'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ενα βήμα πιο κοντά το τζαμί στον Βοτανικό..

Αποχαρακτηρίστηκαν 17 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού

Η επιχείρηση «μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα» μπαίνει, όπως φαίνεται, στο τελικό της στάδιο. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να κοπεί στη μέση το Ναυτικό Οχυρό του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό!
Εκεί βρίσκεται η...έκταση στην οποία θα ανεγερθεί οριστικά το τζαμί, που επί χρόνια στερούνται χιλιάδες μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αττικής.

Με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποχαρακτηρίστηκε και επίσημα πλέον μια μεγάλη μεσαία έκταση του Ναυτικού Οχυρού (περίπου 17 στρέμματα) και τώρα όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουν εντατικά οι εργασίες κατασκευής του τεμένους. Οπως φαίνεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα του αποχαρακτηρισμού, αυτό που ουσιαστικά παραχωρείται είναι μια μεγάλη μεσαία δίοδος, η οποία περικυκλώνει όσους εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, αφού

δεξιά και αριστερά παραμένουν οι προστατευμένες ζώνες του Πολεμικού Ναυτικού. Τα νέα όρια καθορίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι το τζαμί, χωρητικότητας 500 ατόμων, θα γίνει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και θα διοικείται από επταμελή επιτροπή. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται από πολλούς στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και ίσως αντανακλά την προσδοκία κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας στα θέματα της Χάλκης και της επαναλειτουργίας βυζαντινών εκκλησιών.

Για να φτάσουμε εδώ, χρειάστηκε προηγουμένως να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου, ο οποίος πριν από λίγους μήνες και παρά την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο της Αθήνας, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί άλλος τόπος για την ανέγερση του τζαμιού ώστε να μη χωριστεί στα δύο το στρατόπεδο του Ναυτικού. Ομως, τελικά, παρά τις «αντίθετες φωνές», προτιμήθηκε η αρχική λύση, καθώς ήταν δύσκολο να βρεθούν άλλοι χώροι για την ανέγερσή του, ενώ κάποιοι ίσως άρχισαν να βλέπουν τελικά με «καλό μάτι» αυτή την «στρατιωτική περικύκλωση» των μουσουλμάνων..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου