'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εφημερίδα Γενί Σαφάκ 12-6-2010

O υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ αναφερόμενος στην ανάκληση των χειριστών που εκπαίδευαν τους Τούρκους αξιωματικούς στη χρήση των 10 μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροπλάνων τύπου Heron δήλωσε : Τα στελέχη μας μπορούνε να χρησιμοποιήσουν τα Heron. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Άλλωστε τα στελέχη μας είχαν τελειώσει την εκπαίδευση τους.

Σχόλιο : Εμείς πάλι ευχόμαστε ολόψυχα να τα γκρεμοτσακίσουν σε καμμιά πλαγιά.

ΠΗΓΗ: http://tourkikanea.wordpress.com/

Με τον καύσωνα θα λιώσουν το ασφαλιστικό - Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα

Μέσα στον Ιούλιο αποφασίστηκαν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε οτι είναι καλύτερα το μεγάλο "ψαλίδι" στις συντάξεις να πέσει κατακαλόκαιρο που ο κόσμος δεν θα το πολυ πάρει χαμπάρι και έτσι θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις εν μέσω καύσωνα.

Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες και την περίοδο διακοπών κυβέρνηση και τρόικα θα ονομάσουν "νόμο του κράτους" τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στην πρέσα και η βασική σύνταξη, οι συντάξεις των ένστολων αλλά και των εργαζομένων με βαρέα και ανθυγιεινά...


Ο αρμόδιος Επίτροπος, Όλι Ρεν, έκανε λακωνικές δηλώσεις για τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση , αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η Eλληνική κυβέρνηση συμφώνησε μαζί μας για το πώς να προχωρήσουμε αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας και οι αλλαγές όπως η Ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε θα γίνουν κατά τη περίοδο του Ιουνίου και του Ιουλίου»


Όπως προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, από τον επόμενο κιόλας χρόνο οι επικουρικές συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται και το ενδεχόμενο μείωσης είναι πλέον σίγουρο.

Το ενδεχόμενο μείωσης, ανάλογα με τη δημοσιονομική κατάσταση και τα οικονομικά των ασφαλιστικών οργανισμών, αφορά και τη βασική σύνταξη.

Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τα ζητήματα που αφορούν σε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ειδικών κατηγοριών (μητέρες ανηλίκων), τα οποία πρόκειται να αυξηθούν για τους περισσότερους ασφαλισμένους από το 2011 μέχρι το 2015, που φαίνεται ότι θα είναι τελικά ο χρόνος έναρξης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αντί το 2018 όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα άλλα πέντε χρόνια, μέχρι να συμπληρώσουν τα 60, θα πρέπει να σφίξουν τα δόντια όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα

Η αύξηση θα είναι ένα δωδεκάμηνο ανά έτος και θα αρχίσει το 2011. Έτσι από το 2011 ως και το 2015 θα αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στο 56ο, το 57ο,58ο, το 59ο και το 60ο έτος αντίστοιχα.Για όσους συνταξιοδοτούνται με 15 έτη ασφάλισης με βαρέα και ανθυγιεινά το όριο πάει αυτομάτως στα 65.

Μένει όμως να γίνουν ακόμη πολλές διευκρινίσεις αφού η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της και περιορίζεται μόνο σε κάποιες δηλώσεις "πυροτεχνήματα" με στόχο να πάρει παλμό για κοινωνικές αντιδράσεις και αν δει εντάσεις να τροποποιήσει το νόμο ποιο μεθοδικά έτσι ώστε να συμπληρωθεί στο μέλλον κι έτσι σταδιακά να επιτευχθούν λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο πατροπαράδοτος τρόπος διακυβέρνηση στην Ελληνική "δημοκρατία" , δηλαδή το "διαίρει και βασίλευε" θα είναι βασικό πυρήνας του κυβερνητικού σχεδιασμού , αφού η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διασπάσει τη κοινωνική συνοχή (με την βοήθεια πάντα του υπερόπλου ΜΜΕ) και να αντιμετωπίσει έτσι ξεχωριστά τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται , βάλλοντας τες παράλληλα μέσω τον ΜΜΕ για να εξαγριώσει έτσι το κοινό αίσθημα και να στρέψει έτσι και τις άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίων της.

Ευγενικοί Χορηγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι για μια ακόμη φόρα οι μεγάλοι αποδέκτες κρατικών διαφημίσεων και χορηγιών...

Τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης δια των εκπροσώπων τους.

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Τα "πάνω κάτω" έρχονται στο δημόσιο

Σαρωτικές αλλαγές, με μετατάξεις, μειώσεις μισθών και απολύσεις απο το φθινόπωρο

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στο δημόσιο τομέα μετά το καλοκαίρι, καθώς αναμένονται μειώσεις μισθών, μετατάξεις αλλά και κύμα απολύσεων.

Το μοντέλο ιδιωτικού τομέα έρχεται και στο Δημόσιο με πέντε κινήσεις. Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου μισθολογίου, με τις πρόσθετες αμοιβές να καθορίζονται πλέον με βάση την παραγωγικότητα, αθρόες μετατάξεις κυρίως στην περιφέρεια και μείωση του προσωπικού μέσω και απολύσεων, σύμφωνα και με το πρόσφατο γερμανικό παράδειγμα.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο φθινόπωρο, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Τότε τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών θα έχουν πλήρη εικόνα για τους μισθούς, τις επιπλέον αμοιβές, το επίπεδο σπουδών, τις ειδικότητες, την προϋπηρεσία των υπαλλήλων όλων των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Μετά τις δραστικές μειώσεις επιδομάτων και αποδοχών, εντός του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση θα περάσει σε μια δεύτερη φάση περικοπών δαπανών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, δεν είναι δυνατό να κόβονται εσαεί επιδόματα για να μαζευτούν οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού.

Αλλωστε και μέσω του Μνημονίου έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ειδικότερα, οι πλέον επώδυνες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα όπως λέει οικονομικός παράγοντας, «όταν στη Γερμανία, όπου δεν αντιμετωπίζουν ανάλογο δημοσιονομικό πρόβλημα, προτίθενται να απομακρύνουν 10.000 δημόσιους υπαλλήλους, είναι βέβαιο ότι ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Ελλάδα».


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Σύνταξη στα 65 για όλους...

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης οδεύουν προς τα 65 έτη. Τα απαραίτητα έτη ασφάλισης για πλήρη σύνταξη οδηγούνται προς τα 40 έτη. Το γενικό όριο συνταξιοδότησης για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους κατευθύνεται προς τα 65 έτη, ενώ για τους... εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σταδιακά προσαρμόζεται το έτος εξόδου τους από την εργασία από το 55ο έτος στο 60ό έτος. Οι επώδυνες αυτές ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να «κλειδώσουν» και τα σημεία στα οποία ακόμη αποκλίνουν η κυβέρνηση και οι εμπειρογνώμονες της «τρόικας». Σημείο διαφωνίας αποτελεί το όριο συνταξιοδότησης των μητέρων ανηλίκων. Η κυβέρνηση επιμένει να ισχύσει η προσαρμογή του νόμου Πετραλιά για την αύξηση του ορίου από το 50ό στο 55ο έτος, ενώ η «τρόικα» αξιώνει βιαιότερη αύξηση, ώστε το όριο να φθάσει στο 65ο έτος της ηλικίας.
Την Τετάρτη 16 Ιουνίου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με το οποίο υλοποιούνται οι κατευθύνσεις του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές της. Το κλιμάκιο των υψηλόβαθμων ελεγκτών που έρχεται στη χώρα μας αύριο Δευτέρα θα έχει διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρ. Λοβέρδο και τον υφυπουργό κ. Γ.Κουτρουμάνη προκειμένου να «κλείσουν» και οι τελευταίες λεπτομέρειες του Ασφαλιστικού, αν κι ο αρμόδιος επίτροπος κ. Ολι Ρεν δήλωσε την Παρασκευή ότι «επιτεύχθηκε συμφωνία».
Οι βασικές αλλαγές του συστήματος ξεκινούν σχεδόν αμέσως, δηλαδή από το έτος 2011. Πρόκειται για τις αυξήσεις ορίων ηλικίας οι οποίες θα ολοκληρωθούν ως το 2015, οπότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων. Συγκεκριμένα ξεκινά η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους αποχωρούν με 35ετία, στους οποίους θα προστίθεται ένα εξάμηνο κάθε χρόνο έως ότου φθάσουν στο 60ό έτος. Αύξηση σταδιακά θα υποστούν και όσοι εργάζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, προκειμένου να φθάσουν από το 55ο έτος στο 60ό έτος. Σε αύξηση οδηγούνται και όσοι λαμβάνουν σύνταξη με 37 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας. Τα 37 έτη θα φθάσουν σταδιακά τα 40 έτη ασφάλισης. Σημειώνεται ότι για πλήρη σύνταξη οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης και το 60ό έτος ή να κλείσουν το 65ο έτος.
Από το 2011 επιβάλλεται «ποινή» 6% κατ΄ έτος για συνταξιοδότηση πριν από τα 40 έτη ασφάλισης ή προ του 65ου έτους της ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ασφαλισμένος που αποχωρεί πέντε χρόνια νωρίτερα από την αγορά εργασίας θα υποστεί μείωση κατά 30% του τελικού ποσού της σύνταξής του. Η περικοπή θα ισχύει και για τη βασική σύνταξη όταν ο ασφαλισμένος δεν θα έχει συμπληρώσει την 40ετία. Μεταβατικό διάστημα θα ισχύσει από το 2011 και στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2015, ωστόσο θα εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό της σύνταξης κατά τα πρώτα χρόνια μετά το 2015. Συγκεκριμένα, τα έτη ασφάλισης από το 2011 ως το 2014 θα υπολογίζονται με βάση το νέο σύστημα (μέσος συντελεστής 1,2%) και τα έτη προ του 2011 με βάση το σημερινό σύστημα.
Τα σημεία τριβής
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημεία στα οποία θα επικεντρωθεί η διαπραγμάτευση της ερχόμενης εβδομάδας είναι τα εξής:
1 Η βασική σύνταξη θα δίδεται σε όλους τους ασφαλισμένους κατά το 65ο έτος της ηλικίας τους, ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγησή της θα αφορούν μόνο τους ανασφάλιστους δικαιούχους. Η «τρόικα» επιμένει η βασική σύνταξη να μη χορηγείται σε όσους λαμβάνουν αναλογική υψηλότερη από ένα πλαφόν. Δηλαδή ζητούν να δίδεται μόνο σε όσους έχουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα ακόμη και από αυτή καθ΄ εαυτή τη σύνταξή τους.
2 Ανοιχτό παραμένει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των μητέρων ανηλίκων τέκνων. Η «τρόικα» επιμένει να οδηγηθούν στα 65 έτη- όπως και οι υπόλοιπες γυναίκες-, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει το όριο του 55ου έτους της ηλικίας που προβλέπεται στον νόμο Πετραλιά. Σήμερα το όριο είναι το 50ό έτος.
3 Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τις επικουρικές συντάξεις. Οι επιτηρητές διαφωνούν και επιμένουν ότι εφόσον η επικουρική ασφάλιση είναι υποχρεωτική, θα πρέπει οι συντάξεις αυτές αφενός να εμπεριέχονται στο γενικό ποσοστό αναπλήρωσης και αφετέρου να υπολογίζονται και αυτές με βάση το ετήσιο μέσο ποσοστό αναπλήρωσης του 1,2%.
4 Η καθιέρωση της 40ετίας για την πλήρη συνταξιοδότηση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δεδομένη θεωρείται επίσης και η ισχύς του πλασματικού χρόνου ασφάλισης για την περίοδο της στράτευσης, του χρόνου λοχείας για τις γυναίκες, του χρόνου σπουδών, αλλά και του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης. Ωστόσο ασαφείς παραμένουν οι προϋποθέσεις αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου.
Ρεπορτάζ : Κώστας Παπαδής
(από το Βήμα της Κυριακής)
fimotro
ΤΟ ΔΙΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://aetos-grevena.blogspot.com

Nasa: ένα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες ???

Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε.
Ενας «άγγελος» ηλικίας μόλις… 200.000 χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα!
Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;
Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας φανερώσουν πράγματα που
απειλούν να ανατρέψουν επιστημονικές θεωρίες μισού αιώνα;
Ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη φάρσα με στόχο τους εύπιστους που οραματίζονται την έλευση εξωγήινων;
Εκατοντάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με παράξενα και μεταφυσικά θέματα φιλοξενούν εδώ και έναν μήνα τη φωτογραφία ενός μικρού αγάλματος ύψους μόλις είκοσι πέντε εκατοστών.
Παριστάνει μια γυναικεία ανθρωποειδή μορφή με μακριά μαλλιά και μακρύ φόρεμα που καλύπτει τα πόδια…
Στους ώμους της φέρει ένα ζευγάρι φτερά και μοιάζει πολύ με την εικόνα που έχουμε όλοι για τους αγγέλους.
Εως εδώ, τίποτε το παράξενο.
Εκείνο που έκανε τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του κόσμου συνοδευόμενη από ένα είδος ρεπορτάζ, το οποίο ωστόσο δεν αναπαρήγαγαν τα γνωστά ΜΜΕ, ήταν ο ισχυρισμός ενός επιστήμονα που εργάστηκε επί είκοσι τρία χρόνια στη NASA ότι το άγαλμα αυτό βρέθηκε το 1969 ενσωματωμένο σε ένα από τα βράχια της Σελήνης και έφεραν στη Γη οι αστροναύτες του «Απόλλων 11»!
Ο γεωλόγος δρ Μόρις Τσαρλς που αποκάλυψε την ύπαρξη του αγαλματίδιου ισχυρίζεται ότι εργαζόταν στη NASA επί είκοσι τρία χρόνια, από το 1964 έως το 1987, αλλά διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με τους παλιούς συνεργάτες του.
Υποστηρίζει λοιπόν ότι η χημική ανάλυση στην οποία υποβλήθηκε το αγαλματίδιο απέδειξε ότι δημιουργήθηκε από ένα μείγμα σιδήρου που υπάρχει μόνο στη Σελήνη και μάλιστα γυαλίστηκε «στο χέρι» για να έχει μια εντυπωσιακά ασημόχρωμη γυαλάδα!
Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι κατασκευάστηκε πριν από 200.000 χρόνια, δηλαδή 170.000 χρόνια πριν εμφανιστεί στη Γη το ανθρώπινο είδος!
«Το είδος του μετάλλου δείχνει ότι κατασκευάστηκε στη Σελήνη και δεν μεταφέρθηκε εκεί από εξωγήινα όντα!
Αυτό σημαίνει πως κάποτε η Σελήνη είχε ατμόσφαιρα που επέτρεπε την ανάπτυξη ζωής και μάλιστα ενός εξελιγμένου είδους με υψηλή αίσθηση της ομορφιάς» υποστηρίζει ο καθηγητής.
Μετά την επίδειξή του σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, το αγαλματίδιο μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία για περαιτέρω μελέτη και εργαστηριακή εξέταση…
Ενας άλλος Ιησούς ή δημιούργημα των Ανουνάκι;
Πώς όμως έφτασε το αγαλματίδιο στα χέρια του δρα Τσαρλς, αν και έμεινε κρυφό επί σαράντα χρόνια;
«Ηταν κοινό μυστικό η ύπαρξή του, αλλά τα “κεφάλια” της NASA την κρατούσαν απόρρητη γιατί φοβόντουσαν παγκόσμιο πανικό!
Πρόσωπα που για ευνόητους λόγους πρέπει να μείνουν ανώνυμα μου έφεραν κρυφά το άγαλμα» διατείνεται ο ίδιος.
Στο ρεπορτάζ που συνοδεύει τη φωτογραφία, ένας ανθρωπολόγος από την Ουάσινγκτον που δεν κατονομάζεται χαρακτηρίζει τους κατασκευαστές του «αγγέλου» ως όντα με θρησκευτικές πεποιθήσεις που μοιάζουν με τις χριστιανικές!
«Δεν αποκλείεται να είχαν έναν δικό τους “Ιησού”, πράγμα που θα αποδείκνυε ότι οι πνευματικές αρχές είναι συμπαντικές» φέρεται να λέει προκαλώντας αντιδράσεις: «Αυτό είναι καθαρή χριστιανική προπαγάνδα» απαντά ο δρ Μάιλς Φρέντερικς από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δίνοντας μιαν άλλη εκδοχή: «Οι Σουμέριοι έλεγαν ιστορίες για τους Ανουνάκι από τον 18ο αιώνα π.Χ. Ισως τους επισκέφθηκαν όντα από τη Σελήνη που έφτιαξαν το άγαλμα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή τους»!
Κανείς δεν ξέρει αν το άγαλμα και οι ισχυρισμοί του δρα Τσαρλς είναι αληθινά.
Η NASA διέψευσε επισήμως τους ισχυρισμούς του.
Πάντως, το ίδιο είχε κάνει και στις 20 Απριλίου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην αστροναύτη Εντγκαρ Μίτσελ στο CNN, σύμφωνα με τις οποίες η συντριβή ενός UFO στο Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο ήταν πραγματικό γεγονός!
Ο Μίτσελ, που είχε συμμετάσχει στην αποστολή του «Απόλλων 14» στη Σελήνη, υποστήριξε ακόμη ότι οι Αρχές των ΗΠΑ -αλλά και οι διεθνείς- γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή, αλλά το κρατούν μυστικό από την κοινή γνώμη!
Daria
toksipnitiri
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://i-diadromi.blogspot.com

Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...



Κυβέρνηση και κοινωνία βαδίζουν μαζί..για την έξοδο από την κρίση..

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com

Βόμβα με Ελληνίδα βιζιτου πολυτελείας σε διεθνες site


Οριστε και ο καταλογος υπηρεσιών...
ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ :

http://poulitaria.blogspot.com


Διαδικτυακό σεξ ετοιμάζει η Τζούλια;

Τον τελευταίο καιρό, η Τζούλια Αλεξανδράτου έχει χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εσκεμμένα καθώς έχει αποφασίσει μέσα στο καλοκαίρι να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει τρία χρόνια συμβόλαιο με την εταιρία παραγωγής αισθησιακών ταινιών του Δημήτρη Σειρηνάκη, η Τζούλια ετοιμάζει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Φήμες λένε ότι κατασκευάζει μία νέα ιστοσελίδα στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να την βλέπει επί πληρωμή να κάνει σεξ. Ο ενδιαφερόμενος θα .........


δίνει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας στην οποία και θα χρεώνεται για να βλέπει την εκρηκτική ξανθιά σε ερωτικές περιπτύξεις σε διάφορα σημεία ενός δωματίου με έναν ή με περισσότερους παρτενέρ σύμφωνα πάντα με τις φήμες. Ήδη ο χώρος που θα μετατραπεί σε κρεβατοκάμαρα έχει βρεθεί και είναι στην περιοχή του Αμαρουσίου, έχει πραγματοποιηθεί κάστινγκ και έχουν επιλεχθεί οι παρτενέρ της και από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανέβει η ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο gossip-tv ότι μία τέτοια διαδικτυακή πρωτοβουλία αναμένεται να αποφέρει πακτωλό εσόδων στους εμπνευστές της καθώς οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου κατέχουν της πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας στην χώρα μας στο ίντερνετ.
gossip-tv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://cobra-argos.blogspot.com

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ...... MUNDIAL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οι 10 καλύτερες δικαιολογίες για να λείψετε από τη δουλειά λόγω του Μουντιάλ‏

Υπόθεση εργασίας. Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, ώρα 14:30. Νότιος Κορέα-Ελλάδα, η πρεμιέρα του Mundial για την Εθνική μας ομάδα. Χάνεται αυτό το ματς; Η απάντηση είναι απλή. Όχι. Βέβαια ο πιστός και… φιλότιμος ποδοσφαιρόφιλος δε διανοείται ότι δε θα παρακολουθήσει έστω και ένα παιχνίδι. Τι γίνεται όμως, όταν ένας αγώνας διεξάγεται σε ώρα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεστε στη δουλειά σας; Το Sportena.com σας παρουσιάζει τις 10 καλύτερες δικαιολογίες για να ζήσετε τη μαγεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου απερίσπαστοι.

1. Πλημμύρισε το σπίτι, χάλασαν τα υδραυλικά (Κάποιος πρέπει να μείνει στο σπίτι να περιμένει τον υδραυλικό. Δε θα γίνετε πολύ πειστικός, αλλά το… ματσάκι θα το δείτε)

2. Αρρώστησε το παιδί και πρέπει να το πάω στο γιατρό (Εναλλακτικά μπορεί να γεννάει η γυναίκα σας. Τι κι αν δεν αναφέρατε ποτέ ότι δεν είναι έγκυος; Σας διέφυγε. Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε γυναίκα και… παιδί)

3. Ο γιατρός μου είπε ότι δουλεύω πολύ σκληρά και πρέπει να ξεκουραστώ. Μου έδωσε αναρρωτική άδεια μέχρι τις 11 Ιουλίου (Αν γνωρίζετε έναν γιατρό, το πρόβλημά σας λύθηκε)

4. Είχε απίστευτη κίνηση στο δρόμο. Έγινε ατύχημα, κόλλησα για δύο ώρες, οπότε μια και είχα ήδη αργήσει επέστρεψα σπίτι (Κλασσική δικαιολογία, αλλά απαιτεί και έρευνα. Σερφάρετε στο internet, ακούστε ραδιόφωνο ώστε να μάθετε ποιοι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι)

5. Κλειδώθηκα μέσα στο σπίτι, έχασα τα κλειδιά και ο κλειδαράς δεν μπορεί να έρθει πριν τις 11 Ιουλίου (Αν το αφεντικό δε στείλει κλειδαρά είστε τυχεροί. Φροντίστε να προμηθευτείτε με τις απαραίτητες ποσότητες ξηράς τροφής)

6. Δεν αισθάνομαι πολύ καλά σήμερα, καλύτερα να δουλέψω από το σπίτι (Παλιά και χιλιοειπωμένη δικαιολογία, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργεί)

7. Καθώς ερχόμουν στη δουλειά είδα στην άκρη του δρόμου ένα τραυματισμένο σκυλί. Το μάζεψα, το πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι για τον επόμενο μήνα θα πρέπει να είμαι συνεχώς δίπλα του μέχρι να αναρρώσει (Θα βοηθήσει αν όντως υπάρχει σκυλί και αν το κρατήσετε και μετά το τέλος του Mundial. Μην παραλείπεται κάθε τόσο να στέλνετε και φωτογραφίες του στους συναδέλφους σας)

8. Αποφάσισα να πάρω άδεια τον επόμενο μήνα. Αν εκτιμάς τη δουλειά μου δε θα μου την αρνηθείς (Απαιτούνται τεράστια αποθέματα αυτοπεποίθησης και να είστε σίγουροι ότι είστε απαραίτητοι)

9. Σήμερα παίζουν Ελλάδα-Αργεντινή και μου ζητάς να έρθω στη δουλειά; (Η ειλικρινή σας στάση μάλλον δε θα εκτιμηθεί από το αφεντικό σας. Θα σας επιτρέψει να δείτε το παιχνίδι, αλλά την επόμενη ημέρα θα σας στείλει στο λογιστήριο)

10. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Δουλεύω κάθε μέρα σαν το σκυλί, οπότε θεωρώ ότι μου αξίζει αυτές τις ημέρες να ξεκουραστώ (Η… βόλτα από το λογιστήριο που αναφέραμε και παραπάνω πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Τα πάντα, άλλωστε, στη ζωή είναι θέμα επιλογών)

sportena.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rc-cafe.blogspot.com

9 από τα πιο “εξωγήινα” τοπία πάνω στη γη.





Μα πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί “μα αυτός ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη!”. Ε, λοιπόν, δεν είναι μόνο ο τύπος. Το Υπουργείο βρήκε και 9 μέρη στον κόσμο, που πραγματικά νιώθεις ότι θα μπορούσαν να είναι κι αυτά από άλλο πλανήτη.






ministryofmen.gr
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://korkos.blogspot.com

κάτσε φρόνιμα Νομάρχη κι άσε τα πετρέλαια....

Και μια άγνωστη ιστορία από πρώην Νομάρχη Θεσπρωτίας για την πίσσα που ... ανάβλυσε στον Τσαμαντά και την μελέτη του ΙΓΜΕ που καταχωνιάστηκε σε κάποιο συρτάρι.

«Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να αντλούμε πετρέλαιο από την περιοχή των Ιωαννίνων εάν...». Δεν πρόκειται για τον ομολογημένο πόθο κάποιου Ηπειρώτη που ονειρεύεται να γίνει ... Καντάφι, αλλά για τη δήλωση της Τερέζας Φωκιανού, Γενικής Γραμματέως του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και τ. Δ/νουσα Σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ.
Η επιμονή του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα να αναδεικνύει επί σειρά εκπομπών του «Αθέατου Κόσμου» τον κρυφό χάρτη του πετρελαίου στη χώρα μας, έφερε χθες το βράδυ και νέες αποκαλύψεις για τις έρευνες στην περιοχή της Ηπείρου, αλλά και μια άγνωστη ιστορία για την πίσσα που ανάβλυσε στα βουνά της Μουργκάνας και τις δύο αναφορές του ΙΓΜΕ. Μία «για τον κόσμο» και μία που θάφτηκε στα συρτάρια.

«Κάτσε φρόνιμα Νομάρχη»
Ο Ανδρέας Αθηναίος, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας,
μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα .... για ένα περιστατικό που συνέβη στα 1981.
Όπως είπε, μια μέρα ειδοποιήθηκε από τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Ηλίας Βεζδρεβάνης -ο οποίος τότε ήταν εκδότης της εφημερίδας «Εθνικά Νέα»- πως κάτι περίεργο συμβαίνει στην περιοχή της Μουργκάνας και οι κάτοικοι είναι ανάστατοι.
Οι δύο άνδρες πήγαν στην περιοχή του χωριού Τσαμαντάς την ίδια μέρα και διαπίστωσαν πως υπήρχε έντονη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα, ενώ από τα βράχια ανάβλυζε πίσσα.
Οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι και ο Νομάρχης ειδοποίησε το ΙΓΜΕ που έστειλε δύο ειδικούς επιστήμονες για να ελέγξουν την περιοχή. «Όταν επέστρεψαν ήταν σοκαρισμένοι. Κλειστήκαμε στο γραφείο μου και μου είπαν: ‘‘ Νομάρχης θα κάνουμε δύο αναφορές. Μία αυτή που θα ανακοινώσουμε και μία που θα πάει στην υπηρεσία''. Έτσι έγινε. Υπήρξε μία αναφορά που έλεγε ‘‘θα δούμε, θα ερευνήσουμε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας'' και για την άλλη δεν έμαθα ποτέ», είπε ο κ. Αθηναίος.
Πρόσθεσε επίσης πως τηλεφώνησε στο Υπουργείο Ενέργειας, αλλά «η απάντηση που πήρα στην ουσία ήταν κάτσε φρόνιμα Νομάρχη κι άσε τα πετρέλαια». Και τα άφησε...
Έκτοτε εμφανίστηκε κι άλλες φορές πίσσα στην περιοχή της Μουγκάνας, αλλά ποτέ δεν έγινε σοβαρός έλεγχος.
Στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα παρενέβη και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Γεωλογίας, Αβραάμ Ζεληλίδης. Υποστήριξε πως η διαφυγή ασφαλτοπίσσας παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται διερεύνηση σε κάθε περίπτωση. Κι αυτό γιατί αποτελεί στοιχείο διφορούμενο, με την έννοια ότι μπορεί να αποτελεί ένδειξη ύπαρξης υδρογονανθράκων, αλλά μπορεί και να αποτελεί ένδειξη ότι βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, δηλαδή δεν έχουν σχηματιστεί ακόμη γεωλογικά υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο).
Ουδέποτε βέβαια η περίπτωση του Τσαμαντά ερευνήθηκε σοβαρά.
Παρ' ολίγον εμίρηδες
Από τη στιγμή που τα Ελληνικά Πετρέλαια μετοχοποιήθηκαν κι έπαψε να κατέχει την πλειοψηφία το κράτος, κάθε έρευνα για πετρέλαιο στην Ελλάδα σταματούσε πριν ολοκληρωθεί . Μια από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι και αυτή του Καλπακίου.
Η κ. Τερέζα Φωκιανού -τότε Δ/νουσα Σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ αναφέρθηκε στο άδοξο τέλος της γεώτρησης στο Καλπάκι. Τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης παραχωρήθηκαν στην Enterprise oil που έκανε δύο γεωτρήσεις, μία κάθετη και μία οριζόντια.
Όταν το γεωτρύπανο έφτασε στα 4 χιλιόμετρα βάθος σταμάτησε γιατί συνάντησε ισχυρές πιέσεις που -σύμφωνα με την κ. Φωκιανού είναι ισχυρή ένδειξη ύπαρξης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. «Η εταιρεία μας ειδοποίησε πως δεν είχε το κατάλληλο γεωτρύπανο να προχωρήσει και στη συνέχεια μάθαμε πως μία εβδομάδα νωρίτερα είε πουλήσει τα δικαιώματα στην Shell. Η νέα εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε υποχρεώσεις για άλλες έρευνες σε άλλες χώρες του πλανήτη κι όλα σταμάτησαν» περιγράφει η κ. Φωκιανου, για να καταλήξει με νόημα: «αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να αντλούμε πετρέλαιο από την περιοχή των Ιωαννίνων αν...».
«Αν είχαμε άλλο γεωτρύπανο...» συμπλήρωσε με νόημα -και αρκετή δόση ειρωνείας - ο κ. Ζεληλίδης.

epirusvoice
http://thesprotia-news.blogspot.com/.....http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://wwwaristofanis.blogspot.com

Οffshore εταιρείες της μιας ημέρας για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή


Ο αριθμός των υπεράκτιων εταιρειών στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς επειδή μεγάλος αριθμός αυτών είναι «φαντάσματα δύο-τριών ημερών».

Απίστευτες περιπέτειες φοροδιαφυγής μεγάλης κλίμακας, ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος με αγοραπωλησίες ακινήτων, συναλλαγές που δεν πιάνονται από την εφορία και ύποπτα παιχνίδια με πολυτελείς βίλες σε όλη την Ελλάδα, κρύβουν οι χιλιάδες υπεράκτιες εταιρείες οι οποίες ανήκουν σε Ελληνες πολίτες και όχι μόνο.

Η παραοικονομία στον χώρο του real estate ξεφεύγει από κάθε όριο αφού έχουν ιδρυθεί offshore εταιρείες ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να γίνει η αγοραπωλησία ενός ακινήτου και στη συνέχεια βάζουν λουκέτο. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια υπεράκτια εταιρεία άνοιξε τη Δευτέρα, ολοκλήρωσε την αγορά μιας πολυτελούς βίλας αξίας 20 εκατ. ευρώ στη Μύκονο και την Παρασκευή δήλωσε τερματισμό της δραστηριότητάς της», τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» οικονομολόγος που γνωρίζει καλά πώς γίνονται τα κόλπα στον χώρο της κτηματαγοράς.
Ο αριθμός των υπεράκτιων εταιρειών στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς επειδή μεγάλος αριθμός αυτών είναι «φαντάσματα δύο-τριών ημερών». Οι εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για περίπου 3.500 offshore που έχουν στην κατοχή τους πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα, αλλά η έδρα τους βρίσκεται σε φορολογικούς παραδείσους, όπως τα νησιά Κέιμαν, οι Παρθένες Νήσοι, οι Βερμούδες, αλλά και η Ελβετία και η Κύπρος.
Από τις 3.500 εταιρείες εκτιμάται ότι οι 1.500 έχουν ως περιουσιακό στοιχείο μόλις ένα ακίνητο, αξίας φυσικά εκατομμυρίων ευρώ.
Από τη Μύκονο στην Αράχοβα
Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κέρκυρα, Βόρεια και Νότια προάστια της Αττικής, Κολωνάκι, Βουλιαγμένη, Αράχοβα, Κρήτη είναι οι βασικοί «στόχοι» των offshore που κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας πάνω από 3-4 εκατ. ευρώ και εμπορικής πάνω 15-20 εκατ. ευρώ.
«Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε», τονίζει κτηματομεσίτης που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
«Πριν από χρόνια προσπαθούσαμε να πουλήσουμε μια εκπληκτική βίλα 800 τ.μ. στο Καβούρι η αξία της οποίας ανερχόταν σε 12 εκατ. ευρώ. Οσοι ενδιαφέρθηκαν να την αγοράσουν ήλθαν μέσω των δικηγόρων του και με τα χαρτιά υπεράκτιων εταιρειών. Κανένα δεν ήταν φυσικό πρόσωπο, με ταυτότητα και πρόσωπο», τονίζει.
Επίσης, μας επισημαίνει ότι έχει δει ιδιοκτήτες συγκροτημάτων με μεζονέτες στη Μύκονο αξίας πάνω από 5 εκατ. ευρώ να δηλώνουν στην εφορία 15.000 ευρώ εισόδημα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πέραν της χαμηλής φορολόγησης των offshore στην Ελλάδα (πλέον ο φόρος πενταπλασιάζεται και πάει στο 15% από 3%), ο βασικός λόγος είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
«Οπότε δεν θα πάψουν να φτιάχνουν offshore και να αγοράζουν ακίνητα, ακόμη κι αν ο φόρος είναι μεγάλος.
Οσοι θέλουν να κρύψουν εισοδήματα και άδηλους πόρους (πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ποδοσφαιριστές και τραγουδιστές κατά κύριο λόγο) συστήνουν μια εταιρεία στο εξωτερικό έναντι 700-800 ευρώ και κάνουν την αγοραπωλησία του ακινήτου που τους ενδιαφέρει».
Το άλλο κόλπο που χρησιμοποιείται κατά κόρον για να μην εντοπίζονται τα φυσικά πρόσωπα είναι η διακλάδωση των offshore. Δηλαδή μια υπεράκτια αγοράζει τις μετοχές της άλλης και κανείς δεν μπορεί να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη τους.
Υπάρχουν και τα ευτράπελα της υπόθεσης. Εχουν συσταθεί offshore με περιουσιακά στοιχεία ακίνητα και όχι μόνο προκειμένου να μην μπορεί η σύζυγος σε περίπτωση διαζυγίου να διεκδικήσει τίποτε από τον άνδρα της!
Το κόλπο με τη σύστασή τουςΔικηγόρος αναλαμβάνει τη σύσταση εταιρείας με έδρα π.χ. τα νησιά Κέιμαν. Η έδρα είναι συνήθως στο σπίτι άλλου δικηγόρου ή λογιστή και το ετήσιο κόστος λειτουργίας δεν ξεπερνά τα 1.000-2.000 ευρώ. Η εταιρεία αυτή έχει μετοχές, αγοράζει το ακίνητο, απαλλάσσεται από φόρο μεταβίβασης, τεκμήριο απόκτησης, άλλες επιβαρύνσεις, εξασφαλίζει την πλήρη απόκρυψη στοιχείων του πραγματικού ιδιοκτήτη. Αν πίσω από αυτή κρύβεται π.χ. ένας πολιτικός, μπορεί να ξεπλύνει «μαύρο» χρήμα αγοράζοντας το ακίνητο που επιθυμεί χωρίς επιβαρύνσεις. Αν θελήσει να μεταβιβάσει το ακίνητο, δεν το κάνει απευθείας.
Απλά μεταβιβάζει τις ανώνυμες μετοχές της offshore έναντι μικρού ποσού και δεν πληρώνει φόρους κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής. Σε περίπτωση που το φαινομενικά ακίνητο της offshore ιδιοχρησιμοποιείται ο «κρυφός» ιδιοκτήτης εμφανίζεται να καταβάλλει ενοίκια σε κάποια εταιρεία, είναι δηλαδή ενοικιαστής του δικού του ακινήτου και μάλιστα δηλώνει τα μισθώματα που πληρώνει στα εισοδήματά του. Πολλοί ιδιοκτήτες offshore την αναφέρουν στη δήλωσή τους κάθε χρόνο αλλά ουσιαστικά είναι «μαϊμού» δήλωση. Μπορεί να αναγράφουν ότι το μετοχικό κεφάλαιο της υπεράκτιας εταιρείας να είναι 2.000 ευρώ αλλά πίσω από αυτή να υπάρχουν ακίνητα εκατομ. ευρώ.
ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ
http://www।imerisia.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://exypno.blogspot.com