'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ανύπαντρη μητέρα εργάζεται ως… μεταλλωρύχος!!!

Η δουλειά του μεταλλωρύχου για πολλούς θεωρείται καθαρά ανδρική υπόθεση. 

 Τι γίνεται όμως όταν μια γυναίκα εισβάλει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο;

Την απάντηση την έχει η Elaine Mormon, μια 52χρονη ανύπαντρη μητέρα που όχι μόνο κατάφερε να δουλέψει ως μεταλλωρύχος, αλλά κέρδισε και το σεβασμό των ανδρών συναδέλφων της.


Στα 50 της χρόνια, η Elaine έκανε αίτηση ώστε να γίνει «Ελεύθερη επαγγελματίας μεταλλωρύχος». Για να λάβει κάποιος αυτό τον τίτλο, πρέπει να είναι άντρας, να έχει γεννηθείς το Δάσος του Dean,να είναι άνω των 21 ετών, και να έχει δουλέψει για πάνω από ένα χρόνο σε ορυχείο. Αρχικά, η αίτηση της απορρίφθηκε, όμως η 52χρονη σήμερα Εlaine δεν το έβαλε κάτω. Έφτασε την υπόθεση της μέχρι τη Βουλή με την αιτιολογία των σεξουαλικών διακρίσεων εις βάρος της και τελικά κατάφερε να σπάσει ένα «αντρικό οχυρό», αποτελούμενο από 4.500 άνδρες μεταλλωρύχους που εργάζονται στο δάσος του Dean.




Σήμερα, η Elaine έχει μια 13χρονη κόρη τη Mary. Η καθημερινότητα της έχει ως εξής: αφού συνοδεύσει την κόρη της το πρωί στο σχολείο, επιστρέφει στο ορυχείο ώστε να κάνει τη βάρδια της. Φορά το προστατευτικό της κράνος, αρπάζει τον κασμά και κατεβαίνει σε βάθος 300 μέτρων ώστε να ξεκινήσει τη δύσκολη δουλειά.
Ωστόσο, η αγάπη της για το συγκεκριμένο επάγγελμα, ξεκίνησε όταν κατέβηκε για πρώτη φορά σε ορυχείο με την πατέρα της όταν ακόμα ήταν μικρή σε ηλικία. Βέβαια, όπως λέει και η ίδια, αυτή η δουλειά δεν είναι για όλους: «συχνά πρέπει να μπω μέσα σε στενά τούνελ και να παλέψω με την αφόρητη ζέστη. Αλλά είναι υπέροχα και ήρεμα εκεί κάτω».

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου