'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πλημμύρισαν τα Γιάννινα!!!

Δεκάδες προβλήματα από τη χθεσινή καταιγίδα με δρόμους ποτάμια και φρεάτια σιντριβάνια

Βενετία θυμίζουν τα Γιάννινα, αφού η ένταση αλλά και η διάρκεια της βροχής μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και πολλά φρεάτια σε σιντριβάνια. 

Αρκετές ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ μια αίθουσα του βρεφονηπιακού σταθμού στα Λακώμματα γέμισε με νερά με τα παιδιά να μεταφέρονται σε διπλανή προκείμενου να μη βραχούν.

Δρόμοι ποτάμια, φρεάτια σιντριβάνια

 
Για μία ακόμη φορά μια φθινοπωρινή βροχή έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα του καθαρισμού των φρεατίων, αλλά και των παράνομων συνδέσεων.


Η ένταση της βροχής, αλλά και η μεγάλη της διάρκεια μετέτρεψαν τους δρόμους της πόλης σε ποτάμια, ταλαιπωρώντας τους οδηγούς αλλά πολύ περισσότερο τους πεζούς, οι οποίοι δεν ήξεραν από πού να προστατευτούν.Ευτυχώς αυτή τη φορά, η βροχή δεν απείλησε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, σπίτια και καταστήματα.Σύμφωνα με την πυροσβεστική μόλις 7 ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε χθες, ενώ σε τρεις χρειάστηκε να επέμβει αντλώντας νερά από υπόγεια σπιτιών.Μπορεί σπίτια να μην κινδύνεψαν, τα φρεάτια όμως σε πολλούς δρόμους της πόλης μετατράπηκαν ξανά σε σιντριβάνια, αφού όπως αποδείχτηκε ο καθαρισμός τους από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν έγινε ποτέ.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φρεάτιο στην οδό Αρχ. Μακαρίου, το οποίο έβγαζε όλη τη μέρα τα λήμματα στην επιφάνεια, λίγα μόλις μέτρα από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Καλούτσιανης που εγκαινίασε χθες ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας.

Πλημμύρισε βρεφονηπιακός σταθμός

 
Σε έναν άλλο βρεφονηπιακό σταθμό όμως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.Γύρω στις 11 το πρωί λοιπόν, οι εργαζόμενοι είδαν το νερό να μπαίνει με ορμή σε μία από τις αίθουσες.


Τρομαγμένοι ειδοποίησαν τους γονείς και μετέφεραν τα παιδιά σε άλλη αίθουσα αφού ο κίνδυνος να πλημμυρίσει εντελώς ήταν εμφανής.Τελικά όπως αποδείχτηκε αιτία αυτής της εισροής υδάτων μέσα στον βρεφονηπιακό σταθμό ήταν μια υδρορροή η οποία, λόγω της βροχής, βούλωσε από μεταφερόμενα υλικά με αποτέλεσμα τα νερά να μπουν μέσα στο κτίριο.

Βούλιαξαν οι πρωταθλητές

 
Ευθύνες γι' αυτή την εικόνα ρίχνει στο δήμο η Ενότητα Πολιτών η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η δημοτική αρχή ήταν απούσα αφήνοντας τους δημότες να παλεύουν με τα νερά αβοήθητοι.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Το πρωτοβρόχι ανέδειξε την πραγματική κατάσταση της πόλης των Ιωαννίνων. 


Η εικόνα πραγματικότητα του απερχόμενου δημάρχου, παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής που άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένες συνοικίες, παιδικούς σταθμούς και σπίτια.Η δημοτική αρχή κι αυτή την φορά ήταν απούσα. Ο δήμαρχος έκοβε κορδέλες.Η πόλη εγκαταλειμμένη. Και οι πολίτες μόνοι τους επιχειρούσαν να λύσουν τα προβλήματα από την φθινοπωρινή βροχή.Οι πρωταθλητές σήμερα βούλιαξαν».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου