'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν παιδί, ανθρώπινη ασπίδα...!!!!

Ένοχοι κρίθηκαν από το Ισραηλινό στρατοδικείο δύο στρατιώτες επειδή εξανάγκασαν ένα 9χρονο παιδί... 
από τη Παλασιστίνη να ελέγξει δέματα που πίστευαν ότι περιείχαν εκρηκτικά, μετατρέποντάς το σε ζωντανή ασπίδα κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Γάζα.
 
Η καταδίκη ενδέχεται να επισύρει ποινή φυλάκισης, ενώ αποτελεί αναγνώριση από μεριάς του Ισραήλ για παραβιάσεις στη διάρκεια των τριών εβδομάδων της επιχείρησης.

Ωστόσο, αν και χαίρει υποστήριξης στο εσωτερικό της χώρας έχει προκαλέσει την παγκόσμια καταδίκη για τον αριθμό των θυμάτων που προκάλεσε μεταξύ των Παλαιστινίων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, οι δύο λοχίες συμμετείχαν στην κατάληψη ενός κτηρίου στο προάστιο Τελ αλ Χάουα της Γάζας, στις 15 Ιανουαρίου 2009, έπειτα από σκληρή μάχη με τους αντάρτες.

Τότε, οι δύο άνδρες αφού συγκέντρωσαν τους ενοίκους του κτηρίου, εντόπισαν κάποιες τσάντες στο μπάνιο και διέταξαν το 9χρονο αγόρι να ελέγξει εάν περιείχαν εκρηκτικά. Το αγόρι άνοιξε μία από τις τσάντες που ανήκε στην οικογένειά του και όταν δεν μπόρεσε να ελέγξει και τις άλλες, οι στρατιώτες το πήραν παράμερα και άρχισαν να πυροβολούν εκφοβιστικά προς το μέρος του, θέτοντας σε κίνδυνο και τις ζωές άλλων αμάχων, για να το επιστρέψουν κατόπιν σώο στην οικογένειά του.

"Σκέφτηκα πως θα με σκοτώσουν" ανέφερε ο 9χρονος, προσθέτοντας ότι φοβήθηκε τόσο που έβρεξε το παντελόνι του. "Μπροστά μου", συνεχίζει, "ήταν δύο τσάντες. Άνοιξα τη μια και την άδειασα. Η τσάντα περιείχε μόνο λεφτά και χαρτιά", είπε και τόνισε ότι κοίταξε μετά τον ένα λοχία ο οποίος είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια.

Μάλιστα, στην απόφαση δεν γίνεται λόγος εαν τελικά  βρέθηκαν εκρηκτικά στο σημείο του επεισοδίου.

Σημειώνεται ότι πριν την ισραηλινή επιχείρηση, στις 27 Δεκεμβρίου 2008, η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ομάδες είχαν προειδοποιήσει πως είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά πολλά σημεία στη Γάζα.

Το επεισόδιο της Τελ Αλ Χάουα επανέφερε στο προσκήνιο την πρακτική του γείτονα, στο οποίο χρησιμοποιούνται Παλαιστίνιοι για να κτυπούν τις πόρτες των υπόπτων γειτόνων τους, ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες να δέχονται πυρά οι ισραηλινοί στρατιώτες.


24ωρο: Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν παιδί, ανθρώπινη ασπίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου