'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Με τον φόβο νέων μέτρων....

Στην αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας για το 2009 προχωρά η Eurostat, με το οικονομικό επιτελείο να καθησυχάζει τους πολίτες. 

 Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε κατηγορηματικά ότι η αναθεώρηση δεν θα φέρει νέα μέτρα. Προχωρούν οι συζητήσεις για τον ΦΠΑ

Μπορεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού να προβλέπει έλλειμμα για το 2009, στο 13,8%, ωστόσο αυτό αναμένεται να φτάσει ακόμα και το 15,1%.
Αυτό θα συμβεί λόγω της αναθεώρησης από τη Eurostat προς τα άνω του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2009, λόγω της ενσωμάτωσης στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης των χρεών των ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, κ.λπ.), των νοσοκομείων, των ταμείων και των ΟΤΑ.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία θεωρεί ότι το έλλειμμα για το 2009 έχει αυξηθεί κατά 0,4 μονάδες του ΑΕΠ (στο 14% του ΑΕΠ από το 13,6% του ΑΕΠ).

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, αρνήθηκε ότι αυτό θα οδηγήσει στη λήψη νέων μέτρων.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η αναθεώρηση θα είναι μικρή, δεν επηρεάζει το 2010 και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί επαρκούν, κάτι που βέβαια έχει ειπωθεί και στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται και η συζήτηση για το πώς θα καλυφθεί το έλλειμμα στα έσοδα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την κομισιόν τις αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ, με επικρατέστερο σενάριο την μετακίνηση ειδών πρώτης ανάγκης στον πολύ χαμηλό συντελεστή του 5,5% από 11% και ειδών πολυτελείας από το 11% στο 23%.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου