'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ένας στους δύο δεν πληρώνει εισφορές!

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»!  Σχεδόν ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν πληρώνει εισφορές στο ασφαλιστικό του ταμείο, σύμφωνα με τα στοιχεία – σοκ, που παρουσίασε η ΓΣΕΒΕ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι οδηγούνται σε στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, αφού… δεν «βγαίνουν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 830.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 410.000 δεν καταβάλλουν εισφορές, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς οφείλουν κατά μέσο όρο 10.000 ως 12.000 έκαστος!

Παράλληλα, η αύξηση του ΦΠΑ έχει οδηγήσει σε άνοδο της φοροδιαφυγής και ενώ τα περισσότερα καταστήματα κόβουν αποδείξεις, κατακρατούν τον ΦΠΑ, για να καλύψουν διάφορες λειτουργικές και τρέχουσες δαπάνες.

Η κυβέρνηση μετά τα νέα στοιχεία, μελετά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και να μειώσει την εισφορά μέχρι να περάσει η κρίση, καθώς ο κίνδυνος από το πάγωμα πληρωμών είναι μεγάλος για την ελληνική οικονομία.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου