'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Τα σενάρια του ανασχηματισμού

Ένα ξεφύλλισμα στις Κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων αποκαλύπτει όλο το μέγεθος της πολιτικής νοοτροπίας της χώρας. 

Τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, εμάς μας απασχολεί το αν η Τίνα Μπιρμπίλη θα γίνει περιφερειάρχης Αττικής. 
Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης λοιπόν, ξεχνάμε για μερικούς μήνες τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, τις περικοπές στα επιδόματα και τους μισθούς και την κατακόρυφη αύξηση της βενζίνης, θέματα με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε εκτενώς από το Δεκέμβρη, οπότε και θα έχουν τελειώσει οι εκλογές.

Βασικό θέμα συζήτησης λοιπόν, η συμπεριφορά της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία και είπε ότι έχει “διαφορετικούς στόχους” από αυτόν του  να γίνει Περιφερειάρχη Αττικής, δήλωση που σύμφωνα με ορισμένες εφημερίδες εξόργισε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.

Και αυτό γιατί η δήλωση θεωρήθηκε αλαζονική και έφερε προ τετελεσμένου τον κ. Παπανδρέου.

Έτσι λοιπόν, η υπουργός Περιβάλλοντος κατάφερε να σιγουρεψει τη θέση της στο υπουργείο, που “λοξοκοιτούσε” η  υπουργός Οικονομίας,Λούκα Κατσέλη, την οποία και σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα την βολιδοσκοπούν για την θέση της ελληνίδας εκπροσώπου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Πάντως, η ίδια σε συνέντευξη της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ξεκαθαρίζει ότι της αρέσει το υπουργείο στο οποίο είναι, αν και είναι γνωστοί οι καβγάδες της με τον υπουργό ΟικονομικώνΓιώργο Παπακωνσταντίνου, που σημειωτέον είναι ένας από τους ελάχιστους υπουργούς που λογικά θα συνεχίσουν το “έργο” τους.

“Έργο” το οποίο πολύ θα ήθελε να συνεχίσει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που όμως ο πρωθυπουργός τον θέλει για τη θέση του Γραμματέα του Κόμματος, αφού θεωρείται ο καταλληλότερος ενορχηστρωτής και πλέον έμπιστος του κ. Παπανδρέου.

Και μιας και μιλάμε για εμπιστοσύνη, ο πρωθυπουργός τελικά φαίνεται ότι έχει απωλέσει την πίστη του στην υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία και άργησε πολύ να δράσει ενάντια στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στα νοσοκομεία και αυτό πληρώνει, αφού είναι ίσως ο πιο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης και πανέτοιμη για αποχώρηση.

Τη θέση της ετοιμάζεται να πάρει ο νυν υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αν και θεωρείται “επιτυχημένος” στον τομέα του υπουργείου του, μάλλον θα αναγκαστεί να αλλάξει πόστο.

Τα ίδια με τον κ. Λοβέρδο, περνάει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος, τα σενάρια τον θέλουν να πηγαίνει στη θέση της προαναφερθείσας υπουργού Λούκας Κατσέλη.

Σχηματικά πάντως, οι “σίγουροι”, σύμφωνα με τα σενάρια, είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Οι υποψήφιοι για αποχώρηση, σύμφωνα με τα ίδια σενάρια, είναι η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.  

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου