'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Και επισήμως ΤΕΛΟΣ στην "Πανδημία της Γρίπης Η1Ν1!

«Προχωράμε πλέον στη μετα-πανδημική φάση» δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΠΟΥ, δρ Μάργκαρετ Τσαν, επικαλούμενη τη γνωμοδότηση της επιτροπής κορυφαίων ειδικών της γρίπης που συμβουλεύει την οργάνωση. Η έναρξη της μετα-πανδημικής φάσης σημαίνει ότι η δραστηριότητα της ασθένειας σε όλο τον κόσμο έχει επιστρέψει στα επίπεδα που παρατηρούνται συνήθως στην περίπτωση της εποχικής γρίπης. Επειτα λοιπόν από 14 μήνες, τουλάχιστον 18.449 νεκρούς και πολλές διαμάχες για το εάν επρόκειτο για πανδημία ή όχι, ο κόσμος βγαίνει από την κατάσταση συναγερμού, ενώ πολλές χώρες σε Ευρώπη και βόρεια Αμερική έχουν αρχίσει προ πολλού να πετάνε τα αχρησιμοποίητα εμβόλια.
Η δρ Τσαν τόνισε πάντως ότι τα αποθέματα εμβολίων εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά κατά της γρίπης Η1Ν1 και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως είναι για παράδειγμα οι έγκυες. Προειδοποιεί μάλιστα κατά του εφησυχασμού λέγοντας ότι αν και η πανδημία έχει περάσει, ο ιός μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί ως εποχική γρίπη για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ δεν αποκλείεται η μελλοντική μετάλλαξή του.
Οσον αφορά τις επικρίσεις περί υπερεκτίμησης του κινδύνου της ασθένειας, η διευθύντρια της ΠΟΥ επέμεινε ότι η κήρυξη πανδημίας ήταν η σωστή απόφαση βάσει των κανόνων που ίσχυαν τη στιγμή εκείνη, παραδέχτηκε όμως ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση ορίζει την πανδημία, ιδίως σε ό,τι αφορά τις φάσεις συναγερμού. Την ίδια ώρα ο καθηγητής Ανγκους Νίκολ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και των Ελεγχο των Ασθενειών, επισημαίνει ότι η κήρυξη πανδημίας συνάδει με τα πρόσφατα ευρήματα του κέντρου. Εκτιμά επίσης ότι οι αρμόδιες αρχές υγείας πρέπει να προετοιμάζονται για την εμφάνιση μιας νέας εποχικής γρίπης στο κοντινό μέλλον που θα συνδυάζει στοιχεία της γρίπης Α/Η1Ν1, μιας παλιότερης γρίπης Α (Η3Ν2) και πολλών ακόμη στελεχών.

ΠΗΓΗ:   http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου