'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αυτοκτόνησε ο πατέρας του 4χρονου που είχε πνιγεί στην Κυλλήνη...

Τ
έλος στη ζωή του έδωσε ο γιατρός που κατηγορείτο πως ευθυνόταν για τον θάνατο του 4χρονου γιου του. 

 Το παιδί είχε πνιγεί στη θάλασσια περιοχή της Κυλλήνης,τον Αύγουστο που μας πέρασε. 

Το σώμα του γιατρού βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα που διέμενε.

Στο σημείωμα που άφησε πίσω του, ο γιατρός ζητούσε να αποτεφρωθεί και η στάχτη του να σκορπιστεί εκεί που χάθηκε τόσο άδικα το παιδί του... 

Η είδηση της αυτοκτονίας μεταδόθηκε από την εκπομπή "Αξίζει να το ζεις". 

http://dete.gr/

Δύο βίντεο από την τοξική λάσπη στην Ουγγαρία και την σύγρουση πλοίων -με τοξικά- στη Μάγχη!!!!

Δείτε τα:


Το YM Uranus, μήκους 120 μέτρων, με σημαία Μάλτας, ανέφερε σημαντική εισροή υδάτων, έπειτα από τη σύγκρουση του με φορτηγό πλοίο, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του νησιού Ουεσάν, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.









Τόσο οι γαλλικές αρχές όσο και οι βρετανικές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για διαρροή καυσίμων στο περιβάλλον.


Όλο το οικοσύστημα του ποταμού Μάρκαλ, ο οποίος επλήγη άμεσα από την τοξική λάσπη, καταστράφηκε από τη μόλυνση, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο περιφερειακός επικεφαλής των ουγγρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των καταστροφών Τίμπορ Ντόμπσον.





Oι αρχές της Ρουμανίας από την άλλη, ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα επίπεδα επαγρύπνησης, μετά την ανακοίνωση ότι η τοξική λάσπη έφτασε στον Δούναβη και σημείωσαν ότι επιθυμούν να τους δοθούν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη φύση των ρύπων.

http://taxalia.blogspot.com

Αστυνομικός χτύπησε 20χρονο με κλομπ στο κεφάλι;;;..!!

Η
είδηση δόθηκε κάπως έτσι μέσω πληροφοριών από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας: «20χρονος που δεν σταμάτησε σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί στην πλατεία Νόρμαν στην Πάτρα, καταδιώχτηκε και τελικά συνελήφθη κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.  

Μάλιστα όταν τον σταμάτησαν και στην προσπάθειά του να ξεφύγει... κλωτσούσε τον αστυνομικό! Επίσης τον "περιέλουσε" με διάφορες υβριστικές φράσεις. Τελικά όμως... βρέθηκε στο Τμήμα»! 

Όμως στο δικαστήριο που έγινε την ίδια μέρα με τη σύλληψή του αποκαλύφθηκαν και άλλες πτυχές της υπόθεσης και πλέον οι γονείς του νεαρού (κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας) σκέπτονται να υποβάλλουν μήνυση σε έναν αστυνομικό! 

«Πρόκειται για ένα άκακο παιδί, μόλις 20 ετών, ένα παιδί του χωριού που ομολόγησε πως ενώ βρισκόταν στο λιμάνι έκανε μία χειρονομία σε βάρος αστυνομικού. Τον κυνήγησαν και τελικά μόνο ένας εκ των τριών του έκανε μήνυση και του «φόρτωσε» τα αδικήματα αντίστασης κατά της αρχής και οπλοφορίας (!) για ένα μικρό κατσαβιδάκι που είχε στην τσέπη του και το οποίο χρησίμευε για το laptop του», δηλώνει στην εφημερίδα «Κόσμος» ο δικηγόρος του 20χρονου Βασίλης Μπαλής. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλή ο πελάτης του παρέμεινε αιμόφυρτος για όλη τη νύχτα μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού ένας εκ των αστυνομικών (θα μηνυθεί αυτός που του υπέβαλε μήνυση) τον χτύπησε με το κλομπ στο κεφάλι! 

«Το μεσημέρι της επόμενης μέρας είδα τον νεαρό με τρεις κηλίδες αίματος στη μπλούζα του. Τον ρώτησε τι συμβαίνει και μου έδειξε το κεφάλι. Πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο και οι γιατροί του έκαναν πέντε ράμματα. Το τραύμα ήταν μεγάλο». 

Αστυνομικός: Έπεσε και χτύπησε!

Ο αστυνομικός κατέθεσε πως ο 20χρονος... έπεσε με το κεφάλι, αλλά ο δικηγόρος κ. Μπαλής έχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως ένα τέτοιο χτύπημα δεν μπορεί να προέλθει από πτώση. Όμως αυτό που επισημαίνει είναι το γεγονός πως ο νεαρός παρέμεινε επί τόσες ώρες στο αστυνομικό τμήμα... με ανοιχτό τραύμα, κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ενώ το μόνο που του είπαν ήταν... να πάει να πλυθεί (τρεις φορές έγινε αυτό). 


«Να σκεφθείτε πόσο αγνό παιδί είναι, έστω και αν παρασύρθηκε και έκανε τη χειρονομία, που όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου γύρισε και μου είπε: Δηλαδή τώρα πάω φυλακή, ε;». 

Το περίεργο κατά τον κ. Μπαλή είναι ότι τη μήνυση έχει υποβάλει μόνο ένας αστυνομικός και όχι άλλοι δύο που ήταν μαζί του κατά το επεισόδιο και την καταδίωξη. Η συνέχεια πλέον θα δοθεί και πάλι στα δικαστήρια, αλλά αυτή τη φορά με κατηγορούμενο τον αστυνομικό. 

http://dete.gr

Τέλος εποχής για το θρυλικό καταδρομικό «Aurora»..!!!

Το καταδρομικό «Αυγή» (Aurora), που με έναν κανονιοβολισμό εναντίον των Χειμερινών Ανακτόρων σήμανε την Οκτωβριανή Επανάσταση, το 1917, θα χάσει, 93 χρόνια μετά, το πλήρωμά του, τους στρατιωτικούς που εξακολουθούσαν να υπηρετούν σ' αυτό, μολονότι είναι εδώ και πολλές δεκαετίες αγκυροβολημένο στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Το πλήρωμα του καταδρομικού θα εγκαταλείψει το πλοίο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Η στρατιωτική καριέρα του καταδρομικού τελείωσε» δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ένας εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του ρωσικού ναυτικού.


Μόνο τρεις καθαρίστριες και έξι φύλακες θα συνεχίσουν να εργάζονται στο πλοίο που, αγκυροβολημένο στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, αφού μέχρι την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος, το 1991, είχε χρησιμοποιηθεί ως όργανο της επίσημης προπαγάνδας.


Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό αρνήθηκε να επιβεβαιώσει επισήμως την πληροφορία αυτή. Ένας ειδικός αναλυτής στρατιωτικών θεμάτων παρατήρησε όμως ότι η παρουσία πληρώματος «δεν έχει νόημα», αφού το καταδρομικό εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται ως μουσείο.


protothema.gr
http://allisinter.blogspot.com

Ισόβια στη γυναίκα που σκότωσε έγκυο και αφαίρεσε το έμβρυο από την κοιλιά!...

Τον Ιούνιο του 2009 η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολούθιησε αποσβολωμένη τις αποκαλύψεις για έναν απο τους πλέον φρικιαστικούς φόνους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας.
 
  Η Korena Roberts δολοφόνησε με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο την 21χρονη Heather... Snively ενώ στέρησε τη ζωή και από το μωρό που κυοφορούσε η άτυχη κοπέλα καθώς το άφησε αβοήθητο να πεθάνει αφού το αποχώρισε από τη μητέρα του!
 
Η απίστευτη αυτή δολοφονία σημειώθηκε στο Ορεγκον των ΗΠΑ. 
 
Η 27χρονη θύτης παρέσυρε την έγκυο στο σπίτι της και της έκοψε την κοιλιά για να πάρει το αγέννητο μωρό της. Η δολοφόνος είχε εμμονή με τα μωρά, αγόραζε βρεφικά είδη και έλεγε σε όλους ότι ήταν έγκυος. 
 
Η τραγική ειρωνεία μάλιστα είναι ότι γνώρισε το θύμα της μέσα σε μία ιστοσελίδα πώλησης βρεφικών ρούχων!
 
Τώρα θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της μέσα στη φυλακή.
 

Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!!!

Είδα για 5 λεπτά χθες ζούγκλα (το έχω ξαναπεί, δεν αντέχεται παραπάνω αυτή η εκπομπή). (Κατά τύχη να πω) Έπεσα στην...

ομιλία-διάγγελμα κάποιου βουλευτή, ο οποίος μας δήλωνε (ευθαρσώς, δίχως ίχνος ντροπής):

«Οι βουλευτές έχουν αναλάβει το υπέρτατο καθήκον».

«Ρυθμίζουν το καθημερινό μας βήμα στη ζωή».

«Ρυθμίζουν την ζωή μας».

«Έχουν αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο».

«Οι αριστότεροι εξ υμών επιλέγονται για τον υψηλό αυτό σκοπό».

«Πρέπει να υπάρχει ένα ανάλογα υψηλό αντίτιμο».

«Δεν φτάνει η βουλευτική αποζημίωση για τα έξοδα του βουλευτή».

2 σχόλια θα κάνω μόνο: 1ο Το word δεν αναγνωρίζει την λέξη «αριστότεροι». Πάτησα δεξί κλικ για να μου βγάλει επιλογές. Η πρώτη επιλογή (για διόρθωση της λανθασμένα γραμμένης λέξης) είναι η λέξη «αχρηστότεροι». Δοκίμασέ το, δεν κάνω καμία πλάκα. 2ο Όταν μιλάει για τα έξοδα του βουλευτή που δεν καλύπτονται, σε ποια ακριβώς αναφέρεται; Να υποθέσω όμοια με των καλλιτεχνών, οι οποίοι δικαιολογούν το υψηλό τους εισόδημα με βάση τα αντίστοιχα υψηλά έξοδά τους (ήτοι ρούχα, αυτοκίνητα, gala, και τις εν γένει κοσμικές τους εκδηλώσεις); Έξοδα που (κατ’ αυτούς) κρίνονται υποχρεωτικά για τη κατασκευή του image τους;

Τα υπόλοιπα δεν χρίζουν σχολιασμού, μιλάνε από μόνα τους.



Στεφανία Λυγερού 

http://ksipnistere.blogspot.com/

"ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΤΟΥ INGLESIAS ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ!!!!

Μετά τα όχι της της Rihanna και της Jennifer Lopez για συναυλία στα κατεχόμενα,ένα τρίτο "όχι" σαν αυτό του Μεταξά, ήρθε και έδεσε.  

Ο Χούλιο Ινγκλέσιας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναυλία στις 16 Οκτωβρίου στην Κερύνεια, αποφάσισε να την ακυρώσει, ύστερα από πολλά μηνύματα που δέχθηκε από θαυμαστές του, που τον πληροφόρησαν για την ιστορία του ψευδοκράτους.

Όπως ανέφερε στο Sigma Live η εκπρόσωπος του καλλιτέχνη Gabriela Ristea ,Ο Ινγκλέσιας δεν θα εμφανιστεί σε ξενοδοχείο της Κερύνεια, αφού πληροφορήθηκε ότι η συναυλία θα γινόταν σε πόλη,η οποία βρίσκεται σε περιοχή που αυτοαποκαλείται "κράτος" και δεν αναγωρίζεται διεθνώς.



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Αγαπητοί φίλοι,σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας. Ο κ. Inglesias δεν θα εμφανιστεί στην Κερύνεια, η συναυλία ακυρώθηκε τη στιγμή που ανακαλύψαμε ότι η πόλη βρισκόταν σε περιοχή που αυτοαποκαλείται "κράτος",χωρίς να ειναι διεθνώς αναγνωρισμένο.


Αν το ξέραμε αυτό από την αρχή, η συναυλία δεν θα είχε προγραμματιστεί" 


http://stavros-marinis.blogspot.com 

"Κόκκινο" από ΥΠΕΞ για έρευνες ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού;

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει από την απαγόρευση άδειας πραγματοποίησης ερευνών στο ερευνητικό σκάφος «Φιλία» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) όταν το σκάφος βρισκόταν δυτικά του Αη Στράτη στη Λήμνο και μισή ώρα αφότου είχαν ξεκινήσει οι έρευνες. 

Το defencenet.gr με επικοινωνία με το ΥΠΕΞ αλλά και το ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε πως το σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ δεν είχε ζητήσει άδεια για την πραγματοποίηση ερευνών κάτι που όμως διαψεύδεται από το ερευνητικό κέντρο. Πιο συγκεκριμένα....

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διαρρήκτης Σχολής Χορού, θα συνεχίσει τα μαθήματα χορού στο...κρατητήριο !!!

Συνελήφθη, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, την 05-10-2010, στον Εύοσμο, 34χρονος ομογενής, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρέσει την 04-10-2010 από την περιοχή του Ευόσμου. 
Όπως προέκυψε στη συνέχεια, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου, ο 34χρονος, κατά το τελευταίο τρίμηνο, προέβη σε 9 διαρρήξεις οικιών και μιας σχολής χορού  στην περιοχή του Ευόσμου, από τις οποίες αφαίρεσε: ........


  • χρυσαφικά και κοσμήματα  συνολικής αξίας 8.000 ευρώ περίπου
  • συνολικό χρηματικό ποσό 5.830 ευρώ
  • 6 κινητά τηλέφωνα
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Ηλεκτρονικές συσκευές


  • http://efenpress.blogspot.com

Μαχαίρι στο εκλογικό επίδομα!!!

Ακόμη και με αποχή από τις εργασίες τους απειλούν οι υπάλληλοι των ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να διακόψει το εκλογικό επίδομα το οποίο εκτιμά ότι λάμβαναν ακόμη και πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με τις εκλογές.

Τη μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης αφενός αλλά αφετέρου και τον περιορισμό των δικαιούχων αυτής κατά 40% αποφάσισε σήμερα η διακομματική επιτροπή. Πρόκειται για το ποσό των 2.100 ευρώ μικτά ενώ οι ως τώρα δικαιούχοι φτάνουν τους 160.000 εργαζόμενους των ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Στόχος φυσικά ένας. Να μειωθεί το εκλογικό κόστος των προηγούμενων χρόνων το οποίο ήταν 149 εκ. ευρώ.

Υπάρχει όμως και απώτερος σκοπός ο οποίος είναι να μαζευθούν επιπλέον έσοδα σε μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

Σημειώνεται πως η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίθηκε απαραίτητη καθώς όπως κατάλαβαν στα αρμόδια γραφεία πολλοί είναι οι υπάλληλοι εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία. Ουσιαστικά πληρώνονται και δη αδρά χωρίς να προσφέρουν.

Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε πραγματικό "κυνήγι" ώστε να βρει ποιοι είναι εκείνοι οι 1.000 υπάλληλοι του δημόσιου που λαμβάνουν την εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στις διαδικασίες των εκλογών.

Το ζήτημα είναι όμως πως οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν προτίθενται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια, γεγονός το οποίο ίσως δημιουργήσει προβλήματά στην προεκλογική και εκλογική διαδικασία, εάν φυσικά οι αντιδράσεις τραβήξουν τόσο πολύ.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70 .000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας , όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία σχετική με την προετοιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
"Οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι διακοσμητικοί στις εκλογές. Μεταφέρουν σάκους, τηλεγραφήματα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των εκλογικών διαδικασιών".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης εντός των ημερών υπογράφει την απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, καθώς το ΥΠ.ΕΣ. Θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν ως επίδομα κίνησης.

 http://news247.gr/

Για μπάνιο με… θέα!!!!

ΔΕΙΤΕ: Από τον 55ο όροφο ξενοδοχείου!!

Ψάχνετε κάποιο μέρος για τις καλοκαιρινές σας διακοπές που να έχει μοναδική θέα εκεί που θα πηγαίνετε για μπάνιο; Τι λέτε να πάτε στο πιο ακριβό ξενοδοχείο στον πλανήτη και να κολυμπήσετε με τη θέα της Σιγκαπούρης από ύψος 55 ορόφων;

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Marina Bay Sands, το οποίο απαρτίζεται από τρεις πύργους-ουρανοξύστες, οι οποίοι στην κορυφή τους ενώνονται με ένα «καπέλο»: το SkyPark, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια μοντέρνα. παραλία στο ρετιρέ! Η μακρόστενη πισίνα του έχει μήκος 150 μέτρων, δηλαδή τρεις φορές το μήκος πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων!










Πηγή: markostv.gr
http://www.newsbeast.gr/

Το Συγκλονιστικό ατύχημα με το Μωράκι ( VIDEO )

Το 2009

Στην Μελβούρνη της Αυστραλίας συνέβη ενα περιστατικό που προκάλεσε Σοκ στην κοινή γνώμη. 


 Κλειστό κυκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε την πτωση ενός μωρού στις ράγες ενος τρένου. 

Απίστευτη εγκληματική αμελεια των γονιων. Το μωρό παρασύρθηκε για 30 μέτρα ...

Δειτε το Βίντεο

.... αλλα ευτυχώς το Ατυχημα ΔΕΝ ειχε τραγική καταληξη.




http://www.troktikaras.com/

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ LIVE !!!!!!!

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ  LIVE !!!!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ 
 
ΤΟΝ 

ΑΓΩΝΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΑ 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK: 

LINK-1       LINK-2 


LINK-3


(ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ)

alfanea




Μπήκε στο χειρουργείο για να διορθώσει ένα μικρό πρόβλημα και βγήκε ευνουχισμένος!!!!

Μπήκε στο χειρουργείο να διορθώσει ένα μικρό πρόβλημα και βγήκε… κουτσουρεμένος.

Ένας 38χρονος Ρουμάνος υπεβλήθη σε εγχείρηση για μία δυσμορφία στα γεννητικά του όργανα αλλά λόγω ενός λάθους του χειρουργού βγήκε ευνουχισμένος, καθώς το επίμαχο σημείο είχε τεμαχιστεί σε τρία κομμάτια. 

Ο γιατρός υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και για αυτό διέπραξε το μοιραίο λάθος.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τον αποζημιώσει με 500.000 ευρώ, αλλά δυστυχώς η σύζυγός του μετά το συμβάν τον εγκατέλειψε, όπως είπε ο ίδιος ενώ το μόριο του δεν θα μπορέσει να επανέλθει στα κανονικά του επίπεδα.

http://www.slap.gr

Τον έπιασαν για μια κλοπή και ομολόγησε τέσσερις !!!

Ο 42χρονος αλλοδαπός έμπαινε σε σπίτια της Θεσσαλονίκης και... "σήκωνε" ότι έβρισκε.

Αρχικά, τον συνέλαβαν στην οδό Φ. Εταιρείας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ληστείας σε βάρος μιας γυναίκας, στις 18 Μαρτίου του 2010.


Στη συνέχεια όμως, ο 42χρονος ομολόγησε κι άλλες... Είπε, ότι έχει κάνει άλλες τρεις ενώ συμμετείχε και σε μια τέταρτη, εις βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας.


Σε έρευνα που έκαναν στο ΙΧ του, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι με σιγαστήρα των 7,62 mm, ένα γεμιστήρα, 30 φυσίγγια και μια πλαστική θήκη όπλου.

Επιπλέον, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε μία απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για κλοπή.


http://www.lamiareport.gr 

Έγκλημα διαρκείας στον Λούρο Πρεβέζης ..!!!

- Τα βυτιοφόρα του Δήμου αδειάζουν στο ποτάμι τα βοθρολύματα 

- Τεράστιες οι ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών

Έγκλημα διαρκείας είναι αυτό που συντελείται στον Λούρο. Τα βυτιοφόρα του Δήμου μεταφέρουν τα λύματα του οικισμού και τα εναποθέτουν σε ένα πρόχειρο αύλακα, για να καταλήξουν από κει, χωρίς καμία επεξεργασία, στο ποτάμι!

Ο φωτογραφικός φακός του Epiruspost.gr, αδιάψευστος μάρτυρας, καταγράφει καρέ καρέ την...επιχείρηση.

Το βυτιοφόρο του Δήμου, μπαίνει σε έναν πρόχειρο χωματόδρομο, στην περιοχή του Ωρωπού. Σταματάει στο σημείο όπου μία πρόχειρη κατασκευή, ένας σωλήνας στην ουσία, συνδέει το όχημα με το παλιό αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού.

Αδειάζει και τα λύματα ρέουν πια στο ποτάμι.

Αυτό, όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής γίνεται επί χρόνια. Πάνω από πενήντα δρομολόγια των δημοτικών βυτιοφόρων καταλήγουν καθημερινά στο ποτάμι και από εκεί στον Αμβρακικό!

Κατά τα άλλα, οι τοπικοί άρχοντες, αρέσκονται σε βαρύγδουπες δηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, σε μεγάλα λόγια και σε εξαγγελίες.

Δυστυχώς όμως τα έργα τους, τους διαψεύδουν.

Ο Δήμος Λούρου δεν διαθέτει δικό του βιολογικό καθαρισμό. Βάση παλιότερου σχεδιασμού, τα λύματά του έπρεπε να μεταφέρει στον βιολογικό καθαρισμό της Φιλιππιάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Δήμο Φιλιππιάδας, τα τελευταία χρόνια, ούτε ένα βυτιοφόρο του Δήμου Λούρου, δεν έχει μεταφέρει λύματα στη μονάδα.

Από τις μαρτυρίες των κατοίκων προκύπτει ότι τα λύματα καταλήγουν καθημερινά στο ποτάμι. Χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στο περιβάλλον και φυσικά κατά παράβαση της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας.
Οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής και του δημάρχου είναι τεράστιες. Γίνονται ακόμη μεγαλύτερες όταν ο ίδιος ο δήμος πρωταγωνιστεί στο περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται σε ένα εξαιρετικό ευαίσθητο οικοσύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επισημάνσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν στον Δήμαρχο Λούρου και υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη, ο ίδιος επικαλούνταν ότι η μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό θα οδηγούσε σε αύξηση των δημοτικών τελών!

Η εναπόθεσή τους στα χωράφια και η διοχέτευση στον Λούρο δεν στοιχίζει τίποτα στο ταμείο του δήμου. Το κόστος όμως είναι τεράστιο για το φυσικό περιβάλλον, τον Λούρο και τον Αμβρακικό.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η συνεχής εναπόθεση λυμάτων με αυτό τον τρόπο είναι άγνωστη στις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πρέβεζας. Φαίνεται πως όλοι το γνώριζαν και απλά το ανέχονταν. Τώρα εκτίθενται και οι ίδιοι.....

Ανύπαντρη μητέρα εργάζεται ως… μεταλλωρύχος!!!

Η δουλειά του μεταλλωρύχου για πολλούς θεωρείται καθαρά ανδρική υπόθεση. 

 Τι γίνεται όμως όταν μια γυναίκα εισβάλει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο;

Την απάντηση την έχει η Elaine Mormon, μια 52χρονη ανύπαντρη μητέρα που όχι μόνο κατάφερε να δουλέψει ως μεταλλωρύχος, αλλά κέρδισε και το σεβασμό των ανδρών συναδέλφων της.


Στα 50 της χρόνια, η Elaine έκανε αίτηση ώστε να γίνει «Ελεύθερη επαγγελματίας μεταλλωρύχος». Για να λάβει κάποιος αυτό τον τίτλο, πρέπει να είναι άντρας, να έχει γεννηθείς το Δάσος του Dean,να είναι άνω των 21 ετών, και να έχει δουλέψει για πάνω από ένα χρόνο σε ορυχείο. Αρχικά, η αίτηση της απορρίφθηκε, όμως η 52χρονη σήμερα Εlaine δεν το έβαλε κάτω. Έφτασε την υπόθεση της μέχρι τη Βουλή με την αιτιολογία των σεξουαλικών διακρίσεων εις βάρος της και τελικά κατάφερε να σπάσει ένα «αντρικό οχυρό», αποτελούμενο από 4.500 άνδρες μεταλλωρύχους που εργάζονται στο δάσος του Dean.




Σήμερα, η Elaine έχει μια 13χρονη κόρη τη Mary. Η καθημερινότητα της έχει ως εξής: αφού συνοδεύσει την κόρη της το πρωί στο σχολείο, επιστρέφει στο ορυχείο ώστε να κάνει τη βάρδια της. Φορά το προστατευτικό της κράνος, αρπάζει τον κασμά και κατεβαίνει σε βάθος 300 μέτρων ώστε να ξεκινήσει τη δύσκολη δουλειά.
Ωστόσο, η αγάπη της για το συγκεκριμένο επάγγελμα, ξεκίνησε όταν κατέβηκε για πρώτη φορά σε ορυχείο με την πατέρα της όταν ακόμα ήταν μικρή σε ηλικία. Βέβαια, όπως λέει και η ίδια, αυτή η δουλειά δεν είναι για όλους: «συχνά πρέπει να μπω μέσα σε στενά τούνελ και να παλέψω με την αφόρητη ζέστη. Αλλά είναι υπέροχα και ήρεμα εκεί κάτω».

star.gr

"Σαφώς και γνώριζαν όλοι"

Το παραδέχθηκε ωμά ο Πρωτόπαπας σήμερα στο Μega ότι γνώριζαν στο Πα.Σο.Κ. για το ύψος του ελλείμματος.
Είπε: "Το γνωρίζαμε το ύψος του ελλείμματος. Όχι σε αυτό βαθμό αλλά ξέραμε"

Ο Χρήστος Σταϊκούρας που ήταν επίσης καλεσμένος στο δελτίο προσπάθησε να...

εξηγήσει τις παραλείψεις, τα λάθη και τα ψέματα του Πα.Σο.Κ. αλλά δεν τον άφησαν τα 'γεράκια' του Mega.

Μια πρόταση έκανε πετάγονταν η Τρέμη και ο Πρετεντέρης για να αλλάξουν θέμα...


Δε γίνεται όμως έτσι διάλογος και το χειρότερο είναι πως δεν καταλαβαίνει ο θεατής τίποτα 


http://paspartoy.blogspot.com/ 

"ΗΠΑ, καταργείστε τη θανατική ποινή"

Τη θανατική ποινή ζήτησε η Διεθνής Αμνηστία να καταργήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως και άλλα κράτη.
Την περασμένη χρονιά οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα στην Αμερική που πραγματοποίησαν εκτελέσεις.

"Μια σαφής πλειοψηφία χωρών έχει απορρίψει τη θανατική ποινή. Πώς μπορούν οι ΗΠΑ να ισχυρίζονται ότι ηγούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ ακόμη διαπράττουν φόνους μέσω δικαστηρίων;", είπε η ανώτερη διευθύντρια του τμήματος Διεθνούς Νομοθεσίας και Πολιτικής της Διεθνούς Αμνηστίας, Ουίντνι Μπράουν.

Προσέθεσε δε ότι "η θανατική ποινή είναι απάνθρωπη, εξευτελιστική, αναποτελεσματική και εντελώς ασύμβατη με οποιαδήποτε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η χρήση της στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσίες, διακρίσεις και σφάλματα".

Εκτός από τις ΗΠΑ, στην Κίνα εκτελούνται περισσότεροι άνθρωποι συγκριτικά με όσους σκοτώνουν τα άλλα κράτη μαζί.

Τονίζεται επίσης, πως πιο πιθανό είναι να τιμωρηθούν όσοι σκότωσαν έναν λευκό σε αντίθεση με όσους δολοφόνησαν Αφροαμερικανό ενώ οι περισσότερες εκτελέσεις λαμβάνουν χώρα σε  Τέξας, Βιρτζίνια και Οκλαχόμα.

http://cosmo.gr/

Σεκιούριτι στα... λεωφορεία!!!

"Σεκιουριτάδες" θα βάλει ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) στα λεωφορεία για την προστασία επιβατών και οδηγών.

Από τις 10 Οκτωβρίου θα πιάσουν δουλειά οι σεκιούριτι οι οποίοι θα βοηθούν, παράλληλα, τους ελεγκτές για το “τσεκάρισμα” των εισιτηρίων των επιβατών.

Επτά ημέρες την εβδομάδα θα είναι επί ποδός οι σεκιούριτι σε αμαξοστάσια, σταθμούς μετεπιβίβασης, αφετηρίες, στάσεις και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Οι νέοι εργαζόμενοι θα φορούν το σήμα της εταιρίας και το λογότυπο του ΟΑΣΘ. 



Επίσης, θα είναι εξοπλισμένοι με ασύρματους, θα κάνουν πεζές περιπολίες στους σταθμούς, στα εκδοτήρια και θα παρεμβαίνουν σε παρανομίες οι οποίος λαμβάνουν χώρα κυρίως τις ώρες αιχμής.


 http://cosmo.gr/

Συναγερμός για φάκελο

Φάκελος με ύποπτο περιεχόμενο έφτασε στο γραφείο του προέδρου της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Σοφοκλέους.  

Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι. Από τις έρευνες των ανδρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αποδείχθηκε πώς ο συναγερμός ήταν λανθασμένος

Ένας φάκελος που κρίθηκε ύποπτος, έφτασε το πρωί στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ. της Εμπόρικής Τράπεζας, Ν. Εμπέογλου.

Αμέσως έσπευσαν στα κεντρικά της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Σοφοκλέους 11, άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και πραγματοποιούν έρευνες.

Οι εργαζόμενοι της τράπεζας απομακρύνθηκαν και η οδός Σοφοκλέους αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας. Η έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

http://news247.gr

Μοτοσικλετιστής με εκρηκτικό μηχανισμό..!!!

Σε τυχαίο μπλόκο συνελήφθη την Παρασκευή (8/10) ένας 28χρονος, ο οποίος οδηγούσε μια μηχανή χωρίς πινακίδα, και πάνω του είχε έναν εμπρηστικό μηχανισμό. 

Ο νεαρός κουβαλούσε όλα τα σύνεργα του μηχανισμού.

Ένα γκαζάκι βουτανίου, δύο πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υγρόπ, ένα κερί και 20 προσανάμματα ενωμένα με κολλητική ταινία.

Η αστυνομία που τον σταμάτησε, τον συνέλαβε κιόλας, αλλά η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο, όταν αποφάσισαν να ερευνήσουν και το σπίτι του.

Εκεί βρήκαν “σύνεργα” όπως δύο σιδηρογροθιές, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα , μια πτυσσόμενη αστυνομική ράβδο, δύο φορητούς ασύρματους, ένα σπρέι χημικών και 180 φυσίγγια αεροβόλου.

Ο νεαρός ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ. 


http://cosmo.gr

Ordos - Μια σύγχρονη πόλη φάντασμα

Η συγκεκριμένη πόλη στο Ordos της Κίνας σχεδιάστηκε με σκοπό να κατοικηθεί απο πάνω απο ένα εκατομμύριο κατοίκους, όμως ακόμη και σήμερα, πέντε χρόνια μετά απο την ημερομηνία κατασκευής της παραμένει μία άδεια πόλη φάντασμα.

im1mgl001.jpg

im1mgl003.jpg

im1mgl007.jpg

im1mgl008.jpg

im1mgl009.jpg

imm1g1l005.jpg

imm1gl002.jpg

imm1gl004.jpg

imm1gl010.jpg

imm1gl011.jpg

imm1gl012.jpg

imm1gl013.jpg

http://www.pineza.gr/

Κατήργησαν τόν Σταυρόν ἀπό τήν εἰκονογράφησιν διαβατηρίων. Αποσκοπούν στον πλήρη ξεριζωμό εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων!


Η Ἑλληνική Κυβέρνησις και συγκεκριμένως τό ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν ἐνοχλεῖται, προφανῶς, ἀπό τά Σύμβολα τῆς Χριστιανοσύνης καί φροντίζει διά την ἀποβολήν των ἀπό τά δημόσια ἀτομικά ἔγγραφα τῶν πολιτῶν, ὅπως διά παράδειγμα εἶναι τά διαβατήρια. 
 
Αὐτά ἔχουν μίαν εἰκονογρά-φησιν ἀπό τήν ἀρχαίαν Ἑλλάδα και τάς Ἱεράς Μονάς Σίμωνος Πέτρας τοῦ Ἁγίου Ὄρους καί τῆς Ἁγίας Σοφίας τοῦ Μυστρᾶ. Αἱ ἀρχαιότηται παρουσιάζονται ὡς ἔχουν. Ἀπό τάς Ἱεράς Μονάς, ὅμως, ἔχει ἀφαιρεθῆ τό Σύμβολον τῆς Χριστιανοσύνης, ὁ Σταυρός. Τήν ἀπάλειψιν αὐτήν ἀνέδειξεν ὁ Πανελληνίου ἐμβελείας Ραδιοφωνικός σταθμός 'Θέμα' καί ὁ δημοσιογράφος κ.Σταυρόπουλος.

Ἡ ἀνάδειξις τοῦ θέματος προεκάλεσε πολλάς ἀντι-δράσεις τῶν πολιτῶν, οἱ ὁποῖοι εἰς τήν συντριπτικήν των πλειοψηφίαν ἐπέκριναν τό ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν.

http://greeknation.blogspot.com/2010/10/blog-post_1956.html

http://udemand.blogspot.com/2010/10/blog-post_4214.html

Ηπειρώτες σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!!!

Σε 18 συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα». 

Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων. Από τους συλληφθέντες οι 16 είναι Ελληνες και δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη Ελληνες στα όρια του αυτοφώρου.Ειδικότερα, από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε παγκοσμίως η εμπλοκή χρηστών του ίντερνετ από 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη, όπου για την χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή (προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας) 361 διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών.Σε ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 177 χρήστες του διαδικτύου να έχουν διακινήσει πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.

Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από την Αττική, Κρήτη, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα, Γαλαξείδι, Λιβαδειά, Θήβα, Μύκονο, Σύρο, Ρόδου, Μήλο, Πάρο, Κω, Λαμία, Θεσσαλονίκη, των Ιωάννινα, Αρτα, Καλαμαριά, Σκιάθο, Βελεστίνο, Κατερίνη, Καρδίτσα, Μυτιλήνη, Τρίκαλα, Σέρρες, Χαλκιδική, Νάουσα, Αριδαία, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Καβάλα, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Λάρισα, και Ημαθία.Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 308 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 39 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB, τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με την Εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. Ελένης Ραϊκου διενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ’ οίκον έρευνες.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμοδίους Εισαγγελείς. 

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων
http://epirusgate.blogspot.com 

Έκοψαν τη σύνταξη από 1.000 άγαμες θυγατέρες

Έκοψαν εν κρυπτώ τη σύνταξη από 1.000 άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, με άμεση εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νέου ασφαλιστικού νόμου!

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου, μη περιμένοντας να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, και ήδη -όπως αποκαλύπτει ο «Α.Τ.»- έχουν κοπεί οι πρώτες
1.000 συντάξεις η εν λόγω διάταξη προβλέπει πιο αυστηρές προϋποθέσεις για την καταβολή των συντάξεων στις δικαιούχες και οι περικοπές εφαρμόζονται όχι μόνο στις νέες αιτήσεις αλλά και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.

Ήδη, ελέγχονται άλλες 20.000 περιπτώσεις άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων ώστε να διαπιστωθεί αν με τα νέα και πιο αυστηρά κριτήρια εισοδήματος θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η καταβολή της σύνταξής τους.

Η εγκύκλιος που καθορίζει τις νέες προϋποθέσεις για τη σύνταξη των άγαμων θυγατέρων είναι έτοιμη και δεν θα εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών.

Ως προς τα εισοδήματα που αποτελούν κριτήριο για την περικοπή ή όχι της σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες, προβλέπει:

1. Για εισόδημα (είτε από σύνταξη, είτε από εργασία) μέχρι το 30πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή σε άγαμη θυγατέρα με μικτό μισθό έως 991,5 ευρώ δεν γίνεται καμία περικοπή.

2. Για ακαθάριστο εισόδημα που υπερβαίνει το 30πλάσιο, αλλά δεν ξεπερνά το 40πλάσιο, δηλαδή από 992 μέχρι 1.322 ευρώ μηνιαίως, η σύνταξη κόβεται κατά το 1/3.

3. Αν το εισόδημα είναι πάνω από το 40πλάσιο αλλά δεν ξεπερνά το 50πλάσιο του βασικού ημερομισθίου (δηλαδή από 1.322 μέχρι 1.652 ευρώ), κόβεται η μισή σύνταξη (-1/2).

4. Αν το μηνιαίο εισόδημα είναι μεταξύ 50πλάσιου και 60πλάσιου του ημερομισθίου, δηλαδή από 1.652 μέχρι 1.982,5 ευρώ, η σύνταξη κόβεται κατά 75% (3/4). 
από άγαμες και διαζευγμένες θυγατέρες οι οποίες είχαν εισοδήματα που υπερέβαιναν τα νέα όρια που θεσπίζονται με τον νόμο 3863/10. Σημειώνεται ότι...

5. Αν το μηνιαίο ακαθάριστο εισόδημα υπερβαίνει τα 1.983 ευρώ, τότε η σύνταξη κόβεται τελείως.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το ποσό που κόβεται επαναχορηγείται αφού ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις. Στην παρούσα φάση, οι συντάξεις κόπηκαν με βάση τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2008 και δηλώθηκαν το 2009, που σημαίνει ότι
αν ξαναπάρουν τις συντάξεις τους οι άγαμες θυγατέρες θα περιμένουν έναν (και πλέον) χρόνο.
Από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι περιπτώσεις με αναπηρία (67%), όσες δεν έχουν ενηλικιωθεί ή σπουδάζουν και λαμβάνουν σύνταξη θανόντος πατρός ως άγαμες θυγατέρες, από το Δημόσιο και ορισμένα ταμεία (τραπεζών) που κρατούν σε ισχύ τον θεσμό αυτό.


(ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ) 

http://staratalogia.blogspot.com

Δύο τροχαία δυστυχήματα με θύματα ηλικιωμένους σε Γιάννενα και Άρτα...

Δύο ηλικιωμένοι σκοτώθηκαν σε αντίστοιχα τροχαία δυστυχήματα που έγιναν στα Γιάννενα και την Άρτα.

  Συγκεκριμένα, στο 2ο χλμ του δρόμου Κατσικάς- Δροσοχωρίου Ιωαννίνων, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος αλλοδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 77χρονο πεζό.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. Αλλά και στο 144ο χλμ. της εθνικής οδού Αντιρρίου-Άρτας δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 25χρονος παρέσυρε και σκότωσε 82χρονο ημεδαπό πεζό. 

Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

http://epirusgate.blogspot.com

Νόμπελ Χημείας σε τρεις «μάγους»...

Ως «οι τρεις μάγοι της οργανικής χημείας» αποκαλούνται ο Αμερικανός και οι δύο Ιάπωνες επιστήμονες που τιμήθηκαν με το φετινό Νόμπελ Χημείας.  
 
Ο λόγος για τον 79χρονο Ρίτσαρντ Χεκ και τους Εϊ-ίτσι Νεγκίσι, 75 ετών, και Ακίρα Σουζούκι, 80 ετών, οι οποίοι ανέπτυξαν ρηξικέλευθες μεθόδους σύνθεσης οργανικών ενώσεων, οι οποίες βρίσκουν εφαρμογές από τη φαρμακευτική μέχρι την ηλεκτρονική και τη γεωργία.

Συγκεκριμένα οι τρεις χημικοί, οι οποίοι δεν συνεργάστηκαν, εφηύραν «ένα από τα πλέον εξελιγμένα....
χημικά εργαλεία, τη σύζευξη με καταλύτη παλλαδίου». Με την παράλληλη ανάπτυξη τριών ξεχωριστών αντιδράσεων, που παίρνουν το όνομα καθενός από τους Νομπελίστες, πρόσφεραν στην ανθρωπότητα ένα χρήσιμο χημικό εργαλείο που επιτρέπει στην επιστήμη να μιμείται τη φύση και να παράγει περίπλοκα οργανικά μόρια για ποικίλες χρήσεις, με σπουδαιότερες την αντιμετώπιση του καρκίνου και την κατασκευή βελτιωμένων υλικών. Και οι τρεις χρησιμοποίησαν το παλλάδιο, ένα μέταλλο που ανήκει στην ίδια οικογένεια στοιχείων με την πλατίνα, ως καταλύτη για τη σύνθεση περίπλοκων οργανικών ενώσεων.

Στις αντιδράσεις Χεκ, Νεγκίσι και Σουζούκι, αυτό το θαυματουργό μέταλλο φέρνει κοντά τα άτομα άνθρακα και επιτρέπει τη μεταξύ τους αντίδραση. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τα άτομα άνθρακα είναι ότι αντιδρούν ιδιαίτερα δύσκολα μεταξύ τους και μέχρι πρόσφατα είχε επιτευχθεί μόνο η σύνθεση απλών μορίων.

Με το επίτευγμα των «τριών μάγων της χημείας» ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή σύνθετων χημικών ουσιών, όπως αυτές που έχουν βάση τον άνθρακα και αποτελούν τη βάση κάθε μορφής ζωής. «Η ανθρωπότητα χρειάζεται νέα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου ή για να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές επιπτώσεις θανατηφόρων ιών στο ανθρώπινο σώμα», εξήγησε η επιτροπή Νόμπελ. Χημικές ουσίες, όπως αυτές που θέλουν να δημιουργήσουν οι επιστήμονες, απαντώνται σε πολύ μικρές ποσότητες στη φύση και, συγκεκριμένα, σε ένα είδος θαλάσσιου σφουγγαριού («Discodermia») και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα.

Ο Χεκ, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ντέλαγουερ στο Νιούαρκ, ο Νεγκίσι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πέρντιου στις ΗΠΑ, και ο Σουζούκι, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Χοκάιντο, θα παραλάβουν τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο που το συνοδεύει. Αυτό ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ και είναι το μικρότερο χρηματικό βραβείο εδώ και μία δεκαετία, σε πραγματικούς όρους, αφού το ποσό παραμένει «παγωμένο» εδώ και οκτώ συνεχόμενα χρόνια.

Ερη Πανσεληνά - ΕΘΝΟΣ

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_8836.html

Έκθετος ο κ. Παπανδρέου δεν διαψεύδει τον Στάϊμπρουκ

Όταν ένας φέρελπις μελλοντικός πρωθυπουργός αναρωτιέται αν θα πρέπει πλέον να κερδίσει τις εκλογές έπειτα από αυτά που πληροφορήθηκε για την κατάσταση της οικονομίας, από τον Γερμανό υπουργό οικονομικών, αντιλαμβάνεστε σε πόσο βάθος ενημερώθηκε για το ελληνικό πρόβλημα. 
  Φυσικά ας αφήσουμε το άλλο, το αφελές επιχείρημα, ότι δήθεν, παρότι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν γνώριζε τι συνέβαινε στη χώρα.

Όμως παρ’ όλα αυτά αποφάσισε να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και αυτό δεν είναι μεμπτό. Πολιτικά ανεπίστρεπτο είναι αυτό που έκανε. Δηλαδή ενώ γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας και ενώ επομένως γνώριζε....
τα σκληρά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, παρ’ όλα αυτά, παραπλανούσε τον ελληνικό λαό ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι θα κάνει παροχές κ.λ.π.  και μάλιστα κατηγορούσε τον αντίπαλό του κ. Καραμανλή, ο οποίος προσπαθούσε έστω και με έμμεσο τρόπο να δώσει στο λαό να καταλάβει την τραγικότητα της κατάστασης.

Επομένως από τη στιγμή που παρουσίασε συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα στο λαό, ο οποίος λαός και το ενέκρινε, έστω και με το 32,3% (πραγματικό ποσοστό) του εκλογικού σώματος, ο κ. Παπανδρέου στερούνταν από την αρχή και φυσικά στερείται και σήμερα λαϊκής νομιμοποίησης για να θέσει τη χώρα υπό ξένη κατοχή και να λαμβάνει τα σκληρά μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, που σήμερα λαμβάνει. Εκτός και αν μας λένε ότι η πολιτική απάτη είναι θεμιτή και νόμιμη. Νομίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, με τόσες εξεταστικές επιτροπές που έχει κάνει, έχει διαφορετική άποψη για την ηθική και τη νομιμότητα. Αυτό πως το παραβλέπει;

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να διασκεδάσει τα πράγματα δείχνοντας ένα καθρεπτάκι στους ιθαγενείς. Συγκεκριμένα είπε: "Δεν ξέρω αν το είπε χαριτολογώντας ο κ. Στάινμπρουκ, αλλά υπάρχει φυσικά εξήγηση". Αναρωτιόμαστε: Ο κ. Σταϊμπρουκ κάνει πλάκες στο βιβλίο του; και ποια είναι η εξήγηση που δεν μας λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Ναι το είδαμε το καθρεπτάκι, φίλοι της κυβέρνησης, είδαμε τη φάτσα μας μέσα, αλλά δεν θα πάρουμε.

Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να κυβερνά τη χώρα χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και πρέπει να προσφύγει αμέσως στη λαϊκή ετυμηγορία. Το δε μνημόνιο και τα λοιπά έγγραφα που έχουν υπογραφεί είναι ανυπόστατα και δεν παράγουν δίκαιο, ενάντια στο Σύνταγμα, αφού στερούνται την προς τούτο λαϊκή νομιμοποίηση και λαϊκή έγκριση.

http://hassapis-peter.blogspot.com

Γιατί το συζητάνε ; «… θα μοιραστούμε το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο…» ο σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ι. Καλίν

Μέχρι πόσο θα μας δουλεύουν ; «…θα μοιραστούμε το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, και να δούμε όλα τα άλλα ζητήματα -εμπόριο, μετανάστευση, πάλη κατά της τρομοκρατίας κ.λπ.- ως μέρος μιας συνολικής διευθέτησης.» Δηλαδή να τους δώσουμε το Αιγαίο και θα πυροβολούν αυτοί στα σύνορα τους Λάθρο.  

Εκβιασμός ! ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ; Τόσο πολύ έχουμε ξεπέσει ; Από τη μια πουλάνε την Ελλάδα με τα μνημόνια τώρα πουλάνε και το Αιγαίο ; Και όλα αυτά για να είμαστε πολυπολιτισμικοί ;


Γιατί κάθονται και συζητάνε κάτω από τέτοιες βάσεις ;
Τι να πει κανείς ; Συνεχίσετε να χτίζετε Πανδοχεία υποδοχής και τζαμιά .


Συνεχίστε και να μαθαίνετε Τούρκικα στα παιδιά μας στη Θράκη. Ίσως έτσι επιβιώσουν κιόλας….

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Τούρκου Συμβούλου :


«Δεν μιλάμε πια για το casus belli»

Η παχυσαρκία κοστίζει ακριβά στις επιχειρήσεις..!!!

Η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά και την (οικονομική) «υγεία» των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, οι αμερικανοί εργαζόμενοι που είναι παχύσαρκοι στοιχίζουν στους εργοδότες τους περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγικότητας που οφείλεται στην εύθραυστη υγεία τους.

Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στην πρόσληψη “1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο με ετήσιο μισθό 42.000 δολάρια”, επισημαίνει ο Ερικ Φίνκελστάιν, ερευνητής του Πανεπιστημίου Ντιουκ-Νάσιοναλ της Σιγκαπούρης.

Για να φτάσει στο ποσό αυτό ο Φίνκελστάιν και οι συνεργάτες τους υπολόγισαν τα ιατρικά έξοδα, την μειωμένη παραγωγικότητα και τις απουσίες των παχύσαρκων από την εργασία τους.

Συνδυάζοντας αυτούς τους τρεις παράγοντες έφτασαν στο συμπέρασμα ότι “κόστος” της παχυσαρκίας φτάνει τα 16.900 δολάρια ετησίως για τις γυναίκες που έχουν 45 κιλά παραπάνω ή περισσότερο και 15.500 δολάρια για τους άντρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Occupational and Environmental Medicine, η μειωμένη παραγωγικότητα των παχύσαρκων είναι αυτό που κοστίζει περισσότερο.

Η απώλεια παραγωγικότητας μετρήθηκε υπολογίζοντας το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη στιγμή που ο εργαζόμενος φτάνει στον τόπο εργασίας και στο πότε αρχίζει να δουλεύει. Στα δεδομένα αυτά προστίθεται ο χρόνος που περνά χωρίς ο εργαζόμενος να κάνει αυτά που του έχουν ανατεθεί, λόγω της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, της κούρασης, αλλά και της αφηρημάδας.

Τα στοιχεία της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις των ίδιων των εργαζόμενων σε ερωτήσεις όπως τις ημέρες που απουσιάζουν από τη δουλειά ή που έχουν μειωμένη παραγωγικότητα εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, η παχυσαρκία στοιχίζει κάθε χρόνο στην αμερικανική οικονομία τουλάχιστον 215 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο τεράστιο αυτό ποσό περιλαμβάνονται ιατρικά έξοδα, αλλά και έμμεσες απώλειες κυρίως λόγω της μειωμένης αποδοτικότητάς τους στην εργασία.

http://allisbusiness.wordpress.com/