'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

«Καμπανάκι» για καρδιαγγειακή νόσο τα σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες!!!!!!!!

Οι άνδρες με σακχαρώδη διαβήτη που έχουν στυτική δυσλειτουργία διατρέχουν δυο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά καρδιακά προβλήματα, υποστηρίζουν Κινέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιώνονται και από μια άλλη ιταλική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων σε διαβητικούς με ή χωρίς στυτική δυσλειτουργία φαίνεται να έχει προστατευτική δράση για την καρδιά.

Οι Κινέζοι ερευνητές επιχείρησαν να εξετάσουν το κατά πόσο η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ένα αξιόπιστο, ανεξάρτητο προειδοποιητικό σημάδι για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, οι άνδρες με διαβήτη τύπου 2 που έχουν σεξουαλικά προβλήματα εμφανίζουν συμπτώματα καρδιαγγειακής νόσου κατά μέσο όρο μέσα σε τρία χρόνια.
Στην έρευνα των επιστημόνων του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ συμμετείχαν 2.306 διαβητικοί άνδρες, εκ των οποίων περισσότερο από το ένα τέταρτο είχε στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο, κανένας από τους εθελοντές δεν είχε εμφανή σημάδια καρδιαγγειακής πάθησης ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μελέτης, 123 από τους συμμετέχοντες είτε έπαθαν καρδιακή προσβολή ή εμφάνισαν πόνο στο στήθος εξαιτίας απόφραξης των αρτηριών ή έκαναν επέμβαση μπαϊπάς είτε πέθαναν από καρδιαγγειακή νόσο.
Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης, οι εθελοντές που είχαν στυτική δυσλειτουργία εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που είχαν φυσιολογική σεξουαλική ζωή.

«Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι δυνατό να προκαλέσουν φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί αθηροσκλήρυνση. Τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς, η εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας θα πρέπει να αποτελεί ένα είδος συναγερμού για ενδεχόμενο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου», δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Peter Chun-Yip Tong.

Τα αποτελέσματα της κινεζικής έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American College of Cardiology, επιβεβαιώνονται και από μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα ιατρικά κέντρα της Ιταλίας. Στη μελέτη συμμετείχαν 300 άνδρες με διαβήτη, οι οποίοι βρίσκονταν στα πρώτα στάδια καρδιακής νόσου.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, 118 από τους εθελοντές που είχαν στυτική δυσλειτουργία όταν ξεκίνησε η μελέτη, εμφάνιζαν διπλάσιο σχεδόν κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων χρόνων. Ωστόσο, ο κίνδυνος αυτός ήταν μειωμένος κατά ένα τρίτο για όσους ασθενείς με ή χωρίς στυτική δυσλειτουργία λάμβαναν φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης. Θετική επίδραση φάνηκε να έχει και η χορήγηση του φαρμάκου Viagra στους εθελοντές με στυτική δυσλειτουργία.

Αν και τα πορίσματα της ιταλικής μελέτης είναι ενθαρρυντικά για τους διαβητικούς άνδρες, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο μικρός αριθμός των εθελοντών που συμμετείχαν στη μελέτη καθιστά αναγκαία την περαιτέρω έρευνα για τον ακριβή ρόλο των φαρμάκων.


πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://souitavip.blogspot.com

Δεν φταίνε οι βιαστές, αλλά οι ...βιασθείσες.! Τάδε έφη ο "προοδευτικός" πατέρας της άθεης Βουλευτού του Pasok Μάγιας Τσόκλη (βίντεο)

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ να φιλοξενούνται τέτοιες απόψεις "ψευτο-μοντέρνων κουλτουριάρηδων στοχαστών" στην ΕΡΤ.
Με αφορμή τη σύλληψη του 38χρονου στην Κέρκυρα, που κατηγορείται για τους βιασμούς τεσσάρων γυναικών, γεγονός που έχει σοκάρει αλλά και προκαλέσει την κοινή γνώμη, φέρνουμε στην επιφάνεια μια εκπομπή που προβλήθηκε πριν από δέκα μόλις μέρες και μάλιστα στην Κρατική Τηλεόραση.
"...Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν. Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να ...επιτεθεί. Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση;..."
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απόψεις περί βιασμού του Κώστα Τσόκλη που κακώς πρόβαλε σε επανάληψη στις 15 Αυγούστου, η Κρατική τηλεόραση στο αφιέρωμα που του έκανε με τίτλο "Ο Τσόκλης στην Ιταλία".
Αν αυτά τα λόγια είχε εκστομίσει στην τηλεόραση κάποιος... άνευ κουλτούρας, θα τον σταύρωναν. Στην περίπτωση του κ. Τσόκλη, ωστόσο, ο μανδύας της κουλτούρας φαίνεται ότι μπορεί να δικαιολογήσει την όποια αντίληψη περί βιασμού, όσο χυδαία ειπωμένη κι αν είναι αυτή. Για μια φορά ακόμη υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο βιασμός που βιώνει όμως η γυναίκα έχει μόνο ένα, και καμία κουλτούρα ή επίφαση αυτής δεν μπορεί να τον αλλάξει.




ΠΗΓΗ:   http://gianniotis.blogspot.com

Η έμπνευση της κόκας!!!!!

Όσο πιο πολύ το σταρ σύστεμ προωθεί ατάλαντους διάττοντες αστέρες περιορισμένης διάρκειας, τόσο το μάρκετινγκ εργάζεται για να συγκεντρώσει πάνω τους την προσοχή. Παράδειγμα η Gaga και οι δηλώσεις για χρήση ναρκωτικών.

Η 24χρονη εκκεντρική τραγουδίστρια σε συνέντευξή της στο περιοδικό Q δήλωσε με κάθε ειλικρίνεια "Η χρήση ναρκωτικών ουσιών με έκανε να καταλάβω το στυλ μου και τη μουσική που ήθελα να κάνω και έτσι εμπνεύστηκα. Κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν την έμπνευση τους σε σκοτεινούς χώρους. Μάλλον είμαι μία από αυτούς".
Η Στέφανι Τζεμανότα, είναι το πραγματικό όνομα της Gaga, επισήμανε "Αυτό που με έκανε πάντοτε διαφορετική είναι το γεγονός πως..., αν και ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών, έγραφα και μουσική. Δεν έπαιρνα απλώς ναρκωτικά. Οι άλλοι που λένε ότι παίρνουν ναρκωτικά απλά για να δημιουργήσουν, αυτοί είναι ηλίθιοι. Δεν είμαι καμία του πεζοδρομίου που σνιφάρει για να κάνει έρωτα κάθε βραδύ".
Η νεαρή τραγουδίστρια δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη συμπεριφορά της μητέρας της όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή και τραγούδα.
"Η μητέρα μου ανησυχούσε, εγώ απλά έπαιρνα ναρκωτικά για αυτό ήμουν έτσι. Ποτέ, όμως, δεν έφτασα στο σημείο της υπερβολικής χρήσης Έβγαινα στη σκηνή με λεοπάρ κορμάκια και μιλούσα δημοσίως για στοματικό έρωτα!!!".
Όλες αυτές οι δηλώσεις μόνο υπερβολικό άτομο δεν θυμίζουν…


Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:      http://alepounews.blogspot.com

Ομαδικός βιασμός 36χρονης στη Ροδόπη...Είναι απλό το θέμα:πάρτε ενα μαχαίρι και από την ρίζα.

Σε ομαδικούς βιασμούς και κακοποιήσεις υπέβαλλαν άγνωστοι μια 36χρονη Βουλγάρα στην περιοχή των Προσκυνητών, η οποία διασώθηκε από τα συνεχόμενα μαρτύριά της, όταν κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία του Δήμου Μαρώνειας. 

Η γυναίκα βρέθηκε σε...

κατάσταση σοκ, έχοντας σπάσει ένα απόστημα -απόδειξη των ομαδικών βιασμών τους οποίους υπέστη. Η ψυχίατρος που την εξέτασε αμέσως διαπίστωσε «αποσυνδετική αμνησία», καθώς η γυναίκα δεν μπορούσε σχεδόν να μιλήσει.

Η νεαρή γυναίκα δούλευε ως οικιακή βοηθός σε σπίτια στην περιοχή Κρυονερίου Ροδόπης και Προσκυνητών, όταν έπεσε στα χέρια κάποιων που την κακοποιούσαν συστηματικά και με ξυλοδαρμό την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, ενώ της έπαιρναν και τα χρήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ολόκληρο χωριό, οι Προσκυνητές, είχε γνώση της κατάστασης, αλλά κανείς δεν μιλούσε! Ενδιαφέρον για την περίπτωσή της, όμως, έχουν επιδείξει άνθρωποι από τον Δήμο Μαρώνειας, οι οποίοι φροντίζουν να εξασφαλίσουν τη διαμονή της σε ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών, όπου θα έχει υποστήριξη, φροντίδα και θα είναι ασφαλής, χωρίς να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.


Η περίπτωση της 36χρονής συζητιέται ευρύτατα στο ακριτικό χωριό, αφού βέβαια πήρε την άγουσα για να ερευνηθεί περαιτέρω, να γίνουν μηνύσεις κατ’ αγνώστων αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες που την οδήγησαν σ’ αυτό το σημείο.


ΠΗΓΗ:    http://rokakias.blogspot.com 

ΑΠΟ ... ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ !!!!!!!!!!

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
 
Στον πίνακα των δεκαεφτά συνολικά κατηγορουμένων εφοριακών υπαλλήλων που παραπέμπονται να δικαστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο μετά από οχτώ (!) αναβολές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας γιά την εμπλοκή τους στην γνωστή από το παρελθόν υπόθεση διαφθοράς της Δ.Ο.Υ κρέστενας , βρίσκεται και το όνομα του νέου διευθυντή που τοποθέτησε πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών στην Δ.Ο.Υ του Πύργου Ηλείας.

Το διευθυντικό στέλεχος με βάση το κατηγορητήριο 185/2007 που υπογράφεται από την τότε αντιεισαγγελέα Εφετών Πάτρας Ηώ-Μαρία Ρωμαίου , παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της ηθικής αυτουργία σε απάτη που φέρεται να διέπραξε ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλου σκανδάλου των επίορκων εφοριακών της Δ.Ο.Υ Κρέστενας ο οποίος και έχει καταδικαστεί κατά το παρελθόν σε πολυετή ποινή φυλάκισης για άλλη παράμετρο της υπόθεσης.

Ο ίδιος μιλώντας χθές στην «Ε» ανέφερε ότι το αδίκημα που φέρεται να έχει διαπράξει έχει ήδη παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας και μάλιστα υπάρχει και σχετική πρόταση από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας ,να μην παραστεί ως κατηγορούμενος στο δικαστήριο , η οποία όμως δεν εισήχθη στο Συμβούλιο Εφετών . 
 
Ο νέος διευθυντής της Δ.Ο.Υ Πύργου υπεραμύνεται της αθωότητάς του και τονίζει με έμφαση ότι από ένα μικρό λάθος που έκανε λόγο φόρτου εργασίας πριν από χρόνια , έχει υποστεί επί σειρά ετών μεγάλη ταλαιπωρία. Υπογράμμισε επίσης ότι για το συγκεκριμένο θέμα ουδέποτε παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο .
 

Αισθητικό Δάσος Ιωαννίνων

 Η πόλη των Ιωαννίνων έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να βρίσκεται σε επαφή με δύο ιδιαίτερης αισθητικής αξίας χώρους, τη λίμνη και το δάσος.

Η λίμνη Παμβώτιδα, η δεύτερη παλαιότερη μετά την Οχρίδα (ή Αχρίδα) λίμνη της Ευρώπης, δημιουργήθηκε στο τέλος της Μειόκαινου προς την Πλειόκενο περίοδο, περί τα πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν.

Σε αντίθεση, τα δασύλλια των Ιωαννίνων είναι πολύ πρόσφατα. Η ηλικία τους είναι μόλις 65-80 έτη.

Τα δασύλλια δημιουργήθηκαν τμηματικά, κατά θέσεις, με τεχνιτή αναδάσωση η οποία ξεκίνησε το έτος 1928 στη θέση «Μεϊντάνι». Μαρτυρία αυτής της πρώτης αναδάσωσης μπορείτε να δείτε στο φύλλο της εφημερίδας ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ της 28.11.1978 Εδώ.

Ως γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, έχω την τύχη να ασχολούμαι και να ενημερώνομαι για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής μου.

Σε συζητήσεις με συμπολίτες μου διαπίστωσα ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι τα δασύλλια της πόλης μας είναι τεχνητά, οι περισσότεροι θεωρούν ότι ανέκαθεν βρίσκονταν εκεί.

Ενδεχομένως η έλλειψη ενημέρωσης και η επακόλουθη αδιαφορία, είναι βασικές συνιστώσες στη διαιώνιση, επιδείνωση και μη δράση για την άρση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.


Προτρέπω τους Γιαννιώτες φίλους να ενημερωθούν για το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων ο οποίος δραστηριοποιείται στην πόλη από το 1976, και γιατί όχι να εγγραφούν μέλη του. Πιστέψτε με θα έχετε πολλά να κερδίσετε :-)
Αίτηση Εγγραφής Μέλους Εδώ

Η μεταμόρφωση των γυμνών λόφων στα σημερινά δασύλλια απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες πριν και μετά τις τεχνητές αναδασώσεις.


ΑΠΟΨΙΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ, εκδ. Γ. Δημητριάδης, Ιωάννινα (1899) (Εδώ)

Σημερινή άποψη των Ιωαννίνων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΝΗΣΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, εκδ. Ι. Ιωαννίδης, Ιωάννινα (1905) (Εδώ)

Σημερινή άποψη του νησιού


ΠΗΓΗ:   http://kossak71.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://alekosdigital.blogspot.com/ 

“Γράψ’τα όταν πεθάνω…” Η συνέντευξη του «αόρατου δικτάτορα» λiγο πριν πεθάνει από…..θερμοπληξία.

Ο Μίμης ο «Φασαρίας» ή «Αρσακειάδα», όπως ήταν το διπλό παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει οι δικοί του άνθρωποι, γνωστός στους περισσότερους ως «αόρατος δικτάτορας», μας άφησε χρόνους το πρωινό της 16ης Αυγούστου, με...
επίσημη αιτία θανάτου τη θερμοπληξία.


Μαζί του έφυγε κι ένα βάρος που κουβαλούσα μέσα μου για το εάν θα μπορέσω να αποκαλύψω άγνωστες πτυχές της κυπριακής τραγωδίας και κυρίως τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτή, τις σχέσεις του με τον Παπαδόπουλο και την τελική ρήξη τους, σύμφωνα πάντα με τα όσα μου είχε εκμυστηρευθεί ο ίδιος μέσα στη φυλακή.

Ο Δημήτριος Ιωαννίδης -περί ου ο λόγος- όταν του είχα ζητήσει σχεδόν φορτικά να δουν το φως της δημοσιότητας εκτός από το σχέδιό εξαπάτησής του από τους Αμερικάνους τις πρώτες ημέρες της τουρκικής εισβολής στη μαρτυρική Μεγαλόνησο κι άλλα στοιχεία για το ρόλο που διαδραμάτισε η υπερδύναμη σε βάρος του Ελληνισμού. μου είπε κοφτά: «Οχι όσο ζω»!

Ετσι λοιπόν, τώρα που αισθάνομαι αποδεσμευμένος μπορώ να μεταφέρω τη συζήτηση που είχε κάνει στις αρχές Μαρτίου του 1974 με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Χένρι Τάσκα. Στη συνάντηση που είχε γίνει στο Πεντάγωνο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπίας του είχε προτείνει τη διζωνική λύση στην Κύπρο, παρουσιάζοντάς του ένα σχέδιο τύπου Ανάν, θερμός θιασώτης του οποίου είναι ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο Τάσκα έσπευσε μάλιστα να του πει ότι υπήρχε καταρχήν συμφωνία για την ειρηνική διευθέτηση του θέματος με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Γκιουνές. Ως αντάλλαγμα η Αγκυρα θα δεχόταν ότι τα ελληνικά νησιά είχαν υφαλοκρηπίδα, κάτι που μέχρι τότε αρνιόταν, ενώ θα επανεξέταζε τη στάση της αναφορικά με τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Ο Ιωαννίδης αντέδρασε έντονα σε μια τέτοια συνδιαλλαγή και μοιραία η συζήτηση ήρθε στα πετρέλαια του Αιγαίου, αφού ήδη από το 1972 είχαν αρχίσει οι σχετικές έρευνες. Ο Τάσκα προσπάθησε αρχικά να τον πείσει ότι οι Τούρκοι, μετά από γεωλογικές έρευνες, είχαν ανακαλύψει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στα διεθνή ύδατα με κατεύθυνση προς τα δικά τους θαλάσσια όρια. Και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τενέδου.
Οταν ο ίδιος του αντέτεινε πώς είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο κοίτασμα, σε μορφή λίμνης, να μην το έχουν εντοπίσει οι συμπατριώτες του ο Αμερικανός πρέσβης μπήκε κατευθείαν στο… ψητό. «Πιστεύω, του είπε, ότι μια συμφωνία για τα πετρέλαια θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές ενώ θα βοηθήσει να σταματήσουν οι εντάσεις».
Σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, ο Τάσκα του τόνισε επί λέξει: «Δώστε κάτι στους Τούρκους να ηρεμήσουν. Εξάλλου γνωρίζουν ότι το πετρέλαιο (της Θάσου) βρέθηκε στα δικά σας νερά»…
Κατηγορηματικά και πάλι ο «αόρατος δικτάτορας» ή ιδεολογικός καθοδηγητής του Απριλιανού καθεστώτος, όπως ο ίδιος αρέσκετο να αποκαλείται, αρνήθηκε και πάλι, προβάλλοντας τη συμφωνία που είχε κάνει το ελληνικό Δημόσιο (επί Παπαδοπούλου) με την εταιρεία ΟΣΕΑΝΙΚ. Αυτή προέβλεπε ότι στα δέκα βαρέλια τα πέντε θα τα έπαιρνε η Ελλάδα.
Ο Ιωαννίδης θεωρούσε ότι ήταν μια καλή συμφωνία και μάλιστα θυμήθηκε με χαρά όταν στα τέλη του 1973 ή στις αρχές του ’74 μέσα σε ένα κυλινδρικό δοχείο είχε φτάσει στο γραφείο του το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο! Γι’ αυτό και ξένισε όταν στη συνέχεια ο Τάσκα του πρότεινε να δίνει η Ελλάδα ένα στα πέντε βαρέλια που κρατούσε για λογαριασμό της στην Τουρκία, προκειμένου να εξασφαλισθεί οριστικά η ηρεμία στην περιοχή. Πρόταση που ο ίδιος μετά βδελυγμίας, όπως ισχυρίστηκε, απέρριψε, τονίζοντας ότι τελικά αν την αποδεχόταν η χώρα μας θα έπαιρνε τρία στα δέκα βαρέλια που θα αντλούνταν κι ενώ οι γεωτρήσεις ήταν στο δικό της υποθαλάσσιο χώρο.
Συζητώντας για τα γεγονότα που προηγήθηκαν του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον Μακάριο, μου αποκάλυψε ότι ο ίδιος θεωρούσε τον πλέον επικίνδυνο άνθρωπο στην Κύπρο τον Πολύκαρπο Γεωρκάτζη. Επρόκειτο για έναν απρόβλεπτο άτομο. Συγκεκριμένα μου είπε: «Θεωρώ πως ήταν αναμεμειγμένος μέχρι την απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου από τον Αλέξανδρο Παναγούλη το 1968»…
Από αγαπημένο παιδί του Μακάριου έγινε ο πιο μισητός εχθρός του. Γενικά, σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, ο Γεωρκάτζης συγκέντρωσε πολλές αντιπάθειες που οδήγησαν λίγο αργότερα στη δολοφονία του. Ο ίδιος δεν μου απέκλεισε το ενδεχόμενο, γέλασε μάλιστα χαρακτηριστικά όταν τον ρώτησα σχετικά, να τον δολοφόνησε με εντολή του Ελληνας αξιωματικός των Καταδρομών, έμπιστός του, με ειδική αποστολή. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που το 1970 φέρεται ότι είχε προσπαθήσει να καταρρίψει το ελικόπτερο του Μακαρίου.
Ο Ιωαννίδης δεν μου έκρυψε ότι γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας του Αρχιεπισκόπου από το ίδιο αυτό πρόσωπο, αλλά ποτέ δεν μου είπε αν ενέκρινε αυτή την ενέργεια ούτε μου αποκάλυψε το όνομα του επίδοξου εκτελεστή. Αντιθέτως, εξέφρασε το θαυμασμό του για τη Γαλλίδα γυναίκα του Γεωρκάτζη την οποία αποκάλεσε «πραγματική καλλονή».
Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη κυρία παντρεύτηκε αργότερα τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του σύγχρονου Ελληνισμού.
Από το καλοκαίρι του 1973 είχε προετοιμάσει την ανατροπή Παπαδόπουλου, όπως μου ισχυρίστηκε ο Ιωαννίδης. Εκείνη την εποχή είχε τις πρώτες επαφές με διοικητές Μονάδων της Αττικής και όχι μόνο. «Ημουν αποδέκτης των διαμαρτυριών για την απεμπόληση του επαναστατικού πνεύματος της 21η Απριλίου και την πολιτικοποίηση του καθεστώτος από πολλούς μεσαίους και ανώτερους αξιωματικούς», μου εξομολογήθηκε.
Ο Ιωαννίδης παραδέχθηκε ότι παρότι συζητούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα με τον Παπαδόπουλο ποτέ δεν αισθάνθηκαν φίλοι σε αντίθεσή με τον αδελφό του Κώστα (πέθανε στον Κορυδαλλό από ανακοπή καρδιάς) με τον οποίο ήταν «κολλητοί» και ο σύνδεσμός του με τους υπόλοιπους υπόδικους πραξικοπηματίες.
Για το Πολυτεχνείο πιστεύει ο ίδιος ότι ο Παπαδόπουλος το χειρίσθηκε με λάθος τρόπο. «Επρεπε -όπως μου είπε- να μην ανοίξει μέτωπο με τους φοιτητές»…
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη, ο Ιωαννίδης θεωρούσε ότι τίποτε καλό δεν έδωσε στον τόπο, αντιθέτως έκανε πολλούς στρατιωτικούς να αναρωτηθούν για το μέλλον της «επανάστασης».
Μιλώντας για τα ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου του ’73 οπότε κατόπιν εντολής του συνελήφθη ο Παπαδόπουλος στη βίλα του στο Λαγονήσι, μου ανέφερε ότι αν δεν πετύχαινε η επιχείρηση πιθανόν να είχαμε «εμφύλιο πόλεμο» στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό και το σχέδιο καταρτίσθηκε με άκρα μυστικότητα, αφού όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ντυμένοι σαν πολίτες ενώ χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά τους εκτός από αυτοκίνητα ιδιωτών και φορτηγά ακόμη και το λεωφορείο της γραμμής Πεδίον Αρεως – Σαρωνίδας. Το φορτηγό μάλιστα που είχε το βαρύ οπλισμό ήταν από μεταφορική εταιρεία, ώστε να μην κινήσει η παρουσία του υποψίες.
Σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, η επιχείρηση έπρεπε να ήταν αναίμακτη, όπως κι έγινε, αφού αντικειμενικός στόχος ήταν μόνο ο Παπαδόπουλος, χωρίς τον οποίο κανείς δεν θα έκανε καμία κίνηση. «Εξάλλου», όπως συμπλήρωσε, «και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν δικοί μου άνθρωποι».
Ο ίδιος μου μετέφερε και τη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Παπαδόπουλο όταν τον επισκέφθηκε στη βίλα όπου κρατείτο. «Ηταν καθισμένος σε μια μεγάλη πολυθρόνα στο σαλόνι του σπιτιού μπροστά σ’ ένα ραδιόφωνο που έπαιζε στρατιωτικά εμβατήρια», θυμάται. «Μόλις με είδε μόρφασε και κάτι ψέλλισε για την οχιά που έτρεφε τόσο καιρό στον κόρφο του». Ο Ιωαννίδης τότε του είπε ότι «η επανάσταση έγινε όχι για να φορούν κοστούμια αλλά για τη χώρα που δεχόταν εσωτερικές και εξωτερικές απειλές». Ο ίδιος μου απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Αμερικανοί να γνώριζαν ότι θα επιχειρηθεί η ανατροπή του καθεστώτος Παπαδοπούλου, με τον οποίο διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις.
Οπως και να ’χει ένας κύκλος της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας έκλεισε διά παντός πριν από περίπου μια εβδομάδα στο Γενικό κρατικό Νίκαιας, όπου διακομίστηκε ο τελευταίος, ίσως, πρωτεργάτης της Χούντας. Σίγουρα πήρε κάποια μυστικά στον τάφο του ο «αόρατος δικτάτορας», αλλά έστω και στα τελευταία του φρόντισε να αποκαλύψει μερικά…


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

nationalpride 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://dinatos.blogspot.com 

"Ζέσταινε τα καρφιά πριν τα μπήξει στο σώμα μου"......

Συγκλονίζει η μαρτυρία της άτυχης γυναίκας από τη Σρι Λάνκα, της οποίας ο εργοδότης στη Σαουδική Αραβία τής έμπηγε... καυτά καρφιά στο σώμα, για να την τιμωρήσει! 

«Ο εργοδότης μου ζέσταινε τα καρφιά πριν τα καρφώσει με ένα σφυρί στο σώμα μου» εξηγεί η άτυχη γυναίκα στους γιατρούς, οι οποίοι μέχρι στιγμής κατόρθωσαν ευτυχώς να αφαιρέσουν -σε εγχείρηση που διήρκεσε 3 ώρες- τα 19 από τα 24 καρφιά που βρήκαν στο σώμα της.

Η 49χρονη ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο Σαουδάραβας εργοδότης της ενήργησε με τον τρόπο αυτό για να την τιμωρήσει, επειδή είχε δυσκολία στην επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας, ενώ, όπως τονίζει, έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού τακτικά, τόσο από το ζευγάρι των εργοδοτών της όσο και από τα επτά παιδιά τους! 


«Η γυναίκα ζέσταινε τα καρφιά και τα έδινε στον σύζυγό της, για να τα μπήξει στο σώμα μου. Όταν ούρλιαζα από τον πόνο, τα παιδιά τους μου έδειχναν ένα μαχαίρι και απειλούσαν να με σκοτώσουν» προσθέτει η Λ.Τ. Αριγιαουάτι


Το θέμα ερευνάται από την Αστυνομία της Σρι Λάνκα.


ΠΗΓΗ:   http://www.madata.gr 

Ένα σπανιο περιστατικό στα επείγοντα νοσοκομείου..!!!!!!!!!!!!

Έκπληκτοι οι γιατροί νοσοκομείου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα σπάνιο περιστατικό: μια 82χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα με ρήξη του παρθενικού υμένα! Η... άτακτη γιαγιά μάλιστα συνοδευόταν από τον «δράστη», έναν 32χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως κηπουρός στη μονοκατοικία της.

Η σχέση μεταξύ της... κυρίας και του κηπουρού της «αναβαθμίστηκε» τον τελευταίο καιρό, μόνο που η κατάληξη ήταν τέτοια καθώς η ηλικιωμένη δεν είχε ξανακάνει ποτέ σεξ στο παρελθόν! Όταν μάλιστα η 82χρονη ρωτήθηκε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου αν υπήρξε θύμα βιασμού, αυτή απάντησε ότι ήταν η ίδια που ζήτησε από τον νεαρό να προβούν στην ερωτική πράξη, ενώ τόνισε με χιούμορ ότι... η επόμενη φορά ίσως είναι καλύτερη!

Πηγή: espressonews.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr

Εγκαταλείπουν οι νέοι τη χώρα.............

Με τις βαλίτσες στο χέρι, βρίσκεται το 42% των νέων 22 - 35 ετών για να εγκαταλείψει την Ελλάδα, καθώς δεν βλέπουν προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, βρίσκουν εμπόδιο τη διαφθορά και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν προσφέρει επαρκή εφόδια. Η κρίση είναι εδώ.

Το νέο κύμα μετανάστευσης μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά εκείνων άλλων εποχών αλλά επιτάσσει τον προβληματισμό, καθώς το νέο επιστημονικό προσωπικό νιώθει όχι μόνο την ύφεση αλλά και τις ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα στο "Βήμα της Κυριακής" αλλά και όπως είχε παρουσιάσει το News247 σε δημοσκόπηση τον Ιούνιο (δείτε εδώ το θέμα) επτά στους δέκα Έλληνες με ολοκληρωμένες τις σπουδές τους ή σχεδόν ολοκληρωμένες, θα άφηναν χωρίς δυσκολία τη χώρα μας για το εξωτερικό.
Το κυριότερο, δεν πρόκειται για λόγια "του αέρα" κατά το κοινώς λεχθέν αφού μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Όπως και στην έρευνα του News247 τον Ιούνιο, έτσι και σε αυτήν, απεικονίζεται η απογοήτευση των νέων αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και το κράτος, ενώ σημαντικός παράγοντας για τη φυγή στο εξωτερικό είναι και η τεράστια διαφθορά.

Σημαντικά ευρήματα

Από το σύνολο των ερωτηθέντων λοιπόν (5.442 νέοι 22-35 ετών) το 73,6% δηλώνει πρόθυμο να εγκαταλείψει την Ελλάδα και το 42% έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το κατορθώσει.
Από αυτό το 42% το περίπου 65% έχει απαντήσει στην έρευνα πως το κάνει για να βρει καλύτερη ποιότητα ζωής, το 44,7% για μία καλή δουλειά και το 32,6% για να απολαύσει αξιοκρατία και αναμένουν όλοι τους έναν μισθό της τάξης των 1.500 έως 5.000 ευρώ.

Σε ποσοστό 64,1% οι νέοι εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα και θεωρούν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης ούτε τη δημιουργία περιουσίας αλλά αντίθετα θα βιώσουν επαγγελματική ανασφάλεια και φόβο.

Τα όνειρά τους

Σε ποσοστό 34% οι νέοι ονειρεύονται το αυτονόητο, να έχουν δουλειά ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν δική τους επιχείρηση. Οι περισσότεροι επιλέγουν πάντως δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 51,5% με το δημόσιο τομέα να επιλέγεται από το 44,3%.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr


Τουρκική «ανάσα» στα ελληνικά νησιά!!!!!!!!

Η κατάργηση της βίζας για περίπου 2 εκ. Τούρκους πολίτες, οι οποίοι αποτελούν την ελίτ της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων τόσο από Τούρκους όσο και από τουρίστες που κάνουν διακοπές στις απέναντι ακτές 
Αισιοδοξία υπάρχει στα νησιά του Β. Αιγαίου για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, αφού οι επισκέψεις των Τούρκων τουριστών αποδεικνύονται ιδιαίτερα τονωτικές για την ντόπια οικονομία
Τα «πράσινα διαβατήρια», που δίνουν τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα μας χωρίς βίζα σε έναν αριθμό Τούρκων -περίπου 2 εκατ. άτομα-, ξεπερνώντας τις απαγορεύσεις Σένγκεν, έδωσαν ανάσα στον τουρισμό στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ χιλιάδες Ευρωπαίοι που πέρασαν ή περνούν τις διακοπές τους στα
τουρκικά παράλια βρήκαν ευκαιρία, με την αύξηση των δρομολογίων, για μια εκδρομή στα ελληνικά νησιά: στη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο κ.α. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων αποτελούν την οικονομική και πολιτιστική αφρόκρεμα της τουρκικής κοινωνίας, καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να επισκέπτονται την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να εκδίδουν βίζα, κάτι που απαιτούσε αρκετό χρόνο και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Από τις 28 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή της κατάργησης βίζας για όσους έχουν «πράσινο διαβατήριο», περίπου 2.000 Τούρκοι πέρασαν μόνο στη Μυτιλήνη, μαζί τους και 5.000 τουρίστες που βρέθηκαν για διακοπές στην Τουρκία.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών θα αντιστρέψουν την κακή χρονιά», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Π. Αντωνίου
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών θα αντιστρέψουν την κακή χρονιά», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Π. Αντωνίου

Αγορές
Πρόκειται για ανθρώπους που δεν τους νοιάζει πόσα θα ξοδέψουν, δεν ρωτούν πόσο κοστίζει ένα προϊόν και το αγοράζουν αμέσως, χωρίς παζάρια και χωρίς διαμαρτυρίες για τις τιμές. Χωρίς υπερβολή η κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη ενός Τούρκου τουρίστα υπολογίζεται γύρω στα 1.000 ευρώ κατά επίσκεψη.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αφίξεις Τούρκων τουριστών θα αντιστρέψουν την κακή χρονιά για τον τουρισμό», δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, προσθέτοντας με νόημα πως «αν ήμασταν έξυπνοι, θα είχαμε μετατρέψει το βόρειο Αιγαίο στο Μονακό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επιθυμία των Τούρκων τουριστών να επισκεφθούν τα μοναστήρια και τους ορθόδοξους ναούς του νησιού, όπως αυτό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο αλλά και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ.
Δεν λείπουν και αυτοί που αφήνουν κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο ως τάμα, ενώ ζητούν να επισκεφθούν το Πλωμάρι και τον Μόλυβο και να αγοράσουν ούζο, παστά ψάρια, τυριά αλλά και κεραμικά.
«Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, αυτό που γίνεται είναι ό,τι καλύτερο. Εγινε η αρχή για να σπάσει ο πάγος με την απέναντι πλευρά του Αιγαίου και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για φέτος, για του χρόνου, για τις επόμενες χρονιές», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργος Ορφανός.

Η Σάμος Το Κουσάντασι βρίσκεται απέναντι από τη Σάμο, με την οποία υπάρχει καθημερινή σύνδεση με φεριμπότ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.
«Περίπου 110.000 τουρίστες επισκέφτηκαν φέτος τη Σάμο από τα τουρκικά παράλια και δεν είναι μόνο Τούρκοι, πολλοί από αυτούς ήταν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης,της Κίνας, των ΗΠΑ κ.ά.
Η παρουσία Τούρκων τουριστών στο νησί είναι αισθητή, χωρίς όμως ακόμη να είμαστε σε θέση να δώσουμε ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των αφίξεων», μας είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.
«Οι Αρχές να μπορούν να δώσουν επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των τουρκικών αφίξεων», δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

«Πλημμύρισε» η Χίος
Δέκα Τούρκοι ξοδεύουν όσο ένα τσάρτερ με Ευρωπαίους Στους 20.000 αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι Τούρκοι και αλλοδαποί τουρίστες που φτάνουν από το λιμάνι του Τσεσμέ στη Χίο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Αντώνης Ζαννίκος, αιτιολογώντας το αίτημα των φορέων για κατάργηση της βίζας στα «πράσινα διαβατήρια», σημείωσε πως δέκα Τούρκοι τουρίστες αποφέρουν στην τοπική κοινωνία όσο ένα τσάρτερ με Βορειοευρωπαίους και επιπλέον οι Τούρκοι που μένουν για λίγες μέρες στα νησιά είναι οι μόνοι που παίρνουν τιμή πόρτας και όχι πακέτου, και μάλιστα αδιαμαρτύρητα και χωρίς παζάρια.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, το αίτημα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες των νησιών είχε κατατεθεί επανειλημμένως από τους μαζικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκότερων συνθηκών για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών.

Βίζα
«Πράσινο» από τις 28 Ιουλίου Η κατάργηση έκδοσης βίζας για τους κατόχους «πράσινων διαβατηρίων» τέθηκε σε εφαρμογή από τις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε από το ελληνοτουρκικό ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας. Αποτελούσε πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς αλλά και των φορέων του τουρισμού στο βόρειο Αιγαίο και, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αφορά σε 800.000 άτομα, που μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια.
Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη οι κάτοχοι των «πράσινων διαβατηρίων» έχουν δικαίωμα να μείνουν συνολικά μέχρι 90 ημέρες μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Την εφαρμογή του μέτρου κατάργησης της βίζας για τους κατόχους των «πράσινων διαβατηρίων» χαιρέτισε σε ανακοίνωσή της και η Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο». Η «Συνύπαρξη» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία δεν ίσχυε η απρόσκοπτη είσοδος Τούρκων τουριστών με «πράσινα διαβατήρια», κατ’ εξαίρεση της συνθήκη Σένγκεν. 

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ETHNOS

Έκλαψαν όλοι για τον Τάσο .....

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης, γονείς, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το απόγευμα του Σαββάτου τον 33χρονο Αναστάσιο Μπαλατσούκα, τον χειριστή του F16, ο οποίος σκοτώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη μοιραία σύγκρουση των δύο πολεμικών αεροσκαφών.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα, δάκρυσαν ακόμα και οι πιο σκληροί για τον άδικο χαμό του παλικαριού, εν ώρα καθήκοντος.

Ο Τάσος, όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοι και οι φίλοι του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του, αρκετοί από τους οποίους τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, αλλά ακόμα περισσότερο στην τοπική κοινωνία της Άρτας, η οποία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός.

Την ίδια ώρα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, ο 35χρονος πιλότος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύγκρουση.  

ΠΗΓΗ:    http://www.star.gr

Πως θα σας φαινόταν η ΣΗΜΑΙΑ μας χωρίς το ΣΤΑΥΡΟ;;;

Δείτε το βίντεο...












ΠΗΓΗ:  http://pentapostagma.blogspot.com

Αυξήσεις έως 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ....

Αναλυτικά, για τις μικρές καταναλώσεις (0-800. κιλοβατώρες το τετράμηνο) η συνολική αύξηση προβλέπεται στο 50%

 Μέρος αυτής της κατηγορίας καταναλωτών πρόκειται να ενταχθούν σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες που θα έχουν έκπτωση. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων θα επωμιστεί την αύξηση σε ορίζοντα τριετίας.
Για την επόμενη κατηγορία (800-1600 κιλοβατώρες το τετράμηνο) η προτεινόμενη αύξηση είναι 15% ενώ για την κατηγορία 1600-2000 περίπου 7,5%.
Από τις ρυθμίσεις κερδισμένοι θα βγουν μόνο εκείνοι που κάνουν πολύ μεγάλη κατανάλωση και οι έμποροι, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”.
Όσοι καταναλώνουν 2000 με 3000 κιλοβατώρες το τετράμηνο θα έχουν μείωση στην τριετία κατά 6,5%, ενώ όσοι καταναλώνουν 3000 με 4400 μείωση κατά 11%. Για καταναλώσεις πάνω από 4400 η μείωση θα φτάσει το 16%.
Για τα εμπορικά τιμολόγια η μείωση θα φτάνει το 15% στην τριετία, ενώ στον αντίποδα τα βιομηχανικά τιμολόγια αναμένεται να αυξηθούν κατά 10%.
Μεγάλη επιβάρυνση θα έχουν οι αγροτικές καταναλώσεις καθώς θα πρέπει να αυξηθούν κατά 25% με 33% μέχρι το 2013.
Στόχος της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι να αντανακλούν το πραγματικό κόστος, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
Στο μεταξύ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα μπορούσαν να έχουν μηδενικούς ρύπους.
Ερευνητές του Κέντρου ανέπτυξαν τεχνολογία, βάσει της οποίας το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να συλλέγεται σε κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας και να χρησιμοποιείται στη συνεχεία για την κίνηση αυτοκίνητων, τη θέρμανση κτιρίων ή ακόμα και για καύση στα λιγνιτικά εργοστάσια.
Η επεξεργασία αυτή του διοξειδίου του άνθρακα απαιτεί έντονη ηλιοφάνεια και γι αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χώρα μας αποτελεί ιδανική περιοχή.

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Η καρδιά της Μικροχειρουργικής χτυπά στα Γιάννινα !!!!!!!

Η καρδιά της Μικροχειρουργικής χτυπά στα Γιάννινα

Σημαντικές ανακοινώσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στην Μικροχειρουργική και την Χειρουργική Χεριού

παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που γίνεται στα Γιάννινα − Επανάσταση στον τομέα αυτό φέρνει η αλλομεταμόσχευση χεριών από κλινικά νεκρό σε αγρότη που υπέστη ατύχημα.

Όλα τα τελευταία δεδομένα στη Μικροχειρουργική και την Επανορθωτική Χειρουργική απασχολούν τις εργασίες του 16ου κοινού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο στις τετραήμερες εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να συζητήσουν για τις εξελίξεις στους δύο αυτούς τομείς που τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και εξειδίκευση και στη χώρα μας.
Μεταξύ άλλων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα μίας αλλομεταμόσχευσης σύνθετου ιστού άνω άκρου που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια στη Γερμανία σε ασθενή που είχε χάσει και τα δύο άνω άκρα σε ατύχημα από ασθενή που ήταν κλινικά νεκρός.
Δύο χρόνια μετά τα αποτελέσματα κρίνονται άκρως θετικά, καθώς ο συγκεκριμένος ασθενής σήμερα μπορεί και εξυπηρετείται, ενώ κάνει ακόμη και ποδήλατο!
Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολουθεί και ο Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Μονάχου Νίκος Παπαδόπουλος, που πριν δύο χρόνια συμμετείχε σε αυτή την αλλομεταμόσχευση των δύο άνω άκρων, την πρώτη που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη συνεχή συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας για το κατά πόσο θα πρέπει να γίνονται αυτές οι επεμβάσεις.
Επεμβάσεις μικροχειρουργικής γίνονται συνέχεια, όμως ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι η συνεργασία όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαδικασία. Όσον αφορά τον ασθενή σήμερα, δύο χρόνια μετά, μπορεί και κινεί τα δύο άνω άκρα μέχρι και τον καρπό, ενώ τους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να αρχίσει να κινεί σιγά−σιγά και τα δάκτυλα του χεριού του.
Στόχος η συνεχής εκπαίδευση
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου Αναστάσιο Κορομπίλια, το Συνέδριο εντάσσεται στις προσπάθειες της συνεχούς εκπαίδευσης των γιατρών σε ένα δύσκολο κομμάτι της Μικροχειρουργικής που απαιτεί σοβαρή εξειδίκευση.
Το Συνέδριο αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν να επιδείξουν σημαντικά εγχειρήματα στον τομέα της Μικροχειρουργικής.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής Στάθης Λυκούδης εξήρε την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, αλλά και των νέων γιατρών που μέσα από το Συνέδριο επιδιώκουν τη συνεχή εκπαίδευσή τους. Γι΄αυτούς μάλιστα υπάρχει ειδική μέριμνα, καθώς στόχος του κοινού Συνεδρίου είναι η συνεχής κατάρτιση των επιστημόνων.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ
ΠΗΓΗ:   http://www.anex.gr

«Εκστρατεία» για τα έσοδα

«Πονοκέφαλος» τα έσοδα, με το υπουργείο Οικονομικών να στρέφει την προσοχή του στις εφορίες για την είσπραξη προστίμων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και για την ταχύτερη αποστολή δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο, η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα για την επιτάχυνση της είσπραξης προστίμων και της αποστολής των εκκαθαριστικών, ενώ προωθείται ταχύτερη ολοκλήρωση των ερευνών των ομάδων κρούσης για τον εντοπισμό μεγάλων παραβατών και ληξιπρόθεσμων οφειλών που μπορούν να εισπραχθούν.


Το θέμα της πορείας του φετινού προϋπολογισμού συζητήθηκε σε τρεις συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών που έγιναν την περασμένη εβδομάδα.


Η Ελευθεροτυπία του Σαββάτου γράφει ότι στις συσκέψεις η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι δεν φαίνεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχει πρόβλημα στο μέτωπο των δαπανών γενικής κυβέρνησης, αν και αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί για τους επόμενους μήνες και πως λόγω της κρίσης θεωρείται πλέον δεδομένη η χαμηλή απόδοση των έμμεσων φόρων, ειδικά του ΦΠΑ και του φόρου σε ποτά και τσιγάρα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δράση του υπουργείου επικεντρώνεται στις εισπρακτικές υπηρεσίες του, καθώς καθυστερούν τα έσοδα από πρόστιμα, ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και η έγκαιρη αποστολή δηλώσεων και εκκαθαριστικών.


Οπως έχει γίνει γνωστό, στη σύσκεψη της Τετάρτης, δόθηκε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να σταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε όλους τους φορολογούμενος για τις δηλώσεις φορολογίες εισοδήματος που καταβλήθηκαν, καθώς και τα εκκαθαριστικά για το ενιαίο τέλος ακινήτων 2009.


Το ΣΔΟΕ διώκει τον παρασιτικό πλουτισμό, δηλώνει στην Ισοτιμία, ο επικεφαλής του Σώματος Γ. Καπελέρης.


Στο μεταξύ, τα Νέα του Σαββατοκύριακου αναφέρουν ότι στο στόχαστρο της Εφορίας θέλει να βάλει η τρόικα τους χίλιους πλουσιότερους Ελληνες-επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι αποφεύγουν να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ.


Μεταξύ των νέων προτάσεων που θα φέρει μαζί του το κλιμάκιο της τρόικας που έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, θα είναι η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% και η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών. 


ΠΗΓΗ:   http://www.nooz.gr 

Όλι Ρεν: «Εμπιστευθείτε την Αθήνα»

«Εμπιστευθείτε την Αθήνα» έχει τίτλο άρθρο του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν στους Financial Times Deutschland. Ο επίτροπος τονίζει ότι «Η Ελλάδα προχωρεί καλά μέχρι τώρα όσον αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της. Όποιος ζητά τώρα αναδιάρθρωση του χρέους, αγνοεί τις πιθανές επιπτώσεις και θέτει σε κίνδυνο την πρόοδο».
Ας θυμηθούμε τον Μάρτιο του 2010. Eντατικές διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων, τηλεφωνικές συνομιλίες, ολοήμερες και ολονύκτιες συνεδριάσεις. Πολύ μεγάλη ένταση επικρατούσε στην Ευρωζώνη, αλλά και στους διεθνείς εταίρους μας. Τελικά επικράτησαν η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων και η αλληλεγγύη: ‘Ή θα κολυμπήσουμε μαζί ή θα βουλιάξουμε μαζί’.
Ύστερα ήρθε ο Μάιος. Το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Η χορήγηση των συμφωνηθέντων δανείων συνδέθηκε με την προϋπόθεση να εφαρμόσει η Αθήνα με πλήρη αποφασιστικότητα ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προσαρμογής, προκειμένου να θέσει και πάλι την οικονομία σε γερά θεμέλια.
Τώρα έχουμε Αύγουστο. Ο πρώτος έλεγχος της εφαρμογής του προγράμματος ολοκληρώθηκε. Η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε την αποφασιστικότητά της να κάνει εκείνα τα δραστικά – και ταυτόχρονα οδυνηρά – βήματα, τα οποία είναι απαραίτητα, για να αλλάξει την πορεία μιας μη ανεκτής πλέον κατάστασης. .
Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων αλλά και η υπέρβαση των στόχων αποτελούν για τους Έλληνες το κλειδί της ανάκτησης αξιοπιστίας. Οι δομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων μιας περαιτέρω απελευθέρωσης και απορύθμισης, πρέπει να προχωρήσουν, προκειμένου να βελτιωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση, και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.
Ομως είναι σαφές ότι ο μεταρρυθμιστικός άνεμος που πνέει στην Ελλάδα δεν έχει διαλύσει ακόμη όλες τις επιφυλάξεις σχετικά με το αν είναι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση του χρέους. Ωστόσο αυτές οι επιφυλάξεις μπορούν να αρθούν για πολλούς λόγους,
Οι λόγοι αυτοί είναι ότι το πρόγραμμα αναμφίβολα δεν είναι μόνο φιλόδοξο, αλλά και απόλυτα ρεαλιστικό, καθώς και ότι οι προβλεπόμενες εκτενείς δομικές μεταρρυθμίσεις στοχεύουν στη μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και κατ’ αυτόν τον τρόπο προωθούν μια πιο υποφερτή εξέλιξη του χρέους. Εκείνοι οι οποίοι τάσσονται υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τείνουν να υποβαθμίζουν το τεράστιο οικονομικό και πολιτικό κόστος. Οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία και το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας θα ήταν σοβαρές. Αλλά και για την Ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία θα είχαμε αρνητικές συνέπειες.
Ακόμη κι αν η αξιοπιστία δεν μπορεί να ανακτηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, υπάρχουν ωστόσο ήδη πρώτες ενδείξεις ότι η διάθεση των αγορών έναντι της Ελλάδος αλλάζει. Είμαι πεπεισμένος ότι σε συνέχεια της προϊούσας διαδικασίας προσαρμογής θα μειωθεί η κινδυνολογία Αυτό θα διευκόλυνε την ομαλή επιστροφή της Αθήνας στις αγορές και θα διαλύσει τους φόβους ότι οι θετικές επιπτώσεις του προγράμματος θα μπορούσαν τελικά να αναιρεθούν και πάλι από μια αναδιάρθρωση του χρέους. 

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Κύπρος- Επιστρέφει για λίγες μέρες στο Ιδάλιο η αρχαία πλάκα, που κατασκευάστηκε πριν 2500 χρόνια και βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη Γαλλίας!!!!!!

Η αρχαία πλάκα Ιδαλίου, που κατασκευάστηκε πριν από 2500 χρόνια και κλάπηκε από την Κύπρο πριν από 160 χρόνια, με αποτέλεσμα από τότε να βρίσκεται στην Εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας, επιστρέφει στην Κύπρο για...
... λίγες μόνο μέρες.

 
Σχετικό αίτημα προς την Εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας για φιλοξενία της αυθεντικής πλάκας του Ιδαλίου στο Μουσείο Ιδαλίου, υποβλήθηκε από τον τοπικό δήμο και προς έκπληξη του δημάρχου Λεόντιου Καλλένου έγινε αποδεκτό.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Καλλένος, με τη βοήθεια του δημάρχου της διδυμοποιημένης πόλης της Γαλλίας με το Ιδάλιον, Κομ λα Βιλ, κ. Γκι Ζοφρουά, τη στήριξη της δρος Μαρίας Χατζηκωστή αλλά και τη σημαντική βοήθεια του πατέρα Κυπριανού που υπήρξε υποδιευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να εγκρίνει η Βιβλιοθήκη την κατασκευή αντίγραφου της περίφημης πλάκας του Ιδαλίου, με σκοπό να τοποθετηθεί στο τοπικό μουσείο.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε τυπικά να εγκριθεί και φιλοξενία της αυθεντικής πλάκας για μερικές μέρες στο μουσείο. Τα δύο αιτήματα έγιναν αποδεκτά και έτσι, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή της πλάκας στην Κύπρο.

«Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή πολύ σημαντική γιατί μετά από 160 χρόνια η πλάκα του Ιδαλίου, που αποτελεί το πρώτο παγκόσμια γραπτό κτηματολόγιο, θα βρίσκεται στον τόπο όπου κατασκευάστηκε πριν από 2500 χρόνια, έστω και για λίγες μέρες», δηλώνει βαθιά συγκινημένος ο δήμαρχος Ιδαλίου.

Η άφιξη της αυθεντικής πλάκας στην κοινότητα που τοποθετείται τον επόμενο χρόνο, μεταξύ των μηνών Μαϊου - Ιουνίου, αναμένεται να γίνει κατά τρόπο πανηγυρικό με φιλαρμονική, επισήμους και σχετικές τελετές. Για την τοποθέτηση της πλάκας στο μουσείο, θα δημιουργηθεί ειδική προθήκη, ενώ θα ληφθούν και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποτραπεί η πιθανότητα κλοπής της. Μετά την επιστροφή της πλάκας στη Γαλλία, η προθήκη θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση του αντιγράφου που στο μεταξύ ετοιμάζεται και θα σταλεί κατά πάσα πιθανότητα μαζί με την αυθεντική πλάκα στην Κύπρο.
Η ΠΛΑΚΑ που βρέθηκε στο αρχαίο Ιδάλιο χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το σχεδιασμό του εμβλήματος της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου της Κύπρου. Σύμφωνα με το Ιστορικό της Αρχαίας Πλάκας Ιδαλίου (1ο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ.) που αναγράφεται στην ιστοσελίδα, η αρχαία πόλη του Ιδαλίου περιθάλπει τους τραυματίες της μετά τη μάχη με τους Μήδους που την πολιορκούσαν.

Μαζί με το βασιλιά και τους κατοίκους της και ο γιατρός Ονάσιλος και τα αδέλφια του, που κλήθηκαν να βοηθήσουν. Όταν τελείωσαν το έργο τους ως αμοιβή, ο βασιλιάς και η πόλη χαρίζουν σ’ αυτούς χωράφια και περιβόλια, ένα από τα οποία βρισκόταν κοντά στα κτήματα της ιέρειας Αθηνάς, για να τα καρπούνται και αυτοί και τα παιδιά τους και να μην πληρώνουν φόρους στα έσοδα από τα γεννήματα των χωραφιών. Ταυτόχρονα, τίθενται προστατευτικοί κανόνες και ρήτρες, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε διώξει τον Ονάσιλο, ή τα αδέλφια του, ή τα παιδιά του, από γη που τους δόθηκε.
Αυτά και πολλά άλλα, μαρτυρεί η πλάκα και που ανάγεται σε εκείνη την εποχή. Από το περιεχόμενο του κειμένου που αναγράφεται σε αυτήν, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν: 1.Ατομική ιδιοκτησία 2.Ιδιοκτησία του βασιλιά (κάτι το ίδιο με τη σημερινή Κρατική Ιδιοκτησία) 3.Ιδιοκτησία της Πόλης (Κοινοτική Ιδιοκτησία) 4. Ιερατική Ιδιοκτησία 5.Κληρονομική διαδοχή 6.Φορολογία των εισοδημάτων από τη γη 7.Προστασία του τίτλου ιδιοκτησίας με εγγυητές το βασιλιά, την πόλη, και την ιέρεια προστάτιδα της πόλης Αθηνά, και με ποινικές ρήτρες σε όποιο διώξει από τα χωράφια αυτά, τον Ονάσιλο, τα αδέλφια του ή και τα παιδιά του. 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Η Γη ήταν κάποτε ένας απέραντος ωκεανός;

Σύμφωνα με μια νέα
έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, είναι πιθανό κάποτε η Γη να ήταν ολόκληρη ένας τεράστιος ωκεανός!

Είναι γνωστό ότι, αν και στην επιφάνεια της Γης πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια έφτανε πολύ λιγότερη ηλιακή ενέργεια...
....
από ό,τι σήμερα, εν τούτοις οι ωκεανοί δεν ήταν παγωμένοι, όπως θα περίμενε κανείς.
Αυτό οι επιστήμονες το απέδιδαν μέχρι σήμερα, στις τεράστιες ποσότητες θερμοκηπικών αερίων στην ατμόσφαιρα, οι οποίες συγκρατούσαν τις ηλιακές ακτίνες και δεν άφηναν τη Γη να παγώσει.
Η νέα έρευνα του Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όμως, έρχεται να αντρέψει την θεωρία αυτή, προτείνοντας μία διαφορετική εξήγηση. Η Γη είναι πιθανό να ήταν σχεδόν ολόκληρη ένας τεράστιος ωκεανός, λένε, οπότε το νερό απορροφούσε ένα μεγάλο ποσοστό της ηλιακής ενέργειας διατηρώντας τον πλανήτη θερμό.
Ακόμη και τα σύννεφα είναι πιθανό να έπαιζαν έναν διαφορετικό ρόλο από ό,τι σήμερα, αφού η σύνθεσή τους ήταν σημαντικά διαφορετική και αντανακλούσαν λιγότερο ηλιακό φως στην ατμόσφαιρα. Αυτός ο συνδιασμός των συνθηκών που επικρατούσαν τότε, δεν άφηναν το νερό να παγώσει.
Η μέλετη τους στηρίχτηκε σε πετρώματα ηλικίας 3,8 δισεκατομμυρίων ετών από τη Γροιλανδία, αφού όπως εξηγεί ο καθηγητής Γεωλογίας του Στάνφορντ, Μίνικ Ρόσινγκ, "κάθε πέτρωμα κουβαλά την ανάμνηση του περιβάλλοντος στο οποίο σχηματίσθηκε. Έτσι κι αυτές οι αρχαίες πέτρες της Γροιλανδίας, περιέχουν την ανάμνηση της σύνθεσης του ωκεανού και της ατμόσφαιρας την στιγμή της δημιουργίας τους".


ΠΗΓΗ:   http://www.troktikaras.com

Συνελήφθη τα ξημερώματα με κοκαΐνη η Πάρις Χίλτον

Συνεχίζει τα μπλεξίματά της με τις αστυνομικές αρχές η διάσημη κληρονόμος Πάρις Χίλτον. Αυτή τη φορά συνελήφθη για κατοχή κοκαϊνης.

Συγκεκριμένα σήμερα τα ξημερώματα σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Πάρις Χίλτον βρέθηκε στην τσάντα της ποσότητα κοκαϊνης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Μάρκους Μάρτιν.

Αυτή τη στιγμή η Πάρις Χίλτον κρατείται ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν πως το πιθανότερο είναι να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση μέσα στις επόμενες ώρες αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Συνελήφθη ο βιαστής Γαλλίδας τουρίστριας στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά το έγκλημα ένας 29χρονος Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος στις 11 Αυγούστου είχε βιάσει μια νεαρή Γαλλίδα που έκανε τις διακοπές της στο Ρέθυμνο. 

Στη σύλληψη οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί μετά από περιγραφές του θύματος, ενώ και ο ίδιος o δράστης ομολόγησε την πράξη του.

Ο βιασμός συνέβη σε ερημική τοποθεσία μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη, όταν ο τελευταίος αποπλάνησε την άτυχη Γαλλίδα, η οποία κάποιες ώρες νωρίτερα είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ και δέχθηκε την πρόταση του 29χρονου «για μία βόλτα».


Πηγή: patris.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://www.zougla.gr

«Θείε, μη με πετάξεις, άσε με να πάω σπίτι».............

Η τελευταία κραυγή αγωνίας της 11χρονης Ρένι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Βίοι παράλληλοι. Οι δύο οικογένειες μεταναστών, του θύματος και του καθ΄ ομολογίαν δράστη, έφτασαν στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας αναζητώντας οικονομική σταθερότητα. Οι άνδρες καταπιάστηκαν με αγροτικές και οικοδομικές εργασίες. Οι γυναίκες βρήκαν εύκολα δουλειά σε σπίτια ηλικιωμένων κατοίκων βοηθώντας στο μαγείρεμα και το καθάρισμα. Και οι δύο οικογένειες είχαν ενταχθεί στην καθημερινότητα του χωριού. Μία εβδομάδα μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της 11χρονης Ρένι οι ισορροπίες στη μικρή κοινωνία έχουν ανατραπεί.

Oι οικογένειες στο χωριό, όπως παραδέχονται, έχουν τρομοκρατηθεί από ...





το γεγονός. Η πλατεία που τα καλοκαίρια ήταν γεμάτη ζωή μέχρι τα ξημερώματα, ερημώνει νωρίς τις τελευταίες ημέρες.

«Η διαδρομή από το Ελαιοχώρι μέχρι το πηγάδι, όπου βρέθηκε το πτώμα, είναι περίπου 7 χιλιόμετρα. Εντεκα λεπτά με αγροτικό αυτοκίνητο» αλλά δύσβατος, λέει ο κ. Θεόδωρος Κατσίδης, συνταξιούχος. Πέντε κάτοικοι επιστρέφουν στο χωριό από τον τόπο της δολοφονίας, όπου ο ιερέας έψαλε τρισάγιο στη μνήμη του παιδιού, στο σημείο όπου έζησε τον τρόμο και παρακαλούσε τον δράστη: «Θείε, μη με πετάξεις, άσε με να πάω στο σπίτι».

«Ακόμα αναρωτιέμαι πώς ο δράστης διήνυσε δύο φορές αυτή τη διαδρομή και μάλιστα νύχτα. Είχε μόνο ένα οικογενειακό Νισάν», λέει ο κ. Κατσίδης. Το μονοπάτι είναι δύσβατο και κακοτράχαλο, πότε ανηφορικό, πότε πολύ κατηφορικό. Στις στροφές, το αγροτικό αυτοκίνητο ξέφευγε συχνά από την πορεία του και επανερχόταν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πάνω στις πέτρες και τα χαλίκια. Κλαδιά από τις πυκνοφυτεμένες ελιές χτυπούσαν στο μπροστινό τζάμι και η σκόνη έμπαινε από τα παράθυρα. «Γνώριζε το πηγάδι». Ο κ. Κατσίδης τραβάει τη λαμαρίνα που καλύπτει πρόχειρα το πηγάδι, από το οποίο η Αστυνομία ανέσυρε το πτώμα της Ρένι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ρίχνει μια πέτρα για να δείξει το βάθος του νερού. «Υπάρχουν 5- 6 πηγάδια στην περιοχή, αλλά αυτό εδώ ο δράστης το γνώριζε πολύ καλά γιατί εδώ έβοσκε πρόβατα το 1999 και το 2000», λέει.

Η δολοφονία της Ρένι είναι το θέμα συζήτησης των κατοίκων παντού στο χωριό. Στο καφενείο, στα σπίτια, στον δρόμο, στα κινητά τους τηλέφωνα. Η οικογένεια της μικρής εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ελαιοχώρι τον Οκτώβριο του 2009 από την επαρχιακή πόλη Ιχτιμάν της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας48 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σόφια- όπου ζούσε έως τότε.

«ΤΑ ΝΕΑ» συναντούν τους γονείς της στο σπίτι τους. Μια ομπρέλα για τη θάλασσα, ένα τραπέζι και μερικές πλαστικές καρέκλες είναι τα μόνα έπιπλα της αυλής τους. Μέσα στο σπίτι, στρώματα αντί για κρεβάτια και σκόρπια αντικείμενα παντού. «Ελα να δεις πού μέναμε στη Βουλγαρία. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από την παράγκα που είχαμε», λέει η μητέρα Τσάνκα Αγγέλοβα Τράικοβα. Τρία μαύρα σκυλιά μπερδεύονται στα πόδια τους. «Ενα από αυτά, η Μπένι, ήταν της Ρένι», λέει δείχνοντάς το. «Αγαπούσε πολύ τα ζώα. Την είχε ονομάσει Μπένι- ακούγεται σαν το όνομά της, Ρένι- και το σκυλί την ακολουθούσε όταν έκανε βόλτες στο χωριό», συμπληρώνει. Ο 13χρονος γιος, Ντάνι, σηκώνεται και αποσύρεται από την κουβέντα. «Δεν μπορεί το παιδί. Είναι από την Κυριακή έτσι. Σαν να περιμένει από κάπου να έρθει η αδελφή του», λέει η μητέρα.

Η οικογένεια δεν είχε σταθερό εισόδημα στη Βουλγαρία, λέει η θεία του κοριτσιού Αννι Αγγέλοβα, αδελφή του πατέρα της Ρένι, του 47χρονου Ζίβκο Γεόργιεφ Αγγέλοφ. Στη Βουλγαρία η μητέρα εργαζό ταν σε εργοστάσιο υφασμάτων και ο σύζυγός της σε οικοδομές. «Η εργασία ήταν περιστασιακή και το μηνιαίο εισόδημα ελάχιστο», θυμάται η Τσάνκα Αγγέλοβα Τράικοβα.

Πρόσχαροι άνθρωποι και με διάθεση να παραμείνουν στο Ελαιοχώρι, λέει για την οικογένεια Αγγέλοφ η γειτόνισσά τους Γεωργία Καπράνου. «Τα καλοκαιρινά βράδια όλη η γειτονιά, μαζί και εκείνοι, τρώμε καρπούζι έξω από το παντοπωλείο και συζητάμε. Εντάχθηκαν αρκετά σύντομα στη μικρή κοινωνία», λέει. «Η μικρή φαινόταν να μη φοβάται τίποτα. Δεν ήξερε πάρα πολύ καλά ελληνικά, αλλά μιλούσε σε όλους», λέει ο κ. Μέγγος, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελαιοχωρίου. «Αγαπάμε αυτό το χωριό. Ολοι είναι σαν συγγενείς μας εδώ. Μας έχουν βοηθήσει πολύ», μας είπε η κ. Τράικοβα.

Στο σπίτι του δράστη. Η οικογένεια του καθ΄ ομολογίαν δράστη, εξαφανισμένη. Στο σπίτι τα πατζούρια είναι ακόμη ανοιχτά. Οπως είπε ο κ. Κατσίδης, η γυναίκα του και ο 17χρονος γιος του έφυγαν για την Αθήνα αμέσως μετά την ομολογία του δράστη στην Αστυνομία. «Η οικογένεια έφτασε στο χωριό το 1996. Ο Γιάννης άρχισε να εργάζεται τσοπάνης στο χωριό. Το 2005 είχε ένα τροχαίο ατύχημα, τράκαρε μεθυσμένος και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Από τότε δεν ήπιε ξανά τόσο πολύ. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν αποκλειστικά σε οικοδομές, είχε νοικιάσει κάποια κτήματα τα οποία καλλιεργούσε και αγόρασε το σπίτι στο οποίο η οικογένειά του έμενε μέχρι την Κυριακή», λέει ο κ. Κατσίδης και αναφέρει ότι ακόμα αποπλήρωνε το στεγαστικό δάνειο. «Η Λέλα, η γυναίκα του, εργαζόταν κυρίως σε σπίτια, μαγειρεύοντας και φροντίζοντας το νοικοκυριό. Εργάστηκε και σε εμάς για έξι μήνες», λέει ο Χρήστος Διαμαντάκος.

«Τα καλοκαίρια η οικογένεια πήγαινε για διακοπές στην Αλβανία. Ζούσαν μια φυσιολογική ζωή», λέει ο κ. Μέγγος. Οπως λένε και άλλοι κάτοικοι, ο δράστης περνούσε ώρες στα καφενεία της πλατείας, συζητώντας ήρεμα με τους συγχωριανούς του και τίποτα δεν φαινόταν να προμηνύει αυτό που συνέβη.

«Ο Παναγιώτης (ο γιος του δράστη) είχε ενταχθεί πλήρως στην κοινωνία», λέει ο κ. Τάσος Κωνσταντούρος, συνταξιούχος δάσκαλος. Μιλούσε πολύ καλά τα ελληνικά και είχε δημιουργήσει φιλίες με τους συνομηλίκους του στο χωριό. Το σοκ της αποκάλυψης του εγκλήματος προκάλεσε τραύματα στο παιδί. Κάποιοι το είδαν να ξεσπά σε κλάματα όταν ο πατέρας του ομολόγησε, λένε στο χωριό.

Η ειδικός. «Τα εγκλήματα με θύματα παιδιά προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε κοινωνική ομάδα, μεγάλη ή μικρή. Σε μια κλειστή κοινωνία υπάρχει επιπλέον ιδιαιτερότητα: το γεγονός ότι οι κάτοικοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και διαμορφώνουν προσωπική άποψη», λέει στα «ΝΕΑ» η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου. «Ο δράστης ήταν αγαπητός στην τοπική κοινωνία, όπου ζούσε χρόνια. Κανείς δεν φανταζόταν τι θα έκανε. Αυτό ακούμε σε κάθε περίπτωση, ο παιδόφιλος είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, άνθρωπος με οικογένεια, με 17χρονο γιο, δηλαδή υπεράνω υποψίας».

Η κ. Καππάτου, λέει πως «αυτή η περίπτωση με θύμα ένα 11χρονο αθώο παιδί προκαλεί θλίψη, θυμό και πολλά γιατί. Εκτός από το αδικοχαμένο κορίτσι, όμως, θύματα είναι και το παιδί και η σύζυγος του δράστη που δεν ευθύνονται σε κάτι. Είχαν στρώσει τη ζωή τους εκεί. Ποια εξήγηση θα δώσει ο δράστης στον 17χρονο γιο του, γιατί ενήργησε έτσι; Τι θα κάνει αυτό το παιδί; Ποιος θα μπορέσει να του πει γιατί άλλαξε έτσι η ζωή του σε μερικές ώρες και από ανέμελος έφηβος κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο μέλος μιας κοινωνίας, να είναι δαχτυλοδεικτούμενος και να κουβαλάει το στίγμα των πράξεων του πατέρα του;».

Ο δράστης ήρθε στο σπίτι να μας καθησυχάσει...


«Το Σάββατο κατά τις 7.30 μ.μ. ο Γιάννης μάς επισκέφθηκε στο σπίτι. Αναζήτησε τον σύζυγό μου, ο οποίος ακόμα απουσίαζε», λέει η μητέρα της Ρένι, Τσάνκα Αγγέλοβα-Τράικοβα. «Προσφέρθηκε να μας κεράσει μπίρα και πορτοκαλάδα για τα παιδιά». Λίγο αργότερα, λέει, η ίδια επέστρεψε στο σπίτι της ηλικιωμένης γειτόνισσας για την οποία εργαζόταν και πέρασε εκεί το βράδυ. Στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο σύζυγός της, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η κόρη τους δεν επέστρεψε στο σπίτι, πήγε έντρομος να την ξυπνήσει. Οπως λέει, μαζί πήγαν στο καφενείο της συμπατριώτισσάς τους, Βάνιας, στην πλατεία του χωριού, απ΄ όπου και ειδοποίησαν την Αστυνομία. «Εβγαλα τη φωτογραφία που είχα στο πορτοφόλι μου και την έδωσα στους αστυνομικούς. Αυτό ήταν το παιδί μου, αυτό ήταν», λέει η κ. Τράικοβα δακρύζοντας. Τον δράστη τον ξαναείδε η οικογένεια το πρωί της Κυριακής όταν πήγε... για να τους καθησυχάσει ότι θα βρεθεί η κόρη τους. Οπως λέει, δεν διέκρινε τίποτα διαφορετικό στο πρόσωπό του. Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα, στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, ένα περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε έξω από το σπίτι της οικογένειας. «Καθόμασταν εδώ, στην αυλή, όταν μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε στο νοσοκομείο Τρίπολης», λέει στα «ΝΕΑ» η θεία, Αννι Αγγέλοβα. «Οταν φτάσαμε, μας οδήγησαν σε ένα δωμάτιο και αρχικά μας είπαν ότι βρέθηκε το παιδί. Νομίσαμε ότι το παιδί ζει. Υστερα μας ζήτησαν να φανούμε δυνατοί και τότε καταλάβαμε τι συμβαίνει».
 

Στα ίχνη του δολοφόνου του επιχειρηματία της νύχτας Μπάμπη Λαζαρίδη βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ

Οι άνθρωποι των αστυνομικών αρχών έχουν συνδέσει τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο με τα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου πολλών επιχειρηματιών.

Η σύλληψη του 38χρονου ληστή στο νησί των Σποράδων πρόσθεσε...


και το τελευταίο κομμάτι του παζλ της υπόθεσης του «συνδικάτου του εγκλήματος» που φέρεται να οργάνωνε τις ψυχρές εκτελέσεις μέσα από τις φυλακές.

Σύμφωνα με την «Espresso», όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ότι οι 3 σεσημασμένοι κακοποιοί παίρνανε εντολές από τα δύο μεγάλα αφεντικά τους, τα οποία είναι έγκλειστα στις φυλακές και συνδέονται άμεσα με τις δολοφονίες του Αλέκου Κοσμόπουλου, του Γεράσιμου Μαυράκη (πρώην συζύγου της Νένας Χρονοπούλου),του Γιώργου Αναγνωστόπουλου και του Μπάμπη Λαζαρίδη.


Ο 38χρονος που συνελήφθη έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Δημήτρη Μαντούβαλου -ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας το 1995- κατά τη διάρκεια ληστείας που διέπραξε ο 38χρονος με άλλους 7 συνεργούς με λεία 146.000.000 δραχμές. Από τότε εκτίει πολυετή κάθειρξη για την ανθρωποκτονία αλλά λίγο πριν τη ληστεία στην Αλόννησο είχε πάρει 11ήμερη άδεια από τις φυλακές στην Αγιά Κρήτης.

Στα ίχνη του 35χρονου συνεργού του, ο οποίος φέρεται και ως ο εκτελεστής του Μπάμπη Λαζαρίδη, βρίσκεται η αστυνομία εξαιτίας μίας σειράς λάθος κινήσεων του δράστη. Αρχικά κατά την προσπάθεια της απομάκρυνσής τους από το υποκατάστημα της τράπεζας είχαν ένα ατύχημα με το μηχανάκι με το οποίο θα διέφευγαν από τον τόπο της ληστείας το οποίο και εγκατέλειψαν. Οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στην επιχείρηση από όπου νοίκιασαν το δίκυκλο και έτσι βρήκαν τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσε ο δράστης κατά την παραμονή του στην Αλόννησο.

Οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο δολοφόνο και ότι άμεσα θα τον έχουν στα χέρια τους.



yupi.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://laikoyra.blogspot.com 

Παναγιά μου, μη χειρότερα!..

Είναι δραματικά και αποκαλυπτικά τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ δεν έκαναν φέτος διακοπές λόγο…ανέχειας! 

Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω με επίσημα στοιχεία που αφορούν στην διάλυση της αγροτικής μας υποδομής, στο σβήσιμο της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν στη Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό –Μεσαίες – Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που ήδη μετανάστευσαν εκτός των...
 Βόρειων συνόρων μας.
Δεν θα αναφερθώ
στα δραματικά ελλείμματα του Εθνικού μας ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών που ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ με ταχύτατους ρυθμούς, ούτε και στην εύκολα παρεχόμενη ψευδαίσθηση της εφήμερης και «δήθεν» οικονομικής επάρκειας που στηρίζεται στις περιώνυμες και πολυδιαφημιζόμενες ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ του Δανείου της τρόικας που στα επόμενα τρία χρόνια θα βυθίσουν σε απόγνωση και θα πνίξουν αμέτρητες χιλιάδες ελληνικών οικογενειών.
Διαπιστώστε
, παρακαλώ μόνοι σας, πόσες πινακίδες τύπου «επιδιορθώσεις ρούχων ή υποδημάτων» δηλαδή πόσοι τσαγκάρηδες και ράφτες αρσενικού ή θηλυκού γένους ξεπρόβαλαν στη δική σας γειτονιά.
Μετά μετρήστε
πόσες καφετέριες και μπαράκια ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, εκεί όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ οι νέοι μας, σκοτώνοντας την ανία και κουβεντιάζοντας τα χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας πτυχία τους πίνουν…φραπέ…
Βουλιάζουμε
με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανέχεια, καλπάζει η ανεργία – όσο και αν την ωραιοποιούν την εικόνα, καλοπροαίρετα θέλω να πιστεύω, οι εκάστοτε υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας και των διαφόρων θεσμικών του οργάνων και οργανισμών – στους νέους με πτυχία, στους νέους και τις νέες χωρίς πτυχία, στις δραματικές ηλικίες εκείνων που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων…
Μας τύλιξε
ένα απίστευτο συμβολικό «σάβανο» της οικονομικής ανασφάλειας και απραξίας που επιβεβαιώνει τη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας γιγαντώνοντας τελικά την απελπισία και την απόγνωση και μαζί την προσέλευση σε πανελλαδική κλίμακα στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…
Μετρήστε
απόψε πόσοι συνάνθρωποί μας «ψάχνουν» στους δημοτικούς κάδους απορριμμάτων μόλις σκοτεινιάσει και πόσοι «κοιμούνται» στα παγκάκια των δημοτικών πάρκων.
Τι να πούμε
καθώς έρχονται Φθινόπωρο και Χειμώνας;
Παναγιά μου, μη χειρότερα;… 


Του Καθηγητή
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΠΗΓΗ:    http://press-gr.blogspot.com

Αντί να τσακίσουν την κλεπτοκρατία, φτωχοποιούν την κοινωνία!

Η διαφθορά είναι μέσα στα γονίδια κάθε εκμεταλλευτικού συστήματος. Είναι έννοια σύμφυτη με την άσκηση της εξουσίας και τη διαπλοκή με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του...

αμερικανικού ινστιτούτου Brooking Institution, το ελληνικό κράτος χάνει κάθε χρόνο 20 δισ. ευρώ εξαιτίας της διαφθοράς στο Δημόσιο. Ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ. Αν ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα ήταν τόσο καθαρός και διαφανής όσο της Σουηδίας ή της Ολλανδίας, η χώρα θα εμφάνιζε πλεόνασμα την τελευταία δεκαετία.

Βιτρίνα της διαφθοράς αποτελούν τα σκάνδαλα πολιτικών εκφραστών του κατεστημένου. Η δίψα για εξουσία, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και περιουσίας, ο ανεξέλεγκτος πλουτισμός και ο νεποτισμός, δηλαδή το βόλεμα των δικών τους παιδιών και συγγενών και η υπεράσπιση των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης είναι...........
βασικά χαρακτηριστικά. Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι, άτιμοι και απατεώνες.

Πασιφανές είναι ότι στις σημερινές δημοκρατίες απουσιάζουν θεσμοί λαϊκού ελέγχου και διαφάνειας.

Από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι σήμερα έχουν συσταθεί δεκάδες εξεταστικές επιτροπές. Ο ένας αθωώνει τον άλλο για την επόμενη φορά που οι ρόλοι αντιστραφούν, σύμφωνα με την αρχαία παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Αλλωστε η ατιμωρησία των πολιτικών είναι και θεσμικά κατοχυρωμένη. Το άρθρο 86 του Συντάγματος προβλέπει την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων πρώην υπουργών ή μελών της κυβερνήσεως σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να μην αναφερθούμε και στον νόμο «περί ευθύνης υπουργών». Η διαφθορά και η αδιαφάνεια είναι θεσμοθετημένα και δομικά στοιχεία του πολιτικού συστήματος. Τα σκάνδαλα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.

Αν η Τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες της νοιάζονταν όντως για τη χώρα το πρώτο πράγμα, που θάπρεπε να κάνουν είναι να κατεδαφίσουν το κλεπτοκρατικό σύστημα. Επέλεξαν όμως τη φτωχοποίηση της κοινωνίας…

kafeneio-gr.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Τουαλέτα κάνει... τσεκ απ!!!!!

Η έλλειψη χρόνου θα πάψει να αποτελεί εμπόδιο για τις… εξετάσεις!

Οι Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν την πιο γρήγορη μέθοδο τσεκ απ, ακόμα και για αυτούς που δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα!!

Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη λεκάνη που θα αναλύει τα  ούρα, την πίεση και το βάρος του ιδιοκτήτη…

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

“Σας ζητούμε συγγνώμη, τελικά δεν θα συντριβούμε”... !!!!!!!!

Η ζωή τους άρχισε να περνάει μπροστά από τα μάτια τους... Οι 275 επιβάτες της British Airways που ταξίδευαν από το Λονδίνο για το Χονγκ Κονγκ ενημερώθηκαν ότι “το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί”.

“Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού. Ίσως χρειαστεί σύντομα να κάνουμε αναγκαστική προσθαλάσσωση” άκουσαν τον κυβερνήτη – όπως νόμισαν – να τους λέει. Ακολούθησαν στιγμές πανικού μεταξύ των επιβατών.

“Ο κόσμος ήταν πανικόβλητος. Όλοι νομίζαμε ότι ζούσαμε τις τελευταίες στιγμές μας” δήλωσε η βρετανίδα
Μισέλ Λορντ, ενώ άλλος επιβάτης ανέφερε ότι “δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα χειρότερο από αυτό που ζήσαμε”.

Τελικά όπως αποδείχτηκε το σήμα παίχτηκε κατά λάθος, με αποτέλεσμα η
British Airways να ζητά επισήμως συγγνώμη στους επιβάτες για τη λαχτάρα που πήραν.

“Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας που υπέστησαν αυτή την τραυματική εμπειρία. Το πλήρωμα καμπίνας αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι το μήνυμα συναγερμού μεταδόθηκε κατά λάθος και ότι η πτήση θα συνέχιζε κανονικά” αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία προστίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη
έρευνα για να διαπιστωθεί αν το λάθος ήταν ανθρώπινο ή τεχνικό. 

ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της συσκευής που “σπάει” το Playstation 3!!!!!!!

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας έδωσε εντολή σε δύο ηλεκτρονικά καταστήματα να σταματήσουν την πώληση, την εισαγωγή και τη διανομή της USB συσκευής PSJailbreak.

Επίσης σύμφωνα με την εντολή του Δικαστηρίου, τα καταστήματα θα πρέπει να δώσουν μερικές από τις συσκευές στη Sony για να γίνει η απαραίτητη ανάλυση έτσι ώστε να βρει λύση να αποτρέπει τη λειτουργία της συσκευής.

Μετά την εντολή του δικαστηρίου και τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν βάλει στο site τους οτι η συσκευή δεν υπάρχει (no stock) όμως δεν την έχουν διαγράψει ακόμα από τον κατάλογό αφού υποστηρίζουν οτι αν συνεχιστούν κανονικά οι παραγγελίες και δεν βγει μία τελική απόφαση απαγόρευσης από τη Sony σε 3 μέρες θα αρχίσουν να την πουλάνε κανονικά.
Το PSJailBreak επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Playstation 3 να αντιγράφουν και στη συνέχεια να παίζουν παιχνίδια που βρίσκονται εγκατεστημένα στο σκληρό δίσκο της συσκευής χωρίς να χρειάζονται το DVD.

ΠΗΓΗ: newsit.gr