'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Όχι για μένα, για τον φουκαριάρη τον προεκλογικό αγώνα μου...

Την λήψη «χορηγίας» ύψους 100.000 ευρώ (200.000 μάρκα) από την Siemens παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Τάσος Μαντέλης, στην σημερινή κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο «Siemens».

Ο κ. Μαντέλης τόνισε πως οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας του παρείχαν το συγκεκριμένο ποσό για να στηρίξουν τον προεκλογικό του αγώνα και όχι για να τον κάνουν να υπογράψει τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΕ και Siemens! Πάντως, το γεγονός είναι πως για πρώτη φορά έχουμε ομολογία «χρηματισμού».

Αναλυτικά, στο επίμαχο απόσπασμα της κατάθεσης κατά το οποίο πραγματοποιείται η ομολογία, ο κ. Μαντέλης αναφέρει «…Μετά τις δημοτικές εκλογές και έχοντας εγώ ενεργά αναμιχθεί σε αυτή την ιστορία του να είμαι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και επομένως χρειαζόταν να το κάνω ορατό αυτό το πράγμα, δηλαδή τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου του 1998, δέχθηκα τηλεφώνημα από ένα στέλεχος της Siemens που μου είπε ότι εκπροσωπεί τη διοίκηση της Siemens Γερμανίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ποιο στέλεχος ήταν αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Αναστάσιος Μαντέλης): Δεν θυμάμαι το όνομα, κύριε Πρόεδρε, γιατί έχουν περάσει…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν το γνωρίζατε.

ΜΑΡΤΥΣ (Αναστάσιος Μαντέλης): Όχι, ούτε ποτέ είχα άλλη σχέση ή πριν ή μετά μαζί του. Έγινε αυτό πριν από δώδεκα χρόνια. Μου είπε πολύ απλά ότι θέλουν να ενισχύσουν τον εκλογικό μου αγώνα. Είναι μία πρακτική την οποία ακολουθεί, όπως μου είπε η Siemens, στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεών της και τελικά με έπεισε με αυτά που μου είπε και του έδωσα αυτόν τον λογαριασμό για να με ενισχύσει. Πράγματι, μετά από ένα διάστημα κατατέθηκαν 200.000 μάρκα, δηλαδή κάτι λιγότερο από 100.000 ευρώ. Αυτή είναι η χορηγία την οποία γνωρίζω και έτσι έγινε. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Στο λογαριασμό υπάρχει άλλο ένα ποσό, παρόμοιο. Νομίζω ότι είναι άλλες 220.000 ή 240.000 μάρκα, δηλαδή άλλα 100.000 με 120.000 ευρώ. Γι’ αυτό δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να μου πει τίποτε. Δεν μου είπε κανείς από πού προέρχονται. Και επομένως σαν γεγονός εγώ δεν γνωρίζω από πού προέρχονται. Όμως, είναι ενδεχόμενο να προέρχονται από τη Siemens, είναι ενδεχόμενο να μην προέρχονται. Όμως, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η δεύτερη αυτή κατάθεση επιβεβαιώνει αυτό το οποίο σας είπα, ότι αυτά δόθηκαν σαν εκλογική χορηγία, σαν χορηγία για ενίσχυση του εκλογικού αγώνα, γιατί δόθηκαν αρχές Φεβρουαρίου του 2000, την εποχή που ήταν σε πλήρη ένταση ο προεκλογικός πυρετός».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ. Μαντέλης επιχείρησε να αποσυνδέσει το συγκεκριμένο έμβασμα με τις προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ ΟΤΕ και Siemens λέγοντας πως «δεν μπορούσε να υπάρχει μέσα από τις προγραμματικές συμφωνίες, έδαφος για οποιαδήποτε δική μου δωροδοκία. Όμως, υπήρξε η χορηγία και αυτή είναι η αλήθεια … Η απλή αλήθεια σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πολύ χρόνο μετά τη σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων, όταν δεν μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό εγένετο για να γίνει κάτι που είχε γίνει τόσο χρόνο προγενέστερα, δηλαδή πάνω από ένα χρόνο, δέχθηκα προεκλογική ενίσχυση, χορηγία εκλογικού αγώνα, της τάξεως των 200.000 μάρκων, κάτι λιγότερο από 100.000 ευρώ ή ό,τι άλλο προκύπτει από τα χαρτιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Οι διαρροές για τα 10 εκατ. ευρώ
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως «συγκεκριμένος πληροφοριοδότης» (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) διοχέτευε ψευδείς πληροφορίες σε δύο συγκεκριμένους Έλληνες δημοσιογράφους ώστε να συνδέσουν τον ίσιο με δωροδοκία ύψους 10.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαντέλης «…Εκείνος έδινε πληροφορία στον ελληνικό Τύπο ότι έχω πάρει 10.000.000 μάρκα και δεν τα έχω πάρει. Έχω πάρει μία εκλογική παροχή, μία χορηγία μέσα στη συνηθισμένη πρακτική, την οποία την ξέρετε και την ξέρουμε όλοι, ότι υπάρχει αυτή την πρακτική. Και αυτός την παρουσιάζει ως δωροδοκία. Εμφανίζει ότι αυτά έγιναν τον Ιανουάριο του 1998 και πριν, όλο το 1997, ώστε να είναι πράξη προ της υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων, για να θεμελιώσει τη δωροδοκία, ενώ γνωρίζει –και το γνωρίζει πολύ καλά, γιατί όλα τα γνωρίζει…».

Στο συγκεκριμένο σημείο παρενέβη ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κάλεσε τον μάρτυρα «να ανακαλέσει αυτό το «την ξέρετε όλοι» είτε να το εξηγήσει και να το αποδείξει; Διότι αρκετοί εδώ πέρα δεν την ξέρουμε αυτή τη συνηθισμένη πρακτική, να παίρνουμε 200.000 ευρώ σε λογαριασμό του εξωτερικού…από πολυεθνικές ως χορηγία. Δεν την ξέρουμε κι εγώ προσωπικά δεν θέλω να τη μάθω. Και υποθέτω και πάρα πολλοί άλλοι».

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Θα υπογράφουν ότι δεν θα... αυτοκτονήσουν!!!!!

Εγγράφως θα πρέπει να δεσμεύονται πλέον οι εργαζόμενοι της εταιρίας Foxconn που κατασκευάζει εξαρτήματα για το iPad και το iPhone ότι δεν θα... αυτοκτονήσουν. Αυτό ανακοίνωσε η ταϊβανέζικη εταιρία που θρηνεί το θάνατο 10 υπαλλήλων της στην Κίνα. Παράλληλα η Foxconn θέλει να δεσμεύσει τους εργαζομένους ότι θα δεχτούν ψυχιατρική θεραπεία, αν η σωματική ή η διανοητική τους υγεία «δεν είναι φυσιολογική».

Για να αποφευχθεί μάλιστα το ενδεχόμενο να πηδήξουν και άλλοι στο κενό, έχουν εγκατασταθεί δίχτυα ασφαλείας στη νότια Κίνα, γύρω από τα κτίρια της ταϊβανέζικης εταιρίας Foxconn Technology.

Νέος υπάλληλος της εταιρίας-που προμηθεύει την Apple με ηλεκτρονικά εξαρτήματα καθώς και άλλες πολυεθνικές- αυτοκτόνησε χθες πηδώντας από κτίριο της εταιρίας στην πόλη Σεντσέν.

Ήταν η 10η αυτοκτονία στην Κίνα από τον Ιανουάριο ενώ συνολικά 12 κινέζοι υπάλληλοι της εταιρίας έχουν πηδήξει στο κενό από την αρχή της χρονιάς-οι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Ζητώ συγγνώμη για τον αντίκτυπο που είχε αυτό στην κοινωνία», είπε ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρίας, Τέρι Γκου, ο οποίος μετέβη στην Κίνα από την Ταϊβάν. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να σωθούν ζωές», πρόσθεσε.

«Η Apple δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι οι συνθήκες στα δίκτυα παραγωγής είναι ασφαλείς και ότι η αντιμετώπιση των υπαλλήλων διακρίνεται από σεβασμό και αξιοπρέπεια», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Το εργοστάσιο της Foxconn στη νότια Κίνα κατασκευάζει τα περισσότερα από τα εξαρτήματα του iPhone και του iPad της Apple, καθώς και άλλα που καταλήγουν, μεταξύ άλλων, στην Nokia, στην Hewlett Packard και στην Dell.

Όπως έγινε γνωστό, το κύμα αυτοκτονιών στη συγκεκριμένη εταιρία, αντανακλά τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας εκατομμυρίων εργατών στην Κίνα, οι οποίοι υποχρεώνονται σε πολλές ώρες εργασίας και υποβάλλονται σε μεγάλες πιέσεις. Υπάλληλος της εταιρίας, ηλικίας 21 ετών, δήλωσε ότι εργάζεται 12 ώρες, έξι ημέρες την εβδομάδα. Ο μισθός των υπαλλήλων, ανέρχεται σε 2.000 γιουάν-περίπου 300 δολάρια.

Ο πρώτος υπάλληλος της Foxconn που έθεσε τέλος στη ζωή του είχε κατηγορηθεί για την εξαφάνιση ενός δείγματος iPhone και υποβλήθηκε σε «ταπεινωτική» εσωτερική έρευνα, όπως ο ίδιος είχε πει σε έναν φίλο του.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Κι άλλη παραίτηση από τη ΝΔ...

Κατερίνη 21 Μαΐου 2010
Προς: Τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας
κ. Αντώνη Μπάσδρα
Κοιν.: (1) Περιφερειάρχη
κ. Χρήστο Τράντη
(2) Γραμματέα Οργανωτικού
κ. Μανώλη Αγγελάκα

Με την πολιτική, σε πρώτο χρόνο, έρχεται κανείς αντιμέτωπος όταν αντιλαμβάνεται τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της καθημερινότητας μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Διάλογοι, γκρίνιες, κόντρες, κρίσεις και αποφάσεις. Όλες οι εκφάνσεις ωστόσο έχουν τον ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο που λέγεται “συμβίωση”.
Κομματικά συμβιώνεις με τη Νέα Δημοκρατία είτε από συνειδητή επιλογή, είτε από οικογενειακή παράδοση, είτε από αντίδραση. Για μένα ισχύουν και οι τρεις περιπτώσεις. Σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον που ξεκινούσε από...
την άκρα δεξιά και κατέληγε στα άκρα της αριστεράς αντιλήφθηκα πολύ νωρίς πως τα άκρα μπορούν να σε οδηγήσουν με σιγουριά σ’ έναν μόνο δρόμο. Στο αδιέξοδο.
Με την απόκτηση δικαιώματος ψήφου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου του ΄96, μ’ έπεισε ο πολιτικός λόγος του Βουλευτή Πιερίας που άφησε το πολιτικό του στίγμα όσο κανείς άλλος. Η Νέα Δημοκρατία με εξέφραζε πλέον ως γνήσιος χώρος των φιλελεύθερων ευρωπαϊκών ιδεών, τόσο για τη μείωση του κρατισμού, τον περιορισμό των παρεμβάσεων του κράτους στην οικονομία, αλλά κυρίως επειδή επαλήθευσε διαχρονικά την ανάγκη για την ύπαρξη μιας μεγάλης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης.
Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνωρίζοντας πως ο τόπος είχε την ανάγκη ενός μεγάλου πολυσυλλεκτικού κόμματος, θεώρησε καθήκον του να δημιουργήσει μια ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη τονίζοντας μεταξύ άλλων στις 4 Οκτωβρίου του ίδιου έτους:
Τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.
Η παραπάνω φράση και η λέξη κλειδί “ευρεία” που στο ίδιο κείμενο χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διασφάλισαν τη συμβίωση όλων των υγιών δυνάμεων σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Στην πορεία του χρόνου αποδείχθηκε πως μόνο όσοι μεταλαμπάδευσαν με συνέπεια την έννοια της μεγάλης φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας έτυχαν ευρείας αποδοχής, όπως στις εκλογές του 1990 και του 2004. Κάθε φορά δηλαδή που η Νέα Δημοκρατία προέβαλε την πολυσυλλεκτικότητά, τον Ευρωπαϊσμό και τη ιδεολογική της συνέπεια.
Η Νέα Δημοκρατία όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εδραίωσε την ιδεολογική της κυριαρχία στις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Με σταθερά φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, το όνομά της έγινε συνώνυμο της αξιοπιστίας και ταυτίστηκε πολιτικά με τις μεγάλες εθνικές επιλογές: τον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας, τη σταθεροποίηση του πολιτικού μας συστήματος και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χωρίς φοβικά σύνδρομα και προκαταλήψεις όποτε πίστεψε πραγματικά στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύει, έδωσε νικηφόρες μάχες και έγινε πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και το εκλογικό σώμα.
Δυστυχώς σήμερα η νέα ηγεσία του κόμματος περιχαρακώνει και συρρικνώνει το κόμμα, λαϊκίζει επικίνδυνα και αποδομεί την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Σήμερα η νέα ηγεσία αλλοιώνει δυστυχώς τον πυρήνα της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας, με την πρόσφατη άστοχη στάση της στη Βουλή που ουσιαστικά ήταν ένα αίτημα εκχώρησης συνείδησης στο όνομα της κομματικής γραμμής. Η νέα ηγεσία προέταξε μόνο στείρα άρνηση και τον λαϊκισμό, ενώ η ίδια η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει απ’ το Σεπτέμβριο πρόσθετα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας. Η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών σήμερα είναι δυστυχώς ασυνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία, την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία της. Και αυτή της η ασυνέπεια βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες του νέου προέδρου της.
Είναι πραγματικά λυπηρό ότι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα, δεν ακολουθεί πλέον φιλοευρωπαϊκή πολιτική και έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους εταίρους του.
Τιμώ, σέβομαι και υπολήπτομαι τους φίλους, τους ανθρώπους και τους συναγωνιστές με τους οποίους μοχθήσαμε, χαρήκαμε, λυπηθήκαμε, γελάσαμε και κλάψαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία. Στα μάτια των οποίων οφείλω να είμαι ξεκάθαρος.
Δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω απ’ το δάκτυλό μου στο όνομα μιας συνθηματολογικής ενότητας. Είναι αυτονόητο πως δε μπορώ σήμερα να συνεχίσω να εκφράζω τη νέα αυτή πραγματικότητα. Είναι σαφές πως οφείλω να εξαιρέσω τον εαυτό μου από το μηχανισμό του κόμματος, γιατί πλέον δε νιώθω κομμάτι του.
Σας παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας.
Με τιμή
Λευτέρης Μωυσιάδης

Από τον Λευτέρη Μωυσιάδη
Δημοσιογράφο – Σύμβουλο Επικοινωνίας

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Ελπίζει διαπραγμάτευση με τις ...αναλογιστικές

Μόλις 21 ημέρες μετά τη δημοσίευση του «μνημονίου» συνεργασίας (και δανεισμού) της χώρας με την τρόικα, η χώρα εισέρχεται και πάλι στη μέγκενη πιο σκληρών μέτρων. που επιτείνει την ανησυχία, αποδιαρθρώνει την οικονομία και τις κοινωνικές δομές.
Και πάλι αφορμή στάθηκαν οι δρακόντειες διατάξεις για το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος κάνει τώρα λόγο για διαφορετική, εκ μέρους του, ερμηνεία τού μνημονίου που δεν οδηγεί σε 40 έτη εργασίας και έξοδο μετά το 60ό έτος. Και μάλιστα με πέναλτι πρόωρης αποχώρησης (πλήρη σύνταξη στο 65ο), όπως θέλει η Κομισιόν.

Προς τούτο σχεδιάζει να καταθέσει στους επιθεωρητές της ευρωπαϊκής επιτροπής, οι οποίοι φτάνουν σήμερα στην Αθήνα με αντιμείμενο τη διαπραγμάτευση των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τις αναλογιστικές μελέτες που εκπονούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι έτοιμες πριν από την Παρασκευή. Με αυτές πιστεύει ότι θα κάμψει τις αντιρρήσεις των γραφειοκρατών της Κομισιόν οι οποίοι επιδιώκουν την πλήρη εφαρμογή, μέχρι κεραίας, του μνημονίου και να συνταξιοδοτούνται όλοι είτε στο 65ο ή στα 60 αλλά με 40 έτη ασφάλισης.

Αντιθέτως, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εμμένουν στην ανάγκη πιστής εφαρμογής του μνημονίου (το περιεχόμενο του οποίου διαπραγματεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου εκ μέρους της χώρας).

Γύρω από τις διατάξεις του Ασφαλιστικού αναπτύχθηκε έτσι μια ολόκληρη συζήτηση που στο επίκεντρό της έχει το πολιτικό κόστος από τις δρακόντειες διατάξεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδιώκει να κερδίσει τις δάφνες της σθεναρής αντίστασης έναντι των επιτηρητών οι οποίοι, τελικά, επιβάλλουν (;) τις θελήσεις τους παρά την αντίθετη θέση της κυβέρνησης και της χώρας, η οποία, εν τέλει, έχει την ανάγκη των δανειστών. Και η Κομισιόν, με θρυμματισμένη αξιοπιστία μετά το στραπατσάρισμα που υπέστη με τα κάλπικα στατιστικά στοιχεία που δεχόταν όλα αυτά τα χρόνια, σκληραίνει τη στάση της και πειραματίζεται επί ενός Συμφώνου (Μνημονίου) που μπορεί να αποδειχτεί φόρμουλα και σε άλλες πλείστες περιπτώσεις επιτήρησης στην Ευρώπη. Χωρίς, μέσα στο χορό των αλληλοπιέσεων, να υπολογίζεται το γεγονός ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιχειρείται η περικοπή κονδυλίων 2,5% του ΑΕΠ (6 δισ.) αλλά από το 2018 (πλήρη εφαρμογή του νόμου), όταν με τα μέτρα περιορισμού των δαπανών (13η και 14η σύνταξη, πάγωμα αποδοχών κ.ά.) εξοικονομήθηκαν ήδη από φέτος άνω των 2 δισ. ευρώ.

Ετσι, με την επιστολή της προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, η Κομισιόν περιέλαβε και το υπαρκτό, πλην υπερτιμημένο, θέμα των συντάξεων στις «κορασίδες», ενώ ήγειρε και θέμα συντάξεων χηρείας. Αυτό, αφενός επιτρέπει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να κάνει λόγο για «νέα στοιχεία που εισάγει η επιστολή», για να παραδεχτεί ακολούθως ότι «υπάρχουν συμφωνηθέντα τα οποία είναι τα μόνα που ισχύουν».

Αυτή η τακτική επιτρέπει και στον εκπρόσωπο του αρρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν να επιμένει ότι οι Βρυξέλλες αναφέρουν τα αυτονόητα (τήρηση των συμφωνηθέντων). Η επιστολή αυτή «αποτελεί μέρος της τακτικής αλληλλογραφίας με τις ελληνικές αρχές και δεν περιέχει τίποτε το νέο», είπε ο Αμαντέο Αλταφάιγ (βλέπε άλλες στήλες). *

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ...

Στην Αθήνα έρχονται την Τετάρτη δύο εκπρόσωποι της ΕΕ, προκειμένου να έχουν πλήρη ενημέρωση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και «να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις», δήλωσε σε παρέμβασή του στο δελτίο της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Υπάρχουν σημεία που είμαστε κάθετοι, όπως για παράδειγμα η πρόταση για ‘μαχαίρι’ σε συντάξεις σε χήρες κάτω των 50 ετών, ένα μέτρο που το θεωρώ άδικο, και στο οποίο θα επικεντρωθώ», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
Όπως είπε, θα παλέψει να πείσει τους Ευρωπαίους για βιωσιμότητα ως το 2018, ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να επιμείνει στην πρόταση για εφαρμογή των αλλαγών από το 2015. «Θα επικεντρωθώ και ό,τι καταφέρω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «δεν έχω κόκκινες γραμμές και θα διαπραγματεύομαι μέχρι την τελευταία στιγμή.»
Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι δεν παραγγείλαμε την τελευταία στιγμή την αναλογική μελέτη και τόνισε ότι η τρόικα γνώριζε ότι θα προχωρήσουμε σε μελέτη, η οποία ενδεχομένως να μας επέτρεπε να πάμε σε αλλαγές από το 2018, αλλά δεν τη δέχθηκε.

ΠΗΓΗ: http://prezatv.blogspot.com

Ο αγώνας των κατοίκων της Πέρδικας είναι υπόθεση όλων μας


  • Κυβέρνηση-ΔΕΠΑ-πολυεθνικές της ενέργειας επιμένουν
  • Αγωνιστικά όμως επιμένουν και οι Περδικιώτες
(26-5-2010 : Συλλαλητήριο αποκλεισμού της Περιφέρειας Ηπείρου)


Να μην εγκατασταθεί στην περιοχή τους ο αγωγός φυσικού αερίου


Αλλεπάλληλες και ξεκάθαρες είναι πλέον οι απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων της Πέρδικας και του Νομού να μην γίνουν στην περιοχή τους οι εγκαταστάσεις του αγωγού φυσικού αερίου, διαψεύδοντας νεφελώδεις και «ήξεις-αφίξεις» προεκλογικές υποσχέσεις. Κυβέρνηση-ΔΕΠΑ-πολυεθνικές της ενέργειας ουδέποτε θέλησαν να εξετάσουν επιστημονικά άλλες λύσεις. Είναι αποφασισμένοι για την Πέρδικα και ήδη έχει προχωρήσει η δημοπρασία των σωλήνων του έργου.


Αποδεικνύεται πανηγυρικά τελικά ότι η χωροθέτηση του έργου έγινε με πολιτικές αποφάσεις και με βασικό κριτήριο, το μικρότερο κόστος και το μεγαλύτερο κέρδος για τον όμιλο πολυεθνικών-τραπεζών που βρίσκεται πίσω από το έργο. Οι μελέτες-όπως στην περίπτωση του Καλαμά και του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου-απετέλεσαν το «φύλλο συκής» για τη νομιμοποίηση ειλημμένων αποφάσεων.



Επιβεβαιώνεται τελικά ότι πίσω από τα σχέδια αυτά βρίσκονται τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών της ενέργειας, που διαμορφώνουν και τις οδηγίες της EE για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα. Η διέλευση του αγωγού από τη χώρα μας θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για τον πλήρη έλεγχο του ενεργειακού τομέα από τις πολυεθνικές της ενέργειας και για τα κερδοσκοπικά παιγνίδια τους σε βάρος των λαών, εμπλέκουν τη χώρα μας σε ανταγωνισμούς, χωρίς να υπάρχουν τελικά οφέλη για το λαό και τη περιοχή, παρά τα όψιμα και εκ του πονηρού «καθρεφτάκια» που μοιράζει η ΔΕΠΑ σε ιθαγενείς (για ίδρυση επιχείρησης διανομής φυσικού αερίου και στην Ήπειρο).


Μετά την κατασκευή ενός διανομαρχιακού XYTA στην καρδιά της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής περιοχής στο Kαρβουνάρι Παραμυθιάς, τη συνεχή υποβάθμιση του Kαλαμά, η εγκατάσταση Σταθμού Συμπίεσης Φυσικού Aερίου στην καταπράσινη παραλιακή ζώνη της Πέρδικας, θα προκαλέσει την οικονομική καταστροφή της περιοχής, θα δώσει τη χαριστική βολή στη συνολική υποβάθμιση της Θεσπρωτίας, αφού θα πλήξει καίρια και ανεπανόρθωτα την τουριστική ανάπτυξη και τη γεωργική παραγωγή, που έχει ήδη δεχτεί τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της αντιαγροτικής πολιτικής της KAΠ και όλων των κυβερνήσεων.


Οι παιδαριώδεις ελιγμοί της ΔΕΠΑ δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους κατοίκους της Πέρδικας, που με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και με δημοψήφισμα έχουν ήδη στείλει ηχηρά μηνύματα στην κυβέρνηση, τη ΔEΠA και στους ντόπιους κρυφούς υποστηριχτές, πως «ΔEN ΘA ΠEPAΣEI» το αντιλαϊκό σχέδιό τους και θα συναντήσουν ισχυρή τη λαϊκή αντίσταση. Από τώρα πρέπει να προετοιμάζομαστε, γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, θεωρεί το έργο «εθνικής σημασίας» και είναι όλοι τους ταγμένοι στο πλευρό της ΕΕ, της ΔΕΠΑ και μονοπωλίων της ενέργειας.


Ο αγώνας προβλέπεται δύσκολος, ο αντίπαλος φαντάζει ισχυρός, μπορεί όμως να αποδειχτεί «χάρτινος τίγρης». Αν ισχυροποιήσουμε το εσωτερικό μέτωπο, αν απομονώσουμε ανοιχτούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους, αν ανοίξουμε τον αγώνα σε όλη τη Θεσπρωτία,
Με τον ενωτικό, δυναμικό και παρατεταμένο αγώνα μας
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!


  • Όχι άλλη υποβάθμιση της Θεσπρωτίας
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης

ΠΗΓΗ: http://perdika-thesprotias.blogspot.com

"Βόμβα" στο Ασφαλιστικό

όμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού βάζει η Τρόικα Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία με επιστολή της στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ζητά την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.
Η Τρόικα ζητά την εφαρμογή από το 2015 και όχι το 2018 της εθνικής σύνταξης και παράλληλα την αύξηση του ορίου – πλήρους - συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια εργασίας.
Σε δηλώσεις του, στον Ant1, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε ότι η «Τρόικα» ζητεί την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό από το 2015 και όχι το 2018.
Επίσης, ζητεί να δίνεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και να επιβάλλεται ποινή 6% ετησίως για τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα (πριν από τα 65).
Ακόμα, πιέζει για τη μείωση των Ασφαλιστικών Ταμείων σε τρία (ΙΚΑ, αυταπασχολούμενοι και αγρότες), χωρίς εξαιρέσεις για μηχανικούς, δημοσιογράφους κ.ά.
Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η «Τρόικα» ζητεί ακόμα μείωση συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των συντάξεων χηρείας.
Για τις τελευταίες, προτείνει να μη δίνονται σε ηλικίες κάτω των 50 ετών, ενώ συνιστά να χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια στις γυναίκες κάτω των 65 ετών.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι από τα επόμενα Χριστούγεννα θα δοθεί «διορθωτικό ποσό» στους συνταξιούχους με αποδοχές έως 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα δοθεί 100 ευρώ πρόσθετο δώρο Χριστουγέννων και άλλα 100 ευρώ για δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας.
Τέλος, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις (αύξηση ομαδικών απολύσεων, μείωση κατώτατου ημερομισθίου, αποζημιώσεων απόλυσης κτλ.), καθώς έχει αποστείλει επιστολή σε συνδικάτα και εργοδότες για συνάντηση στις 31 Μαΐου.
Οι αλλαγές, όπως είπε ο υπουργός, θα θεσμοθετηθούν άμεσα με Προεδρικά Διατάγματα.

ΠΗΓΗ: http://www.adesmeytos.gr