'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο αγώνας των κατοίκων της Πέρδικας είναι υπόθεση όλων μας


  • Κυβέρνηση-ΔΕΠΑ-πολυεθνικές της ενέργειας επιμένουν
  • Αγωνιστικά όμως επιμένουν και οι Περδικιώτες
(26-5-2010 : Συλλαλητήριο αποκλεισμού της Περιφέρειας Ηπείρου)


Να μην εγκατασταθεί στην περιοχή τους ο αγωγός φυσικού αερίου


Αλλεπάλληλες και ξεκάθαρες είναι πλέον οι απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων της Πέρδικας και του Νομού να μην γίνουν στην περιοχή τους οι εγκαταστάσεις του αγωγού φυσικού αερίου, διαψεύδοντας νεφελώδεις και «ήξεις-αφίξεις» προεκλογικές υποσχέσεις. Κυβέρνηση-ΔΕΠΑ-πολυεθνικές της ενέργειας ουδέποτε θέλησαν να εξετάσουν επιστημονικά άλλες λύσεις. Είναι αποφασισμένοι για την Πέρδικα και ήδη έχει προχωρήσει η δημοπρασία των σωλήνων του έργου.


Αποδεικνύεται πανηγυρικά τελικά ότι η χωροθέτηση του έργου έγινε με πολιτικές αποφάσεις και με βασικό κριτήριο, το μικρότερο κόστος και το μεγαλύτερο κέρδος για τον όμιλο πολυεθνικών-τραπεζών που βρίσκεται πίσω από το έργο. Οι μελέτες-όπως στην περίπτωση του Καλαμά και του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου-απετέλεσαν το «φύλλο συκής» για τη νομιμοποίηση ειλημμένων αποφάσεων.



Επιβεβαιώνεται τελικά ότι πίσω από τα σχέδια αυτά βρίσκονται τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών της ενέργειας, που διαμορφώνουν και τις οδηγίες της EE για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα. Η διέλευση του αγωγού από τη χώρα μας θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για τον πλήρη έλεγχο του ενεργειακού τομέα από τις πολυεθνικές της ενέργειας και για τα κερδοσκοπικά παιγνίδια τους σε βάρος των λαών, εμπλέκουν τη χώρα μας σε ανταγωνισμούς, χωρίς να υπάρχουν τελικά οφέλη για το λαό και τη περιοχή, παρά τα όψιμα και εκ του πονηρού «καθρεφτάκια» που μοιράζει η ΔΕΠΑ σε ιθαγενείς (για ίδρυση επιχείρησης διανομής φυσικού αερίου και στην Ήπειρο).


Μετά την κατασκευή ενός διανομαρχιακού XYTA στην καρδιά της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής περιοχής στο Kαρβουνάρι Παραμυθιάς, τη συνεχή υποβάθμιση του Kαλαμά, η εγκατάσταση Σταθμού Συμπίεσης Φυσικού Aερίου στην καταπράσινη παραλιακή ζώνη της Πέρδικας, θα προκαλέσει την οικονομική καταστροφή της περιοχής, θα δώσει τη χαριστική βολή στη συνολική υποβάθμιση της Θεσπρωτίας, αφού θα πλήξει καίρια και ανεπανόρθωτα την τουριστική ανάπτυξη και τη γεωργική παραγωγή, που έχει ήδη δεχτεί τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της αντιαγροτικής πολιτικής της KAΠ και όλων των κυβερνήσεων.


Οι παιδαριώδεις ελιγμοί της ΔΕΠΑ δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους κατοίκους της Πέρδικας, που με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και με δημοψήφισμα έχουν ήδη στείλει ηχηρά μηνύματα στην κυβέρνηση, τη ΔEΠA και στους ντόπιους κρυφούς υποστηριχτές, πως «ΔEN ΘA ΠEPAΣEI» το αντιλαϊκό σχέδιό τους και θα συναντήσουν ισχυρή τη λαϊκή αντίσταση. Από τώρα πρέπει να προετοιμάζομαστε, γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, θεωρεί το έργο «εθνικής σημασίας» και είναι όλοι τους ταγμένοι στο πλευρό της ΕΕ, της ΔΕΠΑ και μονοπωλίων της ενέργειας.


Ο αγώνας προβλέπεται δύσκολος, ο αντίπαλος φαντάζει ισχυρός, μπορεί όμως να αποδειχτεί «χάρτινος τίγρης». Αν ισχυροποιήσουμε το εσωτερικό μέτωπο, αν απομονώσουμε ανοιχτούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους, αν ανοίξουμε τον αγώνα σε όλη τη Θεσπρωτία,
Με τον ενωτικό, δυναμικό και παρατεταμένο αγώνα μας
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!


  • Όχι άλλη υποβάθμιση της Θεσπρωτίας
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης

ΠΗΓΗ: http://perdika-thesprotias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου