'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοί που τα κατάφεραν

Παραδείγματα επιχειρηματικότητας ικανά να αποδείξουν ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στο παγκόσμιο στερέωμα και να επιβιώσει, εάν εκμεταλευθεί τις ιδέες, τη δημιουργικότητα και το γόνιμο πνεύμα, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε περιπτώσεις όπως ο Δημήτρης Γλέζος, που με έδρα την Πάτρα έφτιαξε την εταιρεία Indifex, δημιουργώντας μία on-line πλατφόρμα πάνω στην οποία συνεργάζονται χιλιάδες μεταφραστές από όλο τον κόσμο για να μεταγλωττίζουν προγράμματα υπολογιστών.
*Μια ομάδα νέων που ξεκίνησαν, με μόνο όπλο την όρεξή τους και το internet, μία μηνιαία συνάντηση που ονόμασαν OpenCoffee.Μέσα από αυτή την δράση προέκυψε και η δημιουργία ενός κεφαλαίου συμμετοχών σε νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι από το εξωτερικό.
*Την ομάδα των νέων φοιτητών, που δημιούργησε μια εφαρμογή-ένα παιχνίδι, το iSteam, που κατέβασαν 3 εκατομμύρια χρήστες του iPhone σε όλο τον κόσμο. 
*Την εταιρία βιο-πληροφορικής Biovista, που δημιούργησε  πάνω σε νέα τεχνολογικά προϊόντα μία από τις πλέον επιτυχημένες στο κόσμο ιατρικές εφαρμογές για κινητό τηλέφωνο.
*Την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και τοπικοί φορείς στην Κρήτη, που προβάλουν και προωθούν την Κρητική διατροφή και τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον κόσμο.
*Τον Συνεταιρισμός της Κριτσάς στην Κρήτη που έχει πάρει πρώτο παγκόσμιο βραβείο για το ελαιόλαδο που παράγει .
*Την επιχείρηση Κορρέ και την Apivita. 
*Την εταιρία Cocomat και τα νέα σχέδια της εταιρίας Βαράγκη.
*Επίσης αναφέριθηκε στους ελληνμικούς δρόμους του κρασιού τους Έλληνες διαφημιστές  καλλιτέχνες, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που διακρίθηκαν στη Biennale.
Και τέλος, στα τέσσερα Ελληνόπουλα για τα οποία ακόμη μιλάει όλο το φεστιβάλ της Βενετίας από τα αριστουργήματα που παρουσίασαν προχθές.

ΠΗΓΗ:    http://news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου