'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ετσι "αυτοκτόνησαν" τον Κώστα Τσαλικίδη - Δικαιοσύνη Ρεεεεεεεεεεεεεε


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2006. Οι Ελληνες πολίτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και Παπαληγούρα οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες για τις Υποκλοπές. Πιο συγκεκριμένα, ότι από τον Ιούνιο του 2004 παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα κορυφαίων υπουργών, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, κορυφαίων υπουργών, κρατικών αξιωματούχων και απλών πολιτών μέσω ενός παράνομου λογισμικού παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων, που είχε τοποθετηθεί από αγνώστους σε κέντρα της Vodafone.
Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί σχεδόν έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα το...

απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2005 μέσω της επικοινωνίας Αγγέλου-Κορωνιά. Το πρωί της ίδιας μέρας βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος έξω από το μπάνιο του, ο 39χρονος προισταμένος του Τμήματος Σχεδίασης του τομέα Δικτύου Μεταγωγής της Vodafone, Κώστας Τσαλικίδης.

Οι «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» σας παρουσιάζουν σήμερα τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα του θανάτου του νεαρού στελέχους. Αποκλειστικές φωτογραφίες από το μικρό διαμέρισμα στο Κολωνό καθώς και στοιχεία που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2005, στην οδό Ευκλείδου 18 στον Κολωνό. Η ώρα πλησιάζει 7.30 το πρωί. Η ηλικιωμένη κα Γεωργία Τσαλικίδη και ο σύντροφός της Γιώργος, έχουν ξυπνήσει νωρίς και καθώς πίνουν τον ελληνικό καφέ κουβεντιάζουν χαμηλόφωνα, προσπαθώντας ν αφουγκρασθούν πότε θ ανοίξει η πόρτα του διπλανού διαμερίσματος.
Σ αυτό έμεινε ο γιός τους , ο Κώστας, ο οποίος έπρεπε να είχε φύγει ήδη για τη δουλειά του στο Μαρούσι. Καθώς περνούσε η ώρα, η μητέρα του αποφάσισε να του τηλεφωνήσει για να τον ξυπνήσει. Καμία απάντηση. Δοκίμασε ξανά. Τίποτε…
Αποφάσισε να πάρει το δεύτερο κλειδί του διαμερίσματος που είχε και να πάει στο διαμέρισμά του. Σε λίγο η μάνα θ αντίκρυζε αποσβολωμένη μια εικόνα που κανείς υπερθετικός βαθμός δεν μπορεί να την αποδώσει. Δεν υπάρχουν λέξεις που ν αντέχουν τόσο πόνο.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η ώρα είναι 07:35. Από το παταράκι του μπάνιου στο μικρό διαμέρισμα του Κώστα Τσαλικίδη, κατεβαίνει ένα σχοινί το οποίο είναι δεμένο με περίτεχνους (ναυτικούς) κόμπους στους σιδερένους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης , που διέρχονται κατακόρυφα στη δεξιά πλευρά -όπως το κοιτάζεις. Το σχοινί καταλήγει σε μια επίσης σύνθετη θηλιά, περασμένη στο λαιμό του 39χρονου στελέχους. Το σώμα του νεαρού μηχανολόγου μηχανικού Κώστα Τσαλικίδη αιωρείται 40 εκατοστά πάνω από το πάτωμα, όσο και το ύψος της καρέκλας που βρίσκεται πεσμένη κάτω από τα πόδια του.
Mια ώρα μετά, στις 08:35, φτάνει στο διαμέρισμα ο αδελφός του Παναγιώτης. Εκείνος με μαχαίρι κόβει το σχοινί και τοποθετεί το άψυχο σώμα του αδελφού του στο κρεβάτι του υπνοδωματίου. Eιδοποιεί την αστυνομία. Από το ΑΤ Κολωνού, φτάνουν στο διαμέρισμα του νεκρού η νεαρή αρχιφύλακας Ευθυμία Χατζηγεωργάκη και ο αστυνόμος Γεραλής. Η πρώτη συντάσσει έκθεση αυτοψίας.
Σύμφωνα με την οικογένεια του νεκρού εως σήμερα (Μάιος 2010), δεν έχουν ληφθεί αποτυπώματα από το διαμέρισμα ούτε έχει γίνει ιστολογική εξέταση στα χέρια του νεκρού, για να γνωρίζουμε εάν ο ίδιος κράτησε το σχοινί. Η δε νεκροτομή έγινε μια μέρα μετά κι όχι ως τις 10 το πρωί της ίδιας μέρας ως είθισται.
Το ΕΚΑΒ (ειδοποιήθηκε –σύμφωνα με το έγγραφο αρ. πρωτ. 1020/ 1900/ 1-α από τη σελ. 141 παρ. 2-με κλήση στις 8. 37’ και έφτασε στις 8. 46΄) έφυγε σε πρώτη φάση δίχως να παραλάβει το άψυχο σώμα με υπογραφή του αστυνόμου Γεραλή, ο οποίος δήλωσε στο ΕΚΑΒ ότι «από δω και πέρα θα επιληφθεί η σήμανση».
Το πόρισμα Διώτη που βρίσκεται στη διάθεσή των «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ», αναφέρει ότι στις 4.20 τα ξημερώματα της 9-3-05 ο Κώστας Τσαλικίδης στέλνει στους Νικόλαο Μπάμπαλη και Κωνσταντίνο Βασιλείου –στελέχη της Vodafone-ένα e-mail στ αγγλικά.
Ηταν η τελευταία ένδειξη ζωής του νεαρού υπαλλήλου της εταιρείας, ο οποίος είχε αποχωρήσει απο το γραφείο του στις 22:22’:13’’ το βράδι της προηγούμενης μέρας, (8-3-05) όπως προκύπτει από τον πίνακα ημερήσιας απασχόλησής του (πόρισμα Διώτη σελ. 12). Στο διάστημα από τις 4.20 τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου του 2005 εως τις 7.35 το πρωί, που τον βρήκε η μητέρα του κρεμασμένο έξω από το μπάνιο «αυτοκτόνησε» δένοντας το σχοινί με 3 ναυτικούς κόμπους –ενώ σύμφωνα με την οικογένειά του «δεν γνώριζε καλά καλά να δένει τους κόμπους των υποδημάτων του»
Στο ίδιο πόρισμα (Διώτη) διαβάζουμε «Η θύρα εισόδου , οσο και οι θύρες προς τον εξώστη και το παράθυρο της κουζίνας δεν έφεραν ίχνη παραβίασης. Τα έπιπλα και σκεύη του διαμερίσματος ήταν τακτοποιημένα και δεν υπήρχε ούτε στον εξώστη, ούτε στα κιγκλιδώματα οποιοδήποτε ίχνος που να δημιουργεί υποψία «πρόσβασης ατόμου». Εξάλλου η Γεωργία Τσαλικίδη, όταν εισήλθε στο διαμέρισμα το πρωί της 9-3-05 διαπίστωσε ότι η θύρα εισόδου ήταν κλειδωμένη δύο φορές και τα κλειδιά δεν ήταν πάνω στη πόρτα , όπως πάντα τα άφηνε ο Κωνσταντίνος Τσαλικίδης αλλά ήταν πάνω στο γραφείο του. Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο απαγχονισμός όπως τελέστηκε , δείχνει ότι προηγήθηκε ακριβής μελέτη του εγχειρήματος δεδομένου ότι το σχοινί προσδέθηκε στους σωλήνες κεντρικής θέρμανσης. Είναι προφανές ότι τυχαίος επισκέπτης δεν μπορεί να γνώριζε την ύπαρξη των σωλήνων αυτών…»
Κι όμως…
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΥ, ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ , ΚΑΙ Η «ΤΥΧΑΙΑ» ΓΝΩΡΙΜΙΑ
Στην οδό Ευκλείδου 18,στο Κολωνό και στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δυάρι του Κώστα Τσαλικίδη, κατοικούσαν δυο φοιτήτριες, κορίτσια από την επαρχία που βρέθηκαν στην Αθήνα για σπουδές. Ένα πρωί καθώς έχουν κατέβει για ψώνια στο κέντρο της πόλης-συγκεκριμένα πήγαν ν αγοράσουν καλλυντικά από γνωστό κατάστημα, θα κάνουν μια γνωριμία λίγο ασυνήθιστη, για το μέρος: Ενας ώριμος άνδρας, αθλητικός και με κοντοκουρεμένο μαλλί, θα τις πλησιάσει. Τους πιάνει κουβέντα. Για κάποιο διάστημα, μιλάει μόνο με τη μία, καθώς η άλλη συνεχίζει να ψωνίζει.
Αργότερα και καθώς επιστρέφουν σπίτι τους, ανακαλύπτουν ότι έχουν χάσει τα κλειδιά τόσο της κεντρικής εισόδου της μικρής παλαιάς πολυκατοικίας, όσο και του διαμερίσματός τους. Πολύ αργότερα κι όταν ο Κώστας Τσαλικίδης του κάτω ορόφου, θα είχε φύγει από τη ζωή, οι φοιτήτριες ανακαλύπτουν έντρομες μια βαλίτσα στο πατάρι του μπάνιου τους. Μια τεράστια βαλίτσα που δεν ανήκε σε καμία από τις δύο και η οποία δεν υπήρχε όταν νοίκιασαν το διαμέρισμα. Τα παταράκια στις παλιές πολυκατοικίες, όπως εκείνη που κατοικούσαν, χτιζόντουσαν με τον ίδιο τρόπο σ όλα τα διαμερίσματα. Οι σωληνώσεις ήταν παρόμοιες. Οποιος είχε μπει στο διαμέρισμα των κοριτσιών γνώριζε ακριβώς πως ήταν και το πατάρι στο δυάρι του Κώστα Τσαλικίδη.
Είχε ακόμη στη διάθεσή του το κλειδί της κεντρικής εισόδου της μικρής πολυκατοικίας και πρόσβαση στο εσωτερικό της. Όπως επίσης και όλο το χρόνο να παραβιάσει το διαμέρισμα του νεκρού και να βγάλει αντικλείδι. Στη συνέχεια, θα μπορούσε να έχει έτοιμη τη θηλιά, κρυμμένη στο πατάρι που ήταν γεμάτο με μικροπράγματα.
Αρα τη νύχτα του θανάτου δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι φοιτήτριες –σύμφωνα με πληροφορίες-έχουν δώσει καταθέσεις και στη συνέχεια «εξαφανίσθηκαν» τρομαγμένες από το σπίτι του Κολωνού.
-«Εμείς ποτέ δεν είχαμε βαλίτσα στο πατάρι μας…», θα πουν στην οικογένεια του νεκρού.
ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΜΠΟΥΣ!
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα Διώτη, ο Κώστας Τσαλικίδης το προηγούμενο βράδι (Τρίτη 8-3-05) της αυτοκτονίας του , εγκατέλειψε το γραφείο του στη Vodafone στις 10.20 το βράδι. Όταν έφτασε στον Κολωνό και πριν ανέβει στο διαμέρισμά του αγόρασε δύο πάστες από τον φούρνο της γειτονιάς του. «Δεν έμοιαζε με άνθρωπο που θ αυτοκτονούσε. Ανοίξαμε μια κουβεντούλα, ως συνήθως…» θα πει ο φούρναρης για τον πελάτη και φίλο του.
Δυο μέρες πριν τον θάνατό του και συγκεκριμένα στις 7-3-05, είχε ζητήσει από τη σύντροφό του Σάρα Γαλανοπούλου, καθηγήτρια πιάνου, να κλείσει ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Το ίδιο βράδι κι ενώ βρισκόταν ακόμη στο γραφείο επικοινώνησε μαζί της και της εκμυστηρεύτηκε ότι ανησυχούσε για την υγεία της μητέρας του, η οποία εμφάνιζε υψηλό πυρετό.
Η επόμενη επικοινωνία τους ήταν γύρω στις 11 και κάτι μόλις ο Κώστας ανέβηκε στο διαμέρισμα του. Τότε την καληνύχτισε και κάθισε στον υπολογιστή του. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η Σάρα Γαλανοπούλου, ο Κώστας , λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του της είχε εμπιστευθεί σε διάλογο τους ότι «υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Vodafone, ζητώντας της να μην το πει σε κανέναν. Η εταιρεία όμως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα πλην του σκανδάλου των υποκλοπών» (πόρισμα Διώτη σελ. 4).
Ο ίδιος σχεδίαζε να παντρευτεί με την αγαπημένη του Σάρα-επρόκειτο να τους παντρέψει ο σημερινός βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος ήταν φίλος του ζευγαριού: «Μόλις έμαθα τι συνέβη κατέβηκα από τα Γιάννενα στην Αθήνα και πήγα στο σπίτι του Κώστα. Ημουν σοκαρισμένος από το γεγονός. Δεν μπορούσα να γνωρίζω τις συνθήκες του θανάτου του. Ένα χρόνο μετά, όταν όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκε τις Υποκλοπές, πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι εκδοχές. Νομίζω ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να δώσει τις απαντήσει, πρώτα απ όλα στην οικογένεια του Κώστα…», θα πει στις «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ».
Ένα κρίσιμο ερώτημα μια και δεν έχει αποσαφηνισθεί από τις καταθέσεις του (και στην Βουλή) είναι πότε και ποιος ενημέρωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο την Vodafone Γιώργο Κορωνιά, για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη.
Από τη κατάθεσή του (10/3/06 Ε.Θ&Δ) προκύπτει ότι ενημερώθηκε για τον θάνατό του το πρωί της 9ης Μαρτίου 2005 και συγκεκριμένα στις 9.30-10 όταν έφτασε στο γραφείο του. Η οικογένεια του νεκρού υποστηρίζει ότι κανείς τους δεν ειδοποίησε την εταιρεία, ενώ η αρχιφύλακας Ευθυμία Χατζηγεωργάκη βρισκόταν στο διαμέρισμα ως τις 10.30 το πρωί. «Η ίδια μάλιστα σοκαρισμένη μας ρώτησε αν ο νεκρός ήταν άνεργος…» μας διηγείται η οικογένεια του νεκρού.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο κ. Κορωνιάς άφησε αναπάντητο το ερώτημα του τέως προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη με τίνος εντολή πήγε στο σπίτι του εκλιπόντος Κ. Τσαλικίδη ο υπεύθυνος Ασφαλείας Εγκαταστάσεων της Vodafone, κ। Γ. Μακρυαλέας, ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό ως πρώην αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.


Από το "κουρδιστό πορτοκάλι"
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου