'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κακούργημα για 70.000€!!

Μέχρι και κατά 50% μπορεί να μειωθεί το χρηματικό όριο, για το οποίο η φοροδιαφυγή θα θεωρείται κακούργημα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών. Επιταχύνονται οι διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης ώστε οι φοροφυγάδες να τιμωρούνται, χωρίς καθυστερήσεις

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους φοροφυγάδες, καθώς υπάρχουν σκέψεις για μεγάλη μείωση του ποσού για το οποίο η φοροδιαφυγή θα θεωρείται κακούργημα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά σε τηλεοπτικό σταθμό, το νέο σχέδιο θα προβλέπει τη μείωση του ορίου, κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα ασκούνται διώξεις για κακούργημα και για ποσά κάτω από τα 150.000 ευρώ. Στόχος είναι μάλιστα το όριο αυτό να κατέβει στα 70.000 ευρώ. Μείωση θα υπάρξει και στο όριο που ισχύει για τα πλαστά τιμολόγια και για τον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός, θα διαχωρίζεται το ποινικό μέρος μιας φορολογικής υπόθεσης από το διοικητικό και η φορολογική δικαιοσύνη θα ασκείται παράλληλα με την ποινική.
Σε περιπτώσεις που κάποιος συλληφθεί να έχει στην κατοχή του πλαστά τιμολόγια θα πηγαίνει απευθείας στον εισαγγελέα, χωρίς κωλυσιεργίες και κυρίως χωρίς να πρέπει η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται να εκδικαστεί σε διοικητικό επίπεδο, πριν φτάσουμε στο ποινικό μέρος.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου