'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Καυτό blog φοιτήτριας του Όξφορντ!!!

Μια μαθήτρια του πανεπιστημίου Oxbridge (ή του Oxford ή του Cambridge) ξεκίνησε μαραθώνιο καταγραφής των σεξουαλικών της περιπτύξεων στο blog της.

Η «ξαναμμένη» μαθήτρια περιγράφει τον εαυτό της σαν...
μια ελκυστική και ιδιαίτερα έξυπνη μαθήτρια η οποία περνάει ευχάριστα την ώρα της. Στο ιστολόγιό της, "Sex At Oxbridge" περιγράφει αναλυτικά ποικίλες ερωτικές ιστορίες της από το one stand που είχε με ένα παίκτη της ομάδας Ράγκμπυ Blues, πως έχασε την παρθενιά της στα...
18 και δεν διστάζει να περιγράψει το μέγεθος του ανδρικού μορίου των διαφόρων εθνικοτήτων αρσενικών που έπεσαν στα δίχτυα της. "Οι γερμανοί και οι βρετανοι είναι οι καλύτεροι εραστές, ενώ έχουν μεγάλο πέος", αναφέρει χαρακτηριστικά.
H Belle de JourΜάλιστα πολλοί την παρομοιάζουν με την Belle de Jour, συγγραφέα του βιβλίου "Diary of a London Call Girl".
Από τότε που άρχισε να γράφει στο ιστολόγιό της υποστήριζε ότι ψάχνει το σεξ παντού. Χαρακτηριστικά δηλώνει πώς δεν υπάρχει περίπτωση να πεί στον εαυτό της ότι θέλει σέξ και να μην γυρίσει σπίτι της με παρέα για το κρεβάτι της...Με τίτλο ''Sex Ed'', άρχισε η πρώτη της καταγραφή ενώ ακολούθησαν αμέτρητες με πιπεράτες λεπτομέρειες. Η ίδια, συνιστά στο κοινό της να την παρακολουθεί για τα νεότερα...
σεξουαλικά νέα του πανεπιστημίου.
Η μαθήτρια που περιγράφει τον εαυτό της σαν μια αδιαμφισβήτητη νυμφομανή, δήλωσε ότι θα διατηρήσει την ταυτότητά της κρυφή για να προστατεύσει τόσο την ίδια όσο και τους συμμαθητές της.Ακόμα δεν έχει δηλώσει αν φοιτεί στο Oxford ή στο Cambridge.
Εξάλλου, όπως είπε χαρακτηριστικά: "Εάν το μάθει η μαμά μου θα με σκοτώσει!"



www.enimerwsi.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dinatos.blogspot.com

Αδελφικό σεξ......

Παρά το γεγονός ότι είναι ετεροθαλή αδέλφια, ο Νικ και η Ντανιέλ από τη Βρετανία, συνευρέθηκαν ερωτικά και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Τους έπιασε επ'αυτοφόρω η μητέρα τους


Ο Νικ και η Ντανιέλ είναι ετεροθαλή αδέρφια που έσμιξαν μετά από χρόνια.
Η μητέρα τους Καρίνα, έδωσε τον Νικ σε ίδρυμα και αφού χώρισε με τον πατέρα του βρήκε άλλο σύζυγο με τον οποίο έκανε την 25χρονη σήμερα Ντανιέλ.
Ωστόσο, η επιθυμία της γυναίκας να ξανασμίξει με το γιο της δεν της βγήκε σε καλό αφού τα δύο παιδιά ερωτεύθηκαν και έκαναν σχέση παρότι είναι αδέρφια.
Μια μέρα και ενώ ο σύζυγος της 25χρονης είχε βγει έξω με τη μικρή τους κόρη, η Ντανιέλ είχε κρυφό ραντεβού στο σπίτι της με τον αδερφό της όπου και συνευρέθηκε ερωτικά μαζί του για μια ακόμη φορά.
Για κακή τους τύχη η μητέρα τους γύρισε νωρίτερα σπίτι και τους έπιασε επ’ αυτοφώρω να ερωτοτροπούν στο καναπέ. Σοκαρισμένη έβαλε τις φωνές και δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της. Εκνευρισμένη και σε κατάσταση σοκ πήγε στην αστυνομία και τους κατήγγειλε για αιμομιξία. Έτσι, τους απαγορεύτηκε να κάνουν σεξ μέχρι τη δίκη καθώς εάν τους έπιαναν σε ερωτική συνεύρεση θα οδηγούνταν στη φυλακή.

 Η 50χρονη υποστηρίζει ότι δεν πίστευε πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο όταν κίνησε τις προσπάθειες να βρει το γιο της και τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών της ισχυριζόμενη ότι πάσχουν από το ψυχολογικό φαινόμενο της Γενετικής Σεξουαλικής Έλξης GSA, κατά την οποία συμβαίνει να έλκονται αδέρφια τα οποία είχαν χωριστεί από τη κούνια.
Η Ντανιέλ είναι πλέον χωρισμένη και ζει με τον Νικ σαν να είναι ζευγάρι αλλά χωρίς ωστόσο να κάνουν σεξ, όπως υποσχέθηκαν στο δικαστήριο. Όπως λέει, "ήταν έρωτας από τη πρωτιά ματιά και για τους δύο και δεν ντρέπομαι για αυτό".

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

(Αν)ορθόδοξες απολύσεις

Μια βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή της Μόσχας, η 'Ρούσκο Μόλοκο', ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφαρμόσει 'ορθόδοξους' θρησκευτικούς κανόνες εργασίας, σύμφωνα με τους οποίους θα απολύονται αμέσως όλες οι υπάλληλοι που έχουν υποβληθεί σε άμβλωση και όλες αυτές που δεν έχουν παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο.
"Εάν μια γυναίκα έχει υποβληθεί σε άμβλωση, δεν θα μπορεί να εργάζεται στην επιχείρησή μας. Η έκτρωση είναι απλώς η δολοφονία μιας ζωής. Δεν επιθυμούμε να συνεργαζόμαστε με δολοφόνους" ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Βασίλ Μπόλκο-Βέλικι, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Ηχώ της Μόσχας".
Παράλληλα, "δεν είναι φυσιολογικό για ένα άτομο που έχει βαπτιστεί να έρχεται σε γάμου κοινωνία με πολιτικό τρόπο και όχι θρησκευτικό, όπως πρέπει" πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι "οι μισθωτές που δεν θα κάνουν θρησκευτικό γάμο έως τις 14 Οκτωβρίου θα απολυθούν".
Καταλήγοντας ανέφερε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του θα πρέπει να ακολουθούν τους νέους κανόνες, που βασίζονται αποκλειστικά "στον ορθόδοξο πολιτισμό".

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Σε επικίνδυνα επίπεδα έχει φτάσει η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα των Reuters/Ipsos, από την οποία προκύπτει ότι ένας στους δέκα εργαζόμενους έχει δεχτεί σεξουαλικές πιέσεις από ανώτερους... υπαλλήλους.
Από την έρευνα σε 12.000 ανθρώπους σε 24 χώρες προκύπτει ότι τα...
μεγαλύτερα ποσοστά περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφονται στην Ινδία (26%) και τα μικρότερα στη Σουηδία και την Γαλλία (3%).
Στην Κίνα το ποσοστό είναι 18%, στην Σαουδική Αραβία 16%, στο Μεξικό 13% και στη Νότια Αφρική 10%. Ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η έρευνα αυτή γίνεται σε μια εποχή που... οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας βρίσκεται σε έξαρση...
"Οταν ανώτεροι στην ιεραρχία προσπαθούν να αποκτήσουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους εργαζόμενους, όχι γιατί θέλουν να έχουν μια κανονική σχέση μαζί τους, αυτό δεν είναι απλώς σεξουαλική παρενόχληση, αλλά καθαρή εκμετάλλευση", τονίζει ο Τζον Ράιτ, αντιπρόεδρος της Ipsos.
Ο ίδιος διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών είναι εκείνοι που καταγγέλουν περισσότερο ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά.


dinatos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alepounews.blogspot.com

Οι Αλβανοί θα γιορτάσουν την απελευθέρωση των Σκοπίων...

Σκόπια, Αύγουστος 12, 2010

Οι Αλβανοί σήμερα θα γιορτάσουν την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Σκοπίων από τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονταν υπό την αρχηγία του Χασάν Πρίστινα και Μπαϊράμ Σούρι.



Η εορταστική εκδήλωση διοργανώνεται από την Εθνική Δημοκρατική Ένωση (Националната демократска унија) του Χούσνι Σακίρι και άλλες αλβανικές οργανώσεις.



Σύμφωνα με τους διοργανωτές σκοπός του εορτασμού είναι ένωση όλων των εθνικών ομάδων καθώς και η ενοποίηση των Αλβανών και των Σλάβων των Σκοπίων.


«Γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης καθώς όλες οι εθνότητες τότε βρισκόμασταν υπό της οθωμανικής κυριαρχίας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μην λησμονήσουμε αυτήν την ημερομηνία, η οποία είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα, για τους Αλβανούς» δήλωσε ο πρόεδρος του НДУ, Χούσνι Σακίρι προς το πρακτορείο ‘Μάκφαξ’.

Την πρωτοβουλία αυτήν υποστήριξαν όλα τα κόμματα του αλβανικού συνασπισμού των Σκοπίων, ( το ДУИ, , το ДПА και το κόμμα της Нова демократија). Έγινε επίσης δημόσια πρόσκληση και στα σλαβικά κόμματα της χώρας να παραστούν στις εκδηλώσεις αυτές.


Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία «Σκέντερμπερ» καθώς και ομιλίες στο θέατρο της Αλβανικής Ακαδημίας.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Τυχαίο ; Δεν νομίζω... Ένας αναγνώστης γράφει...

Στη χώρα της παρακμής....

1) Απόφαση των κλόουν που κυβερνούν : Όσοι αλλοδαποί έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια στα ελληνικά θρανία παίρνουν ελληνική υπηκοότητα και ψηφίζουν στις επόμενες εκλογές ! Κοσμοσυρροή στα Λύκεια για βεβαιώσεις σπουδών απο αλλοδαπούς .

Δεν έχει σημασία αν ΕΜΑΘΕΣ κάτι...


Δεν έχει σημασία η ΔΙΑΓΩΓΗ που έδειξες... Αρκεί να συμπλήρωσες 6 χρόνια ( έστω και στάσιμος ; ) .

Βιάζονται να εξασφαλίσουν ψηφοφόρους . Το βλέπουν οτι απο τους γηγενείς δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα .

2) Μόλις η υπουργός Παιδείας επιστρέφει απο την μάζωξη της γνωστής λέσχης ( μη λέμε ονόματα τώρα ... ) διατάζει τέστ μαντού για την φυματίωση στους εκπαιδευτικούς .

Λίγες μέρες μετά , τα πρώτα τσιμπήματα των κουνουπιών
( τουλάχιστον στην Καβάλα ) είναι εξαιρετικά μολυσματικά και αφήνουν σημάδια , στα παιδιά , που μέχρι σήμερα δεν έχουν χαθεί . Μετά εμφανίζονται τα πρώτα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου .

Ο ιός προέρχεται απο περιοχές της Αφρικής , Μ. Ανατολής και Ανατ. Ευρώπης . Υποτίθεται οτι μεταδίδεται απο κουνούπια που τσίμπησαν προηγουμένως μολυσμένα πουλιά .

Μέχρι 14 ημέρες μετά εμφανίζονται τα συμπρώματα της ασθένειας .

Προσέξτε οτι στην τηλεόραση κανείς δεν μιλά για την ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ του ιού .
Η πρώτη μας σκέψη πάει σε μετανάστες - φορείς . Μα αφού δεν μεταδίδεται ( λένε ) απο κουνούπι που τσίμπησε μολυσμένο άνθρωπο . Εξ' άλλου οι μετανάστες δεν ήρθαν φέτος στην Ελλάδα . Να πιστέψουμε οτι τα κουνούπια τσίμπησαν μολυσμένα πουλιά ; Πού τα βρήκαν ; Έχει μείνει πουλί πετούμενο στην Ελλάδα ;

Μήπως ιός ήταν μέσα στο τέστ μαντού ; Μια υπόθεση κάνω . Τραβηγμένη μέν αλλά για σκεφθείτε το : Αν ήθελαν να μολύνουν τον πληθυσμό στο ΤΕΣΤ ΜΑΝΤΟΥ θα το έβαζαν !

Εκεί που όλοι θα το θεωρήσουν αφελή "συνομωσιολογία" όταν το πούμε !
Εξ' άλλου υπάρχουν και δύο ΥΠΟΠΤΑ στοιχεία που συνηγορούν στην θεωρία

Η βιασύνη της υ πουργού να μας "σώσει" απο την φυματίωση ( μες το κατακαλόκαιρο ! ) και.. Οι δερματικές μολύνσεις απο τα τσιμπήματα των κουνουπιών τις πρώτες μέρες του Ιουλίου .


To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: Aναγνώστη

«Μποφόρ ακρίβειας» στο νησί των Ανέμων...

«Μποφόρ ακρίβειας» στις τιμές των ξενοδοχείων καταγράφονται στη Μύκονο, το φημισμένο νησί των Ανέμων...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαδικτυακής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων
trivago, η Μύκονος είναι για το μήνα Αύγουστο το ακριβότερο νησί της Ευρώπης καθώς η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 243 ευρώ.

Πάντως, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο εμφανίζονται μειωμένες κατά 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, ωστόσο παραμένουν "τσιμπημένες".


Ο μήνας Αύγουστος παραμένει ο αγαπημένος μήνας καλοκαιρινών διακοπών για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι όμως θα βρουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά αυξημένες τιμές. 


Τον Αύγουστο νησιά όπως η Νάξος (μέσος όρος τιμών 103 ευρώ, αύξηση 41%), η Ρόδος (αύξηση 39%) και η Κως (μέσος όρος τιμών 95 ευρώ, αύξηση 2%) παρουσιάζουν αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές.


Τέλος και στις περιοχές της Σαντορίνης και της Κρήτης παρατηρείται άνοδος στις τιμές: Οία (μέσος όρος τιμών 177 ευρώ, αύξηση 23%), Καμάρι (μέσος όρος τιμών 159 ευρώ, αύξηση 61%), Χανιά (μέσος όρος τιμών 96 ευρώ, αύξηση 13%), Ρέθυμνο (μέσος όρος τιμών 125 ευρώ, αύξηση 27%), Ηράκλειο (μέσος όρος τιμών 114 ευρώ, αύξηση 8%). 


ΠΗΓΗ:   http://www.skai.gr 

Γάμοι... αλά ελληνικά στο Αιγαίο!!


Σε εξωκλήσι στην Οία με φόντο το ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα, στην Παναγία την Πανοχωριανή στην μοργό, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα ή στη Σκιάθο επιλέγουν να παντρευτούν ολοένα και περισσότεροι τουρίστες. 


Στους ρυθμούς του... «Mamma Mia», που ανέδειξε τις ελληνικές ομορφιές μέσα από τη μεγάλη οθόνη, θέλουν να κινηθούν άλλωστε δεκάδες ζευγάρια τουριστών. Ενας κινηματογραφικός, παραμυθένιος γάμος σε κάποιο ελληνικό νησί και κάτω από τον λαμπερό ήλιο του καλοκαιριού δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί δέλεαρ για τις πιο μαγευτικές στιγμές ενός ζευγαριού.
Γάμοι... αλά ελληνικά στο Αιγαίο
Οι βάσεις έχουν μπει χρόνια νωρίτερα με το «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν στην Αμοργό, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Τότε πολλοί ήταν αυτοί που είχαν μαγευτεί από τις εξαιρετικές εικόνες του νησιού και θέλησαν να ενώσουν τις ζωές τους κοντά στις ονειρεμένες ακτές του.
Σήμερα ο... γαμήλιος τουρισμός στη χώρα μας τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό. Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να παντρευτούν είτε με θρησκευτικό είτε με πολιτικό γάμο στην Ελλάδα, συνδυάζοντας την τελετή με διακοπές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καλεσμένους τους. Τα περισσότερα ζευγάρια που επιλέγουν την Ελλάδα ονειρεύονται έναν καλοκαιρινό γάμο, κυρίως σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο και Σαντορίνη, αλλά και Σκόπελο και Σκιάθο.
Οι γαμήλιες τελετές «πάνω στην αμμουδιά» αποτελούν το ιδανικό για τα ξένα ζευγάρια. Πολλά από αυτά, όμως, αναγκάζονται να συμβιβαστούν με πιο ρεαλιστικές λύσεις, καθώς στις περιοχές όπου σκάει το κύμα είναι συνήθως δύσκολο να βρεθούν αρκετά δωμάτια για τους φιλοξενούμενούς του εν μέσω θέρους. Το τελευταίο διάστημα, πάντως, κερδίζουν έδαφος οι ανοιξιάτικοι ή και φθινοπωρινοί γάμοι σε νησιά ή και σε γραφικά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας που αρχίζουν και αυτά να προσελκύουν το ενδιαφέρον.
«Το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο κυρίως από Αγγλία. Επιλέγουν να παντρευτούν στην Ελλάδα γιατί τους μαγεύουν τα μέρη μας. Οι περισσότεροι προτιμούν, βέβαια, να κάνουν τον γάμο τους τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο και όχι Ιούνιο με Αύγουστο. Συνήθως κλείνουν δωμάτια για 40, 50 ή και 70 άτομα. Επιλέγουν τη βόλτα με το βαρκάκι ή με το άλογο.
Οι περισσότεροι παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά στο γαμήλιο πάρτι διασκεδάζουν και με ελληνικά τραγούδια. Το απολαμβάνουν. Εμείς από τώρα για τον επόμενο χρόνο έχουμε κλείσει ήδη τρεις γάμους, εκ των οποίων στον έναν θα φέρουν και δικό τους ιερέα», λέει στο «Εθνος» ο ιδιοκτήτης του Kivo Hotel & Suites στη Σκιάθο, Αντώνης Μανιάτης.
Τα οφέλη από τον γαμήλιο τουρισμό δεν περιορίζονται στον κλάδο της φιλοξενίας. Τα ζευγάρια «κλείνουν» χώρους εστίασης για τις δεξιώσεις τους, ταξί και λιμουζίνες, ιστιοφόρα ή μοτοσικλέτες, άμαξες και άλογα.
Εταιρείες που αναλαμβάνουν ανάλογους γάμους μπορούν να βρουν ακόμη και... αερόστατα για τους ενδιαφερόμενους.
Σε μια «χρυσή» περίοδο φαίνεται ότι έχει μπει από διετίας ο γαμήλιος τουρισμός, καθώς ανοίγουν οι δουλειές και για τους ντόπιους επαγγελματίες (τοπικά ζαχαροπλαστεία, ινστιτούτα αισθητικής, ανθοπωλεία, φωτογράφοι, μουσικοί και dj’s) αλλά ακόμα και για αγγλόφωνους δικηγόρους που αναλαμβάνουν να εξηγήσουν στους μελλόνυμφους την ελληνική νομοθεσία για τον γάμο.
Το κέρδος
Κόστος από 7.000 έως 10.000 ευρώ

Εκτός από τις εντυπωσιακές ελληνικές ομορφιές που δελεάζουν τους ξένους να παντρευτούν στη χώρα μας, σημαντικό είναι και το περιορισμένο κόστος μιας γαμήλιας τελετής σε σχέση, για παράδειγμα, με την Αγγλία. Σύμφωνα με τη Ματθίλδη Ρόμπερτ, διευθύντρια του ταξιδιωτικού γραφείου «Planet Holidays» που διοργανώνει γάμους Βρετανών πολιτών σε Ελλάδα και Κύπρο: «Στη Μεγάλη Βρετανία το κόστος ενός όχι και τόσο χλιδάτου γάμου με 120 καλεσμένους είναι 20.000 λίρες Αγγλίας, ενώ ένα πακέτο δύο εβδομάδων στα ελληνικά νησιά, χωρίς φυσικά τις διανυκτερεύσεις, κοστίζει από 7.000 μέχρι 10.000 ευρώ».

Στέλλα Κεμανετζή
stelino@pegasus.gr

ΠΗΓΗ:   http://www.ethnos.gr

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ!!!!!!

1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.
2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:
ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ- Βασιλιάς Δαβίδ,
ΚΟΥΠΕΣ- Καρλομάγνος,
ΣΠΑΘΙΑ -Μέγας Αλέξανδρος
ΚΑΡΟ- Ιούλιος Καίσαρας

3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα ,σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη.
- Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη.
- Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε
φυσικό θάνατο.
5. 'I am.' : Είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα.
6. Ερώτηση: Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα 'a' ?
Aπάντηση: One thousand.
7. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν , το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου , η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser ?
Aπάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες.
8. Ερώτηση: Πιο είναι το μόνο φαγητό που δεν χαλάει?
Aπάντηση: Το μέλι
9. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών
κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά ,έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό ,για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.
10. Στην Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πίσω συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο ,ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό ένα <υδρόμελι> για να πίνει. Το υδρόμελι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην σελήνη (moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε honeymoon.
11. Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας).
Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του
Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ.
Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή 'Fornication Under Consent of the King' (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά)..
12.. Στη Σκοτία , ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. Ο τίτλος του ήταν << Gentlemen Only, Ladies Forbidden >> έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα.
KAI.........
13. TO 1981
1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε
TO 2005
1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε
Eαν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί
και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό του Champions League,
παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Πάπα....!


ΠΗΓΗ:   http://tro-ma-ktiko.blogspot.com 

Ιός «δούρειος ίππος» αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς

Μια από τις τεχνολογικά πιο εξελιγμένες και πιο φιλόδοξες επιθέσεις χάκερ αποκαλύφθηκε στη Βρετανία, όπου κυβερνο-εγκληματίες, με τη βοήθεια ενός ιού «δούρειου ίππου» (Trojan) έχουν ήδη αδειάσει τους online τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων νοικοκυριών στη Βρετανία.

Οι χάκερ, μέσω του κακόβουλου λογισμικού που εγκαθίσταται κρυφά στους οικιακούς υπολογιστές, κλέβοντας τους κωδικούς πρόσβασης και τα άλλα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών, «χτύπησαν» μέσα στον τελευταίο μήνα τουλάχιστον 3.000 άτομα.

Η ανακάλυψη έγινε από την εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Μ86, που εκτιμά ότι τουλάχιστον 675.000 λίρες έχουν ήδη παράνομα μεταφερθεί (κλαπεί) από τους λογαριασμούς των δικαιούχων σε άλλους
λογαριασμούς, από όπου και εξαφανίστηκαν στη συνέχεια, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο.

Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα και οι επιθέσεις –που άρχισαν στις 5 Ιουλίου- συνεχίζονται, προειδοποιούν οι ειδικοί, ενώ ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί ποια τράπεζα έχει πληγεί από την απάτη. Όλα τα θύματα φαίνεται να ήσαν πελάτες στην ίδια –μη κατονομαζόμενη- online τράπεζα.

Η προέλευση των επιθέσεων εντοπίστηκε σε ένα «κέντρο» κάπου στην ανατολική Ευρώπη, αλλά η εθνικότητα των χάκερ παραμένει άγνωστη.

Η επίθεση έγινε με τον trojan ιό Zeus v3, ο οποίος κρύβεται σε διαφημίσεις που υπάρχουν σε νόμιμες ιστοσελίδες. Μετά την κρυφή εγκατάστασή του στον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη, ο ιός περιμένει σε αδράνεια μέχρι ο χρήστης να επισκεφτεί την online τράπεζά του και τότε καταγράφει τα…δέοντα (passwords κλπ).

Πάντως, τα θύματα επιβεβαιωμένης τραπεζικής online απάτης συνήθως παίρνουν πίσω τα χρήματά τους (εφόσον είναι λογικά ποσά…).

«Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, αν οι χρήστες είχαν ενημερώσει πλήρως τα λειτουργικά συστήματα και το λογισμικό για τον Internet Explorer, δεν θα είχαν πέσει θύματα της επίθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Μ86.

Η εταιρία McAfee δήλωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2010 οι επιθέσεις χάκερ μέσω κακόβουλου λογισμικού έφθασαν παγκοσμίως σε νέα ύψη ρεκόρ.

Διόδια στα σύνορα της έβαλε η Βουλγαρία!!!

Συνοριακό φόρο αξίας πέντε ευρώ έχει επιβάλει εδώ και ένα μήνα η Βουλγαρία σε όσους πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης εγκαταλείπουν την χώρα με το αυτοκίνητο τους.


Ο καταχρηστικός αυτός φόρος επιβάλλεται στους Έλληνες και τους Ευρωπαίους οδηγούς, εκτός των Βούλγαρων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις κυρίως από τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, χαρακτήρισε την απόφαση της Βουλγαρικής κυβέρνησης αυθαίρετη, ενώ έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το ζήτημα που έχει ανακύψει.

Η βουλγαρική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, αφού δεν έχει ενημερώσει ούτε επισήμως ούτε και ανεπισήμως την ελληνική κυβέρνηση, για τους λόγους της επιβολής του ειδικού αυτού συνοριακού φόρου.

Το «χαράτσι» των πέντε ευρώ έχει ισχύ μία εβδομάδα. Δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος οδηγός μεταβεί στη γείτονα στο διάστημα αυτό δεν το ξαναπληρώνει. 


ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Απολύσεις 10.000 σιδηροδρομικών στη Ρουμανία (Ωχ.....)

Σε απολύσεις τουλάχιστον 10.000 εργαζομένων πρόκειται να προχωρήσουν οι εταιρείες του εθνικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Ρουμανίας. 
 
Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, υπό τη σκέπη του οποίου λειτουργούν οι ρουμανικοί σιδηρόδρομοι, ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις αφορούν από 10.000 μέχρι 13.000 εργαζομένους. Μόνο από την CFR Marfa,....
την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων και εμπορευματικών μεταφορών, αναμένεται να απολυθούν περίπου 5.000 εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με την υποστήριξη, όπως τονίζει, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


ΠΗΓΗ:    http://online-pressblog.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://hassapis-peter.blogspot.com

Απαίτηση πρόκληση γνωστού δημοσιογράφου !

Άσχημο μπελά έχουν βρει το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής που περνάνε δύσκολες ώρες με τις απαιτήσεις πρόκληση γνωστού δημοσιογράφου.

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά δέκα φρουρούς απαιτεί να του διαθέσει η αντιτρομοκρατική για την προσωπική του ασφάλεια και δεν δέχεται κουβέντα επί του θέματος. 

Απειλεί, φωνάζει, βρίζει, βάζει λυτούς και δεμένους προκειμένου να περάσει το δικό του και οι 10 φρουροί να αναλάβουν την προστασία του. Κάτι που δεν δέχεται με τίποτα το τμήμα της αντιτρομοκρατικής παρά το γεγονός ότι οι φασαρίες με τον γνωστό δημοσιογράφο είναι πια καθημερινή υπόθεση. 

Αν τελικά βρει τον τρόπο να γίνει αυτό που απαιτεί τόσο καιρό –λες και τους πληρώνει ο ίδιος- θα είναι ντροπή και αίσχος. 

Προς το παρόν πάντως, δεν του περνάει παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς του.

ΠΗΓΗ:   http://www.gossip-tv.gr

Έρχεται η βροχή των διαττόντων αστέρων !

Για μια ακόμη χρονιά, οι Περσείδες, οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, θα δώσουν ραντεβού με τους ουρανούς του πλανήτη μας. Το αποκορύφωμα αναμένεται τη νύχτα της Πέμπτης 12 Αυγούστου και της Παρασκευής 13 Αυγούστου με μια θεαματική βροχή από "πεφταστέρια" που θα είναι ορατή ανά τη Γη - και στην Ελλάδα, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική.
Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν για αυτό το λόγο, κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων.
Ειδικά φέτος το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά την δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 μ.μ., όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και η Σελήνη (ένα μέρος της) θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών.
Οι ειδικοί πάντως της NASA, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", εκτιμούν ότι πρέπει να αναμένεται πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50 - 80 την ώρα και θεωρούν ότι μετά το 2007 υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από ποτέ για την παρακολούθηση του φαινομένου, κυρίως από σκοτεινές περιοχές στην εξοχή, ώστε να μην παρεμβάλλεται η φωταύγεια των πόλεων. Ειδικά για φέτος, σε σχέση με άλλες παρόμοιες "βροχές" μετεώρων σε άλλες εποχές του χρόνου, οι Περσείδες υπόσχονται το μεγαλύτερο θέαμα.
Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.
Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο. Το πρώτο μετέωρο των Περσειδών της φετινής χρονιάς, μήκους περίπου 2,5 εκατοστών, εντοπίστηκε από τη NASΑ την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από τον ουρανό της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.
Τα μετέωρα ("πεφταστέρια") είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη. Τα μετέωρα -που σπάνια φτάνουν στη Γη, καθώς καίγονται κατά την πτώση τους τελείως- μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο νυχτερινό ουρανό, ιδίως στα πιο σκοτεινά τμήματά του, όταν δεν υπάρχει φεγγάρι στον ουρανό.

Το 10% των Ελλήνων στη μαύρη λίστα του Τειρεσία!

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι καταχωρημένα στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία με τους περισσότερους να έχουν «δυσμενή» στοιχεία από απλήρωτες επιταγές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το διάστημα Ιανουάριος 2007- Ιούνιος 2010, στον Τειρεσία καταχωρήθηκαν 597.454 περιπτώσεις ακάλυπτων επιταγών και άλλες 456.565 απλήρωτων συναλλαγματικών.
Επίσης περισσότεροι από 300.000 δανειολήπτες είναι «κόκκινοι» καθώς δεν έχουν πληρώσει δόσεις δανείων και καρτών για διάστημα μεγαλύτερο των 9 μηνών.
Ο… συνωστισμός στον Τειρεσία εξακολουθεί παρά το γεγονός ότι ο νόμος Κατσέλη για τις ρυθμίσεις οφειλών των επιχειρήσεων, έχει περιορίσει το χρόνο τήρησης των δυσμενών στοιχείων στα αρχεία του Τειρεσία και συγκεκριμένα: Απλήρωτες επιταγές, συναλλαγματικές, γραμμάτια εις διαταγήν και συμβάσεις δανείων «επί των οποίων έχει βεβαιωθεί εμπρόθεσμα από την πληρώτρια τράπεζα η αδυναμία πληρωμής» διατηρούνται στο αρχείο 2 χρόνια. Επιταγές που θα πληρωθούν μέσα σε 30 μέρες από τη σφράγιση τους δεν εμφανίζονται στο αρχείο και όσες είναι καταχωρημένες διαγράφονται. Σε ό,τι αφορά τις διαταγές πληρωμής διατηρούνται 3 χρόνια στο αρχείο. Σχετικά με τις κατασχέσεις, τα προγράμματα πλειστηριασμών και τις διοικητικές κυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών, παραμένουν για 4 χρόνια στο αρχείο.
Επίσης δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς για οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί και δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ δεν εμφανίζονται στο αρχείο.
Δεδομένα για οφειλές που έχουν εξοφληθεί, εφόσον δεν υπερβαίνουν στο σύνολο τους τις 3.000 ευρώ και τις 3 καταχωρήσεις δεν εμφανίζονται. Οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί διαγράφονται 10 χρόνια μετά την τήρηση τους στο αρχείο.
Ο νόμος έδωσε «αμνηστία» για όλους εκείνους που είχαν καταχωρηθεί από 1.1.2008 και εξόφλησαν τις οφειλές τους μέσα σε 3 μήνες από την ψήφιση του νόμου.
Επίσης οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες, όταν εξοφλούνται οι οφειλές, να ενημερώνουν τον Τειρεσία μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες από τότε που περιήλθε σε αυτές η απόδειξη για την εξόφληση της οφειλής. Η ενημέρωση αυτή από τις τράπεζες γίνεται χωρίς την αξίωση αμοιβής ή δαπάνης από τον οφειλέτη.
Ωστόσο από την ανάλυση των στοιχείων της «μαύρης λίστας» του Τειρεσία προκύπτει ότι:
- Ο ένας στους δύο (ποσοστό 53%) όσων έχουν εκδώσει ακάλυπτη επιταγή θα το κάνουν και πάλι.
- Εκείνος που έδωσε ακάλυπτη επιταγή έχει 30% πιθανότητες να εκδώσει και πάλι ακάλυπτη επιταγή μέσα σε διάστημα 4 ετών.
- Το 50% εκείνων που έχουν καταχωρηθεί στο αρχείο, έχουν στο ενεργητικό τους από 2 μέχρι 10 σφραγισμένες επιταγές.
- Οι 9 στους 10 που έχουν εκδώσει ακάλυπτη επιταγή έχουν οφειλή μεγαλύτερη από 5.000 ευρώ.
- Το ποσό της ακάλυπτης επιταγής διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στις 4.800- 5.000 ευρώ.
- Φέτος στο εξάμηνο είχαμε 86.000 καταχωρήσεις για ακάλυπτες επιταγές και άλλες 64.000 για απλήρωτες συναλλαγματικές.

Από capital.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.zoomnews.gr

Κοινή άσκηση ΗΠΑ - Ρωσίας κατά της αεροπειρατείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες στην Αλάσκα η δεύτερη φάση της κοινής άσκησης των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Καναδά για την αντιμετώπιση αεροπειρατείας. Δύο πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ τύπου F-22 προσέγγισαν ένα άλλο αεροπλάνο που υποτίθεται ότι είχε πέσει στα χέρια αεροπειρατών.

Στην πρώτη φάση, την περασμένη Τρίτη, το αεροπλάνο προσεγγίστηκε από δύο ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα τύπου Su-27 στην ανατολική Ρωσία. Η άσκηση αποτελεί άλλο ένα σημάδι της βελτίωσης των σχέσεων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.


Φωτογραφία Associated Press
Αgelioforos.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://infognomonpolitics.blogspot.com

Άλλη νύφη περίμενε και... άλλη νύφη ήρθε!

Όλα ήταν στη θέση τους στην εκκλησία της Πάτρας: ο ιερός ναός στολισμένος, ο γαμπρός ντυμένος στην τρίχα περιμένοντας (κατά το έθιμο) τη νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας και οι συγγενείς και οι φίλοι μαζεμένοι γύρω από το γαμπρό εν αναμονή της αφίξεως της νύφης.

Όταν ακούστηκε η κόρνα όλοι πιστέψανε ότι η νύφη είχε φθάσει με το αυτοκίνητο. Γρήγορα όμως διαπιστώσανε πως η κόρνα άνηκε σε ένα τρίκυκλο με το οποίο είχε φθάσει στην εκκλησία μια… άλλη νύφη!

Η οποία, μάλιστα, είχε και διεκδικητικές τάσεις για το γαμπρό φωνάζοντας «Ντροπή σου άπιστε, σε εμένα είχες υποσχεθεί γάμο. Και τώρα παντρεύεσαι άλλη»!

Κι όμως δεν είχαμε ούτε τσακωμούς, ούτε μαλλιοτραβήγματα αλλά άφθονο γέλιο από το γαμπρό και τους παρευρισκόμενους στον ιερό ναό Αγίου Αναστασίου στα Πλατάνια Δρεπάνου! Πώς έγινε αυτό; Η «ζηλιάρα» νύφη πολύ απλά ήταν ο κολλητός του γαμπρού που θέλησε να του κάνει μια -ομολογουμένως- εμπνευσμένη φάρσα στην ευτυχέστερη μέρα της ζωής του!

Σύμφωνα με τους «μάρτυρες» του συμβάντος, που γέλασαν μέχρι δακρύων, ο κολλητός του γαμπρού είχε υποσχεθεί στο φίλο του ότι στο γάμο του θα γίνει «της κακομοίρας». Και το είπε και το ‘κανε!
Ντύθηκε, λοιπόν νύφη, και λίγο πριν φτάσει η original νύφη στην εκκλησία εμφανίστηκε μπροστά σε όλους πάνω σε τρίκυκλο. Η εμφάνιση του σχεδόν τέλεια: μακριά περούκα, άσπρο (και αποκαλυπτικό!) νυφικό και περίτεχνο μακιγιάζ!Μάλιστα, μετά τη τελετή η «ζηλιάρα» νύφη πέταξε και μια ανθοδέσμη στις ανύπαντρες μήπως και έχουν καλύτερη τύχη από αυτήν!


star
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://sarotiko.blogspot.com

Σκόπια: Διαμαρτυρία για τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του …1913 !

« Ο ‘μακεδονικός λαός’ δεν πρέπει να ξεχνά την 10η Αυγούστου του 1913, διότι ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα που έγινε τότε, ήταν η διαίρεση της Μακεδονίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ακροδεξιού και ονειροπαρμένου κόμματος ‘ТМОРО-ВЕП’ ενώπιον του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συμπλήρωση 97 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου.

Η οργάνωση του προαναφερθέντος κόμματος ‘πάει καλά’ αφού κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις τριάντα πολίτες των Σκοπίων, όπως αναφέρει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βρέμε’.

Εξάλλου ο καθοδηγητής του κόμματος Βάσκο Σεχτάνσκι ανέφερε ότι από το 2002 απευθύνεται με επιστολές σε όλες τις χώρες που έχουν υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης του Βουκουρεστίου και …έκτοτε δεν έλαβε απάντηση…


«Η συμφωνία του Βουκουρεστίου ισχύει για 99 χρόνια, η αίτησή μου έχει εισακουστεί στο Παρίσι, εξ ου και η ανησυχία των Ελλήνων για την γαλλική συμμαχία», είπε ο Σεχτάνσκι.

Στην διαμαρτυρία αυτή που πραγματοποιήθηκε έξω από την έδρα της ΕΕ, αντέδρασε το σοσιαλιστικό κόμμα (СДСМ) που πιστεύει ότι αν και η χώρα κατέχει ένα γεωγραφικό τμήμα της Μακεδονίας αυτός είναι ο χώρος της και δεν επιδιώκει να τεθεί κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ γι’ αυτό.

«Η κυβέρνηση εργάζεται για την διαδικασία ολοκλήρωσης, αλλά δεν αρκεί το γεγονός αυτό.

Έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα γύρω από την διαδικασία ένταξης της χώρας. Καλούμε τον πρωθυπουργό δημόσια και απερίφραστα να στηρίξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να σταματήσει τις ‘εργασίες’ για την απομόνωση της χώρας» τόνισε στην ανακοίνωσή του το σοσιαλιστικό κόμμα των Σκοπίων.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://nationalpride.wordpress.com

Το 90% της χώρας θα καλύπτει η επόμενη φάση του κτηματολογίου

Το 89% της έκτασης της χώρας και το 58% των δικαιούχων γης αφορά η επόμενη φάση κτηματογράφησης της χώρας, που δημοσιοποιήθηκε στην πρόσφατη υπουργική απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη. 

Η απόφαση σηματοδοτεί την τελική φάση και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.
Στη σχετική απόφαση δεν γίνεται ονομαστική αναφορά περιοχών, καθώς αφορά τη κτηματογράφηση περίπου 5.000 προ-καποδιστριακών ΟΤΑ που δεν έχουν έως σήμερα κτηματογραφηθεί.

Όπως τονίζει η διευθύντρια Εργων της Κτηματολόγιο Α.Ε. Χριστίνα Κλωνάρη, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και λειτουργούν κτηματολόγια σε 328 ΟΤΑ, ενώ σε άλλους δέκα ΟΤΑ η κτηματογράφηση συνεχίζεται ακόμη.

Μέσα στο 2010 θα προκηρυχθούν οι μελέτες για να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση στην περιοχή της Αττικής. Πρόκειται για 44 δήμους και κοινότητες, μεταξύ των οποίων τα Κύθηρα, τα Μέθανα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Οι υπόλοιπες περιοχές της Αττικής έχουν κτηματογραφηθεί κατά την πρώτη και δεύτερη φάση του έργου.

ΠΗΓΗ:   http://www.topontiki.gr

Τους έπιασαν με πλαστά χαρτονομίσματα!

Συνελήφθησαν στο Γύθειο τρεις ανήλικοι, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και μία αλλοδαπή, ηλικίας από 16 ως 18 ετών, διότι κατείχαν και χρησιμοποιούσαν στις οικονομικές συναλλαγές τους πλαστά χαρτονομίσματα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Γυθείου, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, προσήγαγαν αρχικά τους τρεις ανηλίκους στο αστυνομικό τμήμα, ως υπόπτους κατοχής πλαστών χαρτονομισμάτων. Ύστερα από έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.


Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανήλικοι δράστες, σε συναλλαγές που πραγματοποίησαν με πέντε καταστηματάρχες στην πόλη του Γυθείου, είχαν θέσει στην κυκλοφορία ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.


Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχεται από ανάλογες συναλλαγές τους.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Γυθείου. 


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Ξεκινάει άγριο φοροκυνηγητό...

Πάνω από 31 δις ευρώ θα πρέπει να εισπράξει τους επόμενους πέντε μήνες η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος των 55 δις, αφού στο πρώτο επτάμηνο τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 24 δις ευρώ.
 
Με λίγα λόγια κάθε μήνα πρέπει να εισπράττονται περί τα 6 δις ευρώ ή ακόμη πιο εντυπωσιακό, πρέπει να εισπραχθούν 7 δις ευρώ περισσότερα απ’ ότι τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη ότι.....
θα το καταφέρει αυτό, αν και όποιο στόχο έβαλε μέχρι σήμερα δεν τον πέτυχε. Ας πιστέψουμε πάντως στην αισιοδοξία της κι ας δούμε από πού θα τα βρει όλα αυτά τα χρήματα, διότι απ’ ότι ψυλλιαζόμαστε πάλι τα γνωστά υποζύγια θα την πληρώσουν.
Κατ’ αρχάς, θα κυνηγήσει όσους χρωστούν τεράστιους φόρους. Κυρίως μικρομεσαίους, εμπόρους που δεν αποδίδουν ΦΠΑ και άλλες επιχειρήσεις που ενώ δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ενοίκιό τους θα βρεθούν στο στόχαστρο της εφορίας.
Κατά δεύτερον από τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών ακινήτων. Το ΕΤΑΚ του 2009, ο Φόρος Μεγάλης Περιουσίας και το κυριότερο, το χαράτσι των ημιυπαίθριων, αναμένεται να γεμίσει τα ταμεία του κράτους. Εκτός, των μεγαλοϊδιοκτητών (μη φανταστείτε και πολύ μεγάλους, όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 400 χιλ. ευρώ) οι υπόλοιποι είναι όλοι όσοι έχουν ένα σπιτάκι και μάλιστα με χρέος στις τράπεζες. Ειδικά η υπόθεση των ημιυπαίθριων είναι χαράτσι χωρίς κανένα δισταγμό και με άλλοθι την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει χρόνια την οικοδομή. Λες και δε φταίει το κράτος για το αίσχος της τελευταίας 20ετίας.
Το κράτος ευελπιστεί ότι θα πιάσει τους στόχους των εσόδων και από τον ΦΠΑ και τους φόρους στα καύσιμα. Μα η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης εξαιτίας ακριβώς αυτών των φόρων οδηγεί σε χαμηλότερα έσοδα. Κι εν πάση περιπτώσει οι έμμεσοι αυτοί φόροι δεν επιβαρύνουν κατά κύριο λόγο τους μη έχοντες; Επομένως, πάλι η «μαρίδα» θα την πληρώσει.
Τέλος, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι στοίχημα, λέει, για την κυβέρνηση. Θα αλλάξει τον μηχανισμό, θα βγάλει τους εφοριακούς στο δρόμο, θα φέρει επανάσταση στους ελέγχους κι άλλα πολλά θα, κι αυτά από Σεπτέμβριο και βλέπουμε.
Και φυσικά για όλα φταίνε οι άλλοι σύμφωνα με την κυβέρνηση. Δεν είδε για παράδειγμα ότι οι δαπάνες αυξήθηκαν τον Ιούλιο 3,13% πράγμα που σημαίνει ότι κάπου πήγαν τα λεφτά, κι όχι φυσικά σε μισθούς και συντάξεις ή προσλήψεις. Δε βλέπει ότι η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού έφτασε κοντά στα 800 εκατ. στο επτάμηνο και με την αναγωγή στον ετήσιο στόχο που προβλέπει το μνημόνιο φτάνει τα 2,6 δις. Και φυσικά δε βλέπει ότι  οι δαπάνες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώθηκαν στο 7μηνο κατά 36% έναντι στόχου για μείωση μόλις 4%.
Το μόνο που βλέπει, λειτουργώντας ξεκάθαρα μονεταριστικά είναι ότι μειώθηκε το έλλειμμα, άρα πάμε καλά.
Μα πώς μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι πάνε όλα καλά όταν τίποτε δεν πάει καλά, εκτός από το έλλειμμα. Οι πολίτες στραγγαλίζονται αλλά καλούνται να πληρώσουν κι άλλα. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη αλλά καλούνται να πληρώσουν κι άλλα. Η οικοδομή κατέρρευσε αλλά οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν κι άλλα. Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται σε διάλυση αλλά καλείται να μαζέψει κι άλλα.
Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή στην οικονομία αλλά η κυβέρνηση κάνει υπουργικά στην Πάρο για να αποφασίσει ανασχηματισμό. Τα νέα πρόσωπα τους μάραναν…

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://hassapis-peter.blogspot.com

15χρονη αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης ...

Η Ρόμπιν Νίξον έβγαινε με το αγόρι της για επτά μήνες. Πριν από δύο μέρες, εκείνος αποφάσισε να τη χωρίσει με ένα μήνυμα στο κινητό. Στο μήνυμα, της έγραφε, θέλω να χωρίσουμε γιατί έχω βρει κάποια άλλη.

Η Ρόμπιν έπαθε σοκ. Πήρε την επόμενη μέρα τον πρώην-σύντροφό της τηλέφωνο λέγοντάς του ότι θα αυτοκτονήσει και συγχρόνως ανέβαινε στην ταράτσα του τριώροφου πάρκινγκ. Ο πρώην σύντροφός της πήγε να τη βρει αμέσως μαζί με την καινούργια του κοπέλα. Όταν η Ρόμπιν τους είδε από μακριά να πλησιάζουν πήδηξε από την ταράτσα. Μάταια τα δύο παιδιά προσπάθησαν να την βοηθήσουν, αφού ο θάνατος ήταν ακαριαίος.


Όπως δήλωσε η μητέρα της, η Ρόμπιν περνούσε γενικότερα μία δύσκολη φάση. Δεν πήγαινε εδώ και αρκετό καιρό σχολείο γιατί είχε γίνει μία παρεξήγηση με τους φίλους της και πίστευε ότι όλοι την μισούν. Στην τσάντα της Ρόμπιν βρέθηκαν αποχαιρετιστήρια γράμματα για όλοι την οικογένεια.


Οι ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό που συνέβη στη Βρετανία, δήλωσαν ότι κύρια πρόθεση της ήταν να πείσει των πρώην σύντροφό της να τα ξαναβρούν, όμως δεν περίμενε να έρθει μαζί με την καινούργια του σύντροφο γι' αυτό και μόλις τους είδε πήδηξε.


newsbeast
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.lamiareport.gr

Στην Αλβανία αυξάνουν μισθούς και συντάξεις!!

Την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα ψαλιδίζονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο την προοπτική της ανέχειας, η κυβέρνηση στη γειτονική Αλβανία, πηγαίνει …κόντρα στο ρεύμα και προβαίνει σε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!

Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει αναγκάσει εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες να εγκαταλείπουν τη χώρα μας, βρίσκει αρκετούς από αυτούς να συναντούν πολύ καλύτερες συνθήκες επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.
Ο λόγος για τους Αλβανούς μετανάστες, καθώς η κυβέρνηση της γείτονος ανακοίνωσε πως θα προβεί σε μεγάλες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αλβανίας θα προχωρήσει στην αύξηση της χαμηλότατης σύνταξης κατά 6% και κατά 4% στις υψηλές συντάξεις, ενώ στις αγροτικές περιοχές η αύξηση θα αγγίξει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Την ίδια ώρα προβλέπονται και αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίοι θα δουν τα εισοδήματα τους να φθάνουν από τα 16.120 λεκ (περίπου 118 ευρώ), όπου είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα στα 16.820 (123 ευρώ).
Αυξήσεις όμως θα δουν και οι υψηλόμισθοι Αλβανοί, καθώς ο ανώτατος μισθός από τα 80.600 λεκ ( 590 ευρώ) που είναι σήμερα θα αγγίξει τα 84.100 (περίπου στα 618 ευρώ).
Τα χρήματα που θα απαιτηθούν για αυτές τις αυξήσεις πρόκειται να εξοικονομηθούν από τις δραστικές περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου τομέα, ξεκινώντας από αυτές της ίδιας της κυβέρνησης.
Βεβαίως, τα νούμερα είναι πολύ πιο χαμηλά, σε σχέση με την δική μας πραγματικότητα… Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι οι Αλβανοί έχουν λόγους να νιώσουν πολύ πιο χαρούμενοι από εμάς!


ΠΗΓΗ:   http://gianniotis.blogspot.com

Το σκοτεινό μυστικό της Ευρώπης...

Aν οι ιστορικοί του μέλλοντος που θα καταγράψουν τα όσα συνέβησαν στην οικονομική κρίση του 2009-10 λάβουν στα σοβαρά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, τότε θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «οι κακοί» της υπόθεσης, δεν ήταν οι ψευδόμενοι για τα στατιστικά τους στοιχεία Ελληνες, ούτε οι...
αλλοπρόσαλλοι Γερμανοί, αλλά οι αγορές. Η Ελλάδα υπέστη «ψυχολογική τρομοκρατία» από τις αγορές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Γιώργος Παπανδρέου. «Εβγαλαν χρήματα, ποντάροντας στη δυστυχία των λαών», υπερθεμάτισε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την κοινή αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ. Η κρίση οφείλεται «στις αγέλες των λύκων» (σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σουηδίας, Αντερς Μποργκ), τα κυνικά επενδυτικά κεφάλαια, τους υπερφίαλους οίκους αξιολόγησης, το νεοσυντηρητικό καπιταλισμό (σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουί Θαπατέρο) και τον ύποπτο ρόλο του αγγλοσαξονικού Τύπου (και πάλι ο κ. Θαπατέρο).
Βέβαια, δεν δαιμονοποιούν όλοι οι Ευρωπαίοι την οικονομία της αγοράς. Οι πρώην κομμουνιστικές χώρες, οι οποίες μόλις πρόσφατα απαλλάχθηκαν από την κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, είναι λιγότερο εχθρικές. Το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους (Mittelstand) και τις συναινετικές σχέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες. Στα υπόλοιπα κράτη της Ε. Ε., όμως, η απέχθεια για την αγορά δεν περιορίζεται μόνο στην καταδίκη των ριψοκίνδυνων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και τα παχυλά μπόνους (απόψεις που βλέπει κανείς να διατυπώνονται και στη Βρετανία και τις ΗΠΑ). Ενα εντυπωσιακό 29% των Ισπανών και των Ιταλών, αλλά και το 43% των Γάλλων, απάντησε σε παγκόσμια δημοσκόπηση που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο ότι «ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς πάσχει από καταστροφικές αδυναμίες». Μόλις 13% των Αμερικανών μοιράζονταν την ίδια άποψη.
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση καταδίκης της ελεύθερης οικονομίας, μαζί με τα καλά και τα κακά που τη συνοδεύουν, είναι η Γαλλία. Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι «ο laissez-faire καπιταλισμός είναι νεκρός». Η Γαλλία είναι σχεδόν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επιβάλλει φόρο πολυτελείας σε όλα τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Στη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία, από τον Μολιέρο μέχρι τον Μπαλζάκ και τον Σαρτρ, οι Γάλλοι καταδικάζουν τη διαφθορά του χρήματος και γελοιοποιούν τη συμπεριφορά των νεόπλουτων (nouveau riche). Τα σημερινά αφεντικά σατιρίζονται, ενίοτε προπηλακίζονται και παρουσιάζονται πάντα σχεδόν ως γελοιωδώς μανιώδεις καπνιστές πούρων. Οι κομμουνιστές, οι τροτσκιστές και το νέο Αντι-Καπιταλιστικό Κόμμα, δεν αντιμετωπίζονται ως γραφικές φυσιογνωμίες, αλλά ως σοβαροί συνομιλητές στα τοκ-σόου της γαλλικής τηλεόρασης.
Γιατί συμβαίνουν αυτά στη Γαλλία; Μπορεί να ευθύνεται η επίδραση της Καθολικής θρησκείας με τις ενοχές που δημιουργεί, ή η συνεχιζόμενη επιρροή του μαρξισμού (τα βιβλία των οικονομικών στα πανεπιστήμια ακόμη διδάσκουν την έννοια της ταξικής πάλης). Ενδεχομένως να ασκεί γοητεία το ρομαντικό όραμα της επανάστασης, ή η πίστη -ή τουλάχιστον ο μύθος- της ισότητας. Ανεξάρτητα από τις όποιες αιτίες, γεγονός παραμένει ότι η καχυποψία απέναντι στον πλούτο είναι ο βασικός λόγος που σήμερα απολογείται ο κ. Σαρκοζί για τις σχέσεις του κόμματός του με την Λιλιάν Μπετανκούρ, πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμο της αυτοκρατορίας καλλυντικών L’Oreal. Τα ίδια αντανακλαστικά ίσως και να αποτρέψουν τον πλέον ικανό εκπρόσωπο των σοσιαλιστών και νυν διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, από το να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας, στις επόμενος εκλογές: η εικόνα του έχει τρωθεί λόγω του μεγάλου μισθού που παίρνει και τις σχέσεις που διατηρεί με οικονομικά συμφέροντα στην Ουάσιγκτον. «Σε άλλες χώρες, η υλική ευμάρεια, η προσωπική επιτυχία, οι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού», υπογραμμίζει ο πολιτικός σχολιαστής Αλέν Ντουαμέλ. «Οχι όμως στη Γαλλία. Εδώ ο πλούτος θεωρείται συνώνυμο του κακού και τα χρήματα ο διάβολος». Ισως όμως ήλθε η ώρα να πούμε στους Γάλλους και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που απεχθάνονται την αγορά, ένα σκοτεινό μυστικό. Η αλήθεια είναι ότι οι χώρες τους είναι καπιταλιστικές και ενώ οι πολιτικές ηγεσίες καταφέρονται εναντίον των κερδών και του πλούτου, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναζητούν νέες αγορές και συγκεντρώνουν τεράστια κέρδη. Η ισπανική εταιρεία Inditex ντύνει με ρούχα Zara τους κατοίκους 76 κρατών. Η βελγική Anheuser-Busch InBev, η οποία παρασκευάζει την μπίρα Budweiser, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αλκοολούχων ποτών στον κόσμο. Στον δείκτη Fortune 500, θα βρει κανείς περισσότερες γαλλικές, παρά γερμανικές εταιρείες. Μια γαλλική εταιρεία, εξάλλου, η Sodexo, έχει αναλάβει το «κέτερινγκ» των Αμερικανών πεζοναυτών. Εχουν άραγε σημασία όλα αυτά; Μέχρι ενός σημείου, είναι ανεκτό και αναμενόμενο να μη συμβαδίζει η πολιτική ρητορική με τις πρακτικές των εταιρειών. Παρά τα όσα λένε, οι Γάλλοι δεν έχουν πρόβλημα να γεμίζουν τα καλάθια τους με αμερικανικά και κινεζικά αγαθά, που βρίσκουν στα τεράστια σούπερ μάρκετ των προαστίων. Ο λόγος που έχουν σημασία όλα αυτά όμως είναι ότι οι γαλλικές ιδέες έχουν μεγάλη επιρροή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είτε πρόκειται για «οικονομική διακυβέρνηση» είτε για την πορεία της Ευρωζώνης, είτε για θέματα φορολογίας, γεγονός παραμένει ότι η Γαλλία συμπαρασύρει ολόκληρη την ήπειρο προς τα αριστερά. Στις Βρυξέλλες ανησυχούν ότι όταν οι Γάλλοι παραπονιούνται για τον «αθέμιτο ανταγωνισμό», αυτό θα έχει επιπτώσεις και στη λειτουργία της ενιαίας αγοράς. Με δεδομένο ότι η Ε. Ε. υποφέρει λόγω της υψηλής ανεργίας, της ασθενικής ανάπτυξης και της λιτότητας, ο προστατευτισμός θα επιδεινώσει την κατάσταση. Στην καλύτερη περίπτωση, η υπερβολική παρέμβαση στις αγορές θα καταδικάσει την Ευρώπη σε αργή παρακμή. Στη χειρότερη, θα υπονομεύσει την ευμάρεια, πάνω στην οποία βασίζεται το κοινωνικό της κράτος.
 
(από realpolitics
The Economist
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://antidimos.blogspot.com 

Συνελλήφθη 50χρονος για φωτιά στην Άρτα

Υπάλληλοι του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας συνέλαβαν έναν άνδρα 50 ετών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 20 Ιουλίου στο δημοτικό διαμέρισμα Κωστακίων του δήμου Αρταίων.

Όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, με την κατηγορία εμπρησμού αγροτοδασικής έκτασης από πρόθεση.


ΠΗΓΗ:    www.ipiros.gr

Αύξηση 40% στα καύσιμα μέσα σε ένα έτος ...

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας έφθασε ήδη στα 1,70 ευρώ το λίτρο, επιφέροντας μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις κυρίως σε όσους βρίσκονται σε διακοπές.
Σύμφωνα με Τα Νέα της Τετάρτης, χιλιάδες εκδρομείς και τουρίστες έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της τιμής της αμόλυβδης.
Πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν από την Αθήνα γεμίζοντας το ρεζερβουάρ στην τιμή των 1,45 ευρώ το λίτρο και φτάνοντας στους τελικούς τους προορισμούς είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να ξαναγεμίσουν τα ρεζερβουάρ έως και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα.
Μάλιστα, εκτός από τις υψηλές τιμές, οι καταναλωτές συναντούν και σημαντικές αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο ακόμα και της ίδιας εταιρείας, οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και τα 36 λεπτά το λίτρο και μάλιστα σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξεπέρασε χθες ακόμα και το 1,70 ευρώ το λίτρο, κάνοντας «εφιάλτη» το γέμισμα του ρεζερβουάρ για τους εκδρομείς του φετινού καλοκαιριού.
Οι τιμές των καύσιμων έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό, καθώς μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40%. Έτσι, ενώ πέρσι τον Αύγουστο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,099 ευρώ το λίτρο, φέτος έχει φτάσει στα 1,504 ευρώ.
Ενδεικτικά το κόστος για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Αθήνα με επιστροφή ήταν 112,9 ευρώ (με κατανάλωση 10 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα) το 2009 και φέτος εκτοξεύτηκε στα 154,61.
Το ζήτημα των υψηλών τιμών και των αποκλίσεων απασχόλησε και τους υπεύθυνους του υπουργείου Οικονομίας, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τους πρατηριούχους την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ) η βασική αιτία των μεγάλων αποκλίσεων είναι οι Συμβάσεις Αποκλειστικής Συνεργασίας των εταιρειών με τους πρατηριούχους, οι περισσότερες των οποίων δεν αναφέρουν ούτε τιμές χονδρικής, ούτε εκπτώσεις, ούτε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η τιμολόγηση.

Η κρίση αναγκάζει τους θεριακλήδες να κόψουν το τσιγάρο!

Αυτό που δεν κατάφερε το υπουργείο Υγείας, φαίνεται ότι το κατάφερε η φοροκαταιγίδα.
 
Οι Έλληνες μπορεί να μην ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την υγεία του διπλανού τους, ωστόσο όταν το πρόβλημα μεταφέρεται στην τσέπη τους, τα δεδομένα αλλάζουν.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", τα στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιεί η Nielsen σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, δείχνουν ξεκάθαρα ότι εξαιτίας των απανωτών αυξήσεων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, πολλοί επιλέγουν είτε να μειώσουν είτε να κόψουν το κάπνισμα.Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι πωλήσεις τυποποιημένων και στριφτών τσιγάρων μειώθηκαν το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2010 κατά 11,1%, ενώ τον Μάιο του 2010 σε σχέση με τον Μάιο του 2009 η μείωση ήταν 15,6%. Μετά και την τρίτη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αναμένεται περαιτέρω πτώση της κατανάλωσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην πτώση συμβάλλουν και οι εκδρομές καπνίσματος των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, σε γειτονικά κράτη, όπου τα τσιγάρα είναι πολύ φθηνότερα. Ένα πακέτο τσιγάρα που στην Ελλάδα κοστίζει 3,80 ευρώ, στην Αλβανία πωλείται προς 1,55 ευρώ, στην ΠΓΔΜ προς 1,94 ευρώ και στη Βουλγαρία 2,56 ευρώ.
Λόγω της μείωσης των πωλήσεων, πολλά περίπτερα αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ενώ και το κράτος χάνει πολλά έσοδα, που δεν είναι βέβαιο ότι θα αναπληρωθούν από την υψηλή φορολογία.
Υπενθυμίζουμε, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Παράλληλα, από 1η Σεπτεμβρίου καταργούνται και τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες υποχρεούνται να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα.
Ίσως βέβαια τα μέτρα να μην χρειαστούν, καθώς με τις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή το κάπνισμα (για όσους καπνίζουν) μετατρέπεται σε μια ιδιαίτερα ακριβή ...απόλαυση.!
Μόνοι ωφελημένοι, οι παθητικοί καπνιστές που βρήκαν σύμμαχο την οικονομική κρίση και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Κραυγή αγωνίας από τους περιπτερούχους
Οι περιπτερούχοι και οι καπνοπώλες ετοιμάζονται για ...κινητοποιήσεις, καθώς όπως καταγγέλλουν τα φορολογικά μέτρα τους έχουν γονατίσει.
Ο κλάδος (περίπτερα, καπνοπωλεία) σχεδιάζει να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση περί τα τέλη Αυγούστου και ήδη οι Ενώσεις κάνουν γενικές συνελεύσεις, και παίρνουν αποφάσεις για τριήμερη ή τετραήμερη πανελλαδική απεργία, και παράλληλη απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Στις 29 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί πανελλαδική Γενική Συνέλευση σωματείων, ενώσεων, στο Βόλο προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του απεργιακού αγώνα. 


ΠΗΓΗ:   http://gianniotis.blogspot.com

Aφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985...

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να...

....ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.

Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους».

Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε χωρίς να μας δημιουργούνται ψυχολογικά τραύματα.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο.

Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα.

Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.

Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα, μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία.

Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα.. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.

Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Δεν θα πρέπει να μάς παραξενεύει που τα σημερινά παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς». συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί!


ΠΗΓΗ:  tromaktiko
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://crazygreekblogger.blogspot.com 

Μεγάλη τιμή για τα Γιάννινα και το Ν.Ο.Ι. Ο Μιχ. Ναστόπουλος σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα της Σιγκαπούρης!

Το ερχόμενο Σάββατο η επίσημη τελετή έναρξής της.

Ο Γιαννιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής της Κωπηλασίας Μιχάλης Ναστόπουλος (φωτό) θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής εθνικής αποστολής στην τελετή έναρξης της πρώτης Ολυμπιάδας Νέων, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 14 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη. Την απόφαση αυτή, που αποτελεί μεγάλη τιμή για τα Γιάννινα, αλλά και για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, αθλητής του οποίου είναι ο Μιχ. Ναστόπουλος, έλαβε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεκαοχτάχρονος πρωταθλητής, κατέκτησε την...

περασμένη Κυριακή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Τσεχία το χρυσό μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, μαζί με έναν ακόμη Γιαννιώτη πρωταθλητή, τον Απόστολο Λαμπρίδη. Ο Ναστόπουλος γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1992, ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, έχει ύψος ύψος 1.94 και ζυγίζει 87κ.

Η ελληνική αποστολή που απαρτίζεται από 29 αθλητές και αθλήτριες αναχωρεί σήμερα, Τετάρτη για τη Σιγκαπούρη. Σ’ αυτήν συμμετέχουν τέσσερις συνολικά Γιαννιώτες κωπηλάτες –Μιχ. Ναστόπουλος, Απόστολος Λαμπρίδης, Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμάντη- οι οποίοι είναι οι μοναδικοί αθλητές της Κωπηλασίας και οι μόνοι αθλητές απ’ την πόλη μας που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Η ελληνική ομάδα θα παρελάσει πρώτη στην τελετή έναρξης και του νέου αυτού θεσμού, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.).

Πρώτος Έλληνας σημαιοφόρος στην ιστορία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρωταθλητής της δισκοβολίας Νικόλαος Γεωργαντάς στη διοργάνωση του 1908 στο Λονδίνο. Πρώτος σημαιοφόρος στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρωταθλητής του σκι Αλέξανδρος Νεγρεπόντης στη διοργάνωση του 1936 στο Παρτενκίρχεν της Γερμανίας.


Πρωϊνός Λόγος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://stakarfia.blogspot.com

19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στο Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας ...

Το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε έπεσε στη λίμνη της περιοχής...

 Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 19χρονος όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε, μαζί μ' έναν 17χρονο φίλο του, έπεσε στα νερά της λίμνης στην περιοχή Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας. Ο 17χρονος κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να βγει στην επιφάνεια του νερού, δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με τον άτυχο 19χρονο που παρέμεινε μέσα στο βυθισμένο αυτοκίνητο και εξέπνευσε.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η αιτία της πτώσης του Ι.Χ. στη λίμνη.

Εντολή να αναφέρονται οι εμφανίσεις UFO έδωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας!!

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την στρατιωτική και πολιτική αεροπορία να αναφέρουν επίσημα οποιαδήποτε παρατήρηση στους αιθέρες Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ ή αλλιώς UFO). Η ίδια εντολή δόθηκε και στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αναφέρουν την οποιαδήποτε εμφάνιση UFO εντός του εθνικού εναέριου χώρου.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εντολή οτιδήποτε παράξενο εντοπιστεί θα πρέπει να φωτογραφηθεί ή να βιντεοσκοπηθεί και στην συνέχεια να υπάρξει επίσημη αναφορά η οποία θα καταχωρηθεί στην υπηρεσία εθνικών αρχείων. Οι πληροφορίες θα καταχωρούνται στην υπηρεσία εθνικών αρχείων στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σε αυτές θα έχουν πρόσβαση όσοι ερευνητές ψάχνουν για στοιχεία που να μαρτυρούν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.
Ωστόσο η ηγεσία της στρατιωτικής αεροπορίας αντέδρασε και με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν έχει την κατάλληλη υποδομή γι΄αυτού του είδους τα επιστημονικά πειράματα και διευκρίνισε ότι θα περιοριστεί μόνο στο να αναφέρει ασυνήθιστα περιστατικά.
Πάντως, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές για εμφάνιση UFO στη Βραζιλία. Το 1986 στρατιωτικά τζετ εντόπισαν αντικείμενο φερόμενο ως ΑΤΙΑ στον εναέριο χώρο πάνω από το Σάο Πάολο και μέχρι σήμερα το φαινόμενο αυτό δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς. Επίσης όπως αναφέρει το BBC, το 1977 στην πόλη Βίτζια στον Αμαζόνιο κάποιοι κάτοικοι ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού ισχυριζόμενοι ότι τους επιτέθηκαν εξωγήινοι.
Σε ακόμη ένα περιστατικό ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα O Dia ότι είχε εντοπίσει ΑΤΙΑ και είχε ακούσει υπουργούς ακόμη και ένα από τους προέδρους της Βραζιλίας να λένε ότι είχαν δει UFO.
Οι παρατηρητές των ΑΤΙΑ στη Βραζιλία χαιρέτησαν την απόφαση της κυβέρνησης να δημοσιοποιεί τις όποιες εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων.

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Ο Γιώργος καταργεί την εθνική ανεξαρτησία επιλέγοντας τον... τέταρτο δρόμο!!!

Φαίνεται πως οι ξένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν αρχίσει ήδη τα δίνουν το στίγμα τους…
Στην αναζήτηση ενός «τέταρτου» πολιτικού δρόμου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor
Τι είναι αυτός ο τέταρτος δρόμος και τι στο καλό έγινε με τον “τρίτο”;
Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε την αποτυχία του «τρίτου δρόμου», του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα αυτορύθμισης της αγοράς αποδείχθηκε λανθασμένη.
«Αντί για έναντρίτο δρόμοχρειαζόμαστε έναντέταρτο δρόμο“» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτουν την διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα.
Με άλλα λόγια ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει και επισήμως ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη Ελληνικού Εθνικού Κράτους και ότι ενεργεί για λογαριασμό της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης
Και προφανώς, όταν αναφέρεται σε διεθνείς οργανισμούς εννοεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε ενεργεί …πάνω από τα εθνικά συμφέροντα…
Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός..
Για να είμαστε σαφείς και όσοι έχουμε περάσει λίγο από Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές ο Πρωθυπουργός ξεχνάει κάτι πολύ βασικό, ή απλά πρεσβεύει κάτι εντελώς ουτοπικό: Τον εθνοκεντρικό χαρακτήρα του Διεθνούς Συστήματος. Τα κράτη είναι ορθολογικοί δρώντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με δύο παράγοντες: Την Ισχύ και το Συμφέρον τους. Και ιδιαίτερα οι ισχυρές χώρες, (Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία κτλ..) δε θα διανοηθούν να θέσουν τα συμφέροντά τους σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στη διάρκεια αυτής της κρίσης.
Από την άλλη ο τέταρτος δρόμος θα αποδειχθεί όπως και ο τρίτος, μία μεγάλη απάτη…
Η αλλιώς ένας δρόμος χωρίς επιστροφή…
Πλέον ο δρόμος είναι ένας και το Μνημόνιο έχει χαράξει τη διαχωριστική λωρίδα…
Τώρα απομένει στον καθένα αποφασίσει σε ποια πλευρά ανήκει…

 Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kostasxan.blogspot.com

Αλλοδαποί τραυμάτισαν Έλληνα για 20 ευρώ!

Είκοσι ευρώ ήταν η λεία της ληστείας τριών αλλοδαπών τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Αγορακρίτου και Αδμήτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις αλλοδαποί επιτέθηκαν
σε έναν Έλληνα, τον τραυμάτισαν ελαφρά για να του αρπάξουν, τελικά, το ποσό των… 20 ευρώ.

Το θύμα της ληστείας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


ΠΗΓΗ:   http://eglimatikotita.blogspot.com

Έτρεχε με 300 χλμ την ώρα!!

Εδώ κανονικά η είδηση είναι ότι ένας 37χρονος οδηγός, έλαβε κλήση ύψους 789.000 ευρώ στη Σουηδία. 

Διαβάζοντας όμως παρακάτω, το κείμενο της Telegraph έλεγε ότι οδηγούσε με… 300 χλμ/ώρα.

Η δυσπιστία εξανεμίστηκε όταν η πληροφορία διασταυρώθηκε από παντού. MSNBC, Daily Mail, Herald Sun, Epoch Times, όλα έγραφαν για 300 χλμ την ώρα.
Ο 37χρονος Σουηδός οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο, με ταχύτητα υπερδιπλάσια του επιτρεπτού ορίου, με μια Mercedes… 570 αλόγων.
Μάλιστα, λόγω της “υπερβολικής” ταχύτητας με την οποία πήγαινε, τα ραντάρ  δεν μπορούσαν να καταγράψουν τίποτα, αφού πολύ απλά δεν τον προλάβαιναν και εξάλλου δεν μπορούν να μετρήσουν έτσι κι αλλιώς τις ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα.
Τελικά η “ζημιά” έγινε από ένα ραντάρ νέας τεχνολογίας που μέτρησε αυτά τα περίφημα 300 χλμ!
Μάλιστα, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως για να μπορέσει να σταματήσει στο σήμα τους χρειάστηκε μισό χιλιόμετρο μέχρι να ακινητοποιηθεί το αμάξι.
Το καλύτερο απ’ όλα ήταν η δικαιολογία του όταν συνελήφθη και του κόπηκε η κλήση των 789.000 ευρώ:
“Νομίζω ότι ο μετρητής ταχύτητας του αυτοκινήτου είναι ελαττωματικός!”.

ΠΗΓΗ:   http://www.dinfo.gr