'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Αγρινιώτισσα "κόλλησε" με τον σκύλο της!!!!

Κ
ι άλλη μία ανατριχιαστική λεπτομέρεια - συνέχεια των οργίων στο Αγρίνιο: Μια από τις πρωταγωνίστριες του οργίου, σύζυγος ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και Πανελλαδικά, πριν από λίγους μήνες είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομειό Αγρινίου, διότι κατά την έντονη σεξουαλική επαφή που είχε με τον...σκύλο της "κόλλησε"!!!
Οι πηγές λένε, πως είχε συζητηθεί και τότε το σκάνδαλο, στην τοπική κοινωνία και είχε προκαλέσει σάλο!!! 

ΠΗΓΗ:   http://dete.gr

Πεθερός και κουνιάδος... ξυλοφόρτωσαν τον γαμπρό !!!!

Μ
ια εβδομάδα πριν γίνει ο γάμος ο γαμπρός κατέληξε... στο Νοσοκομείο, ο πεθερός και ο κουνιάδος θα καθίσουν στο εδώλιο και η νύφη... έμεινε «μπουκάλα» (αν και πήρε το μέρος των δικών της)!
Όλα συνέβησαν σε περιοχή της Αχαϊας στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Ο γαμπρός διατηρεί εμπορικό κατάστημα στην περιοχή του και είχε διαφωνήσει με τα πεθερικά του ως προς την πρόσκληση ενός συγκεκριμένου καλεσμένου! Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε ως... δικαιολογία για τα όσα συνέβησαν!
Οι μελλόνυμφοι είχαν διαφωνήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για το συγκεκριμένο άτομο, ο γαμπρός όμως επέμενε πως δεν θα έπρεπε να προσκληθεί!
Και αφού η νύφη... δεν μπορούσε να τον πείσει, έστειλε «απεσταλμένους»! Το πρωί της προπερασμένης Δευτέρας πεθερός και κουνιάδος (αδελφός της νύφης) πήγαν στο κατάστημα του γαμπρού. Μόνο που πήγαν με άγριες διαθέσεις! Και όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν με τίποτα να τον πείσουν... άρχισαν να αγριεύουν, η μία κουβέντα έφερε την άλλη και τελικά πεθερός και κουνιάδος άρχισαν να δέρνουν τον γαμπρό... πριν καν προλάβει να γίνει γαμπρός τους (σκεφθείτε και να γινόταν)!
Εκαναν τον νεαρό... τουλούμι στο ξύλο! Εφυγαν από το μαγαζί, αλλά όπως ήταν φυσικό... ο γάμος άρχισε να διαλύεται! Ο γαμπρός επικοινώνησε με την αγαπημένη του, της εξήγησε τι συνέβη, όπως όμως μας είπαν εκείνη υποστήριξε... τους δικούς της! Τι να κάνει και ο γαμπρός, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα! Πήγε στο Νοσοκομείο του Ρίου, πήρε χαρτί για όλα τα χτυπήματα που είχε δεχθεί και κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Υπέβαλε μηνύσεις για σωματικές βλάβες τόσο στον πεθερό όσο και στον κουνιάδο του!
Ολη η περιοχή... τους συζητά!
Ολη η περιοχή πλέον συζητά για τον γάμο... που δεν έγινε το περασμένο Σάββατο! Ορισμένοι μάλιστα είχαν αγοράσει και δώρα, άλλοι είχαν δώσει χρήματα σε νύφη και γαμπρό! Προφανώς... τους τα επέστρεψαν!
Πάντως στην περιοχή τους υπάρχουν κάποιοι που δεν πιστεύουν πως η αιτία του ξυλοδαρμού ήταν... ο καλεσμένος! Οι «κακές γλώσσες» λένε πως ίσως υπήρχε και κάτι άλλο! Από την άλλη όμως και οι δύο «πλευρές» (αν και στα μαχαίρια) δείχνουν να συμφωνούν στην αιτία της διάλυσης του γάμου! Η συνέχεια όπως καταλαβαίνετε θα δοθεί στα Δικαστήρια (αν μέχρι τότε ο έρωτας δεν έχει ενώσει τους δύο παρ' ολίγον... παντρεμένους)! 


ΠΗΓΗ:   http://dete.gr

Γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας φέρεται να σκότωσε τη 16χρονη κόρη του και μετά αυτοκτόνησε...!!!


Άγριο φονικό το οποίο συνέβηκε στο στην περιοχή Χέτινχαμ Εσσεξ στην Αγγλία, αναστάτωσε την Ελληνοκυρπιακή κοινότητα. 

Η είδηση είναι πρώτο θέμα σε όλα τα πρακτορεία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η Αστυνομία  διενεργεί έρευνες για υπόθεση φόνου μετά την ανεύρεση της σορού του Ελληνοκύπριου πατέρα Κώστα Πιερίδη 48 χρόνων και της κόρης του Μάργκαρετ 16 χρόνων μέσα στο πολυτελές σπίτι τους. Όπως όλα δείχνουν οι διαφορές που είχε ο πατέρας με την κόρη του τον οδήγησαν εκτός αυτού με αποτέλεσμα να την σκοτώσει και ακολούθως να αυτοκτονήσει.
Οι ντετέκτιβ διερευνούν τη πιθανότητα ο Κώστας  Πιερίδης, πατέρας πέντε παιδιών, να σκότωσε τη κόρη του και στη συνέχεια να αυτοκτόνησε, παρ' όλον που αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα. Ο πατέρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι, ενώ η 16χρονη  Μάργκαρετ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματα της.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητεί κανένα άλλο πρόσωπο σχετικά με τη τραγωδία και ότι θα γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου πατέρα και κόρης.
Εικάζεται ότι είχε προηγηθεί ζωηρός καυγάς μεταξύ πατέρα και κόρης, σύμφωνα με φίλους της οικογένειας. Ο Κώστας Πιερίδης ήταν ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας και είναι πολύ γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους.


ΠΗΓΗ:   http://www.blogotsarka.gr/

Επιτέλους κατεβαίνει στις εκλογές!!!!!

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Ηλίας Ψινάκης για το Δήμο της Αθήνας.Θυμόμαστε ότι ο δαιμόνιος μάνατζερ ήταν να κατέβει και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του ΛΑΟΣ, αλλά η κόντρα του με τον μπουμπούκο (Άδωνι Γεωργιάδη) μπλόκαρε την υποψηφιότητά του.

Το κόμμα του ΛΑΟΣ στηρίζει την υποψηφιότητα του Κακλαμάνη κι επιστρατεύει τον Ηλία Ψινάκη σαν το «βαρύ πουροβολικό», που θα δώσει ώθηση στο νυν δήμαρχο.Πέρα από το χιούμορ είναι γνωστό ότι η... θεά Φιλιππινέζα ότι έχει συμπάθειες από όλες τις ηλικίες, είναι αγαπητός και γι' αυτό ο Νικήτας Κακλαμάνης τον δέχτηκε στο ψηφοδέλτιό του.Η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί επίσημα την Τρίτη.


πηγή:panoramapress
http://e-freddo.blogspot.com

9 πράγματα που μπορούν να πληγώσουν έναν άντρα!!!!

Μπορεί οι άντρες να μην πληγώνονται γενικά εύκολα και να μην «ανοίγονται» στις κοπέλες τους..Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν αισθήματα.Αγαπούν και πληγώνονται ακριβώς όπως και οι γυναίκες, ασχέτως αν δε το δείχνουν ή δε το λένε.Μάλιστα, υπάρχουν και κάποια πράγματα που αν επειχηρήσεις να τους πεις ή κάνεις, δύσκολα θα ξεπεράσουνε.Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητος είναι ο κάθε άντρας και κατα πόσο σοβαρά παίρνει αυτά τα πράγματα..:
 
1. Αν τον κακολογήσεις δημοσίως.Κανένας άνθρωπος δε θέλει να επικρίνεται δημόσια, ειδικά από μια γυναίκα.Ναι, ξέρω ακούγεται ρατσιστικό αλλά έτσι είναι ορισμένες φορές.

2. Αν πεις κάτι κακό για την μητέρα του, όσον αφορά τον χαρακτήρα της μέχρι και για την μαγειρική της.Είναι κάτι που απλά ο εγωισμός του δεν αντέχει και θα πάρει αμέσως «φωτιά» αν σε ακούσει να λες κάτι αισχρό για την ίδια του τη μάνα ή οποιονδήποτε άλλον έχει «ψηλά» στο μυαλό του και στην καρδιά του.

3. Αν αδιαφορείς τελείως για το χόμπι του και του το δείχνεις.Δεν είναι και ό,τι το καλύτερο να μην τον υποστηρίζει η κοπέλα του, σε κάτι που «τρελαίνεται» να κάνει.

4. Αν του πεις κατάμουτρα ότι δεν ψάχνεις κανένα αγόρι ή καμιά σοβαρή σχέση, ενώ είναι απόλυτα τσιμπημένος μαζί σου.Θα «σπάσει» το κεφάλι του μόνο και μόνο για να μάθει το γιατί.., γιατί να τον αγνοείς;

5. Αν του πεις ότι είναι ένας δειλός και τον προσβάλλεις γενικά με «σκληρά» λόγια που ήδη πίστευε για τον ευατό του.Αυτό που το κάνει να «πονάει» ακόμα περισσότερο, είναι  όταν μπορείς να δικαιολογήσεις αυτά τα λόγια με λεπτομέρειες.Γιατί η αλήθεια είναι που «πονάει».

6. Αν τον εκμεταλλευτείς με κάποιο τρόπο.Του πάρεις την περουσία του και φύγεις, τον έχεις μόνο για να σου κάνει χάρες, να σου πληρώνει το νοίκι κ.ά. Αυτό θα τον κάνει να νιώσει σίγουρα προδωμένος και μαλ#κ@ς ταυτόχρονα.Με αποτέλσμα να του «ραγίσεις» την καρδιά.

7. Αν τον συγκρίνεις συνεχώς με τον αδερφό του, τον καλύτερο του φίλο (ή κάποιον με τον οποίο έχει κάποιο x κόμπλεξ και τον θεωρεί καλύτερο του).Αν δεν έχει κάποιο κόμπλεξ, σίγουρα θα του δημιουργήσεις ένα και θα πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά καλός για σένα όσο οι άλλοι.

8. Αν τον χωρίσεις χωρίς κανέναν ιδιαίτερο ή σημαντικό λόγο, απλά επειδή ξύπνησες ένα πρωί και είπες «βαρέθηκα».Ό,τι το χειρότερο (πιστεύω) να κάνεις σε κάποιον, γιατί όταν δεν δίνεις ούτε μία εξήγηση στον άλλον για το λόγο που τον «αποχαιρετάς» ..αυτός ο άλλος πιστεύει ότι δε πήρες ποτέ στα σοβαρά αυτήν την σχέση.Με αποτέλεσμα, πάλι, να νιώσει προδωμένος και εξαπατημένος.

9. Τέλος, αν φυσικά τον απατήσεις ή έχεις κάποια παράλληλη σχέση με έναν άλλον άντρα.Είναι κάτι που απλά δε συζητιέται, ξεχνιέται ή συγχωρείται εύκολα από κάποιον.Είναι, επίσης, η μεγαλύτερη προδωσία που θα μπορούσες να του δώσεις και φυσικά που θα μπορούσε να τον πληγώσει.

ΠΗΓΗ:    http://pswnio.gr

Και όμως, είναι σχεδιο του ΟΗΕ !!!

Εγγραφο το οποιο διερευσε στο Αμερικανικο πρακτορειο ειδησεων Fox News και προερχεται απο την συσκεψη υπο την προεδρια του Ban-Ki Moon και 60 συμβουλων του με απολυτη μυστικοτητα στις Αυστριακες αλπεις την Πρωτομαγια αποκαλυπτει οτι...

  Το εγγραφο προγραμματισμου το οποιο διανεμηθηκε στους αντιπροσωπους και στην συνεχεια διερρευσε στο Fox News σκιαγραφει μια στρατηγικη της εξυψωσης της παγκοσμιας αναδιανομης πλουτου ως βαση της αντζεντας της κλιματικης αλλαγης....
Ο στοχος ειναι να περιορισει και να κατευθυνει τις προσδοκιες για μια καλυτερη ζωη στην μεσαια ταξη σε ολον τον κοσμο,με αλλα λογια να μειωση το επιπεδο ζωης στη μεσαια ταξη σε Δυτικη Ευρωπη και Αμερικη.
Οπως αναφερθηκε στην εναρκτηρια συνεδριαση"Η πραγματικη προκληση ερχεται απο την καταναλωτικη αυξηση της παγκοσμιας κοινωνιας και οδηγειται απο υψηλοτερες προσδοκιες για την μεσαια και ανωτερη ταξη στις αναπτυσομενες χωρες,η φιλοδοξια ειναι η δημιουργια κινητρων για την ριζικη μεταμορφωση των συμεριφιρων και μορφων καταναλωσης.
Το σχεδιο καθιστα σαφες οτι ο ΟΗΕ προτιθεται να επιβεβαιωσει εκ νεου τον ρολο του ως ο εμπνευστης και αρχηγος της παγκοσμιας κυβερνησης παρακαμπτωντας τα κρατη και την εθνικη κυριαρχια.
To σκεπτονται να το εφαρμοσουν αυτο?


Κοματι απο αρθρο που μπορειτε να διαβασετε ολοκληρο στο http://www.prisonplanet.com/54680.html

http://www.news21.gr/

Σκότωσε γυναίκα, θετή κόρη κι άλλους τρεις για το πρωινό του!!!!!

Ακούγεται απίστευτο
κι όμως συνέβη.

Σκότωσε πέντε ανθρώπους επειδή τα αυγά του δεν είχαν σωστή θερμοκρασία και μετά αυτοκτόνησε. Το περιστατικό συνέβη σε πάρκο με τροχόσπιτα στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Ο 47χρονος...
....
Στάνλει Νίς κατελήφθη από αμόκ μετά από καυγά που είχε με τη γυναίκα του γιατί τα αβγά που του έφεραν για πρωινό δεν ήταν αρκετά ζεστά, σύμφωνα με τους γείτονες. Πήρε το όπλο και την κυνήγησε μέχρι ένα γειτονικό τροχόσπιτο. Εκεί σκότωσε και την 28χρονη θετή του κόρη και άλλους τρεις ανθρώπους.

Στη συνέχεια σκότωσε μία 40χρονη γυναίκα μπροστά στην επτάχρονη κόρη της, έναν 31χρονο και μία 30χρονη. Το μικρό παιδί – όπως μεταφέρει το Associated Press επικαλούμενο μαρτυρία γείτονα – τον παρακάλεσε να τη λυπηθεί και εκείνος της είπε: “Εντάξει μπορείς να φύγεις” και το παιδί έτρεξε έξω.

Όταν έφτασε η αστυνομία, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όταν οι άνδρες μπήκαν στο τροχόσπιτο τον βρήκαν νεκρό...


ΠΗΓΗ:   http://www.troktikaras.com

Η Ελλάδα μόλις δυο γενιές πριν.....

Όσοι σήμερα στη χώρα μας είναι κάτω από σαράντα χρονών, γνωρίζουν μια Ελλάδα της κατανάλωσης (και της υπερκατανάλωσης) και δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι στη δεκαετία του 50 και του 60 τα παιδάκια στα σχολεία μάθαιναν ότι ανήκουν σε μια χώρα φτωχή μεν αλλά με ένδοξο παρελθόν και ότι το να είσαι φτωχός δεν είναι ντροπή, αρκεί να είναι καθαρά τα μπαλωμένα ρουχαλάκια σου. («Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», το θυμάται σήμερα αυτό κανείς; Ή εκείνο το ποιηματάκι: «Ξημερώνει αυγή δροσάτη με το πρώτο της πουλί...» που μιλούσε για τη χαρά του εργάτη που πήγαινε να ξεπατωθεί στη δουλειά όλη μέρα).
Οι Έλληνες της δεκαετίας του 50 και του 60 μεγάλωναν με την ακράδαντη πεποίθηση ότι ήταν το άλας της γης, αλλά πολλοί και διάφοροι λόγοι (Τουρκοκρατία, οι ξένες μεγάλες και κακές δυνάμεις, το άγονο ορεινό έδαφος της χώρας που δεν μπορούσε να παράγει αγαθά και άλλα πολλά) τους είχαν οδηγήσει στη φτώχεια και την υπανάπτυξη, ενώ όλοι εκείνοι οι πρώην βάρβαροι που κατοικούσαν σε εύφορα εδάφη και δεν μετρούσαν πίσω τους μια τουρκική κατοχή, είχαν εν τω μεταξύ προοδεύσει....
Μια αίσθηση αδικίας μάς κατέτρυχε και παράλληλα ένα πολύ ισχυρό κόμπλεξ κατωτερότητας, όποτε βλέπαμε ξένους. Εννοώ Ευρωπαίους ή Αμερικανούς, από εκείνους τους λίγους που έρχονταν για τουρισμό στη χώρα μας. Άλλους ξένους δεν γνωρίζαμε, ήμασταν ακόμα τότε μια χώρα κλειστή. Ωστόσο πολλοί από μας μετανάστευαν σωρηδόν σε άλλους πλούσιους τόπους για να κάνουν την τύχη τους.
Για τις άλλες χώρες που ήταν φτωχότερες από μας, δεν είχαμε άποψη, κατά βάθος αδιαφορούσαμε. Ασφαλώς γνωρίζαμε ότι στην Ινδία π.χ επικρατούσε μεγάλη αθλιότητα, αλλά τέλος πάντων δεν ήταν Ινδία εδώ, εδώ ήμασταν Ευρώπη και είχαμε καταντήσει οι φτωχοί συγγενείς των λευκών Ευρωπαίων και ντρεπόμασταν πάρα πολύ γι αυτό. Ευτυχώς δηλαδή που είχαμε την ένδοξη ιστορία μας ως αντίβαρο και μπορεί οι ξένοι να ήταν πλούσιοι, όμως τι σπουδαίο είχαν αυτοί να επιδείξουν από το παρελθόν τους;
Για Αναγέννηση, Διαφωτισμό και τα λοιπά σπανίως μιλούσαμε, επειδή δεν γνωρίζαμε και πολλά πράγματα και εν πάση περιπτώσει ό,τι κατάφεραν οι ξένοι σε μας οφείλεται, αν λείπαμε εμείς, ο κόσμος θα ήταν ακόμα βάρβαρος.
Για κάτι άλλους λαούς που ζούσαν στο «σιδηρούν παραπέτασμα» (θυμάστε τον όρο;) είχαμε αντιφατικές πληροφορίες, μια μειοψηφία επέμενε ότι ζούσαν πολύ καλά, οι υπόλοιποι είχαν άλλη άποψη, συνεπικουρούμενοι και από το επίσημο κράτος , και μιλούσαν για καθεστώτα στυγνά και δικτατορικά, όπου οι άνθρωποι εξαφανίζονταν και δεν ξαναβρίσκονταν ποτέ. Αλλά στο κάτω-κάτω επρόκειτο για σλάβους, ένα παρακλάδι της λευκής φυλής που δεν ζηλεύαμε. Υπήρχε και στα βάθη της ψυχής μας μια ανησυχία μην εκσλαβιστούμε κι εμείς και απορροφηθεί το DNA μας από μια ξένη φυλή. Κάποτε παραλίγο να το πάθουμε κι από τότε προσέχουμε πολύ.
Οι Έλληνες κομμουνιστές ήταν άφαντοι. Ο εμφύλιος είχε λήξει κι αυτοί είχαν χάσει τα πρόσωπά τους. Η χώρα φαινόταν να υπάρχει χωρίς αυτούς.
Έτσι λοιπόν η Ελλάδα του 50 και του 60 όδευε προς το μέλλον της, στην πολιτική τα πράγματα ήταν ταραγμένα – και πότε δεν ήταν; - στην καθημερινή ζωή η μικροαστική τάξη πάλευε να σταθεί στα πόδια της με κάποια αξιοπρέπεια, από πίσω ακολουθούσαν πλήθη αγροτών και εργατών, άνθρωποι που με δυσκολία τα έβγαζαν πέρα, οι πλούσιοι ήταν λίγοι και δαχτυλοδειχτούμενοι.
«Σκέψου», μου είχε πει κάποτε μια γειτονοπούλα μιλώντας για κάποιους πλούσιους συγγενείς της, «αυτοί τα χόρτα δεν τα τρώνε για κανονικό φαγητό, τρώνε κρέας και τα χόρτα τα έχουν έτσι, για συμπλήρωμα».
Η Ελλάδα εκείνα τα χρόνια έτρωγε πολύ χόρτο. Και πολύ όσπριο. Το κρέας το δοκίμαζε τις Κυριακές και στους φούρνους εκείνη την ημέρα πηγαινοέρχονταν τα ταψιά των μικροαστών.
Σε ένα περιοδικό εκείνης της εποχής που έπεσε προ καιρού στα χέρια μου, διάβασα σε μια συνέχεια ενός λαϊκού μυθιστορήματος την ατάκα κάποιου που έλεγε στη γυναίκα του: «Πάλι φακές, βρε γυναίκα; Αχ και να ήμασταν πλούσιοι, να τρώγαμε κρέας κάθε μέρα!».
Πού να φανταζόταν ο συγγραφέας του λαϊκού αυτού μυθιστορήματος ότι μερικές δεκαετίες αργότερα τα περιοδικά θα συμβούλευαν τους Έλληνες να κόψουν το πολύ κρέας και να το γυρίσουν στα λαχανικά και τα όσπρια.
Στα περιοδικά και στις εφημερίδες εκείνης της εποχής βλέπει κανείς και πολλές γελοιογραφίες που αντικατοπτρίζουν την ελληνική κοινωνία.Μια κατηγορία από αυτές απηχεί την έκπληξη των Ελλήνων, όταν είδαν από κοντά τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου. Οι νεαροί εκείνοι αμερικανοί παριστάνονται σαν τηλεγραφόξυλα, ενώ οι Έλληνες τους κοιτάζουν από κάτω προς τα πάνω. Σήμερα βλέποντας αυτές τις γελοιογραφίες νιώθει κανείς πάλι έκπληξη.Οι αμερικανοί δεν είναι πια ψηλοί. Επειδή εν τω μεταξύ ψηλώσαμε κι εμείς.
Παράλληλα την ίδια εποχή ανθούσε στη χώρα μας ο κινηματογράφος, εγχώριος και ξένος, που ήταν η μόνη λαϊκή διασκέδαση , αν εξαιρέσουμε τα πανηγύρια. Ο κινηματογράφος γενικά ήταν ένα καλό και φτηνό ντόπινγκ που έδειχνε στους Έλληνες πώς ζουν οι πλούσιοι, όχι μόνο εδώ, αλλά και στο εξωτερικό, εκεί που ο κόσμος οδηγεί κάτι τεράστια αυτοκίνητα με υπερυψωμένα φτερά και τα σπίτια τους έχουν πισίνες ( μια λέξη που με δυσφορία βάλαμε στο λεξιλόγιό μας, γιατί παρέπεμπε σε μια άλλη, όχι πολύ εύηχη λέξη ελληνική).
Ο εγχώριος κινηματογράφος εστιαζόταν κυρίως στη ζωή των φτωχών και καλών ανθρώπων που μετά από ταλαιπωρίες και κακουχίες κατάφερναν κάποτε να δικαιωθούν. Εδώ οι πλούσιοι σπανίως είναι καλοί και αυτό απηχεί αμυδρά την αίσθηση των λαϊκών μαζών ότι όποιος έχει χρήματα είναι ανάλγητος και αμοραλιστής.
Την ίδια εποχή η Ελλάδα χαρτοπαίζει ανελέητα.
Η λαϊκή τάξη παίζει χαρτιά στα καφενεία, η μικροαστική και η αστική στα σπίτια. Η χαρτοπαιξία μαζί με τον κινηματογράφο είναι η μόνη εύκολη διασκέδαση σε μια εποχή που το ραδιόφωνο αρχίζει να μπαίνει δειλά στα σπίτια των Ελλήνων και η τηλεόραση είναι κάτι μαγικό που το έχουν αυτοί οι ξένοι, αλλά εδώ ακόμα παραμένει ασύλληπτη ιδέα.
Η γκαζιέρα είναι ακόμα το κύριο μέσον με το οποίο μαγειρεύουμε το φαγητό μας. Κάποια νοικοκυριά έχουν πετρογκάζ – μιλάμε για μεγάλη εξέλιξη. Αν έχουν και ηλεκτρικό σίδερο, τότε πια τα έχουν όλα.
Ψυγείο έχουμε βεβαίως οι περισσότεροι, κάθε πρωί ο παγοπώλης αφήνει μια κολώνα πάγου έξω από το σπίτι μας.
Οι δρόμοι είναι ήσυχοι. Περνούν κάρα πότε-πότε, ποδήλατα, λεωφορεία και πολύ σπανίως ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Οι νοικοκυρές - όλες νοικοκυρές είναι, αν καμιά εργάζεται εκτός σπιτιού αποτελεί εξαίρεση – ασχολούνται με το σπίτι και, όταν όλα έχουν ταχτοποιηθεί, συναντιούνται με τις γειτόνισσες, πίνουν καφέ, αναποδογυρίζουν έπειτα το φλιτζάνι και προβλέπουν το μέλλον.
Θα μπορούσε κανείς να γράψει ολόκληρο βιβλίο για την Ελλάδα εκείνων των δύο κρίσιμων δεκαετιών. Έδειχνε να είναι μια χώρα κατσιασμένη, όχι βέβαια άθλια όπως οι τριτοκοσμικές χώρες, αλλά πάντως υπανάπτυκτη, εχθρική πάντα προς τους γείτονες Τούρκους και καχύποπτη απέναντι στο ανατολικό μπλοκ.
Η τομή έγινε το 1974.
«Ανήκομεν εις την Δύσιν» , είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφοντας στη χώρα με τη μεταπολίτευση και λίγο αργότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου διευκρίνιζε: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Μέσα σ’ αυτό το δίπολο κινηθήκαμε, δηλαδή ξεκαθαρίσαμε στο μυαλό μας ότι πρώτον, η Ελλάδα είναι δυτική χώρα και να μην αμφιβάλλουμε ποτέ γι αυτό και δεύτερον, ότι παρά τα όσα ακούγονται, μπορούμε μόνοι μας να διαχειριστούμε τις τύχες μας.
Και ξαφνικά, με ένα τρόπο που δεν μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε επακριβώς, βρεθήκαμε ουραγοί στο χορό των πλούσιων κρατών και από τότε όλα άλλαξαν ως δια μαγείας. Για να καταλάβουμε πόσο πολύ άλλαξαν, αρκεί να σκεφτούμε ότι μέσα σε λίγα χρόνια από χώρα αποστολής μεταναστών γίναμε χώρα υποδοχής μεταναστών.
Οι δρόμοι μας γέμισαν ιδιωτικά αυτοκίνητα, τα σπίτια μας γέμισαν με ηλεκτρικές συσκευές, η τηλεόραση έγινε η βασίλισσα της οικογενειακής διασκέδασης. Τα σκουπίδια μας πολλαπλασιάστηκαν και μπορούσε να δει κανείς εκεί πεταμένα έπιπλα σε καλή κατάσταση, συσκευές τηλεόρασης, ρούχα, παπούτσια.
Οι ξένοι που έρχονταν για τουρισμό στη χώρα μας πολλαπλασιάστηκαν κι αυτοί. Τους είδαμε από κοντά όλοι, τους συνηθίσαμε, τους βαρεθήκαμε. Το κόμπλεξ κατωτερότητας μεταμορφώθηκε σε κόμπλεξ ανωτερότητας και αρχίσαμε να τους κοροϊδεύουμε και να τους κλέβουμε. Αφού ήταν κουτορνίθια...
Όσο για την ένδοξη ιστορία μας, όλα κι όλα, εδώ δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας – ασχέτως ότι για το ιστορικό μας παρελθόν οι γνώσεις μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Έχουμε εμείς την Ακρόπολη να μας θυμίζει τι σπουδαία ράτσα είμαστε.
Και φυσικά πάψαμε να είμαστε Βαλκάνιοι, γίναμε επιτέλους Ευρωπαίοι. Τρώμε σε ακριβά ρεστοράν και ταξιδεύουμε στο εξωτερικό τα τριήμερα των αργιών.
Λοιπόν, τι άλλο μας μένει πια για να θεωρηθούμε ίσοι με τους Ευρωπαίους, αυτούς τους πρώην βάρβαρους;
Τίποτα.
Εκτός ίσως από μια κοινωνική βαρβαρότητα, κατάλοιπο προφανώς της Τουρκοκρατίας, και από μια επικείμενη οικονομική κατάρρευση που κινδυνεύει να μας μετατρέψει πάλι σε Βαλκάνιους.    

Της Καιτης Βασιλακου  
 

Προς τον πατέρα.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το έλαβα από φίλο αναγνώστη και σας το παραθέτω...είναι για γέλια αλλά και για κλάματα...

 

Oι βλάκες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.



 


1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.
2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.
3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.
4. Το Μακεδονίας το κατήργησα.
5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.
6. Το Τουρισμού το κατήργησα.
7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.
8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.
9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.
10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.
11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.
12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.
13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.
14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.
15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν για το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα
16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.
17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.
18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.
19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι΄αυτό:
(Π)ατέρα
(Α)ναπαύσου
(Σ)υνεχίζω
(Ο)λοκληρωτική
(Κ)αταστροφή"



ΠΗΓΗ:   http://koukfamily.blogspot.com/

Επιστροφή στο μαρτύριο της σταγόνας...

Ημέρες Ιουλίου θυμίζουν οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα βενζινάδικα μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης να προχωρήσουν σε «παύση εργασίας» από το πρωί της Δευτέρας.

Πενηντατρείς ημέρες μετά την έναρξη της πρώτης απεργίας που διήρκεσε οχτώ ημέρες (23 Ιουλίου – 1 Αυγούστου) και ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολιτική επιστράτευση, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αποφάσισαν, από τη Θεσσαλονίκη όπου και συνεδρίασαν, να προχωρήσουν από τη Δευτέρα όχι σε απεργία αλλά σε «παύση εργασιών».

Οι πρώτες μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν την Κυριακή στα περίπου 600 πρατήρια υγρών καυσίμων που ήταν ανοιχτά στην Αττική, με τους οδηγούς να χρειάζονται αρκετή ώρα μέχρι να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους ενόψει της εβδομάδας που ξεκινά αλλά και υπό το φόβο νέων αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων. Ήδη σε αρκετά πρατήρια της Αττικής η απλή αμόλυβδη βενζίνη έχει εξαντληθεί.


Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας βενζινοπωλών εκτιμούν, πάντως, ότι δεν θα δημιουργηθούν άμεσα προβλήματα αφού τη λύση θα δώσουν τα βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης των εταιριών εμπορίας υγρών καυσίμων.


Αντίστοιχη αγωνία, με διαφορετικό, όμως, περιεχόμενο, ζει και ο εμπορικός κόσμος που εν μέσω κρίσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στους αριθμούς, θα βρεθεί εκ νέου μπροστά σε φορτηγά με σηκωμένα χειρόφρενα.


Πρόθεση των φορτηγατζήδων είναι τη Δευτέρα να παραδώσουν τα οχήματά τους στις κατά τόπους νομαρχίες, οι οποίες έχουν την αρμοδιότητα της υλοποίησης της επίταξης, που ισχύει από τις 29 Ιουλίου. Ίσως οι ιδιοκτήτες φορτηγών να ποντάρουν στο γεγονός ότι βρισκόμαστε στις αρχές της προεκλογικής περιόδου για την εκλογή περιφερειαρχών – θεσμού που θα αντικαταστήσει τους νομάρχες – και επομένως οι υπηρεσίες να υπολειτουργούν. Άλλωστε και το καλοκαίρι η απεργία έληξε, επειδή το αποφάσισαν οι απεργοί και όχι γιατί λειτούργησε το μέτρο της επίταξης.

Πρώτη τους κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργο Τζωρτζάτο, θα είναι να πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή, για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών παραμένουν αντίθετοι με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους και υποστηρίζουν ότι δεν τους ικανοποιεί ένα εφάπαξ ποσό αποζημίωσης για τις απώλειες που θα υποστούν στις επενδύσεις τους. Αντίθετα, ζητούν σταδ
ιακά να αποφορολογηθούν, που σημαίνει να μειωθούν οι συντελεστές για να αποσβέσουν τις ζημιές τους. 


http://www.zougla.gr 

Ούτε ένας υπουργός σήμερα στην Αριστοτέλους!!!

Ο φόβος φυλάει τα έρμα", λέει ο λαός. Και το δίκιο της παροιμίας φανερώνει το μέγεθος της σοφίας των απλών πολιτών.  

Η Θεσσαλονίκη περιμένει και τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χθες πήρε μία μικρή γεύση της... "λαοφιλίας" του, μέσα από ένα... παπούτσι.
Όμως, το μέγεθος της δημοτικότητάς τους και τις αντιδράσεις των πολιτών απέναντι στον φασίζοντα σοσιαλισμό, γεύτηκαν χθες και οι κύριοι Σκανδαλίδης και Σαχινίδης, οι οποίοι νόμισαν πως μπορούν να κυκλοφορούν και να προκαλούν με τα χαμογελάκια τους...
Σήμερα, στην κατεχόμενη από τους πραιτωριανούς του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ (βλ. Αστυνομία) υπάρχει μία κατήφεια. Η επιβολή της κρατικής τρομοκρατίας έγινε αισθητή και έχει προκαλέσει την αισθητική, την λογική, την ηθική και την υπερηφάνεια των Θεσσαλονικέων.
Όμως, σήμερα, κανένας υπουργός δεν βγήκε στην πόλη για καφέ...! Δεν τολμούν τα ποντίκια, βλέπετε, να κυκλοφορούν όπου υπάρχουν άνθρωποι. Έχουν τους δικούς τους χώρους. Έτσι, ασφαλείς στα πανάκριβα ξενοδοχεία τους, φυλασσόμενοι από χιλιάδες αστυνομικούς σαν μούμιες, παίρνουν μία πρώτη γεύση για το τι τους επιφυλάσσει το αύριο... Το αύριο που μπορεί να αργήσει μερικούς μήνες, αλλά όταν θα έρθει, δεν θα υπάρχει αστυνομία για να τους προφυλάξει από την οργή του λαού...
Τώρα, πια, οι κυβερνώντες ξέρουν. Γνωρίζουν τι κάνουν, σε ποιούς το κάνουν και πως αντιδρούν τα θύματα της μισάνθρωπης πολιτικής τους. Κι επειδή οι πολιτικοί μας αρχοντες ξέρουν, γι αυτό και κρύβονται. Το ενοχικό τους σύνδρομο θα τους ακολουθεί παντού και πάντα. Γνωρίζουν πλέον πως όσο και αν τα ΜΜΕ τους καλύπτουν, άλλο τόσο οι πολίτες θα οργίζονται. Γνωρίζουν πλέον πως δεν είναι ελεύθεροι, αλλά υποχείρια του λάθρου συστήματος που προωθούν. Γνωρίζουν πως δεν θα είναι εύκολο να γεύονται τον καφέ τους ξέγνοιαστοι, ανάμεσα σε πολίτες. Η ξεγνοισιά τους, από δω και πέρα, θα είναι μόνο ανάμεσα σε ασφαλίτες... Ωξύμορο! Οι επαναστάτες αντεξουσιαστές του ΠΑΣΟΚ, να κρύβονται τρομαγμένοι ανάμεσα στους ασφαλίτες...!
Και είναι άσχημο πράγμα η οργή του λαού... Πιό άσχημο από το να είσαι στην Θεσσαλονίκη και να μην μπορείς να πιείς τον καφέ σου χαλαρά...


Κωνσταντίνος
http://egersis2.blogspot.com/

Το "Τέρας της Κασπίας" : Ενα Ρωσικό απόρρητο όπλο.!!!

Στα τέλη του 1960
ένας δορυφόρος της CIA ανίχνευσε την παρουσία από ένα παράξενο αντικείμενο που είχε πολύ μεγάλη ταχύτητα, στην επιφάνεια της Κασπίας Θάλασσας. Σε χωριά, ορισμένοι αλιείς από το Καζακστάν είχαν δει ένα τρομακτικό πράγμα να πετά πάνω από τα νερά. 
 
 Η δορυφορική εικόνα έδειξε μια τεράστια σκιά σε διαστάσεις, η οποία κινούταν με μεγάλη άνεση σε οποιαδήποτε επιφάνεια, στις ακτές διέσχιζε τη θάλασσα με μια διαβολική ταχύτητα. Χωρίς καν να γνωρίζουν τι ήταν, οι Αμερικανοί άρχισαν να μιλούν για το 'τέρας της Κασπίας Θάλασσας. Χρόνια αργότερα, οι μυστικές υπηρεσίες ανακαλύπτουν ότι ήταν ένας γιγαντιαίο αερόστρωμα που είχε σχεδιαστεί από Σοβιετικούς επιστήμονες.
Ήταν το σκάφος “Εκρανοπλάνο”.
Τα οχήματα επίδρασης εδάφους (Ground effect vehicles, GEV) πετούν πάνω από οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Το εκρανοπλάνο έχει ανυψωτική δύναμη της τάξεως των 1.000 τόνων, που το εντάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων που έχουν ποτέ επιτευχθεί. Το KM, όπως ήταν γνωστό το Θαλάσσιο Τέρας της Κασπίας στο απόρρητο Σοβιετικό στρατιωτικό πρόγραμμα, είχε μήκος 100 μέτρων, ζύγιζε 540 τόνους με πλήρες φορτίο και μπορούσε να ταξιδέψει με ταχύτητες μεγαλύτερες των 400 χιλιομέτρων την ώρα (249 mph) ακόμα και στην επιφάνεια του νερού.
Επίσης, ήταν ικανό να ταξιδεύει στη στεριά, σε σχετικά επίπεδες επιφάνειες, και έκανε εκτόξευση πυραύλων κατά του στόχου.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου το «Τέρας» αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πολλά Σοβιετικά στρατιωτικά σχέδια που προορίζονταν να πετούν μερικά μέτρα πάνω από το νερό, εξοικονομώντας ενέργεια και παραμένοντας κάτω από την ύψος κάλυψης των εχθρικών ραντάρ. Το 1985 ο υπουργός Σεργκέι Σοκολόβ (Sergei Sokolov) σταμάτησε τη χρηματοδότηση του προγράμματος και την παραγωγή.









Πηγή http://pentapostagma.blogspot.com
http://hellasxg.blogspot.com/ 

20+ τρόποι για να μειώσουμε τις δαπάνες μας!!!!

Υπάρχουν τρόποι και συμπεριφορές που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας, και οι οποίοι θα μας εξασφαλίσουν τη δυνατότητα όχι μόνο να αποπληρώσουμε λ/σμούς δανείων αλλά και να αποκτήσουμε ένα καλό λ/σμό καταθέσεων;

Σας μιλάω εκ πείρας, μπορείς να κάνεις τα πάντα, να ξεκινήσεις από μεγάλα χρέη στις τράπεζες και να καταλήξεις με ένα πολύ καλό λ/σμό καταθέσεων και γιατί όχι με μία καλή επένδυση στο σπίτι των ονείρων σου.

Τρώτε λιγότερο έξω: Βάλτε στόχο να βγαίνετε για φαγητό μόνο μία φορά το μήνα. Καλείτε τους φίλους στο σπίτι σας: είναι πολύ πιο άνετα να συζητάτε στον καναπέ μετά από ένα καλό γεύμα, παρά να κουβεντιάζετε μέσα στη φασαρία, γύρω από ένα τραπέζι που πρέπει να αδειάσετε σε λίγο.

Θέμα χρόνου δεν τίθεται: στην επιχείρηση που εργάζομαι έχω κτίσει μία πολύ καλή καριέρα και έχω πολύ καλό βαθμό: Δουλεύω πολλές ώρες είναι αλήθεια, πολύ συχνά μέχρι αργά το βράδυ αλλά μερικές φορές και Σαββατοκύριακο. Το να μαγειρεύω όμως, όπως και το να κάνω κηπουρική είναι κάτι που με χαλαρώνει αφού με αποσπά εντελώς από τα καθημερινά προβλήματα. Η μαγειρική είναι η πιο εύκολη τέχνη, και με τόσες συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αξίζει και σεις να κάνετε τους πειραματισμούς σας και να καλέσετε τους φίλους σας να το απολαύσουν.

Γίνετε επιλεκτικοί στη διασκέδαση: Το να πηγαίνει κανείς κάθε βδομάδα στο σινεμά, σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να βλέπει κάθε βδομάδα σαβούρες. Γίνετε επιλεκτικοί, αναλώστε φαιά ουσία, χρόνο και χρήματα μόνο σε ταινίες που αξίζουν. Και θέλω να σκεφτείτε πόσο διασκεδάζετε στριμωγμένοι σε ένα μπαρ, όρθιοι με ένα ποτό στο χέρι, με τον καπνό να έχει χωθεί μέχρι τα εσώρουχά σας προσπαθώντας να ακούσετε τι λέει η παρέα σας. Δεν θέλω να σχολιάσω για τα νυχτερινά μαγαζιά τύπου μπουζούκια, γιατί για εμένα προϋποθέτουν ένα συγκεκριμένο είδος κουλτούρας που δυστυχώς δεν με αντιπροσωπεύει.

Ψωνίστε λιγότερα ρούχα: Ανοίξτε την ντουλάπα σας και δείτε τι πραγματικά έχετε. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα: με αυτά που έμειναν σκεφτείτε τι θα φορέσετε σε ένα πρόγραμμα 2 εβδομάδων τόσο στη δουλειά και τα απογεύματα ή σε κάποια πιθανή έξοδο. Ακόμα πιστεύετε ότι δεν σας φτάνουν αυτά που έχετε; Σκεφτείτε ακριβώς τι σας χρειάζεται και πηγαίνετε να αγοράσετε μόνο αυτό. To shopping therapy προσφέρει στιγμιαία μόνο ευτυχία. Ο φουσκωμένος λογαριασμός στη κάρτα θα σας κάνει πολύ, μα πάρα πολύ δυστυχισμένους.

Φροντίστε τα ρούχα και τα παπούτσια σας: Σας έχει τύχει ποτέ να μην έχετε τι να φορέσετε ένα βράδυ γιατί η ωραία σας μπλούζα είναι ακόμα στα άπλυτα με αποτέλεσμα να τρέχετε στο εμπορικό κέντρο για να βρείτε κάτι που θα φορέσετε; Μάθετε να πλένετε και να σιδερώνετε συχνά – δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής Μάθετε να ράβετε τις ξηλωμένες ραφές, να αντικαθιστάτε τα κουμπιά που λείπουν. Καθαρίζετε τα παπούτσια σας με ένα μαλακό πανί όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Αγοράστε από το super market ένα καλό κερί και κάθε μήνα κάντε τους ένα πέρασμα. Τα βρώμικα αθλητικά παπούτσια πλένονται πολύ ωραία μαζί με τα πατάκια στο πλυντήριο – στις χαμηλές θερμοκρασίες βέβαια.

Αγνοείστε τις φίρμες και τα πανάκριβα ρούχα: Το να κυκλοφορείς με μία πανάκριβη τσάντα Luis Vuiton δεν λέει πλέον τίποτα. Κυκλοφορούν τόσες φτηνές αλλά πολύ επιτυχημένες απομιμήσεις που θα πρέπει να παλέψετε πολύ για να πείσετε τους φίλους σας και η δική σας δεν είναι μία από αυτές και ότι την αγοράσατε 1.400 ευρώ! Έχω πραγματικά βαρεθεί να βλέπω να κυκλοφορούν παντού τέτοιες τσάντες. Από την άλλη υπάρχουν καταπληκτικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που μπορείτε να βρείτε στην αγορά χωρίς να είναι φίρμες. Απλά προσπαθήσετε να εξασκήσετε το καλό σας γούστο ή συμβουλευτείτε ένα φίλο ή φίλη που εμπιστεύεστε το δικό τους. Μην αγοράζετε παπούτσια με 150 ευρώ απλά για να τα φορέσετε στο γραφείο. Εκτός του ότι είναι γελοίο, με την καθημερινή χρήση θα τα φθείρετε και δεν αξίζει τον κόπο.

Μην αγοράζετε τον καφέ που θα πιείτε στο γραφείο ή στον δρόμο: Είναι αστείο να βλέπω ανθρώπους να έρχονται στο γραφείο κρατώντας ένα fredo ή ένα φραπέ στο χέρι, αγορασμένο από κάποια αλυσίδα που πουλάει τέτοια πράγματα. Το λιγότερο που θα τους στοίχισε είναι 2,5 ευρώ. Σε ένα μήνα δηλαδή ξοδεύουν για αυτόν τον καφέ το λιγότερο 65 ευρώ. Με πολύ λιγότερα χρήματα έχω αγοράσει ένα μηχάνημα που χτυπάει καταπληκτικά το γάλα και τον καφέ και ένα μεγάλο πλαστικό ποτήρι. Φτιάνω υπέροχο fredo κάθε πρωί και το παίρνω μαζί στο δρόμο για το γραφείο.

Φροντίστε να παίρνετε το φαγητό της δουλειάς από το σπίτι: Έχετε δει πόσες θερμίδες έχει μία τυρόπιτα του εμπορίου; Δεν μιλάω για πίτσες ή σουβλάκια, που αν κάποιος τα καταναλώνει καθημερινά θα πάρει 3 κιλά σε ένα μήνα! Βλέπω μερικούς συναδέλφους να παραγγέλνουν κάθε μέρα φαγητό απ’εξω. Αυτό τους κοστίζει το λιγότερο 5-6 ευρώ. Σε ένα μήνα δηλαδή ξοδεύουν το λιγότερο 100 ευρώ για να τρώνε στη δουλειά. Να σας πω τώρα τι άλλο παρατήρησα: έχω αρκετούς συναδέλφους με καταπληκτικά σώματα. Ανεξαιρέτως κάθε ένας από αυτούς φέρνει φαγητό από το σπίτι. Είτε αυτό είναι σάντουιτς είτε μία πίτα είτε σαλάτα είτε οτιδήποτε.

Μάθετε να τρώτε υγιεινά: Η υγιεινή διατροφή εκτός του ότι μας κρατάει αδύνατους και σε καλή φυσική κατάσταση, προστατεύει και τις οικονομίες μας. Καθιερώστε να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ μία φορά την εβδομάδα. Κάντε ένα πλάνο για το τι θα φάτε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, φτιάξτε τη λίστα σας και πηγαίνετε με αυτή να ψωνίστε. Δεν έχει νόημα να γεμίσετε το καλάθι σας με έτοιμα ντρέσιν για σαλάτες, σοκολάτες, κέικ, κονσέρβες κεφτεδάκια κλπ. Οι συνήθειες αυτές εκτός του ότι επιβαρύνουν πολύ τον προϋπολογισμό σας με μαθηματική ακρίβεια θα σας κάνουν υπέρβαρους.

Αγνοείστε τα brand names στο σούπερ μάρκετ. Έχτε αναρωτηθεί πόσες φορές αγοράσατε ένα προϊόν γιατί απλά σας είναι αναγνωρίσιμη η φίρμα του; Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στη χώρα μας μερικά discount super market (τύπου lidl) τα οποία προσφέρουν καταπληκτική ποιότητα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Από χαρτί τουαλέτας έως κονσέρβες ντομάτας ή ζυμαρικά. Πολλοί έχουν το επιχείρημα ότι μία συγκεκκριμένη μάρκα τους ικανοποιεί περισσότερο. Αν συμβαίνει και σε σας αυτό, απλά μία φορά δοκιμάστε μία καλή και φτηνή εναλλακτική λύση. Εάν δεν σας ικανοποιήσει στον ίδιο βαθμό μπορείτε να γυρίσετε στην παλιά σας συνήθεια.

Μάθετε στα παιδιά σας υγιεινές συνήθειες διατροφής. Αν και για το θέμα των παιδιών θα αφιερώσω ιδιαίτερη καταχώρηση, θα ήθελα να σημειώσω εδώ κάποια πράγματα που θεωρώ σημαντικά: Ετοιμάστε τους κάθε πρωί ένα σάντουιτς και ένα φρούτο για να το πάρουν μαζί στο σχολείο. Όλοι ξέρουμε πόσο ανθυγιεινά είναι αυτά που προσφέρουν τα κυλικεία των σχολειών. Μην υποχωρείτε στις απαιτήσεις του για πατατάκια, γλυκά ή σοκολάτες. Μην τα πηγαίνετε για φαγητό στα fastfoods. Αφού πήρατε την απόφαση να τα φέρετε στον κόσμο θα πρέπει να προσαρμόσετε τη ζωή σας και να τους αφιερώνετε χρόνο. Το fastfood δεν είναι διασκέδαση. Είναι μία κακή συνήθεια που τα δηλητηριάζει. Πηγαίνετε μία βόλτα μαζί τους, θα κάνει καλό και σε σας τους ίδιους ένας περίπατος πχ στον εθνικό κήπο ή στην παραλία του Φλοίσβου. Και επειδή τα παιδιά καταναλώνουν πολύ ενέργεια με τα παιχνίδια τους, πάρτε και κάτι μαζί σας για να το φάνε όταν πεινάσουν.

Επαναπροσδιορίστε τη σχέση σας με την συνδρομητική τηλεόραση: Πόσο χρόνο θέλετε να ξοδεύετε μπροστά στην τηλεόραση; Σας χρειάζεται πραγματικά να έχετε πρόσβαση σε 5.000 κανάλια; Είμαι σίγουρη ότι ενοικιάζοντας μία ταινία από το videoclub 2 ή 3 φορές τον μήνα θα σας έρθει πολύ πιο οικονομικά. Σημειώστε σε εβδομαδιαία βάση τα προγράμματα της τηλεόρασης που σας ενδιαφέρουν. Ξέρετε πόσες καλές ταινίες μπορεί να χάσατε μόνο και μόνο επειδή απλά δεν ξέρατε οτι θα παίζονταν στη τηλεόραση;
Μάθετε να συντηρείτε μόνοι το σπίτι σας: Το να βάφεις το σπίτι είναι πραγματικά πολύ εύκολο (εγώ η ίδια με το άντρα μου βάφουμε το δικό μας, και έχουμε γίνει εξπέρ σε αυτό). Επιδιορθώστε μόνοι σας τυχόν ζημιές. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες do it your self. Επωφεληθείτε!

Μην συνδέετε τα ψώνια με τη διασκέδαση: Το να πηγαίνετε στο mall κάθε λίγο, σίγουρα θα σας γεμίσει με άχρηστα πράγματα, ενώ από την άλλη θα έχετε ξοδέψει αν σημαντικό κομμάτι του οικογενειακού προυπολογισμού..

Περιορίστε ή διακόψτε το κάπνισμα: Και η ίδια είμαι καπνίστρια. Έχω καταφέρει όμως εδώ και αρκετά χρόνια να περιορίσω το κάπνισμα στο 1 πακέτο την εβδομάδα. Με βοήθησε βέβαια πολύ το γεγονός ότι στη δουλειά δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, και ότι δεν ανέχομαι τη μυρωδιά του τσιγάρου μέσα στο σπίτι. Εκτός ότι βοήθησα λίγο την υγεία μου, σταμάτησα και μία σημαντική διαρροή χρημάτων (εάν δεν είχα μειώσει το κάπνισμα σήμερα θα ξόδευα για τσιγάρα περίπου 100-110 ευρώ τον μήνα).

Περιορίστε τα χρέη σας στις κάρτες και στα δάνεια: Έχετε ποτέ υπολογίσει πόσο τόκο πληρώνετε κάθε χρόνο για να διατηρείτε ένα χρέος πχ 10.000 ευρώ; Με ένα μέσο επιτόκιο κάρτας γύρω στο 9%, η ετήσια επιβάρυνσή σας θα είναι περίπου 900 ευρώ. Δεν είναι και λίγα. Και εδώ θα ήθελα να σημειώσω κάτι: Να ελέγχετε πάντα τους λογαριασμούς σας των πιστωτικών καρτών. Από ίδια πείρα μπορώ να σας βεβαιώσω ότι μπορούν να γίνου τραγικά λάθη από τα συστήματα των τραπεζών ή ακόμα και να διπλοχρεωθείτε για μία αγορά που κάνατε και έχετε ήδη πληρώσει.

Οργανώστε σωστά τις διακοπές σας: Προσωπικά δεν πάω ποτέ για διακοπές τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Προτιμώ Ιούνιο ή Σεπτέμβριο και έχω πολλαπλά οφέλη: Φτηνότερα δωμάτια, λιγότερος κόσμος, καλλίτερος κόσμος, Δεν είναι υποχρεωτικό να πάτε σε κάποιο νησί και να επιβαρυνθείτε με τεράστια έξοδα μετακίνησης για την οικογένεια και το αυτοκίνητό σας. Είμαστε τυχεροί και ζούμε σε μία χώρα που περιβάλλεται από παντού από θάλασσα. Ξέρετε πόσοι υπέροχοι προορισμοί υπάρχουν στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Χαλκίδα, τη Χαλκιδική και πόσα μέρη μας είναι εντελώς άγνωστα; Μία περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να βρείτε ένα πανέμορφο μέρος να κάνετε τις διακοπές σας. Ακόμα και αν δεν έχετε παιδιά, ενοικιάστε δωμάτιο με κουζίνα. Συμφέρει πραγματικά να τρώτε το πρωινό που οι ίδιοι ετοιμάσατε, και ένα πρόχειρο γεύμα στο δωμάτιο. Αποκτήστε τη συνήθεια να παίρνετε τα σάντουιτς που οι ίδιοι ετοιμάσατε και ένα φρούτο στην παραλία. Αγοράστε μία μικρή ισοθερμική τσάντα και 2 παγοκυψέλες, βάλτε μέσα σάντουιτς, φρούτα και ένα μπουκάλι νερό και θα έχετε όλες τις απαραίτητες προμήθειες για την ώρα που θα πεινάσετε. Αποφύγετε τις οργανωμένες παραλίες και την ενοικίαση ξαπλώστρας και ομπρέλας. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που κάθε μπάνιο τους στοιχίζει σε ατομικό επίπεδο τουλάχιστον 50 ευρώ. Είναι αστείο!

Περιορίστε τους λογαριασμούς του κινητού σας: Εάν τους πληρώνετε από την τσέπη σας, επαναπροσδιορίσετε τη χρήση του. Δεν χρειάζεται να μιλάτε άπειρες ώρες από το κινητό απλά και μόνο για να πείτε τα εσώψυχα σας στη κολλητή ή τον κολλητό σας. Καλέστε τον στο σπίτι σας ή πηγαίνετε στο δικό τους. Βρείτε κάποιο οικονομικό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας που ταιριάζει στο προφίλ σας και γραφτείτε σε αυτό.

Μην τρέχετε να αγοράσετε ότι τελευταίο βγήκε από gadgets: Όταν έχετε ήδη ένα καλό κινητό που σας εξυπηρετεί, γιατί θα πρέπει να πάρετε εκείνο με την οθόνη 1000 bixels, σύνδεση στο internet, οθόνης αφής ή οτιδήποτε άλλο; Εκτός του ότι στοιχίζει πανάκριβα, θα το χαρείτε πολύ λίγο, και αμφιβάλλω ότι θα κάνετε χρήση όλων των δυνατοτήτων του. Από την άλλη μεριά, φανταστείτε που πηγαίνουν όλες αυτές οι μικροσυσκευές που αποσύρονται ή πετιόνται;

Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε απλά καταναλώνοντας: Σκεφτείτε ποιοι είναι αυτοί που γνωρίζετε και πραγματικά θαυμάζετε. Είναι αυτοί που οδηγούν ακριβό αυτοκίνητο, ντύνονται με πανάκριβα κοστούμια, έχουν τα πιο σύγχρονα κινητά ή είναι αυτοί που είναι πολύ καλοί και επιτυχημένοι στη δουλειά τους, με ευρύτερα πνευματικά ενδιαφέροντα, συμμετοχή στα κοινά, τεκμηριωμένη άποψη για την πολιτική, την τέχνη και τον κόσμο; Επαναπροσδιορίστε τις επιλογές σας και ξεφύγετε από τα τετριμμένα.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας με ταξί: Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ ακριβό μέσο μεταφοράς που δυστυχώς το χρησιμοποιούν περισσότερο αυτοί που δεν έχουν χρήματα. Τι εννοώ; Βλέπω ανθρώπους από τη δουλειά οι οποίοι πηγαινοέρχονται καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά στο γραφείο με ταξί. Μπορείτε να φανταστείτε τι τεράστιο κόστος συνεπάγεται αυτό. Έχουμε πλέον πολύ καλές συγκοινωνίες, και είναι κρίμα να πετάμε τόσα χρήματα από το παράθυρο. Ξέρω μία κοπέλα η οποία έμενε Πειραιά και ανέβαινε κάθε μέρα με ταξί στο γραφείο της στα βόρεια προάστια. Δεν είχε μεγάλη θέση στην εταιρεία και δεν κέρδιζε πολλά χρήματα. Προσπάθησα να τη συμβουλέψω να αγοράσει ένα μικρό αυτοκίνητο με χρηματοδότηση. Η δόση πλέον τα έξοδα βενζίνης, συντήρησης, ασφάλειας κλπ θα της έρχονταν σχεδόν στο ποσό που πλήρωνε κάθε μήνα στα ταξί. Θα ένιωθε πολύ πιο ανεξάρτητη και μετά από 2-3 χρόνια θα είχε ξεπληρώσει το αυτοκίνητο. Ακόμα κυκλοφορεί με ταξί!!

Για το τέλος άφησα το σημαντικότερο: Να καταγράφετε σε καθημερινή βάση τα έξοδά σας. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσετε που έχετε τις μεγαλύτερες απώλειες χρημάτων. Αφού ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας, φτιάξτε έναν οικογενειακό προγραμματισμό. Θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις σπατάλες και να βελτιώσετε τα οικονομικά σας.


Πηγή:http://personalfinancinglessons.blogspot.com
http://kontiloforos.blogspot.com

Δεν πτοείται το ...ζαβό.! Από Θεσσαλονίκη "πετάει" για Όσλο, Βρυξέλλες και America.!

Δεν δείχνουν να πτοούν τον ..."πρωθυπουργό" - ανδρείκελο του ΔΝΤ mr. Papandreou τα σχόλια για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.
Ο mr. Papandreou, από τη Θεσσαλονίκη, "πετάει" κατευθείαν για Όσλο, αφού το πρόγραμμα (αναψυχής) της ατζέντας του είναι ιδιαίτερα ..."πυκνό" για την προσεχή εβδομάδα.


 
Επιστρέφει, και την Πέμπτη αναχωρεί πάλι για τις Βρυξέλλες και εν συνεχεία για America, όπου και η ιδιαίτερη πατρίδα του.
Το επίσημο ταξίδι στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Στη διάρκεια της παραμονής του σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον ο "πρωθυπουργός" θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, όπως επίσης και με το γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.
Στις 21 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.Επίσης, θα παραστεί και θα μιλήσει (στην μητρική του γλώσσα) στη Σύνοδο Κορυφής για τους ..."Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας", (πολύ μακριά το πάει) καθώς και στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Το πρόγραμμά του "πρωθυπουργού" θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη, την Κυριακή, με συνάντηση που θα έχει με στελέχη ...αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.!!!
Στις 20 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου για τη Χιλιετία και θα λάβει μέρος σε συζήτηση ...στρογγυλής τραπέζης.
Την ίδια μέρα, θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ...Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη συμμετοχή του προέδρου του και σημαντικών στελεχών της Γουόλ Στριτ.
Το απόγευμα θα προεδρεύσει συνεδρίασης του προεδρείου της ...Σοσιαλιστικής Διεθνούς.!
Στις 21 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα και, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και με στελέχη του Κογκρέσου.
Την Τετάρτη, εκτός από συναντήσεις με ξένους ηγέτες, θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει σε αξιωματούχους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Το ίδιο βράδυ θα δώσει το "παρών" και στη δεξίωση που πραγματοποιεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μέσα στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Οργανισμού του.
Την Πέμπτη ο mr. Papandreou θα παρευρεθεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία θα μιλήσει και ο Αμερικανός ηγέτης.
Το βράδυ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, όπου θα παραστεί και ο δικός μας ..."ηγέτης".
Στη συνέχεια θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη.
Προς το τέλος του μήνα αναμένεται να επισκεφθεί την ...Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Pasok για την εκλογή του νέου γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη και του νέου Πολιτικού Συμβουλίου...


ΠΗΓΗ:   http://gianniotis.blogspot.com

Η ΔΕΘ πέθανε...

Πήγα στα εγκαίνια στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως κάνω κάθε χρόνο από το 1975 (40η ) μέχρι σήμερα.
 
Έπαθα πλάκα. Ανύπαρκτη η έκθεση και χωρίς καθόλου κόσμο. Περίπτερα ελάχιστα άσχετα με το περιεχόμενο Έκθεσης (πωλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που τα είχαν εκεί , ενοχλητικοί τύποι που μοίραζαν δωρεάν εφημερίδες και αυθάδεις κυρίες που με το έτσι θέλω θέλανε να σε γράψουν σε προγράμματα διαίτης και άλλα απίθανα).
Στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων δεν υπήρχε κανένας (τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν ατελείωτες ουρές) και εισιτήριο 6 ευρώ για ένα...
 ΤΙΠΟΤΑ.
Μπαίνοντας κτίριο ήταν το περίπτερο του ΟΤΕ (κάποιες καρέκλες όπου προβαλλόταν video για τον οργανισμό και παραμέσα τα περίπτερα του ΥΠΕΧΩΔΕ , της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ και του ΟΣΕ όπου “στελέχη” με μηνιαίες αποδοχές 5-10 χιλιάδες ευρώ τον μήνα χαχάνιζαν και έκαναν δημόσιες σχέσεις μεταξύ τους με περισσή αυταρέσκεια και έπαρση.
ΕΦΥΓΑ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΕΘ ΠΕΘΑΝΕ. Δεν χρειάζεται ούτε μεταφορά ούτε τίποτα άλλο , ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ. 


ΠΗΓΗ:   http://press-gr.blogspot.com 

ΤΑ 4 ΑΓΚΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ...

Αξιωματικός που φθάνει στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και κρίνεται επί τρεις φορές στάσιμος, «μετατίθεται» στην παράλληλη επετηρίδα, παραμένοντας στον βαθμό του, μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών υποχρεωτικής υπηρεσίας


  • Οργή για την παράλληλη επετηρίδα!
  • Το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει στρατιές αξιωματικών οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να εργαστούν
  • Στόχος: του υπουργείου είναι η εξάλειψη του φαινομένου των σαρανταπεντάρηδων συνταξιούχων αξιωματικών
  • Άνετα: Οι ανάγκες των ελληνικών Ε.Δ. είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες και είναι βέβαιο ότι οι «πλεονάζοντες» στάσιμοι αξιωματικοί θα φθάσουν στην ημέρα της συνταξιοδότησης τους έπειτα από μία ξεκούραστη, αλλά και ανιαρή δεκαετία
  • Κρίσεις: Το θέμα που έχει προβληματίσει τα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας είναι η πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για παρουσία των αξιωματικών στα συμβούλια που τους κρίνουν και, μάλιστα, μαζί με τον δικηγόρο τους. Το πόσο μπορούν να γίνουν κρίσεις αξιωματικών στις ελληνικές Ε.Δ. μ' αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά εξαιρετικά αμφίβολο
  • Μοναδική αποστολή: αναμονή 10 χρόνων για να έρθει η ημερομηνία συνταξιοδότησης


«ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ» κατά του νομοσχεδίου Βενιζέλου περί ιεραρχίας και προαγωγών. Στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου το μόνο που θα προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι ένα τεράστιο... ψυγείο, μέσα στο οποίο θα μπουν -πολλοί με τη θέληση τους- χιλιάδες αξιωματικοί, οι οποίοι θα περιμένουν απλώς τη συμπλήρωση 35 χρόνων υπηρεσίας για να βγουν στη σύνταξη. Η δημιουργία της «παράλληλης επετηρίδας» για όσους αξιωματικούς παραμένουν στάσιμοι αναμένεται να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις απ' όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε.

Το πρόβλημα

Το ζητούμενο για τους συντάκτες του νομοσχεδίου περί ιεραρχίας και προαγωγών ήταν να ικανοποιήσουν το «λαϊκό αίτημα», που εν μέρει οι ίδιοι δημιούργησαν, της εξάλειψης του φαινομένου των σαρανταπεντάρηδων συνταξιούχων αξιωματικών. Το πρόβλημα της πρόωρης συνταξιοδότησης των ένστολων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα παραίτησης με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας απασχόλησε για πολλούς μήνες την ηγεσία του Πενταγώνου. Με τις παραιτήσεις αξιωματικών να προσεγγίζουν πλέον τις 3.000 από την αρχή του χρόνου, έπρεπε να βρεθεί μία λύση που θα έδινε στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι τέτοιου είδους «προνόμια» κόβονται. Μόνο που η λύση της παράλληλης επετηρίδας δεν λύνει την ουσία του προβλήματος, η οποία δεν είναι άλλη από τα πολλά δισ. ευρώ που βγαίνουν από τον δημόσιο τομέα για να καλυφθούν οι δαπάνες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Απλώς, με τη δημιουργία της παράλληλης επετηρίδας, τα δις. αντί να πηγαίνουν σε συντάξεις, θα πηγαίνουν σε μισθούς αξιωματικών, οι οποίοι, με τη θέληση τους πλέον, θα μετατραπούν σε κανονικούς«δημόσιους υπαλλήλους».

«Αδιάφοροι»

Ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια στρατιά «αδιάφορων» ανώτερων αξιωματικών είναι κάτι παραπάνω από ορατός με την ενεργοποίηση της παράλληλης επετηρίδας. Όσοι υποστήριξαν και εισηγήθηκαν αυτή τη λύση στην πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου, πιθανόν να αγνοούσαν ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Σε κανένα άλλο στράτευμα δεν εφαρμόζεται αυτή η λογική κι όσοι επικαλούνται τον αμερικανικό στρατό είναι προφανές ότι κάνουν μία ατυχέστατη σύγκριση.

Οι ΗΠΑ, έχοντας στρατιωτικές δυνάμεις ανεπτυγμένες σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, μπορούν εύκολα να αξιοποιήσουν όσους αξιωματικούς θέλουν σε μάχιμες και, άρα, χρήσιμες για την καριέρα κάθε ένστολου θέσεις. Οι ανάγκες των ελληνικών Ε.Δ. είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες και είναι βέβαιο ότι οι «πλεονάζοντες» στάσιμοι αξιωματικοί θα φθάσουν στην ημέρα της συνταξιοδότησής τους έπειτα από μία ξεκούραστη, αλλά και ανιαρή δεκαετία. Όμως, μεγάλη αδικία από την παράλληλη επετηρίδα προκύπτει και για τους αξιωματικούς που θα παραμείνουν στην κανονική. Αυτοί, εκ των πραγμάτων και προκειμένου να εξελιχθούν, θα πρέπει να εργάζονται με τους σημερινούς εξοντωτικούς ρυθμούς-είτε υπηρετούν σε μονάδες, είτε σε επιτελεία- και θα αμείβονται το ίδιο με τους ομόβαθμους συναδέλφους τους, οι οποίοι, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και κυρίως χωρίς το άγχος των ευθυνών, θα μετρούν μέρες μέχρι τη συνταξιοδότηση τους.

Ενστάσεις

Οι στρατιωτικοί έχουν ενστάσεις και για τις επιπτώσεις που θα έχει η παράλληλη επετηρίδα σε θέματα πειθαρχίας και συνεργασίας εντός των μονάδων και των επιτελείων.

Στη χώρα του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», είναι πράγματι δύσκολο από τη μία ημέρα στην άλλη ένας συνταγματάρχης να δεχτεί διαταγές από νεότερο αξιωματικό, ο οποίος τον «προσπέρασε» στις κρίσεις. Αυτό, όμως, έχει να κάνει με τη γενικότερη ελληνική νοοτροπία, που καλό θα είναι να αλλάξει.

Το θέμα που έχει προβληματίσει τα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας είναι η πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για παρουσία των αξιωματικών στα συμβούλια που τους κρίνουν και, μάλιστα, μαζί με τον δικηγόρο τους. Το πόσο μπορούν να γίνουν κρίσεις αξιωματικών στις ελληνικές Ε.Δ. μ' αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά εξαιρετικά αμφίβολο.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει και αλλαγές στη δομή διοίκησης σύμφωνα με τις οποίες δίνονται υπερεξουσίες στον Α/ΓΕΕΘΑ, με στόχο τον καλύτερο επιχειρησιακό συντονισμό. Ουσιαστικά, στη θέση του ΓΕΕΘΑ δημιουργείται ένα Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είχε καταργηθεί μετά την πτώση της χούντας.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥΣ…ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ


Ο ΘΟΡΥΒΟΣ που προκλήθηκε με τις παραιτήσεις τριών υποναυάρχων του Π.Ν., δεν έχει ακόμη κοπάσει στο Πεντάγωνο. Ωστόσο, ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται και στον Στρατό Ξηράς. Ο έκτος κατά σειρά ταξίαρχος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας υπέβαλε την παραίτηση του, ύστερα από τον υποδιοικητή της Σχολής Ευελπίδων, τον διευθυντή Εκπαίδευσης ΓΕΣ, τον διευθυντή Επιχειρήσεων Νοτίου Ελλάδος και τον πρώην ακόλουθο Άμυνας στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα.

ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ «R»


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ, Ναύαρχος ε.α. -Α/ΣΤΟΛΟΥ

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει»

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ηγεσία τους θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχουν άλλες προτεραιότητες και ανησυχίες. Τρεις υποναύαρχοι παραιτήθηκαν σε διάστημα λίγων μηνών και ουδείς δείχνει να ασχολείται. Οι ελλείψεις ανταλλακτικών σε κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια συστήματα είναι πλέον δραματικές. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικά ευφυή, προτίμησε να προωθήσει ένα νομοσχέδιο χωρίς ουσία. Ασφαλώς και δεν πρέπει οι στρατιωτικοί να αποχωρούν σε ηλικία 45 ετών από την υπηρεσία τους. Αυτό, όμως, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μία απλή ρύθμιση. Να έχουν το δικαίωμα παραιτήσεως, αλλά να λαμβάνουν τη σύνταξη τους με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η παράλληλη επετηρίδα, έτσι όπως την έχουν σχεδιάσει, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Σ' ό,τι έχει να κάνει με τη νέα δομή δυνάμεων, λυπάμαι που θα το πω, αλλά, απ' όσο έχω μελετήσει το νομοσχέδιο, μου θυμίζει το ΑΕΔ του Οδυσσέα Αγγελή επί χούντας, περίοδο που, όπως γνωρίζετε, αξιωματικοί του Π.Ν. αντέδρασαν με κίνημα και βρέθηκαν στη φυλακή».


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ, Σρατηγός ε. α. – Α/ΓΕΣ

«Να γίνει ό,τι και στο εξωτερικό»

«Ασφαλώς και δεν είναι σε καμία περίπτωση λογικό αξιωματικοί να φεύγουν σε ηλικίες 45 και 50 ετών από το στράτευμα. Επίσης, όμως, δεν είναι λογικό να μην έχουν και το δικαίωμα παραίτησης. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Στη Γερμανία και στη Δανία, δύο χώρες που γνωρίζω τη λειτουργία των στρατευμάτων τους, οι αξιωματικοί μπορούν να παραιτούνται, αλλά αρχίζουν να λαμβάνουν σύνταξη μετά τα 55 ή τα 60 χρόνια τους. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, όμως, γνωρίζοντας τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα, είναι ότι οι δύο επετηρίδες -η κανονική και η παράλληλη- θα γίνουν τελικά κομματικές επετηρίδες. Η εκάστοτε κυβέρνηση θα ελέγχει την κανονική και η αντιπολίτευση την "παράλληλη". Αυτό θα είναι καταστροφικό».

(REALNEWS - ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ)
(Σ.Λ.)


ΠΗΓΗ:   http://staratalogia.blogspot.com 

Βρέθηκε μωρό στα σκουπίδια τουαλέτας αεροσκάφους!!!

Σοκαρίστηκαν οι αρχές των  Φιλιππίνων, όταν ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε νεογέννητο βρέφος στα… σκουπίδια τουαλέτας αεροπλάνου.

Οι άνθρωποι του συνεργείου καθαρισμού στο διεθνές αεροδρόμιο «NinoyAquino» έκαναν την δουλειά τους, όπως κάθε μέρα. Ένας εκ των καθαριστών όμως συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν σηκώνοντας την σακούλα σκουπιδιών του αεροσκάφους, διαπίστωσε ότι ήταν ιδιαίτερα βαριά.

Ανοίγοντας την τα έχασε, αφού είδε ένα νεογέννητο βρέφος να του χαμογελάει!

Το άτυχο – τυχερό αγγελούδι ανέλαβαν να εξετάσουν οι γιατροί του αεροδρομίου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας.

Το προσωπικό του αεροδρομίου ανέλαβε να το ντύσει και να το ταΐσει, ενώ το… βάφτισαν κιόλας! Το βρέφος πήρε το όνομα  «George Francis» από τον κωδικό πτήσης της αεροπορικής εταιρείας GulfAir (GF).

Πλέον καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό της «μητέρας», η οποία κατηγορείται για εγκατάλειψη τέκνου.

http://www.star.gr

"Βενζίνη... τέλος", για άλλη μια φορά ....

Η κήρυξη της αποχής διαρκείας των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων άγχωσε πάλι τους οδηγούς ΙΧ, οι οποίοι από το πρωί της Κυριακής (12/9) περιμένουν υπομονετικά στις ουρές, για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα, ξυπνώντας μνήμες του Αυγούστου. 

Δυστυχώς η αργία της Κυριακής δεν βοηθά και ιδιαίτερα την κατάσταση, καθώς τα περισσότερα πρατήρια βενζίνης είναι κλειστά και όσα λειτουργούν υποδέχονται ορδές αυτοκινήτων με αγχωμένους οδηγούς που αντί να απολαμβάνουν τον Κυριακάτικο καφέ, περιμένουν τη σειρά τους για προμηθευτούν αμόλυβδη.

Πλέον και επειδή έχουν πια την «εμπειρία» του Αυγούστου, οι πρατηριούχοι γεμίζουν μέχρι 20 ευρώ τα ντεπόζιτα, παρ’όλα αυτά, οι κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές είναι γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πρατήρια όπου η τιμή μέσα σε μία ημέρα σκαρφάλωσε στο 1,70 ευρώ το λίτρο, οπότε η φράση «γεμίζω βενζίνη το αμάξι» λέγεται κατ’ ευφημισμόν.

Πάντως οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, λόγω επίταξης δεν μπορούν να απεργήσουν, γι’ αυτό και απέχουν, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στις νομαρχίες, ενώ το πρωί της Δευτέρας ας είμαστε έτοιμοι για μια ταλαιπωρία στους δρόμους, αφού αναμένεται να κλείσουν. 


http://cosmo.gr

Επίθεση αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Διέψευσε ο πρωθυπουργός ότι το ΔΝΤ ζητεί την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση μισθών και ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα φορολογηθεί όπως το πετρέλαιο κίνησης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Δεν έχω ακούσει τίποτα για περικοπή μισθών» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν ισχύουν τα περί μείωσης των μισθών, ενώ σε ό,τι αφορά στην εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο όσο δεν υπάρχει μηχανισμός αναδιανομής.


Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πρόκειται να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, όπως απαίτησε το ΔΝΤ από άλλες χώρες, για παράδειγμα από τη Ρουμανία, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.


Αισιοδοξία για την οικονομία


Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους το έλλειμμα θα έχει μειωθεί κατά 40%. «Όσο πάμε καλά, δεν χρειάζεται να λάβουμε κανένα νέο μέτρο, εάν εφαρμόζονται τα ήδη υπάρχοντα» τόνισε.


Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν καταστροφική «για την οικονομία, την αξιοπιστία, το μέλλον μας. Κάναμε αυτό που κάναμε, για να μην μπούμε σε μία λογική χρεοκοπίας» είπε.


Όπως δήλωσε, το 2013 είναι το τέλος της διαδικασίας που προβλέπει το μνημόνιο και προσέθεσε ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι αλλαγές, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από τον περιορισμό του μνημονίου, ακόμη και πριν το 2013.



Λεφτά υπάρχουν


Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο «το θέμα είναι πού πάνε τα λεφτά αυτά. Το νέο φορολογικό σύστημα θα εφαρμοστεί άτεγκτα, καθώς διευρύνεται η φορολογική βάση και «έτσι η χώρα θα πάει μπροστά» τόνισε.


Απαντώντας στο ερώτημα εάν στις αποκρατικοποιήσεις θα συμπεριληφθεί και ο τραπεζικός τομέας, είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν «ισχυρό δημόσιο πυλώνα» και αυτό θα γίνει με συγχωνεύσεις, και αναφέρθηκε στην απόφαση της νορβηγικής κυβέρνησης να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα.


«Αξιολόγησαν θετικά την πορεία της χώρας μας» προσέθεσε. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, θα είναι αμισθί σύμβουλός του για οικονομικά θέματα.


Τα υπουργεία δεν είναι ακέφαλα


Απαντώντας σε ερώτηση για τις αρμοδιότητες των υπουργών, διαβεβαίωσε ότι «Δεν υπάρχει κενό. Τα υπουργεία δεν είναι ακέφαλα» και στράφηκε κατά των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας «μύθο που καλλιεργήθηκε συστηματικά» τα περί ασάφειας αρμοδιοτήτων.


Σε ερώτηση για το μεγάλο μέγεθος της κυβέρνησης που προέκυψε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, υποστήριξε ότι το προηγούμενο σχήμα είχε μία πολύ θετική πορεία, αλλά, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.


Το νέο σχήμα χρειάζεται, γιατί υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης του ελέγχου και της εποπτείας στις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση, είπε.


Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στον ρόλο του Θ. Πάγκαλου στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι οι αποφάσεις που έλαβε δεν σχετίζονται με πρόσωπα, αλλά με λειτουργίες που πρέπει να υπάρξουν, για να είναι αποδοτική η κυβέρνηση.


«Αξιοποιούνται πρόσωπα σε θέσεις που μπορούν να βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κ. Πάγκαλος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους» είπε.


Όσο για το γιατί δεν έθεσε το μνημόνιο σε δημοψήφισμα, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι δεν το έκρινε σκόπιμο, αφού το δημοψήφισμα θα έβαζε την Ελλάδα σε μία περιπέτεια για μια προφανή απάντηση.


Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει στο εάν μία ενδεχόμενη ήττα υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης θα αποτελεί μήνυμα για την κυβέρνηση και αναφέρθηκε στο σχέδιο «Καλλικράτης», λέγοντας πως «είναι ένα στοίχημα για τη χώρα και το κλειδί, για να αξιοποιήσουμε τη δημόσια διοίκηση για να αλλάξουμε τη χώρα».


«Κάναμε σοβαρή δουλειά κατά της ανεργίας, όμως το σύστημα πρόνοιας πάσχει «από κατακερματισμό και έλλειψη στόχευσης», είπε και επανέλαβε ότι «με μία σοβαρή διαχείριση βρίσκει κανείς τα χρήματα».


Με σύνθημα «ή αλλάζουμε την Ελλάδα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα», ο πρωθυπουργός έκανε ένα μακρύ απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επισημαίνοντας πως έγιναν σε αυτό το διάστημα όσα δεν έγιναν επί έτη, ωστόσο παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει σφάλματα: «Και λάθη έγιναν, αλλά δεν κάναμε το μεγάλο λάθος: Να παραμείνουμε αδρανείς συμπλήρωσε.


Εξωτερική πολιτική

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις και τόνισε ότι το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής.


Ο πρωθυπουργός έστειλε διπλό μήνυμα προς την Τουρκία - να συμβάλλει ουσιαστικά, ώστε να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό - αλλά και στην Αλβανία - σε ό,τι αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.


Με αφορμή και την πρόσφατη δολοφονία Έλληνα μειονοτικού, στη Χειμάρρα, τόνισε:


«Δεν θεωρώ ότι αυτά τα περιστατικά είναι απλώς συγκυριακά. Δυστυχώς, βλέπουμε παρόμοια φαινόμενα μιας έξαρσης εθνικισμού από ακραίες ομάδες, που, όμως, δυστυχώς φαίνεται πως έχουν και πολιτικές απολήξεις. Που έχουν στοχοποιήσει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, με το, βεβαίως, τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα, αλλά και άλλες πράξεις, οι οποίες δείχνουν μια εχθρική στάση».


Και πρόσθεσε: «Για εμάς είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα. Είναι, πρώτα απ' όλα σοβαρό ζήτημα για τις διμερείς μας σχέσεις, τις οποίες θέλουμε να στηρίζουμε θετικά. Είναι σοβαρό ζήτημα για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Διότι οι εθνικισμοί δεν βοηθούν στα Βαλκάνια, δεν βοηθούν στις γειτονικές χώρες. Και θα ήθελα να στείλω και το μήνυμα προς την αλβανική πλευρά, ότι οι εθνικισμοί έχουν πάντα, πάντα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, όχι μόνο μεταξύ των χωρών αλλά και ανάμεσα στους πολίτες».


«Με έχετε δει να φυγομαχώ; Άλλοι είναι οι φυγάδες» τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτεται να μετακινηθεί σε αξίωμα στην ΕΕ ή στον ΟΗΕ. «Ανέλαβα στα δύσκολα, δεν θα δειλιάσω. Εκεί έχω ταχτεί και θα μείνω» είπε.


Ερωτηθείς για το περιστατικό με το παπούτσι και αν πρόκειται για αυτό που ο ίδιος έχει πει παλαιότερα, ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες», ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «αυτά είναι νερό στο μύλο όσων επενδύουν στη χρεοκοπία της χώρας» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη και κατασκευασμένα περιστατικά. 


http://www.zougla.gr 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Δεν υπάρχουν νέα μέτρα"

Το δίλημμα «ή αλλάζουμε την Ελλάδα, ή την καταδικάζουμε» προέβαλε ο πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου στη σημερινή του συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και ταυτόχρονα επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσει η «μετρολογία», κυρίως από τα ΜΜΕ, καθώς έτσι δημιουργείται φόβος και πανικός.

 Ο Γ. Α. Παπανδρέου επεσήμανε, αναφερόμενος στους 11 μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση, ότι «αλλάξαμε πορεία και δεν βουλιάξαμε», ενώ σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει σημάνει λήξη του συναγερμού.Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι παραμένει το πρόβλημα με τα έσοδα, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι ανυπέρβλητο και ότι είμαστε στο στόχο μας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στο τέλος του έτους θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα στο 40%.Ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας: Η λογική αυτή θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και το μέλλον μας και γιαυτό κάναμε ό,τι κάναμε τους 11 μήνες για να το αποφύγουμε, είπε.Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι όσο πάμε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο.Όλοι, είπε, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης στην κοινωνία, αλλά για να πάει καλά η χώρα. Αν πλήρωναν όλοι τους φόρους τους και τις εισφορές τους - κάνουμε, είπε, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν, να πληρώσουν - τότε δεν θα υπήρχαν τα μέτρα που ελήφθησαν.Ο πρωθυπουργός ζήτησε να σταματήσει η μετρολογία, ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ, καθώς επιβαρύνει την κατάσταση και δημιουργεί φόβος και πανικό και ζήτησε να μην εμφανίζονται ως αποφάσεις οι όποιες συζητήσεις και οι όποιες προτάσεις. Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι όποιες ιδέες και ή όποια ανταλλαγή απόψεων, είπε.Ο Γ. Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι το έργο της αναμόρφωσης της χώρας έχει ξεκινήσει και έστειλε "μήνυμα αισιοδοξίας, συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης", τονίζοντας πως η πρόκληση που εχουμε μπροστά μας "είναι πατριωτική και όχι κομματική" και ότι "ή την κερδίζουμε όλοι μαζί ή βουλιάζουμε"."Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε", τόνισε. 

http://epirusgate.blogspot.com