'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Άρχισαν να έρχονται οι Τούρκοι τουρίστες

Χωρίς βίζα θα μπορούν να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο και να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά οι Τούρκοι τουρίστες που θα επιλέγουν, από τις 22 Μαΐου και μετά, το κρουαζιερόπλοιο «Ankara», για να έρθουν στην Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε η τουρκική ταξιδιωτική εταιρεία «Bamtur Turizm», η οποία ναυλώνει το συγκεκριμένο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο.

Συγκεκριμένα, από τις 22 Μαΐου, το «Ankara» θα αναχωρεί κάθε Σάββατο από το λιμάνι του Çeşme στη Σμύρνη και μέσα σε μία εβδομάδα θα επισκέπτεται τα λιμάνια του Πειραιά, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κρήτης, της Ρόδου και της Κω.

Σύμφωνα με σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα, το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη κρουαζιέρα είναι πολύ μεγάλο. Οι κρατήσεις, από τη στιγμή που ανακοίνωσε η εταιρεία το πρόγραμμα, ξεπέρασαν το 50% των εισιτηρίων, τα οποία εξαντλούνται με γρήγορους ρυθμούς.

Πηγή:zougla।gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com/

Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει εδαφικές διαφορές με την Τουρκία

Μείζον εθνικό και πολιτικό θέμα δημιουργείται με την φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο «Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό forum», όπου τοποθετήθηκε υπέρ διεθνούς διατησίας για τις εδαφικές διεκδικήσεις της Άγκυρας και συνακόλουθα πιθανής παραχώρησης ελληνικών εδαφών του Αιγαίου στην Τουρκία! Η φράση του «όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο», είναι η πρώτη δημόσια δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, που δέχεται ότι.....
.

υπάρχουν αμφισβητούμενα εδάφη στο Αιγαίο. Aυτά τα εδάφη τα χαρακτηρίζει «λεπτομέρειες» ο αντιπρόεδρος της ελληνικής (;) κυβέρνησης και δέχεται αυτά τα εδάφη να αποτελέσουν αντικείμενο διαιτησίας και να αποφασίσουν «τρίτοι» για την τύχη τους!
Και επειδή σε μία διαιτησία ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα, πρακτικά δέχεται ακόμα και την παραχώρηση ελληνικών εδαφών ως αποτέλεσμα αυτής της διαιτησίας.
Το θέμα είναι τεράστιο και δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης ως προς το που προτίθεται να οδηγήσει τις σχέσεις με την Τουρκία.
Βέβαια δεν διευκρίνισε το είδος των «εδαφικών λεπτομερειών ή των γεωγραφικών ιδιομορφιών» ακόμα, αλλά είναι βέβαιο ότι αναφερόταν στις «γκρίζες ζώνες». Η απόφαση της κυβέρνησης για προσφυγή σε διαιτησία «τρίτων» για την τύχη ελληνικών εδαφών που διεκδικεί η Τουρκία, αποτελεί και την κυριότερη είδηση που βγάζει η επίσκεψη Ερντογάν. Δηλαδή συνολικά όλα Χάγη: Εδαφικό, υφαλοκρηπίδα, “γκρίζες” ζώνες…
«Τα όποια προβλήματα και οι εντάσεις κατασκευάζονται από δημοσίους υπαλλήλους, διπλωμάτες, που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές και μετά να γίνονται υπαρχηγοί ή ηγέτες κομμάτων» (!)
«Είναι εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα που δεν μας χρειάζονται για έναν φανταστικό κίνδυνο που λύνεται πολιτικά.» (!!)
«Όπου υπάρχουν διαφορές επί εδαφικών λεπτομερειών οι λύσεις πρέπει να δίνονται από τρίτους που είναι εντεταλμένοι προς τούτο» (!!!)
Αυτά τα …ολίγα δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ακυρώνοντας ουσιαστικά την πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική των τελευταίων 50 χρόνων η οποία μόνο μία διαφορά αναγνωρίζει με την Τουρκία: εκείνη της υφαλοκρηπίδας
Ολόκληρη η ομιλία του Θ. Πάγκαλου στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ
Με αναφορές στο Κυπριακό, το Αιγαίο και τους εξοπλισμούς, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, κατά την έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν...
Μιλώντας ενώπιον της επιχειρηματικής ελίτ των δύο χωρών, ο κ. Πάγκαλος ανέπτυξε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, στο οποίο, λόγω ευρώ, έπρεπε να υπάρξει συλλογική απάντηση.
Αυτό το ζητήσαμε εμείς, τόνισε και το καθιερώσαμε μετα από σκληρή προσπάθεια, γιατί δυστυχώς η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία δεν στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων. Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες που προκύπτουν από την παγκοσμιοποίηση για δημιουργία περιφερειακών συγκροτημάτων και σημείωσε:
«Υπάρχει χώρος, ικανή αγορά με παραγωγικές δυνάμεις, όπως είναι τα Βαλκάνια, η Α. Μεσόγειος και αξονας αυτού του χώρου η Ελλάδα και η Τουρκία. Η ελληνοτουρκική συνεργασία μπορεί να διαμορφώσει, μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, ένα στενότερο χώρο περιφερειακής συνεργασίας. Είναι κέρδος να βαδίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Θεώρησε δε ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι βασική για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρικών σχέσεων και χαρακτήρισε την επίσκεψη Ερντογάν «με τις διαστάσεις που παίρνει, ιστορικής σημασίας για το κλίμα εμπιστοσύνης που οικοδομεί».
Αναπτύσσοντας τα θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «ένα πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και αυτό παύει σιγά σιγά να είναι αποκλειστικής μας δικαιοδοσίας: Το Κυπριακό. Εκεί χρειάζεται μια διαρκής, δίκαιη συμφωνία, αλλά εκεί θα παίξουν κύριο ρόλο και οι Κύπροι εκατέρωθεν. Εμείς αρκεί να δεσμευτούμε να μην παρεμποδίζουμε τις συνομιλίες».
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι «να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές».
Ενα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές, όπως την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας, δεύτερον ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας και τρίτον, όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Καταλήγοντας, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς των δύο χωρών λέγοντας:
«Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα – και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα».


ΠΗΓΗ:http://agiosgr।blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Κάνει και αστειάκια ο Γιώργος!!!

Το ακούσαμε κι αυτό από τον απίστευτο Πρωθυπουργό του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να προσφύγει εναντίον Αμερικανικών τραπεζών που ενέχονται στο θέμα της διαχείρισης του χρέους της χώρας.
Εδώ γελάει κάθε πικραμένος
Ο άνθρωπος που έγινε κλοτσοσκούφι των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, ο άνθρωπος που φίλησε κάθε κατουρημένη ποδιά προκειμένου να τον πάρουν στα σοβαρά οι αγορές με πλήρη αποτυχία τελικά, ο άνθρωπος του
yes man, ο άνθρωπος που έβαλε αγά πάνω στο κεφάλι μας τον Ερντογάν θα καταγγείλει Αμερικανικές τράπεζες!!!
Και αντί να τον πάρουν όλοι στο γιούχα ακούμε τα αισχρά πλέον ΜΜΕ να πανηγυρίζουν ότι ο υπάλληλος του ΔΝΤ δε ...
.

λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

Τόση υποτέλεια και ραγιαδισμός πλέον προκαλούν αηδία και εμετό.
Τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν πλέον αστείο έστω και κακόγουστο, αλλά προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά
Όσο δε γυρνάνε πίσω τα κλεμμένα οι πολιτικοί και όσο δε βλέπουμε να οδηγούνται κάποιοι απ΄αυτούς φυλακή για εσχάτη προδοσία, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ στη συνείδηση του κόσμου.

Μπορούν να λένε ότι ανοησία θέλουν και να κάνουν ότι αστειότητα νομίζουν ότι μπορεί να φάει ο κοιμισμένος και ραγιάς Έλληνας, αλλά δε μπορούν να έχουν την απαίτηση να συντασσόμαστε όλοι με τέτοιες πολιτικές.

Όσο ο κόσμος θα συνεχίσει να αποδέχεται τον παρά φύσιν βιασμό του από το πολιτικό σύστημα που συντηρούν όλοι αυτοί, θα δούμε κι άλλα τέτοια αστεία.
Όσο ο Έλληνας ραγιάς θα αποδέχεται το ρόλο του, θα συνεχίσουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί να του συμπεριφέρονται ανάλογα.

Δε φταίνε αυτοί.
Εμείς φταίμε που αποδεχόμαστε αυτήν την κατάσταση.

http://politikiprotasi.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Tι πραγματικά συμβαίνει με το ευρώ - Μια πληροφορία που έχει κρατηθεί στο σκοτάδι

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν το κοινό μυστικό για το ευρώ

Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και τους Ευρωπαίους τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι....
Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους....





Η κοινή Ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.


Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ
(χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της.

Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς, υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το "δικό της" ευρώ.

Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι.

Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε.

Παρατηρήστε δε, ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που δεν λέει τίποτα.

Ομοίως για την Γερμανία το G για Germany αντί για το X.

Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως;


Η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια δοκιμή.


Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ από 1 ATM.


Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων.


Θα δείτε ότι σχεδόν όλοι είναι από άλλες χώρες.


Ελάχιστα θα είναι τα Ελληνικά, αν υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες.

Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Οριστικά και αμετάκλητα.

Γιατί, για να τυπωθούν νέα Ελληνικά ευρώ , πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα (σ.σ: σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς).

Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή.

Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο, παλιό εθνικό νόμισμα.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα έχουν ήδη μετατραπεί, εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο. Σε εμάς εννοείται, με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%, γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας (500-600 δρχ/1 ευρώ).

Αυτό λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης.

Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα, στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης, μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά. Τα άλλα χάσανε.


Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, κάποια στιγμή θα καταφέρουν και το αδιανόητο.

Να μας "πετάξουν" έξω από την Ευρωζώνη και το Ευρώ!



ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τονώνεται η οικονομία

Σε πλειστηριασμούς ακίνητων και κατασχέσεις καταθέσεων επιστρατεύεται το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των εσόδων.
Από εγκύκλιο του υπουργού φαίνεται το κρίσιμο της κατάστασης και ενεργοποιούνται οι διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου. Τίθενται επίσης αυστηρά χρονοδιαγράμματα στους εφόρους για πλειστηριασμούς ακίνητων, ενώ καθιερώνονται και νέες διαδικασίες κατασχέσεων τραπεζικών καταθέσεων. Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες όφειλες, θα έχουν την ευκαιρία να τις ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους έως τα τέλη Μαΐου και να κερδίσουν διαγραφή του 80% των προσαυξήσεων.


http://news21.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://exypno.blogspot.com

ΣΟΚ!!! Στρος-Καν: Το πρόγραμμα λιτότητας επεβλήθη από την Ελληνική κυβέρνηση κι όχι από το ΔΝΤ!...


...και η Τρέμη "κόβει" στον αέρα τον Μιχάλη Ιγνατίου που αποκάλυψε τη δήλωση του ισχυρού άντρα του ΔΝΤ. Λογικά, αυτή η δήλωση θα έπρεπε να "παίζει" ολημερίς κι ολονυχτίς σε ΟΛΑ τα κανάλια. Ανάθεμα στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία...

http://www.youtube.com/v/sWIGP7a3N28&hl=el_
GR&fs=1&http://www.youtube.com/v/sWIGP7a3N28&hl=el_GR&fs=1&

Και η σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλου
Από το on-line press:


Άμεση αντίδραση του βουλευτή Αχαίας της Νέας Δημοκρατία Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Στρος Καν σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μιχαλη Ιγνατίου για λογαριασμό του Mega και στην οποία συνέντευξη αναφέρει (αντίθετα με αυτό που δηλώθηκε στη βουλή των Ελλήνων) ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ) με τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ σε ευρωπαική χώρα , το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ.
Η ερώτηση του βουλευτή προς τον υπουργό Οικονομικών έχει όπως παρακάτω:

" Mε έκπληξη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στις 14 Μαΐου 2010 με την κυρία Τρέμη , ακούσαμε την ανταπόκριση του γνωστού δημοσιογράφου από την Ουάσινγκτον κ. Μιχάλη Ιγνατίου, να μας ενημερώνει ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, στο περιθώριο μιας συνέντευξης που έδωσε για λογαριασμό του καναλιού, ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ), το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ. Εμείς λέμε, πως αν αυτό αληθεύει τότε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά, ο οποίος άλλα είπε μέσα στη Βουλή, είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει ποιος.....ακριβώς είναι ο εμπνευστής αυτών των σκληρών μέτρων που υποτίθεται ότι τάχα μας τα επέβαλε το ΔΝΤ. Ο κ. Στρος Καν ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα και τους κ. Παπακωσταντίνου και κ. Προβόπουλο σαν τους συντάκτες της συμφωνίας. Το θέμα είναι ζωτικής πολιτικής σημασίας και πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως για να μάθουμε ποιος λέει αλήθεια. Το ΔΝΤ ή η ελληνική κυβέρνηση;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός:
1)Είναι αλήθεια η ψέμα αυτά που ισχυρίσθηκε ο Στρος Καν ότι δηλαδή τελικά η Ελληνική κυβέρνηση συνέταξε το περίφημο μνημόνιο των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν και που η ίδια μέσα στη βουλή μας τα παρουσίασε σαν έργο του ΔΝΤ.
2)Η περίπτωση του να συντάχθηκε το μνημόνιο, όπως δήλωσε ο κ. Στρος Καν, από τους κ Παπακωσταντίνου και κ. Προβοπουλο, και όχι από το ΔΝΤ:
α), είναι σε γνώση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και του υπόλοιπου υπουργικού συμβουλίου;
β) Ποια λογική σας οδήγησε να πείτε ψέματα εξαπατώντας όλο τον Ελληνικό λαό παίρνοντας ιδιαίτερα σκληρά μέτρα στους μη έχοντες και μη προνομιούχους πολίτες της πατρίδος μας;"

ΠΗΓΗ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Μυρίζει μπαρούτι στη ΜΙG...

Πραγματοποιείται γενική συνέλευση την Παρασκευή 21 Μαΐου αλλά, υπό τον φόβο δυσάρεστων εκπλήξεων, εξετάζεται η αναβολή της από τον Α. Βγενόπουλο .

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Για την προσεχή Παρασκευή 21 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της MIG, υπό τον ισχυρό (;) άνδρα της Ανδρέα Βγενόπουλο. Φαίνεται όμως ότι το κλίμα δεν είναι τόσο ευχάριστο στο εσωτερικό του ομίλου.
Ο ένας λόγος είναι ότι οι επιμέρους οικονομικές δραστηριότητες τμημάτων του ομίλου δεν είναι και τόσο ικανοποιητικές. Αυτό διαπιστώνεται και από την αξία της μετοχής που έχει πέσει πολύ, δυσανάλογα πολύ σε σχέση με το γενικότερο -όντως άσχημο- οικονομικό περιβάλλον. Πολλοί μέτοχοι έχουν αρχίσει να...
ενοχλούνται βλέποντας ότι αλλιώς τους τα έλεγαν και αλλιώς προκύπτουν τα πράγματα.
Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόσφατη κόντρα με τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Σηφουνάκη που κατέληξε μεν στα δικαστήρια αλλά τραυμάτισε για άλλη μια φορά το προφίλ του ομίλου.
Ο τρίτος και κυριότερος λόγος είναι όμως ο πρόσφατος τραγικός θάνατος των τριών πολιτών και του αγέννητου εμβρύου στην πυρκαγιά στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου. Τα αναπάντητα ερωτηματικά για τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας και τις ευθύνες γι’ αυτήν, που μέχρι και σήμερα παραμένουν αναπάντητα, έχουν επιβαρύνει το κλίμα όχι μόνο εντός των Τράπεζας αλλά και σ’ όλον τον όμιλο.
Καθώς μάλιστα οι εποχές έχουν αλλάξει και κανείς -ούτε καν ο ευφυής κ. Βγενόπουλος- δεν μπορεί να «πουλήσει» ελπίδα και αισιοδοξία όπως στο παρελθόν, ο προβληματισμός είναι έντονος. Προβληματισμός ακόμη και για το τι αρνητικό και δυσάρεστο θα μπορούσε να ειπωθεί και να συμβεί στη γενική συνέλευση, όταν συν τοις άλλοις είναι νωπά τέτοια γεγονότα. Γι’ αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο περιβάλλον του κ. Βγενόπουλου σκέπτονται μήπως είναι καλύτερα να αναβληθεί η γενική συνέλευση της Παρασκευής υπό τον φόβο άσχημων εκπλήξεων που δεν θα τις άντεχε η ήδη ραγισμένη «εικόνα» της MIG.
Ποιος όμως μπορεί να εγγυηθεί ότι και αναβολή να υπάρξει, αργότερα θα είναι καλύτερα τα πράγματα;

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Ετσι "αυτοκτόνησαν" τον Κώστα Τσαλικίδη - Δικαιοσύνη Ρεεεεεεεεεεεεεε


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2006. Οι Ελληνες πολίτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και Παπαληγούρα οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες για τις Υποκλοπές. Πιο συγκεκριμένα, ότι από τον Ιούνιο του 2004 παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα κορυφαίων υπουργών, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, κορυφαίων υπουργών, κρατικών αξιωματούχων και απλών πολιτών μέσω ενός παράνομου λογισμικού παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων, που είχε τοποθετηθεί από αγνώστους σε κέντρα της Vodafone.
Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί σχεδόν έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα το...

απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2005 μέσω της επικοινωνίας Αγγέλου-Κορωνιά. Το πρωί της ίδιας μέρας βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος έξω από το μπάνιο του, ο 39χρονος προισταμένος του Τμήματος Σχεδίασης του τομέα Δικτύου Μεταγωγής της Vodafone, Κώστας Τσαλικίδης.

Οι «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» σας παρουσιάζουν σήμερα τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα του θανάτου του νεαρού στελέχους. Αποκλειστικές φωτογραφίες από το μικρό διαμέρισμα στο Κολωνό καθώς και στοιχεία που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2005, στην οδό Ευκλείδου 18 στον Κολωνό. Η ώρα πλησιάζει 7.30 το πρωί. Η ηλικιωμένη κα Γεωργία Τσαλικίδη και ο σύντροφός της Γιώργος, έχουν ξυπνήσει νωρίς και καθώς πίνουν τον ελληνικό καφέ κουβεντιάζουν χαμηλόφωνα, προσπαθώντας ν αφουγκρασθούν πότε θ ανοίξει η πόρτα του διπλανού διαμερίσματος.
Σ αυτό έμεινε ο γιός τους , ο Κώστας, ο οποίος έπρεπε να είχε φύγει ήδη για τη δουλειά του στο Μαρούσι. Καθώς περνούσε η ώρα, η μητέρα του αποφάσισε να του τηλεφωνήσει για να τον ξυπνήσει. Καμία απάντηση. Δοκίμασε ξανά. Τίποτε…
Αποφάσισε να πάρει το δεύτερο κλειδί του διαμερίσματος που είχε και να πάει στο διαμέρισμά του. Σε λίγο η μάνα θ αντίκρυζε αποσβολωμένη μια εικόνα που κανείς υπερθετικός βαθμός δεν μπορεί να την αποδώσει. Δεν υπάρχουν λέξεις που ν αντέχουν τόσο πόνο.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η ώρα είναι 07:35. Από το παταράκι του μπάνιου στο μικρό διαμέρισμα του Κώστα Τσαλικίδη, κατεβαίνει ένα σχοινί το οποίο είναι δεμένο με περίτεχνους (ναυτικούς) κόμπους στους σιδερένους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης , που διέρχονται κατακόρυφα στη δεξιά πλευρά -όπως το κοιτάζεις. Το σχοινί καταλήγει σε μια επίσης σύνθετη θηλιά, περασμένη στο λαιμό του 39χρονου στελέχους. Το σώμα του νεαρού μηχανολόγου μηχανικού Κώστα Τσαλικίδη αιωρείται 40 εκατοστά πάνω από το πάτωμα, όσο και το ύψος της καρέκλας που βρίσκεται πεσμένη κάτω από τα πόδια του.
Mια ώρα μετά, στις 08:35, φτάνει στο διαμέρισμα ο αδελφός του Παναγιώτης. Εκείνος με μαχαίρι κόβει το σχοινί και τοποθετεί το άψυχο σώμα του αδελφού του στο κρεβάτι του υπνοδωματίου. Eιδοποιεί την αστυνομία. Από το ΑΤ Κολωνού, φτάνουν στο διαμέρισμα του νεκρού η νεαρή αρχιφύλακας Ευθυμία Χατζηγεωργάκη και ο αστυνόμος Γεραλής. Η πρώτη συντάσσει έκθεση αυτοψίας.
Σύμφωνα με την οικογένεια του νεκρού εως σήμερα (Μάιος 2010), δεν έχουν ληφθεί αποτυπώματα από το διαμέρισμα ούτε έχει γίνει ιστολογική εξέταση στα χέρια του νεκρού, για να γνωρίζουμε εάν ο ίδιος κράτησε το σχοινί. Η δε νεκροτομή έγινε μια μέρα μετά κι όχι ως τις 10 το πρωί της ίδιας μέρας ως είθισται.
Το ΕΚΑΒ (ειδοποιήθηκε –σύμφωνα με το έγγραφο αρ. πρωτ. 1020/ 1900/ 1-α από τη σελ. 141 παρ. 2-με κλήση στις 8. 37’ και έφτασε στις 8. 46΄) έφυγε σε πρώτη φάση δίχως να παραλάβει το άψυχο σώμα με υπογραφή του αστυνόμου Γεραλή, ο οποίος δήλωσε στο ΕΚΑΒ ότι «από δω και πέρα θα επιληφθεί η σήμανση».
Το πόρισμα Διώτη που βρίσκεται στη διάθεσή των «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ», αναφέρει ότι στις 4.20 τα ξημερώματα της 9-3-05 ο Κώστας Τσαλικίδης στέλνει στους Νικόλαο Μπάμπαλη και Κωνσταντίνο Βασιλείου –στελέχη της Vodafone-ένα e-mail στ αγγλικά.
Ηταν η τελευταία ένδειξη ζωής του νεαρού υπαλλήλου της εταιρείας, ο οποίος είχε αποχωρήσει απο το γραφείο του στις 22:22’:13’’ το βράδι της προηγούμενης μέρας, (8-3-05) όπως προκύπτει από τον πίνακα ημερήσιας απασχόλησής του (πόρισμα Διώτη σελ. 12). Στο διάστημα από τις 4.20 τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου του 2005 εως τις 7.35 το πρωί, που τον βρήκε η μητέρα του κρεμασμένο έξω από το μπάνιο «αυτοκτόνησε» δένοντας το σχοινί με 3 ναυτικούς κόμπους –ενώ σύμφωνα με την οικογένειά του «δεν γνώριζε καλά καλά να δένει τους κόμπους των υποδημάτων του»
Στο ίδιο πόρισμα (Διώτη) διαβάζουμε «Η θύρα εισόδου , οσο και οι θύρες προς τον εξώστη και το παράθυρο της κουζίνας δεν έφεραν ίχνη παραβίασης. Τα έπιπλα και σκεύη του διαμερίσματος ήταν τακτοποιημένα και δεν υπήρχε ούτε στον εξώστη, ούτε στα κιγκλιδώματα οποιοδήποτε ίχνος που να δημιουργεί υποψία «πρόσβασης ατόμου». Εξάλλου η Γεωργία Τσαλικίδη, όταν εισήλθε στο διαμέρισμα το πρωί της 9-3-05 διαπίστωσε ότι η θύρα εισόδου ήταν κλειδωμένη δύο φορές και τα κλειδιά δεν ήταν πάνω στη πόρτα , όπως πάντα τα άφηνε ο Κωνσταντίνος Τσαλικίδης αλλά ήταν πάνω στο γραφείο του. Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο απαγχονισμός όπως τελέστηκε , δείχνει ότι προηγήθηκε ακριβής μελέτη του εγχειρήματος δεδομένου ότι το σχοινί προσδέθηκε στους σωλήνες κεντρικής θέρμανσης. Είναι προφανές ότι τυχαίος επισκέπτης δεν μπορεί να γνώριζε την ύπαρξη των σωλήνων αυτών…»
Κι όμως…
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΥ, ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ , ΚΑΙ Η «ΤΥΧΑΙΑ» ΓΝΩΡΙΜΙΑ
Στην οδό Ευκλείδου 18,στο Κολωνό και στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δυάρι του Κώστα Τσαλικίδη, κατοικούσαν δυο φοιτήτριες, κορίτσια από την επαρχία που βρέθηκαν στην Αθήνα για σπουδές. Ένα πρωί καθώς έχουν κατέβει για ψώνια στο κέντρο της πόλης-συγκεκριμένα πήγαν ν αγοράσουν καλλυντικά από γνωστό κατάστημα, θα κάνουν μια γνωριμία λίγο ασυνήθιστη, για το μέρος: Ενας ώριμος άνδρας, αθλητικός και με κοντοκουρεμένο μαλλί, θα τις πλησιάσει. Τους πιάνει κουβέντα. Για κάποιο διάστημα, μιλάει μόνο με τη μία, καθώς η άλλη συνεχίζει να ψωνίζει.
Αργότερα και καθώς επιστρέφουν σπίτι τους, ανακαλύπτουν ότι έχουν χάσει τα κλειδιά τόσο της κεντρικής εισόδου της μικρής παλαιάς πολυκατοικίας, όσο και του διαμερίσματός τους. Πολύ αργότερα κι όταν ο Κώστας Τσαλικίδης του κάτω ορόφου, θα είχε φύγει από τη ζωή, οι φοιτήτριες ανακαλύπτουν έντρομες μια βαλίτσα στο πατάρι του μπάνιου τους. Μια τεράστια βαλίτσα που δεν ανήκε σε καμία από τις δύο και η οποία δεν υπήρχε όταν νοίκιασαν το διαμέρισμα. Τα παταράκια στις παλιές πολυκατοικίες, όπως εκείνη που κατοικούσαν, χτιζόντουσαν με τον ίδιο τρόπο σ όλα τα διαμερίσματα. Οι σωληνώσεις ήταν παρόμοιες. Οποιος είχε μπει στο διαμέρισμα των κοριτσιών γνώριζε ακριβώς πως ήταν και το πατάρι στο δυάρι του Κώστα Τσαλικίδη.
Είχε ακόμη στη διάθεσή του το κλειδί της κεντρικής εισόδου της μικρής πολυκατοικίας και πρόσβαση στο εσωτερικό της. Όπως επίσης και όλο το χρόνο να παραβιάσει το διαμέρισμα του νεκρού και να βγάλει αντικλείδι. Στη συνέχεια, θα μπορούσε να έχει έτοιμη τη θηλιά, κρυμμένη στο πατάρι που ήταν γεμάτο με μικροπράγματα.
Αρα τη νύχτα του θανάτου δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι φοιτήτριες –σύμφωνα με πληροφορίες-έχουν δώσει καταθέσεις και στη συνέχεια «εξαφανίσθηκαν» τρομαγμένες από το σπίτι του Κολωνού.
-«Εμείς ποτέ δεν είχαμε βαλίτσα στο πατάρι μας…», θα πουν στην οικογένεια του νεκρού.
ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΜΠΟΥΣ!
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα Διώτη, ο Κώστας Τσαλικίδης το προηγούμενο βράδι (Τρίτη 8-3-05) της αυτοκτονίας του , εγκατέλειψε το γραφείο του στη Vodafone στις 10.20 το βράδι. Όταν έφτασε στον Κολωνό και πριν ανέβει στο διαμέρισμά του αγόρασε δύο πάστες από τον φούρνο της γειτονιάς του. «Δεν έμοιαζε με άνθρωπο που θ αυτοκτονούσε. Ανοίξαμε μια κουβεντούλα, ως συνήθως…» θα πει ο φούρναρης για τον πελάτη και φίλο του.
Δυο μέρες πριν τον θάνατό του και συγκεκριμένα στις 7-3-05, είχε ζητήσει από τη σύντροφό του Σάρα Γαλανοπούλου, καθηγήτρια πιάνου, να κλείσει ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Το ίδιο βράδι κι ενώ βρισκόταν ακόμη στο γραφείο επικοινώνησε μαζί της και της εκμυστηρεύτηκε ότι ανησυχούσε για την υγεία της μητέρας του, η οποία εμφάνιζε υψηλό πυρετό.
Η επόμενη επικοινωνία τους ήταν γύρω στις 11 και κάτι μόλις ο Κώστας ανέβηκε στο διαμέρισμα του. Τότε την καληνύχτισε και κάθισε στον υπολογιστή του. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η Σάρα Γαλανοπούλου, ο Κώστας , λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του της είχε εμπιστευθεί σε διάλογο τους ότι «υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Vodafone, ζητώντας της να μην το πει σε κανέναν. Η εταιρεία όμως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα πλην του σκανδάλου των υποκλοπών» (πόρισμα Διώτη σελ. 4).
Ο ίδιος σχεδίαζε να παντρευτεί με την αγαπημένη του Σάρα-επρόκειτο να τους παντρέψει ο σημερινός βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος ήταν φίλος του ζευγαριού: «Μόλις έμαθα τι συνέβη κατέβηκα από τα Γιάννενα στην Αθήνα και πήγα στο σπίτι του Κώστα. Ημουν σοκαρισμένος από το γεγονός. Δεν μπορούσα να γνωρίζω τις συνθήκες του θανάτου του. Ένα χρόνο μετά, όταν όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκε τις Υποκλοπές, πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι εκδοχές. Νομίζω ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να δώσει τις απαντήσει, πρώτα απ όλα στην οικογένεια του Κώστα…», θα πει στις «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ».
Ένα κρίσιμο ερώτημα μια και δεν έχει αποσαφηνισθεί από τις καταθέσεις του (και στην Βουλή) είναι πότε και ποιος ενημέρωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο την Vodafone Γιώργο Κορωνιά, για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη.
Από τη κατάθεσή του (10/3/06 Ε.Θ&Δ) προκύπτει ότι ενημερώθηκε για τον θάνατό του το πρωί της 9ης Μαρτίου 2005 και συγκεκριμένα στις 9.30-10 όταν έφτασε στο γραφείο του. Η οικογένεια του νεκρού υποστηρίζει ότι κανείς τους δεν ειδοποίησε την εταιρεία, ενώ η αρχιφύλακας Ευθυμία Χατζηγεωργάκη βρισκόταν στο διαμέρισμα ως τις 10.30 το πρωί. «Η ίδια μάλιστα σοκαρισμένη μας ρώτησε αν ο νεκρός ήταν άνεργος…» μας διηγείται η οικογένεια του νεκρού.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο κ. Κορωνιάς άφησε αναπάντητο το ερώτημα του τέως προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη με τίνος εντολή πήγε στο σπίτι του εκλιπόντος Κ. Τσαλικίδη ο υπεύθυνος Ασφαλείας Εγκαταστάσεων της Vodafone, κ। Γ. Μακρυαλέας, ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό ως πρώην αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.


Από το "κουρδιστό πορτοκάλι"
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Μειώσεις δόσεων έως 50% στα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων

Η εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων και ειδικά εκείνων που προβλέπουν μείωση του πραγματικού εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων, αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του δανεισμού όσων θίγονται.
Στις τράπεζες εκτιμούν οτι οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων θα επηρεάσουν αρνητικά τη δυνατότητα της ομαλής αποπληρωμής των δανείων και κατά συνέπεια την πορεία των επισφαλειών οι οποίες μέσω των προγραμμάτων αναχρηματοδοτήσεων των τραπεζών εμφάνιζαν τους προηγούμενους μήνες επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης.
Οι ενδείξεις και οι τρέχουσες εκτιμήσεις για την πορεία των επισφαλειών είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς από τα...
.

πρώτα ανεπίσημα στοιχεία των τραπεζών για την πορεία εξυπηρέτησης των δανειακών προγραμμάτων που έχουν ήδη αναχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης δανεισμού, προκύπτει ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 30% των δανείων ιδιωτών μέσα στους πρώτους τέσσερεις μήνες από την αναχρηματοδότησή τους, εμφανίζουν ξανά καθυστερήσεις.

Στα στεγαστικά δάνεια που έχουν ήδη ρυθμισθεί, τα δύο στα δέκα εμφανίζουν μετά τους πρώτους μήνες καθυστέρηση, ενώ δεν γίνεται ούτε λόγος για τα καταναλωτικά δάνεια ή τις πιστωτικές κάρτες, ένας τομέας που έχει «χτυπήσει κόκκινο» από πέρυσι.

Είναι ενδεικτικό οτι 1 στα 2 καταναλωτικά δάνεια παρουσιάζει ξανά καθυστέρηση 3- 4 μήνες μετά την πρώτη ρύθμιση. Η εικόνα δεν είναι καλύτερη ούτε στα δάνεια μικρών επιχειρήσεων εκ των οποίων τα 3 στα 10 εξακολουθούν να παρουσιάζουν δυσκολίες αποπληρωμής και μετά από τις ρυθμίσεις.

Για τους λόγους αυτούς, οι τράπεζες συλλογικά, μέσω της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε ειδικά προγράμματα αναδιάρθρωσης των δανείων των δημοσίων υπαλλήλων, μετά τις περικοπές που υπέστησαν οι τελευταίοι σε μισθούς και επιδόματα.

Την ίδια ώρα η επίσημη πολιτεία «χρησιμοποιεί» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να διευκολύνει τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ μόλις προχθές το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αννακοίνωση πως θα παρέχει τη δυαντότητα αναστολής των δόσεων σε ανέργους.

Φοβούνται και κύμα φυγής…

Οι εμπορικές τράπεζες, προκειμένου αφενός να διατηρήσουν τα επίπεδα των επισφαλειών όσο το δυνατόν χαμηλότερα, αλλά και να περιορίσουν ένα πιθανό κύμα φυγής πελατών τους δημοσίων υπαλλήλων και μεταφοράς των δανείων τους προς τα δύο υπό κρατικό έλεγχο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιδεικνύουν ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες και εφαμρόζουν ήδη προγράμματα διευκολύνσεων.

Συγκεκριμένα, οι εναλλακτικές που προσφέρουν οι τράπεζες σε όσους δυσκολεύονται να εξοφλούν τα δάνειά τους κανονικά, περιλαμβάνουν:

Τη δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου μέχρι και 5 χρόνια.
Ρύθμιση των όρων της δανειακής σύμβασης ώστε να είναι δυνατή για ένα διάστημα έως και 18 μήνες τουλάχιστον, η καταβολή μόνον των τόκων που αναλογούν στο υπό ρύθμιση διάστημα.
Σε πολύ ειδικές «δύσκολες» περιπτώσεις που θα εξετάζονται κατά μόνας, ενδέχεται ακόμη και μείωση του επιτοκίου.

Σύμφωνα με τα στελέχη των τραπεζών που έχουν επεξεργασθεί τα συγκεκριμένα προγράμματα μέσω των ρυθμίσεων αυτών οι δόσεις των δανείων μπορούν να μειωθούν έως και κατά 50%.
Στις περιπτώσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, για τις οποίες οι τράπεζες έχουν από πολύ νωρίς εφαρμόσει προγράμματα αναχρηματοδοτήσεων, εξετάζεται η αντιμετώπιση προβληματικών περιπτώσεων μέσω έκδοσης ομολογιακών δανείων και εφαρμογή περιόδου χάριτος από 1 έως και 2 χρόνια.

ΠΗΓΗ: θεμα online

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Τα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος

Το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων ζήτησε πρόσφατα από μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος να περιγράψουν πώς η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα επηρεάσει τα σημερινά επαγγέλματα.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ομάδα Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come» και ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Η μελέτη παρουσίασε 20 επαγγέλματα, που ενδέχεται να θεωρούνται συνηθισμένα το 2020 ή το 2030 σήμερα όμως ακούγονται σαν... σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Χειρουργοί που θα κάνουν επεμβάσεις για να δίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στους ανθρώπους, ελεγκτές καιρού, κατασκευαστές ζωντανών ανθρώπινων μελών και «κάθετοι» αγρότες είναι μόνο μερικά από τα μελλοντικά επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος:

1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος. Η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να δημιουργούνται ζωντανά ανθρώπινα μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος και καταστημάτων που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.

2. Νανο-γιατροί. Πρόοδοι στον τομέα της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία υποατομικών συσκευών και θεραπειών είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην προσωπική περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα διαχειρίζονται τις νέες θεραπείες.

3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα που θα είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή και να περιέχουν θρεπτικές πρωτεΐνες.

4. Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων. Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.

5. Χειρούργοι αύξησης της μνήμης. Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.

6. Ηθικιστές της Νέας επιστήμης. Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα καταλαβαίνουν την επιστήμη και θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές εξέλιξης. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.

7. Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες. Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.

8. Κάθετοι αγρότες. Τα κάθετα αγροκτήματα, σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων θα αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2020.

9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής. Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.

10. Εφαρμοστές καραντίνας. Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Οι νοσοκόμες δεν θα επαρκούν. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των πυλών.

11. Αστυνομία καιρικών μετατροπών. Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια (τα ιωδίδια με την πάροδο του χρόνου υφίστανται σε περιορισμένη έκταση διάσπαση, κατά την οποία ελευθερώνεται ιώδιο) αργύρου για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.

12. Εικονικοί δικηγόροι. Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.

13. Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές. Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.

14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων. Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα...

15. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων. Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα εργάζονται με παραγωγούς και διαφημιστές ώστε να δημιουργούν ειδήσεις και θέματα ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους.

16. Καθαρίστριες δεδομένων. Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ειδικές καθαρίστριες - ές που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.

17. Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός. Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν τη σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.

18. Χρηματιστές χρόνου. Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.

19. Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.

20. Προσωπικοί μάνατζερ. Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στυλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας» χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση και άλλα μέσα.

ΠΗΓΗ:
tanea.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.....ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε λιγοτερο απο ενα μηνα ξεκιναει το Mundial της Ν. Αφρικη. Ως γνωστον, η Εθνικη μας θα εινια παρουσα, για 2η φορα στην ιστορια της. Αλλα και να μην ηταν η Εθνικη μας, ειναι Mundial !!!

Καποιοι κανονες λοιπον για τις κυριες για να ετοιμαστουν ψυχολογικα...


#1 - Από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου οφείλεις να διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες ώστε να ξέρεις τι συμβαίνει στο Μουντιάλ και να μπορείς να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις. Αν δεν το κάνεις θα σε κοιτάνε με μισό μάτι ή απλά θα σε αγνοούν. ΜΗΝ παραπονεθείς αν δε σου δίνει κανείς σημασία.

#2 - Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ η τηλεόραση είναι δική μου, δική μου, δική μου. Ανά πάσα στιγμή. Χωρίς εξαιρέσεις.

#3 - Δεν με πειράζει αν πρέπει να περάσεις μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού εφ'όσον συρθείς στο πάτωμα και δεν μου αποσπάσεις την προσοχή. Αν αποφασίσεις να σταθείς γυμνή μπροστά μου βεβαιώσου ότι δε θα πουντιάσεις γιατί δε θα έχω χρόνο να σε πάω στο γιατρό ή να σε νταντεύω. Άσε που όλο το χειμώνα, που είχε κάθε λογής λαλακία το βράδι, είχες πονοκέφαλο ή περίοδο...τώρα μου θυμήθηκες να τη δεις Τζούλια?

#4 - Όταν έχει αγώνα θα είμαι τυφλός, κουφός και μουγκός - εκτός αν χρειαστώ κι άλλη μπύρα ή κανένα σάντουιτς. Δε θα 'σαι στα καλά σου αν περιμένεις να ακούσω αυτά που έχεις να πεις, να ανοίγω την πόρτα, να απαντάω στο τηλέφωνο ή να σηκώσω το μωρό που μόλις έπεσε από το δεύτερο όροφο...ξέχνα το.

#5 - Όταν θα πηγαίνεις για ψώνια να κανονίζεις ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον 2 εξάδες μπύρα στο ψυγείο όπως επίσης και πολλά σνακ. Α, και μην κάνεις γκριμάτσες όταν έρχονται οι φίλοι μου για να δούμε κάποιο ματς. Σε αντάλλαγμα θα σου επιτραπεί η χρήση της τηλεόρασης μεταξύ 12-6 το ξημέρωμα, εκτός και αν έχει επανάληψη κάποιου καλού ματς.

#6 - Please please PLEASE αν είμαι εκνευρισμένος γιατί η ομάδα μου χάνει ΜΗΝ μου λες ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι ή ότι είσαι σίγουρη πως θα κερδίσουν την επόμενη φορά. Αν το κάνεις θα θυμώσω κι άλλο και θα σε αγαπάω λιγότερο. Δεν πρόκειται ποτέ να ξέρεις περισσότερα για το ποδόσφαιρο από μένα και τέτοιου είδους εμψυχώσεις θα οδηγήσουν σε χωρισμό ή διαζύγιο!

#7 - Είσαι καλοδεχούμενη να κάτσεις μαζί μου για να δούμε -έναν- αγώνα και μπορείς να μου μιλήσεις στο ημίχρονο, μόνο όταν θα 'χει διαφημίσεις και μόνο αν το σκορ με ευχαριστεί. Ξαναλέω, ΕΝΑΝ αγώνα, οπότε μη σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις το Μουντιάλ σαν μια φτηνή δικαιολογία για να περνάμε όλη τη μέρα μαζί!

#8 - Αν νομίζεις ότι θα κάνουμε έρωτα αυτόν τον μήνα...είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Μοναδική περίπτωση ένα στα πεταχτά, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, φυσικά.

#9 - Τα replay των γκολ είναι πολύ σημαντικά. Δε με νοιάζει αν τα έχω δει ή όχι ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

#10 - Πες στους φίλους σου να μην κανονίσουν οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις που απαιτούν την παρουσία μου γιατί:
1ον: Δεν θα πάω
2ον: Δεν θα πάω, και
3ον: Δεν θα παω.

#11 - Οι εκπομπές μετά τους αγώνες που δείχνουν τα καλύτερα στιγμιότυπα είναι εξίσου σημαντικές με τους αγώνες. Μην σου περάσει από το μυαλό να πεις "Μα...τα έχεις ξαναδεί αυτά, βάλε να δούμε dancing with the stars"... Μαμούνια. Ξέχασες κι όλας τον κανόνα #2?

#12 - Απαγορεύονται διά ροπάλου εκδηλώσεις θαυμασμού όπως: "Αχ τι γλυκούλης που είναι αυτός ο Messi" όταν θα πανηγυρίζει το 5ο γκολ της Αργεντινής στον αγώνα με την Ελλάδα.

#12.1 (by Labros Rig!) Όσες θεωρείτε ως το απόλυτο αρσενικό τον Cristiano Ronaldo...κάντε υπομονή μέχρι το τέλος της Πορτογαλίας πρoτού αρχίσετε τις φιλοφρονήσεις...για ακόμη μια φορά θα βάλει τα κλάματα!

#13 - Τέλος, εκφράσεις του στυλ "Ευτυχώς το μουντιάλ είναι μόνο κάθε 4 χρόνια" κράτα τες για τον εαυτό σου, γιατί πριν το καταλάβεις θα 'χουν αρχίσει τα προκριματικά του Champions League.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία σας!
Με εκτίμηση,
Οι άντρες του κόσμου

==============

Υπαρχουν και extra μέτρα!

#14.1 - Αν έχουμε σχέση από απόσταση μη μπεις στον κόπο να μου στείλεις sms "ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΩ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΠΑΜΠΗ" επειδή αμέλησα να απαντήσω στα 4 προηγούμενα sms σου. Τζάμπα μονάδες βρε κουτό αφού ξέρω ότι το λες ψέματα!...ελπίζω...

#14.2 - Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου ο Φλοξ δυστυχώς δεν έχει μάθει ακόμα να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, οπότε...έλα δεν χρειάζεται να το πω, το μάντεψες! 3 φορές τη μέρα είναι μόνο. Αμαρτία τώρα να μαζεύεις κουραδάκια από τη μπουχάρα. (Αν ο Φλοξ είναι μεγαλύτερος από Τσόου Τσόου όπου "κουραδάκια" βάλτε "κουραδούκλες". Αν είναι μολοσσός και βάλε...χαίρομαι που δεν είμαι εσύ)

#14.3 - Και επειδή ξέρω ότι πάλι θα διαλέξεις τη χειρότερη στιγμή για να ρωτήσεις για το καταραμένο το offside πάμε ένα ρεπετισιόν: Φαντάσου ότι ο φραπές είναι ο επιθετικός, το κινητό ο τελευταίος αμυντικός και ο αναπτήρας η μπάλλααααα...όχι...ΟΧΙ! Ο ΦΡΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ!

#15।1 - Το θέμα της καθαριότητας για την διάρκεια του Μουντιαλ δες το σαν τα 500ευρα στο πορτοφόλι σου...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Μην ακούσω απογευματιάτικα ή βραδιάτικα ηλεκτρικές και πλυντήρια ούτε η μάνα σου δε σε γλυτώνει!

ΠΗΓΗ: http://greekgalaxy.net

Είμαστε όλοι οργισμένοι!!!

Οργή λαού για το πολιτικό σύστημα. Στο στόχαστρο πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, δικαστές και επιχειρηματίες. Οι πολίτες θέλουν στη φυλακή τους ενόχους.
Στους 10 οι 9 είμαστε οργισμένοι για το πολιτικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «Alco» για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Την οργή θα καταλάγιαζε η τιμωρία, στην πράξη και όχι στα λόγια, όλων όσων εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της εταιρίας «MARC», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Το 81% των ερωτηθέντων έχει εξοργισθεί επειδή "πληρώνουμε εμείς και όχι εκείνοι που πρέπει" και το 93% ζητά να πάνε στη φυλακή οι υπεύθυνοι της κρίσης.

Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάσσεται το 86% των ερωτηθέντων, υπέρ της απομάκρυνσης των πολιτικών...........
που δεν έχουν αξιόπιστα πόθεν έσχες τάσσεται το 95%, το 92% ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το 83% θέλει λουκέτο για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, ενώ το 77% αντιμετωπίζει θετικά την έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Marc, ούτε τα κόμματα, ούτε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απολαμβάνουν πλέον την εκτίμηση των πολιτών. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87,8%), οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα οικονομικά μέτρα είναι άδικα, ενώ σε ποσοστό 47,5% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία.
Ο Σημίτης, πάντως, επιμένει να παριστάνει τον …κινέζο। Η νέα εμφάνισή του από το «Πρώτο Θέμα» δείχνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι, στη δίνη της οργής βρίσκεται κι ο ίδιος!...

Γράφει ο Μαγια
ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com