'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ήξερε ο Κινέζος πρωθυπουργός πόσο κόστισε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης?

Η αξίας ενός κατασκευαστικού "έργου"  είναι συνάρτηση του οικονομικού κόστους.
Και η παραδοσιακή εικόνα του εξειδικευμένου εργάτη ανασκαφών (που ακόμα διενεργούνται στο υπόγειο ,λέμε τώρα) που κουβαλάει τον αραμπά με το τσιγάρο στο στόμα, είναι ενδεικτικό της σύγχρονης Ελληνικής τεχνοτροπίας.



Πάντως  δεν  θα  καμαρώναμε  σαν γύφτικα σκεπάρνια στους Κινέζους, για το τσιμεντένιο τριόροφο κτίριο του μουσείου, αν ο υψηλός επισκέπτης είχε δει την (σχεδόν κρυμμένη-απομακρυσμένη) πινακίδα, όπου αναφέρεται το κόστος κατασκευής .


Με τα...

130 εκατομμύρια που κατα-ξοδέψαμε , οι Κινέζοι θα μας είχαν φτιάξει τρεις φορές την πιστή αρχική απομίμηση της Ακρόπολης, στο 1/3 του χρόνου που μας πήρε να δημιουργηθεί αυτό το "αριστούργημα" της ΑΚΤΩΡ  Α.Τ.Ε.  Ειδικά όταν το 1/4 του κτιρίου είναι μια απέραντη καφετέρια (που τώρα θα  δώσουν  την εκμετάλλευση σε ιδιώτες).

Τυχαίο,  τσανκ τσονκ.=(Δεν νομίζω)...





http://adena-gr.blogspot.com

Ο άνδρας μοντέλο που συνελήφθη για πορνεία δηλώνει..!!!!

Το μοντέλο που συνελήφθη για πορνεία σε γνωστό ξενοδοχείο, στην περιοχή πίσω από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, μίλησε στην κάμερα του Star έξω από τα δικαστήρια για την περιπέτεια που έζησε και για το πώς έφτασε στο σημείο αυτό.

Ο νεαρός ηθοποιός έκλεινε τα ερωτικά ραντεβού μέσω του Διαδικτύου και η αμοιβή του για μία ώρα ήταν περίπου 300 ευρώ.


Δείτε το video:




Πηγή

http://alepounews.blogspot.com

Θα αφαιρείται το δίπλωμα..!!

Πρόστιμα από 1.500 έως 3.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση διπλώματος για όσους καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν μικρά παιδιά, προβλέπει η τροπολογία που εξετάζει να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας. Την ίδια στιγμή καπνιστές και ιδιοκτήτες καταστημάτων εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν τον νέο αντικαπνιστικό νόμο


Ακόμα πιο αυστηρός γίνεται ο αντικαπνιστικός νόμος, καθώς το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων από 1.500 έως 3.000 ευρώ, αλλά και την αφαίρεση διπλώματος για όλους τους ανυπάκουους καπνιστές που θα συλλαμβάνονται από εδώ και στο εξής να καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.
Τις ρυθμίσεις αυτές εξετάζει να καταθέσει στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη ως τροπολογία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και με άλλες, πιο αυστηρές, διατάξεις, καθώς ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των καπνιστών, καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα της καπνοαπαγόρευσης.
Πέρα από τους εντατικούς ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την 1η του τρέχοντος μηνός, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ειδικοί σύμβουλοι έκαναν επισκέψεις όλο το Σαββατοκύριακο σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία οι άτυποι ελεγκτές ανέφεραν ότι το μέτρο εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν, ωστόσο, απογοητευτικές αναφορές για περιπτώσεις μπαρ σε ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές, όπως το Γκάζι, όπου σε ποσοστό 70% υπήρχαν σταχτοδοχεία και οι θαμώνες κάπνιζαν.
Τις επόμενες εβδομάδες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι ακόμη πιο σκληροί, καθώς σε καθημερινή βάση φθάνουν στο Υπουργείο Υγείας αρνητικές αναφορές από τους πέντε μεγάλους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου για θεριακλήδες που δεν φαίνεται να πειθαρχούνται εύκολα.
Οι επόπτες Υγείας σε όλη την Ελλάδα αναφέρουν τις δυσκολίες εφαρμογής του νόμου, ωστόσο τονίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με όποιο κόστος.
Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του υπουργείου σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου είναι ότι γίνονται συζητήσεις με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα εποπτεύει τους δρόμους γύρω από τα σχολεία, ώστε να εντοπίζει οδηγούς, που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις για καταγγελίες συμπολιτών που παρεκκλίνουν του αντικαπνιστικού νόμου. Από την αρχή εφαρμογής του μέτρου έως χθες οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 118.000. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν καπνίζοντες εντός καταστημάτων, σταχτοδοχεία στα τραπέζια, καθώς και καπνιστές σε εταιρείες.







“Κάρφωσε” τους φοροφυγάδες και το πλήρωσε με τη ζωή του...

Με τη ζωή του πλήρωσε ο 42χρονος Γερμανός το γεγονός ότι είχε δώσει στις αρχές της χώρας του ένα cd με 1.500 ονόματα μεγαλοφοροφυγάδων, σύμφωνα με τα “Παρασκήνια” της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”.

Οι φοροφυγάδες διατηρούσαν, συνολικά, πάνω από 200 δισ. ευρώ σε λογαριασμούς σε τράπεζες στην Ελβετία.

Τον 42χρονο συνέλαβαν οι αρχές της Ελβετίας, αλλά μάλλον τα μέτρα προστασίας του σημαντικού μάρτυρα ήταν ελλιπή, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός στο κελί του.

Σημείωση: Το ποσό των 200 δισ. αντιστοιχεί στο 70% του ελληνικού χρέους…





ΠΗΓΗ: http://thraki-devil.blogspot.com

Την Τετάρτη στις 11.30, θα ηχήσουν για ένα λεπτό οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, στις 11.30 το πρωί, σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης "Παρμενίων".

Η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης.


http://fonaklas.blogspot.com/

Τα συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό!!!!

Το βραβείο Κβαντρίγκα που πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου το αφιέρωσε στον ελληνικό λαό όταν είπε πως «...όλοι εμείς της οφείλουμε αυτό το βραβείο, εγώ, προσωπικά, το οφείλω στον Ελληνικό λαό».


Παρά το γεγονός πως οπι δηνμοσκοπήσεις δείχνουν καθαρά πως το μνημόνιο αποτελεί κόλαφος για τους πολίτες, αυτοί όχι μόνο δεν είναι...




χαμένοι αλλά κερδισμένοι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.


Και όπως λέγεται στην «πιάτσα», όταν θα ξανάρθουν οι τροϊκανοί, θα μας δώσουν και βραβείο για αυτά που κάνουμε. Οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα τελικά...


parapolitika
http://fonaklas.blogspot.com

Παραλύει το Δημόσιο την Πέμπτη..

Θα παραλύσει όλο το Δημόσιο την Πέμπτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.Η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων έλαβε την απόφαση αυτή, κλιμακώνοντας τις αναδράσεις κατά του Μνημονίου.
Την ημέρα της απεργίας, όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις που θα αποφασιστούν.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι η πανελλαδική απεργία εντάσσεται: «στο πλαίσιο των προσπαθειών ανατροπής του μνημονίου και της ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων, που έχουν αποφέρει μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, φτώχεια και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία, και ενόψει της εκδίκασης της αγωγής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 8 Οκτωβρίου».


http://www.star.gr

ΝΟΜΠΕΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ...Για το παιδί του σωλήνα....!!

Ο Ρόμπερτ Έντουαρντς, ο πατέρας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, είναι ο φετινός νικητής του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής. Από το 1978 όταν ήρθε στη ζωή το πρώτο "παιδί του σωλήνα", έχουν γεννηθεί τέσσερα εκατομμύρια παιδιά με την τεχνική που ανέπτυξε ο Έντουαρντς και ο συνεργάτης του Πάτρικ Στέπτοου, ο οποίος απεβίωσε


Στον πατέρα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, το Βρετανο φυσιλολόγο Ρόμπερτ Έντουαρντς δόθηκε το Νόμπελ Ιατρικής για το 2010.
Όπως ανακοίνωσε το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα, ο 85χρονος Ρόμπερτ Έντουαρντς, στο βιογραφικό του οποίου συμπεριλαμβάνεται το πρώτο "παιδί του σωλήνα" είναι ο νικητής του βραβείου που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (1.5 εκατομμύριο δολάρια).Το Νομπέλ Ιατρικής είναι παραδοσιακά το πρώτο από τα εν λόγω βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο.
"Τα επιτεύγματά του κατέστησαν δυνατή τη θεραπεία της υπογονιμότητας, μίας ιατρικής κατάστασης που πλήττει ένα μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένου του 10% και πλέον όλων των ζευγαριών σε παγκόσμιο επίπεδο", αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου.
Περί τα τέσσερα εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση, από το 1978 που ήρθε στον κόσμο το πρώτο "παιδί του σωλήνα" ως αποτέλεσμα των τεχνικών που ανέπτυξε ο Έντουαρντς σε συνεργασία με τον εκλιπόντα σήμερα συνάδελφό του και συνεργάτη του, Πάτρικ Στέπτοου.
Οι δύο επιστήμονες συνάντησαν την έντονη αντίδραση εκκλησιών, κυβερνήσεων, εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και το σκεπτικισμό πολλών συναδέλφων τους. Το 1968, ο 'Εντουαρντς και ο γυναικολόγος Στέπτοου, ολοκλήρωσαν την έρευνά τους στην γονιμοποίηση των ανθρώπινων ωαρίων εκτός σώματος.
Το 1972 εργάζονταν για το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ όταν ξεκίνησαν να εισάγουν έμβρυα στη μήτρα γυναικών που έπασχαν από στειρότητα. Ωστόσο, πολλές απο αυτές απέβαλαν, εξαιτίας των προβληματικών ορμονικών θεραπειών. Το 1977 δοκίμασαν μία νέα διαδικασία, η οποία βασιζόταν στον ακριβή συγχρονισμό. Στις 25 Ιουλίου του επόμενου χρόνου, γεννήθηκε η Λουίζ Μπράουν, το πρώτο "παιδί του σωλήνα".
Οι Έντουαρντς και Στέπτοου ίδρυσαν την πρώτη κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, στο Κέμπριτζ, το 1980. Λίγο αργότερα, χιλιάδες "παιδιά του σωλήνα" γεννούνταν στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.
"Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να αποκτήσει κάποιος παιδί. Τίποτα δεν είναι πιο ιδιαίτερο", φέρεται ότι έχει πει ο Έντουαρντς.
Ο Έντουαρντς, που, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών του, είναι πολύ ασθενής για να δίνει συνεντεύξεις, κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ και το 2001 τιμήθηκε με το βραβείο Lasker Clinical Medical Reserach.


http://news247.gr

Το στημένο "Big Brother"..!!!!

Οι παίκτες του Big Brother όπως είπαμε και χθες, είναι όλοι ένας και ένας..  

Δεν θα σταθούμε στην εμφάνιση, όπου οι γυναίκες θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος, αλλά στην σχέση 2 παικτών που συμμετέχουν στο παιχνίδι!! Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, μαρτυρούν την απάτη που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι του καναλιού του ALPHA, προκειμένου να γίνει ΠΑΝΙΚΟΣ.. Δείτε τις φωτογραφίες που αποκαλύπτουμε πρώτοι εδώ στο Trelokouneli..



Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η Βαλεντίνη και ο Γιάννης έχουν σχέση και προσποιούνται ότι δεν γνωρίζονται στο παιχνίδι!! Αυτή και αν είναι απάτη.. Περιμένουμε μια υπευθυνη απάντηση απο το κανάλι για αυτή την κοροιδία..


http://trelokouneli.blogspot.com

Στη φυλακή γνωστός ποδοσφαιριστής..!!

Στη φυλακή γνωστός ποδοσφαιριστής

Στην φυλακή οδηγήθηκε την Κυριακή ο γνωστός ποδοσφαιριστής Σ. Κ., κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός σε συνωμοσία, ληστεία και απαίτηση χρημάτων με απειλές! 

Ο 39χρονος άσος της μπάλας συνελήφθη στην Κύπρο, όπου και αγωνίζεται, μετά από την επίθεση αγνώστων κατά επιχειρηματία που φέρεται να χρωστούσε στον ποδοσφαιριστή.


Σύμφωνα με τις κατηγορίες, στις 28 Σεπτεμβρίου έξι άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι όπου διαμένει ο συνέταιρος στην εταιρία καθαρισμού του Σ.Κ. Αφού τον κακοποίησαν, τον έβαλαν να υπογράψει επιταγές 90.000 ευρώ, ενώ του απέσπασαν και το πορτοφόλι. Σύμφωνα δε με το 36χρονο θύμα, είχαν προηγηθεί απειλητικά μηνύματα.

Όπως αναφέρεται, ο 36χρονος χρωστούσε στον Σ.Κ.  60.000 και ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός του γεγονότος.

Ο ποδοσφαιριστής, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων για την ΑΕΚ και τον Απόλλων Καλαμαριάς, αρνείται κάθε κατηγορία.

Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης προφυλάκισής του, που αναμένεται να ανανεωθεί σήμερα, ενώ καταζητούνται δύο ακόμα άτομα.

star.gr
http://www.ierosagon.org

Αιτία πολέμου το νερό στο μέλλον!!!

Η αλόγιστη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων έχει θέσει σε κίνδυνο το 80% (3,4 δισ.) της ανθρωπότητας το οποίο ήδη δεν έχει πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες γλυκού νερού. Το πρόβλημα θα ...
γίνει εντονότερο με πολέμους για το νερό.


Περίπου το 80% του πληθυσμού της γης δεν έχει επαρκείς ποσότητες γλυκού νερού σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη. Οι ποταμοί σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται “σε κατάσταση κρίσης” με 3.4 δις ανθρώπους να μην έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Οι συνέπειες της παρέμβασης του ανθρώπου στους υδάτινους πόρους είναι καταστροφική και όπως επισημαίνουν οι αναλυτές οι σοβαρότερες απειλές εντοπίζονται στη Δύση και ιδιαιτέρως στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις αναπτυσσόμενες χώρες να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δύσης αλλά να επενδύσουν σε στρατηγικές διαχείρισης του νερού όπως η προστασία των λεκανών απορροής και των υδροβιότοπων καθώς τώρα το πόσιμο νερό διαφυλάσσεται χάρη σε φράγματα και ταμιευτήρες, κάτι που λειτουργεί σε βάρος της φύσης.

Μάλιστα οι επιστήμονες τονίζουν ότι το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο μέσα στις επόμενες δεκαετίες καθώς εντείνεται η κλιματική αλλαγή και αυξάνεται ο πληθυσμός της γης.

Το αποτέλεσμα της εν λόγω παγκόσμιας μελέτης είναι ένας χάρτης βιοποικιλότητας στον οποίο αποτυπώνονται οι απειλές της ανθρώπινης παρέμβασης σχετικά με την επάρκεια του νερού. Μάλιστα η μελέτη είναι η πρώτη που έλαβε υπόψη της 23 διαφορετικές ανθρώπινες δραστηριότητες.

“Αυτό που κάναμε είναι να ρίξουμε μια ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα, σε ότι αφορά την ασφάλεια του νερού της ανθρωπότητας και ποιες είναι οι συνέπειες στο περιβάλλον”, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Τσαρλς Βοροσμάρτυ από το City College της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα το ανησυχητικό είναι ότι ανάμεσα στις απειλούμενες περιοχές είναι και πλούσιες χώρες όπου παρά τις επενδύσεις τρισεκατομμυρίων το νερό δεν επαρκεί.

‘Συνεπώς το ζήτημα δεν είναι ότι χρειαζόμαστε ισχυρά χαρτοφυλάκια υποδομής και φυσικού περιβάλλοντος που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της ανάπτυξης, και τις ανάγκες του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας”, τονίζει ο Μαρκ Σμιθ επικεφαλής του προγράμματος νερού της Διεθνής Ένωσςη Προστασίας της Φύσης (IUCN).

Για τις ανεπτυγμένες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία και η Κίνα θα χρειαστούν 800 δις δολάρια το χρόνο μέχρι το 2015 για να καλύψουν τις επενδύσεις σχετικά με υποδομές που έχουν να κάνουν με την επάρκεια του νερού, ενώ για τις φτωχότερες χώρες το μέλλον αναμένεται ζοφερό.

Όσον αφορά τη χώρα μας, η Ελλάδα απεικονίζεται με γαλάζιο και πράσινο χρώμα, κάτι που τη τοποθετεί λίγο πριν από τη μέση της κλίμακας απειλής.


otherside.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παπάς ...φέσωσε όλη την αγορά των Ιωαννίνων, μέχρι και το ΚΤΕΛ, έξαλλος ο Μητροπολίτης!!!!

Φαίνεται πως δεν τον έφτανε ο μισθός του, ούτε και τα «τυχερά» και …φέσωσε σχεδόν όλη την αγορά των Ιωαννίνων.
 
Ο λόγος για ένα παπά! που εμφανιζότανε και ως αρχιμανδρίτης!

Η δράση του κράτησε αρκετό καιρό μέχρι να αποκαλυφθεί από εμπόρους που είδαν και απόειδαν με τον παπά που δεν έλεγε να πληρώσει τα χρωστούμενα και απευθύνθηκαν στο δεσπότη.
Έκπληκτος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος άκουσε από τα χείλη τους τα καμώματα του ιερέα και σύμφωνα με πληροφορίες «βγήκε από τα ράσα του»!

Οι επιχειρηματίες του ζήτησαν να καταβάλλει η Μητρόπολη τα χρήματα που χρωστούσε ο παπάς, που ούτε λίγο ούτε πολύ, έφταναν μαζί με δάνεια! που συνήψε, αλλά και πιστωτικές κάρτες! τα 50.000 ευρώ και να τα παρακρατήσει από το μισθό του.

Οι λεπτομέρειες της δράσης του «αρχιμανδρίτη» ήταν που εξόργισαν ακόμη περισσότερο το Μητροπολίτη.
Οι έμποροι του έδιναν ότι ζητούσε κάθε φορά «καλή τη πίστη» υπολογίζοντας ότι θα εξοφλούσε τις υποχρεώσεις του, παπάς πράμα,  όπως υπόσχονταν, σε λίγες ημέρες.
Από την άλλη το σχήμα και ο βαθμός του αρχιμανδρίτη δεν τους κινούσε την υποψία ότι μπορεί να έλεγε ψέματα.
Τι προτιμούσε;

Ότι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου, αφού φαίνεται ότι ο παπάς δεν προτιμούσε την λιτή και ασκητική ζωή, αλλά την κοσμική.
«Αγόραζε» διάφορα είδη εξοπλισμού, επίπλωσης, αλλά και διακόσμησης για το σπίτι του, ενώ είχε αδυναμία και στα δώρα που έκανε σε φίλους του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «στο χέρι» έβαλε και το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Όπως τους είπε θα διοργάνωνε μια εκδρομή με θρησκευτικούς προορισμούς, η εκδρομή μπορεί να έγινε, ο παπάς να πήρε τα χρήματα από τους επιβάτες, δεν πλήρωσε όμως ποτέ στο ΚΤΕΛ το συμφωνημένο τίμημα.

Λέγεται πως πιστωτές του πήγαν στο σπίτι του, λίγο έξω από την πόλη συνοδευόμενοι και από άνθρωπο της Μητρόπολης και πήραν πίσω ότι ήταν δυνατό να μετακινηθεί, καναπέδες, φωτιστικά, έπιπλα, χαλιά, μοκέτες καθώς και άλλα είδη.

Ωστόσο στο σπίτι υπήρχαν και πράγματα που δεν μπορούσαν να τα αφαιρέσουν, γιατί θα προκαλούσαν ζημιά στο διαμέρισμα.
Παρά το γεγονός της κλίσης του παπά σε απολογία, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ανάρμοστη, για ιερωμένο συμπεριφορά του, εκείνος παρέμεινε σιωπηλός, χωρίς να μιλά, ενώ η Μητρόπολη προσπαθεί να διερευνήσει, αν βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο για κάποιους λόγους ή αν κρύβεται περίπτωση απάτης.


Μία 12χρονη έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του πατριού της...

Μία 12χρονη έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του πατριού της


Τον απόλυτο εφιάλτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι ζούσε επί ένα χρόνο ένα κορίτσι μόλις 12 χρόνων.

Ο 45χρονος σύζυγος της μητέρας του ικανοποιούσε στο άγουρο κορμάκι του τις διεστραμμένες του ορέξεις και μάλιστα δεν δίσταζε να το απειλεί ότι αν τολμούσε να μιλήσει για τη φρίκη που ζούσε, θα το έσφαζε.

Το ανθρωπόμορφο τέρας, υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων, βίαζε επί ένα χρόνο την κόρη της συζύγου του, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από επτά χρόνια.

Και οι δύο είχαν πίσω τους ένα διαλυμένο γάμο. Η γυναίκα μάλιστα είχε και ένα παιδί. Το 12χρονο σήμερα κορίτσι που γνώρισε τη φρίκη από τον άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύτηκε η μητέρα της για να ξεκινήσει μαζί του μια καινούργια ζωή και να δημιουργήσει οικογένεια.

Στη μικρή γειτονιά των δυτικών προαστίων όπου διέμενε το ζευγάρι με τα τέσσερα παιδιά όλοι κάνουν λόγο για μια συγκροτημένη οικογένεια. Κανείς δεν γνώριζε την κόλαση που έκρυβε η πόρτα του σπιτιού της οικογένειας. Σύμφωνα με την καταγγελία της 12χρονης, ο εφιάλτης της άρχισε πριν από ένα χρόνο, όταν το ανθρωπόμορφο τέρας την εξανάγκασε να δεχτεί τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Δεν δίσταζε μάλιστα να απειλεί το ανυπεράσπιστο κορίτσι ότι αν τολμούσε να μιλήσει για τη φρίκη που ζούσε, θα το σκότωνε με ένα μαχαίρι. Το παιδί, τρομοκρατημένο, έθαψε βαθιά στην ψυχή του το μεγάλο μυστικό και ζούσε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, δίπλα στη μητέρα και στα αδέλφια του, τον φόβο και τη ντροπή.

Κάποια στιγμή όμως δεν άντεξε και εξομολογήθηκε τα πάντα στη μητέρα της, η οποία έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι ο άντρας της, ο πατέρας των άλλων τριών παιδιών της, βίαζε στο σπλάχνο της. Μόλις ανέκτησε την ψυχραιμία της πήρε τη 12χρονη και πήγαν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, όπου το παιδί εξιστόρησε με λεπτομέρειες στους εμβρόντητους αστυνομικούς τον εφιάλτη που ζούσε εδώ κι ένα χρόνο στα χέρια του πατριού της.

Οι αστυνομικοί άρχισαν αμέσως έρευνες και όταν σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του 45χρονου, υποβλήθηκε αμέσως στην Εισαγγελία Ανηλίκων, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. 


Κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στο σπίτι της οικογένειας, σε περιοχή των δυτικών προαστίων, προκειμένου να τον συλλάβει. Μόλις όμως εκείνος είδε τους αστυνομικούς, έτρεξε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και το πέταξε εναντίον των αντρών της Ασφάλειας για να αποφύγει τη σύλληψη. 

Τελικά οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα, με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

espressonews.gr
madata.gr

Φωτοβολταϊκά χωρίς όρια..!!!

Καταργούνται τα όρια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες (ήταν 200 MW) και για τη γεωθερμία (ήταν 20 MW). 
Αυτή τη σημαντική αλλαγή προβλέπει μεταξύ άλλων υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, ύστερα από αιτήματα φορέων της αγοράς.


Με την απόφαση, που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανταποκρινόμενο, όπως αναφέρει, στα πολλαπλά αιτήματα για αναπροσαρμογή προς τα επάνω των ορίων ισχύος ορισμένων τεχνολογιών ΑΠΕ, αυξάνεται η συμμετοχή των μικρών υδροηλεκτρικών, από 250 μεγαβάτ ως το 2014, που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση (της 15ης Σεπτεμβρίου), σε 300.
Έτσι, συνολικά τα υδροηλεκτρικά ανεβαίνουν από 3.650 σε 3.700 MW, ενώ τα αιολικά παραμένουν στις 4.000 MW, τα φωτοβολταϊκά στα 1.500, τα ηλιοθερμικά 120, η βιομάζα στα 200. Τα μεγάλα έργα, που θα κατασκευαστούν με τη διαδικασία του fast track, παραμένουν εκτός των ορίων αυτών.
Στο μεταξύ, σε ημερίδα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, πρώην νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γλυκερία Σιούτη, τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τόσο σε δάση και δασικές εκτάσεις, όσο και σε αναδασωτέες.
Στην ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ τονίστηκε ότι δεν είναι σωστό να αποκλείεται η εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ σε περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και ότι πάνω από το 95 % των αιολικών πάρκων στην ηπειρωτική Ελλάδα αναπτύσσονται σε δασικές εκτάσεις.
Στην ίδια ημερίδα ο ειδικός γραμματέας Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γ. Αμοργιανιώτης, ανέφερε ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος. Τόνισε ακόμη ότι σε ετήσια βάση εγκαθίστανται 100 - 150 μεγαβάτ νέων μονάδων ΑΠΕ, αλλά για να επιτευχθούν οι στόχοι του Κιότο, οι επενδύσεις θα πρέπει να δεκαπλασιασθούν σε 1.000 μεγαβάτ ετησίως.

http://news247.gr/

Δύο δις μπορεί να ζητήσει η Ελλάδα για το σκάνδαλο..!!

Πονοκέφαλο και άγχος προκαλεί στις διευθυντικές ελίτ της γερμανικής εταιρείας Siemens το ενδεχόμενο να υποβληθούν αγωγές εναντίον της από το ελληνικό κράτος, με σκοπό την καταβολή αποζημιώσεων για ζημίες που αυτό υπέστη λόγω των δωροδοκιών της. 

Η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» αναφέρεται εκτενώς σε αυτό το ενδεχόμενο, σε άρθρο της με τίτλο «Οι Έλληνες απαιτούν δισεκατομμύρια από τη Siemens». Στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει το θέμα των δωροδοκιών, Σήφης Βαλυράκης, έχει ζητήσει την υποβολή αγωγής με αίτημα την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2 δις ευρώ από τη Siemens.

H εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η Siemens έχει αναλάβει μεγάλα έργα στην Ελλάδα, όπως η συνεργασία με τον ΟΤΕ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.





Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει απευθύνει προς τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παραγγελία, με την οποία ζητεί να ασκηθούν αγωγές αποζημίωσης υπέρ του Δημοσίου.


Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, έχει ζητήσει από τον Αλέξανδρο Τζεφεράκο να ασκήσει αγωγές εναντίον όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που προκύπτουν από τις σχηματισθείσες ποινικές δικογραφίες. Αυτό για να αποκατασταθεί κάθε ζημιά που υπέστησαν το ελληνικό Δημόσιο και τα νομικά του πρόσωπα. Επίσης, έχει ζητηθεί η λήψη ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Επιτροπής, το Δημόσιο έχει χάσει τουλάχιστον το 10% του συνόλου των προμηθειών και υπηρεσιών της Siemens στην Ελλάδα. Αυτό είναι το ποσό που κατέβαλε η γερμανική εταιρεία για μίζες, το οποίο κατανέμεται σε 8% για τους υπηρεσιακούς παράγοντες και 2% για τα πολιτικά πρόσωπα. 


Αυτό που απασχολεί του Γερμανούς φαίνεται τώρα να είναι το ύψος των συμβολαίων που έκλεισε η Siemens μέσω δωροδοκιών, αφού πάνω σε αυτό ενδεχομένως να υπολογιστεί το ποσό του 10%. Έτσι, κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι ο τζίρος της εταιρείας ανέρχεται μόνο σε 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο και λένε ότι τα 2 δις που ζητεί η Εξεταστική είναι το 10% των 20 δις ευρώ, ποσό που μπορεί να είναι πραγματικό, μόνο αν ανατρέξουμε στις δουλειές της εταιρείας μέχρι την αρχαιότητα.

Σημαντική εξέλιξη για τη δικαστική πτυχή της υπόθεσης Siemens είναι η συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας μετά τη σχετική ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Siemens ως «διεθνές οργανωμένο έγκλημα» με σκοπό την εξαπάτηση του ελληνικού Δημοσίου.

Ο χαρακτηρισμός αυτός σχετίζεται με ενδεχόμενη παραγραφή αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τους εμπλεκόμενους.


Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το ταξίδι στο Μόναχο της αντιπροσωπείας της Εξεταστικής, προκειμένου να εξετάσει τόσο τη σημερινή διοίκηση της Siemens όσο και τους μάρτυρες, πρώην στελέχη της εταιρείας, Σίκατσεκ, Κουτσενρόϊτερ και Χριστοφοράκο. 


http://www.zougla.gr 

Τα πρώτα εντυπωσιακά πειραματικά δεδομένα στο CERN!!

Την αισιοδοξία πως κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο κάποιες από τις πρωταρχικές δομές της ύλης, εκφράζουν οι ερευνητές του CERN!


  Συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε ότι πέτυχαν να παρατηρήσουν ένα απροσδόκητο φαινόμενο,
που προέκυψε μετά τη σύγκρουση των αντίρροπων δεσμίδων πρωτονίων στον Μεγάλο Επιταχυντή του CERN (LHC).

  Οι ακραίες εργαστηριακές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί ο επιταχυντής, είναι πιθανό να οδηγήσουν στον σχηματισμό μιας κατάστασης της ύλης η οποία εμφανίστηκε τα πρώτα 20-30 μικροδευτερόλεπτα αμέσως μετά τη γένεση του Σύμπαντος, πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια!

  Το όνομα αυτής «Πλάσμα κουάρκ-γλοιονίων», που για πολλούς θεωρητικούς φυσικούς αποτέλεσε την βάση για όλες οι μεταγενέστερες δομές της ύλης. Αν πράγματι οι επιστήμνες του CERN, καταφέρουν να τη σχηματίσουν τότε θα έχουν καταστήσει"ορατές" κάποιες αόρατες μέχρι πρόσφατα, μορφές της ύλης!

Τι προέκυψε στα πρόσφατα πειράματα
  Στα πειράματα που γίνονται στο CERN, μετά από κάθε σύγκρουση προτωνίων παράγονται συνήθως καμιά εικοσαριά σωματίδια υψηλής ενέργειας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση  όμως, τα σωματίδια που προέκυψαν μπορεί να είναι πολύ περισσότερα, ακόμη και αρκετές δεκάδες. Οταν οι ερευνητές εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε αυτές τις συγκρούσεις, είδαν έκπληκτοι ότι αυτά τα σωματίδια τείνουν να κατανέμονται σε διακριτές ομάδες.

  Αυτό που ουσιαστικά διαπίστωσαν είναι ότι σε τέτοιου τύπου συγκρούσεις "υψηλής πολλαπλότητας",  από τις οποίες παράγονται πάνω από εκατό φορτισμένα σωματίδια, ορισμένα από αυτά τα σωματίδια είναι σχεδόν εκ γενετής συσχετισμένα: δηλαδή εμφανίζονται πάντα στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους κατά τη στιγμή της δημιουργίας τους.

Μεγάλος Επιταχυντής: "μία μεγαμηχανή του χρόνου"!
 Αν ο Βόρειος Πόλος είναι το ψυχρότερο μέρος του πλανήτη μας με θεμοκρασίες που πέφτουν στους -80° C, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN είναι το ψυχρότερο μέρος του Γαλαξία μας, αφού σε αυτόν η θερμοκρασία κατεβαίνει στους -271° C!

  Αυτή η μεγαμηχανή- "τέρας", είναι φτιαγμένη για να αναπαραγάγει, σε μικρογραφία, τις ακραίες αρχικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Σύμπαν κατά τις πρώτες στιγμές της ύπαρξής του! Οι ερευνητές είναι σε θέση να ανιχνεύουν κάποια εντελώς "εξωτικά"  σωματίδια, η ύπαρξη των οποίων είναι μέχρι σήμερα υποθετική. Δηλαδή, ενώ προβλέπονται από τη θεωρία, δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί πειραματικά η παρουσία τους. 

  Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Μεγάλος Επιταχυντής του CERN, είναι μια "μεγαμηχανή του χρόνου", η οποία θα δώσει τη δυαντότητα να αναπαράγουμε τις αρχικές συνθήκες του πρώιμου Σύμπαντος. 

Τι δείχνουν τα νέα δεδομένα
 Tα νέα πειραματικά δεδομένα προέκυψαν στον ανιχνευτή CMS (Compact Muon Solenoid) -έναν από τους τέσσερις μεγάλους ανιχνευτές που βρίσκονται στοCERN- και σίγουρα ενισχύουν την υπόθεση της ύπαρξης μιας τέταρτης κατάστασης της ύλης.

  Όπως όμως τονίζουν οι ερευνητές, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν οριστική επιβεβαίωσή της. Οπως είπε ο Γκουίντο Τονέλι, ο πυρηνικός φυσικός που συντονίζει τις έρευνες: "Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε επακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Υπάρχουν πέντε ή έξι εναλλακτικές επιστημονικές υποθέσεις, συνεπώς θα ήταν μάλλον πρόωρο να εξαγάγουμε οριστικά συμπεράσματα. Ο,τι παρατηρούμε είναι ένα εντελώς νέο φαινόμενο, που χρήζει περαιτέρω μελέτης".


ΠΗΓΗ:  pyles.tv

Σε 434,3 δισ. ευρώ το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος της χώρας..!!!

Αύξηση του ακαθάριστου εξωτερικού χρέους της χώρας κατά 21,3 δισ. ευρώ καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας έτσι τα 434,3 δισ. ευρώ ή στο 187% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αποτυπώνει κατά κύριο λόγο τη συνολική αξία του δανεισμού των φορέων αυτών στο εξωτερικό. Έτσι, για παράδειγμα, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης περιλαμβάνει την τρέχουσα αξία των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία βρίσκονται στα χέρια μη κατοίκων.

Ο κύριος όγκος του εξωτερικού χρέους αφορά στο Δημόσιο


Συνολικά, το συγκεκριμένο μέγεθος αποτιμήθηκε στις 30 Ιουνίου σε 184 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο (αποτίμηση Μαρτίου), που ήταν 213,1 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή - η οποία δεν επηρεάζει το συνολικό Δημόσιο Χρέος της χώρας, όπως αυτό καταγράφεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αντανακλά κατά κύριο λόγο την μεγάλη υποχώρηση των αγοραίων τιμών των ελληνικών ομολόγων στη διάρκεια της παραπάνω περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η αξία των ομολόγων που κατέχουν οι ξένοι επενδυτές, η οποία τον Μάρτιο του 2010 ήταν 200 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο η αξία τους (με βάση τις τιμές στη δευτερογενή αγορά) μειώθηκε σε 154,7 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, καταγράφεται αύξηση των υποχρεώσεών τους προς το εξωτερικό, το σύνολο των οποίων στο τέλος του Ιουνίου έφτασε σε 139,6 δισ. ευρώ και πρόκειται κυρίως για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ενέχυρο κρατικά ομόλογα, διαδικασία που εντάθηκε στο β’ τρίμηνο του 2010, καθώς κλιμακώθηκε η κρίση, με το κλείσιμο των αγορών για το δημόσιο, που επηρέασε και τις ελληνικές τράπεζες. Στο διάρκεια του β’ τριμήνου, οι σχετικές υποχρεώσεις των τραπεζών αυξήθηκαν κατά 27 δισ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο του 2010, οι αντίστοιχες υποχρεώσεις ήταν 112,6 δισ. ευρώ, και στα ίδια περίπου επίπεδα κινούνταν από το τέλος του 2008.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της ΤτΕ, προκύπτει ότι το βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος των τραπεζών ανήλθε τον Ιούνιο σε 105,3 δισ. ευρώ, και το μακροπρόθεσμο σε 34,3 δισ. ευρώ.

Από τον δανεισμό των τραπεζών επηρεάστηκε και το χρέος της Τράπεζας της Ελλάδος, που αυξήθηκε σε 84,7 δισ. ευρώ, στο τέλος του Ιουνίου, από 60,9 δισ. ευρώ, στα τέλη Μαρτίου. Διευκρινίζεται, όμως, ότι το συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνει και τις υποχρεώσεις στο Ευρωσύστημα, που σχετίζονται με το TARGET, αλλά και τις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων, από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης.


http://katohika.blogspot.com/ 

Νιγηριανός με «αυγά» ηρωίνης και κοκαΐνης !!!

Τα «αυγά» που μετέφερε ένας νεαρός Αφρικανός στις Σέρρες, κάθε άλλο παρά… θρεπτικά ήταν. Αντίθετα, έκρυβαν μέσα τους τον θάνατο, καθώς ο αλλοδαπός που τα είχε πάνω του διακινούσε «σκληρά» ναρκωτικά στους τοξικομανείς της πόλης και των γύρω περιοχών.

Η δράση του 29χρονου Νιγηριανού είχε πέσει στην αντίληψη των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Όταν τον είδαν να περιφέρεται στην εθνική οδό Σερρών – Δράμας το βράδυ του Σαββάτου, τον σταμάτησαν για έλεγχο στο ύψος του 3ου χιλιομέτρου. Πάνω του, βρήκαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες καλυμμένες με κερί σε σχήμα αυγού.


Οι δύο από αυτές περιείχαν μικρότερες συσκευασίες με ηρωίνη μεικτού βάρους 28,5 και 28,2 γραμμαρίων αντίστοιχα, και η τρίτη μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 17,6 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Πάνω στον αλλοδαπό έμπορο ναρκωτικών κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και εξετάζονται για να εντοπιστούν οι προμηθευτές, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σερρών.


http://www.lamiareport.gr 

Γυναίκα “εγκέφαλος” σπείρας εμπορίας οργάνων !!!

Η 26χρονη Φάντια οργάνωσε εμπόριο 150 ανθρώπων μέσα σε ένα χρόνο!

Το κύκλωμα των εμπόρων στο οποίο “αρχηγός” ήταν μια 26χρονη γυναίκα δρούσε μεταξύ Συρίας και Αιγύπτου. Τα 11 μέλη της σπείρας συντονίζονταν από την γυναίκα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα al-Watan η σπείρα έπαιρνε τα όργωνα άπορων “δωρητών” από τη Συρία και τα πωλούσε σε αγοραστές που ζουν στο Κάϊρο.


Η Φάντια παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι οργάνωνε ταξίδια στο Κάιρο για "δωρητές" οι οποίοι πωλούσαν τον έναν από τους νεφρούς τους σε ασθενείς αραβικών κρατών, έναντι υψηλών αμοιβών.


http://www.lamiareport.gr 

Η κίνηση ήταν μελετημένη και προαποφασισμένη …..!!

Η προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης και η υπογραφή του μνημονίου δεν ήταν οικονομική αλλά πολιτική απόφαση. 
 
 Η χώρα πέρασε στην σφαίρα επιρροής και άμεσης κηδεμονίας των Η.Π.Α. έγινε ουσιαστικά εξαρτώμενη από τις αποφάσεις της Ουάσιγκτον, η οποία είναι η μοναδική που έχει δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφεθεί να κηρύξει παύση πληρωμών , δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να γίνει αυτό. Το κόστος για τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την παγκόσμια οικονομία θα ηταν....
 απολύτως καταστροφικό Παύση πληρωμών της Ελλάδας θα σήμαινε κατάρρευση του ευρωπαϊκού και όχι μόνο τραπεζικού συστήματος, διάλυση της Ο.Ν.Ε. αλλά και αυτόματη ακύρωση του ευρω ως νομίσματος.

Τα ασφάλιστρα αντιστάθμισης κινδύνου έναντι της χρεοκοπίας τα περίφημα πλέον
 CDS που παίζονταν για την χρεοκοπία της Ελλάδας και έπρεπε να πληρωθούν από τις εκδότριες τράπεζες είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Με αρχικό κεφάλαιο 10000 ευρω μπορούσε κάνεις να «παίξει» την χρεοκοπία της Ελλάδας και να βγάλει εκατομμύρια. Αυτά όμως τα ασφάλιστρα αντιστάθμισης κίνδυνου εκδίδονται ουσιαστικά από 3 τράπεζες, 2 Αμερικανικές και1 Γερμανική, οι οποίες κατέχουν και το 80% της αγοράς CDS, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ στους αγοραστές των CDS εκατοντάδες δισεκατομμύρια, την περίοδο δε της μεγάλης έντασης του Μαρτιου το ποσό έφτανε σε εξωπραγματικά νούμερα . Δεν θα μπορούσαν με κανένα τρόπο οι τράπεζες που είχαν εκδώσει τα CDS να πλήρωναν τα ποσά αυτά στους «παίκτες» της αγοράς.

Η
 εκτόξευση των CDS από την άλλη, αν και μεγάλωνε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, ήταν το καλύτερο χαρτί της Ελλάδας για να διαπραγματευτεί, γιατί όσο ανέβαιναν τα CDS μεγάλωνε και το ποσό που οι εκδότριες τράπεζες θα έπρεπε να πληρώσουν.
Από την άλλη μεριά τα ελληνικά ομόλογα βρισκόταν στα χέρια πρωτίστως Γαλλικών και Γερμανικών τραπεζών, πράγμα που έκανε την όλη κατάσταση τρομερά δύσκολη για το τραπεζικό σύστημα των χωρών αυτών, το απειλούσε ουσιαστικά με κατάρρευση.
Και όμως, αντί η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος , με σώζετε ή πτωχεύω και μαζί μ΄εμενα πτωχεύετε και εσείς όλοι μαζί μου, επέλεξε να σώσει αυτούς και να αυτοκτονήσει την Ελλάδα.

Η κερδοσκοπική επίθεση ήταν ο μηχανισμός για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου.
Οι κερδοσκόποι ήταν τα εκτελεστικά όργανα , οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι. Χρησιμοποίησαν τους κερδοσκόπους για να φέρουν το χάος και το φόβο, την αβεβαιότητα και την υποτέλεια.

Ούτε ένα ευρώ από τα περίφημα χρήματα του μνημονίου και των 110 δις ευρω πάνε στην Ελλάδα, όπως παραλαμβάνονται στέλνονται άμεσα στους κατόχους ελληνικών ομολόγων που λήγουν για να ξεπληρωθούν. Η Ελλάδα δεν ωφελείται ούτε στο ελάχιστο από αυτά τα χρήματα. Ωφελούνται όμως οι Γαλλικές και οι Γερμανικές τράπεζες, ενω αυτόματα το χρέος της Ελλάδας από ομολογιακό χωρίς εγγυήσεις γίνεται αυτόματα για κάθε δόση που λαμβάνει ενυπόθηκο δάνειο. Με αλλα λόγια δανειζόμαστε χρήματα τα οποία πηγαίνουν στους δανειστές μας που κατέχουν ομόλογα χωρις καμία εγγύηση, και τα χρήματα του δανείου υποθηκεύουν το πλούτο της χώρας.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, το κόστος για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα θα ηταν τρομακτικό, γι΄ αυτό επέλεξαν την διαδικασία της μετατροπής του χρέους της από ομόλογα σε ενυπόθηκα δάνεια, είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να εκβιάζουν την χώρα στο διηνεκές. Ούτε ο χειρότερος πιστωτής της χώρας δεν θα μπορούσε να συναινέσει σ΄αυτό που συμφώνησε και υπόγραψε η πολιτική ηγεσία του τόπου με την ενεργή συμπαράσταση του πολιτικού κατεστημένου όλων των αποχρώσεων.

Η κυβέρνηση δεν δέχεται κατώτατο μισθό στο δημόσιο 1300 ευρώ...

Σ
τα χαρακώματα ΑΔΕΔΥ και Κυβέρνηση με αφορμή τον κατώτατο μισθό του νεοεισερχόμενου στο Δημόσιο.

 Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προειδοποιώντας πως αν η Κυβέρνηση δεν αποσαφηνίσει ποιος θα είναι ο βασικός μισθός και ποιο το κονδύλι για τις μισθολογικές δαπάνες δεν θα προσέλθει στον διάλογο για το ενιαίο μισθολόγιο. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν βασικό μισθό 1.300 ευρώ, όμως η Κυβέρνηση απαντάει πως αυτό σημαίνει καθαρά 1.000 ευρώ για τον νεοεισερχόμενο κάτι που δεν έχει δυνατότητα να κάνει.


Το οικονομικό επιτελείο μιλάει γενικά για διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού στον οποίο θα προστίθενται μόνο το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέσης. 


http://dete.gr/

Βίασε τον εγγονό της... για να τον ξορκίσει από το δαιμόνιο του έρωτα!!

Μ
ία 53χρονη γυναίκα, συνταξιούχος δασκάλα, κατηγορείται για την σεξουαλική παρενόχληση του 15χρονου εγγονού της, και η υπόθεση έχει δημιουργήσει σάλο στην Καλιφόρνια όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. 

Η γυναίκα, όπως δήλωσε στην αρχική της κατάθεση, ισχυρίστηκε πως προέβη στη συγκεκριμένη πράξη «προκειμένου να βγάλει από το σώμα του νεαρού έναν δαίμονα, ώστε να μην βλάψει και άλλα άτομα του κοινωνικού του περίγυρου». 

Κατά την διάρκεια της κράτησης της, η 53χρονη Τόνι Στάουερς Μουρς άλλαξε τα όσα είπε και ισχυρίστηκε ότι τελικά ο εγγονός της ήταν αυτός που βίασε εκείνη. 

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, αναζητώντας τον 15χρονο νεαρό ο οποίος έχει εξαφανιστεί μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας. 

http://dete.gr/

Αχμαντινετζάντ προς ΗΠΑ: Ο διάολος να σας πάρει...!!!

Σκληρές εκφράσεις εξαπέλυσε κατά της Ουάσιγκτον ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

 Αμφισβητώντας για μία ακόμη φορά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, μετά την ομιλία του, τον περασμένο μήνα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, επισήμανε πως οι ΗΠΑ «κύλησαν τον κόσμο στη λάσπη».
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιρανή τηλεόραση ο Αχμαντινετζάντ είπε: "Έχουν τέτοιο θράσος να μας απειλούν και να τονίζουν πως όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι, ο διάβολος να σας πάρει όλους εσάς, εσάς που έχετε σύρει όλον τον κόσμο στη λάσπη". Ο Ιρανός πρόεδρος προχώρησε ακόμη ένα βήμα στην επίθεσή του κατά των ΗΠΑ, τονίζοντας:
"Έχουν εξαπολύσει έναν λυσσασμένο σκύλο (σ.σ το Ισραήλ) στην περιοχή, και με το πρόσχημα αυτό, καταστρέφουν συστηματικά την περιοχή". Αναφερόμενος στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, επανέλαβε τις αιτιάσεις του για το μέγεθος του συμβάντος: "Εάν υποστηρίζουν πως βρήκαν τον θάνατο 3.000 άνθρωποι την 11η Σεπτεμβρίου, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να ταυτοποιηθούν και να εκτελεσθούν. Εμείς θα σας βοηθήσουμε επίσης να τους συλλάβετε, με την προϋπόθεση όμως πως θα μας φέρετε τις αποδείξεις", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ.

theinsider

Tο ζήσαμε κι αυτό...!!

Ποιος να μας το έλεγε...Ένα χρόνο μετά την υστερική αντίδραση της Γερμανίας στην ελληνική κρίση, ο Παπανδρέου τιμήθηκε με το βραβείο Quadriga στην κατηγορία «Δύναμη και Ειλικρίνεια» για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του ελληνικού κράτους»!

 Το καλύτερο; Ο πρωθυπουργός παρέλαβε το αγαλματίδιο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν! Μόνο εγώ νιώθω λιγάκι...ιθαγενής με αυτές τις βραβεύσεις;

http://www.parapolitiki.com

Πέρασε τον φίλο του για θήραμα και τον σκότωσε!!

 Τραγωδία στην Φλαμουριά της Πέλλας, όταν 55χρονος κυνηγός πυροβόλησε τον φίλο του, νομίζοντας ότι ήταν θήραμα.
Οι δύο άνδρες είχαν πάει μαζί για κυνήγι, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο ένας από τους δύο πέρασε τον άλλον για θήραμα, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει εναντίον του και να τον σκοτώσει.


Ο 55χρονος, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

star.gr

ΠΟΑΣΥ: Όχι στην κατάργηση του νυχτοκάματου...

Για «οικονομική αφαίμαξη» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), αναφερόμενη στην περικοπή των απολαβών των μελών της, αλλά και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων της νυχτερινής εργασίας.
 
Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΑΣΥ τονίζει ότι «οι περικοπές τελευταία και στις λειτουργικές ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών που πλήττουν την αποτελεσματικότητά τους αλλά και η οικονομική αφαίμαξη στις απολαβές μας, υπερβαίνουν τις αντοχές του καθενός».

Εκφράζοντας την αγανάκτησή της, η Ομοσπονδία εξήγγειλε σειρά κινητοποιήσεων, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κλιμάκια των ευρωπαϊκών αστυνομικών συνδικάτων τα οποία πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες ένστολες διαμαρτυρίες για τις δραματικές περικοπές των μισθών τους.

Καταλήγοντας, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει: «Οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία με τα νυχτερινά και πενθήμερα -επιπλέον των άλλων περικοπών - να τελούν υπό αμφισβήτηση, δρομολογούν την εκδήλωση δυναμικών αντιδράσεων. Ο εμπαιγμός και ο ευτελισμός δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν. Μοναδικός δρόμος ο αγώνας. Με τη συμμετοχή όλων και τη συστράτευση και των Ευρωπαίων συναδέλφων θα υπάρξει τελικά δικαίωση».

Έλυσαν τις διαφορές τους με πυροβολισμούς


Έλυσαν τις διαφορές τους με πυροβολισμούς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010, 12:14
Σε περιοχή του Δήμου Αρφαρών της Μεσσηνίας, δύο αδέλφια ηλικίας 41 και 36 ετών, κάτοικοι της περιοχής, εξαιτίας προσωπικών διαφορών, εξύβρισαν, απείλησαν και στη συνέχεια πυροβόλησαν με κυνηγετικά όπλα ένα 49χρονο και μια συνομήλική του, κατοίκους Καλαμάτας, χωρίς -ευτυχώς- να τους τραυματίσουν.

Οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, δύο δίκαννα, ένα μονόκαννο και μία καραμπίνα, για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.


Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας. 



zougla.gr 

Τα σπάνε ανενόχλητοι...!!


Παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για μέτρα κατά της βίας, οι επιθέσεις, οι συγκρούσεις και τα "ραντεβού" οπαδών από εβδομάδα σε εβδομάδα, συνεχίζονται, μέχρι ίσως κάποιος να χάσει τη ζωή του και να ακουστούν και πάλι οι γνωστές δεσμεύσεις για μέτρα και αυστηρές ποινές.
Εκτεταμένα επεισόδια προκάλεσαν χθες τη νύχτα οπαδοί του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας. Κατά την αποχώρησή τους, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αρη (Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εντός έδρας) συνεπλάκησαν με Αστυνομικές Δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με χρήση χημικών.
Οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε στο κτίριο που στεγάζει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και έβαλαν φωτιά σε περίπου 10 περίπου κάδους απορριμάτων. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν ελαφρά 4 Αστυνομικοί. Προσήχθησαν συνολικά 19 άτομα.
Επεισόδια ξέσπασαν όμως και έξω από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης του Άρη. Νεαρά άτομα προκάλεσαν φθορές σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ 2 από τους δράστες συνελήφθησαν.

Νέα επίθεση στο ίδιο σημείο

Σε πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στον Αγ. Δημήτριο αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 7.40 μμ στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Μεγαλουπόλεως, 30 περίπου νεαροί, που επέβαιναν σε 15 δίκυκλα, πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, σε 11 σταθμευμένα οχήματα προκαλώντας τους υλικές ζημιές.
Στη συνέχεια επιτέθηκαν σε καφενείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές.
Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή πριν από μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στις 28 Σεπτεμβρίου, άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές σε 11 σταθμευμένα αυτοκίνητα  στην οδό Κλεάρχου 67 στον Άγιο Δημήτριο. Οι δράστες είχαν και τότε σπάσει με λοστούς, ξύλα και πέτρες τα τζάμια των αυτοκινήτων.

 http://news247.gr

Αιματηρή ληστεία με τραυματία αστυνομικό στο Άργος

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά το πρωί της Δευτέρας (04/10), όταν τρεις ένοπλοι, που αποπειράθηκαν να ληστέψουν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Άργος, τράπηκαν σε φυγή, πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών, που έφτασαν έγκαιρα στο σημείο.

Ειδικότερα, οι τέσσερις ένοπλοι εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος από πολύ νωρίς το πρωί και μόλις μπήκε και ο διευθυντής της τράπεζας, οι δράστες με την απειλή όπλων τού ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. 

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος κατάφερε να τους καθυστερήσει, ενώ οι πελάτες που βρίσκονταν έξω από την τράπεζα αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και ειδοποίησαν την αστυνομία. 

Στο σημείο έφτασε ένα περιπολικό. Κατά τη διαφυγή τους οι ληστές άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι. 

 http://cosmo.gr/