'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Η Κίνα κατασκοπεύει μέσω "χακερς" τη Γερμανία!!!

Οι ανεπιθύμητες 'εισβολές' από 'χάκερς' στο σύστημα των κρατικών υπολογιστών της Γερμανίας αυξάνονται σταθερά, μετά από το 2005', ανέφερε με συνέντευξή του ο επικεφαλής της αντικατασκοπείας της Γερμανίας Χάϊντς Φρομ...

'Έχουμε εντοπίσει μεγάλο αριθμό 'εισβολών' στο σύστημα των κρατικών μας υπολογιστών, με μεγάλη αύξηση από το 2005 και μετά', δήλωσε ο 62χρονος σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα του Αμβούργου 'Χάμπυργκερ Αμπεντμπλατ'. Και πρόσθεσε: 'Ας πούμε, το 2009 οι εισβολές αυτές έφθασαν και τις 1.500' τόνισε 'η προέλευσή τους, δε, είναι συχνά ασιατική, κινεζική κυρίως, έχω μάλιστα σοβαρές ενδείξεις ότι οι εισβολές αυτές από τους αλλοδαπούς 'χάκερς' γίνονται με τη συνέργεια κρατικών υπηρεσιών'.

'Γίνεται κατασκοπεία οικονομικών πληροφοριών', συμπλήρωσε ο Φρομ, 'δηλαδή γίνεται κλοπή τεχνολογικών πληροφοριών, ιδίως όμως τεχνογνωσίας στον οικονομικό τομέα, κάτι που βέβαια παρουσιάζεται ως μία υπολογίσιμη απειλή για την προηγμένη οικονομία μας'.

'Οι μικρομεσαίες μας επιχειρήσεις είναι περισσότερο απροστάτευτες απέναντι σε παρόμοιες ενέργειες, παρά οι μεγάλες, που έχουν διοργανώσει μία αποτελεσματικότερη 'άμυνα' στο σύστημα των υπολογιστών τους', υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr/
TO ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://stakarfia.blogspot.com

Παξοί: Ο...τουρισμός των φορολογικών παραβάσεων

Και τι δεν βρήκαν οι εφοριακοί στους Παξούς.  Ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών νοίκιαζαν τις βίλες τους και εισέπρατταν υψηλά μισθώματα από ξένους τουρίστες, αλλά δεν δήλωναν ούτε ένα ευρώ...

Από τους ελέγχους προκύπτει  μεταξύ άλλων, ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν είχαν δηλώσει στην εφορία την επαγγελματική δραστηριότητα. Ο τρόπος πληρωμής από τους αλλοδαπούς τουρίστες γίνονταν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει την έρευνα φοροδιαφυγής - μέχρι τώρα έχουν ελεγχεί 24 ιδιοκτήτες- και αναζητεί τις πηγές των εσόδων σε εξωχώριες εταιρείες.


- Είκοσι τέσσερις ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών δεν είχαν καταθέσει στην αρμόδια εφορία τα συμφωνητικά που είχαν συνάψει με γραφεία του εξωτερικού για είκοσι οκτώ βίλες που είχαν στην κατοχή τους και τις νοίκιαζαν. Το ύψος των συμφωνητικών ανέρχεται στο ποσό των 650.000 ευρώ.


Οι οκτώ από τους παραπάνω ιδιοκτήτες για το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 25 Ιουλίου 2010 δεν είχαν εκδώσει στοιχείο εσόδου για την είσπραξη δόσης όπως προκύπτει από τα συμφωνητικά. Τα ποσά για τα οποία δεν εκδόθηκαν οι νόμιμες αποδείξεις ανήλθαν σε 35.600 ευρώ.


Οι δώδεκα ιδιοκτήτες από τους είκοσι τέσσερις δεν τηρούσαν βιβλίο κίνησης πελατών όπως ήταν υποχρεωμένοι με βάση τη φορολογική νομοθεσία.


Πέντε ιδιοκτήτες δεν είχαν υποβάλει στην εφορία δήλωση έναρξης επαγγέλματος.


Τέσσερις ιδιοκτήτες είχαν εκδώσει επτά αθεώρητες αποδείξεις χωρίς να ενημερώνουν σε καθημερινή βάση το βιβλίο κίνησης πελατών.


Για επτά ιδιοκτήτες διαπιστώθηκαν επιπλέον οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Αξίζει να αναφερθεί ότι εντός δύο ημερών από την αναχώρηση του συνεργείου ελέγχου του ΣΔΟΕ από το νησί κατατέθηκαν άλλα τριάντα συμφωνητικά στην αρμόδια οικονομική εφορία των Παξών. Πριν από τους ελέγχους είχαν κατατεθεί μόλις τέσσερα συμβόλαια.



ΠΗΓΗ:   imerisia.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.thebest.gr

Περικλής Παναγόπουλος: Δώρισε στην εγγονή βίλα στη Μύκονο !!!

Ο billionaire Περικλής Παναγόπουλος θέλησε να κάνει στην εγγονή του ένα ξεχωριστό δώρο για την ... αποφοίτησή της και φυσικά το έκανε. 

Της αγόρασε λοιπόν ένα πολύ ωραίο προπολεμικό διώροφο πολύ καλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής σε μυκονιάτικο στιλ, σε μία από τις πιο περίοπτες περιοχές της Μυκόνου. 

Το σπίτι έχει κήπο και είναι χτισμένο μέσα σε αρκετά στρέμματα. παράλληλα, υπάρχουν και άλλα κτίσματα στον περιβάλλοντα χώρο του. το οίκημα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού ο τελευταίος ιδιοκτήτης του που δεν είναι Μυκονιάτης –όμως η σύζυγός του που έχει πεθάνει ήταν γόνος γνωστής οικογένειας του νησιού- το είχε καλοδιατηρημένο και προσφάτως είχε πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης και ανακαίνισής του.

Πηγή: Ciao
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://korkos.blogspot.com

Κως: Δικαστήριο καταδίκασε… άλογο!!!

Ως βασικό υπαίτιο και ένοχο για πρόκξληση τροχαίου ατυχήματος υπέδειξε το δικαστήριο της Κω ένα άλογο και κατά συνέπεια έστειλε το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη του!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, την ενοχή για το τροχαίο... δεν την είχε το μεγάλο τετράποδο, που βγήκε σε δρόμο του νησιού αφηνιασμένο, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά ο ιδιοκτήτης του, λάτρης της ιππασίας, που δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή για τη φύλαξή του.

Από την άλλη ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά το ιρλανδικής καταγωγής άτι, κατά το δικαστήριο ήταν ένας συνετός οδηγός και δεν έφερε καμιά ευθύνη για το ατύχημα.

Η εν λόγω δικαστική και διδακτική ιστορία αφορά τους ιδιοκτήτες ζώων που μπορούν να προκαλέσουν αυτοκινητικό ατύχημα.
Το πρωτόδικο δικαστήριο που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του πρωτοφανούς τροχαίου είχε κρίνει ως συνυπαίτιους για το ατύχημα τόσο τον ιδιοκτήτη του αλόγου όσο και τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Στο δεύτερο βαθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κω έκρινε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τον ξέφρενο καλπασμό του αλόγου στον επαρχιακό δρόμο του νησιού, σε περίοδο παραθερισμού, τον ιδιοκτήτη του.

Κι αυτό γιατί δεν έδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια για τη φύλαξη και εποπτεία του αλόγου του. Το Εφετείο παράλληλα έκρινε ότι ο εναγόμενος οδηγός υπήρξε συνετός στην οδήγηση και απέρριψε την αγωγή του ιδιοκτήτη του αλόγου που ζητούσε αποζημίωση.

Το 10χρονο άλογο, ιρλανδικής καταγωγής, που ο ιδιοκτήτης του το χρησιμοποιούσε για το χόμπι της ιππασίας, τραυματίστηκε σοβαρά όταν το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου του 2004 έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του εναγόμενου οδηγού, την ώρα που αυτός κινούνταν στην επαρχιακή οδό Κω - Χωρίων.

Όταν αντιλήφθηκε τον καλπασμό του αφηνιασμένου αλόγου πάτησε φρένο, αλλά δεν απέφυγε τη σύγκρουση.




stifora.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://tapantaedo1.blogspot.com

Τα «ανίκανα» ελληνόπουλα και οι «ικανοί» πολιτικοί γόνοι. ...

Δεν διορθωνόμαστε με τίποτα. Είμαστε λαός "καταραμένων".

Ακόμα και σήμερα, στα έσχατα σημεία του διεθνούς εξευτελισμού, του διεθνούς διασυρμού και της υποτέλειας της χώρα μας, εμείς εκεί, να αναζητούμε με μανία πολιτικούς γόνους, κουμπάρους, συζύγους και συγγενείς για να χρίσουμε υποψήφιους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντί να τους στείλουμε....
εκεί που πρέπει. Που να δείτε τι θα γίνει στις βουλευτικές εκλογές!!


Γι’ αυτό, αυτή εδώ η ταλαίπωρη χώρα δεν πρόκειται να δει ποτέ προκοπή. Γιατί το πολιτικό της σύστημα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλα τα «ανίκανα» ελληνόπουλα αναδεικνύοντας μετά μανίας τους «ικανότατους» πολιτικούς γόνους.
Είναι αυτό που έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ή επί το ορθότερο, της Προεδρευόμενης Κληρονομικής Ολιγαρχίας στη χώρα μας, χρησιμοποιείται από το κατεστημένο για την αναπαραγωγή μιας κλειστής πολιτικοοικονομικής ελίτ, αδιαφορώντας για τα παιδιά των υπόλοιπων Ελλήνων, τις ικανότητές τους και το μέλλον τους.
Όμως εμείς, κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό.



(Προεδρική Δημοκρατία)

Κοιµηθείτε ... αγκαλιά!!!

Ίσως στην αρχή της σχέσης σας το να κοιµάστε αγκαλιά ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να σας πάρει ο ύπνος. Σιγά-σιγά ο καθένας βρήκε τη θέση που τον βολεύει στο κρεβάτι – συνήθως πλάτη µε πλάτη. Αναζήτησε σήµερα την αγκαλιά του και επιδίωξε τη σωµατική επαφή µαζί του, χωρίς αυτό να σηµαίνει πως πρέπει να κάνετε σεξ.

Μια ζεστή αγκαλιά
έχει τη δύναµη να σας φέρει πιο κοντά, να σας ξυπνήσει την αίσθηση από τον πρώτο καιρό και να σας αποµακρύνει από τη ρουτίνα που έχει εισβάλει ακόµη και στον… ύπνο σας. Έρευνα που πραγµατοποιήθηκε το 2008 έδειξε πως τα ζευγάρια που αναζητούν τη σωµατική επαφή –είτε αυτό είναι το πιάσιµο του χεριού ή µια τρυφερή αγκαλιά– παρουσιάζουν χαµηλά ποσοστά της ορµόνης του άγχους.

Των ΦΛΩΡΕΝΣ ΤΟΚΑΤΛΙΑΝ και ΦΛΩΡΑΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ
MΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΡΟΚΚΑ, ΟΥΡΟΛΟΓΟY, ΑΝΔΡΟΛΟΓΟY, ΕΠΙΣΤΗMΟΝΙΚΟY ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ / ΜΑΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ - ΣΥMΒΟΥΛΟΥ ΓΑMΟΥ / ∆Ρ ΊΛΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΑ, ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗMΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟMΕΙΟ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.myworld.gr

Έβαλε 16 εμπρησμούς επειδή δεν τον πλήρωναν!!!

Στα χέρια της Πυροσβεστικής βρίσκεται 33χρονος μετανάστης τον οποίο εντόπισε περίπολος την ώρα που απομακρυνόταν από την περιοχή του αεροδρομίου της πόλης αμέσως μετά το ξέσπασμα της τελευταίας από τις πυρκαγιές.

Δεκαέξι εμπρησμούς ομολόγησε ένας 33χρονος οικονομικός μετανάστης από τη Βουλγαρία, που συνελήφθη χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος στην Καλαμάτα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της πόλης.

«Δεν με πλήρωναν», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο έβαζε τις φωτιές. Δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο, αν οι ισχυρισμοί του ευσταθούν ή όχι.

Ο 33χρονος συνελήφθη λίγη ώρα μετά τη 16η εμπρηστική ενέργεια, κοντά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Είχε προηγηθεί μπαράζ εμπρησμών στην ίδια περιοχή το τελευταίο διήμερο, με αποτέλεσμα να βγουν περιπολίες από υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη. Συγκεντρώθηκαν επίσης πληροφορίες για τα άτομα που κινούνταν κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ή απομακρύνονταν από την περιοχή όταν ξεσπούσαν οι φωτιές.

Μόλις εκδηλώθηκε άλλη μία πυρκαγιά, οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, που περιπολούσαν, εντόπισαν τον 33χρονο οικονομικό μετανάστη που απομακρυνόταν από την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα χαρακτηριστικά του συνέπιπταν με τις περιγραφές μαρτύρων για τα άτομα που κυκλοφορούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου όταν είχαν εκδηλωθεί οι προηγούμενες πυρκαγιές και ως εκ τούτου ο 33χρονος προσήχθη ως ύποπτος. Εξεταζόμενος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν άργησε να ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δράστης του εμπρησμού που είχε σημειωθεί λίγη ώρα πριν από τη σύλληψή του και των εμπρησμών που είχαν γίνει τα προηγούμενα 24ωρα.

Εγινε μάλιστα αναπαράσταση και ο δράστης υπέδειξε όλα τα σημεία όπου είχε βάλει φωτιά. Σε μία από τις περιπτώσεις είχε βάλει διαδοχικά πέντε φωτιές σε διάστημα λίγων λεπτών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμούς από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, ενώ η έρευνα του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν δρούσε μόνος του ή αν είχε συνεργούς.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκονται από χθες στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά, προκειμένου να ερευνήσουν τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες αλλά και ενδείξεις ότι ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών.

Μάλιστα στην Κεφαλονιά είχαν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος κτηνοτρόφων το 2006 και το 2007 για πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στο νησί.


ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Απειλεί με ... ελέγχους για τους ημιυπαίθριους το ΥΠΕΚΑ

Με το δάκτυλο στο… «κουμπί» ενεργοποίησης των μηχανισμών ελέγχου για τους ημιυπαίθριους είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς μόλις το 2,5% των υπόχρεων έχει κάνει αίτηση ρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο περιμένει το Σεπτέμβριο για να διαπιστώσει την προσέλευση των ιδιοκτητών ακινήτων στις πολεοδομίες της χώρας προκειμένου να δηλώσουν τον κλειστό ημιυπαίθριο ή άλλο χώρο που άλλαξε χρήση και να πληρώσουν το πρόστιμο.

Αφού βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την «κινητοποίηση» του κόσμου στο θέμα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι είναι ασθενική, τότε εξετάζει την ενεργοποίηση μηχανισμών ελέγχου με στόχο να «εξαναγκάσει» τους πολίτες να μεταβούν  στα κατά τόπους πολεοδομικά γραφεία.

Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει να δοθεί μια μικρή παράταση των δύο μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης στη ρύθμιση, δηλαδή μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 αντί για το τέλος του 2010.

Κύκλοι της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι τα μέτρα που σκέφτεται να λάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος ίσως δεν αποδειχθούν ικανά και φέρουν το παράδειγμα του τέως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά ο οποίος δεν κατάφερε να «πείσει» τους πολίτες να προβούν στην αντίστοιχη ρύθμιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους πρώτους τέσσερις μήνες που έχουν περάσει από την ημερομηνία που ξεκίνησε η προθεσμία ένταξης, μόλις 40.000 από 1,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων με ημιυπαίθριο έχουν προβεί σε αίτηση, δηλαδή το2,5%.

Το πρόστιμο όσων υποβάλλουν αίτηση θα προσδιορίζεται από το πολεοδομικό γραφείο  και θα ζητείται να καταβληθεί μέσω ειδικού εντύπου που θα αποστέλλεται στον ιδιοκτήτη εντός δύο μηνών το αργότερο από τον έλεγχο του φακέλου του.

ΠΗΓΗ:  http://www.star.gr

Τα δενδρύλλια έφταναν και τα 2 μέτρα!!!!!!

Έναν 30χρονο Αλβανό συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Κοπανακίου, για καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς.

Ο 30χρονος καλλιεργούσε 35 δενδρύλλια κάνναβης σε χωράφι, στο δήμο Αετού.


Τα δενδρύλλια ξεκινούσαν από τα 50 εκατοστά ύψος και έφταναν έως και τα 2 μέτρα.


Ο συλληφθείς με την σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr

Σε πύρινη πολιορκία και πάλι η Κάρυστος.......


Μάχη με τις φλόγες θα δώσουν για άλλο ένα βράδυ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Καρύστου.

Τις ελπίδες κατοίκων και Πυροσβεστών ότι θα μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής τα τέσσερα ελικόπτερα που μπόρεσαν, μετά τις 19:00, να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.


Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, που κατά τη διάρκεια του Σαββάτου έφτασαν και τα 11 μποφόρ.


Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή Μεκουνίδα.


Από το απόγευμα της Κυριακής, το ανατολικό μέτωπο με κατεύθυνση την περιοχή Αετοράχη είναι σε ύφεση.


Αντίθετα, το καταστροφικό του έργο συνεχίζει το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς, που έχει κατεύθυνση την περιοχή Κοκκινόχωμα.


Οι φλόγες καίνε σε χαράδρες ενώ, πλέον, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.


Οι άνεμοι, όμως, που επικρατούν διατηρούν ενεργό το ενδεχόμενο μεγάλης αναζωπύρωσης, γεγονός που ανησυχεί τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.


Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 34 οχήματα με 75 πυροσβέστες και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


(Χάρτης της περιοχής)


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  Ε Δ Ω

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΑ BLOG ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!!!!!!!!

Αυτή είναι η διακυβέρνηση των δήθεν "Δημοκρατών". Την λογοκρισία της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα ζήλευε κάθε Δικτατορία σε όλο τον πλανήτη. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κριτική απο τα blogs τα απαγορεύει!

¨ΣΥΖΕΥΞΙΣ", η πράσινη εκδοχή;

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει την πληροφορία μας!!!

Μετά από επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, μας επιβεβαίωσαν ότι όντως το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» έχει βάλει φραγή σε ΟΛΑ ΤΑ BLOG!!!

Η αιτιολογία είναι ότι δεν έχουν σχέση με το δημόσιο τομέα και ότι το κάθε blog πρέπει να κάνει ξεχωριστή αίτηση για να αποφασιστεί η άρση της φραγής του.
Πώς να πιστέψεις μετά τα περί αποκέντρωσης, διαφάνειας, διαβούλευσης και

ηλεκτρονικής διακυβέρνησης;
Λόγια , λόγια και στο βάθος απαρχαιομένες νοοτροπίες και συγκεντρωτικό κράτος.
Κατά τα άλλα Καλλικράτης και διοικητική μεταρρύθμιση.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Απο ΤΑ ΧΑΛΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://antipliroforisi.blogspot.com

Η Ελλάδα πρώτη σε όλη την Ευρώπη.. αλλά σε τι;

Δεν μπορεί, αναρωτηθήκαμε, σε κάτι θα ξεχωρίζει και η Ελλαδίτσα μας απο τις υπόλοιπες «Ευρωπαικές» χώρες.

Σε κάτι θα είμαστε και εμείς πρώτοι στην Ευρωζώνη και γιατί όχι και παγκόσμια.. με αυτές τις σκέψεις άνοιξαμε το Google και αφού βάλαμε τις σωστές λέξεις κλειδιά και πατήσαμε το Αναζήτηση, ήρθαν και τα αποτελέσματα της μικρής μας έρευνας. 

Τα οποία φυσικά σας τα παρουσιάζουμε.

Τα πιο πολλά αποτελέσματα είναι απο άρθρα που έχουν δημοσιευτεί μέσα στο 2010, δύο το 2009 και ένα απο αυτά το 2008. Κάποια αποτελέσματα είναι θετικά για την χώρα μας αλλά τα περισσότερα δυστυχώς είναι αρνητικά.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρώτη σε φόρους η Ελλάδα

Έναν από τους υψηλότερους φόρους φυσικών προσώπων τόσο μεταξύ των 27 κοινοτικών χωρών, όσο και μεταξύ των 16 της ευρωζώνης, εμφανίζει η Ελλαδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Φέτος ο φόρος ανήλθε στο 45%, ενώ στην ευρωζώνη είναι στο 42,4%.
Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε ποσοστά παχυσαρκίας (2008)
Μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελεί η παχυσαρκία για την Ελλάδα, καθώς τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν υστερούν και οι ενήλικες. Το 35,2% του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας είναι υπέρβαρο, ενώ το 22,5% παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία παίρνει τη μορφή πανδημίας λόγω της δραματικής αύξησης του αριθμού των παχύσαρκων ατόμων τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις υπό ανάπτυξη χώρες και το ανησυχητικό είναι ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστά παχυσαρκίας και ειδικά της παιδικής στην Ευρώπη επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Τζάντ Μούσλεχ και ο ενδοκρινολόγος Θεμιστοκλής Τζώτζας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την 24η Οκτωβρίου που έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.
Πρώτη στα θανατηφόρα τροχαία η Ελλάδα
Θλιβερή πρωτιά στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατέχει η Ελλάδα, μαζί με τη Ρουμανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν.
Αν και παρουσιάζει μείωση κατά 23% σε σχέση με το 2001, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στα τροχαία με 130 νεκρούς ανά εκατ. κατοίκων.
Στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2009 ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα ήταν 69 νεκροί ανά εκατ. κατοίκους, γεγονός που συνιστά μείωση κατά 36% σε σχέση με το 2001.
Η Ελλάδα πρωτη στον πληθωρισμό
Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Ιούνιο 2010 σε σχέση με τον Ιούνιο2009, προκύπτει ότι η Έλλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Συγκεριμμένα:
Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό μέ 5,2% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,4%
Η Ελλάδα πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,3% .
Η Ελλάδα πρώτη στά καύσιμα με αύξηση 41,5% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 11,6%.
Η Ελλάδα πρώτη στις μεταφορές επιβατών μέ σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 3,5%.
Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 9,3%όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1%.
Η Ελλάδα πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,2%.
Η Ελλάδα πρώτη στο καπνό με αύξηση 19,9% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 5,4%.
Η Ελλάδα πρώτη στο κρασί με αύξηση 2,6% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,5%
Η Ελλάδα πρώτη στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,4% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι -0,3%
Η Ελλάδα πρώτη στη μπύρα με αύξηση 11,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,8%
Η Ελλάδα πρώτη στις ασφαλίσεις μεταφορών με αύξηση 18% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 5,4%
…και στο κάπνισμα πρώτη η Ελλάδα
Τη θλιβερή πρωτιά στην κατανάλωση προϊόντων καπνού διατηρούν οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 3-19 Οκτωβρίου 2009 , το 42% των Ελλήνων (47% άνδρες και 38% γυναίκες) δηλώνουν ότι καπνίζουν όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 29% (35% άνδρες και 25% γυναίκες). Στην ΕΕ υψηλά ποσοστά θεριακλήδων παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία με 39% και στην Ουγγαρία με 38%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ σημειώνονται στη Σουηδία με 16% και τη Φινλανδία με 21%.
Πρώτη στις «μαϊμούδες» η Ελλάδα
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, στα προϊόντα«μαϊμούδες», σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τσιγάρα, ρούχα και φάρμακα τα πιο συχνά είδη που διακινούνται παράνομα, ενώ πρωταρχική πηγή εισροής είναι η Κίνα.
Η έκθεση αφορά τις δράσεις στα τελωνεία της ΕΕ για την «καταπολέμηση των απομιμήσεων και παραποιήσεων», αλλά και την επιβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και όπως προκύπτει τα προϊόντα «μαϊμούδες», που δέσμευσαν τα ελληνικά τελωνεία την προηγούμενη χρονιά, αυξήθηκαν από 3,6 εκατ. το 2008 σε 21,9 εκατ. το 2009.

Συνολικά για τους «27» δεσμεύτηκαν από τα τελωνεία των κρατών μελών 118 εκατ. προϊόντα το 2009.
Το σύνολο εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με το 2008, που ήταν178, 9 εκατ. προϊόντα.
Μετά την Ελλάδα, σε δεσμεύσεις προϊόντων ακολουθούν η Ολλανδία με 17,9 εκατ. αντικείμενα, η Ιταλία με 12,9 εκατ. αντικείμενα και η Βουλγαρία με 11,3 εκατ. αντικείμενα.
Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στις θαλάσσιες μεταφορές
Σύμφωνα με έρευνα της N. Cotzias Shipping Consultants (NCSC) ο παγκόσμιος ενεργός στόλος ανέρχεται σε 72.268 πλοία και 1.33 δισ. τόνους μεταφορική ικανότητα (DWT)
Η Ελλάδα είναι  πρώτη  με 15% του συνόλου της  μεταφορικής ικανότητας (DWT), αλλά 3η σε αριθμό πλοίων με 5,4% συνόλου.
Η Ιαπωνία είναι δεύτερη με 14% στον τομέα της χωρητικότητας  DWT – όμως είναι πρώτη σε αριθμό πλοίων με το 10% συνόλου.
Η Κίνα  είναι  3η αν προσθέσουμε τον στόλο του Χονγκ Κόνγκ και της Ταιβάν (Taipei) με 13,5% της παγκόσμιας χωρητικότητας DWT και πρώτη με 7.200 πλοία.
Όσο αφορά συνολικά τον παγκόσμιο στόλο μαζί με τα υπό ναυπήγηση πλοία είναι  ανέρχεται στα  81.036 πλοία (8.768 πλοία  υπό παραγγελία),  1.78 δισ. τόνοι μεταφορική ικανότητα (οι 450 εκατομμύρια τόνοι υπό παραγγελία).
Στην κατηγορία  αυτή  Ελλάδα  διατηρεί την πρωτιά στον παγκόσμιο στόλο σε DWT, 259 εκ. τόνοι 15% συνόλου,.
Η Ελλάδα ΠΡΩΤΗ στην Ευρώπη και ΤΡΙΤΗ στον κόσμο σε εκτρώσεις.
Tο 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση. 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.
* 250.000 εκτρώσεις γίνονται στη χώρα μας ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος των γεννήσεων. Οι ειδικοί υποπτεύονται ωστόσο ότι τα περιστατικά ξεπερνούν τα 500.000. 190.000 εκτρώσεις γίνονται ετησίως στη Μ. Βρετανία, που έχει 5πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.
* 40.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
* 1 στα 4 κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου.
* 1 στις 2 έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχει ενημερώσει ούτε τη μητέρα της.

Πρώτη σε «Πράσινα Σπίτια» η Ελλάδα (;)… λόγω ηλιακών θερμοσίφωνων
Το υψηλό νούμερο οφείλεται, όπως σημειώνει η ανταποκρίτρια της «El Mundo», στους ηλιακούς θερμοσίφωνες που είναι εγκαταστημένοι σχεδόν σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα «η διάδοση των ηλιακών θερμοσίφωνων, που ξεκίνησε από την δεκαετία του 1980, δεν οφείλεται σε κυβερνητική παρέμβαση ή επιδοτήσεις, αλλά σε ιδιωτική πρωτοβουλία και στην αυξημένη ζήτηση που έριξε στη συνέχεια τις τιμές»
Πρώτη και με διαφορά…στην ΔΙΑΦΘΟΡΑ η Ελλάδα και φετος
Πρώτη σε διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται η Ελλάδα, σε ισοπαλία με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του μη κυβερνητικού οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια για το 2009. Μάλιστα, η χώρα χάνει πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αφού φέτος έπεσε στην 71η θέση (από την 57η πέρυσι). Η Ελλάδα θεωρείται λιγότερο διαφανής από τη Γκάνα, το Κουβέιτ και τη Ναμίμπια.
Η Ελλάδα πρώτη στην ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών αποβλήτων, ανάμεσα στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος».
Πάνω από 20,000 λαμπτήρες συλλέχθηκαν για να ανακυκλωθούν μέσα σε διάστημα 2 μηνών από το σύστημα Φωτοκύκλωση Α.Ε., αρμόδιος φορέας για την οργάνωση και λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης των Αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων στη χώρα.
Πρώτη η Ελλάδα στην εξάρτηση από το Διαδίκτυο
Σύμφωνα με το συνέδριο που οργανώνεται από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας και την Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων ο εθισμός των νέων στην Ελλάδα -σε μία χώρα  με πολύ χαμηλή διείσδυση του διαδικτύου, φτάνει στο 8.2% μεταξύ των χρηστών !!!
Το ποσοστό αυτό κρίνεται ως πολύ υψηλό  και κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Στην Νορβηγία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 1.98%, στην Ιταλία 5.4% , στην Νότια Κορέα 1.6%, και στην Κίνα δύο έρευνες δίνουν επιπολασμό  2.4% και 5.52% .
Πρώτη στην Ευρώπη σε πνιγμούς η Ελλάδα
Την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε θανάτους από πνιγμό κατέχει η Ελλάδα, την ώρα που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εκτιμά ότι περίπου 450.000 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στα αναπτυγμένα κράτη ο πνιγμός αποτελεί την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων, με μέση ετήσια επίπτωση περίπου 2,5-3,5 ανά 100.000 κατοίκους. Για τα παιδιά ηλικίας 1 μηνός έως 14 ετών και για τους νέους ενήλικες αποτελεί τη δεύτερη αιτία βλάβης και θανάτου από ατύχημα.
Στην Ελλάδα σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία πέθαναν από πνιγμό 5.704 άνθρωποι κατά την εικοσαετία 1980-1999. Σύμφωνα με στοιχεία του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το 2005 έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού 215 άνθρωποι, το 2006 290, ενώ το 2007 ο αριθμός ανήλθε στους 302. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά κατά μέσο όρο κάθε χρόνο 35 παιδιά και έφηβοι και 270 ενήλικες πεθαίνουν από πνιγμό στη χώρα μας. Το 80% των ατυχημάτων αφορά άρρενες.
Πρώτη σε αναλογία γιατρών η Ελλάδα
Το 2007 σε κάθε 1.000 Έλληνες αντιστοιχούσαν 5,4 γιατροί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε χθες ο ΟΟΣΑ, η υψηλότερη αναλογία μεταξύ όλων των μελών του οργανισμού.
Ο μέσος όρος για τα μέλη του οργανισμού είναι μόλις 3,1 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους ενώ η αμέσως επόμενη χώρα μετά την Ελλάδα είναι το Βέλγιο με 4 γιατρούς.
Το 1990, η Ελλάδα διέθετε 3,4 γιατρούς για 100 κατοίκους.
Πάντως η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη αναλογία γενικών ιατρών έναντι γιατρών με ειδικότητα: 0,33 έναντι 3,39 για κάθε χίλιους κατοίκους.
Πρώτη και… χειρότερη στην παραοικονομία η Ελλάδα
Την πρώτη θέση στην παραοικονομία για το 2010 εκτιμάται ότι θα κατέχει το 2010 η Ελλάδα, μεταξύ 21 κρατών του ΟΑΣΑ. Την κυρίαρχη τετράδα συμπληρώνουν οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου,  οι λεγόμενες και PIGS(Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία).
Στις παραπάνω χώρες, τα «μαύρα» ευρώ πλησιάζουν ή ξεπερνούν το 20% του ΑΕΠ και ανέρχονται συνολικά σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Τροφοδοτούμενη από την οικονομική κρίση, η παραοικονομία στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα «χτυπήσει» φέτος το 25,2% του επίσημου ΑΕΠ (πάνω από 60 δισ. ευρώ!), με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται πρώτη στη μαύρη λίστα, ακολουθούμενη κατά πόδας από την Ιταλία (22,2%) και την Ισπανία (19,8%). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, όπου η παραοικονομία φτάνει το 19,7%.
Τις παραπάνω προβλέψεις διατυπώνει σε έρευνά του ο καθηγητής του αυστριακού πανεπιστημίου του Λιντς, Φρίντριχ Σνάιντερ, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος Ευρωπαίος αναλυτής σε θέματα σκιώδους οικονομίας και «μαύρης εργασίας»
Πρώτη η Ελλάδα στη διατήρηση παραδοσιακών σκαφών.
Η Ελλάδα επιμένει στην διατήρηση παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Γκλαβάκη και μάλιστα έχει υλοποιήσει τα περισσότερα προγράμματα( όπως φαίνεται από τον πίνακα στο τέλος του δελτίου). Μέχρι σήμερα έχουν συγχρηματοδοτηθεί 21 τέτοια έργα συντήρη σης στο πλαίσιο του ελληνικού Επιχειρισιακού Προγράμματος για την αλιεία 2000-2006 με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους € 1.003.301. Τα έργα αυτά στοχεύουν στη συντήρηση αλιευτικών σκαφών με ιστορική αξία ή ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σχεδίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι α πό τα 21 σκάφη τα 19 συντηρήθηκαν με την φροντίδα των τοπικών αρχών και δύο προορίζονται για σ υμμετοχή σε αλιευτικές έρευνες. Οπως ήταν αναμενόμενο εντονότερο ενδιαφέρον έδειξαν φορείς περιοχών με μεγάλη ναυτική παράδοση.

ΠΗΓΗ:   http://www.dinfo.gr

Οι Αστεγοι στην Ελλάδα ....

Μια «έρευνα»
του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που είδε το φως της δημοσιότητας τον Απρίλιο του 2009 έκανε λόγο για περίπου 7.000 άστεγους σε ολόκληρη της χώρα.

Βέβαια η πραγματικότητα ειναι εντελώς διαφορετική.Υπολογίζεται πως...

....οι κατά κυριολεξίαν του όρου άστεγοι πανελλαδικά υπολογίζονται σε 17.000, εκ των οποίων οι 9.000 είναι Ελληνες. Ωστόσο σε 140.000 Ελληνες και 85.000 πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζονται τα άτομα και οι οικογένειες που ζουν στην Αττική κάτω από το όριο της φτώχειας, στην κόψη του ξυραφιού για να πάρουν τον δρόμο για τον δρόμο.


Για τους διάσπαρτους αστέγους της Αθήνας, δεν σταματά η αναζήτησης μιας «προνομιούχας» θέσης κάτω από μια γέφυρα, σ' ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, ή σε ένα ερείπιο χωρίς νερό ή ηλεκτρικό.Στοές, πλατείες καταστημάτων, προαύλια εκκλησιών είναι τα καθημερινά καταφύγια των αστέγων.

Επίσημος ξενώνας για αστέγους στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Μοναδικός χώρος στέγασης είναι τα 2 ξενοδοχεία που μισθώνει ο Δήμος Αθηναίων, όπου σήμερα μένουν περίπου 200 άστεγοι από τις 8.000 που «ζουν» στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η μη κυβερνητική οργανωση "Κλίμακα", το 23,5% των αστέγων είναι απόφοιτοι Λυκείου, το 11% του συνολικού αριθμού τους έχει λάβει πανεπιστημιακή μόρφωση, ενώ μόλις το 9,3% των αστέγων δηλώνουν αναλφάβητοι. Οι κύριες αιτίες που έχουν αφήσει χωρίς στέγη τους ανθρώπους αυτούς, είναι σύμφωνα με την έρευνα η ανεργία και τα χαμηλά εισοδήματα, διάφορα προβλήματα υγείας, προβλήματα ψυχικής υγείας, η χρήση ουσιών, η απουσία οικογενειακού υποστηρικτικού περιβάλλοντος στις παραπάνω καταστάσεις αλλά και η μετανάστευση.

Άλλα στοιχεία που προέκυψαν, είναι ο μέσος όρος ηλικίας των αστέγων που υπολογίζεται γύρω στα 47 έτη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνθρωποι που διαβιούν στους δρόμους έχουν προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 20 χρόνια κάτω από τον μέσο όρο. Στο μεταξύ, το 46,5% των ανθρώπων που ζουν ως άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας, έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 5 χρόνια στους δρόμους ,με το 78% αυτών των ανθρώπων έχουν συγγενείς που απλώς αδιαφορούν.

αποσπάσματα Troktikaras / kathimerini / eleftherotipia

62 δισεκατομμυριούχοι, απόφοιτοι του Χάρβαρντ!!!!!


Σε 62, από 54 που ήταν πέρυσι ανέρχονται πλέον οι δισεκατομμυριούχοι απόφοιτοι του Χάρβαρντ, σύμφωνα με λίστα που ...εξέδωσε το διάσημο ανά τον κόσμο περιοδικό Forbes. 

Δεύτερο στη συγκεκριμένη λίστα έρχεται το πανεπιστήμιο Stanford ενώ στην τρίτη θέση έρχεται το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. 

Ανάμεσα στους απόφοιτους αυτούς αξίζει να αναφερθούν το... αφεντικό της Microsoft, ο Steve Ballmer, ο δήμαρχος του New York City, ο Michael Bloomberg αλλά και ο βασιλιάς των μέσων στην Αμερική, ο Sumner Redstone.

Δείτε τη λίστα των δέκα πανεπιστημίων με τους περισσότερους πλόυσιους


1. Harvard University: Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 54
2. Stanford University Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 25
3. University of Pennsylvania Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 18
4. Columbia University Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 16
5. Yale University Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 16
6. University of Chicago Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 13
7. Massachusetts Institute of TechnologyΑριθμός πλούσιων αποφοίτων: 11
8. New York University Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 10
9. Northwestern University Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 10
10. Cornell University Αριθμός πλούσιων αποφοίτων: 9 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com/

Ο διεθνής τύπος προβλέπει πολύ δύσκολο χειμώνα για την Ελλάδα....

Με καρότο και μαστίγιο κυβερνούν τη χώρα...

Ο "άνθρωπός τους" όπως κυνικά αποκάλεσε τον Παπανδρέου η Γερμανική έκδοση των Financial Times , μπορεί να βρίσκεται σε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να παραμένει σκληρή για την Ελλάδα με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον ώς επιφυλακτικά κι αν αυτές διατυπώνονται.

«Η ανεργία διογκώνεται, ενώ η Ελλάδα κλονίζεται» τιτλοφορείται στο άρθρο της «Wall Street Journal»...



Στο ίδιο πνεύμα με την Αμερικανική εφημερίδα και το άρθρο της βρετανικής «Daily Τelegraph» με τίτλο «Η Ελληνική κρίση δεν λέει να φύγει».

Τα δύο δημοσιεύματα κατατείνουν στο ότι «έρχονται δυσκολότερες ημέρες» για την Ελλάδα, «με την ύφεση να βαθαίνει, την ανεργία να αυξάνεται σταθερά και τη δυσαρέσκεια να τροφοδοτείται από τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης» .

Αυτά αναφέρει η Αμερικανική εφημερίδα, η οποία δίνει έμφαση στο «αίσθημα δυσφορίας της κοινής γνώμης». Το εκτενέστατο άρθρο περιγράφει λεπτομερώς την εικόνα «ερημοποίησης των εμπορικών δρόμων του κέντρου της πρωτεύουσας», αλλά και τις ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις που λαμβάνει η ανεργία.

Φιλοξενούνται μάλιστα δηλώσεις Αθηναίων που σκέφτονται να φύγουν από τη χώρα καθώς «μόνο με μια επανάσταση θα υπάρξει καλύτερο μέλλον στη χώρα».

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει βέβαια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ελπίδες για την ανάκαμψη της οικονομίας και έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής προκειμένου να μετριάσει την οργή «για τους πλουσίους που δεν πλήττονται από το πρόγραμμα λιτότητας».

Ωστόσο αναφέρεται και σε δηλώσεις στελεχών της ΓΣΕΕ που προβλέπουν «εξαιρετικά θερμό φθινόπωρο» λόγω του αναμενόμενου νέου κύματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η «Daily Τelegraph» φωτίζει κυρίως τη δραματική κατάσταση των δημοσιονομικών που αντικατοπτρίζεται στα spreads. Τα Ελληνικά ομόλογα «παρά το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες αποτιμώνται στις 835 μονάδες βάσης».

Η Βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους. «Είναι κάτι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα» δηλώνει στην εφημερίδα αναλυτής της Μonument Securities, προσθέτοντας ότι υπό τις σημερινές συνθήκες «η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δεν μπορεί να συνεχιστεί για οικονομικούς λόγους».

Το δημοσίευμα εστιάζει στο διογκωμένο χρέος της Ελλάδας που
« προβλέπεται ότι θα εκτιναχθεί στο 150% του ΑΕΠ μέσα στην επόμενη τριετία, ακόμη και αν η κυβέρνηση συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Η Ελλάδα κυνηγάει την ουρά της» σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος σημειώνει, μεταφέροντας εκτιμήσεις αναλυτών, ότι «η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει περάσει το σημείο που δεν έχει γυρισμό».

Επειδή ορισμένοι μπερδεύουν πολλές φορές την αναφορά στη λέξη "Ελλάδα" ώς χώρα με το "Ελλάδα" δηλαδή τις επιλογές της Ελληνικής κυβέρνησης. Διευκρινίζουμε (για όσους δεν κατάλαβαν) πως είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες να ξεχωρίζουν το κάθε φορά τι εννοείται με τη χρήση του όρου "Ελλάδα".

Είναι σαν αυτό που κάποτε προσπαθούσαν εντέχνως να περάσουν τα εγχώρια ΜΜΕ όταν παρερμήνευαν τον ξένο τύπο σε δημοσιεύματα που αφορούσαν Ελληνικές κυβερνήσεις (πχ greek statistics) και τα μετάφραζαν ώς δημοσιεύματα που προσέβαλαν τον Ελληνικό λαό για να λυτρώσουν έτσι τους πολιτικούς.

Πάντως το άρθρο κλείνει με την επισήμανση ότι «αυτό που αποκτά πλέον αποφασιστική σημασία για τη χώρα είναι το αν θα δεχθεί έναν νέο γύρο μέτρων λιτότητας» κάτι το οποίο προμηνύει πολλά...


ΠΗΓΗ:   http://tiresias-press.blogspot.com

Η Μητρόπολη Έδεσσας ακύρωσε βάπτιση στο «παρά 5»

Πριν λίγες ώρες στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα, σημειώθηκε ένα περιστατικό άξιο αναφοράς! Η Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας απαγόρευσε την τέλεση βάπτισης, επειδή ο νονός...


...του μωρού που πριν λίγους μήνες πάντρεψε τους γονείς, είναι παντρεμένος με πολιτικό γάμο. Και ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην εκκλησία για την τέλεση του μυστηρίου, ο Παπάς τους ενημέρωσε αρκετή ώρα μετά ότι το μυστήριο δεν μπορεί να τελεστεί λόγω του πολιτικού γάμου του νονού! 

Το περιστατικό κατέγραψαν καλεσμένοι της βάπτισης που δηλώνουν απορημένοι με την «σκληρή» και χωρίς ουσιαστική αιτία απόφαση που βάζει το ζευγάρι στη διαδικασία να οργανώσει και πάλι από την αρχή τη βάπτιση του παιδιού του…!! Τα σχόλια δικά σας…


πηγή:aridaianews 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://almopia-press.blogspot.com

Υποβάλλουμε τα σέβη μας προς το Ελληνικό Μπουρδέλο.!!

Ούτε στο γραφείο τους δεν πρόλαβαν καλά-καλά να πάνε οι δύο αστυνομικοί και πήραν καθ’ οδόν στα χέρια τους τη μετάθεσή τους.
Τους πήρε και τους σήκωσε με εντολή του αντιπροέδρου της ..."Κυβέρνησης" - μπουρδέλου, Θόδωρου Πάγκαλου.
Ο διοικητής του τμήματος της περιοχής όπου μένει ο αντιπρόεδρος, έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε! Μαζί του "τσουρουφλίστηκε" και ο διευθυντής ασφαλείας. "Μπορείς να πεις στον αντιπρόεδρο ότι για τρεις ώρες δε θα μπορέσουμε να του παράσχουμε φύλαξη στο σπίτι, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις βάρδιες;", φέρεται να είπε ο διοικητής στον οδηγό του κυρίου Πάγκαλου, ώστε να τον ενημερώσει εκείνος που τον ήξερε καλύτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ποιος είδε τον Πάγκαλο και δεν τον φοβήθηκε! Το ίδιο απόγευμα, τόσο ο διοικητής όσο και ο διευθυντής (μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά), είχαν πάρει το καπελάκι τους και… arriverci!
Ή, αλλιώς, γαλλιστί: ale χωρίς ...retour.!
Το ανωτέρω δημοσίευμα είναι αληθινό; Ισχύει; Στέκει;
Αν είναι ψευδές, έγινε κάποια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση; π.χ. εναντίον του κ. Τριανταφυλλόπουλου για προσβολή του προσώπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης;
Αν είναι αληθές, τότε τα πράγματα είναι στα αλήθεια τραγικά. Δικαιούμαστε να βρισκόμαστε στο κέντρο της ζούγκλας, στην κορυφή των δέντρων και να τρώμε ολημερίς μπανάνες.
Αν είναι αληθές, δηλαδή... αν
1) οι μεταθέσεις αποφασίζονται εν ριπή οφθαλμού και αρκεί ένα νεύμα για την υλοποίησή τους,
2) αφήνονται αφύλακτες οι γειτονιές της Αθήνας ώστε να υπάρχει 24ωρη φουλ φύλαξη της οικίας του κ. Πάγκαλου,
3) οι κατά τα άλλα ανδρείοι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων κάνουν τουμπεκί ψιλό χεζοκομμένο μπροστά σε τέτοια ξεφτίλα,
ΤΟΤΕ...ΕΥΓΕ!
Εύγε στο ελληνικό μπουρδέλο και ένα ακόμη μεγαλύτερο εύγε στους προαγωγούς αυτού του μπουρδέλου, στους έλληνες δικαστές.
Εύγε στην τυφλή και θεόστραβη ελληνική δικαιοσύνη.
Εύγε έλληνες δικαστές!
Εύγε σε σας και στις σπουδές σας και στο φρόνημά σας και στην ακεραιότητα σας και στην ηθική σας και τελικά εβγάτε έξω από τη χώρα οικειοθελώς πριν σας πάρουν παραμάζωμα όλο εκείνοι που αντί του ευαγγελίου, προτιμούν να ορκίζονται στο σύνταγμα - και ειδικά στην τελευταία παράγραφο.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://gianniotis.blogspot.com

Η Εύβοια 2η σε καταστροφές...

Η Εύβοια, καταλαμβάνει την 2η θέση μεταξύ των νομών της χώρας με τις  περισσότερες  καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις, με μέσο (ετήσιο) αριθμό καμμένων εκτάσεων (36.925) στρέμματα, ήτοι ποσοστό (2,8%) επί του συνολικού αριθμού των καμένων εκτάσεων. Επίσης καταλαμβάνει την 10η θέση μεταξύ των νομών με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές, με μέσο (ετήσιο) αριθμό (280,6) πυρκαγιές, ποσοστό (2,8%). Εξάλλου καταλαμβάνει την 1η θέση  μεταξύ των νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές και τις περισσότερες καμένες εκτάσεις. Το (2007), είναι το έτος με τις  περισσότερες και φονικότερες καταστροφές (252.978,4) στρέμματα και (7) νεκρούς. Το υπό έρευνα διάστημα προκλήθηκαν συνολικά (3.087) αγροτοδασικές πυρκαγιές και κάηκαν συνολικά (406.178,3) στρέμματα.
 Τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτουν από την πρόσφατη (Αύγουστος 2010)  ΕΡΕΥΝΑ μου, ''Η γεωγραφία των αγροτοδασικών πυρκαγιών (2000-2010)'' και αφορά το διάστημα από το έτος 2000 μέχρι και τον Ιούλιο 2010.
 

Ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο για 35 ευρώ στα Γιάννενα!!!

Ληστεία εις βάρος ηλικιωμένου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Ιωάννινα.

Δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 29 ετών, ξυλοκόπησαν το θύμα λίγο πριν τις 00:15 και στη συνέχεια του απέσπασαν 35 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.


Λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθησαν από άνδρες της αστυνομίας.


Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία. 

ΠΗΓΗ:    http://www.zougla.gr

Ηλικιωμένη κυρία, μόνη, ψάχνει τα σκουπίδια της Ρηγίλλης.....

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όλα αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική επικαιρότητα με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, εμένα μου θυμίζουν μια ψηλή και ηλικιωμένη κυρία απο καλή οικογένεια που τριγύριζε παλιά την Ρηγίλλης σπρώχνοντας ένα καρότσι από σούπερ μάρκετ, που του έλειπε μια ρόδα, και όλο έψαχνε στα μπάζα και τα σκουπίδια.

Ημεροδήκτης


χωρίς  σχόλια... 



http://www.antinews.gr
http://lamogios.blogspot.com

Η κυβέρνηση του "Λεφτά Υπάρχουν", σκέφτεται σοβαρά να πάει την βενζίνη στα 2 ευρώ! Ούτε στο ελικόπτερο απόδρασης δεν θα προλάβετε μερικοί ν'ανεβείτε ...

Απαγορευτικές θα γίνουν οι μετακινήσεις, εάν τελικά πραγματοποιηθεί το σενάριο για κατάργηση των τελών κυκλοφορίας το 2011 και αντικατάστασή τους με ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.
 
Αυτή η μετακύλιση του κόστους από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκτινάξει την τιμή της βενζίνης στα 2 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με το Βήμα, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με παράλληλη κατάργηση των τελών κυκλοφορίας εισηγείται στην κυβέρνηση η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Τα στελέχη των δύο συναρμόδιων υπουργείων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που ανέλαβαν τη διαμόρφωση του νέου συστήματος τελών κυκλοφορίας, ετοιμάζουν την τελική

πρόταση-εισήγηση.

Ειδικότερα, η επιτροπή που ασχολείται με τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2010 είχε προτείνει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των τελών, που θα επέστρεφε στα επίπεδα του 2009 για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31/12/2010, ενώ για όσα ταξινομηθούν από την 1/1/2011 τα τέλη θα υπολογίζονται με βάσει τους ρύπους που εκπέμπουν.



Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αμφισβητεί το ύψος της αύξησης και εκτιμά ότι από το 1,5 ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα θα ανεβεί το πολύ στο 1,7 ευρώ στην περίπτωση υιοθέτησης του σεναρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να πάει η βενζίνη στα 2 ευρώ, ούτε καν άλλα 30 λεπτά, θα είναι λιγότερη η αύξηση", τονίζοντας τη ύπαρξη κερδοσκοπίας στην αγορά.

Παραδέχθηκε δε ότι τα καύσιμα έχουν αυξηθεί πολύ και δεν είναι μονάχα το κόστος της βενζίνης στο αυτοκίνητο αλλά, είναι και πώς αυτό πολλαπλασιάζεται μετά σε όλη την οικονομία. "Γι΄ αυτό και δεν λέω να το πάμε όλο στη χρήση και να καταργήσουμε τελείως τα τέλη κυκλοφορίας που θα ήταν μια λύση, την οποία δεν θα είχα πρόβλημα να προτείνω προτού κάνουμε τις αυξήσεις στα καύσιμα" , είπε.

 
Ως σήμερα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων έχει αυξηθεί τρεις φορές από την αρχή του έτους, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η μεταφορά των βαρών από τα τέλη κυκλοφορίας στην τιμή της βενζίνης θα επιβαρύνει τον ΕΦΚ κατα περίπου 300 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή 0,3 ευρώ το λίτρο, και από 1,5 ευρώ θα φτάσει το 1,8 ευρώ, ενώ σε περιοχές όπως η Κρήτη αυτόματα θα προσεγγίσει τα 2 ευρώ.

 
πηγή

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://cretanpatriot.blogspot.com 

Γιατί μειώθηκαν οι αφίξεις ξένων τουριστών?

Μια οικογένεια Ελβετών, πριν εγκαταλείψει άρον άρον το νησιώτικο "παραδοσιακό" χωριό που έκανε το λάθος να επιλέξει για ήρεμες διακοπές, μου εξομολογήθηκε:
Στην χώρα τους όταν η αστυνομία συλλάβει κάποιο δικυκλιστή που έχει κάνει "μετατροπές" στο μηχανάκι του, όπως εξάτμιση, κ.λ.π. την πρώτη φορά πληρώνει πολύ τσουχτερό πρόστιμο, και πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να το επαναφέρει στην αρχική εργοστασιακή κατάσταση.
Την δεύτερη φορά (εάν δεν έχει πλήρως συμμορφωθεί) εκτός από την ποινική του δίωξη, η μοτοσυκλέτα καταλήγει άμεσα στο συμπιεστή, για να μεταμορφωθεί σε μεταλλικό κύβο.
Φυσικά (εκεί) δεν τίθεται θέμα κυκλοφορίας χωρίς κράνος,άδεια, δίπλωμα, και ασφάλεια.
Στα ελληνικά νησιά, οι συνήθως ανήλικοι παραβάτες, όταν εμφανίζεται η αστυνομία (που φροντίζει να τους ενημέρωνει για την άφιξή της με το άναμμα του του φάρου του περιπολικού), τα κακομαθημένα απλώς λοξοδρομούν μέσω των τσιμεντοστρωμένων καλντεριμιών του χωριού, κι όποιον πάρει ο χάρος.
Εναλλακτική λύση είναι να κατευθυνθούν σε χώρο ευθύνης του Λιμεναρχείου , όπου εκεί υπάρχει διαχρονική ασυλία!
Φυσικά δεν είναι μόνοι οι Ελβετοί που εγκαταλείπουν για πάντα τους καταραμένους από την ηχορύπανση , ασυδοσία, αναρχία, κερδοσκοπία, και άλλες τοξικές καταστάσεις, τουριστικούς προορισμούς.
Για το θέμα, σας έχουμε σύντομα πλήρη αντικειμενική φωτο-ενημέρωση. Δείτε την για το καλό του πορτοφολιού σας και της ψυχικής και σωματικής σας υγείας... 











ΠΗΓΗ:    http://adena-gr.blogspot.com

Ο Αλ Φαγιέντ μιλα για την «κατάρα» των Harrods

«Κατάρα» για το Harrods χαρακτήρισε ο πρώην ιδιοκτήτης τους Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ τα βασιλικά πιστοποιητικά που το Παλάτι είχε χορηγήσει στο πολυκατάστημα. Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του- στην οποία καλεί για μία «αρμόζουσα δημόσια τελετή» για την Νταϊάνα- , διέταξε να τα κάψουν.
Όπως αναφέρει το BBC ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ σε γράμμα του προς τη Sunday Telegraph, αναφέρει ότι θεωρεί τα βασιλικά πιστοποιητικά – έγγραφα που δείχνουν ότι ένα κατάστημα προμηθεύει το Παλάτι – ήταν μία «κατάρα» για τα Harrods. Έτσι, όπως αναφέρει, έδωσε εντολή τα έγγραφα που του χορήγησαν η Ελίζαμπεθ και ο Κάρολος να «κατέβουν» από τους τοίχους και να καούν.
Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας κάλεσε μέσω της επιστολής την βρετανική κυβέρνηση να αποδώσει φόρο τιμής μέσω μίας «αρμόζουσας» τελετής στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα και στο γιο του Ντόντι Αλ Φαγιέντ που έπεσαν θύματα τροχαίου – για το οποίο υπήρξε έντονη φημολογία – στο Παρίσι το 1997.  
Ο κ. Αλ Φαγιέντ πούλησε πρόσφατα το πολυκατάστημα στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ έναντι 1,5 δισ. λιρών και δήλωσε ότι έθεσε ως όρο να κρατηθεί ως κειμήλιο ένα άγαλμα που έστησε προς τιμήν του γιου του και της Νταϊάνα, καθώς επίσης και το ποτήρι που χρησιμοποίησε η Νταϊάνα στο τελευταίο της γεύμα με τον σύντροφό της πριν το δυστύχημα.
«Μέχρι αυτή η χώρα να αποδώσει στην πριγκίπισσα την ευγνωμοσύνη που της αξίζει με μία δημόσια τελετή, αυτό το άγαλμα με το όνομα «Αθώα Θύματα» πρέπει να μείνει στη θέση του για να θυμίζει στον κόσμο την απώλεια δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν, μόλις βρέθηκαν στα πρόθυρα της κοινής ευτυχίας» λέει. Σημειώνεται ότι ο κ. Αλ Φαγιέντ έχει υποστηρίξει με θέρμη ότι ο γιος του και η πριγκίπισσα Νταϊάνα έπεσαν θύματα δολοφονίας, μετά από συνωμοσία.

ΠΗΓΗ:   http://www.nooz.gr


Η Κατερίνα Παπουτσάκη τώρα και… bar woman!!!

Η οικονομική κρίση έχει έρθει για τα καλά και έχει χτυπήσει και την τηλεόραση. Τα σίριαλ έχουν μειωθεί δραματικά και αρκετοί ηθοποιοί βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την Espresso της Κυριακής η Κατερίνα Παπουτσάκη είπε να προβλέψει και να κάνει μια επένδυση που θα την εξασφαλίσει οικονομικά.

Αγόρασε λοιπόν μαζί με τον αδελφό της Γιάννη και μία ακόμα γυναίκα που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή του Ψυρρή, μία καφετερία στο Μοναστηράκι.

Και το όνομά αυτής «Nueva Trova». Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο που ήδη έχει γίνει στέκι για αρκετούς ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, ενώ το προτιμούν για live εμφανίσεις πιο… «ψαγμένοι» καλλιτέχνες.

Η Κατερίνα πριν φύγει για διακοπές με τον καλό της Ο. Τζιόβα, περνούσε αρκετό χρόνο στο μαγαζί και μάλιστα όταν την επισκέπτονταν φίλοι της, φρόντιζε να τους περιποιείται και να τους σερβίρει η ίδια.

Εγκαίνια ακόμα της καφετέριας δεν έχουν γίνει, όμως εκεί έχουν πραγματοποιήσει live εμφανίσεις αρκετοί καλλιτέχνες.

Η Κατερίνα αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε διακοπές, όμως από 25 Αυγούστου θα βρίσκεται στην Αθήνα κι εκτός από την υποκριτική θα πιάσει και τον… δίσκο!!!

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Ο "Λεβιάθαν" της Μεσογείου

Το γιγάντιο κοίτασμα φυσικού αερίου "Λεβιάθαν" που έχει εντοπιστεί στη Μεσόγειο, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο, είναι το κλειδί για τις γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή. Η αντίδραση της Τουρκίας στο "Μεγάλο Παιγνίδι"

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα θαλάσσια σύνορα Κύπρου – Ισραήλ φαίνεται πως οδηγούν σε τροχιά αλλαγών τις γεωπολιτικές συμμαχίες  στην περιοχή, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία ισχυρού άξονα που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ και αποδεικνύοντας ότι η επίσκεψη του Μπεντζαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα, μόνο συμπτωματική δεν ήταν.
Οι χρόνιες αντιπαραθέσεις  Άγκυρας- Τελ Αβίβ που έχουν προκαλέσει δυσφορία στην Ουάσιγκτον, αποτελούν ευκαιρία επίδειξης δύναμης ισχύος για την Αθήνα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως η προσέγγιση με το Ισραήλ δεν είναι συγκυριακή, αλλά καλά σχεδιασμένη και δεν περνά μέσα από τις σχέσεις με την Τουρκία.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Μπεντζαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Το κοίτασμα Λεβιάθαν, το κλειδί

Η άρνηση της Τουρκίας να ευθυγραμμιστεί με επιλογές των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά και η νέα επεκτατική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας  στη Μέση Ανατολή, αναγκάζουν το Ισραήλ να επανεξετάσει τις συμμαχίες του στην περιοχή.
Η Ουάσιγκτον από την πλευρά της προκρίνει την ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση, καθώς και τον στρατηγικό χώρο που προσφέρει η Ελλάδα στο Ισραήλ.
Το Ισραήλ αναζητά ευκαιρία κατοχύρωσης δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και το κοίτασμα φυσικού αερίου (Λεβιάθαν), 300 δισ. κυβικών μέτρων, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου- Ισραήλ αποτελεί πραγματική ευκαιρία για την ένωση δυνάμεων  Τελ Αβίβ, Λευκωσίας και Αθήνας.
Βέβαια, όσο κι αν η Αθήνα επιθυμεί να δείξει προς τα έξω ότι η προσέγγιση με το Ισραήλ είναι ανεξάρτητη από τις σχέσεις με την Τουρκία, διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι οι βόλτες τουρκικών ερευνητικών σκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο και οι έρευνες του "Πίρι Ρέις" σε κομμάτια της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελλόριζου τον περασμένο μήνα δεν είναι καθόλου συμπτωματικά και δείχνουν ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει εκτός της μοιρασιάς της ενεργειακής πίτας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η Κύπρος από την πλευρά της δηλώνει ότι έχει στα σκαριά συμφωνία με το Ισραήλ για τον καθορισμό Αποκλειστικής  Οικονομικής Ζώνης,  ενώ με τις ενεργειακές συμφωνίες που έχει συνάψει με τον Λίβανο, τη Συρία και την Αίγυπτο βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά.
Η αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy ήδη διεξάγει έρευνες στο κοίτασμα Λεβιάθαν, ενώ η ίδια εταιρεία ερευνά και τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στο γειτονικό Ισραήλ.
Να σημειωθεί ότι το κέρδος μιας επικείμενης ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας για την ελληνική πλευρά θα είναι η ενίσχυση των συντελεστών διπλωματικής ισχύος έναντι της Τουρκίας, ενώ θα διαμορφωθεί ένας φιλοδυτικός άξονας στην περιοχή με σταθερές προοπτικές έναντι των ισλαμικών και αντιδυτικών αξόνων που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία και τέλος, θα εξασφαλιστούν προσβάσεις στο ισχυρό αμερικανοεβραϊκό λόμπι.

ΠΗΓΗ:  http://news247.gr

Τα αποτελέσματα της κούρασης! Μάθε πόσοι πραγματικά δουλεύουν σε αυτόν τον τόπο!!!

Για αρκετά χρόνια προσπαθούσα να βρω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος και κατηγορούσα την έλλειψη ύπνου. Τώρα όμως ξέρω τον πραγματικό λόγο...
Είμαι κουρασμένος γιατί δουλεύω υπερβολικά!


Ο πληθυσμός αυτής της χώρας είναι 11.000.000.

Τα 5.100.000 είναι συνταξιούχοι και βρέφη (λέμε τώρα..)...
Μας μένουν λοιπόν 5.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.
Από αυτούς τα 3.000.000 είναι σε σχολεία (Δημοτικό μέχρι Μεταπτυχιακά)
άρα μένουν 2.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.
Από αυτούς, 800.000 είναι στο στρατό (αξιωματικοί και φαντάροι)
και μας μένουν 2.100.000 να κάνουν τη δουλειά.
Βγάλε έξω και 1.500.000 δημοσίους υπαλλήλους (που τα ξύνουν)
άρα μένουν 600.000 να κάνουν τη δουλειά.
Αν σκεφτείς ότι κάθε χρονική στιγμή , στα νοσοκομεία υπάρχουν 188.000 ,
μας μένουν 412.000 για να κάνουν τη δουλειά
Επίσης υπάρχουν 358.998 στις φυλακές .
Μας μένουν 53.002 για να κάνουν τη δουλειά.
Αν σκεφτείς ότι οι άνεργοι είναι 53.000 πολύ εύκολα καταλαβαίνεις ότι μένουν μόνο 2 για να κάνουν τη δουλειά....



Εσύ κι εγώ!!

Επίθεση με όπλα στο σπίτι του πρώην υπουργού Απόστολου Φωτιάδη

Με καλυμμένα τα πρόσωπα και με όπλα εισήλθαν δύο άντρες το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Απόστολου Φωτιάδη στην Αλεξανδρούπολη. Ο ένας εκ των δύο μάλιστα, απείλησε τη σύζυγο του πρώην υφυπουργού η οποία βρισκόταν στο χώρο μαζί του. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από το γιο τους που βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού και τράπηκαν σε φυγή! Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Αστυνομία κάνει λόγο για απόπειρα ληστείας ενώ ερευνούν προσεκτικά όλα τα στοιχεία.


Πηγή:http://piazzadelpopolo.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kontiloforos.blogspot.com

Θρίλερ με κλεμμένο πίνακα αξίας 39 εκ. ευρώ του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Έκλεψαν τις "Παπαρούνες" από το μουσείο Μαχμούντ Χαλίλ του Καΐρου.

Ένας από τους διασημότερους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, οι "Παπαρούνες", που εκλάπη από μουσείο του Καΐρου, εξακολουθεί να αγνοείται, δήλωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτισμού, διαψεύδοντας προηγούμενη ανακοίνωσή του ότι το έργο τέχνης είχε βρεθεί λίγες ώρες μετά την κλοπή του.
Ο πίνακας, αξίας 50 εκατ. δολαρίων (39 εκατ. ευρώ), εκλάπη από το το μουσείο Μαχμούντ Χαλίλ και ο υπουργός Πολιτισμού Φαρούκ Χόσνι έδωσε εντολή να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να μην βγει ο πίνακας από τη χώρα.
Νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι συνελήφθησαν δύο Ιταλοί στο αεροδρόμιο του Καΐρου και ότι βρέθηκε ένας μικρός πίνακας. Αργότερα, ωστόσο, ανέφερε ότι οι πληροφορίες που είχαν οι αιγυπτιακές Αρχές ήταν "ανακριβείς" και ότι οι "Παπαρούνες" εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΠΗΓΗ:   http://www.news21.gr

"Κάποιος να ... με συλλάβει" !!!

«Χωρίς ξύλο, μαρτύρησε» ένας Γερμανός ληστής. Ο 19χρονος οδήγησε μόνος του την αστυνομία στα ίχνη του, αφού έστειλε e-mail στην Ασφάλεια της περιοχής του, λοιδορώντας την για τις αποτυχημένες προσπάθειές της να τον συλλάβει!

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πόλης Βύρτσμπουργκ στη Νότια Γερμανία, ο ληστής έστειλε μηνύματα στην Αστυνομία, αλλά και σε δύο εφημερίδες, όπου επεσήμανε τα λάθη στην αστυνομική αναφορά για τη ληστεία της τράπεζας στην πόλη Ρότινγκεν που είχε διαπράξει πριν από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο δράστης κορόιδευε την Αστυνομία, επειδή δεν είχε καταγράψει σωστά το ύψος και την ηλικία του, ενώ επεσήμανε ότι διέφυγε με αυτοκίνητο και όχι πεζός, όπως είχε αναφερθεί.

Ε, αφού φρόντισε να τους ενημερώσει για τα πραγματικά του στοιχεία, η Αστυνομία δεν χρειάστηκε άλλη βοήθεια για να τον συλλάβει!

ΠΗΓΗ:   zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.madata.gr