'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πωλούνται στο Βέλγιο τα ΕΛΤΑ..!!

Συγκεκριμένο ενδιαφέρον για την αγορά μεριδίου των ΕΛΤΑ και του συνόλου της εταιρίας ταχυμεταφορών, εκδήλωσε η εταιρία που διαχειρίζεται τα ταχυχυδρομεία στο Βέλγιο και αποτελεί μεικτό σχήμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η θυγατρική εταιρία ταχυμεταφορών που διαθέτουν, είναι ο επόμενος οργανισμός του Δημοσίου, που μπαίνει σε τροχιά εξυγίανσης και πώλησης, μετά και το ενδιαφέρον που εξέφρασε μεγάλος θεσμικός επενδυτής για την απόκτηση μεριδίου και ακόμη και του management.

Η πληροφορία για τα επικείμενα σχέδια πώλησης ήρθε από δύο πλευρές: Από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου που βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη συνεδρίαση του ΔΝΤ και αναζήτηση επενδυτών για εταιρίες του Δημοσίου και έκανε λόγο για ενδιαφέρον που εξέφρασε ευρωπαϊκή εταιρία του χώρου και από τον Δ.Ρέππα, ο οποίος προσερχόμενος σε συνέδριο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, μίλησε για το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει βελγική εταιρία του χώρου.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, πρόκειται για την εταιρία που διαχειρίζεται τα ταχυδρομεία του Βελγίου και αποτελεί μεικτό σχήμα, μία κοινοπραξία δηλαδή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πώληση του 39% των ΕΛΤΑ και του 100% της εταιρίας ταχυμεταφορών που διαθέτει και η προτίμηση για στρατηγικό επενδυτή, σαφώς κλίνει υπέρ μίας ευρωπαϊκής εταιρίας.

Έτσι τα ΕΛΤΑ εντάσσονται κατά προτεραιότητα σε πρόγραμμα εξυγίανσης με σκοπό την επιστροφή του οργανισμού -εάν αυτό καταστεί δυνατόν- σε κερδοφορία, καθώς το προηγούμενο έτος παρουσίασε ζημιές.

Παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικών, έχει τεθεί ως στόχος η ταχύτατη υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Μνημόνιο με την τρόϊκα, για πώληση των μεριδίων που κατέχει το Δημόσιο, σε στρατηγικούς τομείς όπως αεροδρόμια, κατασκευή οδικών δικτύων, ενέργεια, ακίνητα και τυχερά παιγνίδια, με στόχο την συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ.

Σε προτεραιότητα έχει μπει και ο ΟΣΕ, για τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα έχει δεχτεί ενδιαφέρον για εξαγορά μεριδίου ή του management των ελληνικών σιδηροδρόμων, τόσο απευθείας όσο και μέσω τραπεζών που αντιπροσωπεύουν αγοραστές.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου