'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η παχυσαρκία κοστίζει ακριβά στις επιχειρήσεις..!!!

Η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά και την (οικονομική) «υγεία» των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, οι αμερικανοί εργαζόμενοι που είναι παχύσαρκοι στοιχίζουν στους εργοδότες τους περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγικότητας που οφείλεται στην εύθραυστη υγεία τους.

Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στην πρόσληψη “1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο με ετήσιο μισθό 42.000 δολάρια”, επισημαίνει ο Ερικ Φίνκελστάιν, ερευνητής του Πανεπιστημίου Ντιουκ-Νάσιοναλ της Σιγκαπούρης.

Για να φτάσει στο ποσό αυτό ο Φίνκελστάιν και οι συνεργάτες τους υπολόγισαν τα ιατρικά έξοδα, την μειωμένη παραγωγικότητα και τις απουσίες των παχύσαρκων από την εργασία τους.

Συνδυάζοντας αυτούς τους τρεις παράγοντες έφτασαν στο συμπέρασμα ότι “κόστος” της παχυσαρκίας φτάνει τα 16.900 δολάρια ετησίως για τις γυναίκες που έχουν 45 κιλά παραπάνω ή περισσότερο και 15.500 δολάρια για τους άντρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Occupational and Environmental Medicine, η μειωμένη παραγωγικότητα των παχύσαρκων είναι αυτό που κοστίζει περισσότερο.

Η απώλεια παραγωγικότητας μετρήθηκε υπολογίζοντας το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη στιγμή που ο εργαζόμενος φτάνει στον τόπο εργασίας και στο πότε αρχίζει να δουλεύει. Στα δεδομένα αυτά προστίθεται ο χρόνος που περνά χωρίς ο εργαζόμενος να κάνει αυτά που του έχουν ανατεθεί, λόγω της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, της κούρασης, αλλά και της αφηρημάδας.

Τα στοιχεία της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις των ίδιων των εργαζόμενων σε ερωτήσεις όπως τις ημέρες που απουσιάζουν από τη δουλειά ή που έχουν μειωμένη παραγωγικότητα εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, η παχυσαρκία στοιχίζει κάθε χρόνο στην αμερικανική οικονομία τουλάχιστον 215 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο τεράστιο αυτό ποσό περιλαμβάνονται ιατρικά έξοδα, αλλά και έμμεσες απώλειες κυρίως λόγω της μειωμένης αποδοτικότητάς τους στην εργασία.

http://allisbusiness.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου