'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στα άκρα η σύγκρουση. Οι φορτηγατζήδες στη Βουλή

Από μια κλωστή κρέμεται η «ειρήνη» στους δρόμους της Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στην ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση για το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος.
Στις 12 το μεσημέρι, ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων απ' όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν πορεία και μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ώστε να εκφράσουν την καθολική αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Ταυτόχρονα, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους και για ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο εθνικό Κοινοβούλιο.
Νωρίτερα, θα κάνουν γενική συνέλευση πιθανότατα σε κινηματοθέατρο στην πλατεία Καραϊσκάκη, για να καθορίσουν τη στάση τους, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση έχει ρητά και απερίφραστα εκφράσει την αμετακίνητη στάση της ως προς την εντολή της τρόικας για διαρθρωτικές αλλαγές, μία εκ των οποίων ορίζει την απελευθέρωση των έως σήμερα κλειστών επαγγελμάτων, αρχής γενομένης από τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως. 
Η θέση της κυβέρνησης εκφράστηκε διά του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, καθώς κάτι τέτοιο ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Στο μέτωπο της «σύγκρουσης» η κυβέρνηση έχει θέσει επί ποδός πολέμου τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις εισαγγελείς Πρωτοδικών έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία της πορείας και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.
Τα μπλόκα
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης έχουν παρατάξει τα οχήματά τους, χωρίς να κλείνουν το δρόμο, και επομένως χωρίς σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στα ακόλουθα σημεία του Λεκανοπεδίου:
-στα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα
-στη γέφυρα του Praktiker, στη Μαγούλα
-στο 12χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στη στροφή Σκαραμαγκά προς Αθήνα
-στη Λεωφόρο Σχιστού από Λαμπράκη προς ΝΕΟΑΚ, στο ρεύμα προς Αθήνα
-στη Μεταμόρφωση, στο ρεύμα στο Λαμία
-στα διόδια Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Αθήνα
-στον παράδρομο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας
-Βουλιαγμένης και Αλίμου, στο ρεύμα προς Αθήνα
-στη Λεωφόρο Χασιάς, στο ύψος του πάρκου Τρίτση
Σβήνει η αγορά
Θηλιά στο λαιμό της αγοράς, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει μύρια όσα προβλήματα λόγω της έλλειψης ρευστού στους καταναλωτές, βάζει η ρευστή κατάσταση με τους φορτηγατζήδες.
Με δεδομένο ότι στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται περισσότερα από 700, ενώ συνολικά ακινητοποιημένα είναι κάπου 4.000 φορτηγά αυτοκίνητα είναι σαφές ότι το εμπόριο δεν κινείται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις στις θαλάσσιες πύλες της χώρας βρίσκονται έτοιμα προς μεταφορά, αλλά επί της ουσίας εγκλωβισμένα περίπου 5.000 κοντέινερ. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και ένας μεγάλος όγκος από κοντέινερ που απλώς παραμένουν στα ελλιμενισμένα πλοία, καθώς, αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τους μεταφορείς, δεν υπάρχει λόγος να ξεφορτωθούν.
Πλέον η βιομηχανία αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, αφού έχει διακοπεί η προμήθεια με πρώτες ύλες, ενώ αρκετές επιχειρήσεις αδυνατούν να προχωρήσουν σε συμφωνημένες εξαγωγές, με αποτέλεσμα να απειλούνται από τις ποινικές ρήτρες που υπάρχουν σε ανάλογες περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου