'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Πώς να τον/την ξεπεράσεις σε μικρό χρονικό διάστημα;

Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα» που λέει και το γνωστό άσμα και συνεχίζει «Οι αγάπες, χάνονται σβήνουν σαν τα αστέρια..» Αν λοιπόν και η δική σας σχέση έφτασε στο τέλος της και δυσκολεύεστε να το πάρετε απόφαση, χαλαρώστε!

Δεν είστε οι μόνοι! Μπορεί ο χωρισμός πολλές φορές να θεωρείται και ένας «μικρός θάνατος» αλλά κακά τα ψέματα ουδείς και ουδεμία είναι αναντικατάστατοι!
Ξεκινάμε λοιπόν μ' αυτή την σκέψη στο μυαλό μας, όταν ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για τις διακοπές. Ακόμα πιο βασικό όμως είναι αυτή η σκέψη να μην γίνει εμμονή! Γιατί όσο πιέζουμε τον εαυτό μας για κάτι τόσο δεν το πετυχαίνουμε! 

Οι παρακάτω ιδέες έχουν προέλθει από βιώματα ανθρώπων, που ήταν κάποτε στη δική σας θέση και μπορεί και να σας βοηθήσουν μπορεί και όχι, δεν χάνετε κάτι πάντως να τις δοκιμάσετε! 

Μακριά από ανθρώπους και μέρη που τον -την περιβάλλουν
Θα μου πείτε αυτό είναι δύσκολο και ειδικά αν μιλάμε για μικρή επαρχιακή πόλη, ελάτε τώρα ακόμα και εκεί ξέρετε σε ποια μέρη συνηθίζει να πηγαίνει για να τα αποφεύγετε! Όσο για τους φίλους του ή τις φίλες της, κρατήστε στο μυαλό σας την κτητική αντωνυμία «του» και «της» γιατί κακά τα ψέματα δεν σας αγάπησαν ξαφνικά, ούτε σαν εκτιμούν ιδιαίτερα και τους είναι δυσβάσταχτο να μην σας βλέπουν! Απλώς είναι τα «ρουφιανάκια» του πρώην. Επομένως αν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε, τουλάχιστον μη τους αποκαλύπτετε ποτέ σκέψεις σας, για εκείνον ή εκείνη 

Διακόψτε και τις « ιντερνετικές « φιλίες
Οι οποίες έχουν κάψει πολύ κόσμο και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς. Τι θα πει χωρίσαμε και είμαστε φίλοι στο facebook ; Φίλοι δεν ήσασταν ποτέ, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα γίνετε μέσω διαδικτύου; 


Ανανεωθείτε!
Ξεκινήστε ένα καινούργιο χόμπι κατά προτίμηση κάτι που να σας φέρνει σε επαφή με άλλους και όχι κάτι μοναχικό. Είναι σημαντικό να αισθανθείτε ότι ανήκετε σε μια ομάδα γιατί αυτή η προστασία της παρέας είναι ικανή να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποιες σκέψεις, που σας ταλανίζουν και να σας εμφυσήσει την απαραίτητη αισιοδοξία! 

Αλλάξτε look
Είναι τυχαίο, που όλες οι διάσημες κυρίες όταν χωρίζουν κάνουν αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση; Όχι βέβαια! Και ποιο είναι το πρώτο σημείο που δέχεται του πειραματισμούς; Μα φυσικά τα μαλλάκια μας! 

Μην το ρίχτετε στο φαγητό, το τσιγάρο και το ποτό
Μια εύκολη λύση σε περιπτώσεις χωρισμού είναι να βρούμε καταφύγιο και ηρεμία στις καθημερινές απολαύσεις, φαγητό , ποτό και τσιγάρο. Αν το πιστεύετε αυτό, πλανάστε! Όχι μόνο δεν θα σας βοηθήσει κάτι τέτοιο , αλλά αντίθετα θα σας κάνει να νιώσετε πολύ χειρότερα όταν ανεβείτε στη ζυγαριά σας ή όταν κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας. 

Μακριά από ρομαντικές ταινίες και ερωτευμένα ζευγαράκια
Δεν είναι ανάγκη να ανασύρετε από το ντουλάπι σας οποιαδήποτε ρομαντική ταινία είδατε μαζί ή θα θέλατε να δείτε! Μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο σ' άλλη φάση της ζωής σας και όχι όταν είστε χωρισμένοι. Επίσης «κακή» συναναστροφή αποτελούν και οι φίλοι μας, τα ζευγαράκια! Σε καμιά περίπτωση δεν σας λέμε να διαταράξετε την μεταξύ σας σχέση, απλώς για ένα χρονικό διάστημα καλό θα ήταν να προτιμάτε να βγαίνετε με παρέες. 

Σταματήστε να κάνετε υποτιμητικές για τον εαυτό σας σκέψεις!
«Ποιος ξέρει ποιος- ποια ,τον -την χαίρεται τώρα;»
«Αχ, εγώ φταίω! Τον-την πίεζα.κ.τ.λ»
«Δεν θα με αγαπήσει ποτέ κανείς τόσο πολύ..»
«Θα μείνω μπακούρι δηλαδή;»
«Με είχε μόνο για..»
«Θα γελάει μαζί μου..»
Αν σκέφτεστε κάτι από τα παραπάνω, ξεκολλήστε! Δεν αξίζει να βασανίζεστε για κάτι που συνέβη, όποιος και αν έφταιξε η ιστορία σας τελείωσε. Η μήπως όχι; Το σημαντικότερο βήμα για να ξεπεράσετε μια σχέση, είναι να καταλάβετε τι πραγματικά σήμαινε για εσάς.
Όπως και να έχει όμως, αυτή η διαδικασία που περνάτε είναι απόλυτα φυσιολογική και ακόμα και αν τώρα δεν το καταλαβαίνετε, σας βοηθά να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας . 


Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο κέρδος του χωρισμού είναι ένα προστιθέμενο τουβλάκι στην αυτογνωσία σας. 

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Περικοπές στη… μπανιέρα συμβουλεύει ο πρίγκιπας Κάρολος!

Περικοπές… στη χρήση της μπανιέρας προτείνει ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας στους βρετανούς με στόχο της προστασία του περιβάλλοντος!


Στο πλαίσιο της νέας πράσινης εκστρατείας του, ο 61χρονος πρίγκιπας προτείνει απλές αλλά ουσιαστικές για τη σωτηρία του περιβάλλοντος αλλαγές στον τρόπο ζωής των Βρετανών.


Στο πλαίσιο των «πράσινων» συμβουλών του, ο πρίγκιπας Κάρολος προτείνει μεταξύ άλλων στους πολίτες της Βρετανίας να καταργήσουν την κακιά συνήθεια να πλένονται στη μπανιέρα και να αντικαταστήσουν αυτή την κακιά συνήθεια με ολιγόλεπτα ντους.


Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στην προσωπική σελίδα του 61χρονου πρίγκιπα με τίτλο «Σνομπάρετε τη μπανιέρα», αν κάθε μέλος μια τετραμελούς οικογένειας αντικαθιστούσε ένα μπάνιο την εβδομάδα με ντους, ο λογαριασμός της θα ήταν 5 με 15 λίρες πιο φθηνός το χρόνο, ενώ μεγάλο θα ήταν και το όφελος για το περιβάλλον.

Οι προτάσεις του πρίγκιπα Κάρολου, πάντως, έχουν προκαλέσει ειρωνικά σχόλια στον βρετανικό Τύπο, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι του στυλ της παροιμίας «δάσκαλε που δίδασκες» καθώς είναι η γνωστή η αδυναμία της βασιλικής οικογένειας να κάνει μπάνια χαλάρωσης και αναζωογόνησης.


Η «Ντέιλυ Μέιλ» μάλιστα δε διστάζει να αναφέρει ότι ακόμη και ό ίδιος ο Κάρολος, ο οποίος προτείνει αυτές τις αλλαγές του τρόπου ζωής των Βρετανών, όταν ερωτήθηκε για τις προσωπικές του επιλογές στο μπάνιο «αρνήθηκε να απαντήσει».

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Ηράκλειο: Κοριτσάκι με πλαστό διαβατήριο ξεσκέπασε κύκλωμα!!!!

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά και έβγαζε από τη χώρα μας λαθρομετανάστες... ξεσκέπασε η αστυνομία. 


Στο αεροδρόμιο ''Νίκος Καζαντζάκης'', αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς 26 και 23 ετών και δύο Ηρακλειώτες 21 και 64 ετών, γιατί μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο πρώτους διαπιστώθηκε πως στην προσπάθεια τους να ταξιδέψουν είχαν επιδείξει στις αρχές πλαστά ισπανικά διαβατήρια, έχοντας μαζί τους ένα ανήλικο κοριτσάκι με επίσης πλαστό διαβατήριο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα εισιτήριά τους, δεν τα είχαν "τσεκάρει" οι ίδιοι, αλλά μία ώρα νωρίτερα, οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν στη συνέχεια και μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων . Οι δύο ντόπιοι που εμπλέκονται στην υπόθεση και την προηγούμενη ημέρα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν "τσεκάρει" εισιτήρια για λογαριασμό άλλων λαθρομεταναστών .


Τα άτομα αυτά παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα, ενώ ισχυρίστηκαν πως δρούσαν για λογαριασμό Ηρακλειώτη, του οποίου γνώριζαν μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε αυτόν μάλιστα παρέδιδαν τις κάρτες επιβίβασης μετά το τσεκάρισμα των εισιτηρίων.


Για τις υπηρεσίες τους αυτές, οι δύο Έλληνες εισέπρατταν από 100-130 ευρώ ο ένας και 50 ευρώ ο άλλος, συγκεντρώνοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού όπως εκτιμάται αυτή η διαδικασία επαναλαμβανόταν συστηματικά.


Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο αυτών ατόμων, που ήταν πατέρας και γιος, βρέθηκε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η Αστυνομία τώρα αναζητά έναν άντρα και μια γυναίκα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr 

Επίθεση Τούρκων χάκερ στο site της Περιφέρειας!!!

Η ΒΛΑΒΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ

Η τουρκική σημαία και ο Κεμάλ Ατατούρκ έβγαιναν στην αρχική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αφού χάκερ έσπασαν τον κωδικό και διέλυσαν το περιεχόμενό της βάζοντας κατάπτυστο κείμενο στα τουρκικά και αγγλικά 


Επίθεση χάκερ στο site της περιφέρειας σημειώθηκε προχθές όταν με έκπληξη ο διαχειριστής του διαπίστωσε ότι δεν εμφανιζόταν η πρώτη σελίδα αλλά η τουρκική σημαία και ο Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ δεν προβαλλόταν τίποτα από το υλικό που υπήρχε αλλά παρέπεμπε σ’ ένα κατάπτυστο «ιστορικό» κείμενο για την ελληνική ήττα στην Σμύρνη, την Κιουτάχεια κλπ.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια με το που έγινε αντιληπτή κινητοποίησε τον σχετικό μηχανισμό και ο διαχειριστής του σέρβερ και της ιστοσελίδας, κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ιστοσελίδας στην αρχική της μορφή. Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε και έρευνα για την αναζήτηση του ίχνους των δραστών που βρήκαν κι έσπασαν τους κωδικούς της ιστοσελίδας, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, για την διασφάλιση τέτοιων ηλεκτρονικών δεδομένων.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δράστες εντοπίζονται στην Τουρκία κι όχι σε άλλη χώρα του εξωτερικού, οι οποίοι ήξεραν πολύ καλά τί έκαναν και γιατί επέλεξαν τον ελληνικό κρατικό στόχο που είναι η Περιφέρεια.


Η ενέργεια υποδηλώνει πολλά, αλλά κυρίως το κλίμα που επιχειρούν με συνεχείς προκλήσεις να δημιουργήσουν περιθωριακοί κύκλοι στην ελληνική Θράκη, αφήνοντας το στίγμα τους, αλλά από την άλλη πλευρά είναι απορίας άξιο πως δεν διασφαλίζονται τέτοιοι στόχοι με κωδικούς ασφαλείας, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.


Ελπίζουμε το πάθημα να γίνει μάθημα, αλλά και να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα και στο ίντερνετ όπου η νέα τεχνολογία επιφυλάσσει όπως φαίνεται εκπλήξεις.

Για το θέμα επισήμως από την περιφέρεια δεν έγινε κάποια ανακοίνωση, αν και για το θέμα έχουν ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το Τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.



Μελαχροινή Μαρτίδου

Ο ελβετικός τύπος για το ξεπούλημα των “ασημικών”

Οι ελβετικές εφημερίδες Tribune de Geneve και 24heures  δημοσιεύουν εκτενές άρθρο της Elisabeth Eckert με τίτλο «Η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα ξεπουλούν τα οικογενειακά τους κειμήλια», και έναν εκ των τριών υποτίτλων «Η Γαλλία ξεφορτώνεται 1700 θησαυρούς και η Ελλάδα δεν είναι πλέον ιδιοκτήτρια των λιμανιών. Εξαιτίας του χρέους!».

Αναφερόμενο στην Ελλάδα το ρεπορτάζ υπενθυμίζει την πρόταση των Γερμανών βουλευτών για εκποίηση των ακατοίκητων ελληνικών νησιών καθώς και τη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Cosco Pacific.

Η Κίνα κατέστη μέσα σε τέσσερα χρόνια ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα, επισημαίνει η δημοσιογράφος που σημειώνει ότι «η Ελλάδα πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει επίσης τους σιδηροδρόμους της, τα ταξί της και τις θαλάσσιες μεταφορές της».

Σε συνέντευξη που ακολουθεί το δημοσίευμα, ο επί 12ετίας πρώην Υπουργός Οικονομικών του καντονίου της Γενεύης, Robert Ducret, χαρακτηρίζει «αστείες» τις ενέργειες των ανωτέρω χωρών που αποσκοπούν στην κάλυψη εξαιρετικά...

μικρού μέρους των χρεών τους. Οι πωλήσεις, υποστηρίζει, μπορούν να φέρουν κάποια δις βραχυπρόθεσμα αλλά το δημόσιο στερείται πηγές που θα μπορούσαν να του αποδώσουν απεριορίστως περισσότερα εάν τις διατηρούσε.
Τα έσοδα από τις εκποιήσεις είναι ελάχιστα μπροστά στο χρέος των χωρών αυτών. Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ducret, «το ελληνικό κράτος δεν αγγίζει ούτε ένα ευρώ από την εκμετάλλευσή του λιμανιού του Πειραιά παρά μόνον υπό την μορφή φόρων που επιβάλλονται στις εταιρείες εκμετάλλευσης».


πηγη 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://listonplace.blogspot.com

Δραπέτης φυλακών ζήτησε από το ΄Τμήμα Ασφαλείας Κω, να του εκδώσουν νέα ταυτότητα ....!!!

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, συνελήφθη σήμερα (21-08-2010) και ώρα 01.10΄, 49χρονος ημεδαπός κάτοικος Κω, για απόδραση, πλαστογραφία και ψευδή ανώμοτη κατάθεση και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως !

Ειδικότερα, την 18-08-2010 ο ανωτέρω δράστης μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και αιτήθηκε την έκδοση Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, δηλώνοντας στοιχεία τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν συγγενικού του προσώπου, το οποίο είχε αποβιώσει. Ύστερα από διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω τυγχάνει δραπέτης των Φυλακών Κέρκυρας από το 2003, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία.
 

Όταν γράφονται και λέγονται, και από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ… Όταν οι ολιγοήμερες διακοπές του έλληνα αποτελούν όνειρο… Όταν…. Κρίμα…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ VIDEO  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....











ΠΗΓΗ:     antiitroktiko
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Μερικές Αλήθειες για τα ΜΜΕ

Μια και το θέμα των ΜΜΕ είναι πάντα επίκαιρο και τις τελευταίες μέρες δημοφιλέστατο και στο blog μας, κάνω εδώ μια επανάληψη των όσων ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο (βλ. Ο ρόλος των Ελληνικών ΜΜΕ στη διαφθορά και τη διαπλοκήκαι το πρώτο σχόλιο) προσθέτοντας κάποια ακόμη στοιχεία. 

 
Ξεκινάμε λοιπόν κάνοντας μια αναδρομή στην έναρξη του ραδιοτηλεοπτικού βίου. Η τηλεόραση ξεκίνησε, όπως προαναφέρθηκε, ως δημόσια υπηρεσία. Το κράτος έχοντας το μονοπώλιο στις συχνότητες ξεκίνησε τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση ειδήσεων και εκπομπών μέσω κρατικών συχνοτήτων. Επόμενο ήταν λοιπόν ότι η τηλεόραση αλλά και η ραδιοφωνία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του. Την εικόνα αυτή είχε κατά νου και ο συνταγματικός νομοθέτης του 1976 γι αυτό και το άρθρο για τη ραδιοτηλεόραση (άρθρο 15 παρ.2 Σ) διαμορφώθηκε ως εξής: «Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους». Ο κρατικός αυτός έλεγχος δικαιολογείται σε 2 επίπεδα α) διότι οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, οπότε ο κάτοχος τους δικαιούται σε έλεγχο της χρήσης τους και β) η μετάδοση πληροφοριών και απόψεων μέσω της τηλεόρασης πέρα από ατομικό δικαίωμα του καθενός αποτελεί και θεσμική εγγύηση για τη δημοκρατία μας με αποτέλεσμα να πρέπει να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την τήρηση των όρων ισότητας και ελεύθερης πρόσβασης όλων στην ενημέρωση. Όσο λοιπόν η τηλεόραση αποτελούσε κρατική καθαρά υπόθεση, ο κρατικός έλεγχος ήταν αυτονόητος (μάλιστα ως ένα βαθμό κατέληγε και στη λογοκρισία της τότε τηλεόρασης, καθώς η ίδια δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από προπαγάνδα υπέρ του εκάστοτε κυβερνητικού έργου). Γρήγορα, όμως, ισχυρά πρόσωπα αντιλήφθηκαν τη δύναμη της τηλεόρασης και επεξεργάστηκαν την ιδέα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Πώς όμως θα μπορούσε να συμβιβαστεί η μεσολάβηση ιδιωτικών παραγόντων στην παροχή μιας κατά βάση δημόσιας υπηρεσίας; Η λύση που δόθηκε ήταν το καθεστώς προηγούμενης αδειοδότησης. Καθένας έχει το δικαίωμα να ανοίξει ιδιωτική τηλεοπτική επιχείρηση, αφού προηγουμένως λάβει την έγκριση (υπό μορφή άδειας) από το κράτος. Η άδεια αυτή έχει για το κράτος διπλή σημασία: αφενός αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων καθώς μια άδεια θα μπορούσε να κοστίζει τουλάχιστον 3-4 εκατομμύρια ευρώ και καθώς η άδεια ανανεώνεται περιοδικά το ποσό αυτό θα εισπράττονταν σε κάθε ανανέωση της, αφετέρου αποτελεί εχέγγυο της δημοκρατικότητας της τηλεόρασης. Κι αυτό γιατί το καθεστώς κρατικής εποπτείας επιτρέπει σε κρατικούς παράγοντες να ελέγχουν την αντικειμενικότητα και την υπό ίσους όρους πληροφόρηση, την ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος, την τήρηση των όρων ανταγωνισμού και διαφήμισης…
Δεν ξέρω πόσα ακριβώς ιδιωτικά κανάλια μετρά η ελληνική τηλεόραση, ξέρω, ωστόσο ότι ούτε ένα από αυτά δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς αδειοδότησης. Κανένα από αυτά δεν έχει διοικητική άδεια, παρά μόνο προσωρινή άδεια λειτουργίας από τους ΟΤΑ προκειμένου να εκπέμπει χωρίς οι συχνότητες του να μπερδεύονται με άλλες. Αντί για την άδεια, οι ιδιωτικοί σταθμοί, εξασφάλισαν παρασκηνιακές συμφωνίες που επέτρεψαν την παράνομη στην ουσία λειτουργία τους και μάλιστα την εδραίωση της για τα καλά. Από το 1990 ως σήμερα κανείς δεν έχει ανακινήσει τα θέμα, ενώ τα κανάλια συγκαλύπτουν ή πολλές φορές εμπλέκονται σε υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.
Ο κρατικός έλεγχος, λοιπόν, που ορίζει το 15 παρ.2 φαντάζει σήμερα πέρα για πέρα ουτοπικός. Μόνη υπόνοια ελέγχου, αποτελεί αυτή που ανατέθηκε με τα επόμενα εδάφια του άρθρου 15 του Συντάγματος (όπως διαμορφώθηκε και μετά την αναθεώρηση του 2001) στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ): «Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας». To ΕΣΡ ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή ανέλαβε τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στο κράτος και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική και αντικειμενική η άσκηση ελέγχου. Στόχος όσα αναφέρονται στο τέλος του άρθρου, δηλαδή η αντικειμενική ενημέρωση, η ισότητα στην πληροφόρηση, η προστασία του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου κ.λ.π. Ότι τα κατάφερε στο ρόλο του αυτό δε θα το λέγαμε και με τόση σιγουριά… αρχικά γιατί εν τέλει τα μέλη του επηρεάζονται από τα εκάστοτε πολιτικά συμφέροντα με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να μην είναι απόλυτα δίκαιες. Δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια στη ρύθμιση των υποθέσεων, ενώ αποφασιστικό ρόλο παίζει μάλλον το κύρος και η δύναμη των προσώπων που καταγγέλλονται. Επιπλέον τα αυξημένα καθήκοντα των μελών του δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου. Τελευταίο και κυριότερο πρόβλημα βέβαια αποτελεί η διαδικασία με την επιβολή, όποτε επιβάλλονται, και την είσπραξη των προστίμων. Δεν είναι ξεκαθαρισμένο ποιος φορέας εισπράττει τα έσοδα, σε τι αξιοποιούνται και αν σε τελική ανάλυση εισπράττονται κιόλας! Εδώ ενδεικτικά αναφέρω ένα παράδειγμα: στα πλαίσια μιας εργασίας για το ΕΣΡ αναρωτηθήκαμε ποιος εν τέλει εισπράττει τα πρόστιμα, οπότε πήραμε τηλέφωνο στο ίδιο το συμβούλιο και ρωτήσαμε. Έντρομη η γραμματέας μας διαβεβαίωνε με ένα άκρως απολογητικό ύφος ότι όντως εισπράττονται αλλά η ίδια αγνοούσε περαιτέρω στοιχεία!

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε η ασυδοσία των ιδιωτικών ΜΜΕ η οποία συνδυάστηκε σαφώς και με την παρακμή της κρατικής τηλεόρασης. Οι πολιτικοί παράγοντες από τότε που βρήκαν χώρο έκφρασης και επιβολής στα ιδιωτικά κανάλια αδιαφόρησαν πλήρως για την κρατική τηλεόραση. Είμαστε η μόνη χώρα που το ποσοστό τηλεθέασης των κρατικών σταθμών δεν φθάνει ούτε καν το μισό των υπόλοιπων καναλιών τη στιγμή που τα κρατικά κανάλια άλλων χωρών, όπως π.χ το BBC στην Αγγλία είναι συνήθως πρώτα σε τηλεθέαση. Ο μόνος λόγος διατήρησης της κρατικής τηλεόρασης σήμερα είναι η απορρόφηση εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων (χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο), προκειμένου να ικανοποιούνται οι κάθε λογής πολιτικές υποσχέσεις.
Αν, λοιπόν, υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ύπαρξη αναξιοποίητων πηγών εσόδων, μπορούμε να ενημερώσουμε το κυβερνητικό επιτελείο, ότι εκπέμπουν παράνομοι σταθμοί, ότι υπάρχουν ανείσπραχτα έσοδα από πρόστιμα και ότι επιπλέον υπάρχουν δεκάδες υψηλά στελέχη κρατικών σταθμών που πληρώνονται αδρά χωρίς να κάνουν κάποια εργασία.. Αν μετά από αυτά είναι δίκαιο να στερούνται οι συνταξιούχοι τα επιδόματα τους, το αφήνω στην κρίση σας!


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ :    http://pentapostagma.blogspot.com

Χρησιμοποίησε το μωρό της για ...να ληστέψει τράπεζα!!

Την 5χρονη κόρη της ως... κάλυψη σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει μια νεαρή, προκειμένου να ληστέψει μια τράπεζα στη γερμανική πόλη Τσέμνιτζ! Η υπόθεση μάλιστα περιπλέκεται, καθώς η 34χρονη... μαμά Ντάλτον επιχείρησε να ληστέψει 2 τράπεζες σε μια μέρα και συνελήφθη και τις δύο φόρες!

«Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αφέθηκε ελεύθερη μετά την πρώτη ληστεία» σχολίασε η Γερμανική Αστυνομία, το γεγονός είναι, πάντως, ότι η 34χρονη δεν έχασε τον καιρό της μετά την πρώτη σύλληψη. Στη δεύτερη απόπειρά της... ευτυχώς δεν είχε το 5χρονο κοριτσάκι της μαζί!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πάντως, οι απόπειρες αυτές ληστείας με... μαχαίρι και μωρό αποτελούν «πράξεις απόγνωσης». 

Τα 30 πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο!!!!!!!


Ποιος πίνακας ζωγραφικής θα μπορούσε να θεωρηθεί ο ωραιότερος του κόσμου; 

Ποια παραλία, ποιο άγαλμα, ποιο… νεκροταφείο; Βρεθήκαμε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: Να περιορίσουμε τα αμέτρητα πράγματα που έχουμε δει στα ταξίδια μας στα 30 πιο ωραία.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως ίσως δεν είμαστε δίκαιοι. Έχουμε κάνει ταξίδια στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, και ίσως συμβουλευτήκαμε δεκάδες έρευνες, γκάλοπ, ιστορικούς τέχνης κι άλλους ειδικούς για να συνθέσουμε τη λίστα μας. Αλλά ακόμα κι έτσι, ποιοι είμαστε εμείς για να αποφασίσουμε ποια είναι τα πιο ωραία πράγματα στη γη;
Θα μας άρεσε να σας κάνουμε να σκεφτείτε αν έχουμε δίκιο ή αν θα μπορούσατε να προτείνετε κάτι πιο όμορφο, όπως ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα, μία σπάνια Ferrari ή ίσως κάτι άλλο.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. 

Σας παρουσιάζουμε ταπεινά τις πιο υπέροχες ομορφιές της υφηλίου και που θα τις βρείτε.

Το πιο ωραίο γυμνό
Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου (Fabrizio Giovannozzi (c) AP Photo)
Fabrizio Giovannozzi (c) AP Photo
Λυπούμαστε, αλλά όχι, οι φωτογραφήσεις του Playboy δεν παίρνουν μέρος. Ψάχνουμε πράγματα με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. Κι έτσι καταλήγουμε στο πιο διάσημη παρουσίαση του αντρικού σώματος που δημιουργήθηκε ποτέ. Ο Βαζάρι, ιστορικός τέχνης του 16ου αιώνα έγραψε: ¨Όποιος έχει δει το συγκεκριμένο έργο, δεν χρειάζεται να δει άλλο γλυπτό, είτε στην εποχή μας είτε σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου». Το άγαλμα του Δαβίδ που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος ολοκληρώθηκε το 1504, μετά από τρία χρόνια δουλειάς. Θα το βρείτε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.
Το πιο ωραίο νησί
Νησιά Μπόρα Μπόρα (Jean-pierre Pieuchot/The Image Bank/Getty Images)
Jean-pierre Pieuchot/The Image Bank/Getty Images
Αγαπημένος προορισμός πολλών διασήμων, το νησί Μπόρα Μπόρα αποτελεί μέρος της Γαλλικής Πολυνησίας. Περιτριγυρίζεται από λιμνοθάλασσα και κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ στο κέντρο του υψώνεται ένα αδρανές ηφαίστειο.
Ο πιο ωραίος μοντέρνος πίνακας
Προσωπογραφία της Adele Bloch-Bauer I (Ric Francis/AP Photo)
Ric Francis/AP Photo
Ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής του κόσμου είναι το No 5, 1948 του Τζάκσον Πόλοκ. Αλλά τα χαρακτηριστικά του έργα δεν βρίσκουν απήχηση σε όλους τους φιλότεχνους, όπως συμβαίνει πιθανότατα με τα έργα του Γκούσταβ Κλιμτ. Το πορτραίτο της Adele Bloch-Bauer I, έργο του 1907 πουλήθηκε για 135 εκ. δολάρια και είναι το τρίτο πιο ακριβό του κόσμου. Μπορείτε να το δείτε στη Neue Galerie της Νέας Υόρκης.
Το πιο ωραίο πτηνό
Κετσάλ (Kent Gilbert/AP Photo)
Kent Gilbert/AP Photo
Το κετσάλ αποκαλείται ως το πιο όμορφο πουλί του κόσμου και δεν θα διαφωνήσουμε. Την εποχή της αναπαραγωγής του, το αρσενικό αποκτά δύο έντονα χρωματισμένες ουρές που φτάνουν σε μήκος ενός μέτρου. Αλλά αυτά τα σπάνια πτηνά έχουν πανέμορφα μπλε, πράσινα και κόκκινα χρώματα όλο το χρόνο. Το κετσάλ ζει στα ορεινά, τροπικά δάση της Κεντρικής Αμερικής, κυρίως στη Γουατεμάλα και την Κόστα Ρίκα, όπου τιμούνται από την εποχή των Μάγιας και των Αζτέκων.
Το πιο ωραίο άγαλμα
Η Νίκη της Σαμοθράκης (Lonny Kalfus/Stone Sub/Getty Images)
Lonny Kalfus/Stone Sub/Getty Images
Περιγράφεται ως «το αποκορύφωμα εκατοντάδων ετών του πολιτισμού», «ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία της τέχνης» και ως απόδειξη της «σπίθας της Θείας Παρουσίας σε κάθε μορφή ζωής». Η Νίκη της Σαμοθράκης, άγαλμα του δεύτερου αιώνα προ Χριστού, προς τιμήν της Θεάς Νίκης, είναι ένα από τα πι περίφημα γλυπτά όλων των εποχών και εκτίθεται στην πιο περίοπτη θέση του Λούβρου, στο Παρίσι.
Το πιο ωραίο κάστρο
Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Diether Endlicher/AP Photo)
Diether Endlicher/AP Photo
Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς το ποιο κάστρο είχε στο νου της η Ντίσνεϊ όταν κατασκεύαζε τα θεματικά της πάρκα. Μα φυσικά το Νοϊσβάινσταϊν του Λουδουβίκου του Β’ της Βαυαρίας. Είναι ένα φανταστικό κτήριο με πύργους και οβελίσκους, κτισμένο περισσότερο για να κάνει εντύπωση παρά για οχυρωματικούς σκοπούς. Αυτό που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό το κάστρο που χτίστηκε πριν από περίπου 150 χρόνια είναι η εκπληκτική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, κάπου στις Βαυαρικές Άλπεις, όπου συχνά μοιάζει να επιπλέει στα σύννεφα. Ο ίδιος ο Λουδοβίκος είπε γι’ αυτό: «Είναι το πιο όμορφο, το πιο ιερό και το πιο απλησίαστο που μπορεί να δει άνθρωπος…»
Το πιο ωραίο προϊστορικό έργο τέχνης
Βραχογραφίες στις σπηλιές Λασκό (Pierre Andrieu/Pool/AP Photo)


Pierre Andrieu/Pool/AP Photo
Θα επιλέξουμε το απίστευτο σύμπλεγμα σπηλαίων που αποκαλείται η Καπέλα Σιξτίνα της προϊστορικής τέχνης. Τα σπήλαια του Λασκό στη νοτιοδυτική Γαλλία είναι γεμάτα με εκπληκτικά όμορφες βραχογραφίες βισώνων, αλόγων, αγελάδων και κατσικιών, ηλικίας 17 χιλιάδων χρόνων. Παρά το γεγονός πως τα σπήλαια δεν είναι πλέον ανοικτά για το κοινό, προκειμένου να προστατευθούν οι βραχογραφίες, δίπλα στο Λασκό, υπάρχει αντίγραφο του σπηλαίου και των έργων, που δημιουργήθηκαν με τις ίδιες τεχνικές και υλικά όπως και τα πρωτότυπα.
Το πιο ωραίο μοντέρνο κτήριο
Σαγράδα Φαμίλια (Topham Picturepoint/Topham Picturepoint/Press Association Images)


Topham Picturepoint/Topham Picturepoint/Press Association Images
Έγινε μεγάλη συζήτηση για το κτήριο που θα έπρεπε να επιλεγεί σε αυτή την κατηγορία, με το Guggenheim του Μπιλμπάο και το Eden Project στη Μεγάλη Βρετανία, να είναι δύο φιλόδοξοι διεκδικητές του τίτλου. Αλλά στην κορυφή βρέθηκε η θαυμάσια εκκεντρική Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους θρησκευτικούς χώρους στον κόσμο και ένα από τα πιο χρονοβόρα projects ως προς την κατασκευή τους, αφού άρχισε να κτίζεται το 1882 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, όταν θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του αρχιτέκτονά του, Αντόνι Γκαουντί.
Το πιο ωραίο αυτοκίνητο
Δύο Citroen DS δίπλα στην Αψίδα του Θριάμβου (Jacques Brinon/AP Photo)
Jacques Brinon/AP Photo
Το 2009, 20 διάσημοι σχεδιαστές αυτοκινήτων επέλεξαν το Citroen DS ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο όλων των εποχών. Ο Τζορτζέτο Τζουτζιάρο, μέλος της επιτροπής, βραβευμένος ως ο σημαντικότερος σχεδιαστής αυτοκινήτων του 20 αιώνα, δήλωσε: «Το Citroen DS είναι το μοναδικό παράδειγμα ενός αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε πραγματικά πρωτοποριακά». Το σχεδίασε ο Ιταλός Φλαμίνιο Μπερτόνι και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 προκαλώντας μεγάλη αίσθηση. Μπορείτε να το δειτε σε αρκετά μουσεία αυτοκινήτου ανά τον κόσμο.
Οι πιο ωραίες παραλίες
Η ατόλη Μπάα στις Μαλδίβες (Sakis Papadopoulos/The Image Bank/Getty Images)


Sakis Papadopoulos/The Image Bank/Getty Images
Οι Μαλδίβες φημίζονται για το σύνολο σχεδόν των παραλιών τους, ώστε είναι σχεδόν αναπόφευκτο το να φιγουράρουν στο top 10 κάθε σχετικού δημοψηφίσματος. Είναι το τέλειο μέρος για να νιώσετε ναυαγοί, με περίπου 1200 ακατοίκητα νησάκια, με λεπτή, μεταξένια άμμο, διάφανα τιρκουάζ νερά και καλειδοσκοπικούς υφάλους. Δυστυχώς, η άνοδος της στάθμης του νερού ενδέχεται να εξαφανίσει πολλά από αυτά (κατά μέσο όρο εξέχουν 1,5 μέτρο από το επίπεδο της θάλασσας)…
Ο πιο ωραίος κόλπος
Ο κόλπος Χαλόνγκ (The Image Bank/Getty Images)


The Image Bank/Getty Images
Ο Κόλπος Χαλόνγκ του Βιετνάμ είναι η επιλογή μας για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Χο Τσι Μινχ είπε κάποτε πως ο Κόλπος Χαλόνγκ είναι ένα θαύμα που δεν μπορεί να περιγραφεί. Πράγματι, πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει. Ο κόλπος είναι ένα απίστευτο θαλάσσιο σκηνικό, με περίπου 1600 νησάκια με κοφτερές άκρες, ζούγκλες και σπηλιές. Είναι εκ των φιναλίστ στην ψηφοφορία για τα 7 νέα θαύματα της φύσης.
Ο πιο ωραίος πίνακας
H Μόνα Λίζα (Jean-Pierre Muller/Getty Images)
Jean-Pierre Muller/Getty Images
Κανένα άλλο έργο τέχνης δεν έχει προκαλέσει τόσο ένθερμες εκδηλώσεις θαυμασμού, συζητήσεις κι απομιμήσεις όσο η αινιγματική Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (γνωστή και ως Τζιοκόντα). Συνεπώς, θα ήταν άδικο να μη συμπεριληφθεί στη λίστα με τα πιο ωραία πράγματα. Ολοκληρώθηκε το 1506 και σήμερα εκτίθεται πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι μπροστά σε άφωνους τουρίστες στο Λούβρο του Παρισιού.
Το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα
Κόλπος Μανίλας (Bullit Marquez/AP Photo)


Bullit Marquez/AP Photo
Ξέρουμε, ξέρουμε. Το να επιλέξεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα, είναι εξίσου δύσκολο με το να επιλέξεις την πιο ωραία νιφάδα σε χιονοθύελλα. Είναι όλα διαφορετικά και η επιλογή είναι αποκλειστικά προσωπική. Παρόλα αυτά, μερικά μέρη είναι θρυλικά για το μαγευτικό τους ηλιοβασίλεμα. Η Valle de la Luna στην έρημο Ατακάμα της Χιλής είναι ένα από αυτά. Η Σαντορίνη είναι επίσης διάσημη. Θα ξεχωρίσουμε τον κόλπο της Μανίλας στις Φιλιππίνες όπου δεκάδες ταξιδιώτες σκαρφαλώνουν έναν τεράστιο αμμόλοφο κάθε απόγευμα για να δουν ένα εκθαμβωτικό ηφαιστειώδες τοπίο γεμάτο ροζ, πορτοκαλί και μωβ αποχρώσεις. Αξέχαστη εμπειρία
Το πιο ωραίο μοναστήρι
Μοναστήρι Paro Taktsang (Manish Swarup/AP Photo)


Manish Swarup/AP Photo
Το εκπληκτικό μοναστήρι – αξιοθέατο του 17ου αιώνα κρέμεται στα απόκρημνα βράχια της κοιλάδας Παρό στο Μπουτάν. Γνωστό ως Paro Taktsang (Η Φωλιά της Τίγρης), το μοναστήρι συνεχίζει να λειτουργεί ευλαβικά με Βουδιστές μοναχούς. Το επιλέξαμε όχι μόνο για την προφανή ομορφιά του και την τοποθεσία στην οποία έχει κτιστεί 700 μέτρα πάνω από την κοιλάδα, αλλά και για το γεγονός πως παραμένει άθικτο από τον τουρισμό. Ο αριθμός των τουριστών που επιτρέπεται να το επισκεφτεί καθημερινά είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Το πιο ωραίο ταβάνι
Καπέλα Σιξτίνα ((c) Maurizio Brambatti/Pool/AP Photo)
(c) Maurizio Brambatti/Pool/AP Photo
Αυτό ήταν εύκολο. Ο Γκαίτε κάποτε έγραψε: «Όποιος δεν έχει δει την Καπέλα Σιξτίνα, δεν μπορεί να σχηματίσει επαρκή ιδέα του τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος». Αμέτρητοι ειδικοί περιγράφουν το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου ως καθοριστικό σημείο στην ιστορία της τέχνης. Η Καπέλα Σιξτίνα είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού.
Το πιο ωραίο ιστορικό κτήριο
Ταζ Μαχάλ ((c) DEA/M. BORCHI/De Agostini Editorial/Getty Images)


(c) DEA/M. BORCHI/De Agostini Editorial/Getty Images
Είναι κλισέ αλλά εξίσου ειλικρινές το να επιλέξεις το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία ως το πιο όμορφο ιστορικό κτήριο του κόσμου. Όποιος θεωρεί υπερεκτιμημένο αυτό το επιβλητικό μαρμάρινο οικοδόμημα μάλλον δεν το έχει δει ποτέ. Μοιάζει να λαμπιρίζει από ζωή. Τα υλικά του είναι γεμάτα αγνότητα, η τέχνη του ασύγκριτη και η ιστορία του συγκινητικά ρομαντική. Ο διάσημος Ινδός ποιητής Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ το περιέγραψε ως «ένα δάκρυ που κύλισε λαμπερό στο πρόσωπο της αιωνιότητας».
Η πιο ωραία μάσκα
Η μάσκα του Τουταγχαμών ((c) Upperhall Ltd/Robert Harding/Getty Images)


(c) Upperhall Ltd/Robert Harding/Getty Images
«Ήταν ένα θέαμα που ξεπερνούσε όλα τα προηγούμενα και κανείς ποτέ δεν είχε ονειρευτεί πως θα δει». Αυτό είπε ο αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ μετά την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών, του πιο εκπληκτικού ενταφιασμένου θησαυρού που ανακαλύφθηκε ποτέ. Από όλα τα ανεκτίμητα ευρήματα που εκτίθενται πλέον στο Μουσείο του Κάιρο, το πιο μεγαλειώδες είναι αναμφισβήτητα η μάσκα του. Φτιαγμένη από ατόφιο χρυσάφι και στολισμένη με πολύτιμους λίθους, η μάσκα του Τουταγχαμών είναι ένα από τα εξαίσια αριστουργήματα που φτιάχτηκαν ποτέ από χρυσό.
Ο πιο ωραίος υπόγειος σιδηρόδρομος
Στάση Kievskaya στο Μετρό της Μόσχας ((c) Frans Lemmens/The Image Bank/Getty Images)


(c) Frans Lemmens/The Image Bank/Getty Images
Οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν κάνεις συζήτηση περί ομορφιάς. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί σταθμοί που κόβουν την ανάσα του επιβάτη – συνήθως με φουτουριστική διακόσμηση (εκτός κι αν κόβεις βόλτες με το Αθηναϊκό Μετρό). Θα δώσουμε την ψήφο μας σε ένα παράδειγμα της παλιάς σχολής. Οι σταθμοί του Μετρό της Μόσχας (πρωτολειτούργησε τη δεκαετία του 1930) πρέπει να είναι οι πιο φανταχτερά διακοσμημένες στάσεις του κόσμου. Τεράστιοι πολυέλαιοι, γύψινα ταβάνια, καμάρες και τοίχοι ζωγραφισμένοι στο χέρι, σε κάνουν να νιώθεις πως την επόμενη στιγμή οι επιβάτες θα αρχίσουν επιτόπου να χορεύουν βαλς.
Το πιο ωραίο μέρος για κατάδυση
Δύτες στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας ((c) Jeff Hunter/Photographer's Choice RF/Getty Images)


(c) Jeff Hunter/Photographer’s Choice RF/Getty Images
Επίσης εύκολη απόφαση. Ο μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας δεν έχει αντίπαλο σε ομορφιά. Απλώνεται σε μήκος 2600 χιλιομέτρων στην ακτή του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και συναποτελείται από αρκετές χιλιάδες υφάλους και περίπου 900 νησιά. Ο ύφαλος αποτελεί καταφύγιο χιλιάδων ειδών. Θαλάσσιοι δράκοι (είδος ιππόκαμπου), κροκόδειλοι και 125 είδη καρχαρία ζουν εδώ.
Το πιο ωραίο νεκροταφείο
Άγαλμα στο κοιμητήριο Highgate ((c) Yui Mok/PA Archive/Press Association Images)


(c) Yui Mok/PA Archive/Press Association Images
Θάνατος. Ταφή. Αποσύνθεση. Λέξεις που δεν είναι ακριβώς συνώνυμες με την ομορφιά. Αλλά πολλά μπορούν να λεχθούν για τη μελαγχολική χάρη των κοιμητηρίων. Και το Λονδίνο δύσκολα μπορεί να βρει αντίπαλο σε αυτή την κατηγορία. Ανάμεσα στα απόκοσμα νεκροταφεία του, ξεχωρίζει το Highgate, μία άκρως ατμοσφαιρική έκθεση επιμελώς σκαλισμένου μαρμάρου και γρανίτη. Φιλοξενεί επίσης, μερικές διάσημες τελευταίες κατοικίες, όπως αυτές του Καρλ Μαρξ και του Ντάγκλας Άνταμς.
Το πιο ωραίο βιβλίο
Το βιβλίο του Κελς ((c) O'Brien Press/PA Archive/Press Association Images)


(c) O’Brien Press/PA Archive/Press Association Images
Κάποτε το περιέγραψαν ως έργο αγγέλων. Το Βιβλίο του Κελς είναι ένα πλούσια εικονογραφημένο Λατινικό χειρόγραφο Κελτών μοναχών του 8ου αιώνα κι ένας από τους σπουδαιότερους εθνικούς θησαυρούς ολόκληρης της Ιρλανδίας. Τα επίπονα και περίπλοκα σχέδιά του είναι τόσο περίτεχνα που συχνά το κείμενο είναι σχεδόν αδύνατο να διαβαστεί. Το βιβλίο (ή βιβλία, μιας και είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη) εκτίθεται στην βιβλιοθήκη του Κολεγίου Τρίνιτι στο Δουβλίνο.
Το πιο ωραίο συντριβάνι
Το ξενοδοχείο Bellagio και τα συντριβάνια του ((c) Joe Cavaretta/AP Photo)


(c) Joe Cavaretta/AP Photo
Θα μπορούσαμε να έχουμε επιλέξει τη Φοντάνα Ντι Τρέβι, το κλασικό αριστούργημα της Ρώμης ή ένα σιντριβάνι στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας που πετάει το νερό σε ύψος μεγαλύτερο του Πύργου του Άιφελ. Ωστόσο, καταλήξαμε στο Λας Βέγκας. Τα συντριβάνια του ξενοδοχείου Bellagio είναι η πιο εντυπωσιακή επίδειξη με νερό στον κόσμο, όπου πίδακες και φώτα έχουν χορογραφηθεί υπέροχα. Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη με 1200 εκτοξευτήρες νερού και 4500 φώτα.
Η πιο ωραία θέα
Επισκέπτες σε ειδικό μπαλκόνι στο Γκραντ Κάνιον ((c) Ross D. Franklin/AP Photo)


(c) Ross D. Franklin/AP Photo
Δεν δυσκολευτήκαμε να καταλήξουμε στο μέρος με την πιο υπέροχη θέα της υφηλίου. Με μήκος που φτάνει τα 446 χιλιόμετρα, πλάτος τα 29 και βάθος τα 1,6, το Γκραντ Κάνιον είναι μία συγκλονιστική άβυσσος με μαγευτικές αποχρώσεις, λαβυρινθώδη αυλάκια και βράχους ηλικίας 2 δισεκατομμυρίων ετών. Είναι λογικό λοιπόν, να προσελκύει ετησίως περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες, που μένουν άναυδοι μπροστά σε ένα από τα σπουδαιότερα θεάματα της Γης.
Ο πιο ωραίος στρατός
Ο πήλινος στρατός του Κιν Σι Χουάνγκ ((c) Sergey Ponomarev/AP Photo)


(c) Sergey Ponomarev/AP Photo
Οι πολεμιστές και τα άλογα από τερακότα στην Κίνα είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά αρχαιολογικά ευρήματα του 20ου αιώνα. Πρόκειται για ολόκληρο στρατό που υπολογίζεται πως αποτελείται από περίπου 8000 ανθρωπίνου μεγέθους διαφορετικές φιγούρες στρατιωτών, καθώς και δεκάδες άρματα και άλογα, όλα πανέμορφα σκαλισμένα σε πηλό, και ο οποίος βρέθηκε σε ένα χωράφι του Λιντόνγκ στην επαρχία Σιάν το 1974. Η Unesco τον περιέγραψε ως «αριστούργημα ρεαλισμού». Οι στρατιώτες φιλοτεχνήθηκαν γύρω στο 210 προ Χριστού για να υπερασπιστούν τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, Κιν Σι Χουάνγκ, στη μετά θάνατο ζωή του.
Ο πιο ωραίος καταρράκτης
Οι καταρράκτες Ιγκουαζού ((c) Andre Penner/File/AP Photo)


(c) Andre Penner/File/AP Photo
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι πιο διάσημοι του κόσμου. Οι καταρράκτες Angel στη Βενεζουέλα οι πιο ψηλοί. Της Βικτωρίας έχουν τον μεγαλύτερο μονοκόμματο καταρράκτη. Αλλά οι πιο όμορφοι; Για εμάς αυτοί είναι οι καταρράκτες Ιγκουαζού, στα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας. Αποτελούνται από 275 καταρράκτες, απλώνονται σε πλάτος 2 χιλιομέτρων και ο όγκος του νερού που πέφτει φτάνει κατά μέσο όρο τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα ανά δευτερόλεπτο. Όλο αυτό γίνεται πιο εντυπωσιακό από το παρθένο δάσος που τους περιτριγυρίζει αλλά και το θαυμάσιο σχήμα τους, που σε σημεία σου δημιουργεί την εντύπωση πως βρίσκεσαι κυκλωμένος από υδάτινα τείχη.
Τα πιο ωραία αρχαία ερείπια
Μάτσου Πίτσου ((c) Matt Champlin/Flickr/Getty Images)


(c) Matt Champlin/Flickr/Getty Images
Το Μάτσου Πίτσου είναι μία από τις πιο γνωστές αρχαιολογικές τοποθεσίες του κόσμου για έναν λόγο: είναι απίστευτο. Χτίστηκε στην ακμή του πολιτισμού των Ίνκας, τον 15ο αιώνα και ανακαλύφθηκε ξανά από τον Χίραμ Μπίνγκαμ το 1911. Η αποκομμένη πόλη στη στενή κορυφή ενός βουνού που περικυκλώνεται από κάθετους ορεινούς όγκους και δάση από σύννεφα συνθέτουν το σκηνικό. Τα γιγάντια τείχη του, τα κτήρια και τα επίπεδά του, δεν είναι ορατά από κάτω, αλλά σχηματίζουν ένα απίστευτο θέαμα σε σχήμα κόνδορα (όπως τουλάχιστον πίστευαν οι ίδιοι οι Ίνκας) για τους θεούς.
Η πιο ωραία λίμνη
Λίμνη Ατιτλάν ((c) Rodrigo Abd/AP Photo)


(c) Rodrigo Abd/AP Photo
Κι εδώ υπήρχε έντονος συναγωνισμός με λίμνες στον Καναδά (Peyto), τη Βολιβία και την Κίνα (Five Flower Lake), αλλά η Ατιτλάν, η βαθύτερη λίμνη της Κεντρικής Αμερικής, κέρδισε τον τίτλο. Η λίμνη γεμίζει έναν τεράστιο κρατήρα ηφαιστείου που υπολογίζεται πως σχηματίστηκε πριν από 84 χιλιάδες χρόνια.
Ο πιο ωραίος κήπος
Πίνακας του Κλοντ Μονέ ((c) Sang Tan/AP Photo)


(c) Sang Tan/AP Photo
Αν ήταν αρκετοί για έναν από τους πιο αγαπημένους ζωγράφους τοπίων όλων των εποχών, τότε είναι και για εμάς. Οι πανέμορφοι κήποι του Ζιβερνί στην ανατολική Νορμανδία είναι ένα ζωντανό έργο τέχνης, που δημιούργησε ο ίδιος ο ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Κλοντ Μονέ προκειμένου να τους ζωγραφίσει. Το αποτέλεσμα ήταν μερικοί από τους πιο σπουδαίους πίνακες του 20ου αιώνα. Οι κήποι φτιάχτηκαν από το 1883 ως το 1926 και αποκαταστάθηκαν θυμίζοντας το περασμένο τους μεγαλείο το 1976. Λουλουδένια κρεβάτια, κουρτίνες από ιτιές και στρώματα από νούφαρα ξεχωρίζουν μέσα σε αυτούς.
Το πιο ωραίο παλάτι
Αλάμπρα ((c) Victor R. Caivano/AP Photo)


(c) Victor R. Caivano/AP Photo
Τα παλάτια κατασκευάζονται ως επίδειξη πλούτου και μεγαλοπρέπειας, επομένως κι εδώ υπήρχαν άφθονοι υποψήφιοι για τον τίτλο. Η Αγία Πετρούπολη, οι Βερσαλλίες, η Απαγορευμένη Πόλη, η Ποτάλα… η λίστα μπορεί να συνεχίζεται για πολύ. Αλλά το πιο ονειρεμένο παλάτι είναι η Αλάμπρα στη Γρανάδα της Ισπανίας. Κατασκευάστηκε από τους Μαυριτανούς μονάρχες το 14ο αιώνα και είναι ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, ως αντανάκλαση λες, μέρους της ιστορίας του ως καταφύγιο καλλιτεχνών και διανοούμενων.
Ο πιο ωραίος δρόμος
Η Σαμπς Ελιζέ με την Αψίδα του Θριάμβου στο βάθος ((c) Michel Euler/AP Photo)


(c) Michel Euler/AP Photo
Γνωστή στη Γαλλία ως «η πιο ωραία λεωφόρος του κόσμου», η λεωφόρος Σαμπς Ελιζέ στην καρδιά του Παρισιού είναι πράγματι ένας από τους πιο διάσημους, ακριβούς και όμορφους δρόμους του πλανήτη. Έχει στη μία της άκρη, την ιστορική Αψίδα του Θριάμβου και στα 2 χιλιόμετρά της, μπορεί να βρει κανείς καταστήματα των διασημότερων brands του κόσμου, καφετέριες κι όμορφα μικρά πάρκα. Ο δήμος του Παρισιού προσπαθεί να διατηρήσει με κάθε τρόπο τον μοναδικό της χαρακτήρα, απαγορεύοντας συχνά σε μεγάλες διεθνείς αλυσίδες να ανοίξουν καταστήματά τους στη Σαμπς Ελιζέ.

via
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.dinfo.gr

Ρωσία: Σάλταρε και νομίζει πως είναι ο Χριστός!!!

Ο εικονιζόμενος θρησκευτικός ηγέτης είναι ο Βησσαρίων, που εμφανίζεται σαν ο «νέος Χριστός». Ο Ρώσος... πρώην αστυνομικός άφησε πίσω του το παρελθόν του και το κοσμικό όνομά του Σεργκέι Τόροπ και δημιούργησε το 1991 μία σέχτα.

Τα μέλη της προσφέρουν τις περιουσίες τους υπέρ της κατασκευής της «Πόλης του Ήλιου» στους πρόποδες ενός βουνού όπου ζει ο ηγέτης τους.


Η ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας υποστηρίζει πως σέχτες όπως αυτή του Βησσαρίωνα, που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, καταστρέφουν την ηθική υγεία του έθνους και για το λόγο αυτό ζητεί την απαγόρευσή τους.


Freegossip
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://korkos.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΤΟ 6% ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ,ΤΟ ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΠΛΟ,ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ;;;;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ...Ή ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ;;;;
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Δεκάδες αστυνομικοί που κάθονται στην καρέκλα ψυχιάτρων και ψυχολόγων υποχρεώνονται μετά το τέλος των ψυχοτεχνικών τεστ να παραδώσουν το όπλο και να πιάσουν το... στυλό!Τα αποτελέσματα των ψυχιατρικών εξετάσεων των ενόπλων αστυνομικών προκαλούν ανησυχία για το ποιοι είναι τελικά οι... ένοπλοι φύλακές μας και ταυτόχρονα μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.Το ποσοστό εκείνων που κρίνονται ακατάλληλοι να πιάνουν όπλο ξεπερνά το 6%! Μέχρι στιγμής, και μόνο στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, από τους 1.800 ένστολους που υπεβλήθησαν στα ψυχοτεχνικά τεστ, οι 110 αποφασίστηκε από τις επιτροπές να παραδώσουν το υπηρεσιακό τους όπλο και να περάσουν σε δουλειές γραφείου... Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί δύο αντίπαλα στρατόπεδα, τα οποία βρίσκονται με... το χέρι στη σκανδάλη.

Από τη μία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στηρίζει το έργο των επιτροπών στην προσπάθειά του να αποσοβήσει στο μέλλον φαινόμενα... Κορκονέα. Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το υπουργείο ενεργοποίησε νόμο του 2003 που δεν είχε εφαρμοστεί (!) και προέβλεπε την υποχρεωτική ψυχιατρική εξέταση των ενόπλων.
Από την άλλη, οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση ότι με τον τρόπο που γίνεται η εξέταση «τους βγάζουν τρελούς» και ακατάλληλους να φέρουν όπλο, υποβαθμίζοντάς τους και... οικονομικά, αφού τους αφαιρείται το επίδομα μαχιμότητας!
Στη σκιά των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια, το υπ. Δημόσιας Τάξης (τότε) αποφάσισε την ενεργοποίηση του νόμου του 2003, όμως λίγους μήνες αργότερα και μετά τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των επιτροπών. Από τον περασμένο Φεβρουάριο ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο νόμος και διατάχτηκε η επαναλειτουργία των επιτροπών.

Στο άρθρο 2 του Νόμου, που ισχύει από το 2003, ορίζεται:
Οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για την καταλληλότητά τους να φέρουν όπλο.
Αυτή η εξέταση διενεργείται μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτησή τους από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.
Γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η επιτροπή διερευνά, με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου.
Αστυνομικοί, που κόπηκαν και παρέδωσαν το όπλο τους, με δική τους πρωτοβουλία απευθύνθηκαν για εξέταση σε ψυχίατρους του ΑΧΕΠΑ. Από τη νέα εξέταση, από ψυχιάτρους οι οποίοι αγνοούσαν την απόφαση της επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ., κρίθηκαν ψυχικά υγιείς για να λάβουν άδεια οπλοφορίας...

Οι επιτροπές
Τι ερωτήσεις κάνουν στα τεστ
Οι επιτροπές απαρτίζονται από έναν ψυχίατρο και δύο ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί καλούνται να απαντήσουν σε ποικίλα ερωτήματα όπως:
Μπαίνεις στο σπίτι σου και βλέπεις να βιάζουν την κόρη σου. Οπλοφορείς. Πώς αντιδράς;
Πιστεύεις στον Θεό; Αν ναι, πιστεύεις ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται ανάμεσά μας άγγελοι και άγιοι;
Είσαι άνω των 35 χρόνων. Δεν έχεις δημιουργήσει οικογένεια. Θεωρείς ότι έχεις αποτύχει στη ζωή σου;
Πώς πιστεύεις ότι σε βλέπουν οι άλλοι;
Φοβάσαι, και τι;
Νομίζεις ότι σε παρακολουθούν;
Πιστεύεις στα ζώδια;
Πώς είναι το σεξ με τη σύντροφό σου;

ΔΗΛΩΣΗ
«Ζούμε μία... τρελή κατάσταση, που έχει φέρει τους συναδέλφους στα όρια της υπομονής τους», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής.
«Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι τριμελείς επιτροπές, για μας είναι λανθασμένη και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για το μέλλον. Με πολύ μεγάλη ευκολία και καλώντας τους αστυνομικούς να περάσουν από τεστ που κρίνονται επιεικώς περίεργα χαρακτηρίζουν όλους τους "κομμένους" ως άτομα που δεν διαθέτουν το προσόν της εύκολης προσαρμοστικότητας στις συνθήκες που δημιουργούνται».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ζητούν να εξετάζονται από ανεξάρτητη επιτροπή
Η Ενωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης με επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον καλεί να αναθεωρήσει τον τρόπο των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών. «Εάν εξεταζόμενος αστυνομικός έχει επισκεφθεί, όπως προκύπτει από το προσκομιζόμενο βιβλιάριο υγείας του, για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία, ακόμη και στο μακρινό παρελθόν, ψυχολόγο, απορρίπτεται.
Πέραν αυτού δεν προβλέπεται άσκηση "ένδικων μέσων" ήτοι άμεση επανεξέταση του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται τελεσίδικη κρίση και ουσιαστικά θέσπιση της επιστημονικής αυθεντίας των εν λόγω επιτροπών», τονίζεται στην επιστολή.

Στιγματίζονται...
«Τούτο είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες αξιόμαχοι συνάδελφοί μας, με πολυετή πείρα, να χαρακτηρίζονται ως μη κατάλληλοι να φέρουν όπλο και συνακόλουθα να τους αφαιρείται το όπλο, με συνέπεια όχι μόνο να στιγματίζονται υπηρεσιακά και κατ' επέκταση κοινωνικά και οικογενειακά, αλλά και να τους προκαλείται σοβαρότατη οικονομική ζημιά αφού τους αφαιρείται το επίδομα ειδικής απασχόλησης».
Οι αστυνομικοί ζητούν να εξετάζονται και από δεύτερη, ανεξάρτητη επιτροπή πριν τη λήψη οριστικής απόφασης για την ψυχική τους υγεία και απαιτούν ακόμη να τους κοινοποιείται ο λόγος που κρίνονται μη ικανοί να φέρουν όπλο, να είναι μάχιμοι δηλαδή, κάτι που καταγγέλλουν ότι τώρα δεν τους γνωστοποιείται από κανέναν, με αποτέλεσμα όλοι να τους εκλαμβάνουν «ως τρελούς και ανισόρροπους»!
Οι συνδικαλιστές ζητούν στην επιστολή τους: «Να αναθέσετε σε επιτροπές έγκυρων πανεπιστημιακών επιτροπών συναφών ειδικοτήτων, σε συνεργασία με τους υπάρχοντες ψυχολόγους - ψυχιάτρους εκ του Σώματος, τη διαμόρφωση επιστημονικής διαδικασίας, που να αποτυπώνει αντικειμενικά την προσωπικότητα του εξεταζόμενου αστυνομικού».


ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ


ΠΗΓΗ:   http://prezatv.blogspot.com

Η φωτιά αποκάλυψε αποθήκες λαθραίων τσιγάρων. Μάθαμε να είμαστε "συνένοχοι" με τη σιωπή μας!

''Βιομηχανία τσιγάρων'' στην Κασσανδρεία που είχε στηθεί στην περιοχή σε έκταση 20 στρεμμάτων περιφραγμένη με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα (!!!) μέσα στο δάσος και κανένας δεν το είχε πάρει είδηση (κάποιοι μιλούν και για ρώσικη μαφία!)!

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, παραθερίζοντας στη Χαλκιδική, ασχολήθηκε και με υπηρεσιακά θέματα!
Επισκέφθηκε την ΔΟΥ Κασσανδρείας.
Δε γνωρίζουμε αν η επίσκεψή του ήταν τυχαία ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάποιοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα πρέπει να αρχίσουν ΠΛΕΟΝ να ανησυχούν!
-ΔΟΥ, αστυνομία, τελωνεία, Δασαρχεία, Διευθύνσεις Δασών κ.λ.π.!
Έμεινε, μαθαίνουμε, έκπληκτος για τα όσα πληροφορήθηκε για τη γνωστή "βιομηχανία τσιγάρων" στην Κασσανδρεία που είχε στηθεί στην......

..περιοχή σε έκταση 20 στρεμμάτων περιφραγμένη με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα (!!!) μέσα στο δάσος και κανένας δεν το είχε πάρει είδηση (κάποιοι μιλούν και για ρώσικη μαφία!)!
Και το σημαντικότερο, και πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έμεινε έκπληκτος που δεν ήρθε σε γνώση του Υπουργείου μία τόσο σημαντική υπόθεση, ούτε πήρε τις διαστάσεις που μάλλον έπρεπε σε δημοσιογραφικό επίπεδο!
Κοινώς μάλλον ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ!

Ολόκληρη "καπνοβιομηχανία" είχαν στήσει στη Σίβηρη, στην Κασσανδρεία!
Ένα τυχαίο γεγονός (φωτιά) στάθηκε αιτία να ανακαλυφθεί το "εργοστάσιο"!
Κρίμα γιατί με την οικονομική κρίση και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων όλοι θα είχαμε κάποιο κέρδος (έτσι μας έμαθαν να σκεφτόμαστε) !

Ολόκληρη "καπνοβιομηχανία", κόσμος πήγαινε-έλα μέσα στο δάσος κανείς δεν πήρε χαμπάρι τίποτα (έτσι μας έμαθαν να βλέπουμε)!

Και φυσικά κανείς δεν άκουσε τίποτα, αφού έτσι έπρεπε (μας έμαθαν να μην ακούμε και να μη μιλάμε)!
-Τέλος πάντων και σ' άλλα με υγεία! Σε όλους τους τομείς έτσι είμαστε, δεν ξέρουμε, δε βλέπουμε, δεν ακούμε, δε μιλάμε, ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ τη σκιά μας, ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ! Μάθαμε να είμαστε "συνένοχοι" με τη σιωπή μας!
 

ΠΗΓΗ:   http://dunamitis.blogspot.com

Διαρρήκτες με άδεια...στομάχια!!!!

Η…  πείνα και η δίψα πρόδωσαν τρεις επίδοξους διαρρήκτες που χτύπησαν ισάριθμα καταστήματα  στα Γιάννινα, την Δράμα και  τον Βόλο! Και οι τρεις πιάστηκαν  έχοντας στα χέρια τα κλοπιμαία,  που και σε όλες τις περιπτώσεις ήταν… τρόφιμα και ποτά!

Στα Ιωάννινα, ένας 35χρονος έσπασε την τζαμαρία μιας καφετέριας και μπήκε μέσα για να κλέψει. Άρπαξε ένα ράδιο cd,  τον αποκωδικοποιητή της ψηφιακής τηλεόρασης και 60 ευρώ από το ταμείο, αλλά πριν φύγει
επισκέφθηκε το… ψυγείο και πήρε όσα τρόφιμα και αναψυκτικά μπορούσε να σηκώσει! Όμως, η καθυστέρηση αυτή οδήγησε στην σύλληψή του, καθώς ο ιδιοκτήτης της καφετέριας αντιλήφθηκε την διάρρηξη και ειδοποίησε την Αστυνομία που τον εντόπισε πριν απομακρυνθεί!

Στην Δράμα, στόχος ενός 31χρονου Έλληνα έγινε ένα… μπουγατσοπωλείο! Έσπασε την βιτρίνα και άρχισε να αρπάζει να κλέψει μπουγάτσες και χρήματα. Όμως, τον αντιλήφθηκαν περίοικοι, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία και, λίγο αργότερα, τον συνέλαβαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..


Στον Βόλο, ένας 30χρονος άεργος εισέβαλε σε αποθήκη σούπερ μάρκετ παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα και έκλεψε 84 μπουκάλια διάφορων ποτών και 17 πακέτα καφέ! Όμως, εντοπίστηκε πριν απομακρυνθεί (και πριν βάλει… γουλιά στο στόμα του) και συνελήφθη!


protothema.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://laikoyra.blogspot.com

Οι μετανάστες επιστρέφουν στην Αλβανία

Οι μετανάστες επιστρέφουν στην Αλβανία και απολαμβάνουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις...
Η κυβέρνηση στα Τίρανα θέλει να εκμεταλλευτεί την τάση επιστροφής των Αλβανών στην πατρίδα και....
φροντίζει να τους κρατήσει...
Ετοιμάζονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές.
Οι αυξήσεις

Χαμηλές συντάξεις 6%
Υψηλές συντάξεις 4%
Αγροτικές συντάξεις 10%
Την ίδια ώρα προβλέπονται και
αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίοι θα δουν τα εισοδήματα τους να φθάνουν από τα 16.120 λεκ (περίπου 118 ευρώ), όπου είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα στα 16.820 (123 ευρώ).
Αυξήσεις όμως θα δουν και οι υψηλόμισθοι Αλβανοί, καθώς ο ανώτατος μισθός από τα 80.600 λεκ ( 590 ευρώ) που είναι σήμερα θα αγγίξει τα 84.100 (περίπου στα 618 ευρώ).
Κι αν αναρωτιέστε που θα βρεθούν τα χρήματα για τις αυξήσεις, η αλβανική κυβένρηση ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμο το σχέδιο. Δραστικές περικοπές στις δαπάνες του δημόσιου τομέα για το καλό των πολιτών!


 tro-ma-ktiko 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dinatos.blogspot.com

Φωτιά παίρνουν τα Τιμολόγια της ΔΕΗ...

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σταδιακά έως τον Ιούνιο του 2013. 
 
Παροπλίζονται μέχρι το 2020 λιγνιτικές μονάδες της δημόσιας επιχείρησης, ενώ για 10 χρόνια θα διατίθεται στους ιδιώτες ισχύς ρεύματος που παράγεται από τον φθηνό λιγνίτη... Ετσι η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το νέο μνημόνιο, προχωρά στην ομαλή απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προσπαθώντας να αποφύγει την ιδιωτικοποίηση ή το βίαιο σπάσιμο της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα ως προς τα τιμολόγια το κείμενο αναφέρει τα εξής: «η κυβέρνηση θα υιοθετήσει έναν μηχανισμό ώστε να διασφαλίσει ότι τα ρυθμιζόμενα από αυτή τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας αντανακλούν, σταδιακά και το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής της αγοράς, με εξαίρεση τους ευάλωτες καταναλωτές. Η κυβέρνηση θα παράσχει έναν αναθεωρημένο ορισμό των ευάλωτων καταναλωτών κι ένα τιμολόγιο γι’ αυτή την κατηγορία».
Πηγές αναφέρουν ότι μέσα στον Σεπτέμβριο η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα ανακοινώσει τη σύντμηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από 32 που είναι σήμερα σε οκτώ. Για να ανταγωνίζονται οι ιδιώτες τη δημόσια επιχείρηση θα αυξηθούν σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 οι τιμές ρεύματος στα οικιακά και τα αγροτικά τιμολόγια. Αυτά επιδοτούνται σήμερα από τη ΔΕΗ, για να ασκεί κοινωνική πολιτική η κυβέρνηση, εμποδίζοντας, όμως, έτσι την είσοδο των ιδιωτών. 
 
fimotro 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://aetos-grevena.blogspot.com

Τρόμος στην Ηλεία: Άνοιξε πυρ για να διώξει παιδί που έπαιζε!!!

Ένας ηλικιωμένος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον 12χρονου παιδιού...

επειδή έπαιζε και δεν τον άφηνε να κοιμηθεί! Το απίστευτο περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη (19-08-2010) στις 12.30 το μεσημέρι. Το 12χρονο παιδί αγνόησε την προειδοποίηση του ηλικιωμένου και συνέχιζε να παίζει έξω από το σπίτι του γέροντα. Μάλιστα για να αποφευχθούν τα χειρότερα έσπευσε στο σημείο ο πατέρας του παιδιού, με σκοπό να το απομακρύνει. Δεν πρόλαβε όμως...

Ο ηλικιωμένος είχε οπλίσει την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον του παιδιού και του πατέρα του! Στην περιοχή επικράτησε πανικός! Πατέρας και γιος πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας και κατήγγειλαν τα όσα είχαν συμβεί. Αμέσως σχηματίστηκε δικογραφία και από εκείνη τη στιγμή ο γέροντας έχει εξαφανιστεί και αναζητείται!


newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ :    http://windmo.blogspot.com

Νέο Μνημόνιο πίσω απο την πλάτη του λαού.....

To επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου, το οποίο πέρασε έτσι απλά στη ραστώνη του καλοκαιριού και με τα μπάνια του λαού σε πλήρη εξέλιξη δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει έτσι. 

Ισως οι εφημερίδες και τα επικοινωνιακά κέντρα της κυβέρνησης να λένε ότι δεν είναι παρά το Μνημόνιο που....
ψηφίσαμε και τίποτε άλλο, ωστόσο, υπάρχουν πολλά κρυφά σημεία που θα αποκαλυφθούν και θα προκαλέσουν πάταγο. Δεν είναι απλά ένα επικαιροποιημένο κείμενο, είναι ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, συνέχεια του προηγουμένου, το οποίο περιλαμβάνει νέα μέτρα για το 2011. Είναι οι νέες εντολές της Τρόϊκας που πρέπει η κυβέρνηση να εκτελέσει και μαζί να «εκτελέσει» τον ελληνικό λαό.
Και το ερώτημα που θέτουμε πλέον όλοι είναι ένα: Να δεχθούμε ότι το μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή ήταν απαραίτητο. Είναι όμως μόνο αυτό, ή υπάρχουν κρυφές συμφωνίες τις οποίες δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός;
Διότι αν κάθε λίγο και λιγάκι επικαιροποιείται το κείμενο και προστίθενται και νέα μέτρα τότε μιλάμε για συνταγματική εκτροπή
. Μιλάμε για «κρυφά βιβλία» και για συμβάσεις αποικιοκρατικές που υπέγραψε η κυβέρνηση και οι οποίες δεσμεύουν την Ελλάδα για πολλά χρόνια.
Σύμφωνα με το επικειαροποιημένο κείμενο, τους επόμενους μήνες θα βρεθούμε μπροστά σε:
1. Νέα μέτρα στο ασφαλιστικό. Μέχρι το καλοκαίρι του 2011 η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει πάλι το νόμο, κι αυτή τη φορά να πιάσει τις συντάξεις και να τις αλλάξει τα φώτα. Μείωση συντάξεων ζητούν οι Τροϊκάνοι, επιβολή φόρων στις μεσαίες και μεγάλες συντάξεις κάτι σαν δεύτερο ΛΑΦΚΑ δηλαδή προκειμένου να πληρώνεται το εφάπαξ του Δημοσίου. «Οποιεσδήποτε περαιτέρω προσαρμογές, αν χρειαστεί, θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2011 σε διαβούλευση με ειδικούς εμπειρογνώμονες, όπως προβλέπεται στο νόμο 3863», λέει το κείμενο.
2. Θα δούμε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος έως και 50% μέχρι το 2013. Με πρόσχημα τη μεταμόρφωση της ΔΕΗ σε πιο «πράσινη» και την αναγκαιότητα νέων επενδύσεων, θα πληρώνουμε τόσο ακριβά το ρεύμα που θα σκεφτόμαστε να ανοίξουμε την τηλεόραση. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα. Η περίφημη απελευθέρωση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση θα φέρει μείωση τιμών; Μάλλον περί κοροϊδίας πρόκειται. Λέει το νέο μνημόνιο: «Σταδιακή εισαγωγή «πράσινου φόρου» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με απόδοση 300 εκατομμυρίων ευρώ στο 2011».
3. Ετοιμάζεται η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Αν για τους έχοντες είναι συνηθισμένο να πληρώνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να έχουν την υγεία τους, για τους φτωχούς το δημόσιο νοσοκομείο είναι το τελευταίο αποκούμπι. Η Τροϊκα ζητά συμμετοχή των ασθενών στα έξοδα με την πληρωμή εισιτηρίου. Σήμερα είναι τρία ευρώ αλλά σχεδόν ποτέ δεν ισχύει ενώ ήδη η Μαριλίζα ετοιμάζει αύξησή του. Επίσης, με τα ολοήμερα νοσοκομεία η επίσκεψη το απόγευμα σε ένα νοσοκομείο θα στοιχίζει μια περιουσία. Στόχος, λέει, είναι τα έσοδα των νοσοκομείων το 2011 να είναι πάνω από 80 εκατ. ευρώ.
4. Θα έλθουν απανωτές αυξήσεις – σοκ σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης λόγω του ΦΠΑ ο οποίος θα ισχύσει στον ανώτατο συντελεστή 23%. Λέει το μνημόνιο για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα: «Διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής σε υπηρεσίες οι οποίες σήμερα εξαιρούνται και μεταφορά σημαντικού ποσοστού (τουλάχιστον 30%) των αγαθών και υπηρεσιών που σήμερα εμπίπτουν στο μειωμένο κανονικό συντελεστή, με απόδοση 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, ή μέτρο ισοδύναμης απόδοσης που θα συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
5. Θα γεμίζει η Ελλάδα τζόγο και φρουτάκια αφού προβλέπεται: «Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατομμύρια ευρώ από ετήσια δικαιώματα.
6. Σειρά μέτρων που έχουν αναγγελθεί και έρχονται όπως: Διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με στόχο την αποκόμιση τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ επιπρόσθετα έσοδα:
-  Αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση (τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ).
-  Συλλογή του ειδικού τέλους για ημιυπαίθριους χώρους (τουλάχιστον 800 εκατομμύρια το χρόνο).
-   Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας με απόδοση τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτά σε μια πρώτη ματιά του επικαιροποιημένου κειμένου το οποίο είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα στον τάφο που δεν είχε μπει.
Ζωή σε μας…



Διαβάστε όλο το νέο Μνημόνιο εδώ:
http://www.antinews.gr/?p=58204
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dinatos.blogspot.com

Τα 10 παιδιά θαύματα του πλανήτη!!!!

Ανγκ Γιονγκ


Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου που πήγε στο πανεπιστήμιο στα 3


Η διάνοια από την Κορέα γεννήθηκε το 1962 και από πολύ μικρός έδειξε την διαφορετικότητά του. Πιθανότατα είναι το πιο έξυπνο παιδί που έχει περάσει ποτέ από τον πλανήτη.


Συγκεκριμένα είναι «αναγνωρισμένος» από το βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο -ξεπερνάει το 210, όταν ο μέσος έξυπνος άνθρωπος είναι περίπου στο 100.


Ο Κιμ Ανγκ Γιονγκ όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών μπορούσε να διαβάζει κορεάτικα, ιαπωνικά, γερμανικά και αγγλικά. Μόλις έσβησε τα 5 κεράκια του, μπορούσε να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, ενώ λίγο αργότερα βγηκε στην τηλεόραση και έδειξε τα διπλώματα (επιπέδου Proficiency) που είχε αποκτήσει στα κινέζικα, τα ισπανικά, τα βιετναμέζικα, τα γερμανικά, τα αγγλικά, τα ιαπωνικά και (φυσικά) τα κορεάτικα.


Το πιο εξαιρετικό στην περίπτωση του Κορεάτη είναι ότι έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Hanyang, ως guest φοιτητής, όταν ήταν τριών ετών (!) από το οποίο αποφοίτησε στην ηλικία των έξι. Όταν ήταν επτά ετών, η NASA τον κάλεσε να πάει στην Αμερική. Πριν κλείσει τα δεκαπέντε, είχε πάρει Ph.D. στη φυσική από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο.


Το 1978 έφυγε από τη NASA για να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου αποφάσισε να «μεταπηδήσει» από την φυσική στην πολιτική μηχανολογία, παίρνοντας διδακτορικό στον τομέα αυτόν.


Από το 2007 εργάζεται στο πανεπιστήμιο Chungbuk.




Γκρέγκορι Σμιθ


Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης στα 12


Γεννημένος το 1990, ο Γκρέγκορι Σμιθ μπορούσε να διαβάζει από την ηλικία των δύο ενώ έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο όταν έκλεισε τα δέκα του χρόνια. Μπορεί αν είναι ιδιοφυΐα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που χαρακτηρίζει την περίπτωση του Γκρέγκορι.


Όταν δεν μελετάει, ταξιδεύει τον κόσμο για να διασφαλίσει την ειρήνη και τα δικαιώματα των ανηλίκων.


Είναι ο ιδρυτής του International Youth Advocates, έναν οργανισμό που προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών και τις αρετές της ειρήνης. Έχει συναντηθεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Γκορμπατσόφ, ενώ έχει δώσει ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη.


Για όλη αυτήν την δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης.


Το τελευταίο του επίτευγμα είναι ότι… πήρε το δίπλωμα οδήγησης.




Ακρίτ Τζασουάλ


Ο επτάχρονος αυτοδίδακτος χειρουργός


Είναι το εξυπνότερο παιδί της Ινδίας, με ΙQ που φτάνει το 146. Ο Ακρίτ Τζασουάλ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Ινδίας αλλά και του πλανήτη, όταν το 2000… εγχείρησε ένα μικρό κορίτσι σε φιλικό σπίτι. Τότε ήταν μόλις επτά ετών.


Η οκτάχρονη ασθενής του δεν είχε χρήματα για να απευθυνθεί σε «πραγματικό» γιατρό για να γιατρέψει το καμμένο χέρι της. Τα δάχτυλα της, λόγω του εγκαύματος, είχαν κολλήσει μόνιμα σε γροθιά και δεν μπορούσε να τα ανοίξει.


Ο Ακρίτ που δεν είχε καμία εμπειρία ως γιατρός ή χειρουργός, κατάφερε να απελευθερώσει τα δάχτυλα της και το κορίτσι μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι την παλάμη της.


Φυσικά, μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ακρίτ επικεντρώθηκε στην ιατρική και στην ηλικία των 12 υποστήριξε ότι είναι σε καλό δρόμο για να βρει την θεραπεία του καρκίνου. Αυτή τη στιγμή μελετάει για το δίπλωμα του στην ιατρική, ενώ είναι ο πιο νέος μαθητής που έγινε ποτέ δεκτός σε πανεπιστήμιο της Ινδίας.




Κλεoπάτρα Στράταν


Η τρίχρονη τραγουδίστρια που βγάζει 1000€ για κάθε τραγούδι


Η Κλεοπάτρα Στράταν γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2006 στη Μολδαβία και είναι η κόρη του τραγουδιστή, Πάβελ Στράταν.


Είναι η πιο μικρή τραγουδίστρια που κατάφερε να έχει εμπορική επιτυχία, με το πρώτο της άλμπουμ «La varsta de trei ani» να κυκλοφορεί όταν εκείνη ήταν τριών ετών.


Εκτός αυτού, κατέχει και ένα άλλο ρεκόρ. Είναι η πιο μικρή τραγουδίστρια που τραγούδησε ζωντανά για δύο συνεχείς ώρες, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Πληρώνεται πολλά λεφτά για τη δουλειά της, ενώ έχει κερδίσει και ένα βραβείο MTV.


Ένα σινγκλ της, μάλιστα, το «Ghita», έφτασε στο νούμερο ένα των ρουμάνικων charts, κι έτσι η μικρή Κλεοπάτρα κατέκτησε ένα ακόμα ρεκόρ!




Αελίτα Αντρέ


Η δίχρονη ζωγράφος με δημιουργίες της σε διάσημη γκαλερί


Όλη η Αυστραλία «παραμιλάει» λόγω του εξαιρετικού ταλέντου της μικρής Αελίτα. Οι αφηρημένες δημιουργίες της κοσμούν διάσημη γκαλερί της χώρας της, δημιουργίες που ζωγράφισε πριν ακόμα κλείσει ένα χρόνο!


Η Αελίτα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τους πίνακες της όταν ο Μαρκ Τζέιμισον, διευθυντής της γκαλερί Brunswick της Μελβούρνης, ανακάλυψε τα δημιουργήματα της και ενθουσιάστηκε!


Αποφάσισε έτσι να τα συμπεριλάβει σε ένα καινούριο σόου που ετοίμαζε εκείνον τον καιρό, χωρίς να γνωρίζει την ηλικία της ζωγράφου.


Στην προετοιμασία του σόου, ο Τζέιμισον προωθούσε τη δουλειά της Αελίτα σε περιοδικά και σε γνωστούς του ενώ λίγο καιρό πριν τα εγκαίνια, ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την νέα καλλιτέχνιδα: η Αελίτα Αντρέ ήταν μόλις 22 μηνών!


Μετά το αρχικό σοκ, αποφάσισε να προχωρήσει με την έκθεση, και έτσι το ταλέντο της μικρής Αελίτα έγινε γνωστό σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.




Σαούλ Άαρον Κρίπκε


Του ζήτησαν να διδάξει στο Χάρβαρντ όταν ήταν ακόμα στο γυμνάσιο


Ο Σαούλ Άαρον Κρίπκε είναι γιος ενός ραβίνου, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Όμαχα τη δεκαετία του 1940. Πρόκειται για μια αυθεντική περίπτωση παιδιού-θαύματος.


Όταν πήγαινε στην τετάρτη δημοτικού, ανακάλυψε το μαγικό κόσμο της άλγεβρας και στο τέλος του δημοτικού σχολείου, εκείνος είχε ήδη φτάσει σε επίπεδο μεταπτυχιακού στη γεωμετρία και τα μαθηματικά και είχε αρχίσει να διαβάζει και φιλοσοφία.


Όταν βρισκόταν ακόμα στην εφηβεία, δημοσίευσε πολλές από τις μελέτες του, που έφεραν επανάσταση στο χώρο της επιστήμης. Χάρη σε ένα δημοσίευμα του, το Χάρβαρντ του πρόσφερε μια θέση καθηγητή στο πανεπιστήμιο.


Εκείνος αρνήθηκε και τους έγραψε το εξής: «Η μητέρα μου λέει ότι θα πρέπει να τελειώσω πρώτα το λύκειο και να πάω κολλέγιο πριν αρχίσω να εργάζομαι».


Τελικά, όταν τελείωσε το σχολείο, το πανεπιστήμιο που διάλεξε για να συνεχίσει τις σπουδές του ήταν το Χάρβαρντ.


Ο Κρίπκε μεγαλώνοντας, κέρδισε το βραβείο Schock, κάτι σαν το Όσκαρ του τομέα της φιλοσοφίας. Θεωρείται στις μέρες μας, ως ο πιο σημαντικός φιλόσοφος εν ζωή.




Μάικλ Κέβιν Κέρνεϊ


Τελείωσε το πανεπιστήμιο στα 10 και κέρδισε 1 εκατομμύριο σε τηλεοπτικό σόου


Ο 24χρονος Μάικλ Κέρνεϊ έγινε γνωστός ως ο νεότερος απόφοιτος κολεγίου στην ηλικία των δέκα. Το 2009, επίσης, κατάφερε να κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο διάσημο τηλεπαιχνίδι «Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».


Ο Κέρνεϊ γεννήθηκε το 1984 και έχει σπάσει πολλά παγκόσμια ρεκόρ. Είπε τις πρώτες του λέξεις όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών.


Όταν ήταν έξι ετών, μπόρεσε να πει καθαρά στον παιδιάτρο του «Έχω μια μόλυνση στο αριστερό μου αυτί» ενώ έμαθε να διαβάζει όταν ήταν δέκα μηνών.


Όταν ήταν τεσσάρων ετών, έκανε διαγνωστικά τεστ για το γνωστό μαθηματικό πρόγραμμα Johns Hopkins και σε όλα το σκορ του ήταν τέλειο. Τελείωσε το λύκειο στα έξι και γράφτηκε στο κολλέγιο της Σάντα Ρόσα, από το οποίο αποφοίτησε στα δέκα με πτυχίο στην γεωλογία και την ανθρωπολογία.


Στα δεκαεπτά του, δίδασκε σε πανεπιστήμιο.




Φαμπιάνο Λουίτζι Καρουάνα


Ο νεότερος Grandmaster του κόσμου


Οι φίλοι του δημοφιλούς παιχνιδιού, είδαν πριν δύο χρόνια τον 14χρονο Φαμπιάνο να κερδίζει τον τίτλο του Grandmaster στο σκάκι.


Με αυτήν την κατάκτηση, ο Φαμπιάνο Καρουάνα έγινε ο νεότερος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Ήταν ακριβώς 14 ετών, 11 μηνών και 20 ημερών.


Το παιδί-θαύμα της σκακιέρας έχει διπλή υπηκοότητα, από την Ιταλία και της Ηνωμένες Πολιτείες.


Στη λίστα FIDE του Απριλίου του 2009, το επίπεδο του αγγίζει τα 2649, γεγονός που τον χρίζει ως τον πιο νέο παίκτη του κόσμου που καταφέρνει να έχει τέτοιες επιδόσεις.




Γουίλι Μοσκόνι


Ο 6χρονος επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου


Ο Γουίλιαμ Τζόζεφ Μοσκόνι ή αλλιώς ο Mr. Pocket Billiards ήταν ένας επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου από την Φιλαδέλφια των Η.Π.Α.


Παρόλο που ο πατέρας του είχε αίθουσα μπιλιάρδου, δεν τον άφηνε να παίζει εκεί. Ο μικρός Γουίλι έκανε πρακτική με τις… πατάτες από την κουζίνα, χρησιμοποιώντας ένα παλιό κοντάρι. Ο πατέρας του κάποια στιγμή συνειδητοποίησε το μεγάλο ταλέντο του γιου του και άρχισε να τον προπονεί.


Σε αγώνες που διοργάνωνε ο πατέρας του, ο Γουίλι κατάφερνε να κερδίσει πολλούς έμπειρους παίκτες -παρόλο που για να φτάσει το τραπέζι έπρεπε να σταθεί πάνω σε ένα κουτί.


Το 1919, διεξήχθη έναν αγώνας ανάμεσα στον Μοσκόνι και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της εποχής, Ραλφ Γκρίνλιφ. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και παρόλο που ο Γκρίνλιφ κέρδισε τον αγώνα, ο Γούλι έπαιξε εξαιρετικά καλά και άρχισε την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης.


Το 1924, όταν ήταν έντεκα χρονών, έγινε πρωταθλητής νέων.


Μεταξύ των ετών 1941 και 1957, κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα BCΑ δεκαπέντε φορές. Έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και χάρη σε εκείνον το μπιλιάρδο έγινε το δημοφιλές παιχνίδι που ξέρουμε σήμερα. Ακόμα και σήμερα κατέχει το «αδιανόητο» ρεκόρ με 526 συνεχόμενες επιτυχείς βολές.




Ελάινα Σμιθ


Η νεότερη «σύμβουλος σχέσων» του κόσμου


Ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης της, της έδωσε αμέσως δουλειά, όταν τηλεφώνησε για να δώσει συμβουλές σε μια κοπέλα που είχε καλέσει για να παραπονεθεί επειδή την είχε παρατήσει ο σύντροφός της.


Η συμβουλή της μικρής Ελάινα – «πήγαινε για μπόουλινγκ με τους φίλους σου και πιες μια κούπα γάλα να ηρεμίσεις» – ήταν τόσο καλή, που από τότε είχε εβδομαδιαία εκπομπή με χιλιάδες ενήλικους ακροατές. Τα προβλήματα τα οποία συνήθως καλείται να επιλύσει είναι ερωτικής φύσεως, από το πως να παρατήσεις τον φίλο σου μέχρι το πως να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.


Όταν μια ακροάτρια έγραψε ένα γράμμα στην Ελάινα και τη ρωτούσε πως θα έβρισκε έναν άντρα, εκείνη απάντησε: «Κούνησε τους γοφούς σου και άκου το soundtrach του High School Musical».


Όταν μια άλλη ακροάτρια τη ρώτησε live πως θα ξανακερδίσει τον πρώην της, η Ελάινα την συμβούλεψε: «Δεν αξίζει να πονοκεφαλιάζεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να στεναχωριέσαι για έναν άντρα».


ΠΗΓΗ:   http://taendiaferonta.blogspot.com