'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Συμπλοκή με τραυματίες μετά τη νίκη της Τουρκίας

Τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στην πόλη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, μετά τον αγώνα μπάσκετ Σερβίας – Τουρκίας.

Ένας εκ των τραυματιών φέρει διαμπερές τραύμα στο χέρι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, στο βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς δέχτηκε βλήμα πυροβόλου όπλου.
Οι πανηγυρισμοί νεαρών Αλβανών, που πέρασαν στο σερβικό τμήμα της πόλης, για τη νίκη της Τουρκίας στο Μουντομπάσκετ αποτέλεσε την αιτία για την έναρξη των επεισοδίων.
Σέρβοι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα σε καφετέριες κοντά στη γέφυρα που χωρίζει την πόλη, μόλις αντιλήφθηκαν τους πανηγυρισμούς, άρχισαν να τους πετροβολούν.
Εν συνεχεία, η αστυνομία της EULEX έκανε χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει τη γενίκευση των επεισοδίων.
Αφού υποχώρησαν στο νότο οι Αλβανοί, η EULEX έκλεισε τη γέφυρα και αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων "Μπέτα" από την Μιτρόβιτσα, ακούγονταν πυροβολισμοί στο νότιο τμήμα της πόλης.
Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την αστυνομία του Κοσόβου εάν υπάρχουν τραυματίες στην αλβανική πλευρά.
Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Νόβι Πάζαρ, στη νοτιοδυτική Σερβία, βγήκαν στους δρόμους, με τη λήξη του αγώνα για να πανηγυρίσουν τη νίκη της Τουρκίας, κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωνάζοντας "εδώ είναι Τουρκία".
Η πλειοψηφία του πληθυσμού στην πόλη Νόβι Πάζαρ και γενικότερα στην επαρχία του Σαντζακίου είναι βοσνιακής-μουσουλμανικής εθνότητας.

http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου