'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η δικαιοσύνη..."μίλησε": Ουδείς υπεύθυνος για τον θάνατο 21 μαθητών...!!

Την οριστική παύση της ποινικής δίωξης κατά των δύο κατηγορουμένων για την τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές τον Απρίλιο του 2003, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο της Λάρισας.
 

Πρόκειται για τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου και την μία εκ των συνιδιοκτητών της εταιρείας ξυλείας, για λογαριασμό της οποίας γινόταν η μεταφορά μελαμίνων με τη νταλίκα που σκόρπισε το θάνατο.
 
Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας από τους ιδιοκτήτες, στο μεταξύ απεβίωσε. 

 
Το δικαστήριο δέχτηκε τη θέση των δύο ιδιοκτητών, ότι ήταν άκυρη η επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε αυτούς, γιατί αυτή έγινε πριν καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Ότι δηλαδή, δεν είχε εκπνεύσει η προθεσμία άσκησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

 
Πρωτόδικα, οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια και σωματική βλάβη κατά συρροή από αμέλεια. 

 
Ο οδηγός, που αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες, είχε αθωωθεί.

Οι δύο καταδικασθέντες έκαναν έφεση κατά της απόφασης, όπως και ο εισαγγελέας εφετών, μετά από γραπτό αίτημα μερικών γονέων των αδικοχαμένων μαθητών που αντιδρούσαν στην αθώωση του οδηγού.


newsbeast
http://gianniotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου