'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομικό κλοιό οι κινητοποιήσεις ...

Χωρίς εκτεταμένα επεισόδια και με πολύ έντονη την αστυνομική παρουσία ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό των κινητοποιήσεων και γενικά της ημέρας.
22:30: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Στέκι Μεταναστών, στη συμβολή Ερμού και Βενιζέλου.
21:50: Τριάντα πέντε προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων.
21:20: Μετά την ολοκλήρωση της πορείας περίπου 300 άτομα έχουν αποκλείσει το Banquet. Μικρή ομάδα ατόμων παραμένει στην Καμάρα.
Μια άλλη ομάδα, από οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιχείρησε νωρίτερα να προσεγγίσει το Βελλίδειο, αλλά αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν το δρόμο, στο ύψος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Κατά τ’ άλλα ήσυχη η κατάσταση στην πόλη. Εντονότατη πάντα η παρουσία της Αστυνομίας.
20:25: Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού.
20:15: Επεισόδια σημειώνονται έξω από το Βελλίδειο. Μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να περάσει στο συνεδριακό κέντρο. Η Αστυνομία τους απομάκρυνε με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και δακρυγόνα και τους οδήγησε στην οδό Αγγελάκη.






Η πορεία των συνδικάτων περιμένει στην οδό Τσιμισκή, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, ώστε να μπορέσει να βρεθεί έξω από το Βελλίδειο. Εδώ και λίγα λεπτά έφτασε ο Πρωθυπουργός στο συνεδριακό κέντρο και έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα.
20:10: Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, σε όγκο και παλμό, ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, οι διαδηλωτές του οποίου κινήθηκαν προς το Βελλίδειο, όπου εκπρόσωπός τους διάβασε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές του συγκεκριμένου μπλοκ αποχώρησαν και στη συνέχεια, μέσω της οδού Ν. Γερμανού, άρχισαν να κινούνται προς το Λευκό Πύργο.
20:05: Τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν τη Σύνοδο Κορυφής του 2003. Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων διαμαρτυρήθηκε στους επικεφαλης της ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα, εισπράττοντας την απάντηση ότι υπάρχει σαφής εισαγγελική και πολιτική εντολή για την περιφρούρηση των εγκαινίων της ΔΕΘ.
19:50: Μεγάλη ένταση και συνωστισμός έξω από το Βελλίδειο. Κλειστές όλες οι είσοδοι, τη στιγμή που πλησιάζουν οι πορείες. Περίπου 15.000 οι διαδηλωτές τόσο από τα συνδικάτα όσο και από την Καμάρα. Ανώνυμες καταγγελίες για κουκουλοφόρους εκπροσώπους της Ασφάλειας που παρεισφρύουν στην πορεία. Εντονότατη η παρουσία των ΜΑΤ σε όλο το μήκος και πλάτος των διαδηλώσεων. Πριν από λίγα λεπτά έφτασε και το βαν με τους υπουργούς στο Βελλίδειο.
19:30: Ενώ η κεφαλή της πορείας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ βρισκόταν στην Τσιμισκή στο ύψος της Αριστοτέλους κάποιος περαστικός επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, φωνάζοντας «Μην ξεπουλήσετε πάλι την εργατιά όπως στο Σύνταγμα, να μείνουμε εδώ όλο το βράδυ». Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προσήλθε στο Βελλίδειο. Πέραν τούτου χωρίς επεισόδια συνεχίζονται οι πορείες.
19:15: Ξεκίνησε εδώ και μερικά λεπτά η βροχή στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησαν και οι πορείες. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατευθύνονται δυτικά στην οδό Εγνατία. Ξεκίνησε και η πορεία από την Καμάρα. Περισσότεροι από 2.500 οι διαδηλωτές. Όλες οι πορείες θα καταλήξουν στις 20:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.
Στο Βελλίδειο έχουν αρχίσει να καταφτάνουν τα πρώτα κυβερνητικά στελέχη, η κ. Μπατζελή και ο κ. Χυτήρης. Ένταση στους δρόμους γύρω από το συνεδριακό κέντρο, αλλά και φωνές έξω από την είσοδο, καθώς πολλοί που έχουν πρόσκληση δεν μπορούν να μπουν μέσα.
19:00: Σε πλήρη εξέλιξη η προσυγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Περισσότεροι από 6.000 διαδηλώτες θα ξεκινήσουν από στιγμή σε στιγμή την πορεία τους, για να καταλήξουν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Αυτή τη στιγμή στο βήμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος. Στα αξιοσημείωτα, η ταυτόχρονη παρουσία Τσίπρα- Αλαβάνου στην προσυγκέντρωση, αλλά σε διαφορετικά σημεία. Διαχωρίστηκε το μπλοκ των εργαζομένων του ΟΣΕ.
18:50: Σε μαζικές προληπτικές προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου, λίγο πάνω από το Εργατικό Κέντρο. Σκληρή η στάση της ΕΛ.ΑΣ, που διαμήνυσε ξεκάθαρα στο tvxs πως «όποιος δεν έχει μαζί του ταυτότητα, δε συμμετέχει στην πορεία»!
18:45: Ο κόσμος προσέρχεται σταδιακά στα σημεία προσυγκέντρωσης
Από τον χρήστη του twitter, endiaferon

18:30: Το ‘πε και το ‘κανε. Η Αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Εγνατία, λίγα μέτρα δηλαδή μακριά από το Άγαλμα του Βενιζέλου, απ’ όπου σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει και η... βροχή.
Εν τω μεταξύ, στην άλλη άκρη του κέντρου, στην οδό Αγγελάκη, μέλη του αναρχικού χώρου και ξένοι ακτιβιστές κινούνται προς το Συντριβάνι, όπου θα συγκεντρωθούν, ακολουθούμενοι διακριτικά από μία διμοιρία των ΜΑΤ.
Ρεπορτάζ: Λεύτερης Αρβανίτης, Βαγγέλης Στολάκης, Αρίστος Αναγνώστου
Επιμέλεια: Μιχάλης Γουδής
Ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης

Το χρονικό της ημέρας

Παπούτσι κατά του πρωθυπουργού
πέταξε ένας 49χρονος άντρας στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου αποχωρούσε από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το παπούτσι δεν πέτυχε τελικά τον πρωθυπουργό, αλλά κάποιον άλλον που βρισκόταν στο χώρο.
Αυτοκινητοπορεία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από την Αθήνα με σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ - σηκώνουμε τις μπάρες». Οι Επιτροπές Αγώνων «Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια» άνοιξαν όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων και ανηφόρισαν προς τη συμπρωτεύουσα, όπου συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών και έπειτα από πορεία έφτασαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου παράδωσαν κατάλογο με τα αιτήματά τους στον Γιώργο Παπανδρέου. Λίγο αργότερα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα.
Άγνωστοι που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, ιδιοκτητών φορτηγών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», επιτέθηκαν κατά του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλου.
Το πρωί του Σαββάτου, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προχώρησαν στην κατάληψη του περιπτέρου του υπουργείου Οικονομικών στη ΔΕΘ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου