'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Οι πιο καλοπληρωμένες ειδικότητες του 2010!!!!!

Δικηγόροι, γιατροί και όσοι το επάγγελμά τους τελειώνει με τη λέξη Manager, φαίνεται να είναι αυτοί με τα καλύτερα εισοδήματα. Τυχαίο; Δεν νομίζω… 

Αν φοράς άσπρη μπλούζα είσαι από τους τυχερούς, μιας και η λίστα με τα καλοπληρωμένα επαγγέλματα του 2010 είναι γεμάτοι από γιατρούς. Αν όχι, ποτέ δεν είναι αργά ν’ αλλάξεις καριέρα και μαζί και το ετήσιο εισόδημά σου. Τα εισοδήματα που θα διαβάσεις είναι φυσικά δολάρια που έχουν μετατραπεί σε ευρώ αλλά συγκριτικά τα ίδια ισχύουν και στην ανεπτυγμένη Ευρώπη.

Marketing Manager

Στην τσέπη: 155.000 ευρώ το χρόνο
Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσδιορίσεις τη ζήτηση στα προϊόντα που πουλάει η εταιρία και βρεις νέους τρόπους για να φέρεις καινούριους πελάτες. Δεν ακούγεται πολύ δύσκολο.

Computer and Information Systems Manager

Στην τσέπη: 163.000 ευρώ το χρόνο
Στα καθήκοντα σου είναι να είναι να διοικείς και να εργάζεσαι στο τεχνολογικό τμήμα της εταιρίας. Με λίγα λόγια μάσα στους υπολογιστές και στα καλώδια όλη μέρα!

Engineering Manager

Στην τσέπη: 170.000 ευρώ το χρόνο
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιβλέπεις και να καθοδηγείς τους υπαλλήλους που εργάζονται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μηχανικού εξοπλισμού.



Προσθετολόγος

Στην τσέπη: 178.000 ευρώ το χρόνο
Είναι μια ειδικότητα οδοντιάτρου που ασχολείται με τα εμφυτεύματα. Αν σκεφτείς πόσοι επώνυμοι χρυσοπληρώνουν για ένα λαμπερό χαμόγελο θα καταλάβεις γιατί βρίσκεται στη λίστα.

Natural Sciences Manager

Στην τσέπη: 182.000 ευρώ το χρόνο
Καθήκον σου είναι να συντονίζεις και να ελέγχεις έρευνες και αναπτυξιακά προγράμματα στα πεδία της φυσικής επιστήμης και των επιστημών υγείας. Μικροσκόπιο και άγιος ο θεός.

Δικηγόρος

Στην τσέπη: 190.000 ευρώ το χρόνο
Νομίζω ότι εδώ δεν χρειάζεται και πολλές επεξηγείς. Εκπροσωπείς πελάτες στα δικαστήρια, συντάσσεις μηνύσεις και εξώδικα κτλ. Τώρα αν γίνεις Κούγιας μπορεί να χρειάζεσαι να πηδάς μάντρες και να ξεκατινιάζεσαι στα παράθυρα.

Ποδίατρος

Στην τσέπη: 192.000 ευρώ το χρόνο
Στις ουσία είναι οι γιατροί που ασχολούνται με τα προβλήματα στα πέλματα. Μπορεί ν’ ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι καθόλου. Δεν μιλάμε για απλούς κάλους και πεντικιούρ.

Οδοντίατρος

Στην τσέπη: 198.000 ευρώ το χρόνο
Λογικό να είναι στη λίστα αφού και ποιος δεν πάει στο οδοντίατρο. Και τίποτα να μην έχεις μια λεύκανση, έναν καθαρισμό θα τον κάνεις. Όποτε να το το εισόδημα του γιατρού.

Παιδίατρος

Στην τσέπη: 205.000 ευρώ το χρόνο
Επίσης δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση του επαγγέλματος. Ένα εμβόλιο, ένα κρύωμα, όποτε φαντάζεσαι τι επισκέψεις έχουν.

Παθολόγος

Στην τσέπη: 216.000 ευρώ το χρόνο
Και γι’ αυτό φταίμε εμείς. Δεν ξέρουμε τι έχουμε κι έτσι πάμε σ’ ένα παθολόγο που κάνει γενική ιατρική για μας στείλει στο γιατρό που χρειάζεται να μας δει. Την επίσκεψη όμως την πληρώνουμε κανονικότατα!

Γενικός διευθυντής

Στην τσέπη: 220.000 ευρώ το χρόνο
Εργάζεσαι σε μία εταιρία και απλά είσαι υπεύθυνος για όλα. Μα για όλα. Στην ουσία είσαι αυτός που διοικεί όλη την επιχείρηση. Κουστούμι, γραβάτα, χαρτοφύλακας, κτλ.

Ψυχολόγος

Στην τσέπη: 212.000 ευρώ το χρόνο
Έτσι όπως έχει η κατάσταση λογικό δεν είναι; Πίεση, άγχος, οικονομική κρίση, όποτε σύντομα βλέπω και τους ψυχιάτρους στη λίστα.

Χειρούργος

Στην τσέπη: 225.000 ευρώ το χρόνο
Να σημειώσω ότι δεν αναφερόμαστε στους μεγαλογιατρούς τύπου Γιακούμπ και Φουστάνο. Ο απλός καθημερινός χειρούργος που θα βγάλει μια σκωληκοειδίτιδα, μια χολή κτλ.

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Στην τσέπη: 234.000 ευρώ το χρόνο
Όπως βλέπεις όσο προχωράει η λίστα, όλο γιατρούς βλέπουμε. Γιατί να λείπουν κι οι γυναικολόγοι; Και τίποτα να μην έχουμε, μια φορά το χρόνο θα πάμε.

Ορθοδοντικός

Στην τσέπη: 238.000 ευρώ το χρόνο
Και ποιος δεν έβαλε σιδεράκια στην εφηβεία του. Μαζί με τους προσθετολόγους… πολλά τα λεφτά στο βωμό του ωραίου χαμόγελου.

Αναισθησιολόγος

Στην τσέπη: 245.000 ευρώ το χρόνο
Εδώ τόσα βγάζουν οι χειρούργοι, οι αναισθησιολόγοι θα έλειπαν; Γίνεται χειρουργείο χωρίς αυτούς; Κι άμα σκεφτείς ότι είναι στο χέρι τους αν θα ξυπνήσεις ή όχι, άμα δεν θες μην τους χρυσοπληρώνεις.




Πηγή: MSNBC, MSN Money, Forbes, Wikipedia
http://www.men24.gr/html/ent/691/ent.100691.asp

Η σερβιτόρα εκτελούσε και ...ροζ παραγγελίες στα Γιαννιτσά!!!!!!

24χρονη, για 60 ευρώ προσέφερε και ερωτικές υπηρεσίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μπαρ

Ένας 27χρονος και ένας 32χρονος καθώς και η 24χρονη κοπέλα από την Ρωσία συνελήφθησαν στα Γιαννιτσά καθώς όπως προέκυψε, ο 27χρονος ως  υπεύθυνος μπαρ εξέδιδε αντί του ποσού των 60 ευρώ την νεαρή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος και έδινε τα χρήματα στον 32χρονο. 

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε... και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 410€.

newscity1
http://alepounews.blogspot.com

Εγκατέλειψε το μόντελινγκ για ... να γίνει αγρότισσα !!!

Στέφθηκε αναπληρωματική Μις Ελλάς το 1995. Εζησε στιγμές, που όπως λέει, δεν θα τις ξεχάσει ποτέ. Κι όμως. Εδώ και επτά χρόνια εγκατέλειψε την λάμψη και χλιδή που της προσέφερε το μόντελινγκ, για να γίνει αγρότισσα.!
 
Η Ιωάννα Μαυρεδάκη μίλησε για τον κόσμο του μόντελινγκ, ο οποίος, όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ο περισσότερος κόσμος νομίζει. Βέβαια, το γεγονός ότι πολλά μοντέλα κάνουν χρήση ναρκωτικών είναι κοινό μυστικό. Όμως, η αναπληρωματική Μις Ελλάς 1995 μιλά με συγκεκριμένα στοιχεία. «Πίσω από τα φώτα και τη λάμψη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. 


Θυμάμαι πως στις χλιδάτες εκδηλώσεις που παραβρισκόμουν την περίοδο που είχα στεφθεί Μις Ελλάς, γινόταν μέχρι και χρήση κοκαϊνης από μοντέλα. Δεν μπήκα ποτέ σε αυτόν τον κυκεώνα. Γνώριζα πολύ καλά πως η χρήση κοκαϊνης και η πορνεία έρχονται ως φυσικά επακόλουθα μια δανεικής δημοσιότητας. Ο λαμπερός κόσμος του θεάματος διαπίστωσα ότι αποτελεί μία μεγάλη... παγίδα».

Μάλιστα, στην συνέντευξή της στο περιοδικό Ciao, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της, κατά την οποία, όπως αποκάλυψε, ένας διάσημος παραγωγός με τον οποίο διατηρούσε σχέση, τις έριχνε χάπια μέσα στο ποτό της. «Διατηρούσα για τρία χρόνια επαφές με τον διάσημο παραγωγό και τον επισκεπτόμουν συχνά στο σπίτι του σε κοσμικό νησί. Ξαφνικά, άρχισα να νιώθω αφόρητους πόνους στο στομάχι και μία αναίτια κόπωση. 


Διαπίστωσα πως συμπεριφερόμουν σαν τρελή και μου έφταιγαν τα πάντα. Κάποια στιγμή κατέρρευσα και με πήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Όπως διαπιστώθηκε είχα κάνει χρήση ισχυρών νευροληπτικών, αντικαταθλιπτικών χαπιών. Είχαν κιτρινίσει τα μάτια μου, το συκώτι μου ήταν σχεδόν κατεστραμμένο. Ενιωθα σαν γριά και συμπεριφερόμουν περίεργα. Ανακάλυψα εκ των υστέρων πως ο γνωστός παραγωγός με έναν φίλο του σκηνοθέτη έριχναν ψυχοφάρμακα στο ποτό και τους χυμούς που έπινα όταν βρισκόμουν μαζί τους. Σώθηκα κυριολεκτικά από θαύμα».

Θέλοντας λοιπόν να ξεφύγει από όλα αυτά, το 2003εγκαταστάθηκε στο πατρικό της σπίτι στα Χανιά. «Προτίμησα τις κοπιαστικές εργασίες στο πλευρό της μητέρας μου, στο κτήμα μας στα Χανιά, από το να μπω στα περίεργα κυκλώματα. Ασχολήθηκα με καλλιέργειες και τη φροντίδα του κτήματός μας και έριξα μαύρη πέτρα στο χώρο του μόντελινγκ. 


Θεωρώ πως σήμερα γνωρίζω τις κακοτοπιές, έχω ωριμάσει και μπορώ να αντιμετωπίσω κατάματα την πραγματικότητα», είπε η Ιωάννα Μαυρεδάκη, που πλέον ζει μόνιμα στην Κρήτη, χωρίς το... άγχος του μέλλοντος, αλλά μέσα στη φύση και αγκαλιά...με εργαλεία για χωράφια.

Δείτε το video:




Πηγή
http://alepounews.blogspot.com

Το πιο χλιδάτο κρουαζιερόπλοιο!!!

Τ
ο alter ego της χλιδής αποτελεί το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Fantasia, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4.000 επιβάτες σε 55.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου.  

Το πλωτό ανάκτορο έχει κινηματογράφο, 5 πισίνες, 12 υδρομασάζ, 4 εστιατόρια, 2 μπουφέ, 18 μπαρ, ανεξάρτητες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, squash, μίνι μπόουλινγκ), προσομοιωτή Formula1, θέατρο χωρητικότητας 1.649 ατόμων, και 19 χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης) αλλά και ξεχωριστό τμήμα VIP με 99 σουίτες, πολυτελές μπαρ και φινιστρίνια τεραστίων διαστάσεων. 

http://dete.gr/news.php?article_id=8022

Παντρεμένη 35άρα... ξεζούμισε τον "μικρό"!!!!!

Σ
άλος επικρατεί σε δήμο της δυτικής Αχαΐας για την περίπτωση γυναίκας, η οποία δεν έχει αφήσει σε... χλωρό κλαρί έναν μικρότερό της, γνωστό επιχειρηματία της περιοχής, και παρ' ότι η ίδια είναι παντρεμένη αλλά και... μητέρα, εν τούτοις φαίνεται ότι τον έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα και τον διεκδικεί με τέτοιον τρόπο που η πίεσή της, του έχει κάνει τη ζωή... μαύρη! 

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι 35 ετών περίπου και ήδη έχει... φέρει στη ζωή περισσότερα από δύο παιδιά (!) ενώ ο νεαρός που έχει βάλει στο «στόχαστρό» της δεν έχει φτιάξει ακόμα τη ζωή του και όσο η ίδια τον στριμώχνει μάλλον δεν θα το καταφέρει... Το τι κάνει η ίδια δεν περιγράφεται. 

Πολλά βράδια περιμένει κάτω από το σπίτι του και τον παρακαλάει να ενδώσει στις προτάσεις της να συνάψουν παράνομη ερωτική σχέση. Επίσης, του στέλνει μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο ακόμα και τις νύχτες ενώ το περιεχόμενό τους πολλές φορές είναι... άκρως ακατάλληλο. 

Ακόμα και μέσω facebook λειτουργεί σε βάρος του καθώς έχει δημιουργήσει ξεχωριστό προφίλ με ψευδώνυμο και χωρίς φωτογραφία της και μπαίνει στον «τοίχο» του γράφοντας διάφορα από τα οποία προκύπτει ότι οι δυο τους όχι μόνο έχουν σχέση αλλά ότι είναι ερωτευμένοι χρόνια! 

Ο ίδιος την διαγράφει κάθε τόσο, αλλά εκείνη φτιάχνει νέα προφίλ και του ξανακάνει αίτημα. Κάνει φίλους της διάφορους δικούς του φίλους και γράφει και σε εκείνους για τον υποτιθέμενο έρωτα που έχει με τον νεαρό. Η ιστορία αυτή δεν είναι πλέον άγνωστη, αλλά αντιθέτως έχουν πολλοί να πουν πολλά για την περίπτωση. 

Στην περιοχή τους ξέρουν άπαντες για τον πόθο της 35χρονης και την προσπάθεια του νεαρού επιχειρηματία να την αποφύγει, γιατί η ζωή του έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη! 

Ο μόνος που δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό ακόμα είναι ο... σύζυγός της. Και μάλιστα, κάποιοι γνωστοί του σκέφτονται αν πρέπει να τον ενημερώσουν ή όχι. 

Κυρίως γιατί σκέφτονται τα παιδιά του, αλλά και τις επιπτώσεις από κάτι που δεν μπορούν να αποδείξουν σε περίπτωση που του το αναφέρουν. 

http://dete.gr/

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Νοσοκόμες κλέβουν γάζες..!!!!

Η
νοσοκόμα βγαίνει από το θάλαμο στον οποίο νοσηλεύονται ασθενείς και κάνοντας την αδιάφορη κατευθύνεται στη διπλανή κλινική. Κάνει αναγνώριση του εδάφους, διαπιστώνει ότι δεν τη βλέπει κανείς και μπαίνει στο μικρό αποθηκάκι που φυλάσσονται τα αναλώσιμα, γάζες, γάντια, κ.λ.π. 

Με γρήγορες κινήσεις, χωρίς να την αντιληφθούν, «αρπάζει» ότι προλαβαίνει, έχοντας βάλει στο μάτι τις γάζες και απομακρύνεται για να επανέλθει στο θάλαμο των ασθενών της, για να τους αλλάξει τις γάζες, αφού η δική της κλινική δεν έχει ούτε για δείγμα! 

Το περιστατικό, όσο γλαφυρό και αν ακούγεται, όσο και αν παραπέμπει σε σκηνή από κινηματογραφική ταινία, είναι πέρα για πέρα αληθινό και διαδραματίστηκε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βορειοδυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

Άλλη νοσοκόμα αποκάλυψε ότι μεταξύ των συναδέλφων της διαφορετικών κλινικών, δίνεται πραγματική μάχη προκειμένου να εξασφαλίσουν γάζες και γάντια. 

Μέχρι και διαπληκτισμοί έχουν σημειωθεί γι' αυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα φυλάσσονται τα υλικά, καλύτερα και από φάρμακα, καθώς είναι δυσεύρετα! 

Την ίδια στιγμή στα έκτακτα ιατρεία καταργείται η έννοια της φροντίδας και νοσηλείας των ασθενών, που καταφεύγουν σ' αυτά με προβλήματα υγείας, που χρίζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης. 

http://dete.gr

Μπλοκάρουν τις πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες..!!!

«Μπλοκάρουν» τις πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες, αν ο καταναλωτής καθυστερήσει -έστω και μία μέρα- να πληρώσει τη δόση του, ενώ βάζουν «χέρι» και στους καταθετικούς λογαριασμούς για να εισπράξουν τα χρωστούμενα, με απόφαση δικαστηρίου.

Το σκηνικό στις πιστωτικές κάρτες έχει αλλάξει άρδην, αφού στο «κόκκινο» βρίσκονται 1,2 εκατομμύρια κάρτες, δηλαδή το 20% στο σύνολο των πιστωτικών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Δηλαδή η 1 στις 5 κάρτες δεν πληρώνεται και αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες ψάχνουν 1,8 δισ. ευρώ από «κόκκινες» οφειλές (στα 9 δισ. ευρώ τα συνολικά υπόλοιπα).

Κάρτα στοπ για «κακοπληρωτές»
 
Η συγκεκριμένη πρακτική, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, εφαρμόζεται από το σύνολο των τραπεζών με διαφοροποιήσεις. Το ποσοστό των καρτών που βγαίνει κάθε μήνα εκτός συστήματος -έστω και για λίγα 24ωρα- είναι πολύ υψηλός και φτάνει ακόμα και το 50%.

Άλλες τράπεζες «μπλοκάρουν» την κάρτα μόλις λήξει ο λογαριασμός πληρωμής και την ενεργοποιούν εκ νέου μόλις πληρωθεί. Άλλες απενεργοποιούν την κάρτα αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει 2 συνεχόμενες δόσεις (και πάλι η κάρτα ενεργοποιείται μόλις πληρωθεί).

Αν τώρα κάποιος καθυστερήσει επί τρεις μήνες την πληρωμή της κάρτας του, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο.

Αν το δικαστήριο εκδώσει απόφαση ότι ο Χ οφείλει ποσό, για παράδειγμα 2.000 ευρώ στην τράπεζα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει το ελεύθερο αν ο οφειλέτης διατηρεί λογαριασμό κατάθεσης να εισπράξει το ποσό οφειλής. «Χέρι» στον λογαριασμό δεν μπορεί να βάλει η τράπεζα στην περίπτωση που είναι λογαριασμός μισθοδοσίας ή σύνταξης.

Οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι πρόκειται για «μέτρο προστασίας» των καταναλωτών, αφού τους προφυλάσσουν από νέα διόγκωση της μη εξυπηρετούμενης οφειλής τους.

Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι το «μέτρο είναι εξαιρετικά σκληρό και άδικο».

http://www.slap.gr/

Συμφωνίες 100 δις ευρώ ο Κινέζος με τον Τούρκο !!!

Τα ΄χουμε ξαναπεί. Πρέπει να διαβάζουμε και τις "εξωτερικές ειδήσεις", για να καταλαβαίνουμε τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. 
 
Γιατί, πανηγυρίζουμε που έρχεται ο Αμερικάνος ή ο Κινέζος εδώ, και κλείνουμε συμφωνίες των 5 δις και δεν ξέρουμε ότι αυτός πάει την επόμενη μέρα ¨"απέναντι" και κλείνει συμφωνίες 100 δις ευρώ με τον Τούρκο. Για να καταλαβαίνουμε πόσο γρήγορα ανεβαίνει ψηλά η Τουρκία και πόσο γρήγορα πέφτουμε εμείς.
 
 
Διαβάζουμε στη σημερινή Ελευθεροτυπία:

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ 
 
Μεταξωτούς δρόμους με επιδέξιους χειρισμούς στρώνουν Τουρκία και Κίνα, οι οποίες υπέγραψαν οχτώ συμφωνίες, έθεσαν στόχο για εμπορικές συναλλαγές 100 δισ. δολαρίων το 2020, συμφώνησαν να συνεργαστούν στον τομέα της ενέργειας και αποφάσισαν να φτιάξουν τον «σύγχρονο δρόμο του μεταξιού».

Ταγίπ Ερντογάν - Ουέν Τζιαμπάο. Με 100 δισ. δολάρια είναι να μην προσέχεις... ως κόρη οφθαλμού τον «άνθρωπό» σου! (φωτ. Reuters) Ολα αυτά κατά τις επαφές που είχε χθες στην Αγκυρα ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο. 
 
Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν προβλέπουν την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και τη συνεργασία σε τομείς όπως σιδηρόδρομοι, έργα υποδομής, μεταφορές, ναυτιλία, πληροφορική και πολιτιστικές ανταλλαγές. 
 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, είπε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν ώστε το μεταξύ τους εμπόριο να γίνεται με βάση την τουρκική λίρα και το κινεζικό γουάν και ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια και συγκεκριμένα σε τομείς όπως οι πυρηνικοί, θερμοηλεκτρικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί. 
 
Ο Κινέζος πρωθυπουργός είπε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν και στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα ως προς τον ορισμό της τρομοκρατίας στις σχέσεις των δύο χωρών. 
 
Μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στις 5 Ιουλίου 2009 στην περιοχή Ξινκιάνγκ της Κίνας μεταξύ των Ουιγούρων και των κινεζικών αρχών, κατά τα οποία είχαν σκοτωθεί 156 άτομα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Αγκυρα σχεδιάζει να μεταφέρει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να εναντιωθεί η Κίνα και να κάνει λόγο για «ανάμειξη σε εσωτερικές της υποθέσεις». Ο Ερντογάν ωστόσο είχε δώσει συνέχεια αναφέροντας ότι τα όσα συνέβησαν στο Ξινκιάνγκ ήταν «σχεδόν γενοκτονία».
 
Ακολούθησε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφερόταν ότι «η Τουρκία δεν σχεδιάζει να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας». 
 
Εκτός από τις οικονομικές σχέσεις όμως, πριν από λίγες μέρες ήλθε στην επικαιρότητα και η στρατιωτική διάσταση των τουρκοκινεζικών σχέσεων. 
 
Στις 30 Σεπτεμβρίου η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» αποκάλυψε ότι εντός του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Ικόνιο της Τουρκίας κοινές αεροπορικές ασκήσεις Τουρκίας-Κίνας. 
 
Σύμφωνα με την πληροφορία, την οποία απέδωσε η εφημερίδα σε τουρκικές και δυτικές στρατιωτικές πηγές, στις ασκήσεις πήραν μέρος τουρκικά F16 και ρωσικής κατασκευής Mig 29 και Su 27 του κινεζικού πολεμικού ναυτικού. Η εφημερίδα έγραψε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη ζητήσει σχετικές πληροφορίες από την Αγκυρα.
 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ...ΑΣΦΑΛΤΟΣ.!!!

Κάθε τετραετία, παραμονές δημοτικών εκλογών ελπίζουμε ότι οι Άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προβούν σε κάποιο έργο κυρίως για ψηφοθυρικούς λόγους.

 Έργα όπως Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί σταθμοί Καλούτσιανης και Κιάφας, οδός Κενάν Μεσαρέ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), όλα προς το κοινό συμφέρον.

Μένω στην περιοχή της Βρυσούλας και συγκεκριμένα κοντά στην πίσω είσοδο του Γιαννιώτικου σαλονιού.Για να φτάσω στο σπίτι μου - το οποίο θα ξεχρεώσω το 2030 - πρέπει να έχω τζιπ 4χ4.Με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές δημιουργούνται λακκούβες.Που να έρθει και ο χειμώνας.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι στα Γιάννενα βρέχει μέχρι τον Μάιο.Οι καθημερινές μας μετακινήσεις είναι δύσκολες αφού είτε βγούμε από το σπίτι μας είτε φτάσουμε στο σπίτι μας θα είμαστε λασπωμένοι.Να σας τονίσω ότι πρόβλημα υπάρχει και το καλοκαίρι αφού η σκόνη κάνει τη δική της παρουσία.Να καθήσεις στο μπαλκόνι να απολαύσεις τον καφέ σου δε γίνεται, άσε που για να απλώσεις ρούχα να στεγνώσουν πάλι θα ΄ναι για το πλυντήριο.

Κάθε δίμηνο μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνουμε και γτα δημοτικά τέλη.Και γι΄αυτο το λόγο "ΕΜΕΙΣ" οι οικογένειες (πάνω από 300 σπίτια) 

ΚΑΛΟΥΜΕ τη δημοτική αρχή Ιωαννιτών να επισκεφτεί αυτη την περιοχη (οδοί Αριστοτέλους, Μελιγγών, Ψαρρών κλπ) και να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.Δεν είναι πάνω από 2 χλμ η άσφαλτος που πρέπει να στρωθεί, ώστε να αλλάξει η όψη της περιοχής και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας.Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://epirusgate.blogspot.com/2010/10/blog-post_791.html

Ημερομηνία ..τρόμος!!!

Φήμες έχουν κυριεύσει τον χώρο του διαδικτύου ότι αναμένεται να χτυπήσει ένας νέος ιός τους υπολογιστές με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή.

Τη Κυριακή είναι η κομβική ημερομηνία που έχει ιντριγκάρει τους επίδοξους χάκερ: 10/10/10 μια συμμετρία στην ημερομηνία που έχει ξανασυμβεί μόλις μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι έτσι μέχρι το 2012.

Η ημερομηνία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε αρκετά προληπτικά άτομα, τα οποία φοβούνται ότι είτε το ημερολόγιο του υπολογιστή τους θα τρελαθεί είτε ένας νέος καταστροφικός ιός θα κάνει την εμφάνισή του.

Μάλιστα υπάρχει και σελίδα στο Facebook, με τίτλο «Θα λειτουργεί άραγε ο ηλεκτρονικός μου υπολογιστής στις 10/10/10 και ώρα 10:10;».
«Τέτοιες ιστορίες με παρόμοιες ημερομηνίες συμβαίνουν χρόνια τώρα και δεν είναι περίεργο που ο κόσμος σιγομουρμουρίζει τέτοια πράγματα» αναφέρει ο Γκράχαμ Κλούλει ειδικός στα θέματα ασφαλείας υπολογιστών.

NEWS247.
http://vraseryzi.com/

Έκλαψε λάθος νεκρό..!!!

Σοκαρισμένη η 74χρονη Μάργκαρετ Γκρίφιθς διάβασε στην εφημερίδα για τον θάνατο του πολυαγαπημένου της φίλου Ρον Τζόουνς.
Συντετριμμένη, πήγε στην κηδεία του καλύτερου της φίλου, προσκύνησε στο φέρετρο του και έφαγε τα κόλυβα.


Στο δρόμο για το σπίτι, συνάντησε μια γειτόνισσα η οποία, μαθαίνοντας το «θάνατο» του Τζόουνς, της είπε:


«Αποκλείεται. Ο Ρον είναι ζωντανός. Τον συνάντησα το πρωί!».


Η κυρία Γκρίφιθς, αφού συνήλθε από το σοκ, τον πήρε τηλέφωνο: «Μολις γύρισα από την κηδεία σου!».


Το μπέρδεμα έγινε όχι μόνο γιατί οι δύο άνδρες είχαν το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά και είχαν ακριβώς την ίδια ηλικία, έμεναν στην ίδια περιοχή και οι δύο εργάζονταν ως ταπετσιέρηδες!


«Το βρήκα πολύ γλυκό που η Μάργκαρετ έκλαψε για μένα. Συγκινήθηκα!», είπε αστειευόμενος ο ζωντανός Ρον Τζόουνς σε τοπική εφημερίδα της Ουαλίας.

Πηγη : cosmo.gr
Πηγή : TNSite

Παπανδρέου : «Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα»..!!1

Με αμήχανη σιωπή αντιδρούν μέχρι στιγμής στις δηλώσεις «βόμβα» του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, Αθήνα, Παρίσι και Βερολίνο.


Ειδικότερα, στην φράση του προέδρου του Γιούρογκρουπ ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τη ρίζα τους 20-30 χρόνια πίσω, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν την κρίση, οι κύκλοι της κυβέρνησης σχολίαζαν πως σημασία έχει το τώρα και πρόσθεταν πως πρέπει να μείνουμε αταλάντευτοι στην πολιτική μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς από την Αρκαδία όπου βρίσκεται, επεσήμανε πως η δήλωση Γιούνκερ δικαιώνει πλήρως τις απόψεις του όσον αφορά τα μέτρα και την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία.


Αίσθηση μεγάλη προκάλεσε επίσης η αποκάλυψη Γιούνκερ ότι Ελληνας πρωθυπουργός του είπε επί λέξει : «Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα». Την ίδια ώρα, Παρίσι και Βερολίνο επιδεικνύουν ένοχη σιωπή, καθώς δεν έχουν αντιδράσει καθόλου στην καταγγελία Γιούνκερ ότι χρόνια γνώριζαν το ελληνικό πρόβλημα, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν και δεν έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εξαγωγές Γαλλίας Γερμανίας προς την Ελλάδα και να θησαυρίζουν οι δύο αυτές χώρες. 

Πηγη : star.gr
TNSite: Παπανδρέου : «Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα»

Οι δέκα λόγοι που μας την σπάνε τα ταξί..!!

Από το τσιγάρο και την άθλια οδήγηση, μέχρι την καθαριότητα και την επιλογή στις κούρσες, η «κίτρινη φυλή» αφήνει τους πελάτες της με πολλά παράπονα.


Aρ. 10 : Μυρωδιά
Τι είναι αυτό που μας καλωσορίζει όταν κλείνουμε την πόρτα του ταξί; Σωστά μαντέψατε, δεν είναι η εγκάρδια καλησπέρα του οδηγού. Φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να είναι όλοι φρεσκολουσμένοι αμέσως πριν μπούμε στο ταξί τους, αλλά ένα μικρό σπρέι αποσμητικού δεν πιάνει πολύ χώρο και σίγουρα θα έδινε και σε εμάς αλλά και στους οδηγούς μια δόση φρεσκάδας. Πολλά από αυτά τα σπρέι μπορούμε να τα προμηθευτούμε και δωρεάν σε χώρους με καλλυντικά καθώς και σε μηνιαία περιοδικά...Οπότε ...


ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!

Ο ομογενής, Ιωάννης Χαραλαμπάκης, καθηγητής των Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Asbury στην πολιτεία του Κεντάκι, κατέθεσε μήνυση εναντίον του πανεπιστημίου και ομάδας αξιωματούχων του, αιτιάζοντας ότι έκαναν διακρίσεις σε βάρος του επειδή είναι Έλληνας κι έχει προφορά, αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Χαραλαμπάκης, ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα και δίδασκε στο.......
πανεπιστήμιο Asbury από το 1991, απολύθηκε στις 30 Ιουνίου του 2010 παρά το γεγονός ότι είχε μονιμότητα (tenure), όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα της μήνυσης, τα οποία έχουν περιέλθει στη διάθεση της εφημερίδας.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον καθηγητή κ. Χαραλαμπάκη, ο οποίος μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα όπου είχε μεταβεί, είπε ότι «δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο επειδή το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη».


Ο καθηγητής κ. Χαραλαμπάκης αιτιάζει στη μήνυσή του ότι το πανεπιστήμιο και ανώτερα διοικητικά στελέχη του δημιούργησαν ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, κάνοντας διακρίσεις εναντίον του, αθέτησαν υποχρεώσεις του συμβολαίου και προέβησαν σε δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος του.


Ο κ. Χαραλαμπάκης προσλήφθηκε στο πανεπιστήμιο Asbury τον Απρίλιο του 1991, ενώ το 1996 έλαβε μονιμότητα.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατήργησαν τόν Σταυρόν ἀπό τήν εἰκονογράφησιν διαβατηρίων. Αποσκοπούν στον πλήρη ξεριζωμό εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων!!!

Η Ἑλληνική Κυβέρνησις και συγκεκριμένως τό ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν ἐνοχλεῖται, προφανῶς, ἀπό τά Σύμβολα τῆς Χριστιανοσύνης καί φροντίζει διά την ἀποβολήν των ἀπό τά δημόσια ἀτομικά ἔγγραφα τῶν πολιτῶν, ὅπως διά παράδειγμα εἶναι τά διαβατήρια. 

Αὐτά ἔχουν μίαν εἰκονογρά-φησιν ἀπό την ......
 
ἀρχαίαν Ἑλλάδα και τάς Ἱεράς Μονάς Σίμωνος Πέτρας τοῦ Ἁγίου Ὄρους καί τῆς Ἁγίας Σοφίας τοῦ Μυστρᾶ. Αἱ ἀρχαιότηται παρουσιάζονται ὡς ἔχουν. Ἀπό τάς Ἱεράς Μονάς, ὅμως, ἔχει ἀφαιρεθῆ τό Σύμβολον τῆς Χριστιανοσύνης, ὁ Σταυρός. Τήν ἀπάλειψιν αὐτήν ἀνέδειξεν ὁ Πανελληνίου ἐμβελείας Ραδιοφωνικός σταθμός 'Θέμα' καί ὁ δημοσιογράφος κ.Σταυρόπουλος.

Ἡ ἀνάδειξις τοῦ θέματος προεκάλεσε πολλάς ἀντι-δράσεις τῶν πολιτῶν, οἱ ὁποῖοι εἰς τήν συντριπτικήν των πλειοψηφίαν ἐπέκριναν τό ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν. Μόνον ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας δέν ἀντελήφθη καί δεν ἤκουσε τίποτε δυστυχῶς.


http://greeknation.blogspot.com/2010/10/blog-post_1956.html
http://anti-ntp.blogspot.com/2010/10/blog-post_2533.html 

ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ..

Την Δευτέρα 11 του Οκτώβρη, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, για τους δύο κατηγορουμένους ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια

Ο Επ. Κορκονέας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο Β. Σαραλιώτης για απλή συνεργία με «ψυχική συνδρομή». Να σημειωθεί επίσης, ότι ο πρώτος ζητάει την αναγνώριση ελαφρυντικών που φτάνουν στην ανθρωποκτονία από... αμέλεια, όπως στην περίπτωση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Πάτρας - το είχε επικαλεστεί ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα - που είχε κρίνει ότι αστυνομικός ενήργησε από αμέλεια, όταν πυροβόλησε αυτοκίνητο και σκότωσε έναν άνθρωπο. Ο δεύτερος ειδικός φρουρός, ζητάει μέχρι και την απαλλαγή του γιατί θεωρεί ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για την πράξη του συναδέλφου του.

Επιπρόσθετα, η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Χαρ. Λακαφώση, να υπενθυμίσουμε ότι είναι καταδίκη για τους κατηγορούμενους χωρίς ελαφρυντικά. Αν αυτό γίνει δεκτό από το δικαστήριο, ο Επ. Κορκονέας τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη και ο Β. Σαραλιώτης τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από δέκα έως είκοσι χρόνια.


ΠΡΕΖΑ TV

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!!

ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ;

Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:...

1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων
Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας.


πηγή
http://politikarioi.blogspot.com

"Εκτελούνται μεταφοραί" του μέλλοντος!!!

Ενα γιγάντιο αερόπλοιο σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου θα μπορεί στο μέλλον να μεταφέρει βαριά φορτία, ακόμη και ολόκληρα κτίρια, σε απομακρυσμένες περιοχές τις οποίες δεν είναι δυνατό να προσεγγίσουν συμβατικά μέσα μεταφοράς, όπως τα τρένα, τα αυτοκίνητα ή τα αεροπλάνα.  

Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος της αυστραλιανής αεροναυτικής εταιρείας Skylifter, η οποία ...

Αποπλάνησε την ανήλικη κόρη της ερωμένης του γνωστός επιχειρηματίας..!!!!

Και τιμωρηθηκε με φυλακιση επτα μηνων(!)

 Ενοχος κριθηκε γνωστος επιχειρηματιας για ασελγεια σε βαρος της ανηλικης κορης της ερωμενης του. 

Το Μονομελες Πλημμελειοδικειο της Αθηνας καταδικασε τον 50χρονο σε ποινη φυλακισης επτα μηνων για το αδικημα που διεπραξε πριν απο πεντε χρονια.

Ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο βασίστηκε στη μαρτυρία ενός 16χρονου σήμερα κοριτσιού- εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η μητέρα του παιδιού, με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, μπαινόβγαινε με άνεση στο διαμέρισμα της γυναίκας και κατά την απουσία της ασελγούσε σε βάρος της 12χρονης τότε κορούλας της.

«Το κορίτσι ζήλευε τη μητέρα του και γι’ αυτό έκανε την καταγγελία εναντίον μου. Λέει ψέματα», υποστήριξε μεταξύ άλλων απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος δεν αρνήθηκε μόνο την κατηγορία, αλλά και ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τη μητέρα της ανήλικης μαθήτριας.

«Η μητέρα της με παρενοχλούσε, ήθελε να συνάψω σχέσεις μαζί της. Εγώ όμως την απέφευγα. Αλλωστε, εκείνη την περίοδο είχα δεσμό με άλλη γυναίκα. Με την οικογένεια της μικρής είχα καλές σχέσεις, αλλά μόνο φιλικές» ισχυρίστηκε ο 50χρονος.

Το μέρος του επιχειρηματία πήρε η μητέρα της ανήλικης, ενώ αντίθετα ο πατέρας της ήταν καταπέλτης. Η μητέρα όχι μόνο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά υπεραμύνθηκε και της αθωότητας του κατηγορούμενου πρώην εραστή της.

«Δεν ξέρω αν η κόρη μου λέει αλήθεια, γιατί το επίμαχο διάστημα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας του χωρισμού μου με τον πατέρα της, το φθινόπωρο του 2005, οπότε την έφερα από την επαρχία να ζήσει μαζί μου στην Αθήνα» είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο ως μάρτυρας η μητέρα του κοριτσιού.

«Το παιδί μου δεν λέει ποτέ ψέματα. Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο ερχόμουνα στην Αθήνα για να τη δω. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι στα δώδεκά της ο κατηγορούμενος, που είχε ερωτική σχέση με τη μάνα της, την έβαζε στα πόδια του και τη χάιδευε στο στήθος της» είπε στο δικαστήριο ο πατέρας του κοριτσιού και πρόσθεσε:

«Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα η κόρη μου μου είπε ότι όταν η μάνα της καβγάδιζε μαζί του, έβαζε τη μικρή να τον παίρνει τηλέφωνο προκειμένου να τον πείσει να πάει στο σπίτι τους... Το παιδί μου όλα αυτά τα χρόνια από ντροπή και φόβο δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν την αλήθεια, ούτε και σε εμένα. Μίλησε για πρώτη φορά στην ανιψιά μου, που είναι φίλες, και στη συνέχεια σε εμένα».

Η σχέση της μητέρας της με τον επιχειρηματία συνεχιζόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2009, οπότε η ανήλικη αποκάλυψε στην ξαδέρφη της το μυστικό που τη βασάνιζε πέντε χρόνια.

Καταλυτική στη διαδικασία ήταν και η κατάθεση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε την ανήλικη. Σύμφωνα με τα επιστημονικά συμπεράσματά της, όσα της εκμυστηρεύτηκε το κορίτσι δεν αποτελούν αποκύημα της φαντασίας του. «Στη φάση που μου μίλησε ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και αποκλείεται να μου είπε ψέματα.

Μου έδωσε επαρκείς λεπτομέρειες γι’ αυτό που της συνέβη και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που παρουσίαζε την ασέλγεια ως βιασμό. Αυτό σημαίνει ότι βίωνε τα χάδια του κατηγορουμένου σε βαθμό βιασμού. 

Αποκλείεται τα συναισθήματα που μου περιέγραψε να ήταν φανταστικά. Είχε βιώσει στο πετσί της μια κατάσταση που πλήγωνε την αθωότητά της» σημείωσε η μάρτυρας.

Ετσι, οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου επιχειρηματία έπεσαν στο κενό και το δικαστήριο προχώρησε στην καταδίκη του.

(Της ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΑ από την espresso)

 http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/34575

Δεν πήρανε χαμπάρι την απόδραση κι'ακόμα ψάχνουν...!!

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Ροδόπη για τον εντοπισμό επτά από τους συνολικά εννέα αλλοδαπούς που δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από τον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών στην Βέννα. 

Την ίδια ώρα, οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οι δύο αστυνομικοί της φρουράς που κατηγορούνται για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια

Οι κρατούμενοι, πέντε αλλοδαποί από τη Συρία που είχαν συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και τέσσερις από το Ιράκ που κρατούνταν επειδή βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, έσπασαν το σιδερένιο κάγκελο μήκους 40 εκατοστών από ένα παράθυρο στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και χρησιμοποίησαν ένα αυτοσχέδιο σχοινί φτιαγμένο από υφάσματα για να κατεβούν ως το έδαφος.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε την απόδραση, παρά μόνο όταν ήταν πια πολύ αργά… Μια πεζή περιπολία κατάφερε να ακινητοποιήσει δύο από τους εννέα αλλοδαπούς, ωστόσο οι υπόλοιποι επτά κατάφεραν να διαφύγουν και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.


Μαζί τους θα οδηγηθούν και οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

thema
http://sarotiko.blogspot.com/

Η πολεοδομία… αποδομείται...!!

Κόλαφος είναι η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις πολεοδομίες της χώρας οι οποίες είναι υποστελεχωμένες και υπολειτουργούν μπλεγμένες στη γραφειοκρατία.


Η έκθεση της βοηθού ΣτΠ, Ευαγγελίας Μπαλλά και ολόκληρης της ομάδας του Κύκλου Ποιότητας Ζωής (ειδικός τομέας του ΣτΠ) προκαλεί πονοκέφαλο στον ανάγνωσμα της.


Η κατάσταση στα πολεοδομικά γραφεία της χώρας έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο αντοχής πολιτών αλλά και υπαλλήλων, παίρνοντας «εκρηκτικές διαστάσεις, με κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές προεκτάσεις» σύμφωνα με την έκθεση στο: γραφεία χωρίς προσωπικό αλλά γεμάτα χαρτιά και πολίτες μπλεγμένοι στη γραφειοκρατία. Μια αυτοψία μπορεί να χρειαστεί μέχρι και τέσσερα χρόνια!


«Από την έναρξη λειτουργίας του ο Συνήγορος έρχεται διαρκώς αντιμέτωπος με προβλήματα καθυστέρησης στην έκδοση οικοδομικών αδειών και διεκπεραίωσης των αιτήσεών του από τις αρμόδιες πολεοδομίες. Παράλληλα μεγάλες δυσλειτουργίες καταγράφονται σε όλο το φάσμα της διαδικασίας περί αυθαιρέτων» αναφέρει σε ένα σημείο της η αναφορά του ΣτΠ εξηγώντας ότι «καλλιεργείται η γενική πεποίθηση στους πολίτες ότι η παρανομία, εάν δεν επιβραβεύεται, πάντως γίνεται ανεκτή από το κράτος».


Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, «το πρόβλημα των πολεοδομικών παραβάσεων είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο, το εύρος του οποίου είναι αδύνατον, πλέον, να προσδιοριστεί αριθμητικά».


Τα συμπεράσματα του είναι ότι ο λόγος της ταλαιπωρίας των πολιτών στις πολεοδομίες οφείλεται κατά βάση στην ανεπάρκεια έμψυχου δυναμικού αλλά και υλικού μέσου στις πολεοδομίες, στο κακό κανονιστικό πλαίσιο και την πολύπλοκη πολεοδομική νομοθεσία, στην ελλιπή καταγραφή και οριοθέτηση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας που ενισχύουν την αβεβαιότητα ως προς το καθεστώς δόμησης, σε περιπτώσεις που η πολεοδομία αδυνατεί να εφαρμόσει τη νομοθεσία λόγω τετελεσμένων καταστάσεων που έχει δημιουργήσει προς όφελος ιδιωτών αλλά εις βάρος του περιβάλλοντος και στην παθογένεια των ίδιων των σχετικών διατάξεων. 

star.gr

Διανομή πετρελαίου θέρμανσης... τέλος

Με αίτημά τους την επιστροφή του φόρου από παραδόσεις προϊόντων, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς και την αλλαγή του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, δια του οποίου γίνεται η επιστροφή, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως στο Αγρίνιο (9/10), αποφάσισε να απόσχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης. 

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) επισημαίνεται ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα , αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».

Με το σύστημα που θα εφαρμοστεί και φέτος, τουλάχιστον στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης, το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Το σύστημα αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει έως ότου προχωρήσει η εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου και με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέφεται η διαφορά στους καταναλωτές που τη δικαιούνται.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κιούσης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως δεν έχουν λάβει έως αυτή τη στιγμή την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν ρευστό για να κινηθούν.

Από την άλλη πλευρά, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι οι όποιες εκκρεμότητες αφορούν σε όσους επαγγελματίες δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή δεν έχουν καταβάλει ΦΠΑ

O υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι από πέρσι έχουν επιστραφεί στους πρατηριούχους περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί πως η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

http://cosmo.gr

Άνοιξε ο δρόμος της σωτηρίας!!!

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη σήραγγας. Σειρήνες ακούστηκαν σε όλη την περιοχή του Σαν Χοσέ στη Χιλή, όταν το γεωτρύπανο σωτηρίας προσέγγισε τους εγκλωβισμένους. 

 Τρεις με οκτώ ημέρες θα χρειαστούν για τον πλήρη απεγκλωβισμό. Δεν χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά

Με συγκίνηση και δάκρυα χαράς υποδέχτηκαν το άκουσμα των σειρήνων δεκάδες φίλοι και συγγενείς των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή Σαν Χοσέ, τη στιγμή που το γεωτρύπανο σωτηρίας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη σήραγγας για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων.

Η διαδικασία διάνοιξης της σήραγγας μήκους 625 μέτρων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και από εκεί θα βγουν στην επιφάνεια της γης οι 33 μεταλλωρύχοι, μέσω ειδικής κάψουλας και χωρίς να γίνει τελικά χρήση εκρηκτικών, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει  καθίζηση του εδάφους.

Ήταν η στιγμή που ακούστηκε η σειρήνα σε όλη την περιοχή, ενώ οι συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν να περιγράψουν τη χαρά τους.
Η ειδική κάψουλα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα, με πλάτος λίγο μεγαλύτερο από 50 πόντους και θα τραβήξει έναν - έναν τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους. Κάθε απεγκλωβισμός θα διαρκέσει 20 με 30 λεπτά. Η κάψουλα, που θυμίζει μικρό πύραυλο, ονομάστηκε «Φοίνικας».

Πλέον υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες, προκειμένου να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί η σήραγγα με κάποιο μεταλλικό σωλήνα.
Την επιχείρηση διάσωσης, μια από τις πιο δύσκολες που έχουν γίνει στην ιστορία, θα καλύψουν περίπου 2.000 δημοσιογράφοι.

Στιγμές αγωνίας

"Είμαστε πολύ κοντά" είπε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου ο Λόρενς Γκόλμπορν  υπουργός εξόρυξης και συμπλήρωσε " Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μετά από τόση δουλεία που καταβάλαμε να χάσουμε το τούνελ. Πρέπει να προσέξουμε μέχρι το τέλος".

Σύμφωνα με τους διασώστες  η αποστολή φτάνει πλέον σε "ευαίσθητη" φάση.  Θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες για να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί το τούνελ.

Η  επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από 35 ώρες καθώς κάθε φορά ένας μόνον ανθρακωρύχος  αναμένεται να βγαίνει με την κάψουλα.

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα πιθανόν να επισκεφτεί σήμερα την περιοχή που βρίσκεται το ορυχείο χαλκού και χρυσού, ενώ στο σημείο αναμένεται και ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αφού ένας από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είναι Βολιβιανός.


ΕΔΕ για επιχειρήσεις των ΟΥΚ εναντίον Σομαλών πειρατών

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρήσεις συνοδείας πλοίων στη Σομαλία διέταξε σήμερα ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», βάσει του οποίου κυκλώματα αποστράτων και εν ενεργεία αξιωματικών έστελναν ειδικές υποβρύχιες μονάδες σε επιχειρήσεις εναντίον Σομαλών πειρατών.


Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με την υπόθεση. 


 http://www.zougla.gr/

25 χρόνια φυλάκιση για τον πατέρα που βίαζε την κόρη του..!

Καμπάνα" 25 ετών στον πατέρα από την Κεφαλονιά που βίαζε την ίδια του την κόρη από τα 12 της χρόνια και μετά! 

Ό άνδρας παρενοχλούσε σεξουαλικά την κόρη του από τα 7 της χρόνια. 

Οπως αποκαλύφθηκε τα τρία παιδιά της οικογένειας μεγάλωναν σε ένα Ιδρυμα, όμως κάθε Σαββατοκύριακο πήγαιναν σπίτι και εκεί ξεκινούσε ο εφιάλτης για την μικρή. 

Στο Τριμελές Εφετείο Κοακουργημάτων Πάτρας δίκασε σήμερα την υπόθεση και οι καταθέσεις των αδελφών της 21χρονης -σήμερα- κοπέλας ήταν καταλυτικές για την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης. Τα δύο αγόρα που πρωτοέμαθαν τα όσα έκανε ο πατέρας τους, όταν ήταν σε ηλικία 16 και 17 έτών αντίστοιχα, κατέθεσαν πως ο πατέρας τους είχε βίαιη συμπεριφορά.

Ο ένας μάλιστα δήλωσε πως είχε καταλάβει τι συνέβαινε αλλά δεν μπορούσε να το πιστέψει. Η 21χρονη ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουγε τον πατέρα της να καταθέτει. Ο πα-τέρας είχε υποστηρίξει πως δεν ίσχυε τίποτε από όλα αυτά, όμως δεν έπεισε το Δικαστήριο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2009, όταν το κορίτσι δεν άντεξε και αποκάλυψε στα μικρότερα τότε ανήλικα αδέλφια της τι συνέβαινε. Ο 51χρονος οδήγθηκε στις φυλακές. 

http://dete.gr/news.php?article_id=7969

Γιατρός έχει κάνει τα "απογευματινά"... μαγαζάκι του!!!

Μ
αθαίνουμε ότι σε συγκεκριμένη κλινική του Νοσοκομείου Ρίου, επιμελητής ιατρός (άνδρας) έχει κάνει «μαγαζάκι» του τα απογευματινά ιατρεία!

Παροτρύνει τους ασθενείς να μην περνούν από τα ταμεία του ισογείου για να παίρνουν τα σχετικά έγγραφα και να πληρώνουν στο Ταμείο, αλλά να πηγαίνουν απ' ευθείας... στο γραφείο του! Μάλιστα η καταγγελία αναφέρει ότι η «έκπτωση» που τους κάνει είναι... 10 ευρώ (από το ποσό που θα πλήρωναν στα ταμεία των απογευματινών ιατρείων).

Στο μεταξύ ο συγκεκριμένος ιατρός (μπορεί και άλλοι) κάνουν ένα ακόμη κόλπο! Όπως είναι γνωστό κάποια φάρμακα για να αγοραστούν από τα φαρμακεία πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό νοσοκομειακού γιατρού (και όχι μόνο του ιατρού του ΙΚΑ)! Ετσι οι ασθενείς αναγκάζονται να απευθύνονται (μεταξύ των άλλων) και στον συγκεκριμένο επιμελητή!

Ο οποίος κατά την πάγια τακτική του, αντί να τους υπογράφει την συνταγή το πρωί... τους παραπέμπει στην απογευματινή βάρδια για να εισπράττει όλο το ποσό του «ραντεβού»! 

http://dete.gr/

«Αποκρυπτογράφησαν» το μόριο που εξαπλώνει καρκίνο και AIDS..!!!!

Τη δομή του μορίου μίας πρωτεΐνης που ενισχύει την εξάπλωση του καρκίνου και του AIDS στους ασθενείς, κατάφεραν να «αποκρυπτογραφήσουν» για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες, ανοίγοντας το δρόμο για νέες θεραπείες.

Οι ερευνητές χρειάστηκαν τρία χρόνια μελέτης, με την χρήση μιας απεικονιστικής τεχνικής (της κρυσταλλογραφίας ακτινών Χ), για να αποκαλύψουν τη δομή του μορίου CXCR4, το σχήμα του οποίου μοιάζει με δύο ποτήρια κρασιού που το ένα αγγίζει το άλλο όπως σε μια πρόποση! Το συγκεκριμένο μόριο ανήκει σε μια οικογένεια πρωτεϊνών (GPCRs) που βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και μεταβιβάζουν τα εξωτερικά σήματα στο εσωτερικό των κυττάρων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, υπό τον καθηγητή Ρέιμοντ Στίβενς του Ινστιτούτου Ερευνών Σκριπς της Καλιφόρνια, παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Science» και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει η επιζήμια δράση του συγκεκριμένου μορίου.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη, οι φαρμακευτικές εταιρίες ελπίζουν πως θα βρουν ένα τρόπο να «χειραγωγήσουν» το μόριο, ώστε να σταματήσει να διευκολύνει την ανάπτυξη του καρκίνου και την εξάπλωση του AIDS.


http://katohika.blogspot.com 

Η Επιχείριση " Castle Bravo" και η εξαφάνιση του Νησιού!!!

Στην φώτο που βλέπετε δίπλα

ειναι ενα νησί μερος του οποίου εξαφανίστηκε απο τον χαρτη μετά απο ενα "Πείραμα" των Αμερικανών. Γνωρίζετε ποιό ειναι και γιατί εξαφανίστηκε ;

Διαβάστε

....Το Νησί της εικονας ειναι η Ατόλη Mπικίνι των νησιών Μάρσαλ οπου εγινε η μεγαλύτετη πυρηνική δοκιμή των Αμερικανών στην Ιστορία. Με την Επιχειριση "Castle Bravo" (κωδικό ονομα της δοκιμής αυτής της θερμοπυρηνικής υδρογονοβομβας) οι Αμερικανοί θα δοκιμάζαν την ισχύ της εκρηξης μιας Υδρογονοβόμβας.

Η ΕΚΡΗΞΗ

Η Εκρηξη αυτής της Υδρογονοβομβας πραγματοποιήθηκε την 1 μαρτίου του 1954. Η Ισχύ αυτής της Υδρογονοβόμβας ηταν 4 - 6 μεγατόνους περίπου 1.200 φορές ισχυρότερη απο την πυρηνική βόμβα της χιροσίμας και του Ναγκασάκι. 


Η Εκρηξη αφησε εναν κρατήρα 2 χιλιομετρων σε μήκος και 75 μετρων σε Βαθος. Το κομάτι αυτο εξαερώθηκε τελείως.Το "Μανιτάρι" της εκρηξης εφτασε τα 14 χιλιόμετρα σε υψος και τα 100 χιλιομετρα σε διαμετρο μεσα σε 10 λεπτά.

http://www.troktikaras.com

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και ζητούσε «λύτρα»!!!

Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές ΙΧ και στη συνέχεια ζητούσε χρηματικό ποσό για την επιστροφή του οχήματος στον ιδιοκτήτη προχώρησε η Αστυνομία. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι τους ιδιοκτήτες εκβίαζε έγκλειστος των φυλακών Μαλανδρίνου.

 
in
http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4755.html

STOP στην Ιονία Οδό...!!

Σε κίνδυνο βρίσκεται το μέλλον του έργου της Ιόνιας Οδού, τουλάχιστον σε ότι αφορά το τμήμα από Αντίρριο μέχρι Αμφιλοχία και μάλιστα από διάφορους κύκλους ακούγεται ότι «το έργο πάει για κλείσιμο».

Το κυριότερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση, η οποία διακόπηκε λόγω του ότι το έργο ξέφυγε από το χρονοδιάγραμμά του, όχι με υπαιτιότητα των εταιριών. 


Οι τράπεζες έχουν ήδη κλείσει τις... στρόφιγγες χρηματοδότησης, επειδή το έργο δεν προχώρησε με τους προβλεπόμενους ρυθμούς. Το ότι «πετάχτηκε» έξω από το χρονοδιάγραμμα οφείλεται προφανώς στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων και στους αργούς ρυθμούς με τους οποίους εργάζονται τα συνεργεία της αρχαιολογικής υπηρεσίας.Αυτό έγινε αφορμή να μην...

μπορούν οι κατασκευάστριες εταιρίες να προχωρήσουν, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση δημοπράτησε ένα έργο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει και τους χώρους στους οποίους οι εταιρίες θα μπουν για να δουλέψουν. Έτσι τώρα όλες οι εταιρίες θα σταματήσουν κάθε εργασία, θα απολύσουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και θα παραμείνουν εκεί με προσωπικό ασφαλείας για την περίπτωση που θα λυθούν αυτά τα προβλήματα και θα ξεκινήσει πάλι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα από Ευηνοχώρι μέχρι Κεφαλόβρυσο στο οποίο έχουν γίνει μόνο κάποιες εργασίες στο 10% του έργου, δεδομένου ότι μόνο αυτό το ποσοστό αφορούσε εκτάσεις του δημοσίου, ενώ το υπόλοιπο 90% αφορά ιδιωτικές εκτάσεις, όπου όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Η εταιρία που έχει αναλάβει αυτό το τμήμα αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει κάθε εργασία, απέλυσε και τους περισσότερους εργαζομένους της και περιμένει τις εξελίξεις. Αυτό πάντως που προβλέπεται είναι να κάνουν το ίδιο και οι άλλες εταιρίες που έχουν αναλάβει τμήματα του έργου από Αντίρριο μέχρι Αμφιλοχία.

Κατά συνέπεια το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Ιόνιας Οδού βρίσκεται στον αέρα, και θα παραμείνει - άγνωστο για ποσό καιρό - ως ένα όνειρο για τη Δυτική Ελλάδα και κυρίως για την Αιτωλοακαρνανία που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οδικό της δίκτυο. Σβήνει έτσι και η τελευταία ελπίδα ότι θα γλυτώσουν κάποιες ανθρώπινες ζωές από τα τροχαία ατυχήματα, ενώ σβήνει και η ελπίδα για μείωση της ανεργίας στην περιοχή, με την απασχόληση ανθρώπων στο έργο αυτό…


Πηγή:Εφημερίδα Αιχμή
Από το Βόνιτσα Press

http://epirus-ellas.blogspot.com/

Η Δημοτική Αστυνομία σε δράση στην Άρτα !!!

Από τη Δευτέρα αρχίζουν στο Δήμο Αρταίων οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους εργασίας – δημόσιους και ιδιωτικούς – με την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων για τους παραβάτες.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί ως τότε τα ειδικά σήματα που παραπέμπουν στην απαγόρευση του καπνίσματος, ν' αποσύρουν τα τασάκια από τα τραπέζια και να προμηθευτούν τα βιβλία των παραβάσεων.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Άρτας Γιώργος Αθανασούλας σε συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος «μέχρι σήμερα ένας μικρός αριθμός καταστηματαρχών έχει προμηθευτεί τα συγκεκριμένα βιβλία των παραβάσεων και αυτό, το ότι δεν τα προμηθευτήκαν είναι πάλι παράβαση.

Όταν θα γίνει έλεγχος θα πρέπει να τα έχουν για να μην τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

Την αρμοδιότητα ελέγχου και εφαρμογής του νόμου στους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα έχουν η Δημοτική Αστυνομία και η Διεύθυνση Υγιεινής. 

Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους που θα διενεγεί. Από τη Δευτέρα θα οριστούν συγκεκριμένα κλιμάκια για τους ελέγχους. 

" Για τυχόν καταγγελίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό "1142" ή στο τηλέφωνο της Δημ. Αστυνομίας 2681074844.

Με ραμμένα τα στόματα έφτασαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης Ιρανοί μετανάστες..!!

Είχαν πραγματοποιήσει τον Αύγουστο απεργία πείνας στην Αθήνα 

Δύο Ιρανοί λαθρομετανάστες, ηλικίας 25 - 30 χρόνων, έφτασαν την Πέμπτη στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχοντας τα στόματά τους ραμμένα.Είχαν πάρει τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου, αψηφώντας τον πόνο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου οι δύο νεαροί ήταν σε άσχημη κατάσταση, ωστόσο δεν επέτρεψαν στο ιατρικό προσωπικό να τους φροντίσει και αρνήθηκαν πεισματικά να τους αφαιρέσουν τα ράμματα από το στόμα τους.Πάντως η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο έγινε κανονικά και κατάφεραν να τους πείσουν να κάνουν τα εμβόλια τους και να πάρουν τα φάρμακα που απαιτούνται.

Ο διοικητής του νοσοκομείου έχει ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο συμβάν καθώς οι νεαροί λαθρομετανάστες αρνούνται να βγάλουν τα ράμματα θέλοντας να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτό τον ακραίο τρόπο διαμαρτυρίας είχαν αντιδράσει Ιρανοί μετανάστες που πραγματοποιήσουν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

http://www.news21.gr/

Βλέπουν αντεθνική συνωμοσία..!!!

Φουντώνει η κόντρα της Ιεραρχίας με την Πολιτεία, με το κείμενο που εξέδωσε η σύνοδος και ζητά θεσμικό ρόλο στην κατάρτιση των σχολικών βιβλίων. 

Μητροπολίτης κάνει λόγο για αντεθνική συνωμοσία και από τα δύο μεγάλα κόμματα εναντίον της χριστιανικής παιδείας και προαναγγέλλει κινητοποίηση, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Τραβούν στα άκρα την κόντρα με το υπουργείο Παιδείας οι ιεράρχες εμμένοντας στη θέση ότι ...

πρέπει να έχουν λόγο στην κατάρτιση των σχολικών βιβλίων, ενώ η ανακοίνωση της Ιεραρχίας, σε πρωτοφανή τόνο, κάνει λόγο για απόπειρες αποχριστιανοποίησης της Παιδείας και επισήμως πλέον -βγαίνοντας εκτός της γραμμής ήπιων προσεγγίσεων Ιερώνυμου-  ασκεί κριτική στην Κάρτα Πολίτη την οποία για την εκκλησία πλέον, αποτελεί προσβολή στην κοινωνική και θρησκευτική ζωή.

Η κόντρα δεν φαίνεται να λαμβάνει σύντομα τέλος, καθώς ενώ από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε την Πέμπτη ότι τα βιβλία εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας με την αποκλειστική ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, η εκκλησία έστειλε την απάντησή της με γραπτή ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «βάσει καταστατικού  χάρτη της εκκλησίας, έχουμε λόγο στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια».

Άλλωστε,  τη διευκρίνιση αυτή έκανε την Πέμπτη και ο εκπρόσωπος της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ενώ έντονες είναι οι πιέσεις ακραίων κύκλων μέσω ιστοσελίδων, για άμεση παρέμβαση της εκκλησίας, προκειμένου να μην διδάσκονται στα σχολεία, ιδέες που θεωρούν ότι οδηγούν στην απομάκρυνση από την εκκλησία.

Η κοινότητα των Ιεραρχών προχωρά ένα βήμα παραπέρα, θυμίζοντας την επικοινωνιακή πολιτική Χριστόδουλου, και ζητά διάλογο μέσω επιτροπών με την πολιτεία, ενώ δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε απευθείας προσέγγιση του λαού και για μία σειρά άλλων ζητημάτων, κυρίως με άξονα τα εθνικά θέματα, που αποτελούν προσφιλές θέμα ορισμένων Μητροπολιτών, όπως ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης.

 ''Θα ανοίξουμε ένα διάλογο για ζητήματα που ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους αλλοιώσεων και αλλοτριώσεων της πίστεως και της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής, όπως η κάρτα του πολίτη, θέματα που αφορούν την διδασκαλία των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Γλώσσης στα Σχολεία, το μεταναστευτικό και άλλα, προκειμένου να ενημερώσει το λαό του Θεού'' αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σκληρός ήταν και ο σχολιασμός επί του θέματος του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος αφού κατέκρινε πολιτικές όπως το ΑΜΚΑ και τους γάμους ομοφυλόφιλων, ζήτησε έμμεσα την απαγκίστρωση από την γραμμή Ιερώνυμου, στον οποίο αποδίδουν υποχωρητική στάση, λόγω προσωπικών σχέσεων με πρόσωπα που απαρτίζουν το πολιτικό προσωπικό. Καταλογίζουν δε στα δύο κόμματα οργανωμένη εργολαβία από ξένα κέντρα, που απεργάζονται την διάλυση του έθνους, δηλαδή αντιπατριωτική συνωμοσία.

Αποδίδουν δε ευθέως στην πολιτική ηγεσία, επιχείρηση περιθωριοποίησης της θρησκευτικής παιδείας:

''Παρούσης της πολιτικής ηγεσίας διαδίδεται μετ’ επιτάσεως ότι θα επιχειρηθεί η αντισυνταγματική περιθωριοποίηση της θρησκευτικής παιδείας της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως με την πλήρη υποβάθμιση του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών ως κατ’ επιλογήν μαθήματος της τελευταίας βαθμίδας, ως και ότι θα επεκταθεί το σύμφωνον συμβιώσεως και εις τα λεγόμενα ομόφυλα ζευγάρια δια να θεσμοθετηθεί ούτω η αήθης ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, ως και ότι θα υλοποιηθεί η, δια της καταργήσεως του ως προαιρετικού ισχύοντος εις την ποινική και πολιτική δικονομία θρησκευτικού όρκου, εκμηδένιση της θρησκευτικής ορκοδοσίας των κρατικών λειτουργών ώστε να απομειωθεί πλήρως η ιερή σχέσις πίστεως και πατρίδος εις τας συνειδήσεις των Ελλήνων».

Και συνέχισε: «Η σύμπλευση, συμπόρευση και συστράτευση των δύο κομμάτων εξουσίας αποδεικνύουν πασιδήλως ότι αποτελούν διατάκτας και υπεργολάβους έξωθεν σχεδιασμού που με μεθοδικότητα επιβάλλεται δια να πληγή η Ελλάδα».

Το θέμα διαλόγου πολιτείας εκκλησία αναμένεται να συζητηθεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι μητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας να κάνει έρευνα για τα θέματα Παιδείας και στη συνέχεια να συντάξει πόρισμα, το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο.

Στη συνεδρίαση της ιεραρχίας έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο υπάρχει απόσπασμα από έργο συγγραφέα, ο οποίος αναφέρεται αρνητικά στον "παπά και τον χωροφύλακα".

Το περιστατικό πυροδότησε την αντίδραση σύσσωμης της εκκλησιαστικής κοινότητας,  με τις δηλώσεις Ιεραρχών να πέφτουν βροχή, ενώ  άμεση ήταν και η  παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.


http://news247.gr

Έκαναν το Ι.Χ. ... μοτοσυκλέτα !!!

Πρόκειται για εκατοντάδες και είχαν βρει όλοι την ίδια λύση. Πήγαιναν με παπάκι στην εφορία, αγόραζαν σήμα τέλους κυκλοφορίας για μοτοσυκλέτα και κατόπιν το κολλούσαν στο παρμπρίζ και κυκλοφορούσαν με αυτό.  

Το εντόπισε η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που τώρα θα ζητήσει πίσω χρήματα.

Λυπητερό ραβασάκι θα λάβουν από τις αρχές Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που αγνόησαν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και στους οποίους θα αποσταλούν σχετικά ειδοποιητήρια.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι αγόραζαν σωρηδόν 4-5 σήματα τελών κυκλοφορίας για μηχανάκι τα οποία ωστόσο κόλλαγαν ανενόχλητοι στο ΙΧ αυτοκίνητό τους.

Ωστόσο, τέλος επιχειρεί να βάλει σε αυτή τη κατάσταση η εφορία καθώς η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, ξεκινά για πρώτη φορά, διασταύρωση στοιχείων οχημάτων και τελών κυκλοφορίας για να διαπιστωθεί τι είχε πληρωθεί και πότε.

Έλεγχος αρχίζει επίσης για τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων οι οποίοι εντάχθηκαν στις κατηγορίες εκείνες που απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών, χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται και θα κληθούν από την εφορία να καταβάλλουν τα προβλεπόμενα τέλη κυκλοφορίας περασμένων ετών.

Ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις, καθώς το υπουργείο δέχεται ότι η λανθασμένη καταβολή δεν οφείλεται αποκλειστικά στην υπαιτιότητά τους.

Ανάμεσα στους φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα περιλαμβάνονται πολύτεκνοι, επαναπατριζόμενοι και ναυτικοί, που έχουν μεν δικαίωμα μειωμένων τελών κυκλοφορίας, αλλά όχι πλήρους απαλλαγής.

Σημειώνεται ότι  η αναδρομικότητα δεν θα αφορά το προηγούμενο έτος δεδομένου ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στην έκδοση σημάτων το 2008 (σήμα 2009), ενώ η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον νόμο, απαλλάσσονται κυρίως άτομα με αναπηρίες, τα οποία υποχρεούνται μόνο στην ελάχιστη καταβολή 3 ευρώ για το κόστος του σήματος.

Τέλος, στα ειδοποιητήρια που θα σταλούν θα αναγράφεται η χρονιά για την οποία καλείται ο κάτοχος του οχήματος, εντός πέντε ημερών, να προσέλθει στην εφορία και να πληρώσει τα κανονικά τέλη.



Οργανισμός σπατάλης ο ΕΟΤ..!!

Δύο ΕΔΕ στον ΕΟΤ αποκάλυψαν εκπλήξεις. 
Δώρα πολυτελείας και κιλά από καραμέλες ούζου, είχαν αγοραστεί για την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ ένα τζιπ προστέθηκε για άγνωστο λόγο στο στόλο του Οργανισμού.  

Σχεδόν 27.000 κουπόνια κοινωνικού τουρισμού είχαν πάει σε υπαλλήλους του ΕΟΤ και κατοίκους της Εύβοιας και μόνον.

Κιλά από καραμέλες ούζου, μαντήλια φημισμένων οίκων και γραβάτες, ένα πολυτελές τζιπ που κανείς δεν ξέρει σε ποιόν ανήκει, είναι μεταξύ άλλων μερικά από όσα αποκάλυψε η έρευνα των δύο ΕΔΕ στον ΕΟΤ και αποτέλούν κερασάκι στην τούρτα της σπατάλης, καθώς δεν πρόκειται για δαπάνες που έγιναν για την προώθηση του τουρισμού στο εξωτερικό, αλλά για εσωτερική χρήση.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ η πρώτη ΕΔΕ στον ΕΟΤ έγινε καθώς διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω ήταν δώρα φιλοφρόνησης του ΕΟΤ σε πρόσωπα εντός Ελλάδας το 2008 και το 2009 προκειμένου να διαπιστωθεί ποιόί και πόσοι φέρουν ευθύνη από το προσωπικό του οργανισμού.

Στη λίστα με τις αγορές υπάρχουν ακόμη, μπαλάκια αντιστρές, οι γραβάτες γνωστού οίκου που προσφέρονταν σε εντός Ελλάδος πρόσωπα και μερικά ακριβά ταξίδια στελεχών στο εξωτερικό, για προσύλκυση τουριστών, αλλά άγνωστο στην πραγματικότητα περιεχόμενο. Επίσης, αγοράστηκαν σε τσουχτερή τιμή, δύο από τις χρωματιστές αγελάδες που είχαν εκτεθεί σε ανοικτούς χώρους στην Αθήνα εκείνη την περίοδο.
Μία δεύτερη ΕΔΕ, που έγινε για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, έφερε στο φως κι άλλες εκπλήξεις.

Βρέθηκαν 27.000 κουπόνια κοινωνικού τουρισμού, που εκδίδει ο ΕΟΤ και από τα οποία τα 7.000 διατέθηκαν στον Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού, ενώ τα υπόλοιπα 20.000 κουπόνια κατά περίεργο τρόπο κατέληξαν όλα σχεδόν στην Εύβοια ή σε πρόσωπα που καταφανώς δεν δικαιούνταν να τα λάβουν.

Έτσι ερευνάται εάν και σε αυτή την περίπτωση διεπράχθησαν παράνομες πράξεις και από ποιούς και τα πορίσματα των δύο ΕΔΕ διαβιβάστηκαν ταυτόχρονα, τόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά που υπέστη ο ΕΟΤ όσο και στον υπουργό Παύλο Γερουλάνο.

Τα παλαιότερα πορίσματα Διοικητικών Ερευνών, που είχαν καταγράψει παρόμοιες περίεργες διαδρομές χρήματος έχουν διαβιβαστεί ήδη στον εισαγγελέα και τώρα αναμένεται εάν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

http://news247.gr/