'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

"Εκτελούνται μεταφοραί" του μέλλοντος!!!

Ενα γιγάντιο αερόπλοιο σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου θα μπορεί στο μέλλον να μεταφέρει βαριά φορτία, ακόμη και ολόκληρα κτίρια, σε απομακρυσμένες περιοχές τις οποίες δεν είναι δυνατό να προσεγγίσουν συμβατικά μέσα μεταφοράς, όπως τα τρένα, τα αυτοκίνητα ή τα αεροπλάνα.  

Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος της αυστραλιανής αεροναυτικής εταιρείας Skylifter, η οποία ...



εξελίσσει ένα φουτουριστικό πηδαλιουχούμενο αερόστατο που θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτία βάρους 150 τόνων σε αποστάσεις έως και 2.000 χλμ., με ταχύτητα 45 κόμβων.

Η σχεδιαστική ομάδα της εταιρείας ευελπιστεί ότι το αερόπλοιο θα λειτουργήσει σε τρία χρόνια. Θα μεταφέρει μεγάλα κτίρια μαζί με τον εξοπλισμό τους, για παράδειγμα
μικρά νοσοκομεία, αλλά και διοικητικά κέντρα επικοινωνιών και αντιμετώπισης καταστροφών, σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.

Σε αντίθεση με τα σχεδιαστικά πρότυπα των αερόπλοιων, που έως σήμερα ακολουθούν τον μακρόστενο σχεδιασμό σε σχήμα πούρου, όπως τα κλασικά Ζέπελιν, το νέο «μπαλόνι» του αερόπλοιου σχεδιάστηκε σε σχήμα δίσκου προκειμένου να είναι πιο εύκολη η πλοήγηση του σκάφους και η μεταφορά μεγάλων φορτίων σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και ταχύτητα ανέμων, κάτι που δεν θα επέτρεπε η συνήθης κατασκευαστική «συνταγή». Επίσης, η δισκοειδής μορφή του αερόστατου θα λειτουργεί σαν «αλεξίπτωτο», εξασφαλίζοντας ομαλή προσγείωση.

Ο δίσκος θα έχει διάμετρο 150 μ., δηλαδή θα είναι μεγαλύτερος από το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Το αερόπλοιο θα διαθέτει έλικες, που θα προσαρμόζονται στη φορά της κατεύθυνσης, ενώ το μεγάλο βάρος του φορτίου κάτω από το μπαλόνι θα κρατάει το όχημα σταθερό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύγχρονα βαρέος τύπου μεταγωγικά ελικόπτερα, όπως το ρωσικής κατασκευής Μil Μi-26, δεν μπορούν να σηκώσουν φορτία που ξεπερνούν τους 20 τόνους, μέγεθος 700 φορές μικρότερο από εκείνο που θα μπορεί θεωρητικά να μεταφέρει το υπερμέγεθες αερόπλοιο της Skylifter.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή ενός δοκιμαστικού προτύπου, το οποίο βάφτισε «Μπέτι». Ωστόσο η διάμετρος του μπαλονιού του είναι μόλις 3 μέτρα, ενώ το σκάφος δεν μπορεί να μεταφέρει φορτία που ξεπερνούν το μισό κιλό. Το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο, που φέρει το όνομα «Vikki», διαθέτει μπαλόνι διαμέτρου 18 μ., αλλά δεν έχει πετάξει ακόμη καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί σε αυτό οι απαραίτητοι «τουρμποπρόπ» ελικοφόροι κινητήρες.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο «ιπτάμενος δίσκος» της Skylifter όχι μόνο θα μεταφέρει βαριά φορτία σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά θα μπορεί να ανεβάζει στα... ουράνια και τους πλούσιους τουρίστες, ανυψώνοντας ένα ολόκληρο μίνι ξενοδοχείο.


tovima.gr

http://anaggelioxoros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου