'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η Βουλγαρία εγκαταλείπει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Η Βουλγαρία εγκαταλείπει το σχέδιο για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το Reuters.Μετά τη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ, στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη, στη Σόφια, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι ο βασικός λόγος για τη ματαίωση του σχεδίου είναι οι ισχυρές αντιδράσεις των κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η κατασκευή του αγωγού.

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η χώρα δεν μπορεί να βρει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.
«Αυτό είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού» είπε.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Μπ. Μπορίσοφ, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράικο Τράικοβ, είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο κ. Μπορίσοφ έκανε τέτοιες δηλώσεις προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση.

Σύμφωνα με το Reuters, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας εξέταζε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Ιούλιο του 2009, όταν είχε αναλάβει την εξουσία.
Η επίσημη θέση της Σόφιας ήταν ότι περιμένει την περιβαλλοντική μελέτη, που θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011, για να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία δεν έχει καταβάλει την οικονομική συμμετοχή της στην εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης του έργου. Ο αγωγός θα είχε μήκος 300 χιλιομέτρων και θα μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου