'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Κλείνουν τα βενζινάδικα σε Κιλκίς και Σερρες. Σε Βουλγαρία και Σκόπια φουλαρουν οι Ελληνες

SOS εκπέμπουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων από τον Έβρο μέχρι τα Ιωάννινα."Κλείνουμε ο ένας μετά τον άλλον καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι τη Βουλγαρία και τα Σκόπια για να βάλουν φθηνή βενζίνη" δήλωσε στο Ρ/Θ ο πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών νομού Κιλκίς Γιάννης Μαγλουσίδης.
Κάθε μήνα τα βενζινάδικα σε Βουλγαρία και Σκόπια εφοδιάζουν τα ελληνικά αυτοκίνητα με 500.000 λίτρα βενζίνης.Από την πρακτική αυτή το κράτος χάνει πολλές χιλιάδες ευρώ από φόρους.Εν τω μεταξύ η Βουλγαρία επιβάλλει χαράτσι 5 ευρώ σε όσους οδηγούς ....

επιστρέφουν στην Ελλάδα. Την καταγγελία έκανε στο Ρ/Θ ο πρόεδρος των βενζινοπωλών νομού Σερρών Δημήτρης Γουργουλίδης.

Για αυθαίρετη απόφαση της Βουλγαρικής πλευράς μίλησε στο Ρ/Θ ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης. Το χαράτσι επιβάλλεται τις τελευταίες ημέρες.
Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τους γείτονές μας για τους λόγους της απόφασης τόνισε. Σήμερα η νομαρχία θα ενημερώσει εγγράφως την περιφέρεια για το ζήτημα που έχει ανακύψει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νομός Κιλκίς μέχρι και πριν από λίγους μήνες είχε 107 βενζινάδικα ενώ τώρα έχουν μείνει 88 και όπως είπε στο Ρ/Θ ο κ.Μαγλουσίδης ετοιμάζονται για λουκέτο άλλα 40.Οι πρατηριούχοι στο Κιλκίς πωλούν την αμόλυβδη προς 1,48 ευρώ το λίτρο, ενώ στη Βουλγαρία πωλείται προς 0,97 ευρώ. Βέβαια με την αθρόα προσέλευση των Ελλήνων οι γείτονές μας ανέβασαν την τιμή στο 1,15 ευρώ το λίτρο σημείωσε ο Γιάννης Μαγλουσίδης.
Οι μόνες λύσεις είναι να μπουν διόδια στα σύνορα ή να έχουν φοροαπαλλαγή οι καταναλωτές που προμηθεύονται βενζίνη από ελληνικά βενζινάδιαυπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών νομού Κιλκίς Γιάννης Μαγλουσίδης.

Ίδια εικόνα και στο νομό Σερρών, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται μια ανάσα από την Βουλγαρία. Η μείωση του τζίρου υπολογίζεται στο 70% και ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα λένε οι βενζινοπώλες.Στον ΄Εβρο τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 80% ,δυο βενζινάδικα στα σύνορα έχουν ήδη κλείσει και ετοιμάζονται να κλείσουν άλλη 6 είπε στο Ρ/Θ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Βασιλική Καλαϊτζή. Οι πρατηριούχοι του νομού έχουν ζητήσει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στις ακριτικές περιοχές, ενώ έχουν προτείνει φοροαπαλλαγές για όσους υποβάλλουν αποδείξεις από πρατήρια ακριτικών περιοχών. Δύσκολες ώρες περνούν και οι πρατηριούχοι στο νομό Δράμας, ειδικότερα η κατάσταση στο Νευροκόπι είναι δραματική είπε στο Ρ/Θ ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Γιάννης Κεσκίνογλου.


http://www.rthess.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://news24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου