'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Για ποια Δημοκρατία μιλάμε;

Μαύρη επέτειος της δικτατορίας των συνταγματαρχών σήμερα. Η δημοκρατία, αντίθετα, δίνει το δικαίωμα και την ελευθερία της επιλογής.

Μπορείς να διαλέξεις
ανάμεσα στον Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μπορείς να διαλέξεις στα δελτία των οκτώ ανάμεσα στην αλήθεια του Γιώργου Τράγκα και του Γιώργου Κύρτσου.

Αν είσαι Παναθηναϊκός,
μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην "Πράσινη" και στο "Ντέρμπι". Σχετικά με τα νέα της σόου μπιζ, έχεις της δυνατότητα επιλογής μεταξύ Λαμπίρη και... Καραβάτου.

Αν σ’ έχει πάρει από κάτω το δημόσιο χρέος, κάθε Σαββατόβραδο μπορείς να διασκεδάσεις και να ξαλεγράρεις μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.
Με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους εκλεκτούς καλεσμένους του να πίνουνε και να τραγουδάνε "στην υγειά μας". Μόνο με εξήντα χιλιάδες Γιούρο το επεισόδιο.

Εκείνα τα μαύρα χρόνια, αντίθετα, τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ήταν απαγορευμένα. Απαγορευμένα επίσης ήταν και τα βιβλία ανατρεπτικού περιεχομένου.
Όπως αυτά στο...

...σπίτι του Μαζιώτη, με τις τηλεοπτικές κάμερεςνα δείχνουν ανάμεσα στα άλλα πειστήρια που αναβρέθηκαν και τη βιβλιοθήκη των "τρομοκρατών".

Οι δημοκρατικές ελευθερίες τότε, όπως είχε πει ο αδίστακτος δικτάτωρ Γιώργος Παπαδόπουλος, είχαν μπει για εφτά χρόνια στο γύψο.
Όσοι αμφισβητούσαν το καθεστώς δικάζονταν από τα στρατοδικεία σαν αναρχικοί και τρομοκράτες. Όπως ακριβώς σήμερα χαρακτηρίζονται όσοι στρέφονται κατά της δημοκρατίας και των θεσμών και δικάζονται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Σήμερα, βέβαια, η Δημοκρατία είναι ισχυρή. Δεν κινδυνεύει.
Οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν πιάσει τόπο. Μπορεί να χρωστάμε κάτι παραπάνω, αλλά τουλάχιστον είμαστε ελεύθεροι.

Και χωρίς να ξεχνάμε αυτούς που αγωνίστηκαν εκείνες τις σκοτεινές εποχές. Και ειδικότερα τη γενιά του Πολυτεχνείου. Μίμης Ανδρουλάκης, Μαρία Δαμανάκη και σία.
Τότε η αστυνομία του κυνήγαγε και τους έκλεινε στα κελιά. Σήμερα ο καθένας έχει από δύο αστυνομικούς να τον φυλάνε. Αυτό και μόνο δείχνει τη διαφορά.

Η Δημοκρατία, ξαναλέμε, είναι σήμερα ισχυρή. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι βρίσκονται και πάλι κάποιοι παράφρονες στο Στρατό. Και με την πρόφαση της διαφθοράς καταλαμβάνουν την εξουσία, συλλαμβάνουν τους πολιτικούς και τους εκτοπίζουν.
Όπως είχε γίνει και τότε. Τι θα γίνει σ’ αυτή την περίπτωση;

Θα ξεσηκωθεί ο λαός για να κάνει αντίσταση;
Πόσοι θα βγουν στους δρόμους να φωνάξουν λευτεριά στον Βαγγέλη Βενιζέλο και στον Θόδωρο Πάγκαλο; Κάτω τα χέρια από τη Φωτεινή Πιπιλή και τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά; Πόσοι θα βάλουν τα στήθια τους μπροστά για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που αντί για κρουαζιέρα στην Καραϊβική θα κάνει μπάνιο στη Γυάρο;
Θα κινητοποιηθούν οι δημοκράτες του ΛΑ.Ο.Σ. για τον Γιώργο Ανατολάκη και τον Βαΐτση Αποστολάτο; Θα γεμίσουνε οι δρόμοι της Αθήνας με προκηρύξεις που θα ζητάνε την άμεση απελευθέρωση του Νικήτα Κακλαμάνη; Θα ανεχθούν οι Μακεδόνες να είναι ο νομάρχης τους, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στα μπουντρούμια της Ασφάλειας;

Θα ξεσηκωθούν οι Έλληνες του εξωτερικού,
όπως έκαναν τότε για τον Μίκη Θεοδωράκη; Θα γίνονται συναυλίες διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις της Ελίζας Βόζενμπεργκ, του Αργύρη Ντινόπουλου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Άντζελας Γκερέκου και της Άννας Νταλάρα; Θα βγουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Τόλης Βοσκόπουλος στην παρανομία;

Ας αφήσουμε, όμως,
στην άκρη αυτές τις μαύρες σκέψεις. Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εγχώριοι πολιτικοί είναι οι κλητήρες τους. Οι διεθνείς τράπεζες αποφασίζουν και οι Έλληνες πολιτικοί νομοθετούν. Όπως γινόταν με τις ελληνικές κυβερνήσεις επί γερμανικής κατοχής.
Του Κώστα Καίσαρη

http://trelokouneli.blogspot.com
http://draminanea-draminos.blogspot.com

Sebastião Salgado

Sebastião Salgado ο Βραζιλιάνος οικονομολόγος που έγινε από τους πιο ακριβοπληρωμένους φωτογράφους των ημερών μας........
Το 1979 γίνεται μέλος του magnum photos.....
Το 1994 αποχωρεί από το magnum και ανοίγει δικό του γραφείο.....
Το 2007 παρουσιάζει στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο μία ενότητα φωτογραφιών ατόμων εργαζομένων στις φυτίες καφέ,από την Ινδία,την Γουατεμάλα,την Αιθιοπία και την Βραζιλία.....
Σκοπός του ,όπως ο ίδιος λέει,η ευαισθητοποίηση του κοινού για την προέλευση του δημοφιλούς αυτού ποτού......
Άλλοι τον θαυμάζουν......
Άλλοι τον αποθεώνουν.......
Άλλοι τον κατηγορούν σαν τον πιο ακραίο φορμαλιστή φωτογράφο.....
Άλλοι τον θεωρούν μάγο της φωτογραφίας.........
Άλλοι τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύτηκε την δυστυχία των ανθρώπων,φωτογραφίζοντάς τους, με αριστοτεχνικό είναι η αλήθεια τρόπο,για να πλουτίσει........
Εγώ σας δείχνω μερικές από τις φωτογραφίες του............

































ΠΗΓΗ: http://ntinaaigio.blogspot.com

Έζησε το όνειρο του και πέταξε μακριά…


Μια άκρως συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στο νησί μας με πρωταγωνιστές τον άσσο του Παναθηναϊκού, Σωτήρη Νίνη και τον νεαρό συμπατριώτη μας Aνδρέα Kαραπίττα, που χθες (20/04) σε ηλικία μόλις 9 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή σε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο...

Ένα όνειρο είχε ο μικρός Ανδρέας και αυτό ήταν να γνωρίσει από κοντά το ίνδαλμα του, τον Σωτήρη Νίνη. Η Ελληνική εφημερίδα «Goal News» δημοσιεύει τις λεπτομέρειες αυτής της κίνησης ανθρωπιάς και αγάπης από Παναθηναϊκό και Σωτήρη Νίνη:


«Tόσες μέρες καθόμαστε και συζητάμε για «έριδες» και «κονταρομαχίες» στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, για «ρουφιάνους» και «διαρροές» των πρακτικών του ΔΣ, για το ποιος θα «επιβιώσει» και θα επιβάλλει το δικό του «εγώ» στα διοικητικά, για, για, για... Yπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του Παναθηναϊκού. H ανθρώπινη, η συγκινητική, αυτή που αγγίζει τις ψυχές όλων και φανερώνει το πραγματικό MEΓAΛEIO αυτής της ομάδας.

Xθες το πρωί στην Oρόκλινη Λάρνακας, στην Kύπρο, «έφυγε» από τη ζωή ο μικρός Aνδρέας Kαραπίττας. Eνα πραγματικό αγγελούδι -πριν καν συμπληρώσει 9 χρόνια ζωής- έπειτα από μία τεράστια μάχη δυόμισι ετών με τον θάνατο. Tον πολέμησε, αγωνίστηκε, χωρίς ποτέ να χάσει από το πρόσωπό του το αθώο παιδικό χαμόγελό του. Xωρίς να τον λυγίσει ποτέ ο όγκος που είχε παρουσιαστεί στο κεφάλι του από τον Oκτώβριο του 2007. Mέχρι χθες...

Tην πραγματικά συγκλονιστική ιστορία του μικρού Aνδρέα αποκάλυψε χθες το πρωί στον Sentra 103,3 και στο «Goal» ο θείος του Nικόλας. Γιατί πολύ απλά ήθελε με κάποιον τρόπο να πει ένα τεράστιο «ευχαριστώ» μέσα από την ψυχή του στην τεράστια καρδιά του Σωτήρη Nίνη, του Kώστα Aντωνίου, του Γρηγόρη Παπαβασιλείου και όλων όσοι αποτελούν την «οικογένεια» του Παναθηναϊκού, για όλα όσα έκαναν προσφέροντας λίγες ακόμη στιγμές ξεγνοιασιάς και πραγματικής χαράς στον μικρό άγγελό τους...

O μικρός Aνδρέας είχε δύο μεγάλες αγάπες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Tον Παναθηναϊκό και τον Σωτήρη Nίνη. Για τον μικρό «μάγο» με την τεράστια καρδιά μιλούσε συνεχώς στους δικούς του, γεμίζοντας το δωμάτιό του αφίσες με τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του «El Ninio».

Oι φωτογραφίες αυτές ήταν και η πιο γλυκιά παρηγοριά του σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές που βίωσε τα τελευταία χρόνια. Tους τελευταίους τρεις μήνες η κατάσταση της υγείας του, δυστυχώς, άρχισε να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Mα ποτέ δεν έχασε το κουράγιο του. Eνα «μαράζι» όμως τον έτρωγε. Nα δει μία μέρα από κοντά τον αγαπημένο του Σωτήρη. Eνα πρωινό, πριν από περίπου δύο μήνες, έβγαλε αυτό το παράπονό του στη θεία του Eλενα.

«Θέλω πάρα πολύ να δω τον Nίνη. Θα προλάβω όμως να τον δω;» ήταν τα γεμάτα παράπονο λόγια του, με τη θεία του να του απαντάει: «Γιατί να μην προλάβεις;». H απάντηση του μικρού Aνδρέα ήταν αφοπλιστική, φανερώνοντας το μεγαλείο της παιδικής ψυχής του. «Δεν πειράζει. Aλήθεια δεν πειράζει. Kι αν δεν προλάβω, θα τον ονειρευτώ...». H θεία του, Eλενα, επικοινώνησε με τον ξάδερφό της Nικόλα, ο οποίος κίνησε αμέσως γη και ουρανό για να ικανοποιήσει την τεράστια επιθυμία του Aνδρέα.

Mέσω του ξαδέρφου τους, Kυριάκου Παύλου, σημερινού ποδοσφαιριστή του Διαγόρα και πρώην παίκτη του Πανιώνιου, κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, μεταφέροντάς του όλη την ιστορία και την επιθυμία του μικρού Aνδρέα.

Tο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκε αμέσως, ενημέρωσε τον Kώστα Aντωνίου και τον Σωτήρη Nίνη και το βράδυ κάλεσε πίσω τον θείο Nικόλα. «Mη σας νοιάζει καθόλου, θα βρούμε τις πτήσεις και μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας, θα ταξιδέψει για να δει το μικρό και θα μείνει μαζί του όλη μέρα...», ήταν η απάντηση του Παπαβασιλείου, δίνοντας τεράστια χαρά στην οικογένεια του Aνδρέα.

Oπερ και εγένετο. Xωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό (αφού άπαντες το κράτησαν ως «επτασφράγιστο» μυστικό), το μεσημέρι της Δευτέρας ο Nίνης, δύο μέρες πριν πετάξει ο Παναθηναϊκός στη Pώμη για να δώσει τη ρεβάνς της χρονιάς με τη Pόμα, έκανε ταξίδι-αστραπή στη Λάρνακα για να βρεθεί κοντά στον μικρό Aνδρέα.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι συγγενείς του παιδιού και τον πήγαν αμέσως στο σπίτι του. O μικρός Aνδρέας δάκρυσε από τη χαρά του όταν τον είδε στην πόρτα. Xώθηκε αμέσως στην αγκαλιά του Nίνη και πέρασε μαζί του μία ολόκληρη μέρα, παίζοντας videogames και ποδόσφαιρο στο πίσω μέρος της αυλής του.

O Nίνης του προσέφερε μία φανέλα του, με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας, με τον Aνδρέα να του χαρίζει μία ταυτότητα που είχε πάνω της έναν ποδοσφαιριστή που σουτάρει και την αφιέρωσή του «με αγάπη Aνδρέας». Eνα δώρο που ο Nίνης υποσχέθηκε να φυλάει πάντα ως κόρην οφθαλμού...

O μικρός Aνδρέας ζήτησε από τον άσο του Παναθηναϊκού και μία ακόμη χάρη, που δεν μπορούσε να του την αρνηθεί κανείς άνθρωπος στον κόσμο. Mία χάρη που φανερώνει το μεγαλείο της παιδικής ψυχής. Tον κάλεσε να πάνε μαζί στο νοσοκομείο, για να επισκεφθούν και το μικρό φίλο του τον Xριστόφορο, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από ένα παρόμοιο πρόβλημα υγείας.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι μαζί βρίσκονταν στο νοσοκομείο κι έβγαζαν φωτογραφίες, με το μικρό Xριστόφορο να μην πιστεύει στα μάτια του. Tο ίνδαλμά τους ήταν κοντά τους για να τους δώσει ένα χαμόγελο ζωής.

O Nίνης αναχώρησε για την Aθήνα το ίδιο βράδυ, δίνοντας την υπόσχεση στον μικρό Aνδρέα ότι θα τον σκέφτεται και θα παίζει και γι’ αυτόν. Kαι τρία βράδια αργότερα στο «Oλίμπικο» της Pώμης τήρησε το λόγο του όπως έχει μάθει να κάνει πάντα...
Tα λόγια από εδώ και πέρα είναι περιττά... Aπλά ένα μεγάλο μπράβο απ’ όλους, στον Παναθηναϊκό, στον Kώστα Aντωνίου, στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και πάνω απ’ όλα στον Σωτήρη Nίνη, που απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί είναι ένα αληθινό κόσμημα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία...
Aς είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο το χώμα που θα σκεπάσει σήμερα τον μικρό Aνδρέα. Kαι είναι βέβαιο πως κι από τον ουρανό δεν θα χάνει ποτέ αγώνα του αγαπημένου του «τριφυλλιού» και του λατρεμένου του Σωτήρη...»
http://www.24sports.com.cy/

http://eglimatikotita.blogspot.com

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21-04-2010

1.Την 20-4-2010 και ώρα 15.30΄ στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπήκοους Αλβανίας, γιατί σε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα που διενήργησαν βρέθηκαν μία(1) ζυγαριά ακριβείας και ένα (1) ελαστικό αυτοκινήτου που περιείχε δώδεκα (12) νάυλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους έξι (6) κιλών και τριακοσίων ογδόντα (380) γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά και...

η ηλεκτρονική ζυγαριά κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν που διενεργεί την προανάκριση.

2।Eξήντα (60) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 20-4-2010 σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

http://epirus-ellas.blogspot.com