'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πάγωσαν υποθέσεις διαφθοράς

Την παράλυση στο μηχανισμό απονομής Δικαιοσύνης καταδεικνύει το γεγονός ότι επί έξι χρόνια πάνω από 1.170 υποθέσεις διαφθοράς υπαλλήλων του Δημοσίου, παραμένουν στα συρτάρια χωρίς να έχουν εκδικαστεί.

Τα ελεγκτικά όργανα φαίνεται πως έκαναν τη δουλειά τους, διαβιβάζοντας τα στοιχεία των υποθέσεων στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή κι εκείνος με τη σειρά του, απέστειλε τις υποθέσεις στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντε για να τις προωθήσει στο μηχανισμό της Δικαιοσύνης.
Έτσι οι υποθέσεις αναμένεται να φθάσουν σύντομα στις Εισαγγελίες της χώρας, για να κινηθεί η διαδικασία εναντίον των εμπλεκόμενων και να ασκηθούν διώξεις.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ πρόκειται για 427 υποθέσεις που διερευνήθηκαν από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται από ελεκγτικά όργανα.
Τα σώματα Ελεγκτών και Επιθεώρησης, Επιθεωρητών Μεταφορών, Επιθεωρητών Υγείας, Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, έκαναν τους ελέγχους, διαπίστωσαν τις παραβάσεις, ανάμεσα στις οποίες τεκμηριώνονται και φορολογικές ατασφαλίες των εμπλεκομένων και διαβίβασαν τα έγγραφα, παράλληλα και στη Δικαιοσύνη ως όφειλαν.
Ωστόσο οι υποθέσεις παραμένουν στα συρτάρια, καθώς ο μηχανισμός εμφανίζει σημάδια παράλυσης, με αποτέλεσμα όλοι οι εμπλεκόμενοι να κερδίζουν χρόνο, να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, είτε να συνταξιοδοτούνται και οι υποθέσεις να παραγράφονται.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τον περασμένο Ιούλιο ο Λ.Ρακιντζής κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε αφήσει αιχμές για διαφθορά στους κόλπους της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για 450 υποθέσεις επίορκων δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων οι οποίες λιμνάζουν στα δικαστήρια της χώρας χωρίς να έχουν εκκαθαριστεί. 

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου