'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η Γη ήταν κάποτε ένας απέραντος ωκεανός;

Σύμφωνα με μια νέα
έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, είναι πιθανό κάποτε η Γη να ήταν ολόκληρη ένας τεράστιος ωκεανός!

Είναι γνωστό ότι, αν και στην επιφάνεια της Γης πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια έφτανε πολύ λιγότερη ηλιακή ενέργεια...
....
από ό,τι σήμερα, εν τούτοις οι ωκεανοί δεν ήταν παγωμένοι, όπως θα περίμενε κανείς.
Αυτό οι επιστήμονες το απέδιδαν μέχρι σήμερα, στις τεράστιες ποσότητες θερμοκηπικών αερίων στην ατμόσφαιρα, οι οποίες συγκρατούσαν τις ηλιακές ακτίνες και δεν άφηναν τη Γη να παγώσει.
Η νέα έρευνα του Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όμως, έρχεται να αντρέψει την θεωρία αυτή, προτείνοντας μία διαφορετική εξήγηση. Η Γη είναι πιθανό να ήταν σχεδόν ολόκληρη ένας τεράστιος ωκεανός, λένε, οπότε το νερό απορροφούσε ένα μεγάλο ποσοστό της ηλιακής ενέργειας διατηρώντας τον πλανήτη θερμό.
Ακόμη και τα σύννεφα είναι πιθανό να έπαιζαν έναν διαφορετικό ρόλο από ό,τι σήμερα, αφού η σύνθεσή τους ήταν σημαντικά διαφορετική και αντανακλούσαν λιγότερο ηλιακό φως στην ατμόσφαιρα. Αυτός ο συνδιασμός των συνθηκών που επικρατούσαν τότε, δεν άφηναν το νερό να παγώσει.
Η μέλετη τους στηρίχτηκε σε πετρώματα ηλικίας 3,8 δισεκατομμυρίων ετών από τη Γροιλανδία, αφού όπως εξηγεί ο καθηγητής Γεωλογίας του Στάνφορντ, Μίνικ Ρόσινγκ, "κάθε πέτρωμα κουβαλά την ανάμνηση του περιβάλλοντος στο οποίο σχηματίσθηκε. Έτσι κι αυτές οι αρχαίες πέτρες της Γροιλανδίας, περιέχουν την ανάμνηση της σύνθεσης του ωκεανού και της ατμόσφαιρας την στιγμή της δημιουργίας τους".


ΠΗΓΗ:   http://www.troktikaras.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου