'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μαχαίρι στο εκλογικό επίδομα!!!

Ακόμη και με αποχή από τις εργασίες τους απειλούν οι υπάλληλοι των ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να διακόψει το εκλογικό επίδομα το οποίο εκτιμά ότι λάμβαναν ακόμη και πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με τις εκλογές.

Τη μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης αφενός αλλά αφετέρου και τον περιορισμό των δικαιούχων αυτής κατά 40% αποφάσισε σήμερα η διακομματική επιτροπή. Πρόκειται για το ποσό των 2.100 ευρώ μικτά ενώ οι ως τώρα δικαιούχοι φτάνουν τους 160.000 εργαζόμενους των ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Στόχος φυσικά ένας. Να μειωθεί το εκλογικό κόστος των προηγούμενων χρόνων το οποίο ήταν 149 εκ. ευρώ.

Υπάρχει όμως και απώτερος σκοπός ο οποίος είναι να μαζευθούν επιπλέον έσοδα σε μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

Σημειώνεται πως η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίθηκε απαραίτητη καθώς όπως κατάλαβαν στα αρμόδια γραφεία πολλοί είναι οι υπάλληλοι εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία. Ουσιαστικά πληρώνονται και δη αδρά χωρίς να προσφέρουν.

Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε πραγματικό "κυνήγι" ώστε να βρει ποιοι είναι εκείνοι οι 1.000 υπάλληλοι του δημόσιου που λαμβάνουν την εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στις διαδικασίες των εκλογών.

Το ζήτημα είναι όμως πως οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν προτίθενται να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια, γεγονός το οποίο ίσως δημιουργήσει προβλήματά στην προεκλογική και εκλογική διαδικασία, εάν φυσικά οι αντιδράσεις τραβήξουν τόσο πολύ.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70 .000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας , όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία σχετική με την προετοιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
"Οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι διακοσμητικοί στις εκλογές. Μεταφέρουν σάκους, τηλεγραφήματα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των εκλογικών διαδικασιών".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης εντός των ημερών υπογράφει την απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, καθώς το ΥΠ.ΕΣ. Θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν ως επίδομα κίνησης.

 http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου