'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Επί ποδός οι κτηνοτρόφοι για το μέλλον της «Δωδώνης»

Καταρτίζουν πρόταση για την εξαγορά της

  

 

 

Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», αλλά και οι τιμές του γάλακτος, για τα οποία, προαναγγέλθηκαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων για τις 23 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου, απασχόλησαν την πρώτη συνεδρίαση, χθες, του διοικητικού συμβουλίου του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θεόδωρος Χάϊδος καταρτίζεται η τελική πρόταση για την εξαγορά της «Δωδώνης».

O Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει με τη Δωδώνη.Μάλιστα σημείωσε πως οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της «Δωδώνης».

Οι κτηνοτρόφοι θα προτείνουν στη «Δωδώνη» συγκεκριμένες τιμές για το γάλα: 1,30 για το πρόβειο, τα 2/3 της τιμής του πρόβειου για το γίδινο και 0,55 για το αγελαδινό.Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα η «Δωδώνη» οφείλει να προσδιορίσει τις τιμές σε όλη την Ελλάδα, «κάτι που επιβάλλεται από το ρόλο και το χαρακτήρα της».Ακόμη ο κ. Τζίμας κατήγγειλε «κινήσεις της διοίκησης να μεταφέρει πρόβειο γάλα από άλλες περιοχές της Ελλάδας».Και αυτό, γιατί θεωρεί πως η ντόπια παραγωγή αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.Και πρόσθεσε: «Τιμές του ύψους 1,07 στο Βόλο, συν προκαταβολές, συν έξοδα μεταφοράς, είναι σε κάθε περίπτωση ασύμφορες».

 ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου