'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πρώτος στα χρέη ο νομός Ιωαννίνων. Σε 18.811 ανέρχονται οι οφειλέτες προς το δημόσιο στην περιοχή της Ηπείρου.

Σε 18.811 υπολογίζονται οι οφειλέτες στην περιοχή της Ηπείρου προς την εφορία και οι υποχρεώσεις τους προς το κράτος ανέρχονται σε 187 εκ. ευρώ. Από αυτούς, στο νομό Ιωαννίνων εντοπίζονται 7.603 με χρέη 75 εκ ευρώ, ακολουθούν η Άρτα με 3.658 και οφειλές 59 εκ. ευρώ, η Πρέβεζα με 5.735 και 36 εκ. ευρώ, και τέλος η Θεσπρωτία με 1.815 και 17 εκ. ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε σχέση με τους άλλους νομούς της Ηπείρου, η Πρέβεζα κατέχει τη δεύτερη θέση σε αριθμό οφειλετών αφού ο αριθμός είναι διπλάσιος από τους οφειλέτες της Θεσπρωτίας και τριπλάσιος από τους οφειλέτες της Άρτας. Βλέποντας το θέμα πληθυσμιακά τα στοιχεία αυτά είναι...

ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού δείχνουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού χρωστά στην εφορία. Αξίζει να σημειώσουμε το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ακολουθήσει την πολιτική «καρότο και μαστίγιο» για όλους τους οφειλέτες, ο αριθμός πανελλαδικά υπολογίζεται σε 827.396 που έχουν οφείλουν στο Δημόσιο περισσότερα από 23 δισ. ευρώ.

Έτσι, μετά την απόφαση να δοθεί έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις για όλους όσοι σπεύσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το χρέος τους στην Εφορία ως το τέλος Μαΐου ή να συμφωνήσουν στην τμηματική καταβολή του, τώρα το υπουργείο Οικονομικών απειλεί με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και εισοδημάτων από ενοίκια.
Το διάστημα αυτό όλες οι Εφορίες υπό το συντονισμό του ΚΕΠΥΟ προχωρούν σε εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων των οφειλετών, που σημαίνει ότι καταγράφονται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως επίσης ελέγχονται και οι λογαριασμοί καταθέσεων που διαθέτουν στις τράπεζες.
Αν όσοι οφειλέτες, παρά τις ειδοποιήσεις της Εφορίας όπου ανήκουν να προσέλθουν, προκειμένου να διακανονίσουν τα χρέη τους, διασταυρωθούν ότι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία με φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και συνεχίζουν να αδιαφορούν, τότε θα ακολουθείται η διαδικασία της δέσμευσης τόσο σε επίπεδο ακίνητης περιουσίας όσο και σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μέχρι του ποσού βεβαίως της συνολικής οφειλής.

Όλα τα παραπάνω τα προβλέπει ούτως ή άλλως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Το ποσό των οφειλών ισοδυναμεί με το πακέτο μέτρων λιτότητας που επέβαλε στην κυβέρνηση και στη χώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αντιστοιχεί στο 10% του ΑΕΠ! Το έργο της είσπραξης των χρεών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΔΝΤ, θα αναλάβουν οι εφορίες (ΔΟΥ), οι οποίες θα μετατραπούν σε «εισπρακτικά κέντρα» και θα αποκοπούν από τους μηχανισμούς φοροελέγχων.

Το ελεγκτικό έργο και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα ασκούνται κεντρικά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο μετατρέπεται σε «φορολογική αστυνομία». Εξάλλου στις 13 περιφέρειες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη» θα υπάρχουν φοροελεγκτικά κέντρα.
Έτσι το ΣΔΟΕ και το νέο σώμα ελεγκτών της Εφορίας θα αποκτήσουν νέα υπόσταση και ρόλο και θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν επί τόπου πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και μάλιστα να τα εισπράττουν (π.χ., από καταστήματα ή επιχειρήσεις).

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου

http://epirus-ellas.blogspot.com

Καταλάβατε τι γίνεται;

Γράφει ο Dimmy the Greek

Για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά, εύστοχα και άστοχα, δίκαια και άδικα, στο στόχο και στο βρόντο.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι τα σχόλια που συμπληρώθηκαν στις αναρτήσεις. Οργή, θυμός που ενίοτε απευθύνονταν και στους σχολιαστές. Υποψίες ότι ο ενίοτε ο σχολιαστής είναι περίπου υπάλληλος κάποιων. Θα προσπαθήσω να εκφράσω την κατά τη γνώμη μου κατάσταση αισθανόμενος λίγο "σοφότερος" από ότι πριν λίγες μέρες:

1. Το πολιτικό σύστημα έχει πλήρως αποτύχει. Έχουμε, σημειολογικά το λέω, πρυτανικές εκλογές και τα υποψήφια σχήματα φοβούνται μήπως και τους δωθούν χρήσματα από τα μεγάλα κόμματα εκεί που κάποτε παρακαλούσαν. Μίασμα τα μεγάλα κόμματα... Για πρώτη φορά ο λαός δεν έχει διέξοδο δεν πιστεύει σε κανένα μεγάλο κόμμα. Και προχωρήσαμε ακόμα περισσότερο. Κάποτε τους θεωρούσαμε ανίκανους. Τώρα τους θεωρούμε επικίνδυνους ή πουλημένους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πήραν αθροιστικά στις περασμένες εκλογές λιγότερο από 5 εκατομμύρια άσχετο αν πήραν 80% με ένα σύστημα εξαφάνισης της αποχής.

2. Το πολιτικό συστημα επιβάλλει λιτότητα ακόμα και σε ανθρώπους που παίρνουν 570€ καθαρά. Κι όμως η λειτουργία των .......
εξεταστικών επιτροπών παραμένει η ίδια. Ο κ. Παπανδρέου ζητά εξεταστική για την οικονομία για την περίοδο μετά το 2004 ενώ είναι γνωστό και στις πέτρες ότι οι ίδιοι ακριβώς λόγοι για τους οποίους ζητείται η επιτροπή (παραποίηση στατιστικών στοιχείων) υπήρξε και επί Σημίτη. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιον απευθύνεται μία δίωξη. Απλά αποδεικνύεται ότι οι λόγοι των εξεταστικών παραμένουν οι ίδιοι: Ο αντίπαλος. Όχι η δικαιοσύνη. Αυτό που μας χρειάζεται σαφώς είναι ότι έγινε στην Τουρκία και την Ιταλία όπου (πραγματικά) ανεξάρτητος δικαστής δίκασε όλο το πολιτικό σύστημα και πήγαν φυλακή πολιτικοί από όλα τα κόμματα. Μπορεί να γίνει αυτό; Υπάρχει κάποιος να αναλάβει να υλοποιήσει κάτι τέτοιο; Δημοκρατικά εννοώ φυσικά...

3. Το πρόβλημα κύριοι με το δημόσιο δεν είναι τα λεφτά που παίρνουμε αλλά η πλήρης ατιμωρησία στην διαφθορά. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι μεγάλοκαρχαρίες που θα θέλουν να λαδώσουν, αυτό δεν διορθώνεται. Τις ανομίες όμως κάποιος δημόσιος λειτουργός (υπάλληλος ή υπουργός) τις υπογράφει. Διορθώνεται πάντως το να πάνε φυλακή και να δημευτεί η περιουσία του υπαλλήλου που "τα πήρε". Αν ο υπάλληλος, ο υπουργός, ο δικαστής αισθανθεί στον λαιμό του την πιθανότητα της λαιμητόμου δήμευσης περιουσίας, απόλυσης, φυλάκισης θα τα πάρει; Και αυτό δεν έγινε... Θα επιμείνω πως ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει πολλά λεφτά ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ. Και το λέω αυτό για να προτεινουμε και κάτι ρεαλιστικό.

Και φυσικά το πιο ουσιαστικό: Κύριοι υπάρχουν χιλιάδες πλέον οικογένιες με παιδιά, δάνεια και υποχρεώσεις που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Εγώ ο δημόσιος υπάλληλος θα ζήσω και με τα λιγότερα. Εκείνος τι θα κάνει; Καμία απολύτως προοπτική.

Το να ζητήσει κάποιος από έναν ολόκληρο λαό να αλλάξει σε μία νύχτα τρόπο ζωής είναι παράλογο. Ιδίως όταν αυτός που το ζητάει δεν αλλάζει τον δικό του τρόπο ζωής. Προχθές δέχτηκα επίθεση σε άρθρο μου επειδή επικεντρώθηκα στον τρόπο ζωής των Ελλήνων που γεννούσε φοροδιαφυγή και διαφθορά αφού αν έχεις ανάγκες 3000 € το μήνα και παίρνεις 1500 από κάπου θα τα βρείς: Φοροαποφυγή, μαύρα εισοδήματα, εκπτώσεις που προκύπτόυν από μη απόδειξη. Δεν είναι βεβαια, το αποδέχομαι, αυτή η βασική αιτία του προβλήματος. Όταν ζητάς από κάποιον να αλλάξει τρόπο ζωής πρέπει να δεις ισοκατανομή των θυσιών (π.χ. κύριοι βουλευτές και υπάλληλοι της βουλής...)

Ξημερώνουν άλλες εποχές. Τελειώνει η πολιτική ζωή όπως την ξέραμε. Τι ξημερώνει;

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Ας ετοιμαζόμαστε για την συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου !!

Θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα των Ελλήνων η ορθή εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου από την Ελλάδα;

Όλα δείχνουν ότι κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι αρκετών Ελλήνων ότι ξεπουλιέται το Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα υπέρ της χώρας μας με βάση όλες τις διεθνείς συνθήκες. Εύλογα ορισμένοι ειδικοί αναλυτές κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο των διεθνών τραπεζιτών και πολυεθνικών πετρελαϊκών ομίλων για οικονομική εξόντωση των Ελλήνων ώστε να μην αντιδράσουν στο ξεπούλημα του Αιγαίου. Προσωπικά θέλω να κάνω μία ερώτηση σε όσους κυβερνούν αυτή την χώρα που θέλουν να το κάνουν προτεκτοράτο:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Ή ME ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛH ΜΕΓΑΛH ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ) ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ;

ΘΑ ΜΕΙΩΝΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΕ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ;

ΠΟΣΑ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ OI ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ;

ΕΑΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ;

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ Κ.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

«Μέχρι τέλους του 2011 θα χαθούν 250.000 θέσεις εργασίας»

«Το νοικοκύρεμα της οικονομίας είναι μονόδρομος» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αθηνών Πειραιώς (ΣΒΑΠ) Δ. Μαθιός.
«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δει κατάματα την πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που κερδίζουν με έκτακτες εισφορές για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός σπάταλου κράτους» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κάλεσε την κυβέρνηση να εκσυγχρονίσει την κρατική μηχανή και να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον ...

... προειδοποιώντας ότι μέχρι το τέλος του 2011, θα χαθούν ακόμη 250.000 θέσεις εργασίας.
«Δεν ένα είναι απλό νούμερο αυτό που έχει μόνο στατιστική αξία। Είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, γιατί η ανεργία είναι ο δείκτης της προκοπής ή της έλλειψης προκοπής από μία χώρα» σημείωσε.

skai

http://ksipnistere.blogspot.com

H ΣΤΥΓΝΗ ΒΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ

Από την Καθημερινή

Πόνος και σπαραγμός συγγενών ενός από τα τρία θύματα, μπροστά από το πυρπολημένο κατάστημα της Marfin. Οι δολοφόνοι, αφού έριξαν τις μολότοφ, χλεύαζαν με απρεπείς εκφράσεις τα θύματά τους. Αναυδη η ελληνική κοινωνία έγινε χθες...
μάρτυρας της στυγνής βίας, που οδήγησε στον θάνατο τρεις νέους τραπεζοϋπαλλήλους, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας η διαδήλωση με αφορμή τη συμφωνία διάσωσης της χώρας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Αγνωστοι, που παρεισέφρησαν στον όγκο των διαδηλωτών, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της MarfiBank στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, που εξαπλώθηκε στο κτίριο. Οι τρεις νεαροί υπάλληλοι δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, και κατέφυγαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Εκεί όμως βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία λόγω των αναθυμιάσεων. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη, οι δράστες της επίθεσης χλεύαζαν και έκαναν άσεμνες χειρονομίες προς τους εγκλωβισμένους υπαλλήλους.
Από χθες το απόγευμα, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν εντατικές έρευνες για την αναγνώριση και τον εντοπισμό των δραστών, αλλά ήδη το τραγικό συμβάν αποτελεί ένα ακόμη «στίγμα» στη διεθνή εικόνα της χώρας των τελευταίων μηνών। Η είδηση έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και σειρά χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ακόμα και η ΠΓΔΜ, προχώρησαν στην έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών. Ο θάνατος των τριών, καθώς και τα επεισόδια και οι εμπρησμοί που προκλήθηκαν σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, επισκίασαν τη μεγάλη σε όγκο χθεσινή κινητοποίηση, αλλά και επέτειναν το κλίμα ανασφάλειας, που όπως αναγνωρίζουν όλα τα κόμματα, είναι κυρίαρχο.

http://fimotro.blogspot.com

Τα πέντε δώρα του Παπανδρέου στον Ερντογάν

  • Με πέντε «δώρα», που έχουν ήδη δοθεί στην Άγκυρα, υποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν στην Αθήνα
  • Για όσους αναρωτιούνται τι πήρε Γιώργος σε αντιστάθμισμα αυτά τα δώρα προς την Άγκυρα, νομίζω πως αδίκως ψάχνουν να βρούνε απάντηση, αφού την έχουν μπροστά τους: μα φυσικά τον ήσυχο ύπνο του...
Της Κύρας Αδάμ


Τα «ελληνικά δώρα», που έχουν ήδη δοθεί στην Αγκυρα, πολύ διακριτικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ίσως αποδειχθούν μακροπρόθεσμα, πολύ πιο σοβαρά από τις τρέχουσες «συμφωνίες κορυφής» που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
Αναλυτικότερα:
1. Ο «Καλλικράτης» έφερε τα πάνω κάτω στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, από άποψη πληθυσμιακών αναλογιών, χριστιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών του Νομού Ξάνθης. Οι αναδιατάξεις του δρουν υπέρ της διαμόρφωσης πλειοψηφικών μουσουλμανικών δήμων τα επόμενα χρόνια, λόγω των αναμενόμενων μεταδημοτεύσεων, αλλά και της σταθερής αύξησης του μουσουλμανικού στοιχείου έναντι της υπογεννητικότητας των χριστιανών δημοτών.
Από τους 4 δήμους του νομού, ο Δήμος Ξάνθης, με 66,4% χριστιανικό και 33,6% μουσουλμανικό πληθυσμό, δεν παρουσιάζει πρόβλημα.
Ο Δήμος Μύκης
Το πρόβλημα παρουσιάζεται στον Δήμο Μύκης, με 100% πληθυσμό Πομάκων, στον οποίο δραστηριοποιείται εντονότατα το τουρκικό προξενείο (σ.σ. έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό προξενείο διαθέτει μόνον για «μισθούς» το ποσόν των 15 εκατ. ευρώ).
Αντιθέτως, ο Δήμος Τοπείρου παραμένει ως έχει (58% και 42% αντιστοίχως χριστιανοί και μουσουλμάνοι) και παραμένει υπό την επήρεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη. Οι προηγούμενες προτάσεις να ενωθούν στον δήμο αυτό οι περιοχές των Αβδήρων και της Βιστονίδας (σ.σ. όπου η Ν.Δ. είναι «δυνατή») δεν ευδοκίμησαν. Ετσι δημιουργήθηκε ο Δήμος Δημοκρίτου, που συνενώνει τα Αβδηρα, τη Βιστονίδα, αλλά και το άκρως προβληματικό Σέλερο, του οποίου το 90,4% είναι μουσουλμάνοι. Ετσι, για λόγους κομματικούς, αλλά και εσωκομματικούς, ο Δήμος Δημοκρίτου είναι ένας δεύτερος άκρως προβληματικός δήμος με πολύ ευαίσθητη αναλογία πληθυσμού 59% χριστιανοί, 41% μουσουλμάνοι. Ετσι από εδώ και πέρα το τουρκικό προξενείο θα έχει «να παίζει» στην Ξάνθη, όχι με έναν, αλλά με δύο δήμους, εξαρτώντας στην ουσία από τις διαθέσεις του την εκλογή -και ποιων- των χριστιανών υποψηφίων σε τοπικές και όχι μόνον εκλογές.
Οπως είναι φυσικό, ο «Καλλικράτης» (ή Χατζηκαλλικράτης) στον τοπικό πληθυσμό έχει δημιουργήσει σοβαρές έριδες μέσα στο ΠΑΣΟΚ στην περιοχή αυτή, ανάμεσα στους «Σγουριδικούς» και τους «Ξυνιδικούς» του ΠΑΣΟΚ, με δυο λόγια ανάμεσα στο «παλιό» και το «νέο» ΠΑΣΟΚ.
Το τζαμί
2. Το δεύτερο ελληνικό «δώρο» είναι η ξαφνική και στη «ζούλα», εν μέσω της «μάχης» με την οικονομική τρόικα, ανέγερση του τζαμιού στον Βοτανικό. Η ανέγερση του μουσουλανικού τζαμιού στην Αθήνα είναι αναμφισβήτητη υποχρέωση του ελληνικού κράτους απέναντι στους μουσουλμάνους κατοίκους της Ελλάδας, ως ευρωπαϊκής χώρας. Η επιλογή όμως της τελικής ανακοίνωσης ανέγερσής του, με κρατικά χρήματα εν μέσω αιματηρών περικοπών των δημοσίων δαπανών, λίγες μόνον ημέρες πριν από την έλευση του κ. Ερντογάν, δίνει όλες τις δυνατότητες στην Αγκυρα να εκμεταλλευθεί το γεγονός και φυσικά να πείσει ότι το τζαμί στην Αθήνα γίνεται πραγματικότητα χάρη μόνον στις πιέσεις και απαιτήσεις της Αγκυρας για όλους «τους Τούρκους αδελφούς της οικουμένης».
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι στα υλοποιήσιμα τουρκικά σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία θέσης «οικουμενικού μουφτή», με πρώτο «επιλαχόντα» τον ψευδομουφτή Μέτε, που θα «συνενώσει» τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς των Βαλκανίων.
3. Το τρίτο «δώρο» είναι η εκφρασμένη ελληνική πρόθεση να μειώσει μονομερώς και δραστικά τις δαπάνες εξοπλισμών, χωρίς ανάλογη κίνηση της Αγκυρας, η οποία έτσι και αλλιώς έχει ολοκληρώσει πριν από λίγο καιρό τις παραγγελίες της για τους επόμενους εξοπλισμούς της χώρας.
Το Συμβούλιο
4. Η «αυθόρμητη» αποδοχή της Αθήνας στην πρόταση της Αγκυρας απ' τον περασμένο Δεκέμβριο, να δημιουργηθεί το «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας» με τη στενή συνεργασία 10 υπουργείων από κάθε χώρα, βρίσκει την Ελλάδα με σοβαρό έλλειμμα οικονομικής δύναμης απέναντι στην Τουρκία του κ. Ερντογάν. Η Αγκυρα ενδιαφέρεται πρωτίστως να επιβεβαιώσει τη δύναμή της στην ευρύτερη περιοχή όχι μόνον ως ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά και ως χώρα που ελέγχει σχεδόν απόλυτα τις οδούς μεταφοράς, οδικές και θαλάσσιες, των ενεργειακών υλών προς την Ευρώπη.
5. Η σιωπηλή αλλά έμπρακτη «υποχώρηση» της Αθήνας στο Αιγαίο, από τον 25ο παράλληλο και ανατολικά, με τις μόνιμες τουρκικές υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου, τις μόνιμες σχεδόν 12μηνες δεσμεύσεις περιοχών στο Αιγαίο για τουρκικές ασκήσεις κατά παράβαση του Μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ, την ελαχιστοποίηση των ελληνικών αναχαιτίσεων, γίνεται προσπάθεια να «εξισορροπηθεί» από την «αύξηση» της διμερούς συνεργασίας στον τουριστικό τομέα και τα οφέλη για τα ελληνικά νησιά, τα οποία όμως κατ' ανάγκην θα «προσδεθούν» στην οικονομική τροχιά της Τουρκίας.
Ο Αποστολίδης
Τέλος, είναι άξια απορίας η επιλογή τού κατά τα άλλα καλού διπλωμάτη και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παύλου Αποστολίδη στη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις διερευνητικές επαφές και τούτο γιατί ο κ. Αποστολίδης φέρει και την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, που έχει εκφράσει μόνιμο ενδιαφέρον για οικονομική συνεργασία στην Τουρκία.

http://kostasxan.blogspot.com

"Οι καρχαριοδημοσιογράφοι ξύπνησαν"

"Οι καρχαριοδημοσιογράφοι ξύπνησαν απο τον ύπνο τους και ταράχτηκαν όταν κατάλαβαν ότι δεν θα είναι οι πρώτοι που θα μεταδώσουν τα νέα για τους 3 νεκρούς και το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν την απεργία τους.

Ευτυχώς πλέον δεν τους έχουμε ανάγκη, υπάρχουν πιο γρήγορα μέσα για την μετάδοση των ειδήσεων και κυρίως ΕΓΚΥΡΑ τα BLOGS.

Δεν θέλουμε πια τις ειδήσεις σας, σας έχουμε συχαθεί όλους στα κεντρικά δελτία ειδήσεων άχρηστοι πουλημένοι στο κάθε κόμμα, γυμνοσάλιαγκες.
Εσείς είσαστε η μεγαλύτερη πληγή ακόμα και απο τους πολιτικούς γιατί αν κάνατε σωστά τη δουλειά σας δεν θα υπήρχε αυτό το χάλι.
Παρουσιάζετε κάθε βράδυ ένα θέατρο κοκορομαχίας, πουθενά στο κόσμο (σε σοβαρό κράτος) δεν γίνεται αυτό που παρουσιάζετε εσείς να τσακώνεστε στα παράθυρα που δεν έχετε την στοιχειώδη μόρφωση απλής συμπεριφοράς.

Δημοσιογράφοι με απολυτήριο Ι5 απο το στρατό με τάσεις αυτοκτονίας και σήμερα να οπλοφορεί και με την άδεια του εισαγγελέα, που ξανακούσθηκαν ρε αλήτες τραμπούκοι.
Αν το είχα κάνει εγώ ακόμα μέσα θα ήμουν."
freskoprama
http://opeiratis.blogspot.com/

To επόμενο εξώφυλλο του γερμανικού Focus


Διακοπές στην ΚΑΥΤΗ Ελλάδα!












Δια την έμπνευση:sVathis
http://opeiratis.blogspot.com

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου- Σόρος

ο Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Ελληνα πρωθυπουργό!!! Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;

Την ίδια περίπου στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα έλεγε με τον Σόρος, όπως γράφτηκε στο Ποντίκι (και επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε μυστικά με ένα άλλο μεγάλο… επενδυτή, μεγαλοστέλεχος ταυτόχρονα της Goldman Sachs και της BP. Η «μυστικότητα» της συνάντησης, πήγε περίπατο μετά από το δημοσίευμα του Ποντικιού υποχρεώνοντας την Λούκα Κατσέλη και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναζητήσουν γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι τον εν λόγο κύριο (Σέδερλαντ) η υπουργός τον γνώριζε από παλιά, από τη θητεία της στο ΔΝΤ…

Αυτές οι μυστικές επαφές και συναντήσεις δεν είναι οι μόνες. Αυτήν την περίοδο τα πιράνχας των αγορών, τριγυρίζουν γύρω από το ημιθανές ελληνικό πτώμα. Οι … επενδυτές, είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει το ΔΝΤ και να τραφούν από το ελληνικό χρέος. Για το λόγο αυτό συνωστίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επαφές τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με παράγοντες της ελληνικής αγοράς (τραπεζίτες, επιχειρηματίες) με τους οποίους θα συνεργαστούν στο επερχόμενο τσιμπούσι. Πάντα υπάρχει ένα ξεροκόμματο και για τα εγχώρια λαμόγια…

Η πρακτική με την οποία γίνεται το ξεκοκάλισμα μιας ολόκληρης χώρας, από τα μεγάλα παγκόσμια αφεντικά και τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς «πράκτορές»τους είναι γνωστή και δοκιμασμένη σε δεκάδες χώρες:

  • Με λαμογιές, μίζες και… θαλασσοδάνεια το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας μετατρέπεται σε υπαλληλικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και κυρίως των ξένων. Με το πέρασμα του χρόνου το χρέος γίνεται δυσβάσταχτο. Τότε ξεκινά η θεσμοθετημένη τοκογλυφική πρακτική που ζούμε αυτές τις μέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
  • Το ΔΝΤ, εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και δίνει δανεικά για να καλύψει η χώρα τους τρέχοντες τόκους από προηγούμενα δάνεια.
  • Για …αντάλλαγμα το ΔΝΤ ζητά «μεταρρυθμίσεις». Για την ακρίβεια απορρύθμιση της οικονομίας με περικοπές αμοιβών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διάλυση της νομοθεσίας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Με τον τρόπο αυτό (συμπίεση του κόστους εργασίας) βαθαίνει η ύφεση και υποτιμώνται συνολικά οι αξίες.
  • Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση των… επενδυτών (σαν το Σόρος) οι οποίοι θα αγοράσουν «τζάμπα» ότι μας έχει απομείνει. Από τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, μέχρι τις τουριστικές υποδομές, τον ορυκτό πλούτο και την … Ακρόπολη.

Επειδή ενδεχομένως, κάποιοι θα σκεφτούν πως κινδυνολογούμε, θα αναφέρουμε απλώς ένα παράδειγμα: Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που… διασώθηκαν με τη συμβολή του ΔΝΤ, και του… Σόρος που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό μας, έχει ιδιωτικοποιηθεί μέχρι και το νερό της βροχής το οποίο διαχειρίζεται ο αμερικανικός κολοσσός Bechtel τον οποίο πιθανώς θα συναντήσουμε και στα μέρη μας… σύντομα…


http://skakistis.wordpress.com

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Δηλωση στο συνεδριο του ΕCΟΝΟΜΙST ΣΤΙς 29 αΠΡΙΛΙΟΥ 2010:
"We need global governance,global financial governance and we need it fast"
Mεταφραση:"Χρειαζομαστε Παγκοσμια Διακυβερνηση,παγκοσμια οικονομικη διακυβερνηση και τη χρειαζομαστε γρηγορα"
Ταδε εφη ο "πρωθυπουργος" των Ελληνων.

hellraiser
http://ksipnistere.blogspot.com

Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος

Χάος, είναι η μόνη λέξη που μπορεί να αποδώσει αυτό που συνέβη σήμερα στην Αθήνα και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τέσσερις άνθρωποι, ο ένας αγέννητος, έχασαν σήμερα τη ζωή τους εξαιτίας της τυφλής βίας που έχει γίνει, πια, μοναδικό τρόπος έκφρασης όσων εργάζονται για χρόνια υπέρ της κοινωνικής διάλυσης της Ελλάδας.

Η φίμωση, η απομόνωση, ο στιγματισμός όσων αποφάσιζαν κατά καιρούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, την ημέρα που άλλοι ήθελαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην απεργία, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο: Έγινε φόνος. Βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν εναντίον ενός υποκαταστήματος ...

... τράπεζας, επειδή κάποιοι επέλεξαν να βρεθούν στον τόπο εργασίας τους, ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα. Τρεις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.
Πού μπορεί να πάει αυτή η κοινωνία, αν όχι στο χάος; Μόνο στη ριζική αλλαγή της, και μάλιστα άμεσα. Πλήρης ρήξη με το παρελθόν, τώρα, αλλιώς το χάος θα μας καταπιεί…

tapragmata

http://ksipnistere.blogspot.com

Σε υψηλή ετοιμότητα οι στρατιωτικές μονάδες στην Αττική - Αποκλείεται η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί όλες οι στρατιωτικές μονάδες του νομού Αττικής, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο defencenet.gr. Η φρούρηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί, ειδικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και ειδικές μονάδες, όπως προβλέπεται στα επιτελικά σχέδια είναι έτοιμες να παρέμβουν για την προστασία αυτών των μονάδων αν τυχόν δεχθούν επίθεση από διαδηλωτές ή προβοκάτορες «διαδηλωτές».

Ένα ερώτημα είναι κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο να διατεθούν στρατιωτικές δυνάμεις για την τήρηση των μέτρων τάξης.

Από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ τονίστηκε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση δραστηριοποίησης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Δεν έχει ζητηθεί, δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έστω και ένα στέλεχος που να δεχθεί να εκτελέσει αποστολή πέραν αυτού που ορίζει το Σύνταγμα περί της αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για εμάς ο εχθρός βρίσκεται εκτός των πυλών και των συνόρων».

Ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός ήταν πιο παραστατικός σε ότι αφορά την παραπάνω τοποθέτηση: «Οι μ...κες πέθαναν. Αν ζητάνε κορόϊδα να πάνε αλλού»...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρώτο θέμα διεθνώς η φρίκη στην Αθήνα

«Τρεις νεκροί καθώς οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα γίνονται βίαιες» αναφέρει το BBC και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα τεκταινόμενα, επισημαίνοντας πως εντός της εβδομάδας θα ψηφιστούν σκληρά οικονομικά μέτρα.
«Αστυνομικές σειρήνες και μυρωδιά από δακρυγόνα γέμισαν τους δρόμους γύρω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων εναντίον των αυστηρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης», μεταδίδει το CNN.

Στους τρεις θανάτους αναφέρεται και το γερμανικό «Der Spiegel», που επισημαίνει πως οι διαμαρτυρίες για τα μέτρα λιτότητας κλιμακώνονται και γράφει εκτενώς για τα επεισόδια σε όλο το κέντρο της Αθήνας και τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, αλλά και την μαζική διαδήλωση κατά των μέτρων.

«Χάος στην Αθήνα», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ιταλική «Corrirere della Sera» που φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τα επεισόδια.
Με τον τίτλο «η κατάσταση στην Ελλάδα ξεφεύγει», η «Le Figaro» αναφέρει «οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιθώριο διαδήλωσης 35।000 ατόμων κατά των μέτρων λιτότητας», περιγράφει αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης και συνδικάτων.

http://newscity1.blogspot.com