'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αρχίζει η μίζερη μας πραγματικότητα.....

Επανέρχονται τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Σε άρθρο της με τίτλο "Η ελληνική κρίση αρνείται να φύγει" η "Telegraph" σημειώνει πως μπορεί η χώρα μας να πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν για τη δεύτερη δόση του δανείου, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από απώλειες-ρεκόρ στο επίπεδο των καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η "Telegraph" κάνει αναφορά στη χθεσινή έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας πως, αν και κάποιες από τις εκροές καταθέσεων δείχνουν φυγή κεφαλαίων από εύπορους Έλληνες, είναι ξεκάθαρο ότι τα νοικοκυριά και οι εταιρίες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις καταθέσεις τους προκειμένου "να τα βγάλουν πέρα".

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις διεθνών αναλυτών που αναφέρονται στον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας αλλά και σε προβλέψεις για συρρίκνωση φέτος της οικονομίας της χώρας σε ποσοστό μεγαλύτερο του εκτιμώμενου.

Ο κ. Simon Ward της Henderson Global Investors δηλώνει πως οι ελληνικές τράπεζες καλύπτουν το κενό χρηματοδότησής τους με δάνεια από την ΕΚΤ και διερωτάται για το πόσα εχέγγυα έχουν μείνει ώστε να μπορέσει να πάρει η Ελλάδα από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ανησυχητικό είναι ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία έχουν δανειστεί συνολικά από την ΕΚΤ 387 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές αμφιβάλλουν για το αν το σχέδιο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είναι υλοποιήσιμο χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και υποτίμηση, υποστηρίζει ο κ. Stephen Lewis της Monument Securities, όπως αναφέρει η "Telegraph". Ο κ. Chris Pryce της Fitch Ratings, από την πλευρά του, αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 4,5% - 5% φέτος, ποσοστό χειρότερο των εκτιμήσεων.

Όπως υποστηρίζει, αυτό είναι διαχειρίσιμο, ωστόσο το κλειδί είναι αν ο ρυθμός της υποχώρησης θα επιβραδυνθεί αρκετά το επόμενο έτος και αν η χώρα θα δεχθεί έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γράφει η "Telegraph", "όλοι λείπουν σε διακοπές. Όταν γυρίσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον μίζερο νέο κόσμο τους από το φθινόπωρο, και τότε θα δούμε".

 
πηγη eyro2day

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://peripatris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου