμακίου, ο οποίος μάλιστα έχει και έντονη συνδικαλιστική δράση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και αναζητούνται οι συνεργοί του.



protothema
http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_4818.html

Ελεύθερος ο γιατρός


Ελεύθερος με εγγυοδοσία 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του, στην δεύτερη τακτική ανακρίτρια ο 47χρονος γυναικολόγος που κατηγορείται για εμπορία ωαρίων με αντάλλαγμα κατ’ εξακολούθηση.

Ελεύθεροι όμως, αφέθηκαν και οι άλλοι δύο Βούλγαροι που κατηγορούνται ως μέλη του κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες και στη συνέχεια της υποχρέωνε να υποβάλλονται σε αφαίρεση ωαρίων, όπως και η 37χρονη ρουμάνα που φέρεται ότι παρέδιδε τις αλλοδαπές στο γιατρό. Τους επιβλήθηκε εγγύηση 2.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.


Άλλα δύο άτομα που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο.


Στην απολογία του ο γυναικολόγος αρνήθηκε ότι γνώριζε πως επρόκειτο για κύκλωμα σωματεμπορίας και πως η συγκεκριμένη κοπέλα εκδιδόταν ισχυριζόμενος ότι όλες οι διαδικασίες που ακολούθησε ήταν νόμιμες.

Η ωοληψία σύμφωνα με τον κατηγορούμενο φαινόταν ότι γινόταν με την θέληση της κοπέλας τηρείτο ιατρικός φάκελος με τις εξετάσεις της τον οποίο και προσκόμισε ενώ υποβαλλόταν στους απαραίτητους ελέγχους.

Όπως υποστήριξε δινόταν η προβλεπόμενη από τον νόμο αποζημίωση που κυμαινόταν από 1500 έως 2500 ευρώ. Η συγκεκριμένη κοπέλα είχε πάει μόνο μία φορά, ενώ η 37χρονη Ρουμάνα που την συνόδευε είχε υποβληθεί τρεις φορές σε αφαίρεση ωαρίων και το 2007 είχε γίνει παρένθετη μητέρα, με άλλον όμως γυναικολόγο. 


http://www.zougla.gr/ 

Είστε για γέλια ! "Έφαγαν" αποβολή γιατί ψώνιζαν από εξωσχολικό κυλικείο !!

Τρεις μαθητές τιμωρήθηκαν από το διευθυντή του 1ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων, λόγω απειθαρχίας ως προς τη χρήση του κυλικείου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο διευθυντής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μαθητές ψώνιζαν προϊόντα από το κυλικείο του 1oυ Γυμνασίου, που στεγάζεται σε διπλανό κτίριο, και όχι του λυκείου, αν και είχαν γίνει οι σχετικές επισημάνσεις.

Επιπλέον, ο ίδιος σε επιστολή αναφέρει πως ο πλειοδότης για το 1ο ΓΕΛ πληρώνει για τον κάθε μαθητή 23 ευρώ ετησίως. Συνεπώς, διαπιστώνει, το κυλικείο δημοπρατήθηκε για τις ανάγκες των μαθητών.

Οι μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή τριών διδακτικών ωρών.

http://www.news21.gr/

Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας F460 ΑΙΓΑΙΟΝ λίγες μέρες μετά την παραλαβή του πλοίου!!!

Μείζονα προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλεί η κυβερνητική πολιτική επί του προσωπικού, μία πολιτική που υπαγορεύεται βέβαια από το Μνημόνιο που υπεγράφη τον περασμένο Μάϊο:  
Λίγες ημέρες μετά την παράδοση της φρεγάτας F460 AΙΓΑΙΟΝ (8 Σεπτεμβρίου 2010) στο Πολεμικό Ναυτικό, λόγω ολοκλήρωσης του άκρως δαπανηρού (και υπό δικαστική διερεύνηση) προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των συστημάτων της, ο κυβερνήτης της φρεγάτας, αντιπλοίαρχος στον βαθμό, παραιτήθηκε από το Π.Ν. επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους»!
 
Το γεγονός ότι παραιτούνται πλέον αξιωματικοί σε τόσο χαμηλούς βαθμούς και μάλιστα την επαύριο παραλαβής σκαφών τα οποία υποτίθεται ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας, δεν δείχνει να προβληματίζει κανέναν. 

Ο ακριβής λόγος της παραίτησης δεν έγινε γνωστός, αλλά μάλλον είναι ο συνήθης: Αδυνατούν μετά την κατάργηση των δύο μισθών και των επιδομάτων να θρέψουν τις οικογένειές τους και προτιμούν να βγούν στην σύνταξη προκειμένου με το εφάπαξ να δοθεί κάποια ανάσα στον επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι ο παραιτήσεις αξιωματικών μέχρι πρόσφατα ήταν ένα φαινόμενο κάτι παραπάνω από σπάνιο.

Τώρα παραιτούνται αξιωματικοί με 25 χρόνια υπηρεσίας στην ηλικία των 43 ετών, με πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εκπαίδευση επενδεδυμένα επάνω τους από το Ναυτικό.

Τώρα το ΓΕΝ αναζητεί κυβερνήτη για την F460 ΑΙΓΑΙΟΝ, η οποία πριν καλά-καλά αρχίσει περιπολίες έμεινε ακέφαλη! Η τελετή παράδοσης της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ F460 στο Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά και είναι η τελευταία που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής από τις έξι συνολικά κλάσης “S”.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2003 υπεγράφη σχετική Σύμβαση 010B/03 μεταξύ της τότε Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΑΕ) και των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. και ήταν ύψους 381.575.580 ευρώ, από τα οποία τα 257.768.200 καλύπτουν υλικά και υπηρεσίες Thales Naval Nederland (TNNL), κύριου υποκατασκευαστή, ενώ τα υπόλοιπα 123.810.380 ευρώ αφορούν εργασίες και υπηρεσίες των ENAE.

Οι ελληνικές εταιρείες Signaal Hellas και SSMART ανέλαβαν υποκατασκευαστικό έργο αξίας 43,6 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2004, ενώ η πρώτη φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (F462) παραδόθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2006.
Η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ» είναι η τρίτη Φ/Γ τύπου Standard που αποκτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό. Οι δυο προηγούμενες είναι οι Φ/Γ «ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ».

Το όνομα «ΑΙΓΑΙΟΝ» δόθηκε σε αναγνώριση της σπουδαιότητας του ομώνυμου Ελληνικού Πελάγους, που επί χιλιετηρίδες αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του χερσαίου κορμού της χώρας μας και των Ανατολικών Ελληνικών νήσων. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία από το Royal Schelde Shipyard σε στενή συνεργασία με το Ολλανδικό Ναυτικό.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν τον προλαβαίνουμε το μπαγάσα. Κι' άλλη κολοτούμπα Καρατζαφέρη: Συγνώμη, λάθος, το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο! Λάθος καριέρα ακολούθησες, μεγάλε...

Ο πρόεδρος του Λάος, μιλώντας στον real fm, δήλωσε:

«Για μένα το Βατοπέδι
δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.

Θεωρώ ότι αφορά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και συμφωνία από κράτος σε κράτος».




http://dexiextrem.blogspot.com

http://lamogios.blogspot.com/ 

Μαθήτρια δικαιώνεται για τις… γυμνές φωτογραφίες της!!!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά πράγματι ένα σχολείο στην  Πενσυλβανία  των ΗΠΑ τιμωρήθηκε με δικαστική απόφαση να πληρώσει 33.000 δολάρια για τις γυμνές φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό μίας μαθήτριας!

Ο καθηγητής της 17χρονης όταν «κατάσχεσε» το κινητό της τηλέφωνο με την υποψία ότι κάτι συμβαίνει μέσα στην τάξη, σίγουρα δεν θα  μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια που θα επακολουθούσε.

Το τηλέφωνο παραδόθηκε στα χέρια του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος έψαξε τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που υπήρχαν στο κινητό και σύντομα βρέθηκε μπροστά στις… γυμνές φωτογραφίες της μαθήτριας.

Η εξέλιξη  αρχικά  ήταν αρνητική για την 17χρονη αφού τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από το Λύκειο της. Όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη και κατέθεσε μήνυση εναντίων του σχολείου επειδή παραβίασαν τα προσωπικά της δικαιώματα.

Επιπλέον η μαθήτρια που αποδείχθηκε «καθηγήτρια» στο Δίκαιο, έβαλε και το… «κερασάκι στη τούρτα» υποστηρίζοντας ότι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στον χώρο του σχολείου αφού οι φωτογραφίες ήταν μόνο για τα δικά της μάτια και του αγαπημένου της, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί πανηγυρικά απο το δικαστήριο και να φύγει με 33.000 δολάρια στην τσέπη. 

http://www.star.gr/

Καρκινοπαθής μητέρα, άντεξε για να πάει το παιδί της σχολείο και μετά πέθανε ...

Μεγάλο θάρρος και ψυχική δύναμη έδειξε μια μητέρα που έπασχε από προχωρημένη μορφή καρκίνου. Η γυναίκα σηκώθηκε από το κρεβάτι για να συνοδεύσει το αγοράκι της στο σχολείο την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς και υπέκυψε την επόμενη μέρα.

Η 31χρονη Gemma Hogg που έπασχε από καρκίνο δεν μπορούσε να αφήσει το 4χρονο αγοράκι της ασυνόδευτο την πρώτη μέρα που θα πήγαινε στο σχολείο Γι' αυτόν το λόγο, ζήτησε εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν για να πάει μαζί του στο σχολείο. Κατόπιν, επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή την επόμενη μέρα.

Πηγη : freegossip.gr
TNSite 

Συνελήφθησαν τυχαία οι «εφιάλτες» των σούπερ μάρκετ!!!

«Πονοκέφαλος»  για τους υπευθύνους των εμπορικών  καταστημάτων της Φλώρινας είχε γίνει μια τριμελής σπείρα νεαρών –μεταξύ των οποίων μια γυναίκα- που «ξάφριζαν» εμπορεύματα κάτω από τη μύτη των υπαλλήλων!




Το μοιραίο λάθος τους, όμως, ήταν ότι... οδηγούσαν χωρίς… δίπλωμα!


Ένας  τυχαίος τροχονομικός έλεγχος  έβαλε τέλος στην δράση των  δύο νεαρών Ελλήνων και της  αλλοδαπής συνεργού τους.


Όταν οι τροχονόμοι τους σταμάτησαν, διαπίστωσαν ότι ούτε το αυτοκίνητό τους είχε άδεια κυκλοφορίας, ούτε ο οδηγός άδειας οδήγησης!


Ο έλεγχος στο πορτ μπαγκάζ, έφερε στο φως δεκάδες απορρυπαντικά, λάδια, σοκολάτες και άλλα εμπορεύματα συνολικής αξίας 200 ευρώ, που είχαν μόλις «σουφρώσει» από σούπερ μάρκετ της πόλης!


Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των τριών νεαρών, όπου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από καθαριστικά και είδη διατροφής, τα οποία αποδείχθηκε ότι είχαν κλέψει από διάφορα καταστήματα της περιοχής!


Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στα καταστήματα από τα οποία τα είχαν αρπάξει, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Φλώρινας. 

http://24gr.blogspot.com/
http://seleo.gr/ 

Πατέρας 15χρονου παγιδεύει παιδεραστή!!

Ένας πατέρας στη Βρετανία, υποδύθηκε τον 15χρονο γιο του στο διαδικτυακό τόπο συνομιλίας MSN και κατάφερε να τον παγιδεύσει, οργανώνοντας μια συνάντηση μεταξύ τους.

Όταν ο ευρηματικός πατέρας ανακάλυψε ότι ο παιδόφιλος, Jonathon Styles (φωτο) εποφθαλμιούσε τον ανήλικο γιο του, χρησιμοποίησε το λογαριασμό MSN του γιου του, συνομίλησε με τον Styles και κανόνισε να συναντηθούν σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων. Προτού ξεκινήσει για την καθορισμένη τους συνάντηση, ο πατέρας επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά επειδή δεν εμφανίστηκε άμεσα, ο πατέρας ''άρπαξε'' τον παιδόφιλο, όταν τον συνάντησε και τον οδήγησε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
Ο Styles παραδέχτηκε ότι ήθελε να συναντηθεί με τον έφηβο για να έρθουν σε σεξουαλική επαφή ενώ είχε συναντηθεί με τον 15χρονο σε ένα πάρκο και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι. Το αγόρι αργότερα ανέφερε το περιστατικό σε έναν καθηγητή του καθώς επίσης και στον πατέρα του ο οποίος χρησιμοποίησε το MSN για να ξεγελάσει τον παιδόφιλο.
Όταν συνάντησε τον Styles ο πατέρας κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον οδηγήσει σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα.
Μετά τη σύλληψη του ο παιδόφιλος παραδέχτηκε ότι τον ελκύουν σεξουαλικά 16χρονα αγόρια και ότι χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια.
Ο Styles υποχρεώθηκε από τις δικαστικές αρχές να υπογράψει δήλωση για σεξουαλική παρενόχληση και να τηρήσει τις σχετικές απαγορεύσεις που ορίζει ο νόμος.
Έτσι δεν θα του επιτρέπεται να πηγαίνει σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία, πάρκα και πισίνες όπου συχνάζουν παιδιά κάτω των 16 ετών.

Πηγη : cosmo.gr
TNSite

Τουρκικοί ελιγμοί με στόχο τα χωρικά ύδατα...

Ενώ η τουρκική κοινή γνώμη στρέφει την προσοχή της στο επικείμενο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου –προφανώς υποβολιμαία– επιμένουν ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας είναι αποφασισμένο να αναθεωρήσει το δόγμα ασφάλειας της χώρας και να το προσαρμόσει στη στρατηγική Ερντογάν – Νταβούτογλου «περί μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονές της. 


Υποστηρίζουν ότι μελετάται ήδη η απάλειψη της Ελλάδας, της Ρωσίας, του Ιράν και του Ιράκ από τον κατάλογο των χωρών που χαρακτηρίζονται ως «απειλή» για τη χώρα και υπογραμμίζουν ότι η αναθεώρηση αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες και να επικυρωθεί στη Σύνοδο του Συμβουλίου τον προσεχή Δεκέμβριο.


Ειδικότερα για την Ελλάδα, την οποία τα σχετικά προηγούμενα έγγραφα χαρακτήριζαν ως «μείζονα απειλή», το νέο στρατηγικό δόγμα –πάντοτε κατά τα ίδια δημοσιεύματα– πρόκειται να επισημαίνει τη διευρυνόμενη οικονομική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να καταγράφει τη μείωση του κινδύνου στρατιωτικής σύρραξης. Αναφέρεται ακόμη ότι, στο πλαίσιο αυτό, το δικαίωμα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων –χρόνια τώρα χαρακτηρίζεται ως casus belli– δεν θα εκλαμβάνεται ως άμεση απειλή και ότι εξετάζεται ήδη το ενδεχόμενο άρσης της συγκεκριμένης απόφασης.


Αλλαγή του δόγματος εθνικής ασφάλειας χωρίς άρση του casus belli


Έμπειροι διπλωμάτες στην Αθήνα χαρακτήριζαν «ευπρόσδεκτο» ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά εξέφραζαν την υπόνοια ότι οι συγκεκριμένες διαρροές ενδέχεται να υποκρύπτουν εσωτερικές σκοπιμότητες, καθώς η κυβέρνηση Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται πολύ συχνά σε παρόμοια επικοινωνιακά τεχνάσματα. Παρατηρούσαν, ταυτόχρονα, ότι η άρση του casus belli αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Τουρκίας απέναντι στην ΕΕ και προσέθεταν ότι, ακόμη κι αν εγκριθεί ένα τέτοιο κείμενο από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, η άρση του casus belli δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία το καθιέρωσε με ομόφωνο ψήφισμά της τον Ιούνιο του 1995.


Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι το ψήφισμα εκείνο εκδόθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε: «Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, παρόλο που ελπίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα αποφασίσει την επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Αιγαίο… αποφάσισε να εκχωρήσει, σε μια τέτοια περίπτωση, στην τουρκική κυβέρνηση όλες τις αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα κριθούν αναγκαίες από στρατιωτική άποψη».


Άρση του casus belli δεν μπορεί να γίνει μονομερώς


Σε κάθε περίπτωση, τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου εκτιμώνται τουλάχιστον ως περίεργα, καθώς συγκρούονται όχι μόνο με πάγιες θέσεις της Άγκυρας, αλλά και με πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας της. Ο ίδιος, άλλωστε, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη πολύκροτη επίσκεψή του στην Αθήνα, στην κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα ομόλογό του, κατέστησε σαφές ότι η άρση του casus belli είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει μονομερώς και υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.


«Σχετικά με το casus belli», ανέφερε παρουσία του Έλληνα ομόλογού του ο Τούρκος πρωθυπουργός, «θα πρέπει να δείτε γιατί το αποφάσισε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση» και πρόσθετε: «Έως τη στιγμή αυτή, έγιναν 44 συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Όταν οι διερευνητικές επαφές θα καταλήξουν κάπου, θα λυθεί και το casus belli. Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί μονομερώς».


Με μια φράση, ο Τούρκος πρωθυπουργός επαναλάμβανε ρητά και κατηγορηματικά ότι το casus belli ισχύει και θα εξακολουθήσει να ισχύει για όσο καιρό παραμένουν οι λόγοι που το προκάλεσαν. Ξεκαθάρισε έτσι, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την απειλή πολέμου, παρά μόνο τη στιγμή που η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το σχετικό διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμά της και θα δεσμευτεί συμβατικά πως δεν πρόκειται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε κρίσιμες για τη χώρα του περιοχές, όπως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Οι συζητήσεις για το casus belli και τα χωρικά ύδατα στις ελληνοτουρκικές επαφές


Υπό πρίσμα αυτών των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού, τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου παραπέμπουν στο νέο κύκλο των διερευνητικών επαφών για την εξέλιξη των οποίων οι εκτιμήσεις παραμένουν αντιφατικές. Μόλις πρόσφατα, άλλωστε, ο υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας κατηγορούσε την Άγκυρα για «κουτοπονηριές» και τόνιζε ότι «η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης δεν είναι μονόδρομος».


Βέβαιο, πάντως, είναι –και επιβεβαιώνεται τόσο από επίσημα έγγραφα, όσο και από προγενέστερες δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου– ότι το θέμα του casus belli και των χωρικών υδάτων αποτελούσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών της περιόδου 2002-2003. Εξεταζόταν, συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο μερικής εγκατάλειψης του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων από την πλευρά της Ελλάδας, προκειμένου να αρθεί το casus belli από την πλευρά της Τουρκίας και να αρχίσει, αμέσως μετά, εξειδικευμένος διάλογος για τη σύνταξη συνυποσχετικού με το οποίο οι δύο χώρες θα παρέπεμπαν από κοινού την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.


Ομολογίες Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη


Όπως προκύπτει, μάλιστα, από ομολογίες των πρωταγωνιστών της περιόδου εκείνης, αλλά και από έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει στην απόφαση να αναζητήσουν μια, χωρίς συγκρούσεις, κοινά αποδεκτή φόρμουλα, που θα βασιζόταν στη μερική και επιλεκτική επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων. Την πρόθεση αυτή της τότε ελληνικής πλευράς υπαινίχθηκαν αργότερα τόσο ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όσο και ο τότε υπουργός Εξωτερικών και σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Συγκεκριμένα, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο βιβλίο του Για μια δημιουργική Ελλάδα, αφού υπογραμμίζει ότι τα χωρικά ύδατα αποτελούσαν «ακανθώδες ζήτημα των διερευνητικών επαφών», προσθέτει: «Από την πρώτη στιγμή των διερευνητικών επαφών, δηλώσαμε ότι η Ελλάδα θα ασκήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει μονομερώς την αιγιαλίτιδα ζώνη, πριν από την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Η άσκηση του δικαιώματος αυτού θα λάβει υπόψη τα δικαιώματα τρίτων κρατών για ελεύθερη ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα στο Αιγαίο Πέλαγος. Δεν αποκλείονται, ως εκ τούτου, επιλεκτικές διαφοροποιήσεις των ορίων της αιγιαλίτιδας, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διεθνής ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα».


Έμμεση αλλά σαφή ομολογία, σύμφωνα με την οποία το πρώτο βήμα στο δρόμο για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα αποτελούσε η εγκατάλειψη του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων σε ορισμένες περιοχές, κατέθεσε από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Έθνος τον Οκτώβριο του 2006, υπογράμμιζε ότι, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, θα «προχωρούσαμε σε κάποια βήματα» και διευκρίνιζε ότι το πρώτο βήμα θα αφορούσε «το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων». Αποκάλυπτε, μάλιστα, ότι θα ασκούσαμε το δικαίωμα αυτό «συνυπολογίζοντας και αξιολογώντας τις ανάγκες των χωρών που γειτνιάζουν ή χρησιμοποιούν τις διεθνείς θάλασσες».


Εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων πριν την άρση του casus belli


Όλα αυτά πιστοποιούν ότι οι διερευνητικές επαφές, στα τέλη του 2003, εστιάζονταν στην επίτευξη καταρχάς συμφωνίας για την εγκατάλειψη του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων σε ορισμένες κρίσιμες περιοχές, προφανώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως απαιτούσαν οι Τούρκοι και επιδίωκαν πολλοί άλλοι. Απέμενε, ωστόσο, σε εκκρεμότητα ο ακριβής προσδιορισμός των ακτών όπου η Ελλάδα θα εγκατέλειπε οριστικά το δικαίωμά της να αποκτήσει χωρικά ύδατα πέρα από τα 6 ναυτικά μίλια. Γίνεται, έτσι, φανερό ότι ενδεχόμενη άρση του casus belli από την πλευρά της Τουρκίας μπορεί να βασίζεται είτε στην επισημοποίηση μιας καταρχάς συμφωνίας είτε στην ολοκλήρωσή της με τον προσδιορισμό των περιοχών στις οποίες η Ελλάδα θα εγκαταλείψει οριστικά το προβλεπόμενο από το Δίκαιο της Θάλασσας δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Αυτό όμως –όπως ρητά υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν– δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.


Συμβολική και όχι ουσιαστική η σημασία του ψηφίσματος της Εθνοσυνέλευσης


Με δεδομένη, ωστόσο, την εμμονή του τουρκικού Τύπου στα σχετικά δημοσιεύματα, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ακόμη και μονομερής άρση του Ψηφίσματος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για το casus belli δεν θα είχε παρά μόνο συμβολική αξία, καθώς η εισβολή της Τουρκίας σε ξένα εδάφη μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και χωρίς τη σχετική κοινοβουλευτική έγκριση. Δεν μπορεί, άλλωστε, να λησμονείται ότι οι τουρκικές κυβερνήσεις ποτέ δεν ένιωθαν την ανάγκη και ποτέ δεν περίμεναν να πάρουν έγκριση από την Εθνοσυνέλευση προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση σε βάρος γειτονικών κρατών. Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι και η περίπτωση της εισβολής στην Κύπρο, καθώς την ώρα που συνερχόταν η Τουρκική Εθνοσυνέλευση για να κηρύξει το πραξικόπημα της χούντας ως casus belli, ο «Αττίλας» βρισκόταν ήδη στις ακτές της Κερύνειας.


Καλά γνωστό είναι, επίσης, και το γεγονός ότι η απειλή εισβολής στα ελληνικά νησιά, στην περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων, δεν πρωτοεμφανίστηκε το 1995 με το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, αλλά εκτοξεύεται σταθερά από το καλοκαίρι του 1974, πριν από την εισβολή στην Κύπρο, όταν η χούντα διοχέτευσε στον Τύπο σκέψεις επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. 

Του Ανδρέα Ν. Αθανασίου


Πηγή
http://logioshermes.blogspot.com 

H Aπίστευτη Ιστορία της Μάντυ Σέλαρς..!!!

Η Μάντυ Σέλαρς

ειναι Βρετανίδα , 34 χρονών ,της αρέσει ο Κινηματογραφος οι Φιλοι και να βγαίνει έξω.Ομως η Μάντυ Σελαρς εχει κατι που την κάνει να ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους Ανθρωπους : ...

....Η Κυρία Σέλαρς εχει εξαιρετικά τεραστια πόδια που κάνουν την ζωή της πολύ δύσκολη. Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν γιατί τα πόδια της Mandy Σέλαρς μεγαλώνουν σε αντιθεση με το υπολοιπο σώμα της.Το μόνο που της λένε είναι ότι η μόνη επιλογή της είναι ένας ριζικός ακρωτηριασμός. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για μια νέα Θεραπεία αλλα δυστηχώς δεν βρήκε λύση στο πρόβλημα της.


Οι άνθρωποι την κοιτάζουν επίμονα κάθε φορά που Βγαινει από το σπίτι.Χρειάζεται ένα ειδικό αυτοκίνητο για να μπορεί να μετακινηθεί ενώ πρέπει να έχει γυρω της αλλους Ανθρώπους για να την βοηθούν.

Το χειρότερο ειναι πως η κατάστασή της επιδεινώνεται συνεχώς γιατί τα πόδια της εξακολουθούν και μεγαλώνουν και οι γιατροί λένε ότι χρειάζεται επειγόντως ακρωτηριασμός .
Οπως δηλωνει :
"Όπως μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος των ποδιών μου κάνουν το περπάτημα δύσκολο και χρειαζονται δεκανίκια για να σταθώ όρθια.Χρησιμοποιώ ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι, όταν πάω έξω».

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ

Οι Γιατροί δεν μπορουν να βρούν τι ακριβώς εχει η Μαντυ.Υποθέτουν μόνο πως ίσως πασχει απο το συνδρομο του Πρωτεα που εχει σαν αποτελεσμα να μεγαλωνουν υπερβολικά τα ακρα.



http://www.troktikaras.com/

Φρικιαστικό έγκλημα στην Ισπανία...

Με το κομμένο κεφάλι της γυναίκας του σε μία τσάντα, μπήκε σε μπαρ της Ισπανίας ένας άνδρας 34 ετών για να πιει το ποτό του.
Ο άνδρας φέρεται να είπε στους θαμώνες του μαγαζιού ότι είχε μαζί του το κεφάλι της γυναίκας του, ωστόσο κανείς δεν τον πίστεψε. 

Ο 34χρονος αποχώρησε από το μπαρ και λίγη ώρα αργότερα αυτοκτόνησε πηδώντας από έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος.

http://tvxs.gr/

Χρυσές συνταξιοδοτήσεις στα 45 ή 50 τους χρόνια!!

Αιτήσεις για …«χρυσές» συνταξιοδοτήσεις στα 45 ή 50 τους χρόνια και με 25 χρόνια εργασίας ετοιμάζονται περίπου 100 εργαζόμενοι στις θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρίες της Εθνικής και της Αγροτικής Τραπέζης (Εθνική Ασφαλιστική και Αγροτική Ασφαλιστική) καθώς δεν εθίγησαν από τον νέο ασφαλιστικό νόμο, ώστε να τύχουν των λίαν ευεργετικών προϋποθέσεων όσον αφορά τον τρόπο που θα αποζημιωθούν, καθώς στην περίπτωσή τους υπάρχουν ασφαλιστικά συμβόλαια, με τα οποία χορηγούνται αποζημιώσεις σημαντικού ύψους. 

Παράλληλα όμως ,όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι διορισμένες από την Κυβέρνηση διοικήσεις των προαναφερθεισών ασφαλιστικών εταιριών έχουν λάβει εντολή να αποδεχθούν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης και στη θέση τους να προσλάβουν νέους υπαλλήλους , οι οποίοι προφανώς θα τους υποδειχθούν από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. 

Από την πλευρά των διοικήσεων των δύο προαναφερθεισών ασφαλιστικών εταιριών, η θέση που διατυπώνεται είναι ότι το νομικό καθεστώς της συνταξιοδότησης είναι δεδομένο και ότι αν εκείνοι οι υπάλληλοι που έχουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, ζητήσουν να συνταξιοδοτηθούν, οι διοικήσεις δεν μπορεί παρά να αποδεχθούν τις αιτήσεις τους, Και φυσικά τα κενά που θα προκύψουν, θα καλυφθούν με διορισμούς νέων υπαλλήλων με συμβάσεις μεταξύ των εταιριών και των ενδιαφερομένων..

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 16 Σεπτεμβρίου 2010)


http://online-pressblog.blogspot.com/

Για το Γιωργάκη το ξέραμε, για το Σημίτη το υποψιαζόμασταν, σήμερα "κλείδωσε" και ο Πάγκαλος. Τώρα εξηγούνται όλα. Είναι όλοι τους εξωγήϊνοι...!!!!

Πάγκαλος: “μαζί φάγαμε τα λεφτά” !

 
Θ. Πάγκαλος: «Η απάντηση στην κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου για το πως φάγατε τα λεφτά, είναι αυτή: 


Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί. Σας διορίσαμε. Σε μια εξευτελιστική για τη χώρα κατάσταση. Διπλασιάσαμε το κόστος του δημοσίου».


Την απάντηση αυτή έδωσε ο Θ. Πάγκαλος κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης η οποία συνεδρίασε για το νομοσχέδιο Ραγκούση για τις μετατάξεις συγχωνεύσεις στο δημόσιο.


“Τα φάγαμε όλοι μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Από το 2004 έως το 2008, η χώρα παρήγαγε 3,5% πλεόνασμα επί του ΑΕΠ, άλλο ένα 3,5% το δανειζόμαστε, για να φτάσουμε στο συνολικό 7% και σε σημείο αδυναμίας πληρωμών” υπογράμμισε...
μεταξύ άλλων ο Θ. Πάγκαλος.
ΣΣ. Τα ίδια έλεγε και ο Ανδριανόπουλος πριν από ένα μήνα!!!  
 

http://www.antinews.gr/?p=62623
http://lamogios.blogspot.com

Αποκάλεσε τον Χριστόφια Πρόεδρο ο Γκιούλ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, για πρώτη φορά σεβάστηκε το πρωτόκολλο και προσφώνησε το Πρόεδρο Χριστόφια, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, της οποίας προήδρευε, στο πλαίσιο της Συνόδου για τους Στόχους της Χιλιετίας. Την ώρα της παρέμβασης του  Προέδρου Χριστόφια και δίδοντάς του το λόγο ο κ. Γκιούλ είπε χαρακτηριστικά: "το λόγο έχει ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας". 
 
Η Πρώτη Στρογγυλή Τράπεζα, στην οποία έλαβε μέρος ο Πρόεδρος  Χριστόφιας, είχε ως θέμα την "Αντιμετώπιση της Πρόκλησης  της  Φτώχειας,  της Πείνας  και της Ισότητας των Φύλων". 
 
Στην παρέμβαση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι  η τρέχουσα  οικονομική κρίση  μπορεί να είχε σημαντική επίπτωση στις προσπάθειες  καταπολέμησης της πείνας και της φτώχειας, από την άλλη, όμως,  οι  παγκόσμιοι ηγέτες οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι η γενναιοδωρία των λόγων τους,  δεν μετουσιώθηκε σε πράξεις.
 
Υπογράμμισε ότι στα  πέντε χρόνια που απομένουν, πρέπει να κερδηθεί  το χαμένο έδαφος.
 

Ο ήλιος θα «παραλύσει» τη Γη το 2013

Μια μαζική ηλιακή έκλαμψη μπορεί να προκαλέσει πλανητικό χάος το 2013, προξενώντας συσκοτίσεις και κατάρρευση των δορυφορικών επικοινωνιών.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε μια διάσκεψη, όπου η NASA προειδοποίησε πως τα υψηλά ποσοστά μαγνητικής ενέργειας και ο μεγάλος αριθμός κηλίδων και εκλάμψεων στον ήλιο γύρω στο 2013 μπορούν να παράγουν τεράστια ποσά ακτινοβολίας.

Η ηλιακή καταιγίδα που θα προκληθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα γεωμαγνητική καταιγίδα στην Γη, η οποία θα καταστρέψει τα ηλεκτρικά δίκτυα για ώρες, μέρες ακόμα και μήνες, τελματώνοντας τη καθημερινότητά μας.


Ο Liam Fox, Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, που μετέφερε την είδηση σε μια διεθνή συνεδρίαση , προανήγγειλε πως οι κοινωνίες οι οποίες εξαρτώνται από τη τεχνολογία είναι ιδιαίτερα τρωτές σε τέτοιες περιπτώσεις.


Ο Ήλιος ακολουθεί ένα 11χρονο κύκλο με περιόδους υψηλής και χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας. Αυτή τη στιγμή διανύει μια αξιοπρόσεκτα «ήσυχη» φάση και οι επιστήμονες αναμένουν μια απότομη αύξηση του αριθμού των ηλιακών εκλάμψεων, όπως και πρωτοφανή επίπεδα μαγνητικής ενέργειας.


Τα δαχτυλίδια φωτιάς, που έχουν την ενέργεια 100 βομβών υδρογόνου, μπορεί να προκαλέσει είκοσι φορές μεγαλύτερη οικονομική βλάβη από τον Τυφώνα Κατρίνα.


Ειδικοί συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο για να συζητήσουν πώς να προστατέψουν τη Γη από τις τρομακτικές εκλάμψεις που αναμένονται κάποια στιγμή κοντά στο 2013.


Η NASA χρησιμοποιεί πληθώρα δορυφόρων της- συμπεριλαμβανομένου και του Solar Dynamics Observatory- για να ερευνήσουν την απειλή.


Το πρόβλημα είχε εξετασθεί σε βάθος και πριν δύο χρόνια από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών σε μια αναφορά που περιέγραφε τις κοινωνικές και οικονομικές από τα σοβαρά κοσμικά καιρικά φαινόμενα. Η αναφορά σημείωσε και την εξάρτηση των ανθρώπων από την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους τον 21ο αιώνα τονίζοντας πως η έντονη ηλιακή δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει από τις εναέριες μετακινήσεις μέχρι τις ραδιοφωνικές επικοινωνίες.


Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό της ζημιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ήταν γνωστό εκ των προτέρων πως πλησίαζε η κοσμική καταιγίδα, καθώς οι δορυφόροι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε ασφαλή θέση και οι ηλεκτρικοί μετασχηματιστές να αποσυνδεθούν ώστε να προστατευθούν.


Οι επιστήμονες προειδοποίησαν και για την παρόμοια απειλή που μπορεί να προξενηθεί από μια εχθρική δύναμη που θα ανατίνασσε ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα, παράγοντας μαζική έκρηξη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.



http://www.lamiareport.gr/