'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

8 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους την «σκαπούλαραν» από το Ασφαλιστικό!!

Από τα «παραθυράκια» του νέου νόμου Παπακωνσταντίνου θα «αποδράσουν» οι χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου, γλυτώνοντας έως και 15 χρόνια επιπλέον ασφάλισης ή μείωση της σύνταξης.

Από το άρθρο 6 του νόμου διαπιστώνεται ότι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλισμένοι από την 1.1. 1983 έως 31.12. 1992 είναι προνομιούχοι και δεν επηρεάζονται καθόλου από τα μέτρα, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άνδρες και γυναίκες που μέχρι τις 31.12.2010 έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ασφάλισης, έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (ή έχουν εργαστεί με 35 έτη ασφάλισης έως τα 58 ή 37 χρόνια ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας), όπως θεωρεί η ηγεσία της ΠΟΠΟΚΠ.

Με άλλα λόγια 8 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους  την «σκαπουλάρουν» από τις ανατροπές του Ασφαλιστικού, που έρχονται το 2011, και αναμένεται να πλήξουν πολύ κόσμο.

Πάντως το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαριστεί τις επόμενες μέρες με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, γιατί παρόλο που στους χώρους του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και των Ταμείων, έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι του νέου Ασφαλιστικού… στο Δημόσιο ακόμα τίποτα!

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου