'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μετωπική στην Αθήνα

Κλειστή η Πειραιώς και η Ομόνοια από τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Με ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα. Φέρονται αποφασισμένοι να παραμείνουν όλη τη νύχτα μπροστά στη Βουλή. Πορεία σε λίγο προς το Σύνταγμα (Pics)

Πάνω από 1000 οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην οδό Πειραιώς έως την Ομόνοια καθώς σε λίγο ξεκινά η διάσκεψη της Ομοσπονδίας, για να ληφθούν αποφάσεις.
Οι οδηγοί φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί, παραμένοντας όλη τη νύχτα σε καθιστική διαμαρτυρία περιμετρικά της Βουλής, όπου ξεκινά το βράδυ η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωσης των μεταφορών.



Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας ενώ σε επιφυλακή παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ, σε περίπτωση που επιχειρηθεί πορεία φορτηγών και βυτιοφόρων προς το κέντρο της Αθήνας.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών βρίσκονται στα μπλόκα στη λεωφόρο Αθηνών και στο ύψος της Μεταμόρφωσης και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Στην Αθήνα έφτασαν με λεωφορεία και ιδιοκτήτες φορτηγών από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Άφησαν τα οχήματά τους σταθμευμένα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα δυτικά της πόλης.
Τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία των διαδικασιών της πορείας. Οι Εισαγγελικοί λειτουργοί, σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα ελέγχουν την τήρηση του νόμου καθ' όλη την διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.
Σε ό,τι αφορά στα μπλόκα, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία. Η κίνηση στις εθνικές οδούς γίνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μια σχετική δυσκολία, καθώς είναι ελεύθερη μόνο μία λωρίδα.



Την ίδια στιγμή μεταφορικές εταιρείες, καλούν τα μέλη τους να καταγγείλουν τυχόν απειλές και προπηλακισμούς, αλλά και όσους δεν τηρούν τα συμβόλαιά τους, δηλαδή δεν εργάζονται.
Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση, αφήνοντας να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, εφόσον ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από άλλους πολίτες, λόγω του κλεισίματος των δρόμων.
Ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, για άλλη μια φορά τόνισε ότι δεν θα γίνει ούτε βήμα πίσω ως προς την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.
Απέκλεισε μάλιστα  το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου (πέντε χρόνια ζητούν οι ιδιοκτήτες), αφού, όπως είπε, κάτι τέτοιο, ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.



Μπλόκα, ένταση και ταλαιπωρία

Η Δευτέρα ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα για τους οδηγούς της Αττικής. Για αρκετές ώρες έμεινε κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψους του Δαφνίου.
Επιχειρήθηκε πορεία προς το κέντρο της Αθήνας, αλλά υπήρξε μπλόκο της αστυνομίας με κλούβα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Λίγο αργότερα τα αίματα άναψαν και οδηγοί απείλησαν να εμβολίσουν την κλούβα με βυτιοφόρο. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις η κλούβα έφυγε από τον δρόμο και κομβόι φορτηγών ξεκίνησε πορεία. Τα οχήματα κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Κηφισού και την Πέτρου Ράλλη και επέστρεψαν στη Μαγούλα απ' όπου ξεκίνησαν.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, είναι παρατεταγμένα σε δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πάνω από 750 φορτηγά και Βυτιοφόρα.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου