'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Παξοί: Ο...τουρισμός των φορολογικών παραβάσεων

Και τι δεν βρήκαν οι εφοριακοί στους Παξούς.  Ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών νοίκιαζαν τις βίλες τους και εισέπρατταν υψηλά μισθώματα από ξένους τουρίστες, αλλά δεν δήλωναν ούτε ένα ευρώ...

Από τους ελέγχους προκύπτει  μεταξύ άλλων, ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν είχαν δηλώσει στην εφορία την επαγγελματική δραστηριότητα. Ο τρόπος πληρωμής από τους αλλοδαπούς τουρίστες γίνονταν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει την έρευνα φοροδιαφυγής - μέχρι τώρα έχουν ελεγχεί 24 ιδιοκτήτες- και αναζητεί τις πηγές των εσόδων σε εξωχώριες εταιρείες.


- Είκοσι τέσσερις ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών δεν είχαν καταθέσει στην αρμόδια εφορία τα συμφωνητικά που είχαν συνάψει με γραφεία του εξωτερικού για είκοσι οκτώ βίλες που είχαν στην κατοχή τους και τις νοίκιαζαν. Το ύψος των συμφωνητικών ανέρχεται στο ποσό των 650.000 ευρώ.


Οι οκτώ από τους παραπάνω ιδιοκτήτες για το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 25 Ιουλίου 2010 δεν είχαν εκδώσει στοιχείο εσόδου για την είσπραξη δόσης όπως προκύπτει από τα συμφωνητικά. Τα ποσά για τα οποία δεν εκδόθηκαν οι νόμιμες αποδείξεις ανήλθαν σε 35.600 ευρώ.


Οι δώδεκα ιδιοκτήτες από τους είκοσι τέσσερις δεν τηρούσαν βιβλίο κίνησης πελατών όπως ήταν υποχρεωμένοι με βάση τη φορολογική νομοθεσία.


Πέντε ιδιοκτήτες δεν είχαν υποβάλει στην εφορία δήλωση έναρξης επαγγέλματος.


Τέσσερις ιδιοκτήτες είχαν εκδώσει επτά αθεώρητες αποδείξεις χωρίς να ενημερώνουν σε καθημερινή βάση το βιβλίο κίνησης πελατών.


Για επτά ιδιοκτήτες διαπιστώθηκαν επιπλέον οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Αξίζει να αναφερθεί ότι εντός δύο ημερών από την αναχώρηση του συνεργείου ελέγχου του ΣΔΟΕ από το νησί κατατέθηκαν άλλα τριάντα συμφωνητικά στην αρμόδια οικονομική εφορία των Παξών. Πριν από τους ελέγχους είχαν κατατεθεί μόλις τέσσερα συμβόλαια.



ΠΗΓΗ:   imerisia.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου