'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο ελβετικός τύπος για το ξεπούλημα των “ασημικών”

Οι ελβετικές εφημερίδες Tribune de Geneve και 24heures  δημοσιεύουν εκτενές άρθρο της Elisabeth Eckert με τίτλο «Η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα ξεπουλούν τα οικογενειακά τους κειμήλια», και έναν εκ των τριών υποτίτλων «Η Γαλλία ξεφορτώνεται 1700 θησαυρούς και η Ελλάδα δεν είναι πλέον ιδιοκτήτρια των λιμανιών. Εξαιτίας του χρέους!».

Αναφερόμενο στην Ελλάδα το ρεπορτάζ υπενθυμίζει την πρόταση των Γερμανών βουλευτών για εκποίηση των ακατοίκητων ελληνικών νησιών καθώς και τη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Cosco Pacific.

Η Κίνα κατέστη μέσα σε τέσσερα χρόνια ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα, επισημαίνει η δημοσιογράφος που σημειώνει ότι «η Ελλάδα πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει επίσης τους σιδηροδρόμους της, τα ταξί της και τις θαλάσσιες μεταφορές της».

Σε συνέντευξη που ακολουθεί το δημοσίευμα, ο επί 12ετίας πρώην Υπουργός Οικονομικών του καντονίου της Γενεύης, Robert Ducret, χαρακτηρίζει «αστείες» τις ενέργειες των ανωτέρω χωρών που αποσκοπούν στην κάλυψη εξαιρετικά...

μικρού μέρους των χρεών τους. Οι πωλήσεις, υποστηρίζει, μπορούν να φέρουν κάποια δις βραχυπρόθεσμα αλλά το δημόσιο στερείται πηγές που θα μπορούσαν να του αποδώσουν απεριορίστως περισσότερα εάν τις διατηρούσε.
Τα έσοδα από τις εκποιήσεις είναι ελάχιστα μπροστά στο χρέος των χωρών αυτών. Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ducret, «το ελληνικό κράτος δεν αγγίζει ούτε ένα ευρώ από την εκμετάλλευσή του λιμανιού του Πειραιά παρά μόνον υπό την μορφή φόρων που επιβάλλονται στις εταιρείες εκμετάλλευσης».


πηγη 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://listonplace.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου