'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Εντός Ιουλίου οι μετατάξεις στο Δημόσιο

Περισσότεροι από 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν μέσα στον Ιούλιο να επιλέξουν τη νεοσυσταθείσα υπηρεσία, στην οποία θα ήθελαν να μεταταγούν, εν όψει των μετατάξεων που θα ακολουθήσουν ούτως ή άλλως λόγω του σχεδίου Καλλικράτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” (12/06), από την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση θα θέσει, με σχετική εγκύκλιο, σε ισχύ μια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, η οποία εκτιμάται ως σαφές μήνυμα μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων στον δημόσιο τομέα.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να δηλώσουν ως τις 31 Ιουλίου σε ποια υπό μεταφορά υπηρεσία θα ήθελαν να εργαστούν στο μέλλον.

Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία), θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού.

Αυτή θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010, λόγω του ότι, ένα μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές, “παγώνουν” οι μεταβολές στους ΟΤΑ.

Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές θέσεις, αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις, ενώ, το Υπουργείο Εσωτερικών εγγυάται την πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επιπλέον, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φορέα απασχόλησης, να παραμείνουν στην πόλη όπου ήδη εργάζονται, κριτήριο που θα ισχύσει και για τις εθελοντικές αλλά και για τις υποχρεωτικές μετατάξεις

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Θέλουν την Ελλάδα μπουρδέλο!

Ο Βούγιας, η Αλ Σάλεχ, ο Βαλλιανάτος και ο Δήμος Αθηναίων, τα χαρίζουν όλα στις μειονότητες και στους παρδαλούς. Πλήρωνε κορόιδο φορολογούμενε. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βυθίζονται στο βούρκο που δημιούργησαν και προσπαθούν να αποενοχοποιηθούν.
Στήνουν πορτοκαλί επανάσταση στην Κρήτη, επιδιώκουν το διαμελισμό και την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Ο Κώστας Πλεύρης, μετά τη δικαστική του δικαίωση, προσκαλεί το ΚΙΣ σε δημόσιο διάλογο και αναλύει, γιατί οι Εβραίοι δεν θα δεχθούν την πρότασή του.
Η ΝΔ, διά στόματος Αντώνη Σαμαρά, ανακαλύπτει την... ιδεολογία. Από ποιους εμπνεύσθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και πώς πρέπει να αντιδράσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η δήθεν κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας και τα ημεδαπά φερέφωνά τους στον «αντιεξουσιαστικό» χώρο.
Η άνοδος των φλαμανδικών αυτονομιστικών κομμάτων προκαλεί τριγμούς όχι μόνο στη βελγική οικονομία αλλά και στη συνοχή της χώρας.
Απαντάμε στις μικρότητες της «πατριωτικής» αριστεράς.

ΠΗΓΗ: http://peripatris.blogspot.com

Οι δύσκολες στιγμές του «cameraman»


Άγιο είχε ένας Ρώσος cameraman, καθώς… ένα πελώριο όχημα τύπου 4x4 πέρασε από πάνω του και δεν υπέστη ούτε μία γρατσουνιά…

Το περιστατικό σημειώθηκε σε έναν αγώνα επίδειξης οff road στη Ρωσία.

Ένας από τους οδηγούς χάνει τον έλεγχο του οχήματος, παρασύρει έναν φωτογράφο και στη συνέχεια περνάει πάνω από τον cameraman, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Δείτε το βίντεο που κόβει την ανάσα!



ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Στα μάτια της αγελάδας έβλεπε μία όμορφη γυναίκα!

Ένας 18χρονος στην Ινδονησία, ερωτεύτηκε μια αγελάδα και είπε να..ολοκληρώσουν τη σχέση τους. Ο νεαρός πιάστηκε πάνω στην..ερωτική πράξη από έναν γείτονα του, ο οποίος και τον ανέφερε στις τοπικές αρχές.

Ο 18χρονος Gusti Ngurah Alit είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν έβλεπε μια αγελάδα, αλλά μια πολύ όμορφη γυναίκα: « Με φώναξε με το όνομα μου και με γοήτευσε και έτσι αποφάσισα να κάνω έρωτα μαζί της».

Ο Gusti όμως μάλλον πλήρωσε ακριβά τον έρωτα του αφού του επεβλήθη πρόστιμο 2000 παλιών νομισμάτων, ενώ ο αρχηγός του χωριού αποζημίωσε τον ιδιοκτήτη της αγελάδας με 545 δολάρια.

Η άτυχη της υπόθεσης ήταν μάλλον η αγελάδα, αφού χρειάστηκε να την πνίξουν στη θάλασσα ώστε να γλυτώσει το χωριό την κακοτυχία. Αντίθετα, ο επίδοξος εραστής την γλύτωσε με ένα.. «μπανάκι» εξαγνισμού.

ΠΗΓΗ: http://www.undersec.info

Ελεύθερος ο Μάρκος Σεφερλής


Ο ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 12:00 μετά την χθεσινοβραδινή του σύλληψη.

Το θάτρο "Δελφινάριο" στο οποίο εργάζεται ο δημοφιλής ηθοποιός αλλά και η σύζυγός του Έλενα Τζαβαλιά σφραγίστηκε για αυθαιρεσίες. H περιφέρεια Αττικής είχε σφραγίσει το θέατρο το καλοκαίρι του 2009 γιατί δεν είχε άδεια λειτουργίας. Παρόλα αυτά ο ηθοποιός άνοιξε το θέατρο και συνέχιζε να κάνει πρόβες για την παράσταση. Έτσι, χθες κατά την διάρκεια των προβών συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά.

Πέρασε όλη την νύχτα στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος ακολουθώντας την διαδικασία του αυτόφωρου ενώ σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελεία Πειραιά. Η Έλενα Τζαβαλιά επιβεβαίωσε την είδηση στο TL!fe δηλώνοντας: ''Ναι ισχύει. Αυτή τη στιγμή ο Μάρκος βρίσκεται στην Εισαγγελία Πειραιά. Δεν θέλω να πω περισσότερα."

Λίγο πριν μπει έκανε δηλώσεις στα κανάλια, χωρίς να χάσει το χιούμορ του, παρά τις χειροπέδες που είχε στα χέρια του. "Ο κ.Φασούλας ήθελε να παραχωρήσει το χώρο του Δελφιναρίου για κολυμβητήριο στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να το κάνει γιατί εγώ το έχω νοικιάσει μέχρι το 2013. Δίνω 141.500 ευρώ το χρόνο και αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Πειραιά με στέλνει στον εισαγγελέα.Έχω δώσει συνολικά στο δήμο 950 χιλιάδες ευρώ .Τυχαίο; Δε νομίζω..."

"Φέτος ο κύριος Σεφερλής παραβίασε την απαγόρευση λειτουργίας του θεάτρου και παρά το γεγονός ότι δεν έχει άδεια το ξανά άνοιξε παραβιάζοντας τη σφράγιση του κτιρίου. Δεν έχει σχέση ο δήμος με αυτό αλλά η περιφέρεια. Η δημοτική αστυνομία απλώς ενημέρωσε τις αρχές για την ύπαρξη του αυθαίρετου", δήλωσε στο TL!fe ο αντιδήμαρχος της δημοτικής αστυνομίας Πειραιά, Ιωάννης Μπενέτος.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Η «αρχειοφύλακας» της Siemens

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
Η επί δεκαπέντε χρόνια εξ απορρήτων γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου
Οταν στα τέλη του 2007 η Αικατερίνη Τσακάλου- έμπιστη γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου- πήρε την απόφαση να λύσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει όσα γνώριζε και είχε καταγράψει στις σελίδες
του περίφημου «καυτού» ημερολογίου της, μάλλον δεν φανταζόταν ότι από τον «αμαρτωλό» προθάλαμο του «Μr. Siemens» θα βρισκόταν σήμερα να υπηρετεί στο Τμήμα Διαφάνειας της Εταιρείας!

Γεννημένη στον Πειραιά, κράτησε για τον εαυτό της τον ρόλο της «μάρτυρος- κλειδί» κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου για τα μαύρα ταμεία της εταιρείας. Η 53χρονη οικονομολόγος ανταμείφθηκε για την επιλογή της να συνδράμει τόσο στις «εσωτερικές ανακρίσεις» που διενεργήθηκαν από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise and Ρlimton όσο και τις δικαστικές αρχές της χώρα μας. Ετσι, η κ. Τσακάλου όχι μόνο παραμένει στις τάξεις της γερμανικής εταιρείας, αλλά πήρε και προαγωγή...

Η γνωριμία. Σύμφωνα με όσα λένε οι- αρκετοί- δικηγόροι που γνωρίζουν τον φάκελο, οι κ.κ. Χριστοφοράκος και Τσακάλου πρωτοσυναντήθηκαν επαγγελματικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εκείνος ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Νixdorf. Μετά τη μεταγραφή του στη Siemens τον ακολούθησε και στη νέα του θέση. Εγινε «ο δικός του άνθρωπος», μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, όταν ο Μιχ. Χριστοφοράκος έκλεισε πίσω του την πόρτα της Siemens.

Η πολυετής θητεία της δίπλα στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, η θέση της «εξ απορρήτων γραμματέως» του για περισσότερα από 15 χρόνια- που συμπίπτουν με την περίοδο της διακίνησης μαύρου χρήματος- η καταγραφή όλων των ραντεβού του αφεντικού με σημαίνοντα πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού βίου της χώρας και η ελεύθερη πρόσβασή της στο απόρρητο αρχείο του, την καθιστούν ίσως τη μοναδική υπάλληλο της εταιρείας που είναι σε θέση να γνωρίζει καλά το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Κάπως έτσι εξηγείται και η αποστροφή της σε μία από τις καταθέσεις που έχει δώσει στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου: «Ο κ. Χριστοφοράκος τον Αύγουστο του 2007 μου ζήτησε να καταστρέψω το αρχείο μέχρι το τέλος του εμπορικού έτους του 2005. Πράγματι εγώ άρχισα να το καταστρέφω, αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την καταστροφή του», υποστήριξε.

Η τακτική της. Δικηγόροι που έχουν άμεση πρόσβαση στις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας εκφράζουν την άποψη πως η κ. Τσακάλου επέλεξε από νωρίς να... χαράξει ρότα συνεργασίας, φοβούμε νη ότι θα μπορούσε να βρεθεί κι εκείνη στη θέση της κατηγορουμένης. Ορισμένοι μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην έχει ανοίξει ακόμη όλα τα χαρτιά της.

Εξάλλου, όπως φημολογείται, μετά την αποχώρηση του κ. Χριστοφοράκου από τη Siemens υπήρξαν πρόσωπα που φέρονται ότι ζήτησαν ανταλλάγματα για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Και αν οι φήμες έχουν δόση αληθείας, δεν αποκλείεται η κ. Τσακάλου να γνωρίζει και αυτή την πτυχή της ιστορίας.

Το όνομά της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2008. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι είχε τεθεί σε «πρόγραμμα αμνηστίας» στην εταιρεία. Η μάρτυρας όμως παρέμενε στη σκιά της δημοσιότητας, καθώς όλα τα «ραντεβού» με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή γίνονταν - όπως επιτάσσει η δικονομία- κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

Τα δεδομένα άλλαξαν μετά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου δεν κατάφερε να αποφύγει τα φλας των φωτογράφων. Η καλοβαλμένη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, αποφεύγει τις δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, αναθέτοντας αυτόν τον ρόλο στον δικηγόρο κ. Αλέξη Κούγια, στον οποίο μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανέθεσε να την εκπροσωπεί. Οι καταθέσεις. Η ίδια προτιμά ό,τι έχει να πει να το λέει στους εκπροσώπους των αρχών που την καλούν. Και δεν είναι λίγοι... Δύο εισαγγελείς που διενεργούν τις έρευνες για τις συμβάσεις της Siemens με τον ΟΣΕ και για τον αρμενικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, δύο εφέτες- ανακριτές που ψάχνουν την υπόθεση για τα μαύρα ταμεία, το ΣΔΟΕ που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει «ύποπτα» παραστατικά και τιμολόγια έχουν... επενδύσει- όπως προκύπτει από τις σχηματισθείσες δικογραφίες- στην κατάθεση της κ. Τσακάλου.

Αν υποτεθεί ότι για όλες αυτές τις δικογραφίες έπειτα από μερικά χρόνια θα διεξαχθούν δίκες, είναι εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε ότι η . Τσακάλου για την επόμενη δεκαετία θα χρειαστεί να... εγκατασταθεί στο Εφετείο Αθηνών. Μέχρι τότε πάντως, η ίδια έχει ζητήσει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της καταγγέλλοντας δημοσίως στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

Της ΜΙΝΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑ


ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

ΑΓΩΝΕΣ live ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ

'Οσοι θέλετε μπορείτε να βλέπετε τους αγώνες του Μουντιάλ από το παρακάτω site ''ζωντανα''!


http://www.eurovisionsports.tv/

Η Βουλγαρία εγκαταλείπει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Η Βουλγαρία εγκαταλείπει το σχέδιο για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το Reuters.Μετά τη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ, στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη, στη Σόφια, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι ο βασικός λόγος για τη ματαίωση του σχεδίου είναι οι ισχυρές αντιδράσεις των κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η κατασκευή του αγωγού.

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η χώρα δεν μπορεί να βρει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.
«Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού» είπε.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Μπ. Μπορίσοφ, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράικο Τράικοβ, είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο κ. Μπορίσοφ έκανε τέτοιες δηλώσεις προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση.

Σύμφωνα με το Reuters, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας εξέταζε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Ιούλιο του 2009, όταν είχε αναλάβει την εξουσία.
Η επίσημη θέση της Σόφιας ήταν ότι περιμένει την περιβαλλοντική μελέτη, που θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011, για να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία δεν έχει καταβάλει την οικονομική συμμετοχή της στην εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης του έργου. Ο αγωγός θα είχε μήκος 300 χιλιομέτρων και θα μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Προφυλακιστέες οι ανήλικες δολοφόνοι

Προφυλακιστέες κρίθηκαν οι έφηβες που κατηγορούνται για το θάνατο του 80χρονου ηλικιωμένου από την Κερκίνη τον οποίο μαχαίρωσαν 15 φορές.
Την απόφαση έλαβαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας Σερρών με την 15χρονη και τη 16χρονη να μεταφέρονται σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων αντιμετωπίζοντας κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας Η δεύτερη μάλιστα βαρύνεται και την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων στον ανακριτή Σερρών και μέσα στις επόμενες πέντε μέρες η υπεράσπιση των κατηγορούμενων θα καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή (6/6), οι δύο ανήλικες κοπέλες εισέβαλαν στο σπίτι του 80χρονου ζητώντας χρήματα με αντάλλαγμα ερωτικές περιπτύξεις. Ο 80χρονος δέχτηκε ωστόσο όταν πήγε να θωπεύσει τα δύο κορίτσια εκείνες αντέδρασαν με τη 16χρονη να βγάζει στιλέτο και να τον μαχαιρώνει στο στήθος και την κοιλιά.

Η 15χρονη κρατούσε τον ηλικιωμένο ακινητοποιημένο. Όταν ο 80χρονος κάλεσε σε βοήθεια ήταν αργά αφού λίγο αργότερα εξέπνευσε. Τις φωνές του άκουσα γείτονες οι οποίοι πήγαν να τον βοηθήσουν και είδαν τις 2 ανήλικες κοπέλες να δραπετεύουν από το παράθυρο έχοντας πάρει μαζί τους 10 ευρώ.

Οι δυο κοπέλες συνελήφθησαν και μια μέρα μετά ομολόγησαν την πράξη τους.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Σκάνδαλο: Δείτε πόσα ξοδεύουν υπουργοί και πρωθυπουργοί για τις μετακινήσεις τους με lear jet

ην ίδια ώρα που τα δημόσια ταμεία είναι κενά και ο κόσμος αναγκάζεται να πληρώνει από το υστέρημά του, οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός κάνουν τις μετακινήσεις τους με πολυτελή lear jet και μάλιστα για μετακινήσεις εντός συνόρων. Μάλιστα, Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, η κάθε ώρα πτήσης VIP αεροσκάφους Gulfstream (CV), κοστολογείται στα... 5.811,20 ευρώ, και των Embraer 145 (Legacy και 209) στα 5.660,80 ευρώ. Μάλιστα, μαζί με την απάντηση του υπουργείου επισυνάπτονται και πίνακες με τις ημερομηνίες, τους προορισμούς και το κόστος των αεροπορικών πτήσεων που έγιναν για λογαριασμό των υπουργών και του πρωθυπουργού. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για πτήση του ΥΕΘΑ για Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη, το κόστος ήταν 23,874,87 ευρώ!
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com