'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Γενική κατάρρευση παντού , γέμισαν οι φυλακές και δεν έχουν που να βάλουν τους κρατούμενους

Αστυνομικοί έφθασαν σε σημείο να μηνύουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους γιατί αρνούνται να δεχτούν άλλους κρατούμενους στη φυλακή.

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές Σταυρακίου, εξ αιτίας του υπερβολικού αριθμού κρατουμένων.

Η διεύθυνση των Φυλακών, εδώ και μερικές ημέρες απευθύνθηκε εγγράφως σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, στις οποίες...


...ανέφερε ότι δεν έχει την δυνατότητα για κράτηση άλλων ατόμων και ζητούσε να σταματήσουν οι μεταγωγές.

Η κατάσταση όμως και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων δεν είναι καλύτερη με αποτέλεσμα οι μεταγωγές να συνεχιστούν.

Έτσι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραλάβουν κρατούμενους με αποτέλεσμα να μηνυθούν από τους αστυνομικούς.

"Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει ούτε μία σπιθαμή για να φιλοξενήσουμε κι άλλους. Μακάρι να μπορούσαμε αλλά τι να κάνουμε...Να τους πάρουμε στο σπίτι μας" είπε η Πρόεδρος των εργαζομένων στις δικαστικές φυλακές Έλενα Αγαπητού, η οποία απηύθυνε έκκληση προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου να δείξουν κατανόηση και να σταματήσουν τις μεταγωγές.

Τις φυλακές Σταυρακίου επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά -χωρίς να προυπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων- ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Συνθήκες που κάνουν δύσκολη την διαβίωση των κρατουμένων και θέτουν σε καθημερινούς κινδύνους τους εργαζόμενους. Έδωσε οδηγίες για ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις, για τις οποίες πρέπει να βρεθεί τρόπος υλοποίησής του, ωστόσο έγινε σαφές ότι το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού κρατουμένων, σήμερα ξεπερνούν τους 250 αντί των ενενήντα που μπορούν να φιλοξενήσουν οι φυλακές, δεν διαφαίνεται ότι θα λυθεί άμεσα.


ΠΗΓΗ:
Epirus-Ellas
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ : ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Λεφτά υπάρχουν, απλά δεν είναι για σας, κορόιδα!!!

Αυτό το mail, μου το έστειλε ο φίλος ο Γιώργος, γνωστό ανατρεπτικό στοιχείο και ρεμάλι της κοινωνίας...
Κανονικά θα έπρεπε να τον παραδώσω στην λήθη της Ιστορίας, αλλά τι να κάνω που τον αγαπάω κι έτσι αναδημοσιεύω το mail του, με την ελπίδα να μην ταράξει τη γαλήνια ηρεμία σας:

"Επιτέλους"! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση ;

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά ;

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

* Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ;
* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις $ ενώ άλλα 40 δις $ έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι.
* Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη : 11,8 δις $ το 2009, 10 δις $ το 2008 και 11,3 δις $ το 2007.
Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις .
Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις $, ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ. $.

* Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις $ στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις $ στα Βαλκάνια.

* Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις $ σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις (τα 5,1 δις $ από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις $ από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).

* Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (off-shore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις $ και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6-10 δις $.

* Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν, αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις $ από ΦΠΑ.

* Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις $ ετησίως (από ποιους , τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο» ;).

* Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις $ στο δημόσιο και άγνωστο ποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα των εργαζομένων) στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.

* Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις $, η Πειραιώς 2 δις $ κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπως το ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών -από τον Κων. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης- και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψει δεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και πατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).

* Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς, κλπ.
Ο Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $.
Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από 100 εκατ.$.
Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα .
Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. $, του Κούστα 60 εκ.$ , του Βαφειά το ίδιο, κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος, κλπ.
Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 $ τη μέρα !

* Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού).
Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV).
Ο Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900).
Ο M. Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ $ .
Ο Ρέστης ένα των 47 εκ. , ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου, και πολλοί άλλοι.
Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. $ !

* Ο Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. $ κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. $ για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. $ για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν' αποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία, κλπ).

* Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. $ και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. $ χτίζοντας βίλες σε αυτό.

* Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000 $ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής !

* Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1.790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις $ και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις $. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά.
Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι κρατική επιχορήγηση (τα δικά μας λεφτά από τους φόρους) και δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.

* Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις $, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

* Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις $ της «Ακρόπολης Χρηματιστηριακή», κλπ), γιατί είναι γνωστά.
?λλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική «δικαιοσύνη».

* Ούτε στα 28 δις $ που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.

Μήπως παρατηρήσατε ότι το ποσόν του κρατικού ελλείμματος (περίπου 500 δις $) είναι ισόποσο με τα ανακοινωμένα υπερκέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια ; Μήπως πρόκειται για τα ίδια λεφτά ;
Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα, αλλά μας κατάντησαν να είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι.

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδια χώρα.

Από τη μια ο κόσμος μας:

Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, μισθοί των 700 $ για τους νέους, συντάξεις των 400 $ για τους γέροντες μια και η σύνταξη θα δίνεται στα 67, δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,40 $, οι μισθοί που κόβονται, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σε εξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο -μείωση μισθών, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης, μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων), ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.

Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους :

Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές, golden boys, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member.

Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.

Τελικά λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας, αλλά δεν είναι για μας.
Εμείς τα «γεννήσαμε», αλλά δε μας ανήκουν.

Φταίμε όμως κι εμείς, γιατί όπως λέει κι η παροιμία : «Εάν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε».

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΤΕ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ.
ΔΡΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ.

Εάν συμφωνείτε προωθήστε αυτό το μήνυμα.

ΚΕΝΤΡΙ: Καταλάβατε φίλοι μου για τι στραβόξυλο μιλάμε;
Μην τον ξεσυνερίζεστε όμως, εδώ ο Βγενόπουλος τα βρήκε με τον Πατέρα και πάνε να πάρουνε τον ΠΑΟ, ο Σάντος πάει Εθνική και ο Μαρινάκης θα φέρει τον Μέσι στον Ολυμπιακό, με τις αρλούμπες του Γιώργου θα σχολούμαστε τώρα;
Άκου εκεί "ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΔΡΑΣΤΕ", πού τα σκέφτεται όλα αυτά τα κουραστικά;
Τέλος πάντων, είναι φίλος και γιαυτό την σήκωσα την ανάρτηση, αλλά καλύτερα ακούστε εμένα: "ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ, ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ, ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ"...

ΠΗΓΗ: http://aletri.blogspot.com/

Μαφιόζικη απειλή

Άγνωστοι πέταξαν μια γουρουνοκεφαλή έξω από το πρατήριο του όπλου στο Βοτανικό και κάρφωσαν σημείωμα με που έγραφε... "Εφιάλτες"

Απειλή με… μαφιόζικο στυλ από δύο άγνωστους χθες το απόγευμα στο πρατήριο του Πολεμικού Ναυτικού στο Βοτανικό.

Δύο άντρες με στολές παραλλαγής που επέβαιναν σε μια μοτοσυκλέτα πέταξαν μια γουρουνοκεφαλή (!) έξω από την είσοδο του Προμηθευτικού Οργανισμού του Ναυτικού.

Στη συνέχεια κάρφωσαν πάνω της με μαχαίρι ένα σημείωμα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγραφόταν η λέξη «Εφιάλτες».

Το προσωπικό του πρατηρίου – το οποίο δεν έχει τη φύλαξη στρατιωτικής μονάδας – παρακολουθούσε άναυδο τη σκηνή μέχρι που οι δύο άντρες αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Στο ΓΕΝ επιχειρούν να "αποκωδικοποιήσουν" τα αίτια της περίεργης ενέργειας. Οι περισσότεροι υποθέτουν ότιι πρόκειται για διαμαρτυρία που αφορά την κατασκευή τεμένους σε έκταση του Ναυτικού στην περιοχή του Βοτανικού.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Αντισυνταγματική η ενοποίηση των ταμείων

Κατατέθηκε λίγο πριν τη λήξη των εργασιών της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, χωρίς όμως τις αλλαγές στα εργασιακά. Συνταγματική η ρύθμιση για το νέο ΛΑΦΚΑ, έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματική η ενοποίηση των ταμείων

Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, λίγο πριν τη λήξη των εργασιών στη Βουλή, χωρίς όμως τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

Νωρίτερα το υπουργικό συμβούλιο έδινε το "πράσινο φώς" για την κατάθεση του νομοσχεδίου με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει την αναγκαιότητα αλλαγών τόσο στο Ασφαλιστικό όσο και στα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε χωρίς τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά καθώς αναμένεται και η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τον διαχωρισμό όμως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθεί περιθώριο χρόνου στους κοινωνικούς εταίρους για τυχόν αλλαγές που μπορούν να συμφωνηθούν.

«Σήμερα παίρνουμε μια σημαντική απόφαση για το ασφαλιστικό και για τα εργασιακά, ώστε να εμπεδώσουμε ένα κλίμα σιγουριάς, ασφάλειας, εμπιστοσύνης στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, στο άτομο με αναπηρία, σε κάθε Έλληνα πολίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Επισήμανε ότι ακόμη κι αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να γίνουν τομές στο ασφαλιστικό σύστημα, διότι δεν είναι βιώσιμο και προανήγγειλε επώδυνες αλλαγές.

«Πολλές απ‘ αυτές τις τομές πρέπει να γίνουν τώρα, με πιο γρήγορο τρόπο, κάτι που βεβαίως σημαίνει και πιο δύσκολες ή πιο επώδυνες αποφάσεις για κάποια κοινωνικά στρώματα, αλλά σίγουρα με στόχο να εγγυόμαστε τη βιωσιμότητα του συστήματος».

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε πως «μέσα στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων, θα κάνουμε καθετί και εγώ και η κυβέρνηση για την αναπλήρωση και την βελτίωση της θέσης του συνταξιούχου, καθώς θα καλυτερεύει και η δημοσιονομική κατάσταση και η οικονομία».

Αναφερόμενος στα εργασιακά, τόνισε πως εάν υπάρξουν, μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου, διευθετήσεις στις οποίες συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι, αυτές θα υιοθετηθούν στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ενστάσεις διατυπώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο

Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη σημερινή διάσκεψή της επεξεργάστηκε για δεύτερη ημέρα το νομοσχέδιο που αφορά "τις βασικές συνταξιοδοτικές διατάξεις" και θα συνεχίσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια έκρινε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα, ενώ αντίθετα κρίθηκε ομόφωνα συνταγματική η επιβολή ΛΑΦΚΑ στις μεγάλες συντάξεις μέχρι το 2015.

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου που προβλέπουν την ενοποίηση ταμείων, όπως και την ένταξη στο ΙΚΑ των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο μετά την 1.1.2011.

Όπως επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική η εξουσιοδότηση που παρέχει το νομοσχέδιο στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να καθορίζουν με κοινή απόφαση τους το ποσό της βασικής σύνταξης.

Ακόμη, κρίθηκε αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία αναστέλλεται η σύνταξη σε περίπτωση που ο συνταξιούχος απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος. Αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές κρίθηκε και η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι το κράτος από την 1.1.2011 δεν θα καλύπτει ελλείμματα των επικουρικών ταμείων.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πρέβεζα!!!

Ένοπλη ληστεία έγινε πριν από λίγη ώρα σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην Λεοφώρο Ειρήνης στην Πρέβεζα.Οι δράστες,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχαν βαριοπούλες και έσπασαν ακόμη και το ΑΤΜ!!!
Οι δράστες ήταν δυο. Χτύπησαν την ώρα που γινόταν ο ανεφοδιασμός του ΑΤΜ,λίγο πριν κλείσει η Τράπεζα.Με την απειλή βαριοπούλας και όχι όπλου,πήραν από τον υπάλληλο που αν εφοδίαζε το ΑΤΜ,δυο ειδικά κουτιά που τοποθετούνται στο ΑΤΜ,γεμάτα χαρτονομίσματα και αμέσως έφυγαν από το σημείο με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Αυτή την ώρα,μέσα στο υποκατάστημα,αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πρέβεζας,ανακρίνουν τους υπαλλήλους,προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία.

ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com/

Νέα καταγγελία για ΕΛΑΣ

Μία σοβαρή καταγγελία εξετάζεται στην ΕΛΑΣ από χθες και αφορά δύο νεαρούς αλλοδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν αναίτια και πέρασαν τη νύχτα στο τμήμα Εξαρχείων. Κατηγορήθηκαν ότι έκλεψαν πορτοφόλι σε λεωφορείο, αλλά ούτε οι Έλληνες φίλοι τους, μπόρεσαν να πείσουν τους αστυνομικούς για την αθωότητά τους

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται δύο νεαροί αλλοδαποί βρέθηκαν μπλεγμένοι χωρίς λόγο και αιτία στα γρανάζια της ΕΛΑΣ και τώρα κινδυνεύουν να εμπλακούν και με τη Δικαιοσύνη. Ο λόγος, το ότι βρέθηκαν, όπως πάντα υποστηρίζουν οι ίδιοι, την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος, μετά την καταγγελία εις βάρος τους για κλοπή.

Σύμφωνα με κείμενο το οποίο εστάλη σε εφημερίδες και site, το περασμένο Σάββατο 12-6-10 το πρωί, οι μαθητές Χοσείν Μουλάι και Χαμπίμπ Ρεζά ξεκίνησαν με παρέα για μπάνιο. Στην οδό Ακαδημίας και ενώ μόλις είχαν κατεβεί από το λεωφορείο ένας ηλικιωμένος ήρθε πίσω τους φωνάζοντας ότι του έκλεψαν τα λεφτά και όρμησε πάνω τους για να τους ψάξει.

Οι νεαροί αλλά και μια κοπέλα που ήταν μαζί τους προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν ενώ μια άλλη επιβάτης του λεωφορείου του είπε ότι κάποιοι νεαροί έτρεχαν από την άλλη πλευρά.

Εκείνος όμως επέμενε να τους ψάξει λέγοντας ότι του έκλεψαν 750 ευρώ. Τα παιδιά αρνήθηκαν και κάλεσαν την αστυνομία για να διευθετηθεί το ζήτημα. Έμειναν μάλιστα μαζί του 35 λεπτά περιμένοντας την αστυνομία, η οποία τους οδήγησε στο ΑΤ Εξαρχείων.

Σύμφωνα με τα όσα υποτίθεται πως εξελίχθηκαν μετά, οι αστυνομικοί στο τμήμα δεν τους άκουσαν καθόλου. Αντίθετα μίλησαν μόνο με τον ηλικιωμένο ενώ οι ερωτήσεις στους νεαρούς περιορίσθηκαν στον τόπο καταγωγής τους. Στη συνέχεια φέρονται να τους έβρισαν να τους απείλησαν και να τους έκλεισαν στο κρατητήριο αφαιρώντας κάθε προσωπικό αντικείμενο και χωρίς να επιτρέψουν επικοινωνία με οικείους τους.

"Την κοπέλα που ήταν μαζί τους δεν την κράτησαν επειδή μάλλον ήταν Ελληνίδα(;).Έμειναν χωρίς επικοινωνία δύο μέρες και την Δευτέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου πήραν αναβολή".

Η κοινότητα ΚΕΘΕΑ "Εν Δράσει" στην οποια ανήκουν ο Χοσείν Μουλάι και Χαμπίμπ Ρεζά έχει δώσει κείμενο για αυτήν την απροκάλυπτη ρατσιστική ιστορία η οποία θα δημοσιευθεί την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ενώ ετοιμάζει και άλλες δράσεις

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Ηθελαν νεκρό τον Χρυσοχοΐδη

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση, με ένα μικρό δέμα που ήταν παγιδευμένο με ζελατοδυναμίτιδα, σημειώθηκε χθες στις 8: 10 το βράδυ στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη στον 7ο όροφο του υπουργείου. Το αποτέλεσμα ήταν να βρει τραγικό θάνατο ο 49χρονος υπασπιστής του υπουργού Γιώργος Βασιλάκης, ενώ προφανής στόχος ήταν ο ίδιος ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, το γραφείο του οποίου βρίσκεται μερικά μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση η βόμβα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που εξερράγη στις 28 Μαρτίου στα Πατήσια, προκαλώντας τον θάνατο ενός 15χρονου Αφγανού. Ανώτατα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούσαν για «χτύπημα στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ.» και εξέφραζαν φόβους για νέα χτυπήματα με επιστολές- βόμβες προς πολιτικούς και όχι μόνο στόχους.

Πρώτη ανάλογη επίθεση
Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται στην Ελλάδα μια τέτοιου τύπου βομβιστική επίθεση από ένοπλη οργάνωση, και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τη συνδέουν άμεσα με την προσπάθεια εξάρθρωσης του «Επαναστατικού Αγώνα», με τον σοβαρό τραυματισμό του αντιεξουσιαστή Σίμου Σεϊσίδη αλλά και με τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, στις 29 Ιουνίου 2002 στον Πειραιά, που σήμανε την αρχή του τέλους της 17Ν. Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι..........
προ μηνών είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη στο Περιστέρι- την ευθύνη ανέλαβε τότε η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση».

Η βόμβα-δέμα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τοποθετημένη μέσα σε κουτί παπουτσιών, δεν ελέγχθηκε από τον ειδικό σαρωτή δεμάτων που έχει εγκατασταθεί την τελευταία διετία στην είσοδο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη. Και αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων για την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας στο (υποτίθεται) καλύτερα φρουρούμενο κτίριο της Αθήνας, αλλά και για την πληροφόρηση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των μελών των ένοπλων οργανώσεων. Αργά χθες το βράδυ, πηγές του υπουργείου άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την προέλευση της επίθεσης, μιλώντας για «ιδιαίτερα ύποπτη ενέργεια».

Μάλλον από τα ΕΛΤΑ
Ενα από τα βασικά σενάρια που εξέταζε η ηγεσία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ. είναι το δέμα με τη βόμβα να στάλθηκε χθες στο γραφείο των ΕΛΤΑ το οποίο λειτουργεί από το προηγούμενο καλοκαίρι στην είσοδο του υπουργείου για τις ανάγκες των εργαζομένων. Το γραφείο αυτό κλείνει περίπου στις 2.30

μετά το μεσημέρι και υπολογίζεται ότι εκείνη την ώρα ένας υπάλληλος ανέβασε το τελευταίο τμήμα της αλληλογραφίας του υπουργού στον 7ο όροφο του κτιρίου. Οπως συνηθίζεται, το μεγαλύτερο μέρος της αλληλογραφίας εξετάζεται κυρίως από τον υπασπιστή του υπουργού, το γραφείο του οποίου βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων από εκείνο του κ. Χρυσοχοΐδη, στην αριστερή πλευρά του κτιρίου. Καθώς φαίνεται, ο άτυχος Γιώργος Βασιλάκης άνοιξε το γράμμα με γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Η δεύτερη εκδοχή που εξεταζόταν από την ΕΛ.ΑΣ. είναι το δέμα με τον εκρηκτικό μηχανισμό να εστάλη χθες το απόγευμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με υπάλληλο από το πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, επί της οδού Β. Σοφίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπάλληλοι που αναλαμβάνουν τη σχετική μεταφορά δεν ελέγχονται σε καμία από τις κινήσεις τους εντός των εγκαταστάσεων της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2009 έχουν εγκατασταθεί στο ισόγειο της λεωφόρου Κατεχάκη μία μαγνητική πύλη και ένας ειδικός ανιχνευτής-σαρωτής εκρηκτικών υλών. Πρόκειται για συστήματα γερμανικής κατασκευής αντίστοιχα αυτών που υπάρχουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Στον χειρισμό του σαρωτή των αποσκευών απασχολούνται καθημερινά 12 αστυνομικοί σε τρεις βάρδιες όλο το 24ωρο. Οπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «τα συστήματα που υπήρχαν είναι τελευταίας τεχνολογίας και λειτουργούσαν κανονικά. Ομως δεν γινόταν έλεγχος σε άτομα που θεωρούντο εμπιστοσύνης και τα οποία εισέρχονταν συχνά στο κτίριο. Επιπλέον σπανίως ελέγχονταν οι αστυνομικοί που έμπαιναν».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν να ανακαλύψουν ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση και κυρίως ποιος είναι ο κατασκευαστής αυτού του νέου τύπου βόμβας. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις πρόκειται για έργο της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ή ασύλληπτων μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Ωστόσο ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», η οποία είχε στοχοποιήσει ξανά τον κ. Χρυσοχοΐδη με τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του στο Περιστέρι, ενώ παράλληλα πειραματίζεται με διαφόρου τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς όπως αυτοί που πυροδοτούνται μέσω κινητών τηλεφώνων.
Βήμα
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Φεύγουν από την Ελλάδα οι Αλβανοί μετανάστες...

ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

Αυξανόμενη τάση εξόδου από τη χώρα μας και επιστροφή στην Αλβανία δείχνουν τα στοιχεία. Για δεύτερο ξεριζωμό κάνει λόγω μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες μετανάστες στην... ανεργία, ειδικά σε περιοχές όπου η οικονομία στηρίζεται στη γεωργία.

Χιλιάδες θέσεις έχουν χαθεί και στην οικοδομή που έχει παγώσει εδώ και μήνες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι μετανάστες από τη γειτονική χώρα που δεν μπορούν να.. εξασφαλίσουν τα 150 ένσημα για να μπορέσουν να βγάλουν άδεια παραμονής.

Το χειρότερο, όπως λένε οι ίδιοι, είναι ότι ούτε στην Αλβανία μπορούν να επιβιώσουν καθώς ούτε εκεί μπορούν να βρουν δουλειά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να μετακινήσουν την οικογένειά τους στην Αλβανία και ύστερα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα αναζητώντας έστω μερικά μεροκάματα τα οποία γίνονται ολοένα και πιο δυσεύρετα.

Οι περισσότεροι έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα οικογένειες, τα παιδιά τους σπουδάζουν εδώ και η μετακίνηση ολόκληρης της οικογένειας είναι ακόμη πιο δύσκολη από την πρώτη τους μετακίνηση από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

sarotiko

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Μελετάται η συνταγματικότητα του ασφαλιστικού ν/σ

Αντισυνταγματικές υποστήριξαν ότι είναι πολλές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί

Τη συνταγματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις κρίνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε την Πέμπτη και συνεχίζει και την Παρασκευή.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου θεωρείται κρίσιμη για να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές και σύμφωνα με πληροφορίες στη διάσκεψη της Πέμπτης, ανώτατοι δικαστικοί υποστήριξαν ότι είναι αντισυνταγματική η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία, ενώ για αντισυνταγματικότητα θα ελεγχθούν και άλλες βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr

Λουκέτο σε 21 φορείς του Δημοσίου

ΤΟ ΠΡΩΤΟ πακέτο καταργήσεων και συγχωνεύσεων 28 φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε σε διαβούλευση.

Εως τις 28 Ιουλίου θα διαρκέσει η διαβούλευση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο δείχνουν σε εποχικούς υπαλλήλους ή σε υπαλλήλους με σύμβαση έργου, που απασχολούνται στους φορείς αυτούς. Παράλληλα, το μόνιμο προσωπικό θα μεταταγεί υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες, είτε αυτοδίκαια είτε έπειτα από αίτησή τους.

Ψαλίδι μπαίνει και σε τυχόν πρόσθετες αμοιβές και επιδόματα που έπαιρναν οι εργαζόμενοι των φορέων αυτών, καθώς προβλέπεται κατάργησή τους. Ορίζεται μάλιστα πως πλέον θα λαμβάνουν τις αποδοχές της υπηρεσίας στην οποία θα μεταταγούν. Ειδική διάταξη υπάρχει για το προσωπικό που προσλήφθηκε στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. τον περασμένο Αύγουστο, όπου θα γίνει καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και θα απολυθούν δεδομένου ότι- όπως αναφέρει και η αιτιολογική έκθεση- καταργούνται οι αρμοδιότητες που κάλυπταν.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται 9 φορείς που καταργούνται και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε άλλους φορείς ή στα εποπτευόμενα υπουργεία.

Πρόκειται για το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Εύξεινου Πόντου, το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, το Ινστιτούτο Ερευνας και Κέντρου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, το Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας, το Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες και η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας.

Η λίστα
Σε κατάργηση οδηγούνται 12 φορείς. Συγκεκριμένα το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτακτων Αναγκών, η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών, η Ιόνιος Ακαδημία, η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία, τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (αποτελούνται από 51 υπηρεσίες), το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, καθώς και οι ανώνυμες εταιρείες ΔΕΠΟΣ, Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου, Ολυμπιακό Χωριό 2004, ΑΓΡΟΓΗ και Εταιρεία Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής «Λεύκιππος».

Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση 7 φορέων με άλλους. Ειδικότερα, η Εταιρεία Διανομής Αερίου θα υπάγεται πλέον στη ΔΕΠΑ Α.Ε., το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ οι εταιρείες Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης, Κέντρο Ελληνικής Γούνας ενοποιούνται με το ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις στους φορείς του Δημοσίου και τα ΝΠΔΔ που καταργούνται δίνεται δυνατότητα στους μόνιμους υπαλλήλους να δηλώσουν προτίμηση για τον φορέα στον οποίο θα μεταταγούν. Οσον αφορά τους εργαζομένους των φορέων που θα συγχωνευθούν, προβλέπεται η αυτοδίκαιη μεταφορά τους στον νέο φορέα. Εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό της Εταιρείας Διανομής Αερίου Α.Ε., όπου εκτός από τη ΔΕΠΑ Α.Ε. μπορεί να ζητήσει μεταφορά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

Γήπεδο στην επιφάνεια της θάλασσας

Στο λιμάνι της Σιγκαπούρης κατασκεύασαν μία τεράστια πλατφορμα πάνω στο νερό. Ο σκοπός της είναι να φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, αλλά κυρίως αθλητικές. Στη πλατφόρμα αυτή, με χωρητικότητα 30.000 θεατών, θα γίνει και εναρκτήρια τελετή των Ολυμπιακών αγώνων νέων του 2010 και πρόκειται να τραβήξει αρκετά βλεματα. Επίσης φιλοξενούνται και............
. αγώνες ποδοσφαίρου. Το ερώτημα είναι ποιος μαζεύει τις μπάλες που πέφτουν στο νερό...


ΠΗΓΗ: http://www.siteseeing.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://korkos.blogspot.com

Χτύπημα στην καρδιά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Βόμβα – πακέτο εξερράγη λίγο μετά τις 20:00 στον έβδομο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του Υπουργού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπασπιστήριο τη στιγμή που ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοϊδη, Γιώργος Βασιλάκης, ξετύλιγε το δέμα.

Ο 52χρονος Αστυνομικός Υποδιευθυντής ήταν υπεύθυνος για την αλληλογραφία του υπουργού. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το σώμα του άτυχου άνδρα διαμελίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ, ενώ ο εσωτερικός τοίχος του δωματίου, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15-20 μέτρων από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέρρευσε.




Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν στο γραφείο του μαζί με τις δυο γραμματείς του.

Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στον 7ο όροφο τα πρώτα λεπτά μετά το χτύπημα, δεν ήταν δυνατή η άμεση πρόσβαση των τραυματιοφορέων στο σημείο της έκρηξης. Επί τόπου έφθασαν και δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα ενώ λίγο μετά τις 21:30 στο κτίριο έφτασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης.




Δείτε τι δήλωσε στην εκπομπή «Ζούγκλα» ο αδερφός του θύματος.






Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιου εύρους επίθεση στην καρδιά του επιτελείου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Είναι δε η πρώτη φορά που σημειώνεται βομβιστική επίθεση κατά επιλεγμένου στόχου με βόμβα – δέμα που είχε προηγουμένως ταχυδρομηθεί ή εγκαταλειφθεί στο χώρο του στόχου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ότι «το δέμα ήταν για μένα».



Επικράτησε πανικός και λόγω της μεγάλης καταστροφής που σημειώθηκε στον όροφο του υπουργείο όπου οι τοίχοι υποχώρησαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο δωμάτιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε και δεύτερο άτομο. Ο πανικός ενισχύθηκε από τις κραυγές και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ατόμων που εργάζονταν εκείνη την ώρα να κατανοήσουν τι συμβαίνει και να προσφέρουν βοήθεια.




Έως και 21:30 δεν είχε ακόμη ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς εξερράγη ο μηχανισμός. Ένα πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι το πώς η βόμβα – δέμα πέρασε από τους ελέγχους στο καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο της Πρωτεύουσας.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν δύο μηχανήματα ελέγχου, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσαν κανονικά. Ο πρώτος έλεγχος γίνεται τη στιγμή που φτάνει ένα δέμα και ο δεύτερος όταν πρωτοκολείται.

Τα βασανιστικά ερωτήματα

Πώς πέρασε το δέμα- πακέτο- φάκελος – βόμβα από τους ελέγχους έως ότου φθάσει στην 7ο όροφο;
Λειτουργούσε ή όχι το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων; Υπήρχε ή όχι ειδικός έλεγχος εντοπισμού εκρηκτικών ουσιών; Λειτουργούσε ή όχι η ειδική συσκευή ακτινοσκόπησης δεμάτων ή φακέλων; Ήδη διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο μηχανισμός ελέγχου στο υπουργείο λειτουργούσε κανονικά

Το δεύτερο βασανιστικό ερώτημα είναι το γιατί. Είναι προφανές πώς ο τελικός αποδέκτης του δέματος – φακέλου θα ήταν ο ίδιος ο υπουργός. Πρόκειται δηλαδή για ένα εγχείρημα πολιτικής δολοφονίας στην καρδιά του επιτελείου της Κατεχάκη, στον αμέσως από κάτω όροφο από εκείνο στον οποίο εδρεύει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Είναι χτύπημα χωρίς προηγούμενο στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Πρόκειται για απάντηση στην εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» . Η εκτέλεση της ενέργειας προϋποθέτει εξαιρετική πληροφόρηση, καλή γνώση του χώρου αλλά και δεξιότητες ως προς τη συνδεσμολογία.

Ακόμη και εάν η βόμβα δεν έφθανε στον τελικό της αποδέκτη, η δεδομένη έκρηξη της σε οποιοδήποτε στάδιο ελέγχου εντός του υπουργείου θα προκαλούσε σοβαρές αντιδράσεις και θα είχε σοβαρότατες πολιτικές επιπτώσεις. Ο άγνωστος αποστολέας, με λίγα λόγια, του δέματος ή φακέλου, είχε διασφαλίσει εκ των προτέρων και ανεξάρτητα στα χέρια ποίου θα εκρήγνυτο η βόμβα, την επιτυχία μερική ή ολική του εγχειρήματος του.

Δείτε τι δήλωσε στην εκπομπή «Ζούγκλα» ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Κοκαλάκης.




Πως γίνεται η διακίνηση δεμάτων στο υπουργείο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ειδικό μηχάνημα με το οποίο ελέγχονται δέματα και χειραποσκευές στην είσοδο του υπουργείου μπορεί να ανιχνεύσει μόνο τα μεταλλικά αντικείμενα και όχι εκρηκτικές ύλες.

Παράλληλα, στο υπουργείο χθες έκαναν παραδόσεις τρεις υπάλληλοι εταιρειών κούριερ, οι οποίοι όμως είναι γνωστοί, καθώς συμπεριλαμβάνουν καθημερινά το υπουργείο στο δρομολόγιό τους. Τα δέματα που παραδίδουν οι υπάλληλοι των εταιρειών κούριερ ελέγχονται. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την αλληλογραφία που παραδίδουν τα ΕΛΤΑ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διακινείται μέσα σε σάκους και δεν περνά από κανέναν έλεγχο.

«Οι άνανδροι δολοφόνοι θα συλληφθούν»

Συγκλονισμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τον πολίτη ασφαλή. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα συλληφθούν. Προσωπικά, έχασα έναν πολύτιμο συνεργάτη».




Κ. Παπούλιας: Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη

Τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή επίθεση στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπούλιας.

Γ. Παπανδρέου: Θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Εκφράζω την οδύνη και την αγανάκτησή μου, την οδύνη και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος.

Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της. Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται. Εκφράζω, και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης, τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη».

Α. Σαμαράς: Πρωτοφανής εγκληματική πράξη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του. και εξέφρασε τον συγκλονισμό και τη στήριξή του για το φόνο του υπασπιστή του.

«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία.

Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

ΠΑΣΟΚ: Η βόμβα είχε στόχο το δημοκρατικό πολίτευμα

Ο Σωκράτης Ξυνίδης, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για τη δολοφονία του Υπασπιστή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε στόχο μόνο τον Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Οι αδίστακτοι εκτελεστές αυτής της επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι απέναντι τους έχουν όλους τους πολίτες, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις».

ΚΚΕ: Άκρως ύποπτη ενέργεια

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή τη βομβιστική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και το λαό σε επαγρύπνηση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του υπουργείου ο ΛΑΟΣ

«Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

«Ταυτοχρόνως, μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου. Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πως μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Καταδικάζει την ενέργεια ο ΣΥΡΙΖΑ


Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή (...) Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος».

Φ. Κουβέλης: Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν την τρομοκρατία

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

«Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία. Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο», ανέφερε ο κ.Κουβέλης.

(Φωτορεπορτάζ: Αλέκος Βουτσαράς - Κώστας Κουτσαυτίκης)

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr