'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ελληνας ομογενής "χτυπά" τον καρκίνο!!!

Σ
το τιμόνι ενός εξαιρετικά φιλόδοξου ερευνητικού project για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που ήδη «τρέχει» στην Αυστραλία, βρίσκεται ομογενής διακεκριμένος ογκολόγος.

Ο καθηγητής Γιώργος Καννουράκης, επικεφαλής του Κέντρου Αντικαρκινικής Ερευνας του Μπάλαρατ, ξεκινά μια πρωτοποριακή σειρά ερευνών για τη θεραπεία του μεσοθηλιώματος και του καρκίνου των πνευμόνων. 

Η νέα έρευνα του Κέντρου Αντικαρκινικής Ερευνας Μπάλαρατ εστιάζει στην εξέταση, μέσω κλινικών δοκιμών, ενός νέου είδους χημειοθεραπείας, η οποία στοχεύει στην εξαφάνιση του καρκινικού όγκου χωρίς να επηρεάζει τα άλλα όργανα, όπως γίνεται συνήθως. 

Η πρωτοποριακή αυτή έρευνα ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από τρία χρόνια, ωστόσο σήμερα, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Καννουράκη, το κέντρο είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές. Στο στάδιο αυτό, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, η επιστημονική ομάδα θα δοκιμάσει μια σειρά φαρμάκων πάνω σε ασθενείς που υποφέρουν από μεσοθηλίωμα και καρκίνο του πνεύμονα. 

«Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε αυτές τις νέες μεθόδους για να δούμε αφενός από πρώτο χέρι αν μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς και αφετέρου, αν οι κλινικές δοκιμές είναι επιτυχημένες, να προσφέρουμε ελπίδα στους πάσχοντες από αυτές τις δύο μορφές» ανέφερε ο ομογενής επιστήμονας επισημαίνοντας ότι οι κλινικές δοκιμές θα βοηθήσουν την επιστημονική κοινότητα να βρει νέες μεθόδους θεραπείας του καρκίνου των πνευμόνων. 

Ο ελληνικής καταγωγής ογκολόγος έχει ξεχωρίσει για την επιστημονική του δράση στην Αυστραλία. Το καλοκαίρι του 2009 είχε τιμηθεί με το μετάλλιο «Φροντίδας και ευσπλαχνίας» στα Pride of Australia Awards για την προσφορά του στο ιατρικό λειτούργημα και τις προσπάθειες που κάνει για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων γύρω του. 

Ο Γιώργος Καννουράκης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, διαπρέπει στο Μπάλαρατ από το 1996, ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως ογκολόγος στο Royal Children's Hospital. 

http://dete.gr/

Πάμε καλά, ο κόσμος δεν άρχισε ακόμα να πεθαίνει στους δρόμους...

Υπέροχα νέα χθες. Ολοι οι… εταίροι μας έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι με την ελληνική κυβέρνηση και με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί.

Ξαφνικά λοιπόν, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ενωση και Moody’s εξαπολύουν “επίθεση” φιλίας προς την Ελλάδα, μιλούν για εντυπωσιακά αποτελέσματα της κυβέρνησης, επισημαίνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, πάμε καλά και να συνεχίσουμε έτσι. Μέχρι και αναβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας, προανήγγειλαν οι.....
αναλυτές του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.
 

Μεγάλη κομπίνα από γιατρούς της Λάρισας

Δύο γιατροί του ΕΣΥ παραπέμπονται με το ερώτημα της οριστικής παύσης!

Πρόκειται για δύο γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην έκδοση εικονικών εξιτηρίων και ιατρικών γνωματεύσεων αλλά και στην διακίνηση συνταγολογιών με εικονικές ημερομηνίες που είχαν σκοπό την συνταγογράφηση, σύμφωνα με πόρισμα ελεγκτών του ΟΓΑ.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2009 και αφορά ιδιωτική κλινική της Λάρισας που ήταν συμβεβλημένη με τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.


Όπως ανακοίνωσε σήμερα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας οι δυο γιατροί του ΓΝΛ παραπέμπονται στο Κεντρικό Συμβούλιο των Ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της οριστικής παύσης για παράβαση καθήκοντος.


Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών.


http://www.lamiareport.gr/ 

Προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία;

TO ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΕΙΑ...
Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε
έξι κατηγορίες:

1
.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2
.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3
.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.
Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.
Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.
Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων

Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,  των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν  ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή  τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας.


πηγή 

http://egersis2.blogspot.com/ 

Τουρκία: Εκτοξεύει κατασκοπευτικούς δορυφόρους το 2012..!!!

Τους πρώτους κατασκοπευτικούς της δορυφόρους θα εκτοξεύσει η Τουρκία το 2012, βάσει ενός αμυντικού σχεδιασμού το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, γράφει σήμερα το πρακτορείο Φόκους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ria Novosti.
 
Το τουρκικό κράτος αποφάσισε να απεμπλακεί από την αμερικανική εξάρτηση στο θέμα αυτό και χάρη σε ένα έργο το οποίο υλοποιεί και το οποίο είναι κόστους 250 εκατ. ευρώ, η Τουρκία θα αποκτήσει αυτονομία στις πηγές πληροφοριών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κύριος στόχος των κατασκοπευτικών δορυφόρων, εκτός των άλλων, θα είναι η παρακολούθηση των επιχειρήσεων κατά των αυτονομιστών Κούρδων ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), των οποίων οι καταυλισμοί βρίσκονται σε δυσπρόσιτα εδάφη που συνορεύουν με το Ιράκ.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Ρουκέτα στο αμάξι του αναπληρωτή πρεσβευτή της Βρετανίας στην Υεμένη ..!!

Ρουκέτα έπληξε θωρακισμένο αυτοκίνητο της βρετανικής διπλωματικής αποστολής, στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, στο οποίο επέβαινε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βρετανίας στην χώρα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης, δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά έχει τραυματιστεί ο πρεσβευτής και δύο σωματοφύλακές του. Έχει ξεκινήσει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη των δραστών που εικάζεται ότι΄είναι μέλη της Αλ Κάϊντα.  


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/

Δολοφονία στη Μύκονο..!!

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μυκόνου η είδηση της δολοφονίας ενός από τους παλαιότερους κατοίκους και επιχειρηματίες του «νησιού των ανέμων», του 67χρονου Δημήτρη, ή Μίμη για τους φίλους, Ζουγανέλη.

Ο 67χρονος ήταν ιδιοκτήτης του γραφείου γενικού τουρισμού «Πάραλος», το οποίο λειτουργούσε εδώ και 40 χρόνια στη Μύκονο και αποτελούσε το διαμεσολαβητή για να δέσουν στο νησί τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια.


Ήταν ο αδερφός του γνωστού επιχειρηματία, Μάκη Ζουγανέλη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Remezzo», ενός από τα διασημότερα bar-club που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν, ζούσε στον Ορνό, δεν είχε οικογένεια και το σημαντικότερο είναι ότι ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές με τον τρόπο ζωής του στο νησί των Κυκλάδων.



Το έγκλημα

Τον 67χρονο άνδρα βρήκε νεκρό, λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης, η γυναίκα που του καθάριζε το σπίτι μια φορά την εβδομάδα. Ο άτυχος Ζουγανέλης έφερε τραύμα στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, κατάλαβαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για ξεκάθαρη περίπτωση δολοφονίας. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν μετά την ιατροδικαστική έρευνα που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, οπότε θα βρεθούν στη Μύκονο ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Σήμανσης από την Αθήνα.
 

Τα σενάρια

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονία, το μεγαλύτερο ερώτημα αποτελεί το κίνητρό της, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ίχνος παραβίασης στους χώρους του σπιτιού του άτυχου Δημήτρη Ζουγανέλη. Σύμφωνα με μια εκδοχή, μετά και τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, η δολοφονία σημειώθηκε έξω από το σπίτι και στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες μετέφεραν το πτώμα μέσα στο οίκημα. Φως στην υπόθεση εκτιμάται ότι θα ρίξει μια γυναίκα, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος διατηρούσε κάποιου είδους σχέση το τελευταίο διάστημα. Όπως λένε με νόημα οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, υπάρχει ένα κρίσιμο στοιχείο, το οποίο δεν έχει ακόμα ερευνηθεί.


http://www.zougla.gr 

Ξηλώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών..!!

Τρία άτομα συνελήφθησαν και δύο ακόμη αναζητούνται από τις βουλγαρικές αρχές, με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης έξι εγκύων γυναικών και την πώληση των βρεφών τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.
 
«Πυρήνας» του κυκλώματος υπήρξε ανδρόγυνο από την περιοχή της πόλης Σλίβεν, στην ανατολική Βουλγαρία.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οικογένεια από τη μικρή πόλη Νόβα Ζαγορά της Βουλγαρίας εντόπιζε έγκυες νεαρές στην περιφέρεια του Σλίβεν και τις μετέφερε στην Ελλάδα για να γεννήσουν τα μωρά τους εκεί, με σκοπό να δοθούν στη συνέχεια τα βρέφη για υιοθεσία σε άτεκνες οικογένειες.


Το κύκλωμα αποσπούσε 5.000 ευρώ για κάθε παράνομη υιοθεσία, εκ των οποίων ποσό 250 ευρώ δινόταν στις νεαρές μητέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Στο πλαίσιο της επιχείρησης της βουλγαρικής υπηρεσίας συνελήφθη το ανδρόγυνο και μια συνεργός τους, ενώ αναζητούνται, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, δύο άλλα μέλη του κυκλώματος, που δρούσαν στην Ελλάδα. 


http://stoppressgr.blogspot.com/

50.000 ευρώ για το μικρότερο διαμέρισμα του κόσμου !!!

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι στη Ρώμη. Και θέλετε να έχει θέα, καλούς γείτονες, όλες τις απαραίτητες ανέσεις και να μην στοιχίζει και μία ολόκληρη περιουσία.

Δεν χρειάζετε να ανησυχείτε καθόλου. Σας έχουμε τη λύση: 50.000 ευρώ στοιχίζει ένα διαμέρισμα το οποίο πωλείται στο κέντρο της Ρώμης και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαντινάτσιο, πολύ κοντά στην κατοικία του ιταλού πρωθυπουργού, με την διαφορά ότι έχει εμβαδόν μόλις… πέντε τετραγωνικά! Ναι καλά διαβάζετε. 2.5 τετραγωνικά είναι ο κάτω όροφος και 2.5 ο πάνω!  Έχει ένα νιπτηρα, ντους και τουαλέτα, καθώς και ένα χωλ. Στο πάνω δωμάτιο ανεβαίνει κανείς με μια εσωτερική σκάλα, όπου μπορεί να τοποθετήσει ένα μικρό μονό κρεβάτι. Σε αυτό το πάνω υπνοδωμάτιο, το οποίο θα μπορούσε άνετα να αποκαλέσει κανείς και... πατάρι, υπάρχει και το μοναδικό παράθυρο της οικίας, στο οποίο για να φτάσει κανείς θα πρέπει να πατήσει πάνω στο κρεβάτι και να τεντώσει τα πόδια του. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι αυτό που αντικρύζει κανείς όταν ξυπνάει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Εν ολίγοις αυτό που βλέπει από το κρεβάτι! Τώρα, εάν ο ιδιοκτήτης του θέλει να δεχθεί και ένα-δυο φίλους, μπορεί πολύ άνετα, αρκεί να μην καθίσουν πουθενά και να είναι… όρθιοι! Μια χαρά, θα μας πείτε γίνεται να τα πουν οι άνθρωποι και όρθιοι. Πρέπει να καθίσουν; Εκτός εάν... ξαπλώσουν!  

Και εδώ που τα λέμε δηλαδή, τί να τα κάνει κανείς τα περισσότερα τετραγωνικά; Για να πληρώνει; Εάν πάντως αυτό το διαμέρισμα βρισκόταν στην Ελλάδα, μην σας πούμε ότι θα φορολογείτο κιόλας… θα το περνούσαν για μεζονέτα! Πάει ο κόσμος τρελάθηκε, στην κυριολεξία.  

http://www.star.gr

Πλημμύρισαν τα Γιάννινα!!!

Δεκάδες προβλήματα από τη χθεσινή καταιγίδα με δρόμους ποτάμια και φρεάτια σιντριβάνια

Βενετία θυμίζουν τα Γιάννινα, αφού η ένταση αλλά και η διάρκεια της βροχής μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και πολλά φρεάτια σε σιντριβάνια. 

Αρκετές ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ μια αίθουσα του βρεφονηπιακού σταθμού στα Λακώμματα γέμισε με νερά με τα παιδιά να μεταφέρονται σε διπλανή προκείμενου να μη βραχούν.

Δρόμοι ποτάμια, φρεάτια σιντριβάνια

 
Για μία ακόμη φορά μια φθινοπωρινή βροχή έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα του καθαρισμού των φρεατίων, αλλά και των παράνομων συνδέσεων.


Η ένταση της βροχής, αλλά και η μεγάλη της διάρκεια μετέτρεψαν τους δρόμους της πόλης σε ποτάμια, ταλαιπωρώντας τους οδηγούς αλλά πολύ περισσότερο τους πεζούς, οι οποίοι δεν ήξεραν από πού να προστατευτούν.Ευτυχώς αυτή τη φορά, η βροχή δεν απείλησε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, σπίτια και καταστήματα.Σύμφωνα με την πυροσβεστική μόλις 7 ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε χθες, ενώ σε τρεις χρειάστηκε να επέμβει αντλώντας νερά από υπόγεια σπιτιών.Μπορεί σπίτια να μην κινδύνεψαν, τα φρεάτια όμως σε πολλούς δρόμους της πόλης μετατράπηκαν ξανά σε σιντριβάνια, αφού όπως αποδείχτηκε ο καθαρισμός τους από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν έγινε ποτέ.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φρεάτιο στην οδό Αρχ. Μακαρίου, το οποίο έβγαζε όλη τη μέρα τα λήμματα στην επιφάνεια, λίγα μόλις μέτρα από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Καλούτσιανης που εγκαινίασε χθες ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας.

Πλημμύρισε βρεφονηπιακός σταθμός

 
Σε έναν άλλο βρεφονηπιακό σταθμό όμως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.Γύρω στις 11 το πρωί λοιπόν, οι εργαζόμενοι είδαν το νερό να μπαίνει με ορμή σε μία από τις αίθουσες.


Τρομαγμένοι ειδοποίησαν τους γονείς και μετέφεραν τα παιδιά σε άλλη αίθουσα αφού ο κίνδυνος να πλημμυρίσει εντελώς ήταν εμφανής.Τελικά όπως αποδείχτηκε αιτία αυτής της εισροής υδάτων μέσα στον βρεφονηπιακό σταθμό ήταν μια υδρορροή η οποία, λόγω της βροχής, βούλωσε από μεταφερόμενα υλικά με αποτέλεσμα τα νερά να μπουν μέσα στο κτίριο.

Βούλιαξαν οι πρωταθλητές

 
Ευθύνες γι' αυτή την εικόνα ρίχνει στο δήμο η Ενότητα Πολιτών η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η δημοτική αρχή ήταν απούσα αφήνοντας τους δημότες να παλεύουν με τα νερά αβοήθητοι.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Το πρωτοβρόχι ανέδειξε την πραγματική κατάσταση της πόλης των Ιωαννίνων. 


Η εικόνα πραγματικότητα του απερχόμενου δημάρχου, παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής που άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένες συνοικίες, παιδικούς σταθμούς και σπίτια.Η δημοτική αρχή κι αυτή την φορά ήταν απούσα. Ο δήμαρχος έκοβε κορδέλες.Η πόλη εγκαταλειμμένη. Και οι πολίτες μόνοι τους επιχειρούσαν να λύσουν τα προβλήματα από την φθινοπωρινή βροχή.Οι πρωταθλητές σήμερα βούλιαξαν».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
http://epirusgate.blogspot.com/

Ξέφραγκο αμπέλι τα σύνορά μας στον Έβρο...

Η τοποθέτηση ενός αγκαθωτού συρματοπλέγματος στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον Εβρο είναι μία από τις ελάχιστες και ίσως η πλέον εφαρμόσιμη πρόταση που «έπεσε» στο τραπέζι κατά τη διάρκεια σειράς συσκέψεων σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη για το κύμα λαθρομετανάστευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και χτες το μεσημέρι συνελήφθησαν στην περιοχή της Ορεστιάδας περίπου... 200 λαθρομετανάστες, ενώ χτες το πρωί έφυγαν από τον Εβρο έξι λεωφορεία με μετανάστες που αφέθηκαν ελεύθεροι από το Κέντρο Υποδοχής στο Φυλάκιο.

Η ηγεσία του υπουργείου για άλλη μία φορά διαπίστωσε το πρόβλημα χωρίς όμως να μπορεί να προσφέρει λύση, ενώ διέψευσε οποιαδήποτε ελπίδα για ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό. Ζητήθηκε μάλιστα από τους αξιωματικούς να «ανταλλάξουν» οι υπηρεσίες αστυνομικούς, ώστε αυτοί που τα τελευταία χρόνια εργάζονται σε τμήματα συνοριακής φύλαξης κατά μήκος των συνόρων, να μεταφερθούν σε τμήματα με λιγότερο φόρτο εργασίας.

Σύμφωνα με πηγές, η πρόταση για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος έγινε από ΕΛΑΣ και στρατό, προκειμένου να μειωθεί η είσοδος αλλοδαπών από την περιοχή μεταξύ Ν. Βύσσας - Καστανιών, ενώ από πληροφορίες προκύπτει ότι σε πρώτη φάση ακόμη και η Τουρκία αντιμετωπίζει θετικά το θέμα.

Το συρματόπλεγμα θα τοποθετηθεί σε μία περιοχή μήκους δώδεκα χιλιομέτρων και αξιωματικοί εικάζουν ότι πιθανότατα θα ανακόψει το κύμα λαθρομετανάστευσης, αλλά θα στρέψει τα κυκλώματα σε άλλα «δρομολόγια» μέσω του ποταμού Εβρου. «Πολλοί λαθρομετανάστες φτάνουν στο χερσαίο τμήμα, μας βλέπουν μπροστά τους να τους κόβουμε το δρόμο και αυτοί, αντί να φοβηθούν δίνουν ένα ''σάλτο'' και βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος. Πέφτουν πάνω μας και μας σπρώχνουν γνωρίζοντας ότι άμα μπουν στην Ελλάδα είναι αδύνατο να τους ξαναστείλουμε πίσω», αναφέρει αστυνομικός.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μόνο χτες έφυγαν από τον Εβρο έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ γεμάτα μετανάστες από το Κέντρο Υποδοχής στο Φυλάκιο, οι οποίοι καταγράφηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι έχοντας στα χέρια τους ένα έγγραφο που αναφέρει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε ένα μήνα. Τα πέντε από τα λεωφορεία κατευθύνονταν προς Αθήνα και το ένα προς Θεσσαλονίκη μεταφέροντας συνολικά 300 άτομα. Στο μεταξύ, από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και χτες το μεσημέρι είχαν συλληφθεί στην Ορεστιάδα περίπου 200 λαθρομετανάστες, ενώ από την αρχή του χρόνου οι συλλήψεις στην ίδια περιοχή ανέρχονται σε περίπου 26.000.

Τους παρατάνε στο ποτάμι

 
Παράλληλα, αξιωματικοί και συνοριοφύλακες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι το χειμώνα θα μετράνε νεκρούς στις όχθες του Εβρου, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πλέον οι Τούρκοι διακινητές στριμώχνουν τους λαθρομετανάστες σε πλαστικές βάρκες και τους αφήνουν να διασχίσουν μόνοι τους το ποτάμι. «Τους βάζουν σε πλαστικές βάρκες και τους αφήνουν να βγουν σε όποιο σημείο του ποταμού θέλουν. Οι διακινητές όμως μένουν στο τούρκικο έδαφος. Οσο ο καιρός ήταν καλός και το ποτάμι δεν είχε πολύ νερό ήταν σχετικά εύκολο να το διασχίσουν. Μόλις, όμως, ξεκινήσουν οι βροχές, το ποτάμι βαθαίνει, τα νερά γίνονται ορμητικά και καλύπτονται οι περισσότερες νησίδες. Φοβόμαστε ότι θα μετράμε πτώματα», εξηγεί συνοριοφύλακας που υπηρετεί στον Εβρο.

Εκανε... ρεκόρ

 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ομάδα συνοριοφυλάκων εντόπισε πρόσφατα Τούρκο διακινητή, ο οποίος μέσα σε επτά λεπτά και 38 δευτερόλεπτα κατόρθωσε να περάσει 60 λαθρομετανάστες μέσα σε έξι πλαστικές βάρκες από την τουρκική πλευρά στην ελληνική. «Ο άνθρωπος έσπασε ρεκόρ. Είχε έτοιμες, φουσκωμένες τις πλαστικές βάρκες, φόρτωσε από δέκα άτομα σε καθεμία και τους άφησε να περάσουν απέναντι, ενώ ο ίδιος έφυγε ανενόχλητος», επισημαίνει αστυνομικός. Ο ίδιος τονίζει ότι η κατάσταση δυσχεραίνεται και από την έλλειψη συνεργασίας με τις αρχές της γειτονικής χώρας. «Εχουμε περισυλλέξει πτώματα ακόμη και από την τουρκική πλευρά, γιατί δεν ενδιαφερόταν κανένας. Γνωρίζουμε ότι έγινε παράτυπα, αλλά δεν μπορείς να αφήσεις ένα νεκρό παρατημένο στις όχθες ενός ποταμού, άνθρωπος είναι και του αξίζει τουλάχιστον να ταφεί», αναφέρει συνοριοφύλακας.


http://www.agelioforos.gr

http://paspartoy.blogspot.com

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αποκαλύπτει : Ο Παπανδρέου τα ήξερε όλα για το έλλειμμα πριν γίνει πρωθυπουργός !!!!

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Ελευθέρου Τύπου που αποκαλύπτει ότι ο Πεερ Στάινμπρουκ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε βιβλίο του που εκδόθηκε αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο υποστηρίζει ότι τον Ιανουάριο του 2009, όταν είχε συναντηθεί με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Γιώργο Παπανδρέου, διαπίστωσε ότι ο μέλλων πρωθυπουργός είχε πλήρη γνώση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα !

Όπως γράφει ο Στάινμπρουκ ο Γιώργος Παπανδρέου του ζήτησε συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα, ενώ σε μια κρίση ειλικρίνειας φέρεται να του είπε “έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να εκλεγώ”.

Η δημοσίευση του βιβλίου του Στάιμπρουκ αφήνει σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού και του οικονομικού του επιτελείου ότι όταν έλεγε το περίφημο πλέον “υπάρχουν τα λεφτά” δεν γνώριζε που βαδίζει η χώρα.
 

Σχόλιο typhoon: Αν πιστέψουμε τον πρώην Γερμανό υπουργό, που δύσκολα θα είχαμε λόγους να μην το κάνουμε, συμπεραίνουμε τα εξής απλά:

1. Ο Παπανδρέου ήξερε τι θα παραλάβει.
2. Η Νέα Δημοκρατία ήξερε τι παρέδιδε.
3. Ο Παπανδρέου δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να παραλάβει, αλλά στο δρόμο κάτι ή κάποιος τον έπεισε να το πράξει!
 

Πρέβεζα: Σάλος για τον καθηγητή που θέλει να ...φωτογραφίσει τους μαθητές

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς των μαθητών δύο σχολείων στην Πρέβεζα, η πρόθεση ενός καθηγητή να φωτογραφίσει τους μαθητές του.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτησε από τους μαθητές να τον αφήσουν να τους φωτογραφίσει έναν-έναν.

Όταν εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν επιμόνως να μάθουν τον σκοπό της φωτογράφισης, εκείνος ισχυρίστηκε ότι θέλει τις φωτογραφίες για να τους γνωρίσει καλύτερα.

 http://www.thebest.gr/
Πηγή: epiruspost.gr

Πάτρα: Απειλούν με συμπλοκές οι καταστηματάρχες στο πρώτο πρόστιμο καπνίσματος !!!!

Με το βλέμμα στραμμένο στα συνεργεία ελέγχου και εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, δουλεύουν πλέον οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα. 

 Η απογευματινή τους συγκέντρωση εχει σκοπό να αναδείξει στρατηγικές ακύρωσης στην πράξη της εφαρμογής ενός νόμου, που όπως υποστηρίζουν θα τους φέρει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ζητούν επί της ουσίας το διαχωρισμό των καταστημάτων σε καπνιζόντων και μη, ενώ θέτουν και θέμα ίσης μεταχείρισης απέναντι στους ελέγχους του κέντρου της Πάτρας με τις γύρω περιοχές.

Ο Γιώργος Πανουτσόπουλος μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, μιλώντας στο thebest.gr θεωρεί πως θα είναι άδικο λόγω της έλλειψης προσωπικού των υπηρεσιών ελέγχου, τα μαγαζιά της Πάτρας και του κέντρου να ελέγχονται καθημερινά, ενώ περιοχών όπως το Ρίο και τα Βραχνέικα, να δέχονται ελάχιστους ελέγχους.

Ο κ. Πανουτσόπουλος είπε επίσης πως οι συνάδελφοι του είναι έτοιμοι ακόμα και για συμπλοκές με τους ελεγκτές, όταν αυτοί θα προσπαθήσουν να βεβαιώσουν πρόστιμα και μάλιστα θα βοηθούν σε αυτό και οι άλλοι καταστηματάρχες της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι έκρυθμη, οι επιχειρηματίες βλέπουν καθημερινά τον τζίρο τους να πέφτει, κυρίως αυτοί που διαθέτουν μεγάλους εσωτερικούς χώρους και λίγα τραπέζια έξω, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι τόνοι.

http://www.thebest.gr/

Δολοφονήθηκε ηλικιωμένος θύμα ληστών...

Κάποια στιγμή, θα έφταναν και  στο έγκλημα οι κακοποιοί που  λυμαίνονται την περιφέρεια της  Μεσσηνίας ληστεύοντας ανήμπορα  γεροντάκια μέσα στα σπίτια  τους!  
 
Ένα από τα θύματά τους  βρέθηκε άγρια δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του στο δήμο Ανδρούσας στη Βασιλάδα Μεσσηνίας!
 
Ο 88χρονος άνδρας που κατοικούσε μόνος, ήταν νεκρός εδώ και περίπου τρεις ημέρες, από τη στιγμή που οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν εισβάλει στο σπίτι του για να κλέψουν. 
 
Ο άτυχος ηλικιωμένος φαίνεται πως προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά οι δράστες τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον φίμωσαν με μονωτική ταινία, με αποτέλεσμα να υποστεί ασφυκτικό θάνατο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή!
        Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που ειδοποιήθηκαν από έναν συγγενή του ηλικιωμένου ο οποίος τον αναζητούσε όλο το Σαββατοκύριακο χωρίς εκείνος να δίνει σημεία ζωής, παραβίασαν την πόρτα με την βοήθεια κλειδαρά και τον βρήκαν νεκρό. Το σπίτι βρέθηκε αναστατωμένο, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκδοχή ότι ο άτυχος παππούς έπεσε θύμα ληστών. Την έρευνα για το άγριο έγκλημα διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.   
 
ΘΕΜΑ
http://laikoyra.blogspot.com/

Ανοίγει ο φάκελος για το φόνο της 6χρονης JonBenet Ramsay!!

Ξανανοίγει η υπόθεση της δολοφονίας της 6χρονης πριγκίπισσας JonBenet Ramsay, που έφυγε πριν από 14 χρόνια. Η αστυνομία ερευνά όλα τα στοιχεία για να λύσει την υπόθεση μυστήριο που συγκλόνισε το 1996 την Αμερική. 
 
 Η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν οριστεί ντετέκτιβ για την επανεξέταση των μαρτύρων.
Πρώτος στη λίστα είναι ο 23χρονος αδλεφός της μικρής, Burke Ramsay, ο οποίος ήταν μόλις εννέα, όταν η μικρή αδελφή του βρέθηκε στραγγαλισμένη και ξυλοκοπήθηκε στο υπόγειο του Κολοράντο στο σπίτι της οικογένειας.


Οι ερευνητές αναμένεται να επανεξετάσουν τα φυσικά στοιχεία της δικογραφίας και να προσπαθήσουν με σύγχρονες τεχνικές του DNA να ρίξουν νέο φως στο αίνιγμα δεκατεσσάρων ετών. 


Αναφέρεται ότι το κοριτσάκι είχε βρεθεί νεκρό στις 26 Δεκεμβρίου του 1996, οκτώ ώρες αφότου οι γονείς του είχαν ανακοινώσει την εξαφάνισή της. Ενώ, λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρή, είχε εμφανιστεί ένα σημείωμα στη σκάλα της κουζίνας που ζητούσε λύτρα από την οικογένεια.



Παρόλα αυτά, το νεκρό σώμα του παιδιού εντοπίστηκε κάτω από μια λευκή κουβέρτα, με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της, τα χέρια της δεμένα πάνω από το κεφάλι της και μια κολλητική ταινία στο στόμα.
 
Οι έρευνες που είχαν γίνει τότε ήταν εντατικές και είχαν υπάρξει υποψίες για όλα τα μέλη της οικογένειας. Παρόλα αυτά δεν είχε δοθεί φως στην υπόθεση, κάτι που επιδιώκει σήμερα η αστυνομία μέσα από τη νέα έρευνα που διεξάγει.
 
Πηγή : http://www.tlife.gr 

Αντί για φιλανθρωπικό ίδρυμα, σε παρέπεμπε σε… 090 !!!!!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
 
Ανάκληση προϊόντων λόγω ροζ γραμμής..!
 
Στην ανάκληση των προϊόντων της υποχρεώθηκε να προχωρήσει η αμερικανική εταιρεία PLB διότι στο κουτί της συσκευασίας των δημητριακών αντί να αναγράφεται ο αριθμός ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος για παιδιά, το νούμερο παρέπεμπε σε... ροζ γραμμή.
 
Την ανακάλυψη έκανε μια οικογένεια από το Σινσινάτι.
 
Ο αριθμός στην συσκευασία των "Ochocinc'O's" κανονικά θα έπρεπε να παραπέμπει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα "Feed The Children", αλλά αντ' αυτού, μια αισθησιακή φωνή απαντούσε στην άλλη πλευρά της γραμμής.
 
"Πρέπει να παραδεχθεί κανείς ότι είναι αστείο. Αλλά, όταν καλέσαμε τον αριθμό για δεύτερη φορά, κάθισα και σκέφτηκα, καλά με δουλεύετε; Κανείς δεν το έχει ακόμη ανακαλύψει;" δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο πατέρας της οικογένειας.
 
Σύμφωνα με τη διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μελίσα Χίθερ, το ίδρυμα έδωσε τον λανθασμένο αριθμό. Αλλά, διαβεβαίωσε τους καταναλωτές, από τους οποίους ζήτησε συγγνώμη για την όλη αναστάτωση, πως εφ' εξής θα επιβεβαιώνουν την ορθότητα κάθε τέτοιου είδους πληροφορίας.
 
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://thraki-devil.blogspot.com

"Σκότωσα την ανηψιά μου, γιατί έτσι γούσταρα"!!

Ο 38χρονος θείος

John Maden από την Βρετανία με τον εγκλεισμό του αρρωστημένου θύτη μπήκε σήμερα φυλακή έπειτα από το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε με θύμα την ίδια του την ανηψιά. 

Η δίκη που ολοκληρώθηκε χθες...
....
τον καταδίκασε σε ισόβια με τους δικαστές να αναφέρουν ότι είναι ο χειρότερος δολοφόνος που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα.

Ο δολοφόνος είχε καλέσει την 12χρονη ανηψιά του σπίτι του στο Manchester για να κάνει παρέα στην 10χρονη κόρη του. Στη συνέχεια την νάρκωσε, τη βασάνισε, τη βίασε, τη μαχαίρωσε στο στομάχι και την έπνιξε με τη χορδή μίας κιθάρας. Από τις έρευνες που έκανε η αστυνομία αποδείχθηκε ότι ήταν όλα προσχεδιασμένα. Λίγα λεπτά αργότερα, κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του λέγοντας: "Την σκότωσα γιατί έτσι γούσταρα".

Ο Maden είχε μανία με την πορνογραφία, σαδιστικού περιεχομένου αφού οι άνδρες της αστυνομίας κατά την έρευνα βρήκαν υλικό με πολύ σκληρό περιεχόμενο και ταινίες με παιδική πορνογραφία.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και ο διάλογος που είχε ο δολοφόνος με την αστυνομία, όπου έφτασε στο σημείο δύο λεπτά μετά το τηλεφώνημα και τον συνέλαβε.

Maden: Γεια σας, θα ήθελα να αναφέρω ένα φόνο
Αστυνομία: Ποιος είστε εσείς;
Maden: John Nigel Maden
Αστυνομία: Και τι συνέβη;
Maden: Δολοφόνησα την ανηψιά μου
Αστυνομία: Πότε έγινε αυτό;
Maden: Μόλις τώρα σταμάτησα να τη σκοτώνω
Αστυνομία: Γιατί το κάνατε αυτό
Maden: Γιατί έτσι γούσταρα


star.gr
http://www.troktikaras.com/

Διαστάσεις τοξικού Τσερνομπίλ...


Σε πραγματική απειλή ακόμη και για τη Μεσόγειο, εξελίσσεται η διαρροή τοξικών αποβλήτων από εργοστάσιο αλουμινίου στην Ουγγαρία. Θα χρειαστεί ένας χρόνος για την αντιμετώπιση της τοξικής μόλυνσης, που πέρασε ήδη στον Δούναβη.


Τουλάχιστον ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση της τοξικής μόλυνσης από βαρέα μέταλλα που προκλήθηκαν από τη διαρροή μεγάλων ποσοτήτων βιομηχανικών αποβλήτων από εργοστάσιο αλουμινίου Αjkai Τimfoldgyar Ζrt στην Ουγγαρία.

Αποτέλεσμα αυτής της οικολογικής καταστροφής ήταν να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι ανάμεσα τους και ένα μωρό τριών μηνών, και να τραυματιστούν περίπου 120.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή καθώς οι αρχές, έθεσαν σε κατάσταση έκτακτης τρεις επαρχίες στη χώρα μία ημέρα μετά τη διαρροή της κόκκινης τοξικής λάσπης. 

Αφορά τις επαρχίες Βέτσπρεμ, Γκιορ-Μοσόν-Σόπρον και Βας.
Ειδικά συνεργεία με προστατευτικές στολές και μάσκες προσπαθούν να ξεπλύνουν τους δρόμους ενώ ρίχνουν εκατοντάδες τόνους ασβέστη στη λάσπη για να ανακόψουν την πορεία της. Έως τώρα όμως μόλις 400 κατοικίες έχουν εκκενωθεί, ενώ η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου έχουν διακοπεί.

Σύμφωνα με έναν πρώτο πρόχειρο απολογισμό επτά χωριά σε έκταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων πνίγηκαν σε περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα τοξική κόκκινη λάσπη, όταν το φράγμα που συγκρατούσε το υγρό σε δύο δεξαμενές στο εργοστάσιο αλουμινίου του Αζκα έσπασε.

Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση 165 χιλιοµέτρων δυτικά της Βουδαπέστης. Η τοξική κόκκινη λάσπη κατέκλυσε ταχύτατα τα γύρω χωριά

το τοξικό νερό από τη διαρροή αναµείχθηκαν µε νερά από πληµµύρες και µόλυναν ήδη τον παραπόταµο του Δούναβη, ποταµό Μαρτσάλ µε αποτέλεσµα να κινδυνεύει µε µόλυνση και ο ίδιος ο Δούναβης αλλά και ένας άλλος µεγάλος ποταµός, ο Ράµπα.
Υπάρχουν φόβοι ότι το τοξικό νερό, θα φθάσει μέχρι τη Μεσόγειο.

Πηγη : news247.gr
TNSite

ΘΑ σας φτιάξω και ... παιδιά !!!

Περνάνε οι μέρες, πλησιάζουνε οι εκλογές κι ακόμη οι επικεφαλής τρέχουν για να βρούνε υποψήφιους.
 
Κάνουν βέβαια και τις περιοδείες τους, κυρίως στους περιφερειακούς δήμους, αλλά ταυτόχρονα έχουν ξαμοληθεί και για το κλείσιμο των τοπικών συμβουλίων... 


Άντε παιδιά, κοντεύει η 18 Οκτωβρίου που κλείνουν οι συνδυασμοί, άντε βρείτε κανά όνομα να ανακοινώσετε, να πάρουμε κι εμείς μια ιδέα για το κατά πού πάει το πράγμα...
 
Μαθαίνω όμως ότι όπου να' ναι, μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας, βαριά αρχές της επόμενης, θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις, κυρίως για τοπικά συμβούλια...

Έτσι κι αλλιώς, τα δημοτικά κοντεύουν ήδη να κλείσουν:

 
Με ποσοτική σειρά η Όλγα έχει ανακοινώσει επίσημα μέχρι τώρα40+1=41, ο Παπαλέξ 36, ο Παπαβάς 19+1+16-1=35 και ο Παπάζ 15+10=25. (arta)

 
Την ποιοτική σειρά θα την μάθουμε αργότερα ή και ποτέ...
Άντε παιδιά, τελειώνετε, για ν' αρχίσουνε τα "ΘΑ...", να καταλάβω κι εγώ ότι έχουμε εκλογές!!!

 
Και μη τυχόν και βρεθεί κανένας να μου πει ότι έχει μπουχτίσει από τα "ΘΑ" και δεν αντέχει άλλο, γιατί ξέρω ότι κι άλλες φορές τ' ακούσαμε τα "ΘΑ", κι άλλες φορές μας τάξανε και μετά μονίμως κοψοχέρηδες και εξαπατημένοι δηλώναμε, αλλά την επόμενη φορά, πάλι από ένα "ΘΑ" τσιμπάγαμε...

 
Για να δούμε, μάθαμε τι σημαίνει η φράση: "Μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται";

 
Ή μήπως το "Σφάξε μ' αγά μ', ν' αγιάσω" έχει τόσο πολύ ριζώσει στο κύτταρό μας, που μας έχει κάνει δεδομένους κι εύκολα θύματα στις ορέξεις των διαφόρων που μας βλέπουν σαν προβατάκια;

 
Πάντως, αν νομίζετε ότι αυτές οι χαρούμενες φιγούρες που χοροπηδάνε από χαρά στην φωτογραφία, είναι όσοι ψήφισαν με βάση τα "ΘΑ" και το τάξιμο έγινε και δόσιμο, τότε μάλλον είστε Ελβετοί τουρίστες και σας καλοσωρίζουμε στην πόλη μας!!!

Καλή διαμονή και να μας ξανάρθετε...


http://aletri.blogspot.com/ 

Βρυξέλλες: Τελικά χρωστάτε περισσότερα..!!!!

Παράθυρο αναθεώρησης προς το χείριστον ακόμη και του μνημονίου στήριξης της Ελλάδας από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αναθεώρηση δεν σημαίνει σίγουρα θετική έκβαση της δημοσιονομικής μάχης που δίνει ο ελληνικός λαός ούτε εκλαμβάνεται ως χαλάρωμα των δημοσιονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.
Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς, όπως διαρρέεται τεχνηέντως από το διευθυντήριο των Βρυξελλών, από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας της Eurostat θα προβλέπεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2009 θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω και θα είναι κοντά ή λίγο περισσότερο από το 15%, που ισούται με περίπου 1,5 μονάδες επιπλέον αύξηση από αυτό που προβλεπόταν από το μνημόνιο.
Επομένως, χωρίς να λέγεται ξεκάθαρα, αυτό θα σημάνει νέα μέτρα που απλώς δεν έχουν «ονοματεπώνυμο» ακόμη.
Όλα, βεβαίως, θα κριθούν για πολλοστή φορά εντός του Οκτωβρίου, όπως άλλωστε προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία για τα δημοσιονομικά στοιχεία των κρατών - μελών. 
Τα άσχημα νέα, όμως, έρχονται από την πλευρά του εκπροσώπου του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν, του Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα στις Βρυξέλλες ότι το ακριβές ύψος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και των δημοσίων χρεών των κρατών-μελών της Ε.Ε. για την τριετία 2006-2009 θα οριστικοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι, όπως είχε υπογραμμίσει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία κατά την προηγούμενη κοινοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων των κρατών - μελών της Ε.Ε. που έγινε τον Απρίλιο, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας είναι αναθεωρήσιμα, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την ακρίβεια των ελληνικών στοιχείων.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε παράλληλα ότι αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, της οποίας οι αρμοδιότητες έχουν αυξηθεί σημαντικά από τον Αύγουστο και μετά, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ότι σε απόλυτη συνεργασία με τις ελληνικές στατιστικές Αρχές επιχειρεί να καταλήξει σε συμφωνία ως προς τα ακριβή ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.
Ο  κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα θα επιλυθεί εντός του μήνα και ότι προς το σκοπό αυτό ενισχύεται το δυναμικό της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Αθήνα.
Ως προς το ύψος της ενδεχόμενης αναθεώρησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων για το 2009, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός, λέγοντας ότι τα στοιχεία κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρηθούν προς τα άνω, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια την αναθεώρηση.

Ερωτηθείς αν από την αναθεώρηση αυτή είναι δυνατόν να προκύψει και αναθεώρηση του μνημονίου που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ο κ. Αλταφάζ εξέφρασε επίσης την επιφύλαξή του, λέγοντας ότι θα πρέπει να αναμείνει κανείς τα οριστικά δημοσιονομικά στοιχεία.
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι Έλληνες πολίτες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς καμία απολύτως ελπίδα και πληρώνουν συνεχώς και αγόγγυστα τα λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων, θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι ένα ακόμη μακρύ λογαριασμό. Την ίδια ώρα, παραμένουν θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου και αλληλοκατηγοριών μεταξύ της νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης για το ποιος τελικά έχει κάνει το λιγότερο κακό στη χώρα.
 Διότι, εκ των πραγμάτων, καλό δεν έχει κάνει κανένας.

Όσο πατάει η γάτα.. πατούσαν και οι πρώτοι δεινόσαυροι!!!


Μέγεθος ίσο με αυτό μιας μικρής γάτας και βάρος ένα έως δύο κιλά είχαν οι πρόγονοι των βροντόσαυρων και των τυραννόσαυρων, όπως φαίνεται από τη μελέτη πρόσφατης ανακάλυψης απολιθωμένων πατημασιών πρωτο-δεινοσαύρων στην Πολωνία.

Τα απολιθώματα, που βρέθηκαν σε τρία σημεία στα πολωνικά Όρη του Τιμίου Σταυρού, περιλαμβάνουν πατημασιές ενός από τα σπανιότερα προγονικά είδη δεινοσαύρων, του Προροτοδάχτυλου, που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων "δεινοσαυρόμορφων". 

Οι μικρές πατημασιές -μήκους δύο έως τεσσάρων εκατοστών- υπολογίζεται ότι έγιναν πριν από 249 έως 251 εκατ. χρόνια, περίπου 5 έως 9 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από τα προηγούμενα παλαιότερα ίχνη του Προροτοδάχτυλου

Ως εκ τούτου, τα αποτυπώματα ενισχύουν μια νέα θεωρία, ότι οι πρώτοι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν λίγα μόλις εκατομμύρια χρόνια (ίσως μόνο δύο) μετά την μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση όλων των εποχών των ειδών του πλανήτη μας κατά την Πέρμια-Τριάσια περίοδο, όπου χάθηκε πάνω από το 90% των έμβιων όντων. 

Μέχρι σήμερα οι παλαιοντολόγοι πίστευαν ότι οι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν αρκετά μετά την Πέρμια καταστροφή, όταν πια ο πλανήτης είχε γίνει ξανά πιο φιλόξενος για τη ζωή. 

Όμως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι η εμφάνιση των δεινοσαύρων έγινε πολύ νωρίτερα και μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν η Πέρμια μαζική εξαφάνιση ειδών και των αντιπάλων τους, αυτή που άνοιξε το δρόμο για τους δεινόσαυρους. 

Στην αρχή της εξελικτικής ιστορίας τους οι δεινόσαυροι και οι στενοί συγγενείς τους ήσαν λίγα σε αριθμό, κυρίως μικρού μεγέθους τετράποδα πλάσματα, που ζούσαν στη σκιά των πολύ περισσότερων και μεγαλύτερων "ξαδέλφων", τους που έμοιαζαν με κροκόδειλους. 

Αυτοί οι πρώτοι δεινόσαυροι όμως πολλαπλασιάστηκαν και διαφοροποιήθηκαν σε εντυπωσιακό βαθμό, αποκτώντας σε μερικές περιπτώσεις τεράστιο μέγεθος, ώσπου τελικά εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν από 65 εκατ. χρόνια, μετά από μια νέα μαζική καταστροφή και εξαφάνιση ειδών, που πιθανότατα οφειλόταν σε πτώση αστεροειδούς. 

Η ανακάλυψη και μελέτη των απολιθωμάτων έγινε υπό τον παλαιοντολόγο Στέφεν Μπρουσάτε του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ν.Υόρκης, σε συνεργασία με παλαιοντολόγους από το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και παρουσιάστηκε στο περιοδικό βιολογίας, "Proceedings B", της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών.


http://cosmo.gr

Εξωγήινες μορφές ζωής σε...σκόνη!!

Μόρια ύλης, τα οποία είναι πιθανό να περιέχουν εξωγήινες μορφές ζωής, ανακαλύφθηκαν μέσα σε μια διαστημική κάψουλα, της ιαπωνικής ανιχνευτικής συσκευής Hayabusa, που συλλέγει σκόνη αστεροειδών, σύμφωνα με το ιαπωνικό διαστημικό πρακτορείο.

Μια ανάλυση, που διεξάχθηκε με ηλεκτρονικά μικροσκόπια, κατέδειξε ότι τα μόρια εμπεριέχουν χαρακτηριστικά τα οποία διαφέρουν από τα δείγματα κοσμικής σκόνης ή σκόνης αλουμινίου, που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα.
Οι επιστήμονες ελπίζουν, ότι τα δείγματα αστεροειδών μπορεί να συμβάλλουν στην έρευνα για τις απαρχές του ηλιακού συστήματος.

Το διαστημικό σκάφος Hayabusa, που στα ιαπωνικά σημαίνει, ''γεράκι'', έγινε το πρώτο όχημα που κατάφερε να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς και να συλλέξει σωματίδια ύλης, από τον διαστημικό ''βράχο''.
Αφού παρέμεινε για περίπου 30 λεπτά στον αστεροειδή, επέστρεψε στη Γη.

Πάρα τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, όπως μια διαρροή καυσίμων, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η αποστολή του Hayabusa, στέφθηκε με επιτυχία.

Μέλη του Ιαπωνικού Πρακτορείου για την Εξερεύνηση του Διαστήματος (JAXA), σε συνεργασία με ερευνητές της NASA, αναλύουν τα δείγματα που συνέλεξε το Hayabusa, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται σε μερικούς μήνες.

 http://cosmo.gr/

Στο εδώλιο ο Ριζάι για την.. .εναέρια απόδραση με Παλαιοκώστα

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη θεαματική απόδραση, με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009.

Συγκατηγορούμενοι του Ριζάι και του φυγόδικου Β.Παλαιοκώστα στην υπόθεση είναι η σύντροφος του πρώτου, Ασπασία Μετροπία, ζευγάρι Αλβανών και ένας επιχειρηματίας.
Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση αντιμετωπίζουν οι έξι κατηγορούμενοι αφορούν τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγής από κοινού (που αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροσκάφους, απόδραση κρατουμένου κ.ά.

http://www.news21.gr

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Ν. Κακαουνάκη

Στις 30/12 μάθαμε τη δυσάρεστη είδηση για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη. 

 Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του Ιασώ όπου είχε μεταφερθεί μετά από μία επέμβαση που έκανε στον Ευαγγελισμό. 

Συγκεκριμένα επρόκειτο για...
... απλή αφαίρεση πολύποδα στο έντερο.


Τα πράγματα δεν πήγαν καλά και υπήρχαν επιπλοκές. Η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη από την αρχή εξέφρασε πως πιστεύει πως ήρθε το μοιραίο λόγω ιατρικών λαθών και πως είχε σκοπό να κινηθεί νομικά.


Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε και τώρα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και να ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία ώστε να φανεί κατά πόσο ευθύνονται οι γιατροί και ποιοι είναι αυτοί που θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αν καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα.



http://www.tlife.gr

Ακριβό μου κινητό..!!

Τους ακριβότερους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, πληρώνουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα, καθώς ειδικός φόρος που αυξάνεται συνεχώς και υψηλός ΦΠΑ το καθιστούν είδος πολυτελείας, αντί για είδος πρώτης ανάγκης

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο κόστος φορολόγησης της κινητής τηλεφωνίας, ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (όχι της Ευρωζώνης, αλλά ολόκληρης της Ε.Ε.) καθώς σε κάθε λογαριασμό, ο καταναλωτής πληρώνει ποσό που αναλογεί στο 40%!

Αυτό προέκυψε από έρευνα που έκαναν από κοινού, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ICAP και στην οποία προέκυψε, ότι οι τσουχτεροί λογαριασμοί στην κινητή τηλεφωνία είναι άλλο ένα ελληνικό προνόμιο, καθώς έχει νομοθετηθεί ειδικός φόρος που ονομάζεται τέλος κινητής τηλεφωνίας και ισχύει μόνον στην ελληνική επικράτεια και πουθενά αλλού!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε έναν λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας με κόστος ομιλίας 60 ευρώ, το τελικό ποσό πληρωμής είναι 84,87 ευρώ, καθώς προστίθεται ο ειδικός φόρος που αναλογεί σε 9 ευρώ και ο ΦΠΑ (που αυξήθηκε από 19% στο 23% από πέρσι ).

Δεύτερο παράδειγμα: Για λογαριασμό με κόστος ομιλίας 120 ευρώ, ο επιπλέον φόρος και ΦΠΑ είναι 54,17 ευρώ που επιμερίζεται σε τέλος 21,6 ευρώ και ΦΠΑ 32,4 ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταναλωτικές οργανώσεις, το τέλος κινητής τηλεφωνίας δεν έχει κανένα λόγο εφαρμογής, παρα μόνον εισπρακτικό, ενώ αντιμετωπίζει το θέμα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών ως πολυτέλεια, παρά το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδόν υποκαταστήσει εντελώς τη σταθερή τηλεφωνία και αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης, ενώ η ίδια φορολόγηση δεν εφαρμόζεται στο αντίστοιχο τιμολόγιο του ΟΤΕ για σταθερό τηλέφωνο.

Επιπλέον,σύμφωνα με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας οι συνεχείς αυξήσεις του τέλους κινητής τηλεφωνίας, εκμηδενίζουν κάθε έκπτωση που κάνουν οι πάροχοι και φουσκώνει ολοένα και περισσότερο τον λογαριασμό, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές ανταγωνισμού.

http://news247.gr

Δικαίωση 60 χρόνια μετά..!!!!

Ο Άλφρεντ Κίνσεϊ υπήρξε ο άνθρωπος ο οποίος έφερε τη συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία μπροστά στον καθρέφτη. Καθηγητής και ερευνητής, προχώρησε στην κατάρτιση της περίφημης έκθεσης η οποία αποκάλυπτε πολλά για τις σεξουαλικές συνήθειες των συμπατριωτών του. Για το έργο του, μπήκε στο στόχαστρο της επιτροπής Μακάρθι και πέθανε ξεχασμένος

Έπρεπε να περάσουν 60 συναπτά έτη για να αποδειχθεί πως οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει πια πολλά ταμπού και είναι μία χώρα αρκετά πλέον απελευθερωμένη στον τομέα του σεξ.
Ενδεικτικό παράδειγμα ότι οι γυναίκες άνω των 50 φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό με έναν ευκαιριακό εραστή παρά με το σύντροφό τους.
Τα στοιχεία έρχονται από την έρευνα που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Κίνσεϊ στην Ιντιάνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Πολιτείας και σε δείγμα 5.865 ατόμων ηλικίας 14 - 94 ετών.
Η εικόνα που φανερώνεται καταρρίπτει εντελώς την εντύπωση που ίσως υπάρχει για τις ΗΠΑ για μία κοινωνία πουριτανική και άκρως συντηρητική.
- 85% των ανδρών έχουν κάνει στοματικό σεξ και 80% των γυναικών
- 40% και των δύο φύλων έχουν κάνει πρωκτικό σεξ, ηλικίας 25 έως 59 ετών οι άνδρες και 20 έως 49 ετών οι γυναίκες.
- 7% των ανδρών δηλώνουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι και 8% λεσβίες
- 13% των ανδρών πάνω από 40 παραδέχεται πως έχει κάνει στοματικό σεξ με άλλους άνδρες και 14% των γυναικών άνω των 30 με γυναίκες
Ίσως όλα αυτά τα στοιχεία να σοκάρουν κάποιους το επόμενο όμως είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό καθώς αποδεικνύει πως σε αυτή την αχανή χώρα οι καμπάνιες για την ασφαλή ερωτική ζωή δεν πάνε στο βρόντο κατά τη γνωστή ρήση.
Το 79% των νέων 14 - 17 ετών χρησιμοποιούν προφυλακτικό όταν μόνο ένα 25% των ενηλίκων κάνουν κάτι αντίστοιχο.
Οι Αμερικανοί κάνουν σεξ με 41 διαφορετικούς τρόπους οι οποίοι όμως επί της ουσίας είναι απλώς οι τέσσερις βασικοί τρόποι ικανοποίησης, αυνανισμός, στοματικό, κολπικό και πρωκτικό με τις πρωκτικές επαφές να έχουν διπλασιαστεί, παρά το ότι σε κάποιες πολιτείες είναι... παράνομες.

Ο οργασμός της γυναίκας

Δυστυχώς για τις γυναίκες, είναι γεγονός το οποίο αποδεικνύεται μέσα από την έρευνα, πως κουράζονται μέχρι να φτάσουν στην κορύφωση, ότι και αν ισχυρίζονται οι σύντροφοί τους.
Το 85% των ανδρών λένε πως φέρνουν σε οργασμο τη σύντροφό τους όμως το 64% των γυναικών λέει πως αυτό δεν ισχύει.

Ποιος ήταν ο Κίνσει

Καθηγητής εντομολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα ο ίδιος δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο "Η σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών", το 1948. Το βιβλίο είχε βασιστεί σε πολύμηνη έρευνα του Κίνσεϊ και των συνεργατών του, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Ροκφέλερ, έρευνα που περιλάμβανε συνεντεύξεις από 5.300 άνδρες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ. 

Κατέγραψε μεταξύ άλλων, ότι ένας στους δέκα Αμερικανούς είναι ομοφυλόφιλος, το 70% κάνει σεξ με πόρνες, το 35%-45% διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις και ένα 17% των κατοίκων αγροτικών περιοχών κάνει σεξ με ζώα.

Ήταν επίσης ένας προοδευτικός φιλελεύθερος, ο οποίος παρακινήθηκε από τη διαπίστωση ότι η πλειοψηφία του κόσμου στα σεξουαλικά ζητήματα είχει πλήρη άγνοια, με αποτέλεσμα τη στέρηση της ίδιας της απόλαυσης του έρωτα.

Παρά τα εμπόδια συνέχισε την έρευνα, αυτή τη φορά με συνεντεύξεις γυναικών και ολοκλήρωσε το δεύτερο βιβλίο του "Η σεξουαλική ζωή των γυναικών", το 1953, με τα ποσοστά ομοφυλοφυλίας και τις προγαμιαίες σχέσεις να φθάνουν στο 50% του γυναικείου πληθυσμού.
Ο Κίνσεϊ θα μπει στο στόχαστρο της επιτροπής Μακάρθι και θα πεθάνει στην αφάνεια τρία χρόνια μετά αλλά αυτή η έρευνα είναι μία δικαίωσή του.

http://news247.gr

ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ…

111 υπολογιστές με φρουτάκια έπιασε η αστυνομία!!!

Σε ίντερνετ καφέ που διατηρούσαν τρείς συνέταιροι στον Λευκώνα Σερρών και εκεί έδινε το ραντεβού της όλη η πελατεία της περιοχής βρήκε η αστυνομία μετά από έφοδο σε λειτουργία 111 ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι είχαν εγκατεστημένο το γνωστό παιχνίδι «φρουτάκια».

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, βρήκαν το λογισμικό τεσσάρων παιχνιδομηχανών με οθόνη αφής φορτωμένο σε δύο κεντρικούς server συνδεδεμένους με τα τερματικά στα οποία διενεργούνταν τυχερά παιγνίδια, έναντι χρηματικού στοιχήματος. Οι συνολικά 113 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενα τους κατασχέθηκαν, μαζί με 970 ευρώ.

Οι τρεις ιδιοκτήτες του ιντερνέτ-καφέ δεν συνελήφθησαν γιατί απουσίαζαν, αλλά στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν τέσσερις υπάλληλοι ηλικίας 47, 21, 27 και 26 χρόνων, που επέτρεπαν το παράνομο παιχνίδι σε περίπου 70 θαμώνες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.  



http://www.xronos.gr

ΆΡΧΙΣΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΗΜΕΝΑ» ΜΑΤΣ…ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ;;;

Άρχισε σήμερα στο Μπόχουμ η δίκη για «ύποπτους» ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τέσσερα άτομα ηλικίας από 32 έως 55 ετών να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. 

 Η δικογραφία αφορά 270 παιχνίδια, στο σκάνδαλο ενέχονται περίπου 250 άτομα και η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως έχουν στην κατοχή τους πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες, στις οποίες τα άτομα ανέφεραν τους προσυμφωνημένους αγώνες, καθώς και τα χρήματα που θα εισέπρατταν. 


Επίσης έχουν εντοπιστεί άλλα 15 άτομα που κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ, παίζοντας σε ασιατικές εταιρίες.

Τα 70 από τα παιχνίδια που έχουν εντοπίσει οι αρχές έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία, ενώ η Γερμανία και η Ελβετία συγκαταλέγονται επίσης μέσα στις 15 χώρες αναμετρήσεις των οποίων θεωρούνται προσυμφωνημένα. 


Οι περισσότεροι αγώνες αφορούν σε μικρές κατηγορίες, όμως υπάρχουν και ματς παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ που εξετάζονται, όπως και ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχει βρεθεί μεταξύ των κατηγορουμένων.

ΠΡΕΖΑ TV

http://prezatv.blogspot.com/

Θράκη: Μουσουλμάνοι προπηλάκισαν αποστολή της γαλλικής τηλεόρασης!!!

Αιτία το γεγονός ότι ΔΕΝ τους αποκάλεσαν στο ρεπορτάζ τους Τούρκους! Διαβάστε πως περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν μέλη του TF-3...

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι έφτασαν στη χώρα μας, για να γυρίσουν ένα ρεπορτάζ για την καθημερινότητα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Έκαναν όμως ένα ''λάθος''. Σύμφωνα με το akritasmedia, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι τους χαρακτήρισαν Πομάκους και όχι Τούρκους όπως ήθελαν και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τους κατηγορήσουν για κατασκοπεία.

''Τα όσα αντιμετωπίσαμε στις Θέρμες ήταν πραγματικά απίστευτα και μας θύμισαν καταστάσεις που έχουμε ζήσει σε αφρικανικές χώρες, άλλες εποχές, όπως η Τυνησία και το Τσαντ και μάλιστα σε περιόδους αναταραχής, όπως σε πολέμους ή σε δικτατορίες''. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τα όσα βίωσε, η κα Έφη Τσελίκα, που είναι η ελληνογαλλίδα ανταποκρίτρια τόσο της κρατικής τηλεόρασης, όσο και του κρατικού ραδιοφώνου της Γαλλίας.

Τελικά στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που απέτρεψαν τα χειρότερα. Αντί όμως να διώξουν τους εξαγριωμένους μουσουλμάνους, ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να σβήσουν το καταγεγραμμένο υλικό τους, ώστε να ικανοποιηθεί ο υποκινούμενος όχλος που τους περιστοίχιζε!

Το θέμα κατέγραψαν και Τούρκοι δημοσιογράφοι που έσπευσαν από τη γειτονική χώρα. Εκείνοι βέβαια έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης. Όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά οι μουσουλμάνοι σχημάτιζαν ουρά για να μιλήσουν στην τηλεόραση.



newsit 
http://eglimatikotita.blogspot.com

Τα αποκαλυπτήρια του ψεύδους

Αποκαλυπτήρια...  


Το βραβείο ήρθε από τους Γερμανούς για την ειλικρίνειά του... Ηταν πράγματι απολύτως ειλικρινής ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου όταν έλεγε στον πρώην Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ ότι "δεν ξέρει πλέον αν θέλει να κερδίσει τις εκλογές". 


Ηταν Ιανουάριος του 2009, όπως γράφει στο βιβλίο του ο σοσιαλιστής πολιτικός, όταν εξηγούσε στον αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποια θα είναι η τύχη της Ελλάδας.


Είναι φανερό, πλέον, ασχέτως επισημάνσεων, διαψεύσεων και καταγγελιών του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο Γ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν γνώριζαν. Γνώριζαν την κατάντια της ελληνικής οικονομίας για την οποία εγκαίρως είχε μιλήσει ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής λέγοντας προεκλογικά την αλήθεια. Και παρά ταύτα είπαν συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό. Και αυτός ευκολόπιστος τους πίστεψε και τους έδωσε τη νίκη στις εκλογές.
 
Ο σημερινός πρωθυπουργός εν γνώσει του παραπληροφορούσε τον ελληνικό λαό με το περίφημο πλέον "χρήματα υπάρχουν". Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Μα καλά, κατά την προεκλογική περίοδο είπε ένα ψεματάκι, αθώο... για να κερδίσει. Αφού ήξερε καλά το πρόβλημα γιατί καθυστέρησε να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε, με συνέπεια να φθάσουμε στο μνημόνιο;

 
Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα που τίθεται πλέον και θα πρέπει να απαντηθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο, μετά και την έκδοση του αποκαλυπτικού βιβλίου του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών.
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση του.

 
Μόνον έτσι θα ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια, την καταθλιπτική κατάσταση στην οποία τον έχουν υποχρεώσει να βρίσκεται. Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία προσποιούμενο πλήρη άγνοια της κατάστασης. Σήμερα δεν μπορεί πλέον να κρυφθεί. Και ο πλέον αδαής πολίτης είναι ενημερωμένος για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του. Τα νιώθει καθημερινά στο πετσί του.



http://gianniotis.blogspot.com 

Αρνείται να απολογηθεί ο Μαζιώτης

Ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», αρνήθηκε να μεταχθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την απαγγελία νέων καταγγελιών εις βάρος του.

Σε επιστολή του προς τους εφέτες ανακριτές αναφέρει:


«Αρνούμαι να αποδεχθώ την κλήση του εφέτη ανακριτή, ο οποίος με κάλεσε για συμπληρωματική απολογία κατηγορίας για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης στην οποία ανήκω με την ονομασία ''Επαναστατικός Αγώνας''. Δεν αποδέχομαι την κλήση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο για να απολογηθώ.

Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους».

Στους εφέτες ανακριτές προσήχθησαν οι Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν συμπληρωματικά στις 20 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια τακτική με τον Μαζιώτη αναμένεται να ακολουθήσουν η σύντροφός του, Παναγιώτα Ρούπα, και ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, στον οποίο αποδίδεται από τις διωκτικές Αρχές ηγετικός ρόλος στην οργάνωση, μαζί με τους Μαζιώτη και Ρούπα.


Στους εφέτες ανακριτές αναμένεται αύριο να προσαχθεί και ο Χριστόφορος Κορτέσης.


zougla.gr
http://www.madata.gr 

2 στους 10 μαθητές πέφτουν θύματα βίας...

Δύο στους δέκα Έλληνες μαθητές πέφτουν θύματα διαφόρων μορφών βίας στο σχολείο τους, ιδίως στις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου. Μπορεί να είναι βία σωματική, λεκτική ή συναισθηματική (ή συνδυασμός τους) και επαναλαμβανόμενη.

Επιπλέον, μπορεί να λαμβάνει ηλεκτρονική μορφή (Cyber Bullying, ηλεκτρονικός εκφοβισμός επί το ελληνικότερον) και να συμβαίνει μέσω κινητού τηλεφώνου (με SMS /MMS) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και sites κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, blogs, κλπ).


Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα...

δυσάρεστο φαινόμενο των καιρών που συσχετίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσωματική υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Τις επισημάνσεις αυτές έκαναν οι ειδικοί της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) με αφορμή τον εορτασμό, την ερχόμενη Τετάρτη, της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής καθηγητής παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Τσιάντης «τα παιδιά - θύματα της σχολικής βίας μπορούν να εμφανίσουν έντονο άγχος και συναισθήματα ανασφάλειας και φοβίες.


Επίσης, συχνά εκδηλώνουν άρνηση να συμμετάσχουν στη σχολική καθημερινότητα (σχολική άρνηση), μαθησιακές δυσκολίες και σχολική αποτυχία».


Βαριές είναι οι επιπτώσεις όμως και στη σωματική υγεία των μαθητών από τον εκφοβισμό που υφίστανται στη διάρκεια του σχολείου: καταγράφονται μεταξύ άλλων πονοκέφαλοι, πόνοι στην κοιλιά, διαταραχές ύπνου, ενούρηση (επιστροφή σε νηπιακές συμπεριφορές) και κατάθλιψη. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις δε εκδηλώνεται ακόμη και απόπειρα αυτοκτονίας.


Το «άγριο» πρόσωπο του συμμαθητή


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ειδικοί, οι μαθητές που ασκούν βία, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 5% του συνόλου των μαθητών. Σε ό,τι αφορά το φύλο, παρατηρείται συσχέτιση κάθε φύλου με συγκεκριμένη μορφή βίας: τα αγόρια τείνουν να εμπλέκονται περισσότερο σε περιστατικά σωματικής βίας, σε αντίθεση με τα κορίτσια τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται πιο συχνά σε περιστατικά λεκτικής βίας. Πάντως, η αναλογία αγοριών –κοριτσιών στην πρόκληση τέτοιων περιστατικών είναι 3 προς 1 –αναλογία από την οποία προκύπτει σαφέστατα η αριθμητική υπεροχή των άρρενων μαθητών. Τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού εκδηλώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο ενώ στο λύκειο μειώνονται. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη στάση των μαθητών που πέφτουν θύματα εκφοβισμού από τους συνομηλίκους τους στο σχολείο οι ειδικοί διαπιστώνουν «σφραγισμένα χείλη»: οι μισοί από τους μαθητές – θύματα της βίας δεν αναφέρουν πουθενά το γεγονός ενώ οι υπόλοιποι μισοί συνήθως το αναφέρουν σε φίλους τους. Πάντως, χείρα βοήθειας δεν αναζητούν εύκολα από τους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους.


Η λειτουργία των Συμβουλευτικών Τηλεφωνικών Γραμμών

Παρά την έκταση του προβλήματος η σχολική βία και το bullying παραμένουν υποτιμημένα στη χώρα μας, όπως εκτιμούν οι ειδικοί της ΕΨΥΠΕ.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της σχολικής βίας η ΕΨΥΠΕ υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος DAPHNE.


Ειδικότερα, για την άμεση ψυχική υποστήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο ή την οικογένεια λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων με το αριθμό 116111.


Λειτουργεί σε πανελλαδική εμβέλεια, καθημερινές, 9.30 π.μ-8.30 μ.μ και το Σάββατο 9.30 π.μ-2.00 μ.μ. με χρέωση μία αστική μονάδα. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.


Στην Γραμμή 116111, το παιδί ή ο έφηβος μπορεί να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας τον απασχολεί και να έχει ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική ή (αν κριθεί απαραίτητο) να παραπεμφθεί στην καταλληλότερη για εκείνον κοινοτική δημόσια υπηρεσία για βοήθεια από κοντά. Στις κλήσεις απαντούν παιδοψυχίατροι, κλινικοί ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας.


Αντίστοιχα, για γονείς εκπαιδευτικούς και ενηλίκους που χρειάζονται ενημέρωση ή υποστήριξη για θέματα τα οποία αφορούν παιδιά και έφηβους λειτουργεί η ξεχωριστή τηλεφωνική γραμμή-σύνδεσμος με το αριθμό 8018011177. 


http://rokakias.blogspot.com 

Μια δημοσίευση την έκανε διάσημη...!!

Ο λόγος για ένα κορίτσι από την κίνα που απεγνωσμένα έψαχνε να βρει έναν φίλο. Στις 8 Μαρτίου άφησε ένα σημείωμα σε έναν πίνακα ανακοινώσεων του πανεπιστημίου  που έλεγε:

“Το όνομά μου είναι Zhang Mengqian, είμαι φοιτήτρια και νομίζω ότι είμαι ελκυστική, αλλά περίεργος δεν μπορώ να βρω έναν φίλο. 


Ωστόσο πιστεύω στο πεπρωμένο. Εάν κι εσύ πιστεύεις, σε παρακαλώ να έρθεις έξω από την φοιτητική εστία και να με φωνάζεις με το όνομα μου μεταξύ 12:30 και 12:50 στις 11 Μαρτίου. Εγώ θα σε παρατηρήσω κρυφά μέσα από το κτήριο και εάν είσαι ο τύπος μου, θα έρθω κάτω για να σε συναντήσω.”

Δυστυχώς όμως για την Zhang Mengqian, το πανεπιστήμιο έχει αναλογία ανδρών και γυναικών φοιτητών 25:1, με αποτέλεσμα να την περιμένει μια παράξενη έκπληξη στις 11 Μαρτίου.

 


Πηγή...

http://www.roufianos.com/ 

Μεγάλη γκάφα από τον Κικίλια..!!

"Κατάφερε" να βρεθεί απέναντι στους μικροπωλητές!!! Οι πρόσφατες δηλώσεις του, δημιούργησαν πολύ αρνητικό κλίμα.

Η Γραμματεία Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος εξέδωσε το παρακάτω καυστικό δελτίο τύπου:



"Πληροφορούμε τον πρώην αναπληρωματικό παίκτη καλαθοσφαίρισης του τμήματος μπάσκετ της Α.Ε.Κ. και υποψήφιο με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Κικίλια Βασίλη….


ότι κανείς δεν μπορεί να πατάξει το χώρο των μικροπωλητών όπως ο ίδιος ανέφερε σε ομιλία στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε συγκέντρωση χτες στην τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας , Αγίου Βασιλείου και Φρεατίδος Πειραιά , συνοδευόμενος από τον μόνιμο Συνδικαλιστή και πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη Βασίλη.


Το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος, ως ενεργό δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό όργανο στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου, πληροφορεί άπαντες πως το επάγγελμά μας, έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ, από κανέναν όσο ψηλά και εάν βρίσκεται.

Και επειδή ο κ. Κικίλιας, δεν γνωρίζει από Νόμους, τον πληροφορούμε πως υπάρχει και ο άγραφος Νόμος της καταψήφισης, τον οποίον θα τον επισημοποιήσουν χιλιάδες μέλη μας, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου." 


http://fonaklas.blogspot.com